Google Office

Bagaimana kerja Google

Oktober 22, 2014 pada 17:38

Bahagian Google Rusia muncul pada bulan Disember 2005. Pekerja pertama adalah pertama dalam "Smolensky Passage", dan kemudian berpindah ke tingkat tiga pusat perniagaan di Baltschug, 7. Kemudian, sebagai lanjutan daripada keadaan kakitangan terpaksa berpindah ke Lotte Plaza. Sebaik sahaja dataran di Baltschug Plaza dikosongkan, pasukan kembali. Kini pasukan "Google Russia" menduduki tingkat keempat dan sembilan pusat pejabat ini. Ia menggunakan kira-kira 150 orang: jurutera, peguam, akauntan, pemasar dan pakar jualan. Selepas bekerja, mereka mempunyai peluang untuk pergi ke yoga, urut atau hanya untuk tidur. Kampung itu melawat pejabat syarikat dan mengetahui bagaimana ia berfungsi.

bilangan pekerja: 150 orang

Tarikh pembukaan: Disember 2005

Semua pekerjaan Google diterbitkan di laman web ini, ada juga peluang untuk memohon.

Proses pengambilan perbadanan adalah berbeza di mana calon ditemuramah bukan sahaja dengan pemimpin, tetapi juga dengan rakan sekerja. Calon perlu menyelesaikan tugas-tugas yang tidak standard seperti mengira bilangan bola tenis yang boleh dimuatkan dalam pesawat. Tidak boleh ada jawapan yang betul atau salah - kelajuan tindak balas dan pendekatan terhadap keputusan adalah penting.

Google mempunyai program untuk pelajar senior - selama tiga bulan atau lebih anda boleh datang ke magang di mana-mana jabatan: undang-undang, pemasaran, jualan. Semua sumber pejabat, termasuk insurans perubatan, diberikan kepada pelatih.

Jadual pekerja syarikat tidak ditetapkan dengan tegas, hanya norma lapan jam kerja yang diperhatikan. Jurutera sering bekerja dengan rakan-rakan dari pejabat-pejabat lain di seluruh dunia, jadi mereka datang terlambat pada waktu dan melakukan kerja asas pada waktu malam.

Setiap pekerja boleh menggunakan 20% masa bekerja untuk projek mereka sendiri. Mereka harus berada di tahap profesional, tetapi mereka mungkin tidak berkaitan dengan tugas langsung. Contohnya, jadi pada satu ketika terdapat Gmail perkhidmatan mel.

Semua pekerja baru biasanya dihantar ke latihan di Dublin, di mana mereka bercakap tentang budaya korporat syarikat. Menurut kakitangan, ia sejuk, tetapi anda perlu membiasakannya. Di dalam syarikat itu tidak ada subordinasi formal - semestinya merujuk kepada satu sama lain oleh "anda" dan namanya. Tidak ada kod pakaian kerja - anda boleh datang sekurang-kurangnya dalam selipar, walaupun tanpa alas kaki, batasannya hanya akal sehat.

Di Google, adalah perkara biasa untuk berkongsi pengetahuan dengan rakan sekerja, kerana ini terdapat googler kepada sistem googler. Setiap hari Jumaat, pekerja berkumpul di TGIF - mesyuarat Jumaat yang tidak rasmi, di mana mereka makan dan berkomunikasi dengan segelas wain atau bir. Di sini, mereka mewakili pekerja baru dan berkongsi pencapaian profesional dalam seminggu (contohnya, melancarkan produk baru).

Google Office adalah ruang terbuka. Kerana pekerja menghabiskan banyak masa di belakang meja bulat, mereka mempunyai peluang untuk memesan jadual pengubah yang boleh dibangkitkan dan dikendalikan.

Dalam membangunkan konsep pejabat mengambil kira pendapat pekerja yang mahu sesuatu yang tempatan, yang akan mencerminkan sejarah Rusia, jadi tingkat empat dihiasi dalam gaya cerita dongeng Rusia (walaupun seluruh filem Soviet dan kartun), tingkat kesembilan dibuat dalam gaya metro Moscow. Ia direka oleh Fedor Raschevsky dari OFFCON.

