3 d kertas dinding di dinding

Kertas dinding 3D - kertas dinding tiga dimensi untuk dinding, jenis apa yang berlaku, cara untuk gam dan di mana untuk membeli

Dunia tidak berdiam diri, teknologi 3d telah memasuki kehidupan kita dan secara beransur-ansur meliputi lebih banyak bidangnya. Khususnya, ini menyangkut hiasan dalaman dengan dinding 3d.

Filem 3D, permainan 3D, lukisan, lukisan pada 3D asfalt adalah contoh paling terang tentang bagaimana anda dapat merasakan sebahagian besar imej pada permukaan rata.

Adakah anda teringat dengan pertunjukan menonton 3d filem pertama anda? Setuju, hebat, hebat, sangat menarik! Terdapat erti sebenar tentang apa yang sedang berlaku dan anda, dan tidak di sisi, tetapi dalam realiti ini! Nampaknya, hanya perlu untuk menjangkau tangan, dan anda boleh menyentuh semua yang anda lihat.

Kertas dinding 3d untuk kertas dinding - imej tiga dimensi

Adakah anda ingin mewujudkan kenyataan sedemikian di rumah? Kini mungkin, terima kasih kepada wallpaper foto 3D. Tetapi mengenai segala-galanya agar ...

Berminat dengan tema hiasan 3d? Kami mengesyorkan anda untuk membiasakan diri dengan bahan yang kurang menarik untuk hiasan - panel 3D untuk dinding.

Wallpaper 3d adalah imej skrin besar format untuk dinding, sebenarnya, perkataan baru dalam bidang bahan penamat. Ciri utama mereka ialah mereka membuat kesan 3d, kesan volumetrik imej. Gambar nampaknya datang dari pesawat dinding terus ke dalam ruang.

Kelebihan wallpaper foto 3D:

 • tahan haus;
 • mudah dibersihkan dengan detergen apa-apa;
 • praktikalnya tidak menghancurkan sepanjang masa;
 • bukan toksik, iaitu diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam;
 • tahan api (dirawat dengan primer yang tidak mudah terbakar).

Wallpaper ini memenuhi semua keperluan moden untuk bahan penamat, akan melayani anda lebih daripada satu dekad.

Apakah wallpaper 3d - tambah dan minus

Mungkin satu-satunya kelemahan mereka ialah lukisan dalam masa boleh mengganggu anda!

Perlu diingat bahawa anda tidak boleh membeli dinding 3d untuk dinding, kerana ia adalah mantel penamat yang agak mahal. Penyebaran harga juga hebat dan bergantung kepada saiz, kerumitan imej, bahan asas, pelbagai wallpaper foto. Selain penyelesaian siap sedia, kini anda boleh menempah wallpaper 3D hampir semua saiz.

Kertas dinding 3D di pedalaman atau di mana ia boleh digunakan

Skop kertas dinding dengan imej tiga dimensi tidak terhad.

 • Di restoran, bar, hotel. Reka bentuk bilik ini akan mengejutkan pelawat dengan keasliannya.
 • Di kelab-kelab malam. Jika anda menambah gambar hebat tiga dimensi di sepanjang perimeter seluruh dewan ke trek yang memekakkan dan main cahaya - kesannya akan menjadi menakjubkan.
 • Di mana-mana tempat tinggal. Di tapak semaian dengan kertas dinding tiga dimensi, bayi anda akan merasa dirinya dalam kisah dongeng. Di dalam bilik kecil dengan bantuan kertas dinding 3D, anda boleh mengembangkan ruang secara visual. Dan di bilik-bilik yang luas kertas dinding tersebut akan membantu untuk membahagikannya ke beberapa zon. Boldly menghias bilik mandi dan dapur mereka - lapisan ini kalis air. Wallpaper 3D sempurna bukan sahaja untuk dinding, tetapi juga untuk siling. Gambar realistik langit berbintang yang berkilauan atau landskap yang hebat akan menyukai semua orang.
 • Dalam industri pengiklanan. Pengiklanan anda mempunyai imej 3D, yang dipamerkan di tempat yang mudah dikunjungi orang, akan menarik perhatian pembeli yang berpotensi lebih cepat daripada yang tradisional.

Oleh itu, kertas dinding 3D adalah penutup dinding sejagat yang boleh digunakan di seluruh tempat.

Selain itu, kain dengan kesan tiga dimensi digunakan untuk menampal permukaan luar bilik. Dalam gambar di bawah adalah idea asal dan sangat kreatif dengan reka bentuk pintu garaj.

Wallpaper 3d di pintu garaj

Wallpaper foto dengan kesan tiga dimensi boleh menjadi standard, tunggal dan panorama.

Nama itu bercakap untuk dirinya sendiri, kertas dinding saiz biasa. Pada kertas dinding seperti gambar tiga dimensi tidak dipilih, sebagai peraturan, ini adalah angka geometrik, abstraksi atau corak yang tidak memerlukan lukisan.

