Kod doorphone Eltis

Bagaimana untuk membuka sebuah interkom Eltis tanpa kunci

Telefon pintu Eltis adalah peranti khas, yang sering digunakan untuk melindungi pintu masuk dari masuk ke rumah orang yang tidak dibenarkan. Setiap penyewa menerima kunci elektromagnetik, yang mana anda boleh membuka kunci ini. Peranti di atas mempunyai banyak kelebihan. Menurut ramai pakar, membukanya tanpa kunci boleh agak mudah. Inilah kelemahan utama interkom ini. Jadi, baca lebih lanjut mengenai peranti di atas.

Peranti saling kunci dan kunci yang disebut di atas dihasilkan oleh pengeluar sebagai alat pelbagai komponen siri PU-CP-100KM. Tujuan utamanya adalah untuk memasang di bangunan pelbagai pangsapuri, pejabat. Juga, interkom Eltis boleh digunakan untuk mengatur sistem interkom yang disebut (jumlah pelanggan tidak boleh melebihi 100).

Pakar perhatikan bahawa peranti di atas adalah sistem khusus berasaskan mikropemproses, yang kebanyakannya dibina pada mikrokontroller 87C51 (dihasilkan oleh Intel).

Untuk pengurusan kabel, dua bas ten-wayar digunakan untuk pangsapuri pelanggan (konsol). Komponen utama telefon pintar Eltis:

 • menukar dan memanggil unit;
 • konsol;
 • unit bekalan kuasa.

Juga, peranti di atas juga boleh disiapkan dengan penutup pintu (hidraulik) untuk lancar menutup pintu masuk dan kunci elektromagnetik. Tetapi komponen-komponen tambahan ini hanya dibuat berdasarkan kehendak penyewa rumah.

Pembaca utama terbina dalam jenis elektronik, berdasarkan prinsip memori sentuhan, terletak di interkom pintu interkom.

Telefon pintu, kod yang mana dalam kebanyakan kes mudah dijemput, mempunyai kelebihan berikut:

 • menyediakan keupayaan untuk menyambung sejumlah besar pelanggan (sehingga 100);
 • mempunyai masa membuka kunci;
 • mempunyai beberapa saluran komunikasi;
 • terdapat kemungkinan mematikan / pada mod kunci kod;
 • Mempunyai latar belakang panel peranti, isyarat panggilan melodi, papan kekunci yang berbunyi;
 • mempunyai jenis komunikasi dupleks.

Bagaimana Eltis berfungsi

Pelawat harus mendail nombor apartmen dan tekan "Panggilan 9raquo;. Melalui bateri unit ini, bilik yang dipilih disambungkan dan isyarat dijana. Ia berhenti apabila pelanggan mengangkat paip. Selepas 60 saat (apabila seseorang tidak berada di dalam apartmen) atau dengan menekan "Reset 9th; ia juga mungkin untuk memecahkan isyarat.

Kerja blok di atas disertai oleh inskripsi pada paparan:

 • "Katakanlah 9raquo; (apabila pelawat boleh mengatakan sesuatu);
 • "Error9raquo; (sekiranya menggunakan nombor apartmen yang salah atau kunci elektronik yang tidak sesuai);
 • "Terbuka 9hb;.

The "Reset 9raquo; Ia direka untuk mengembalikan sistem ke kedudukan aslinya sekiranya terdapat sebarang kesilapan.

Bagaimana untuk membuka intertek Eltis tanpa kunci?

Pakar perhatikan bahawa tidak begitu sukar untuk melaksanakan tindakan yang disebutkan di atas. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu menggunakan beberapa garis panduan untuk membuka peranti ini dari Eltis.

Doorphone, kod pembukaan yang tidak terlalu rumit, tanpa kunci dibuka dengan bantuan satu set kombinasi dail dan abjad berikut:

 • "B" (tunggu panggilan), kemudian dail "100", sekali lagi "B", kemudian tekan 7273;
 • "B" (tunggu nada dail), kemudian dail "100-V-2323";
 • "Dalam" (kami menunggu panggilan), maka kita tekan "100-В-7272".

Pakar berpendapat bahawa jika kombinasi di atas tidak membuka peranti, maka nombor 100 boleh digantikan dengan 200 atau 300.

Telefon pintu Eltis adalah pembela rumah yang baik. Ingat: jika pemasang tidak menukar kata laluan induk apabila memasang peranti di atas, tidak sukar untuk membukanya tanpa kunci.