Peregovorki mempunyai berkaitan topik nama aras: pada keempat - "Postman Pechkin", "12 kerusi", "Winnie the Pooh", kesembilan - nama-nama stesen metro "Pushkinskaya", "Glade", "Komsomolskaya" dan peregovorka Studio - " Mosfilm ». Di dalam bilik mesyuarat terdapat skrin plasma besar dan bola tampar - mereka juga boleh duduk di mesyuarat. Sekiranya anda perlu berdiam diri atau bercakap di Skype, anda boleh menggunakan perbualan untuk satu orang.

Semua makanan di pejabat benar-benar percuma - tiada mesin dengan kopi atau jumlah yang terhad untuk makanan. Di tingkat keempat terdapat ruang makan "Samobranka", di mana anda boleh datang untuk sarapan, makan tengahari dan makan malam. Di atas meja sentiasa berbeza jenis bijirin kering dan muesli, jus yang baru diperah, sandwic.

Anda juga boleh mempunyai snek di zon Lukomorye dengan imej Baba Yaga di satu sisi dan batu pinggir jalan dari cerita dongeng di sisi lain. Terdapat mesin kopi dan dulang dengan makanan ringan - bar, roti, dll. Banyak pekerja mematuhi prinsip makanan yang sihat, dan syarikat itu menyokongnya. Kek warna pada dulang makanan memberi cadangan tentang berapa banyak setiap hari anda boleh menggunakan produk ini atau produk: hijau - pilihan makanan yang paling banyak, kuning dan merah, masing-masing, lebih banyak kalori.

Di pejabat Google, anda boleh bermalam: terdapat pancuran dan katil untuk ini. Di tingkat kesembilan adalah gim yang memotivasi poster Soviet dan kapsul tidur. Melalui tingkap besar ke seluruh dinding, pemandangan hebat pusat modal dibuka.

Di pejabat anda juga boleh bermain permainan video dan tenis meja. Di tingkat keempat terdapat zon "Lukomorye". Mereka datang ke sini untuk bercakap, minum kopi dan berehat. Untuk ini, terdapat catur, gitar (mereka mengatakan bahawa entah bagaimana kakitangan itu juga mengumpul sebuah band di tempat kerja, menulis muzik mereka dan bermain), dan perpustakaan mini. Benar, perpustakaan tidak menemui buku seni tunggal - hanya kesusasteraan dan CD yang berhampiran dengan profesional dengan filem dan siri seperti Top Gear.

Setiap minggu seorang guru yoga tiba di pejabat - bilik rundingan besar diberikan kepada kelas. Di pejabat terdapat tukang urut profesional, bagaimanapun, khidmatnya tidak bebas dan dia mesti didaftarkan terlebih dahulu. Mereka yang tidak mempunyai masa untuk mendaftar boleh menggunakan kerusi urut di bilik santai yang gelap.

Foto: Maria Turykina

Baca thread ini

Seperti yang kita ada

Lebih mudah adalah mudah

5 cara untuk mencapai gaji

Adakah pengguna Telegram membuat wang pada mata wang kripto Durov

Siapa yang boleh kekal tanpa pencen?

Halaman depan

Keputusan minggu ini: Serangan ke sekolah, perhimpunan Navalny dan saman terhadap Apple

Gunakan troli membeli-belah

Buku Minggu Ini

Bolshaya Sadovaya, 10: Sejarah Rumah Bulgakov

Penawaran hari: Kembangkan "kandungan positif" selepas serangan di sekolah

"Garage" akan menjadi tuan rumah pertandingan tarian "Para Para"

Perayaan pawagam Eropah muda "Horizons" akan berlangsung di Moscow

Di Moscow, ditahan seorang lagi pengarah kontraktor kereta bawah tanah yang terdahulu

Projek "Circle-Tour" melancarkan kursus pengkodan untuk remaja

Di "Oceania" membuka kedai baru Under Armor

© 2018 The Village. Berita dari Moscow, St. Petersburg, Yekaterinburg. Orang, tempat, peristiwa. Penggunaan bahan-bahan Kampung hanya dibenarkan dengan persetujuan pemegang hak cipta terlebih dahulu. Semua hak untuk gambar dan teks dalam seksyen Berita adalah milik pengarang mereka.