Kertas dinding 3D standard (roll) dengan hiasan merah Kertas dinding 3D standard (roll) dengan hiasan hijau

Wakili serpihan tertentu pada panel pada saiz sewenang-wenang (atau lebih tepatnya). Boleh digunakan untuk melekat pada dinding sebagai elemen bebas atau dihiasi pada kontur dengan bingkai.

Kertas dinding tunggal 3D dengan kesan penstriman Kertas dinding 3D berwarna hitam dan putih

Salutan jenis yang paling popular dan luar biasa untuk dinding. Ini adalah kanvas tunggal, yang direka untuk menyekat seketika seluruh dinding atau bahkan dua. Panjang kanvas semacam itu dapat mencapai beberapa puluhan meter. Di pangsapuri mereka ditempatkan di sepanjang perimeter seluruh bilik.

Panoramic 3d wall-paper - kayu Wallpaper 3d Panoramic - langit malam

Oleh kerana kita bercakap mengenai imej tiga dimensi, perlu diperhatikan dua lagi jenis kertas dinding - pendarfluor dan LED.

Sangat berkesan akan melihat kertas dinding neon. Di siang hari - ini adalah kertas dinding tiga dimensi yang biasa dengan corak yang terang. Tetapi dengan permulaan kegelapan mereka berubah: mereka mula memancarkan cahaya yang lembut dan mengalir.

Menyoroti memainkan peranan penting dalam menggunakan kertas dinding jenis ini. Ia disediakan oleh lampu pendarfluor, yang juga dipanggil lampu lampu hitam. Terima kasih kepada mereka, imej itu memperoleh realisme istimewa, datang ke kehidupan.

Dinding dinding pendarfluor untuk dinding dengan imej tiga dimensi Dinding dinding pendarfluor

Nah, yang paling menarik dalam siri ini akan menjadi hiasan LED (dengan LED backlighting).

Anda boleh mengatakan bahawa ini adalah sistem elektronik keseluruhan, yang terdiri daripada sejumlah besar LED, yang membolehkan anda berulang kali mengubah imej di kehendak dan suasana hati.

Yang paling menarik ialah dengan bantuan aplikasi jauh dan bahkan aplikasi mudah alih, anda boleh memilih warna, kecerahan atau komposisi, mengubah reka bentuk bilik setiap kali.

Kertas dinding LED Kesan kertas dinding LED untuk dinding

Dalam kes ini, perlu dinyatakan, pengeluaran kertas dinding yang diketuai oleh China tidak berbeza kebolehpercayaan, serta jalan raya dalam pemasangan dan penyelenggaraan.

Latar Belakang 3D latar belakang di apron dapur

Jualan dan pembuatan jenis kertas dinding jenis ini dengan syarikat percetakan. Cara paling mudah untuk menempah dinding pukal melalui Internet.

Selain reka bentuk piawai yang dicadangkan, anda boleh memesan kertas dinding dengan cerita yang eksklusif, atau dalam lakaran mereka yang sedia ada (sebagai contoh, gambar a), atau menggunakan khidmat pakar, yang berdasarkan kepada kehendak mewujudkan cerita baru dengan kesan tiga dimensi. Sudah tentu, untuk eksklusiviti perlu membayar, tetapi hasilnya berbaloi!

Dan jangan lupa apabila memilih wallpaper foto 3D: gaya mereka mesti sepadan dengan idea reka bentuk keseluruhan bilik.

Teknologi melekat kertas dinding 3D tidak jauh berbeza dari menggunakan kertas dinding vinil atau bukan tenunan. Walau bagaimanapun, perlu bekerja dengan berhati-hati, tk. kerosakan seperti salutan mahal akan menjadi kasihan. Untuk segala-galanya untuk berjaya, ikut cadangan.

 1. Peranan yang sangat penting dimainkan oleh keadaan dinding itu sendiri. Ia harus sempurna walaupun, tanpa cip, kekasaran dan kecacatan lain. Jaga ini terlebih dahulu (keluarkan kertas dinding lama, lubang zashpaklevat dan kerja persediaan lain).
 2. Wallpaper panorama memerlukan perhatian khusus. Pasting tidak memerlukan ketepatan, tetapi promosi 2-3 orang lagi.
 3. Oleh kerana mereka terpaku pada pita dinding 3D, kemudian dengan sisihan yang sedikit, kesan tiga dimensi akan dilanggar. Oleh itu, pada mulanya "pada kering" meletakkan semua bahagian di lantai untuk membentuk keseluruhan gambar.
 4. Dalam usaha untuk menghapuskan kemungkinan percanggahan, mula gluing jumlah photowall dengan markup yang betul - tahap penggunaan (tahap yang memohon, licin menarik garis menegak di tempat di mana ia akan band berlabuh). Seperti yang anda ketahui, perkara utama adalah untuk memulakan dengan betul, kumpulan lain akan jatuh.
 5. Gunakan gam untuk kertas dinding berat, yang digunakan pada dinding (tidak perlu memohon gam pada kertas dinding).
 6. Perhatikan suhu di dalam bilik, idealnya + 20-25 darjah. Secara semulajadi, tidak sepatutnya ada draf dan perubahan suhu. Dan keperluan ini terpelihara semasa merekat dan selepas itu pada siang hari.
 7. Tepi dipotong hanya selepas ia telah dikeringkan sepenuhnya.