Doorphone Eltis: kod untuk kemasukan dan pengaturcaraan tanpa kunci

Pada masa ini rumah pelbagai tingkat dilengkapi dengan interkom. Keamanan semacam ini telah membuktikan dirinya sendiri: terima kasih kepada interkom, pintu masuk sentiasa bersih dan tiada akses untuk orang asing. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan kepada peranti ini. Dalam situasi kecemasan, interkom menjadikan sukar untuk penyelamat, dan bahkan kepada penduduk yang telah melupakan kunci rumah. Hari ini anda akan belajar bagaimana untuk membuka intertek Eltis tanpa kunci, sementara tidak merosakkannya.

Eltis - produk dalam negeri. Kod keselamatan terdiri daripada empat aksara. Setiap penyewa rumah dengan interkom menerima kunci elektromagnetik. Walau bagaimanapun, peranti ini mempunyai kelemahan yang ketara - ia mudah rosak.

Sistem Eltis terdiri daripada 3 peringkat:

 1. Kod rahsia.
 2. Kod pentadbir.
 3. Kata laluan persediaan.

Peranti ini terdiri daripada komponen berikut:

 1. Blok panggilan dan komunikasi.
 2. Konsol pelanggan.
 3. Bekalan kuasa.
 4. Kunci elektromagnetik.
 5. Pembaca kunci.
 1. Boleh melayani lebih daripada 100 pelanggan.
 2. Laraskan waktu pembukaan pintu.
 3. Mendayakan dan melumpuhkan kunci kod.
 4. Pencahayaan panel.
 5. Keyboard dengan suara bertindak.

Prinsip pengendalian peranti:

 1. Masukkan nombor apartmen.
 2. Tekan butang panggilan.
 3. Isyarat dihantar ke apartmen.
 4. Tiub itu diangkat oleh pengguna interkom.
 5. Menekan butang terbuka pintu.

Untuk mengetahui nombor siri:

Kod ini mungkin berbeza mengikut model.

Jika kod ini tidak membantu membuka pintu, maka anda perlu menggunakan kaedah lain.

Masukkan kod untuk membuka:

Video, bagaimana untuk membuka intertek Eltis tanpa kunci:

Untuk menukar tetapan yang perlu anda lakukan perkara berikut:

 1. Tahan 10 saat "B9raquo;.
 2. The "Sys9raquo;.
 3. "12349raquo;.
 4. "6_7x9raquo;.
 5. Menu "_Func9raquo;.
 6. Tekan nombor tindakan yang anda mahu:
  1. "19raquo; - untuk menukar kata laluan lama.
  2. "29raquo; - untuk membolehkan atau melumpuhkan kata laluan.
  3. "39raquo; - untuk menukar kata laluan yang dikongsi.
  4. "49raquo; - untuk membolehkan atau melumpuhkan isyarat pintu terbuka.
  5. "69raquo; - untuk membolehkan atau melumpuhkan kata laluan untuk apartmen individu.
  6. "89raquo; - untuk menukar masa pembukaan pintu.
  7. "09raquo; output.

Video, cara memprogram interkom Eltis:

Apabila semua kaedah di atas tidak membantu, maka satu-satunya cara untuk membuka doorphone ialah menggunakan kunci sejagat. Pada masa ini, banyak model yang dibundel dengan peranti ini. Semasa pemasangan, kunci ini dimasukkan ke dalam memori interkom.

Sekiranya kit tidak memiliki kunci induk sejagat, maka anda boleh menghubungi syarikat untuk pembuatannya.

© Copyright 2018. Semua hak cipta terpelihara. Menyalin bahan hanya dengan pautan aktif ke sumbernya.

Bagaimana untuk membuka doorphone tanpa kunci (semua model)?

Pada masa kini, setiap rumah dilengkapi dengan sistem interkom. Jika anda terlupa kunci, kami akan membantu anda untuk pulang ke rumah tanpa masalah.

Pertimbangkan interkom dan kod berikut untuk mereka:

Intercom Vizit - digunakan dengan kerap dalam masa kita. Untuk membuka doorphone Vizit siri lama, anda boleh cuba kod berikut: 12 # 345 atau * # 4230 . Oleh itu, untuk membuka interkom Vizit versi baru, gunakan kod tersebut: 67 # 890, * # 4230, * # 3423, 12 # 345. Kod-kod ini adalah semua piawai, dan mereka selalu bekerja, jika pakar tidak mengubahnya semasa pemasangan. Anda juga boleh mencuba "#" + "1969raquo;.