Pejabat Google yang paling luar biasa dan kedudukan tertinggi syarikat yang dibayar

Sudah banyak diketahui bahawa banyak syarikat IT (bukan sahaja besar, tetapi juga kecil) dicirikan oleh pelupusan bebas dan pendekatan yang luar biasa kepada organisasi alur kerja. Biasa kepada kami dari Google anda menonjol walaupun di kalangan mereka: ia ditunjukkan dalam graf kakitangannya, dan berhubung dengan projek yang bercita-cita tinggi, berhubung dengan pejabat-pejabat serantau yang bertaburan di seluruh dunia. Hari ini, saya mencadangkan untuk bercakap mengenai reka bentuk pejabat yang sangat luar biasa daripada "Perbadanan Kebaikan" dan mengetahui berapa banyak Sundar Pichai membayar kepada bawahannya.

Sebagai contoh, pejabat Sepanyol (Madrid) terletak pada 16 dan 17 tingkat menara Picasso, dan pekerja mempunyai peluang untuk mandi semasa berehat, makan ais krim buah-buahan, bermain biliard atau bola sepak meja, mempunyai persaingan sengit pada Xbox atau sebagai alternatif berehat sambil bersantai di buaian. Di samping itu, pekerja pejabat ini hanya menggunakan komputer riba, yang membolehkan mereka bergerak dengan bebas dan tidak tinggal di satu tempat.

Reka bentuk pejabat Google di Dublin menonjolkan banyak warna terang dan kepelbagaian kebangsaan: di sini anda dapat mendengar tentang 46 bahasa dari pekerja dari 38 negara.

Seluruh wilayah di sini secara harfiah tersangkut di sofa, televisyen dan permaidani lembut, mewujudkan suasana yang paling selesa, hampir "rumah". Pejabat Dublin juga menawarkan bilik mesyuarat yang luar biasa ...

... dan perpustakaan yang indah ...

Pejabat Amerika syarikat, mungkin, berbeza dari Eropah, tetapi sangat sedikit. Sebagai contoh, di Chicago, pekerja berehat dalam suasana permainan video retro.

Dan mereka bekerja dan memberi kerusi loket khas.

Di Toronto, Google cuba memuliakan dan memberikan pekerja pejabatnya seluruh padang golf di atas bumbung.

Mereka yang memilih untuk berehat lebih baik secara rohani turun ke tingkat bawah dan memberikan kebolehan muzik mereka (jika sudah tentu, kebolehan ini boleh didapati).

Tetapi di Toronto, cuaca tidak selalu menguntungkan para peminat di luar rumah. Dalam hal ini, pekerja Google yang lebih bertuah di Mountain View, kerana mereka mempunyai peluang untuk menumpukan masa lapang mereka untuk bermain bola tampar pantai di tapak yang dilengkapi khusus.

Selepas permainan berjaya, anda boleh dan tidur ... dalam kapsul ...

... atau menjunam ke dalam kolam, sebelum terjun ke tempat kerja lagi ...

Pejabat New York terkenal dengan saiz besarnya, sebab itulah para tamu dan para pekerjanya berpeluang untuk mengambil skuter.

Kepada para pekerja di Washington, Google juga menyediakan alat untuk mengekalkan dirinya sendiri - bagi mereka dinding khas dibina untuk memanjat di dalam bilik!

Google Office di Zurich terkenal kerana hakikat bahawa rundingan penting sedang dianjurkan di dalam bilik besar yang mengingatkan sebuah gua.

Pertemuan-pertemuan kecil diadakan di dalam pembinaan seperti itu, diolah untuk telur.

Di pejabat terdapat gimnasium mini, di mana pekerja boleh meregangkan dan berehat bukan hanya secara intelektual, tetapi juga secara fizikal.