Wallpaper foto 3D untuk dinding adalah salutan penamat sejagat yang akan memerah, menghidupkan semula mana-mana bilik dan menjadikannya unik dan tidak dapat ditandingi. Cuba, berani, dan mimpikan impian anda menjadi kenyataan!

Wallpaper 3d - gambar varian yang menarik

Kertas dinding kreatif 3d - jejak Kertas dinding kreatif 3d untuk dinding - cengkaman tinju Wallpaper 3d untuk dinding - zoo-creative

Wallpaper 3d di bilik remaja Wallpaper 3d di dalam bilik tidur Wallpapers 3d - gunung, gaung Dinding 3D dinding dengan batu bulat Kertas dinding 3D dengan kesan batu gelap Menara Eiffel 3D di dalam bilik tidur Kertas dinding 3D di pedalaman ruang tamu 3D Wall Mural - Abstraksi Kertas dinding 3D di dinding - peta kreatif Kertas dinding foto 3D di dinding - kereta sukan Wallpaper foto 3D di dinding - Hulk

Komen (0)

Projek maklumat mengenai pembinaan rumah dengan tangan mereka sendiri. Penyebaran penuh atau separa bahan-bahan tapak hanya boleh dilakukan setelah perjanjian dengan pentadbir

Wallpaper 3D unik dan peranan mereka di pedalaman

Kertas dinding 3D secara positif memberi kesan kepada keadaan psikologi seseorang, mewujudkan aura yang menguntungkan di dalam bilik. Dalam bentuk hiasan dinding hiasan di rumah moden, penggunaan kertas dinding adalah perkara biasa. Mereka datang dalam pelbagai bentuk, dari kertas klasik hingga pelbagai pandangan yang tepat pada masanya, termasuk populariti kertas dinding 3D yang semakin meningkat yang akan menghiasi mana-mana apartmen. Mereka diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam dan di samping dirawat dengan sebatian yang tidak mudah terbakar.

Kertas dinding ini, di permukaan yang digunakan jenis imej digital tertentu yang mempunyai kesan penyimpangan cahaya, ia menghasilkan rasa pita tiga dimensi. Walau bagaimanapun, anda boleh yakin bahawa imej pada kertas dinding tidak akan memudar di bawah pengaruh masa dan cahaya matahari. Bersama dengan kelebihan ini, perlu diperhatikan bahawa wallpaper 3D memenuhi langkah keselamatan. Juga jenis kertas dinding ini boleh dibasuh, iaitu, anda boleh membasuhnya dengan cara yang agresif.

Wallpaper dengan kesan 3D dibahagikan kepada beberapa jenis:

 1. Standard - pada mereka, pada dasarnya, corak geometri, abstraksi digunakan.
 2. Wallpaper Pendarfluor berbeza dengan itu dalam kegelapan mereka memancarkan cahaya yang lemah.
 3. Wallpaper 3D tunggal - ini adalah helaian berasingan saiz tertentu dengan beberapa lukisan. Boleh digunakan, kedua-duanya sebagai sebahagian daripada lapisan hiasan, dan sebagai sejenis elemen reka bentuk yang berasingan.
 4. Pemandangan panoramik. Mereka dihasilkan dalam bentuk sekeping buatan siap, sudah dipasang pada dimensi yang diperlukan. Ini membantu mengelakkan lipit yang tidak perlu apabila memintas bilik.
 5. Kertas dinding LED. Dicipta tidak lama dahulu. Mereka mewakili seluruh sistem LED, yang boleh dikawal dengan bantuan alat kawalan jauh dan dengan itu mengubah imej akhir. Jenis 3d ini mempunyai kelemahannya.

Peminat rekreasi luar akan benar-benar menyukai wallpaper 3D tema semulajadi dalam bentuk hutan atau landskap lain

Persoalannya timbul: di mana saya boleh membeli kertas dinding sedemikian? Jawapannya mudah: di tempat yang sama seperti biasa, tetapi anda boleh memerintahkannya pada lakaran individu peribadi. Ramai orang moden memberi keutamaan kepada kedai dalam talian, terutamanya seperti aliexpress, di mana anda boleh mencari banyak perkara yang berguna untuk rumah dan pembaikan selera anda, termasuk wallpaper 3D.

Kertas dinding 3D yang unik di kawasan pedalaman

Kertas dinding dengan kesan 3D akan sesuai untuk hiasan mana-mana ruang hidup. Mereka dapat mengkhianati, contohnya, dapur yang membosankan atau bilik mandi yang membosankan yang sama sekali berbeza, mewujudkan suasana yang selesa atau romantis. Itulah sebabnya wallpaper 3d popular dengan kebanyakan orang, dan juga diperhatikan oleh banyak orang sebagai keputusan reka bentuk yang berjaya.

