Eloxal outsole dari besi yang ini

Yang satu-satunya besi adalah yang terbaik

Apabila memilih besi, seseorang harus mengambil kira banyak kriteria yang paling penting, yang utama adalah kualiti tunggal. Sebagai peraturan, ia adalah bahan tunggal, kekuatan dan jenis salutan yang menyediakan penyetelan berkesan pelbagai perkara. Model moden mengandungi banyak fungsi (contohnya, mengukus, menyeterika kering, membersihkan diri, sistem deria), tetapi perkara pertama yang perlu anda perhatikan apabila membeli peranti itu adalah kualiti tunggal. Mari kita cuba untuk memikirkan apa plat tapak adalah lebih baik daripada jenis yang berbeza berbeza antara satu sama lain, kelebihan utama dan kelemahan yang dikenal pasti semasa operasi mereka.

Nilai tunggal dalam reka bentuk besi

Tidak kira bagaimana inovatif dan teknologi maju besi itu, elemen utama perkakas rumah ini masih satu-satunya. Malah, dengan bantuannya terdapat slaid kualitatif pada tisu pelbagai struktur dan kepadatan. Satu-satunya untuk besi adalah bertanggung jawab untuk keberkesanan menyeterika, menekan bahan, arah pergerakan, kualiti menyetrika bahagian-bahagian kecil dan kain halus. Lagipun, tidak ada yang lebih menyakitkan daripada tempat menjengkelkan yang ditinggalkan oleh besi pada pakaian kegemaran anda.

Kepada perkakas dipanaskan tidak meninggalkan kesan dan tidak dibakar melalui lubang di tengah-tengah mahal perkara, ia adalah perlu untuk mengetahui apa yang membuat ia asas dan lapisan yang digunakan.

Sekarang terdapat lebih daripada dua puluh nama salutan, fungsi utama yang menyeterika dengan sempurna dan selamat. Jadi apa yang sepatutnya menjadi satu-satunya yang ideal?

 1. Menggeser unit di seluruh tisu yang berbeza tanpa mengira strukturnya harus lancar dan lembut.
 2. Tidak ada keretakan dan kerosakan, kekuatan dan daya tahan yang penting.
 3. Ia perlu supaya asas dipanaskan dengan cepat dan sama rata.
 4. Sekiranya menghadapi tisu halus tanpa merosakkannya.

Aluminium

Dari logam ini, tapak kaki dibuat untuk besi pertama, dan hingga hari ini aluminium tetap menjadi bahan paling mudah, paling klasik dan berpatutan.

Aluminium mempunyai kekonduksian terma yang tinggi, jadi peranti-peranti ini dengan cepat memanaskan dan seketika menjadi sejuk.

Ini mudah jika anda perlu segera menekan perkara ini atau perkara itu dan meletakkan seterika itu ke tepi, tanpa menunggu untuk menyejukkan. Tidak dinafikan, kelebihan salutan aluminium boleh diandaikan dengan selamat kos rendah, boleh diakses oleh mana-mana pembeli. Malangnya, outsole aluminium untuk besi dianggap tidak begitu kuat: logam itu ringan dan lembut, oleh itu, mudah cacat. Apabila menyeterika produk dengan butang, ritsleting dan perkakasan lain, anda berisiko merosakkan salutan, akan ada retakan dan calar di atasnya. Akibatnya, keberkesanan penyeteraan akan berkurang, dan tapak yang rosak dapat merosakkan kain itu.

Walau bagaimanapun, pengilang moden telah menemui jalan keluar dari keadaan ini. Oleh itu, syarikat "Philips" mempersembahkan model besi, di mana sebagai sebahagian dari tunggal diisytiharkan sepenuhnya aluminium anodized. Tidak seperti biasa, ia adalah lebih stabil dan tidak mudah berubah.