Pegawai syarikat Paris pejabat enjin carian yang paling terkenal di dunia adalah Citroen C2V yang cantik pada tahun 1948.

Pejabat Moscow menghiburkan "googler" dengan biliard, tenis meja, permainan video dan banyak lagi.

Walaupun pejabat Washington hanya dilengkapi dengan dinding pendakian batu, pejabat Google Ontario mempunyai ruang seluruhnya.

Terdapat juga perpustakaan yang agak selesa dengan reka bentuk asal.

Seperti yang anda lihat sendiri, pekerja Google bernasib baik dengan persekitaran tempat kerja. Sekarang saya bercadang untuk melihat kekosongan yang paling "wang tunai" syarikat.

10. Pengurus untuk pembangunan perkongsian, gaji - $ 168,000

9. Penyelidik Kanan, gaji - $ 169,000

8. Pengarah teknikal, gaji - $ 174,000

7. Peguam korporat, gaji - $ 189,000

6. UX-pereka, gaji - $ 191,000

5. Jurutera untuk kebolehpercayaan tapak, gaji - $ 195,000

4. Pemaju perisian terkemuka - $ 206,000

3. Pengurus produk, gaji - $ 247,000

2. Pengarah teknikal, gaji - $ 272,000

1. Pengarah kewangan, gaji - $ 339,000

Sebahagian penting dari kerja di Google adalah semua jenis bonus: dari saham kecil saham syarikat dalam bentuk pilihan, kepada penyediaan kereta elektrik pribadi. Juga, selepas kematian mana-mana anggota isteri / suami atau teman wanita / teman lelaki selama 10 tahun, setiap bulan dibayar separuh gaji, dan bagi setiap anak-anak pekerja yang mati (zarah) dibayar $ 1,000, sehingga anak mencapai umur 19 tahun.

Lajur Jumaat

Cuti pada hari Selasa

Berita dicerna

Mengenai Hak Off-Off

Arbor

Battle of android-interface: pembezaan atau kemudahan pengguna?

Iphone vs android - dimensi dan kepadatan piksel

Tugasan Microsoft - gambaran tugas pengurus tugas, yang akan menggantikan wunderlist

Bayar Android dan root. kita melampaui batasan

Dan dengan cara ini, di mana "mesin kemajuan" Guglov? -

Di manakah semua ejen pengiklanan?

Saya mahu tinggal di pejabat Google

hmm ... ZP tertinggi bukanlah untuk proger atau teknisi-robot pembina, baik, pengarah masih bukan walrus kuda-lobak =)))

Pejabat Moscow adalah yang termiskin.

Tetapi ia adalah bernilai menunjuk bahawa tahunan.

Moscow berada di negara dunia ketiga, jadi tidak menghairankan.

Tidak terlalu kagum, setanding dengan gaji pengurus peringkat pertengahan kami.

Di MSC, pengurus peringkat pertengahan masih menerima 15 buah hijau setiap bulan?

Dari komunikasi saya dengan rakan-rakan dan saudara-mara, ia mengikuti bahawa ini adalah gaji SANGAT yang baik untuk pekerja gaji, dan bukan TOP.

Bermaksud berbohong dan pribodyanyutsya

Menariknya, upah adalah sama tanpa mengira negara, atau hanya ada gaji di AS? Kerana jika memandangkan ada gaji pekerja cawangan di Mountain View atau New York (atau sekurang-kurangnya, terikat dengan pejabat-pejabat ini), maka $ 168,000 yang sama untuk meletakkannya sedikit tidak merangsang imaginasi. Tangan akan keluar

$ 100,000 setahun, bahawa di California atau New York, baik, bukan jumlah astronomi.

Dari pengalaman saya, kira-kira begitu, kira-kira kayu lami sebulan, pada superprofit hanya tinggal dengan perbelanjaan sogokan, jika mereka berjaya mengatur dan menyebarkan skema. Kadang-kadang lucu untuk menonton apabila pelajar semalam membuka perniagaan yang berjaya, mendapatkan lebih banyak jawatan yang diupah jeneral, duduk di syarikat besar.