Permohonan kertas dinding jenis ini yang terdapat dalam reka bentuk:

Kertas dinding, yang selepas kebangkitan dikenakan dengan emosi positif, adalah baik untuk bilik tidur

Semua ini disebabkan oleh hakikat bahawa dengan bantuan jenis kertas dinding tunggal dan panorama yang lain, anda boleh mencapai suasana tertentu, yang diperlukan untuk bilik tertentu.

Dinding kertas dinding neon spektakular dengan kesan 3D

Terima kasih kepada komposisi khas, kertas dinding pendarfluor boleh memancarkan cahaya dalam kegelapan, mewujudkan suasana istimewa sihir di dalam bilik.

Adalah perlu untuk menetapkan hakikat bahawa untuk mencapai kesan ini, perlu memohon sinaran ultraviolet pada kertas dinding pada waktu siang. Atas sebab ini, bersama-sama dengan kertas dinding, dinasihatkan supaya segera membeli lampu BLB khas.

Kertas dinding pendarfluor dengan kesan 3D sesuai untuk bilik kanak-kanak. Setelah membelinya, anda akan membentangkan anak anda dengan sekeping kisah dongeng

Kertas dinding pendarfluor boleh digunakan di kawasan yang berbeza dari rumah, dari ruang tamu ke dapur. Sebagai langkah reka bentuk yang baik, kertas dinding dengan kesan 3D akan menyenangkan bukan hanya tuan rumah rumah, tetapi juga tetamu mereka. Pakar juga nasihatkan untuk menggunakannya semasa membaiki bilik tidur dan kanak-kanak.

Apakah wallpaper 3D stereoskopik?

Kertas dinding stereoskopik mempunyai sifat yang membantu membuat kesan khas kehadiran. Wallpaper 3D sedemikian digunakan secara meluas di premis dengan rakaman kecil. Dengan penutup dinding sedemikian, mudah untuk mencapai peningkatan visual dalam ruang. Dan ini bukan sahaja satu-satunya. Semua ini bukan sahaja akan mengubah bilik, tetapi juga akan menekankan rasa khas pemilik apartmen.

Disebabkan oleh kesan kehadiran bilik biasa boleh bertukar menjadi batiskaf kapal selam ke dalam ruang atau musim panas hutan, dan jika kita memohon kertas dinding 3D stereoskopik tunggal dengan corak, anda boleh mendapatkan pintu ajaib ke dunia lain, walaupun pintu sendiri untuk Narnia atau dunia yang sama, jika anda memilih gambar yang sesuai. Atau mungkin ia akan menjadi "keluar" ke tasik relik?

Peminat dalaman luar biasa pasti akan menyukai kertas dinding 3D stereoskopik yang mencipta kesan luar biasa

Jenis kertas dinding ini digunakan secara meluas bukan sahaja di kawasan perumahan, tetapi juga kemuncak reka bentuk kafe, restoran atau bilik istirahat.

Dan tidak menghairankan, kerana dengan bantuan unsur pedalaman ini di tengah-tengah hutan batu yang bising, anda tiba-tiba dapat menemukan diri anda di dasar laut atau di pondok kampung, dan mungkin juga di istana Dracula. Kemungkinan terhad hanya oleh imaginasi pelanggan.

Abstraksi dinding untuk dinding: penyelesaian dalaman yang bergaya

Wallpaper dengan kesan 3d boleh menjadi pelbagai warna, tema dan bentuk. Salah satu spesies yang paling lazim dan terlaris, telah menjadi penutup dengan abstraksi. Kertas dinding sedemikian boleh didapati di tempat tinggal, contohnya di dalam bilik, bilik, dan di tempat kerja: bilik resepsi, pejabat pengarah, dll.

Memilih wallpaper 3D abstrak untuk diri sendiri harus didekati untuk ini yang sudah mengetahui apa yang anda cari.

Kertas dinding dengan corak abstrak sesuai dengan ke dalam bidang klasik, dengan menambah keistimewaannya

Paling penting, apabila terdapat rancangan reka bentuk siap di tangan dan keseluruhan ruang bilik masa depan dibangunkan berdasarkan abstraksi apa, saiz, warna dan bentuk apa saja. Selalunya, bahan ini menutup hanya satu dinding atau sebahagian daripadanya, jarang sekali dapat ditemui apabila seluruh ruangan diliputi dengan kertas dinding abstrak dalam kesan 3D.

Abstraksi kertas dinding kombinasi warna klasik, yang terletak di dinding pejabat yang ditubuhkan untuk komunikasi perniagaan, menyebabkan mood kerja lelaki.

Bagaimana untuk memohon wallpaper 3d untuk dinding di ruang tamu

Ruang tamu adalah salah satu bilik utama di apartmen atau rumah, di sini bahawa tuan rumah menyambut tetamu, di sini seluruh keluarga berkumpul untuk berkongsi filem atau hanya bersosial. Ruang tamu adalah pusat rumah dan, sememangnya, semua orang mahu bahagian kediaman ini dilakukan dengan cara yang terbaik, menyenangkan penduduk apartmen dan mengejutkan tetamu.

