Interior gambar garaj

Cara membuat bahagian dalam garaj yang indah di dalamnya

Garage untuk manusia moden - tempat khas di mana anda boleh bersendirian dengan diri sendiri, dengan kawan-kawan anda untuk mempunyai bir, bercakap tentang masalah kereta dengan pemilik garaj jiran. Dan jika di dalam bilik ini anda adalah sebahagian besar daripada kehidupan anda, maka mengapa tidak melengkapkannya dengan tangan anda sendiri, menjadikannya selesa dan berfungsi?

Cemerlang, jika segala-galanya di dalam garaj terletak pada rak, dan bahagian dalamnya cantik dengan keindahannya. Tetapi, bilik ini, pertama sekali, dimaksudkan untuk sebuah kereta. Oleh itu, perlu ada ruang yang cukup untuk simpanannya. Pada masa yang sama, anda perlu menjaga kehadiran loker dan rak bagi storan alat, tayar ganti dan aksesori automotif yang lain. Untuk kemudahan, di bangunan ini, anda perlu membina basuh. Pilihan terbaik adalah pembelian baskom moden, yang sesuai untuk pedalaman ini. Salah satu pilihan yang mungkin untuk penginapan di dalam garaj, kita lihat dalam foto.

Kami memilih bahan penamat

Perlu diingati bahawa garaj adalah tempat letak kereta dan pembaikan kereta. Oleh itu, segala-galanya di dalamnya mesti dirawat dengan tahan api, ringan, tahan bahan-bahan kerosakan. Permintaan ini dijawab oleh bahan-bahan tersebut:

 • Campuran plumbum.
 • Jubin seramik.
 • Panel plastik.

Ini adalah versi bajet penamat pembinaan garaj dengan tangan mereka sendiri, yang ditawarkan dalam foto. Sebagai peraturan, bangunan plaster dibuat daripada blok konkrit, blok gas, bata. Selepas dindingnya ditampal, mereka menunggu pengeringan lengkap dan meneruskan lukisan hiasan. Pilihan ini sesuai untuk jurang pengedap, ketidaksamaan, memberikan dinding penampilan yang lebih estetik. Selain itu, permukaan yang dilekatkan tidak menyala, mereka melindungi struktur dari kerosakan tidak sengaja dan turun naik suhu kelembapan.

Kelemahan penamat sedemikian adalah kecanggihan, banyak habuk semasa proses melepa dan keperluan untuk mematuhi sepenuhnya teknologi penggunaan bahan tersebut.

Variasi praktikal, tetapi mahal yang membolehkan anda menyimpan garaj bersih. Salutan seramik tidak bertindak balas terhadap pengaruh bahan agresif, ia memberikan struktur penampilan yang rapi. Mata negatif adalah kerumitan meletakkan, keperluan kemahiran dan kemahiran tertentu dalam hiasan tangan mereka sendiri, kehadiran sejumlah besar kotoran dalam proses kerja-kerja penamat. Garaj, dipotong di dalam jubin, dibentangkan dalam foto.

Cukup bajet yang sama, kaedah yang cepat dan ringkas untuk mengubah garaj. PVC dipasang pada dinding kayu yang diikat dengan kayu. Dalam proses kerja tidak ada debu dan kotoran. Panel PVC sesuai untuk rawatan pedalaman dalaman garaj, kerana mereka mempunyai kelebihan berikut:

 • Mudah dibersihkan.
 • Jangan menyala.
 • Jangan biarkan kelembapan meresap.
 • Izinkan untuk melindungi bangunan ini.

Jika, di bahagian dalam garaj dirancang untuk mengukuhkan rak gantung dan kabinet dengan tangan mereka, kemudian dalam proses lapisan dinding, ia adalah perlu untuk ambil perhatian unsur-unsur yang berfaedah, yang rak seterusnya yang akan ditetapkan.

Bagi mereka yang tidak suka versi tipikal, anda boleh mengesyorkan untuk menutup dinding garaj dengan kertas dinding gentian kaca. Ini adalah luar biasa bagi pedalaman garaj, tetapi bahan mesra alam, tidak mudah terbakar, tahan lama yang tidak mengalami kerosakan. Pilihan ini kita lihat dalam foto.

Sudah tentu, tanpa lantai pepejal, garaj tidak dapat difikirkan. Lantai hendaklah:

 1. mengekalkan berat kereta;
 2. menjadi tahan fros;
 3. mudah dibersihkan;
 4. menahan kerosakan mekanikal.

Pilihan yang biasa dan boleh dipercayai adalah pengacuan lantai, yang memerlukan penyelenggaraan berkala dalam bentuk pewarnaan dengan pewarna khas.

Baru-baru ini, pemandu semakin memberi keutamaan kepada slab-slab. Ia adalah bahan yang boleh dipercayai dan tahan lama, dari mana anda mendapatkan penutup lantai yang sangat baik untuk garaj.

Untuk membuat lantai yang indah di dalam garaj dengan tangan anda sendiri, anda boleh menggunakan linoleum tahan haus yang berkualiti tinggi. Tetapi pilihan ini mahal.