Jika kita menganggap bahan yang paling tahan lama dari satu-satunya besi, maka minda itu menjadi keluli tahan karat yang pertama dan paling utama. Ia tidak mempunyai ciri kekonduksian terma yang tinggi seperti aluminium, tetapi ia benar tidak tertakluk kepada ubah bentuk. Juga, keluli tidak boleh teroksida, dan kakisan tidak berlaku di permukaannya. Oleh itu, anda tidak boleh takut bahawa besi akan cepat gagal atau memerlukan penjagaan dan penyelenggaraan yang khusus.

Sudah tentu, bahan tahan karat tunggal mempunyai kebaikan dan keburukannya. Keluli tahan karat boleh dibeli untuk hampir setiap pelanggan, ia memanaskan dengan baik dan mengekalkan haba untuk masa yang lama, dan lapisan itu sendiri tahan terhadap ubah bentuk dan karat. Keluli tahan karat bersih dengan air biasa atau penyelesaian khas. Di samping itu, peranti dengan asas keluli licin fabrik struktur dan kepadatan yang berbeza dan mudah meluncur pada sebarang jenis permukaan. Antara kekurangan boleh dikenalpasti berat berat agregat dengan tunggal yang diperbuat daripada keluli tahan karat. Possessors seperti besi dapat dengan mudah merasakan diri mereka heroin abad terakhir, ketika dalam kehidupan sehari-hari digunakan besi besi yang sangat berat.

Model moden mempunyai kelonggaran tambahan pada keluli tahan karat. Ini memastikan hayat perkhidmatan terpanjang, meningkatkan kekuatan dan ketahanan terhadap kerosakan.

Sebagai contoh, pengeluar peralatan rumah tangga jenama Braun membuat besi dengan satu-satunya tugas berat yang dipanggil Saphir. Sebagai peraturan, lampiran tambahan untuk fabrik menyeterika lembut dilampirkan padanya, yang menjamin penghalusan kualiti terbaik dan penyerahan wap penuh. Sapphire - salah satu bahan yang paling padat dan mahal, jadi semburan safir akan meningkatkan jumlah keseluruhan peranti. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, anda membayar untuk kualiti, kerana slaid besi pada kain akan menjadi lebih baik.

Untuk memahami lapisan mana yang akan menjadi pilihan yang paling optimum, kami mencadangkan untuk mempertimbangkan satu lagi jenis tunggal: seramik atau cermet. Dasar seramik boleh dianggap paling popular dan tersebar luas.

Peralatan elektrik dengan salutan yang sama memastikan mudah meluncur melalui kain, jangan meninggalkan jejak dan jangan terlalu panas. Di samping itu, mereka lebih mudah dan lebih mudah bergerak daripada rakan-rakan mereka daripada keluli tahan karat.

Seramik memanaskan dalam masa yang singkat dan mengekalkan haba untuk masa yang lama, dan juga mudah dibersihkan. Bersihkan pangkal besi boleh sama ada penyelesaian khas, atau span biasa sedikit dibasahkan dengan air (bergantung kepada tahap pencemaran). Kelemahan seramik adalah ketidakstabilan untuk merosakkan dan keletihan yang berlebihan. Simpan seterika dengan sol seramik atau logam-seramik dengan berhati-hati dan berhati-hati, jangan benarkan kesan terhadap permukaan, bersentuhan dengan objek berat logam.

Mungkin, bahan berkualiti terbaik dari segi operasi. Salutan titanium adalah benar-benar kebal kepada kerosakan, sambil memastikan gelongsor dan kebolehan bergerak bebas dari besi. Mereka tahan terhadap kakisan, pengoksidaan dan rupa ganti rugi, calar, retak yang tidak diingini. Benar, terdapat kelemahan penting: titanium mempunyai kekonduksian terma yang rendah, dan dengan itu, satu-satunya lama memanas.

Kos besi titanium sangat tinggi, dan mendapati mereka di kalangan model moden tidak mudah.