Itulah sebabnya lebih dan lebih kerap untuk dinding ruang tamu dipilih kertas dinding dengan kesan 3d.

Ruang tamu adalah tempat bersantai, sehingga wallpaper 3D 3D dengan gambar alam semula jadi akan memaksimumkan kelonggaran

Dalam kes ini, skala warna, imej, saiz dan jenis liputan dipilih berdasarkan kehendak pemilik. Ia boleh menjadi gambar yang menggambarkan bunga, kayu, corak geometri atau abstrak, atau mungkin imej panorama akan dipilih untuk keseluruhan imej. Wallpaper 3D digunakan di pedalaman bukan sahaja ruang tamu, tetapi juga bilik tidur, serta bilik kanak-kanak.

Wallpaper kanak-kanak 3D - lukisan 3D

Apa gadis kecil yang tidak mahu menjadi seorang puteri? Dan apa jenis anak lelaki yang akan meninggalkan trek kaumnya sendiri? Semua ini boleh dibuat di bilik kanak-kanak kanak-kanak dan pembantu yang terbaik dalam perkara yang sukar ini akan menjadi kertas dinding 3D.

Namun, agar tidak tersesat dalam semua pilihan besar ini, anda perlu mengetahui beberapa ciri:

 1. Pilih pelbagai warna dinding yang meliputi kawasan ruang 3D imej akan masuk. Dalam bidang tidur, boleh diterima menggunakan warna pastel, jika ia adalah corak monokrom. Warna-warna cerah boleh digunakan di, tempat yang dipanggil, tempat aktiviti kanak-kanak, contohnya dalam zon permainan.
 2. Pilihan harus dibuat atas dasar umur kanak-kanak dan ciri-ciri seks. Apa yang sesuai dengan seorang budak lelaki dalam tiga tahun, tidak sesuai dengan seorang gadis berusia lima tahun atau lelaki yang sama, tetapi pada usia 10-11.
 3. Mengambil kira kepentingan kanak-kanak itu. Jika anak lelaki atau anak anda berminat dengan dunia buku, anda tidak boleh memilih kertas dinding 3D untuk mereka dengan tema muzik atau sukan.

Hadiah hebat untuk kanak-kanak itu akan menjadi kertas dinding 3D dengan watak kartun kegemarannya

Untuk mewujudkan suasana yang lengkap di tapak semaian, anda boleh menggunakan imej 3D bukan sahaja di dinding, tetapi juga di siling dan lantai.

Lantai 3D - dinding 3d: keserasian mereka

Tingkat seperti itu akan membantu mewujudkan reka bentuk premis holistik, tanpa masalah mengubah bilik biasa menjadi ruang bebas, hutan eksotik atau sesuatu yang sepenuhnya fantasi, semuanya bergantung pada minat dan keinginan, serta imaginasi manusia sendiri.

Lantai 3D mempunyai beberapa sifat yang akan memberi manfaat kepada setiap pelayan wanita:

 • Selain kertas dinding 3D, lantai itu diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam;
 • Dengan angka yang dipilih dengan betul, ia dapat meningkatkan visual ruang;
 • Oleh kerana hakikat bahawa lantai sedemikian tidak lancar, tiada pengumpulan kotoran dan habuk, lebih mudah dibasuh;
 • Tahan kerosakan mekanikal dan agen pembersihan yang agresif.

Buat ruangan yang luar biasa akan membantu kertas dinding 3D dalam kombinasi dengan lantai 3D pukal

Juga, lantai dalam kombinasi dengan kertas dinding yang ditampal dengan betul dengan kesan 3D mewujudkan suasana yang istimewa untuk kesenangan, sihir atau percintaan.

Bagaimana untuk memainkan wallpaper 3D: cadangan

Kertas dinding Sticky 3D tidak hanya mahal, bukan sahaja dari segi kewangan, tetapi juga tenaga, begitu ramai yang meminta pertolongan dalam perkara ini kepada pakar, tetapi ada orang yang berani yang melakukan segalanya sendiri. Dalam kes ini, anda perlu tahu bagaimana untuk betul menyediakan dinding atau dinding, bergantung kepada bagaimana ia akan digunakan imej 3D di kawasan pedalaman. Perkara yang paling sukar ialah menempelkan kertas dinding dengan kesan 3D, apabila anda perlu menampal seluruh bilik, dan bukan hanya sebahagiannya. Dalam kes ini, sekurang-kurangnya 3-4 orang mesti bekerja.

Pertama sekali, adalah perlu untuk sepenuhnya membersihkan permukaan dinding dari salib lama.