PS. Sudah tentu, seseorang mesti memahami semua angka ini sangat relatif.

Gaji adalah baik, ia cukup untuk hidup dan tidak berpeluh. Tetapi saya mengharapkan untuk melihat angka yang lebih berat.

Siapa dalam perkara ini memahami segala-galanya, tetapi biarkan yang lain itu pucat.

Lurus Lurus? Dalam sebulan ?!

Baca dengan berhati-hati, dalam rubel) Dan di mana Sechin, Miller, mereka berfikir walaupun dalam pendapatan dolar sebulan lebih banyak))

Menarik. Dan yang mana jawatan anda merujuk kepada pengurus pertengahan?

Ini adalah setem. Selepas pemusnahan diri dunia kedua, yang ketiga mengambil tempatnya.

Gaji yang baik dan layak.

Jika anda mahu berjuta-juta, pergi ke perniagaan.

Ramai Google melakukannya - memperoleh pengalaman dan pergi ke kolam renang bebas.

>banyak syarikat IT (bukan sahaja besar, tetapi juga kecil) dicirikan oleh akhlak bebas dan pendekatan yang luar biasa kepada organisasi alur kerja.

Ini untuk filistin biasa yang membaca akhbar kuning ditulis? Nampaknya sumber ini bukan untuk mereka dan bukan itu, atau saya merindui sesuatu?

Terang, bahagian dalaman yang asal, pada masalah perniagaan sekolah lama-kurangnya, termasuk kod pakaian yang wajib, "Caudle" dan yang lain - ia adalah tidak poudivlyat warganegara. Lelaki di luar sana bekerja, bukan "plankton pejabat" fungsi aka bersifat peribadi, mengetatkan menjadi wajib, tetapi tali leher tidak selesa, duduk di dalam sifat, pucat pejabat kelabu dan melaksanakan kerja-kerja mekanikal hampir seperti tikus tahi lalat, berbau hanya «Hugo Boss».

Kanak-kanak lelaki dan perempuan dari Google dan keperibadian, kreatif yang luar biasa, kreatif, "artis dan penyair" berteknologi tinggi moden ini, mewujudkan sesuatu yang akan memukau orang ramai dan menarik perhatian. Untuk menormalkan kerja mereka, berbeza dengan "penggali pejabat" kami, hampir mustahil. Dan semua persekitarannya perlu ditubuhkan, dibebaskan dan diprovokasi! Selain itu, dorongan kreatif boleh datang pada bila-bila masa siang atau malam, dan pejabat harus memberikan kemudahan maksimum, bukan hanya dari 9 hingga 18 ..

cukai jangan lupa. 180 keping setiap tahun bertukar menjadi 9.5 sebulan.

600-650 trub sebulan cukup naik di Msk. untuk membimbing menengah.

Tidak semuanya dan tidak hanya dijelaskan oleh wang. Terdapat juga pertumbuhan kreatif dalam perniagaan (!) Tercinta, bekerja dalam pasukan yang indah, persekitaran yang mesra dan lain-lain, kita tidak begitu jelas, kegembiraan.

Nah, ini adalah angka yang lebih baik-ya)

terus air mata))) apa yang mereka ada di sana semua berbakat, pra-berbakat))))) ....

Dan tunjukkan pejabat mikes)

Kami boleh dengar ...

Sudah tentu, semua gambar dipentaskan.

Photographer Amer memfilmkan model dengan wajah yang baik hati di pedalaman Skolkovo, pejabat Keretapi Rusia dan RosNANO + sedikit sifat dalam Photo Shop.

Dan ya, semua pekerja Gugol sangat membenci penguasa bodoh mereka hingga Ketua Pegawai Eksekutif Hindu dan CFO Yahudi. Pada sebelah petang mereka memimpin "kerchief", dan pada waktu malam Sabbat pada Yandex dan RosNeft - mereka berkata, mereka hanya hitam c / d dolama sebulan (pruf lihat di bawah).