Pilihan yang baik untuk mereka yang sering berurusan dengan menyeterika kain halus. Teflon salutan Handle dengan nipis, tisu mudah rosak, ia tidak membakar dan tidak membakar mereka, dan meninggalkan sedikit kesan. Yang kurang jelas liputan sedemikian - kerapuhan, apabila menyeterika sesuatu dengan kelengkapan, kunci, ricih ada risiko yang tinggi merosakkan satu-satunya, yang pada masa akan datang akan menjejaskan prestasi besi.

Kami memilih versi optimum salutan

Masa tidak berhenti, dan setiap tahun pembuat besi menawarkan teknologi yang lebih maju dan lebih maju dalam pembuatan pangkalan. Pertimbangkan pilihan untuk liputan daripada jenama peralatan rumah yang paling popular dan ketahui mana yang paling sesuai kualiti dan ciri teknikal.

Liputan Steamglide dari jenama "Philips" dicirikan oleh peningkatan rintangan haus dan perlindungan daripada kerosakan mekanikal - keretakan, calar, cip. Apakah keunikan teknologi Steamglide? Bahan yang digunakan dalam pengeluaran lapisan adalah seramik kaca atau cermet. Ini memberikan satu cahaya, dan besi secara keseluruhan - kebebasan pergerakan dan meluncur lancar. Asas di sini adalah keluli aloi, kerana ia kurang terdedah kepada kerosakan mekanikal.

tapak kaki profil penuh dengan kesan saiz yang berbeza, yang sangat mudah semasa seterika wap memanaskan sama rata, dan wap yang keluar dalam jumlah yang mencukupi, mewujudkan kesan wap kusyen.

Semasa menyeterika, mesin tidak menyentuh kain secara langsung, tetapi pada masa yang sama ia melicinkan permukaan dan pada masa yang sama menghilangkannya. Baru-baru ini, syarikat memperkenalkan salutan Steamglide ditambah lebih baik - ia lebih tahan terhadap calar dan menghasilkan kesan ketegangan semasa menyeterika.

Oleh itu, plat tapak Steamglide adalah hampir universal, dan harga besi dengan salutan sedemikian agak berpatutan untuk mana-mana pengguna.

Jangan ketinggalan persaingan dan pengeluar perkakas rumah Braun. Kebaharuan mereka adalah lapisan Eloxal, yang juga tahan terhadap kerosakan mekanikal dan mempunyai rintangan haus khas. Ini hanya berdasarkan aluminium, tetapi tidak mudah, tetapi teroksida oleh elektrolit. Aluminium sedemikian cepat dipanaskan, mudah tergelincir di atas kain, licin ke sentuhan, tetapi pada masa yang sama tidak seperti rentan terhadap ubah bentuk seperti biasa. Seperti salutan Steamglide, sol Eloxal ditikam dengan lubang diameter yang berlainan bagi bekalan stim yang lebih tinggi dan kuat.

Apabila anda memilih «Eloksal "memberi perhatian kepada kos - besi ini dibezakan oleh anggaran dan ketersediaannya kepada semua kategori pelanggan.

Satu lagi lapisan salutan yang patut diberi perhatian ialah perkembangan terkini Tefal. Salutan dipanggil Durilium, dan terima kasih kepada teknologi yang unik, slaid besi berlaku mudah dan lembut, calar pada satu-satunya tidak hampir muncul, dan fabrik itu diletakkan secara kualitatif, tanpa jejak, noda dan opalin.

Durilium adalah salutan logam seramik, tetapi, malangnya, ia rapuh, oleh itu ia memerlukan operasi yang berhati-hati dan penyelenggaraan yang teliti.

Mari kita buatkan: apakah satu-satunya besi yang paling tahan lama dan boleh dipercayai? Seperti yang diterangkan dari artikel, setiap bahan mempunyai kelebihan dan kekurangannya, anda hanya perlu memilih nisbah kualiti, fungsi dan kos yang sesuai untuk anda. Bagi orang yang biasa menyimpan, ada kemungkinan untuk mencadangkan besi dengan "asas" aluminium. Bagi mereka yang menghargai cahaya dan mempunyai anggaran yang munasabah, masuk akal untuk membeli model dengan lapisan seramik atau titanium. Di samping itu, perhatikan perkara-perkara baru dengan salutan khas, contohnya aluminium dengan salutan tidak melekat, serta Steamglide atau Eloxal, kerana mereka menggabungkan kedua-dua kekuatan dan luncuran cahaya.