Untuk melekit kertas dinding 3D di ruang tamu adalah sangat sebenar dan bergaya, kerana lukisan yang dipilih dengan betul boleh mengubah mana-mana bilik menjadi yang lebih baik, menjadikannya unik

Seterusnya, teruskan proses pengekalan. Perlu diingat bahawa gam khas yang digunakan untuk elemen tegar digunakan untuk wallpaper 3D. Bekerja dengan diri mereka sendiri wallpaper dengan kesan 3D tidak banyak berbeza daripada bekerja dengan kertas dinding konvensional, ada juga yang terbaik untuk bermula dari atas, licin roller daun dan jangan lupa bahawa semua pintu dan tingkap mesti ditutup, kerana draf - musuh pembaikan. Dan kerana jenis kertas dinding ini agak rapuh, segala-galanya perlu dilakukan dengan jelas dan ketepatan perhiasan.

Memilih kertas dinding ini atau lain-lain yang anda perlukan bergantung pada keinginan dan perasaan anda sendiri, tetapi ini perlu dibincangkan terlebih dahulu dengan mereka yang masih berada di dalam bilik yang dibersihkan.

© 2017, homeli.ru. Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

3D-Effects Wallpapers - Bahan Kontemporari untuk Interior Khas

Dunia bahan penamat tidak berdiri di satu tempat. Akhir-akhir ini, banyak pilihan yang berbeza telah muncul yang mengubah idea pembaikan. Sehingga baru-baru ini, nampaknya 3D hanya berlaku dalam filem atau lukisan kanak-kanak. Tetapi sudah menggunakan sepenuhnya kertas dinding 3D, yang membolehkan anda menukar pedalaman di luar pengiktirafan. Sudah tentu, produk ini masih belum diketahui ramai, tetapi keadaan sentiasa berubah.

Apakah wallpaper 3D, apakah kelebihan dan kelemahan mereka?

Wallpaper 3D adalah imej yang berbeza dalam format gambar yang luas. Sukar untuk dibayangkan, tetapi keanehan mereka terdiri daripada mendapatkan kesan tiga dimensi. Iaitu, unsur-unsur memperoleh isipadu, mereka kelihatan seperti bahagian "hidup" dari ruang sekelilingnya. Tidak dinafikan, penggunaan bahan ini memanjangkan sempadan penyelesaian reka bentuk.

 • Rintangan lelasan yang baik.
 • Kemungkinan membersihkan dengan detergen.
 • Ketahanan.
 • Ketiadaan bahan berbahaya dalam komposisi.

Wallpaper 3d selamat untuk kesihatan, jadi sangat ideal untuk menampal dinding di tapak semaian

Sesungguhnya produk ini mempunyai semua kualiti yang diperlukan untuk mendapatkan permukaan yang sangat baik. Walaupun ia adalah komponen hiasan yang dominan.

Tetapi ada juga aspek negatif yang perlu diambil kira:

 • Kemampanan. Wallpaper dengan kesan 3d mempunyai harga yang agak tinggi. Itu menghadkan permohonan mereka.
 • Keperluan untuk bilik. Sukar untuk membayangkannya di dalam sebuah bilik kecil, di mana baki bahan baki dikelaskan sebagai "ekonomi".
 • Sesetengah varian dibuat untuk memerintahkan. Ini mesti diambil kira. Tempoh menunggu boleh dari satu minggu hingga beberapa bulan.
 • Kurang peluang untuk pemulihan. Sekiranya gambar gagal merosakkan, maka anda perlu mengubah keseluruhan komposisi.

Harga tinggi wallpaper 3D tidak membenarkan menggunakannya di seluruh tempat

Secara semulajadi, kita perlu berhati-hati mendekati pilihan ini. Segera pertimbangkan gabungan keseluruhan semua butiran dalaman.

Pelbagai kertas dinding tiga dimensi

Harus diingat bahawa bahan ini dibahagikan kepada tiga jenis utama, yang berbeza dalam ciri teknikalnya. Secara berasingan, kita harus mempertimbangkan wallpaper 3D yang mempunyai elemen tambahan atau tambahan. Ia adalah dengan mengorbankan mereka bahawa perubahan yang diperlukan dibuat.

 1. Versi standard

Pilihan ini bercakap untuk dirinya sendiri. Produk ini adalah kain jenis-jenis. Imej tiga dimensi tidak komposit. Selalunya ini adalah pola mudah atau bentuk geometri yang lain.

Latar belakang dengan corak geometri tiga dimensi

 • Pilihan tunggal

  Adalah kain saiz yang ditetapkan. Setiap elemen adalah serpihan imej lengkap. Digunakan di pedalaman dalam dua jenis: lukisan yang menarik perhatian, tetapi terdiri dalam komposisi tertentu, atau dihiasi dalam bingkai, menjadi unsur bebas.

  Wallpaper tunggal

 • Pilihan panorama

  Ini kertas dinding 3d, yang merupakan kain besar. Mereka mampu untuk menutup sepenuhnya satu atau lebih dinding. Iaitu, lukisan itu sudah dipasang sepenuhnya. Terletak di sepanjang perimeter semua bilik - kesan terbesar dicapai.