Yakub, dan anda sedar bahawa anda bertentangan dengan galyutsinogens yang kuat?)))) .... anda tidak menulis tentang kebenaran foto itu, tetapi mengenai bakat dan kreativiti pekerja ... membaca dengan teliti apa yang ditulis ...

>9gt; 9gt; di sana, mereka berkata, kini hanya hitam s / n dolama sebulan (bukti lihat di bawah).<9lt; 9lt;

Dan anda lebih mendengar semua jenis teori kusyen boleh memberitahu anda dengan pasti mengatakan, boleh dikatakan - di seberang tambak-tambak yang s seperti / n dalam monopoli gergasi kami kini bukan sahaja dalam individu pengurus atas terutama menghampiri, ia boleh mengira jumlah orang yang tersayang atau besar lyama, pengurus pertengahan semakin kurang. Berlalu adalah masa gaji mega dan payung terjun emas. Terdapat, tentu saja, pengecualian tunggal, tetapi ini adalah pengecualian.

Eeeh sejauh mana anda dari pembangunan dan dari pelanggan ...

di mana bilik anda akan ditampung?

Di dalam bilik yang menghadap ke laut))))

Mereka tidak melincirkan ski, hanya para penyair sekarang pergi.

Pada kapal angkasa ini kelihatannya)

Nah, cuba dapatkan pekerjaan di Google! Pada wawancara pertama, katakan: "Untuk mendapatkan pengalaman"

Saya 12 tahun dalam penerbangan percuma

ia hanya gaji

Di Google ia hebat, saya mendengar di sana untuk bekerja apabila anda mahu anda boleh datang dan berehat pada hari bekerja, dan tidak ada berkabung di sana untuk gaji, bukannya 30 000 rubel yang membayar kepada SEO di Moscow.

tidak ... kerja di sana nemereno, banyak kerja lembur, tidur selama 5 jam, rancangannya tidak nyata, kehidupan di Google membakar ...

Adakah orang yang bekerja di Google berkata?

Video pada saluran: Gambaran keseluruhan Micromax BOLT warrior 1 plus

Xiaomi telah mengumumkan phablet baru - Mi Max 2

Video di saluran: Mengenali Xiaomi Mi Mix 18K

Video di saluran: Kajian Asus ZenFone 3 Max

Video di saluran: Contoh Android Pay di Rusia

Video di saluran: komen Andrei Kormiltsev mengenai Android Pay dan HTC U11

MEIZU mengurangkan harga untuk MEIZU PRO 6 PLUS dan memulakan prapesan untuk versi 128 GB

Video di saluran: Mengenali HTC U 11

Video di saluran: Gambaran keseluruhan Archos Diamond 2 Plus

Video di saluran: Perbandingan Samsung Galaxy S8 dan S8 Plus

Video di saluran: Kajian Xiaomi Mi6

Telefon pintar bajet MEIZU M5c

Video di saluran: Kajian Honor 8 Pro

Video pada saluran: Kajian HTC U Ultra

Video di saluran: Kajian Asus Zenfone 3 Zoom

Di Rusia, jualan telefon pintar baru Xperia XZ Premium

Mengumumkan perdana baru HTC U11

Motorola telah memperluaskan barisan telefon pintar bajet dengan model baru - Moto C dan C Plus

Video di saluran: Kajian semula telefon pintar 4G bajet Alcatel U5

Video di saluran: Pengenalan kepada BlackBerry KeyOne

Interior pejabat Google

Enjin carian Internet terbesar di dunia, Google, pernah menjadi projek pendidikan biasa pelajar Stanford Larry Page dan Sergey Brin. Pada masa ini, aset korporat berbilion-bilion dolar dan kakitangan yang paling kreatif. Sememangnya, bahagian dalaman pejabat Google Inc. mewakili gabungan fantasi reka bentuk dan teknologi yang paling canggih.

Ibu pejabat utama Google Inc. terletak di negeri California di bandar Mountain View. Selama bertahun-tahun kewujudannya (sejak tahun 1998), pejabat Google telah dibuka di seluruh dunia. Pedalaman mereka sentiasa unik. Menurut keputusan pengurusan syarikat, pejabat harus selalu sesuai dengan kebijakan korporat, yang menyambut kreativitas, pemikiran non-standard dan karisma. Sebaliknya, mana-mana pejabat harus menyampaikan rasa kebangsaan negara di mana ia terletak.