Walau bagaimanapun, model besi terbaik akan dipilih bukan sahaja kerana bahan tunggal, tetapi juga ciri-ciri lain dan fungsi tambahan yang juga sangat penting.

Besi mana yang dianggap terbaik, menurut ulasan pembeli? Penarafan 10 model terbaik untuk 2017. Ciri-ciri teknikal, kebaikan dan keburukan, pendapat pengguna.

Satu-satunya besi yang lebih baik?

Faktor utama penyetrikaan berkualiti ialah satu-satunya seterika, iaitu bahan dari mana ia dibuat. Memilih peranti menyeterika, soalan timbul, apakah satu-satunya besi yang lebih baik? Dalam hal ini, anda perlu mempercayai cadangan pakar.

Kriteria utama untuk memilih peralatan seterika ialah jenis bahan tunggal. Ia menjejaskan geseran besi pada pakaian, dan kualiti menyeterika bergantung kepadanya. Anda boleh membuat sesuatu yang menarik dalam satu gerakan, tanpa melaporkan apa-apa usaha khas, dan anda boleh membuat beberapa pergerakan untuk melicinkan pakaian tertentu.

Selebihnya fungsi besi adalah sama pentingnya dengan satu-satunya. Lebih banyak fungsi, lebih mudah dan lebih mudah untuk menjalankan proses menyeterika. Oleh itu, fungsi tambahan lebih mahal. Satu-satunya merujuk kepada konfigurasi asas besi, jadi ia perlu dibincangkan dengan lebih terperinci.

Apakah bahan yang lebih baik untuk seterika tunggal?

Selalunya wanita bertanya, apa bahannya adalah satu-satunya besi yang lebih baik. Terdapat beberapa jenis bahan yang digunakan untuk membuat sol:

 • Aluminium. Sepapak dari bahan ini adalah klasik, kerana ia telah digunakan dalam pembinaan besi untuk waktu yang lama. Sisa aluminium mempunyai sifat kekonduksian terma yang tinggi, jadi mereka dengan cepat memanaskan dan mengekalkan haba, dan juga sejuk dengan cepat. Kerana kemudahan aluminium, besi mudah dikendalikan. Antara kekurangannya, perlu diperhatikan kecenderungan untuk ubah bentuk dan ketidakstabilan kepada calar. Outsole aluminium juga meninggalkan jejak gloss pada beberapa jenis kain, jadi anda harus memakai kain kasa basah untuk menyetrika hal-hal sedemikian. Ini adalah jenis belanjawan tunggal, kerana ia tersedia untuk ramai orang.
 • Keluli tahan karat. Bahan ini digunakan dalam besi moden. Satu zat besi dengan satu-satunya buah tahan karat adalah pilihan terbaik untuk pengguna biasa. Lapisan semacam besi itu mempunyai rintangan terhadap kerosakan, ubah bentuk dan calar dari unsur pakaian. Sesetengah pengeluar memohon sputtering dan aloi pada tunggal keluli tahan karat, yang dengan ketara meningkatkan kualiti bahan. Sebagai hasil kerja tambahan untuk memperbaiki sifat-sifat sol, ia mungkin untuk mencapai kecekapan gelongsor, keupayaan bergerak dan menyeterika kualitatif.
 • Teflon. Tapak tersebut tidak begitu biasa, berbanding dengan bahan-bahan yang terdahulu. Teflon sol benar-benar tidak memasukkan lekatan permukaan ke pakaian, bertindak dengan perlahan-lahan dan dengan cepat. Pembakaran pakaian juga dikecualikan sepenuhnya. Kekurangan utama besi tersebut adalah ketidakstabilan tunggal untuk merosakkan dan harga yang tinggi.
 • Tembikar. Sole seramik adalah salah satu jenis bahan yang paling kualitatif. Besi dengan semata-mata mudah meluncur pada pakaian. Anda boleh menyeterika dengan satu tangan. Keupayaan besi dengan sol seramik membolehkan menyeterika dengan satu pergerakan tangan. Ia memanaskan dengan cepat dan terus memanaskan masa yang lama. Kelemahan peranti sedemikian ialah kesan apa pun boleh menyebabkan cip atau retak pada permukaan tunggal. Bahawa ini tidak berlaku, anda perlu menjaga eksploitasi mereka.
 • Titanium. Ini adalah sol berkualiti tinggi, yang tidak takut terhadap sebarang pengaruh persekitaran luaran. Mereka tahan terhadap kerosakan, dan juga sangat baik ketika meluncur pada pakaian. Kelemahan tapak semacam itu tidak ada, apa yang dipaparkan dalam superweighing mereka. Atas sebab ini, besi itu tidak banyak dihasilkan.