Pilihan terbaik untuk nisbah kos dan kualiti - lantai meratakan diri dengan kandungan epoksi. Lapisan antistatik, tahan fros ini, yang memakai rintangan, keselamatan dan daya tahan api terhadap pengaruh agresif, dan getaran. Hayat perkhidmatan lapisan sedemikian adalah lebih daripada 40 tahun.

Menyimpulkan, ia harus diperhatikan bahawa garaj itu, walaupun ia adalah wilayah lelaki semata, yang mempunyai suasana tersendiri. Tetapi itu tidak berhenti untuk melabur dalam pembinaan kerja yang sedikit dan imaginasi, dan mewujudkan garaj yang cantik, berfungsi dan mudah, yang akan menjaga kebersihan kereta dan komponennya.

Volkswagen Passat All-wheel drive kapal selam> Bortjournal> Interiors garaj

Sebenarnya, untuk hari ini saya mencari penyelesaian yang menarik dan asli dalam organisasi pedalaman garaj, masih, rumah kedua, tidak kira bagaimana! Saya mengkaji semua pilihan, minat, kecantikan, kepraktisan, keaslian ...

Foto-foto ini ditemui semua di Internet!

Oleh itu, jika seseorang melihat sendiri. Saya mohon maaf!

Foto terkini 2 - hasil.

Dia mahu memasak rak - dari sudut, kuat, untuk umur.

Mengira berapa banyak yang anda perlukan: bahan, kerja, kimpalan (elektrod, cahaya), penghantaran, perhimpunan.

Segalanya ternyata 1200-1300 UAH. Tetapi rak sangat cantik.

Dia berhenti menggunakan pilihan bajet yang lebih banyak: di mana-mana pasar raya ada rak untuk setiap selera.

Saya pergi dan mengukurnya. Saya beli 2 keping, meja yang sesuai di antara mereka, milimeter hingga milimeter.

Rak mewah, dikumpul selama 10 minit, 250 grn setiap satu.

Secara umum, bagi saya, pilihan ideal untuk garaj.

Tidak benar-benar seperti itu semua kelihatan. Baiklah, anda boleh menggantungkan tirai pada mereka, atau memotongnya dengan pokok - mungkin, saya akan melakukannya.

Dinding tetap bebas, berjalan dengan selesa.

Seluruh alat tersebar di sisi, di rak. Semua di hujung jari anda.

Beberapa lagi rak saya akan lakukan tepat di depan mata saya, di atas meja - untuk alat yang paling diperlukan.

Berdasarkan rak iklan - menahan sehingga 200 kg, saya tidak probyval. tetapi ini sudah cukup.

Jadi saya cadangkan semua rak tersebut di dalam garaj.

Cepat, mudah, berfungsi, murah. Baiklah dan di tangan semua.

Harga terbitan: 100 € Mileage: 4125 km

Volkswagen Passat 2006 - Lain-lain

Gambar kedua, Tiksi jadi jangan letakkan, lebih baik memindahkan mereka ke sudut.

Saya tinggal di sudut =)

Pilihan yang sangat baik untuk Garazhan) beberapa topik boleh diambil perhatian!

di sini juga, ada sesuatu untuk dibaca.

Penyelesaian menarik untuk membanjiri masalah.

Juga saya mahu menganjurkan ruang dengan lebih berkesan ...

mempunyai sebarang idea?

anda tidak mempunyai perabot berlebihan?

Perabot tidak diperlukan, dan banyak perabot tidak diperlukan, rak yang lebih baik, dan sebagainya.

Perabot lebih banyak - semakin banyak sampah, pasti!

Nah, jika itu berlaku - menggantung =)

2 gambar terakhir yang saya lihat di suatu tempat ...

Garasi adalah bilik kedua, segala-galanya sepatutnya bersih, segala-galanya di tempatnya, alat di dinding, banyak cahaya, lubang!

Tiada matahari terbenam, kereta bayi dan kabinet lama! Semua hanya yang paling perlu!

kabinet diperlukan, dan peti sejuk =) jadi tingkat ke-3 perlu diingat =) dan biliard!

ooo) Saya lihat gambar biasa garaj)

Saya mengambil tema ini, www.drive2.ru/users/apace.../288230376151914152/#post jujur ​​mengatakan bahawa ini adalah perlu untuk mencari dana jika ada lebihan ia boleh menjadi lebih sejuk daripada di rumah, poshpatlevat dinding utama dan melakukan banyak cahaya pada ini segala-galanya bergantung, dan bahkan perabot dapur boleh menggantung hal utama semua dengan kemas dan bijak, hanya menggantung gambar pada auto-matematik dan barangan

polistirena polish pintu =) Baiklah, kecuali untuk gambar kereta saya suka poster Soviet, seperti teknik keselamatan, atau yang digantung di carpools! sesuatu seperti ini: "Kereta itu adalah penjagaan yang baik!"

votta Saya mempunyai kepingan logam yang tebal 3 mm, mereka sangat sejuk dan saya akan bekerja di sana pada musim sejuk

Idea hiasan dalaman garaj dengan tangan sendiri dengan foto

Garasi adalah tempat suci bagi lelaki. Di dalamnya, seorang lelaki beristirahat di dalam jiwa, menyatakan dirinya, bekerja, santai, dan juga ini ruang sejagat. Di samping itu, ia juga merupakan penghujung kereta, pantri, bengkel, dan juga tempat kegemaran untuk perhimpunan, jadi pengaturan itu wajar.