Jika anda tidak boleh membuka interkom "Visit9raquo; dengan cara yang mudah, pergi ke proses yang lebih kompleks. Kami akan cuba memasukkan menu perkhidmatan menggunakan kombinasi # 999. Terdapat dua bip pendek, kemudian masuk, kod induk lawatan doorphone, pengilang lalai menggunakan 1234. Jika kod induk betul, akan ada satu bunyi pendek, jika tidak benar, isyarat akan menjadi dua nada. Jika kod lalai tidak sesuai, cuba yang lain kod master lawatan doorphone: 3535, 9999, 0000, 6767, 12345, 11639 atau cuba buat kombinasi itu sendiri. Selepas berjaya masuk ke dalam menu, tekan "29raquo; - "pause9raquo; - "#" - "pause9raquo; - "35359raquo;, gabungan membuka pintu tanpa kunci. Dengan menekan butang "39raquo;, kami boleh memprogramkan kekunci kosong dan melampirkannya ke peranti, jadi kami akan menambahkannya ke pangkalan data. Butang "49raquo; memadam semua kekunci dari memori interkom. Butang "*" - keluar dari mod yang digunakan, "#" - pengesahan.

Untuk membuka doorphone Eltis, tekan panggilan, dail 100, kemudian butang panggilan dan dail 2323 (7273 atau 7272). Jika gabungan 100 tidak didekati, cuba: 200,300,400,500,600,700,800,900. Akan bekerja sekiranya pengeluar tidak mengubah kod elit telefon pintu dalam kes pembaikan atau penyelenggaraan. Kod khas boleh dipelajari dengan cara berikut: kami menekan butang "call9raquo;, dan tunggu selama 20 saat, paparan sepatutnya muncul dalam masa 5 digit dan cepat hilang (jangan lupa ingat mereka).

Jika maklumat di atas tidak berjaya, kita dapat mengetahui kod kejuruteraan. Kami memilih mana-mana digit dan tahan, tunggu pada paparan "CODE", masukkan kata laluan sistem piawai 1234. Dalam kes kod yang betul, skrin akan menyala versi firmware dan menu "FUNC9raquo;. Klik pada "19raquo; dan pasang kod akses baru ke interkom Eltis, selepas klik "29raquo;, sahkan kata laluan. Pada akhirnya, tetapkan semula semua tetapan menggunakan kunci "69raquo;", kemudian keluar dari menu "09raquo;. Masukkan kod telefon rumah Eltis, yang telah anda pasang. Cuba juga: (huruf "B") 1234-2-1-3-3-123

Jika anda ada Kod telefon pintu cyfral, anda tanpa masalah anda akan datang ke pintu masuk, tetapi anda tidak mempunyai kunci, dan anda perlu cuba untuk membuka cyfral interkom tanpa kunci (hanya sekiranya apartmen dalam gandaan lorong seratus, 200, dan lain-lain). Tolak "Panggilan 9raquo; dan cuba dari 100 hingga 900, "Panggil 9raquo; 7272, atau pada akhir 7273.

Untuk model dengan huruf "M9raquo;, tekan" call9raquo; - "419raquo; atau "call9raquo; - "14109raquo;. Kadang-kadang, pintu pembuka dipicu, jika anda hanya memasukkan "070549raquo;

Kod Doorphone Cyfral SSD-2094.1 M (anda boleh menentukan model dengan terbakar atau berkelip). Kami mendail "challenge9raquo; - "00009raquo;, pintu boleh dibuka serta-merta atau menu perkhidmatan akan diubah (" ON "akan dipaparkan pada skrin), tekan butang" 29raquo; dan pintu terbuka. Jika butang "OFF" menyala, mod Masuk Cepat dimatikan oleh pemasang.

Kod Doorphone Cyfral CCD-2094. Untuk memasukkan menu perkhidmatan, tekan "00009raquo;, paparan seharusnya menunjukkan" kod ". Kami menggunakan kombinasi "1234009raquo;," 1234569raquo;, "4569999raquo; dan "call9raquo;. Jika kod itu muncul pada paparan, ia akan ditulis "F09raquo;, masukkan" 6019raquo; dan pintu terbuka.