Terima kasih kepada maklumat ini, anda pada mulanya boleh menentukan titik rujukan untuk memilih besi untuk hidup anda.

Syarikat Philips - salah satu pengeluar terkemuka besi - telah menawarkan kepada pelanggan teknologi unik untuk menutup satu-satunya besi, yang dipanggil steamglide. Harta utama utama teknologi ini - memakai rintangan, dan penentangan terhadap kerosakan mekanikal. The sol iron steamglide sesuai dengan sempurna ke dalam barisan produk syarikat.

Bahan utama yang digunakan untuk pengeluaran sol adalah keluli aloi. Ia menyediakan besi dengan hayat perkhidmatan yang panjang dan penentangan terhadap pengaruh mekanikal. Sebagai penutup plat tunggal steamglide Philips, pengilang menggunakan seramik kaca atau cermet (bergantung kepada jenis besi dan tujuannya).

Bagi profil sendiri, ia disapu dengan lubang pelbagai saiz. Mereka menyediakan gelongsor mudah dengan mencipta kusyen pelik yang lapang.

Syarikat Phillips tidak berhenti untuk memuaskan pengguna dengan produk berkualiti tinggi. Menyediakan kebolehpercayaan, kemudahan dan kualiti adalah matlamat utama syarikat dalam pengeluaran besi.

Eloxal - satu-satunya besi daripada syarikat Brown

Syarikat Braun telah menawarkan teknologi yang unik untuk menghasilkan satu-satunya besi, yang mantap dan tahan terhadap kerosakan dan goresan - Eloxal. Satu-satunya besi mempunyai asas aluminium. Kerana bahan itu digunakan tidak aluminium mudah, tetapi teroksidasi oleh elektrolit. Oleh itu, syarikat itu tidak menyimpan harga yang besar, tetapi telah berubah secara kualitatif.

Satu-satunya Eloxal dari Brown tahan kakisan, mempunyai kekuatan keramik dan kelancaran Teflon. Menyeterika dengan besi itu menyenangkan, kerana aluminium adalah bahan mudah. Sebagai pelapis untuk tapaknya, pengeluar menggunakan serbuk nilam, yang memberikan kelancaran tambahan dan kekuatan permukaan.

Terima kasih kepada pendekatan yang inovatif, syarikat itu telah berjaya mewujudkan teknologi uniknya sendiri untuk menghasilkan tapak tangan yang murah untuk besi, sambil mengekalkan harga yang agak kecil.

Namun, dengan apa yang lebih baik adalah lebih baik untuk memilih besi? Pada mulanya, pengguna perlu memberi keutamaan apabila membeli besi. Sekiranya anda perlu menyimpan, anda boleh membeli aluminium atau keluli tahan karat, dalam kes-kes yang teruk - Teflon. Sekiranya keadaan material itu membenarkan, lebih baik memilih besi dengan keramik, cermet, tunggal diperbaiki daripada keluli tahan karat dengan salutan khas atau titanium. Pilihan optimum akan menjadi pembelian besi dari syarikat Philips dengan single steamglide. Sebagai pilihan yang lebih murah, anda perlu mempertimbangkan besi dengan outsole Eloxal dari Brown.