  Kertas dinding panorama

 • Jika anda melihatnya di siang hari, ternyata ini adalah kertas dinding tiga dimensi mudah. Ya, mereka agak cerah, tetapi ini tidak menjadikan mereka istimewa. Apabila Twilight datang, mereka benar-benar berubah.

  Rahsia transformasi sedemikian agak mudah. Kesannya dicapai melalui penggunaan lampu pendarfluor, yang bertindak sebagai penceramah. Kaedah ini membolehkan anda "memulihkan" imej, untuk memberikan realisme yang luar biasa.

  Dinding stereoskopik pendarfluor

  Ia tidak boleh berlebihan untuk mengatakan bahawa pilihan ini adalah yang paling popular dan menarik. Kertas dinding tiga dimensi ini adalah sistem elektronik yang besar, yang terdiri daripada banyak LED. Atau agak - dilengkapi dengan lampu latar LED.

  Tetapi daya tarikan produk ini sama sekali berbeza. Sistem ini boleh dikawal. Ini dilakukan menggunakan alat kawalan jauh, serta aplikasi untuk telefon bimbit. Terdapat peluang untuk memilih parameter yang diperlukan, untuk membuat komposisi bebas. Oleh itu, adalah mungkin untuk sentiasa menerima reka bentuk baru.

  Kertas dinding volumetrik dengan lampu latar LED

  Kepada nota! Secara semulajadi, pengeluar Cina tidak boleh memintas bahan penamat ini. Itulah kualiti yang meninggalkan banyak yang dikehendaki, akan mewujudkan banyak masalah semasa pemasangan dan operasi.

  Kertas dinding 3d di pedalaman - berlaku di mana-mana. Di setiap bilik mereka akan dapat mengambil tempat istimewa mereka:

  • Dapur. Produk 3D akan menjadi penyelesaian yang sangat baik untuk kawasan kerja. Atau sebaliknya, ia akan berlaku di mana apron terletak. Sudah tentu, bahagian atas dan latar belakang harus dipilih berdasarkan pendekatan yang tidak biasa.
  • Bilik makan. Selalunya ia digabungkan dengan dapur. Setelah menyusun dinding seperti di sebelah meja makan - anda mendapat kesan kehadiran. Iaitu, makanan boleh diambil secara literal di tempat lain.
  • Dewan masuk. Ia semua bergantung pada saiznya. Pilihan volumetrik sesuai untuk bilik besar. Dan dengan lukisan grafik mudah - untuk objek dengan ruang terhad, mencipta peningkatan visual.
  • Bilik tidur. Ia dihiasi dengan sempurna dengan motif yang tenang yang menyerupai alam semula jadi atau langit yang berbintang.
  • Ruang tamu. Pilihan produk bergantung pada reka bentuk keseluruhan dan hanya terhad oleh tag harga.

  Kertas dinding 3D di ruang tamu

  Teknologi moden membolehkan bukan sahaja untuk menampal di dinding dinding 3d, tetapi juga untuk membuat model 3D bilik. Ini memberi anda peluang untuk berfikir sebelum ini supaya tidak ada kekecewaan.

  Rahsia pilihan bergantung pada saiz bilik

  Untuk mencapai kesan yang paling besar, anda harus mendekati pilihan bahan berdasarkan saiz bilik yang digunakan. Prinsipnya ialah:

  1. Bilik-bilik dengan kawasan kecil - kawasan yang paling terdedah, adalah sangat mudah untuk membuat kesilapan. Oleh itu, anda harus mengelakkan lukisan yang mempunyai kelantangan dan warna yang baik. Penyelesaian yang sangat baik akan menjadi panel dengan imej perspektif. Ternyata dua dalam satu: objek akan mendapat tampilan selesai, dan ukurannya akan meningkat secara visual.

  Imej perspektif - sesuai untuk bilik kecil

 • Dengan memberi keutamaan kepada nada pastel, mereka mencapai pengurangan tekanan yang kadangkala boleh berlaku. Dan juga "tolak" bahagian gelap bilik.
 • Secara praktikal, tiada sekatan untuk bilik-bilik yang terang dan luas. Mereka memberi peluang untuk percubaan dan perkembangan idea-idea kreatif. Anda boleh menggunakan pelbagai warna, bertekstur, imej sentiasa berubah. Tetapi, jika aksen utama dari bilik itu adalah perabot, maka kertas dinding tidak boleh diganggu oleh perhatian, ditimbang di pedalaman dengan berlebihan.

  Kertas dinding 3D sepatutnya dalam resonans dengan perabot

 • Kesilapan akan mempunyai pilihan berkilat di depan tingkap. Pada permukaan imej akan kelihatan silau yang berterusan, yang sangat mengganggu gambar.
 • Apabila anda merancang untuk menggunakan kertas dinding tiga dimensi untuk membuat zon yang berbeza, anda perlu memilih dengan teliti pilihan. Lagipun, produk mesti sesuai dengan arah kawasan yang diperuntukkan. Jadi, untuk zon rehat motif pendekatan alam semula jadi, dan untuk zon tetamu - imej dengan elemen abstrak.