Pertimbangkan cara paling mudah untuk membuka interkom Metacom. Kami melihat permulaan pangsapuri di pintu masuk, tekan panggilan, kami masukkan bilangan pangsapuri pertama di pintu masuk ini, dan sekali lagi "call9raquo;. Paparan menunjukkan COD, masukkan kombinasi "57029raquo; dan pintu mesti dibuka (Jika tetapan kilang tidak berubah). Sekiranya pintu tidak dibuka, kami teruskan ke pilihan lain:

Kod untuk siri Metacom interkom MK-20TM, kita tidak perlu. Untuk membuka Metacom ambil apa-apa kunci "tablet9raquo;, tanpa firmware khas (hanya kekunci bersih). Memohon, interkom beralih pada mod pengaturcaraan, dan membuka pintu. Jika anda tidak mempunyai kunci magnet, kod doorphone Metacom MK-20MT, boleh: "call9raquo; - "279raquo; - "call9raquo; - "57029raquo; atau "call9raquo; - "19raquo; - "call9raquo; - "45269raquo;.

Sekarang ini interkom Barrier, jarang berlaku dan berdiri di rumah lama. Kunci mekanikal dan kunci magnet rata digunakan. Untuk model Barrier 2 dan 2M, kod lalai ialah 1013 (ia tidak berubah). Doorphone agak mudah, anda boleh menggunakan sepasang magnet dan hanya memegangnya di atas lubang kunci. Untuk membuka Barrier 4, Anda perlu menggunakan tiga magnet dan kimia dengan mereka sehingga anda membukanya. Kod standard tidak boleh digunakan, Barrier 4 Ia digunakan di pintu masuk tempat para pengacaranya sedang duduk.

Model biasa ialah Raymann 2000. Tekan "kunci 9raquo; - kod "9876549raquo;, harus bunyi isyarat ganda, selepas memasukkan" 1234569raquo;, skrin harus menunjukkan huruf "P", masuk ke menu doorphone. Selepas memasukkan, butang berikut boleh didapati: "89raquo; - buka pintu, "69raquo; - cabut interkom, "49raquo; - kunci pintu.

Tekan "C9raquo; dan tunggu isyarat, selepas isyarat dengan cepat mendail "669900" - "call" + "nombor satu apartmen lebih daripada di pintu masuk." "F -" muncul di skrin doorphone, yang bermaksud bahawa kita berada dalam menu. Untuk membuka klik "0809raquo;. Jika anda ingin memasukkan kunci baru "3339raquo; untuk melumpuhkan kunci pintu" 0719raquo;.

Tekan "call9raquo; + "000009raquo; + "Cepat dua kali butang panggilan. Perkara utama ialah membuat dua panggilan terakhir panggilan secepat mungkin.

Di doorphone tidak terdapat papan kekunci dan skrin, ia digunakan di rumah peribadi atau beranda dengan concierge. Gabungan perkhidmatan tidak berfungsi di sini. Kami mengambil bateri biasa "Crohn9raquo; atau firma lain (sesuai untuk saiz), nombor D9-0.1. Jenis Eropah ialah 6 F 22. Kami mengambil bateri, kami mendapati bolt bentuk yang luar biasa (saiz sepadan dengan saiz bateri) dan memohon bateri, pintu dibuka.

Cara serba boleh untuk membuka doorphone:

- untuk menyerang sekitar 10-15 sentimeter di bawah interkom yang dipasang. Terdapat elektronik interkom, apabila terdapat peluang untuk menutup litar dan membuka interkom;

- Membuka doorphone dengan kejutan elektrik. Anda boleh membuat kejutan elektrik sendiri atau membelinya. Cukup pasangkannya kepada pembaca dan berikan pelepasan;

- Penggunaan tenaga fizikal untuk membuka interkom. Seperti yang anda ketahui, pintu memegang magnet, dan untuk membuka pintu, ia perlu untuk menarik pintu. Malah, usaha seorang lelaki cukup. Untuk pilihan 100%, anda memerlukan 2-3 orang, memberi penekanan yang baik dan pada masa yang sama secara mendadak tarik pintu dan ia akan terbuka tanpa masalah;

- Membeli kunci universal untuk membuka doorphone. Kunci seperti tanpa masalah boleh dibeli di Internet atau di syarikat yang berurusan dengan interkom.

1. Semua kombinasi dalam artikel bekerja, jika pemasang tidak mengubah akses lalai (90% pemasang tidak mengubahnya).

2. Kombinasi bergantung pada siri dan pengilang.

3. Membuka doorphone adalah perniagaan yang dibenarkan, dan melanggar doorphone dengan matlamat yang mementingkan diri sendiri telah dihukum mengikut kod jenayah.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

6 + 4 =