Eloxal adalah satu-satunya besi. Apa ini? Braun Besi

Di dunia moden terdapat sejumlah besar peralatan rumah tangga, yang menjadikan kehidupan kita lebih selesa. Oleh itu, tiada perempuan simpanan boleh membayangkan bagaimana melakukan tanpa besi. Sehingga kini, di rak kedai-kedai adalah pelbagai besi dari pelbagai pengeluar. Perkakas rumah tangga ini mempunyai ciri-ciri teknikal yang berbeza, yang harus diambil kira apabila membeli, tetapi perhatian yang paling besar patut menjadi satu-satunya besi. Kualiti menyeterika bergantung padanya.

Terdapat beberapa varian tunggal, masing-masing mempunyai sifat tersendiri dan kualiti menyeterika. Sebagai tambahan kepada bahan-bahan asas, seperti keluli tahan karat dan Teflon, lebih banyak jenis lapisan moden telah muncul, yang mana banyak orang tidak pernah mendengar apa-apa. Oleh itu, ramai pengguna tertarik dengan persoalan yang lebih baik: plat tapak besi Eloxal atau Saphir? Oleh kerana rintangan haus khas dan rintangan terhadap pelbagai kerosakan mekanikal, permukaan Eloxal lebih banyak permintaan daripada Saphir.

Apabila membeli besi, kualiti tapak kaki perlu diberi perhatian khusus, kerana bukan sahaja hayat peranti bergantung kepadanya, tetapi juga kualiti menyeterika, serta keselamatan benda. Sekiranya hanya dibuat bahan berkualiti rendah, ia akan melesat dan menembak kain dengan sangat teruk. Sehubungan itu, tidak akan ada manfaat daripada peranti sedemikian.

Pada masa kini, kebanyakan seterika dibuat dengan sol aluminium dan tahan karat. Untuk meningkatkan ciri prestasi mereka, pengeluar memohon sputtering khas untuk logam ini. Sebagai contoh, satu-satunya besi Eloxal sangat popular. Apa itu, anda bertanya? Ini akan dibincangkan sedikit lagi, bagaimanapun, tanpa mengira bahan yang digunakan, satu-satunya harus dipercayai, berkualiti tinggi dan memenuhi beberapa keperluan.

Tunggal untuk besi: kriteria pemilihan

Terlepas dari bahan dan jenis penyemburan, satu-satunya besi harus mempunyai:

 1. Daya geseran yang rendah. Semasa menyeterika, anda tidak perlu berusaha keras. Besi harus meluncur pada sebarang jenis kain yang sangat mudah dan lancar.
 2. Sikap hati-hati terhadap kain itu. Satu tapak berkualiti tinggi tidak boleh membakar atau merosakkan pakaian, dan meninggalkan keriput dan kecacatan lain di atasnya. Sangat lembut adalah outsole besi Eloxal, apa itu, anda akan belajar sedikit kemudian.
 3. Pemanasan seragam. Besi yang baik hendaklah dengan cepat dan sama rata memanaskan seluruh kawasan, supaya tidak ada perubahan suhu yang sedikit. Ini adalah satu-satunya cara untuk mencapai penyeterikaan berkualiti dan tidak termasuk apa-apa kemungkinan kerosakan pada tisu.
 4. Prestasi tinggi. Semasa menyeterika, plat tapak besi boleh dihubungkan dengan pelbagai bahan plastik dan logam, sebagai contoh, butang, rivet, ritsleting, dan lain-lain, sebagai akibatnya ia boleh tercalar. Oleh itu, ia mesti mempunyai kekuatan tinggi, kebolehpercayaan dan ketahanan.

Varian ideal tidak Eloxal tunggal di seterika, "Brown", kerana ia bukan sahaja memenuhi kriteria di atas, tetapi juga membentuk agak kurang fouling pada dirinya berbanding dengan lain-lain jenis tapak kaki.