  Kertas dinding tiga dimensi di dalam bilik tidur perlu diletakkan untuk berehat

 • Sudah tentu, kaedah mudah seperti itu hanya satu konvensyen, semua orang boleh memberikan budi kepada imaginasinya.

  Fotografer: wallpaper 3d di pedalaman

  Sesiapa yang telah memutuskan untuk mengubah premis mereka dengan produk ini harus memahami bahawa label bebas memerlukan penjagaan yang baik dan pengalaman tertentu. Jika ini tidak berlaku, lebih baik mempercayakan kerja kepada pakar yang akan menanggung semua tanggungjawab. Terutamanya apabila menggunakan pilihan dengan pencahayaan.

  Secara umum, dinding 3d untuk dinding hanya dengan rupa seperti "dahsyat". Mereka terpaku mengikut prinsip, yang digunakan untuk fabrik bukan tenunan. Cadangan am adalah seperti berikut:

  • Pertama, sediakan dinding. Langkah ini sangat berhati-hati. Memandangkan hakikat bahawa produk tersebut mahal, lebih baik bimbang tentang kebolehpercayaan dan kualiti asas. Oleh itu, keluarkan lapisan hiasan lama sepenuhnya. Permukaan diperiksa dengan baik, jika jejak kemusnahan dapat dilihat, maka seluruh kawasan yang ditampal dikeluarkan. Dan buat dempul kot bermula dan tamat. Dapatkan asas yang lancar, yang tidak akan rosak.
  • Dengan serta-merta ia bernilai membimbangkan dan mengundang pembantu. Terutamanya apabila ia datang kepada imej panorama. Kita tidak perlu memulakan proses sedemikian.
  • Ambil perhatian bahawa kertas dinding tiga dimensi disertai untuk mendapatkan kesan yang diingini. Oleh itu, langkah pertama ialah mengira panjang yang diperlukan dan melakukan trim. Ini dilakukan di atas lantai untuk menyesuaikan bahagian yang berbeza. Adalah penting untuk memahami bahawa sebarang kecenderungan akan merosakkan semua kerja.
  • Penanda juga dilakukan di dinding, tempat sendi ditandai. Oleh itu, sangat penting bahawa permukaan pada awalnya rata, dan sudut-sudutnya ditarik balik.
  • Untuk mewujudkan halangan yang boleh dipercayai, kami menggunakan gam, yang dibuat untuk bekerja dengan bahan berat. Ia hanya digunakan untuk dinding, sebelum ini ditutup dengan primer di dua lapisan.
  • Kita perlu memantau indeks suhu. Ia sepatutnya dalam masa dua puluh tiga darjah (mungkin terdapat penyelewengan beberapa darjah dalam kedua-dua arah). Seperti versi mudah, produk ini sangat takut dengan sebarang draf. Semua keperluan ini mesti dipenuhi semasa pemadatan dan selepas. Pengeringan selesai berlangsung selama dua hari. Kemudian pemangkasan dilakukan, jika perlu.
  • Juga, anda perlu menyesuaikan lampu latar dengan betul. Kadang-kadang perlu menggunakan peranti tambahan (transformer). Di samping itu, anda perlu menyediakan bekalan kuasa.

  Kepada nota! Setakat ini, agak sukar untuk membeli kertas dinding dengan kesan 3d. Terutamanya apabila ia datang ke bandar-bandar kecil. Sudah tentu, mereka boleh dipesan melalui Internet, tetapi tiada siapa yang akan menjamin kualitinya.

  Bahan penamat ini adalah langkah pertama dalam perjalanan ke masa depan. Tidak lama lagi, anda boleh mengharapkan peningkatan dalam jenis produk dan ketersediaannya.

  • Selesai dalaman
   • Siling
   • Tembok
   • Seks
   • Pintu, gerbang
   • Windows
   • Dapur, perapian
  • Menamatkan premis
   • Dapur
   • Bilik mandi, tandas
   • Koridor, dewan masuk
   • Balkoni, loggia
   • Bilik-bilik lain
  • Kemasan bangunan
   • Rumah musim panas dan swasta
   • Rumah kayu
   • Bilik mandi, sauna
  • Bahan penamat
   • Drywall
   • Menghadapi panel
   • Wallpaper, gabus
   • Tile
   • Laminate, linoleum
   • Plaster hiasan
  • Menamatkan kerja
   • Stucco
   • Primer
   • Putty
   • Lukisan, mencubit
  • Selesai salun
   • Facade

  Styrofoam adalah salah satu penebat yang paling popular untuk fasad bangunan. Lembaran buih mempunyai.

  Menyediakan dinding untuk dinding - ini adalah prosedur wajib, yang dilakukan terlebih dahulu dan membolehkan anda mengecualikan banyak.

  Sentiasa terdapat bahan-bahan bangunan dan kemasan baru, tetapi pokok itu, yang telah digunakan selama beribu-ribu tahun, kekal.

  Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  − 2 = 5