Pejabat Moscow Google

Kawasan: 2601.3 m²

Pejabat ini menduduki keseluruhan lantai di kompleks elit "Balchug Plaza".

Pereka dari Switzerland berjaya mewujudkan suasana yang unik secara literal meresap dengan motif rakyat Slavia. Dunia rohani yang kaya dengan Rusia dengan kesusasteraan dan budaya, cerita rakyat dan seni telah diadopsi sebagai dasar konsep konsep reka bentuk. Sebagai contoh, kafe dipanggil "Samobranka" di pejabat, perpustakaan ini dihiasi dengan semangat bilik bacaan, ruang lounge - sebenar "tepi pantai melengkung", ada juga batu yang hebat di jalan garpu / koridor, dan salah satu rundingan dipanggil "12 kerusi" . Warna dominan berwarna coklat, hangat dan selesa. Untuk kerja-kerja penamat, kayu dan bata dipilih.

  • Penerimaan dan kawasan bermain "dalam satu botol"

Kawasan pejabat: 7990 meter persegi. m

Pejabat ini terletak di ibukota Israel dan menduduki 8 tingkat Menara Electra. Projek reka bentuk setiap lantai telah dibangunkan secara individu, kerana tugas pereka adalah untuk mencerminkan kakitangan multinasional dan berbilang pengakuan syarikat. Dinding dihiasi dengan foto pelbagai tarikan di negara ini. Dan kebanyakan kawasan kerja dirancang sedemikian rupa sehingga para pekerja dapat berkomunikasi dengan lancar antara satu sama lain.

Selebihnya kawasan ini diduduki oleh restoran dan zon lounge. Terdapat sebuah konfeksi, dewan sukan, bilik permainan dan spa.

  • Penerimaan dan bilik tunggu di lobi

Kawasan: 15 ribu meter persegi. m

Bahagian dalam pejabat Google di London, seperti di bandar lain, lebih seperti tempat kerja daripada tempat kerja, dan rumah yang hangat dan nyaman. Di sini juga, prinsip utama dasar korporat dilaksanakan - tidak ada yang harus mengganggu komunikasi. Oleh itu, pedalaman dianggap sebagai ruang terbuka biasa, di mana beberapa zon tematik diperuntukkan: bilik mesyuarat, kawasan lounge, perpustakaan, kafe, bilik sembang swasta dan lain-lain.

Tidak seperti pejabat syarikat lain, ibu pejabat dalaman London menggabungkan gaya negara kenyamanan dan rusuhan warna conceptualism moden. Cat berair terang di kawasan kerja direka untuk mengumpul tenaga kepada pekerja. Sebaliknya, ruang tamu dihiasi dengan warna-warna pastel, yang membolehkan maksimum berehat dan menikmati percutian anda.

  • Dewan utama pejabat Google di London

  • Berpandukan kehendak pengurusan korporat, pasukan reka bentuk datang dari hakikat bahawa kawasan pedalaman di pejabat mesti lulus warna-warna kebangsaan di negara ini. Dari klise standard dalam bentuk anime dan sakura memutuskan untuk ditinggalkan. Pengunjung disambut dengan kolam digital yang besar dengan koi carp - salah satu simbol Jepun. Semua ruang pejabat dibahagikan kepada zon, setiap yang dialami dalam warna dan tema-tema yang. Sebagai contoh, salah satu bilik digayakan pada mandi tradisional Jepun, yang menyerupai bentuk jadual berpakaian jadual, dan di dinding flaunts pemandangan dari Gunung Fuji. Kafe menyerupai basuh kereta yang besar dengan berus bulu. Dan dalam salah satu bilik mencipta suasana metropolis Jepun moden, dengan jalan-jalan sempit dan tempat letak kereta yang mudah.

  • Tinggalkan Balasan

    Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

    99 − = 98