Sesuai mengikut saintis

Di pelbagai universiti di seluruh dunia, banyak penyelidikan telah dilakukan terhadap pelbagai pilihan untuk tapak besi, untuk menentukan yang terbaik. Pada masa yang sama, banyak kriteria telah diambil kira, yang sepadan dengan permukaan kerja peranti. Ujian terlibat seterika dengan tapak diperbuat daripada keluli tahan karat, seramik, aluminium dan banyak bahan-bahan lain, tetapi hasil yang terbaik telah ditunjukkan Eloxal plat tapak, apa itu, mereka tahu ramai suri rumah. Untuk memahami bagaimana untuk memilih peranti tunggal untuk seterika, anda perlu sedar kebaikan dan keburukan setiap bahan yang digunakan untuk mengeluarkan tapak kaki.

Tidak dinafikan, keluli tahan karat adalah unggul dalam semua parameter plat tapak Eloxal, ini akan dibincangkan kemudian, bagaimanapun, bahan ini boleh dianggap pilihan terbaik, kerana ia adalah sangat praktikal untuk digunakan, mempunyai ciri-ciri yang baik, ketahanan yang sangat baik dan kos rendah. Untuk hari ini, besi dengan satu-satunya dari bahan ini adalah anggaran yang paling banyak.

Kelebihan utama keluli tahan karat termasuk:

 • harga rendah;
 • rintangan tinggi terhadap calar dan kerosakan mekanikal;
 • membenarkan penggunaan sputtering yang berbeza, meningkatkan ciri-cirinya;
 • tahan kakisan.

Bagi kelemahan, mereka tidak mempunyai keluli tahan karat. Bahan ini sesuai untuk pengeluaran besi bajet, yang mempunyai kualiti yang baik dan harga yang berpatutan. Pilihan yang ideal untuk rumah itu akan menjadi besi Braun dengan satu-satunya dibuat dari keluli tahan karat.

Irons dengan tunggal melkan mendapat pengiktirafan yang besar di kalangan suri rumah banyak di seluruh dunia, kerana mereka adalah lebih mudah untuk membersihkan dan sangat berhati-hati untuk tisu tanpa merosakkannya semasa menyeterika. Di samping itu, mereka mempunyai pekali geseran yang sangat rendah, jadi hampir secara bebas meluncur pada sebarang bahan.

Walau bagaimanapun, untuk kepraktisan yang baik diperlukan untuk membayar kekuatan, kerana enamel sangat mudah merosakkan. Di samping itu, kos tinggi enamel berkualiti tinggi membawa kepada peningkatan ketara dalam harga besi.

Tentunya, ramai orang melihat jualan besi Braun dengan satu-satunya seramik, yang merupakan pemimpin jualan. Bahan ini tidak melekat, jadi ia tidak membakar kain, ia tergelincir dengan sangat ringan dan lancar di atas pakaian, dan juga mempunyai kekuatan dan ketahanan yang baik. Walau bagaimanapun, adalah sangat penting untuk memahami bahawa plat tapak besi tidak sepenuhnya diperbuat daripada seramik, tetapi hanya salutan seramik dicipta yang digunakan untuk logam. Bagaimanapun, besi dengan tapak seramik mempunyai kelebihan yang sangat mengagumkan:

 • Pemanasan tunggal ini lebih cepat dan lebih merata dan menyejukkan lebih lama;
 • memberikan lancar cemerlang di semua tisu;
 • sangat mudah untuk membersihkan dan mengekalkan.

Walau bagaimanapun, walaupun terdapat kelebihan yang agak mengagumkan, malangnya, terdapat juga kekurangan. Tembikar sangat rapuh, jadi apabila mengendalikannya secara sembarangan dengan cepat, cip dan keretakan muncul. Oleh itu, perkakas seterika tidak akan bertahan lama.

Eloxal plat tapak besi, yang komposisinya mengandungi aloi mahal, adalah ciptaan proprietari syarikat Braun. Di tengah-tengah tunggal ini terdapat plat aluminium yang ringan, yang mempunyai kekuatan tinggi, daya ketahanan dan ciri prestasi cemerlang. Dalam proses pengeluaran, aluminium dioksidakan oleh elektrolit, supaya logam memperoleh keupayaan untuk menahan suhu yang sangat tinggi dan ketahanan terhadap kakisan, dan juga tidak berubah apabila dipanaskan.

Dalam proses eksploitasi sol Eloxal dari Braun, ia mengekalkan integriti dan keseragaman apabila bersentuhan dengan objek logam. Walaupun selepas beberapa tahun mengendalikan besi, anda tidak akan menemui sama sekali tidak ada calar dan kecacatan. Sehingga kini, satu-satunya Eloxal besi, ulasan tentangnya adalah positif dan negatif, dianggap paling dipercayai untuk digunakan. Puan-paman yang menggunakan seterika dengan satu-satunya jenama ini, menyerlahkan berat ringannya, bentuk yang ideal dan keupayaan gelongsor yang sangat baik. Dari tinjauan negatif anda hanya boleh mendengar bahawa tidak semua orang mampu membelinya.

Eloxal tunggal besi, yang anda boleh belajar untuk membersihkan lagi, adalah produk inovatif dan berteknologi tinggi di pasaran. Untuk membersihkan bahagian bawah peranti menyeterika jenama ini, jangan ganggu. Ia cukup dalam 200 ml air biasa untuk membubarkan bahan pencuci dan semata-mata untuk mengelap permukaan. Di samping itu, di kedai anda boleh membeli pensil khusus untuk pembersihan, dan dengan itu, keluarkan dari tapak pelbagai pencemar.

Walaupun pada hakikatnya bahawa ini jenis seterika dengan tapak kaki adalah lebih mahal daripada peranti lain kerana kos pengeluaran yang tinggi, ramai pengguna membuat pilihan mereka memihak kepada seterika ini. Kelebihan utama Eloxal tunggal ialah:

 • Berat yang sangat rendah, kekuatan tinggi dan ketahanan yang sangat baik terhadap tekanan mekanikal.
 • Rintangan terhadap kakisan. Oleh kerana pemprosesan khas aluminium, logam tidak mengoksida dan tidak bertindak balas dengan sebarang sentuhan dengan air.
 • Pekali slip tinggi. Sepatu Eloxal secara literal tergelincir pada pakaian, seperti sepatu di atas ais, dengan usaha yang minimum.

Untuk mendapatkan keselesaan dan kesenangan maksimum semasa menyeterika, apabila memilih besi, anda juga harus memberi perhatian kepada bentuk tunggal.

Apakah outsole Eloxal

Untuk akhirnya memahami merit Eloxal tunggal, anda perlu mencari tahu apa itu:

 • bulat di belakang: terima kasih kepada ini, anda tidak akan meninggalkan keriput pada pakaian semasa menyeterika;
 • Hidung satu-satunya jenama ini adalah tajam: ia membolehkan anda melicinkan keretakan dengan sedikit usaha tanpa banyak usaha;
 • bilangan lubang stim tidak kurang daripada 50;
 • satu-satunya mempunyai alur untuk butang.

Walaupun pasaran mempunyai pelbagai jenis besi, ia adalah mustahil untuk mencari model ideal yang akan memenuhi semua kehendak pengguna. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa mana-mana peranti, seperti tunggal, mempunyai beberapa plus dan minus tertentu. Oleh itu, apabila membeli besi baru, mula-mula menentukan tujuan yang akan anda gunakan. Hanya supaya anda dapat memahami apa ciri-ciri yang harus dimiliki besi.

Jika anda mencari peranti berkualiti pada harga yang berpatutan, maka anda harus memberi perhatian kepada model dengan satu-satunya produk tahan karat atau seramik. Dan jika kewangan dibenarkan, maka patut dipertimbangkan dengan seterika dengan jenis sol yang lebih moden, dengan penyetrikaan yang akan menyenangkan.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

66 − = 65