Reka bentuk dan susun atur mempunyai banyak kehalusan dan helah. Jadi hari ini kita akan bercakap mengenai perkara ini. Bahagian dalam garaj, gambar dibentangkan di bawah dalam artikel.

Dalam artikel ini, anda akan berkenalan:

- pencahayaan elektrik dan pengudaraan;

Pemilik kenderaan sendiri menghabiskan setiap hari untuk penyelenggaraannya selama beberapa jam. Jika, untuk membincangkan mengenai baik pulih, lelaki itu boleh tinggal selama seharian. Ini adalah hujah berat, yang mana perlu untuk melengkapkan sarangnya sendiri.

Untuk ini, kawasan dalaman dibahagikan kepada zon pelbagai fungsi relatif. Di dalam bilik kecil, susun atur dalaman perlu difikirkan dengan berhati-hati.

Lebih mudah untuk melengkapkan garaj dua tingkat dengan ruang bawah tanah, kerana ada tempat untuk "membuat kekecohan".

Sekiranya anda berfikir semuanya, kereta, perkara-perkara yang akan disimpan di sana, tidak akan mengganggu satu sama lain. Untuk membuat rancangan, kita perlu membuat rancangan. Di dalamnya, pertimbangkan soalan berikut:

 1. pilih pintu atau pintu;
 2. merancang ruang letak kereta;
 3. Fikirkan di mana anda akan meletakkan sink, rak, meja kerja;
 4. hiasan dalaman garaj;
 5. kira kos kewangan.

Selepas semua pengiraan anda, anda tidak boleh teragak-agak untuk membeli bahan dan mula menjalankan kerja anda.

Kerana ruang garaj - kerajaan ini berbau minyak motor, getah, dan masih syurga daripada habuk dan kotoran, yang timbul kemudian pembaikan, kemasan di dalam bangunan yang diperbuat daripada bukan mudah terbakar, kuat, tidak menyerap aroma, bahan gidrostoykih.

Mereka ditampal, diletakkan dengan jubin, dipenuhi dengan lapisan.

Pada mulanya, dinding dilekatkan dengan semua bahan pasir simen yang diketahui. Oleh kerana itu, mereka diletakkan di luar, diselaraskan. Selepas grouting, gunakan cat dalam beberapa lapisan.

Gunakan cat fasad.

Untuk warna, fikirkan dengan teliti, kerana warna salji putih atau sangat terang tidak sesuai. Di dalam bilik kecil, pilih warna panas, dalam warna - warna hangat.

Jika sarang anda kaya dengan ruang, kemudian menjahitnya dengan lapisan. Pemprosesan kaedah ini tidak cekap secara kewangan, jadi anda memerlukan sedikit masa untuk menjahitnya. Walau bagaimanapun, bahan ini mempunyai minusnya, ia akan menempati 10 sentimeter tempat berharga anda. Lapisan depan mempunyai kelebihannya:

 • keserasian ekologi;
 • rintangan air;
 • rintangan haba;
 • rapi.

Sebaliknya dinding anda boleh diletakkan dengan tangan anda sendiri, gunakan warna lapisan yang berlainan.

Juga memohon sebagai jubin seramik atau menghadapi bata. Terima kasih kepada ini, permukaan yang boleh dipercayai dan bersih akan diperolehi.

Jubin seramik adalah berat, jadi ia diletakkan pada tembok yang kuat dan khusus. Letakkan dinding secara mozek atau sebagai panel, gunakan beberapa nada, terpulang kepada anda. The minus bahan-bahan ini adalah anda akan mencurahkan semuanya ke dalam sen yang besar. Bagaimanapun, kos-kos ini layak, hasil akhirnya akan mengejutkan anda.

Idea menghias sedemikian akan membuat rakan-rakan anda cemburu terhadap anda.

Lantai setiap hari tertakluk kepada beban yang lebih besar, jadi bahan-bahan praktikal. Tidak dinafikan, salutan mesti tahan api, kalis air, seperti bahagian dalam dinding. Lelaki semasa menggunakan lapisan multilayer.

Lapisan yang paling tahan lasak akan lantai dengan campuran konkrit atau salutan dengan papak konkrit. Mereka tahan lama dan tidak takut air, dan ia tidak akan mahal untuk anda. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai kewangan berlebihan, anda boleh meletakkan ubin atau membuka batu.

Batu paving harus "dilapis" untuk memperbaiki sifat-sifat penghalau kelembapan.

Penggunaan jubin tidak lancar, tetapi kasar. Jangan ambil dengan lukisan, sebulan kemudian ia akan menjadi terharu. Tile terletak secara kreatif: dalam reka bentuk Formula-1 atau papan catur.

Untuk menghilangkan lopak dari salji atau hujan lebat, pertimbangkan sistem saliran.

Premis "Bawah Tanah" perlu dibina dengan mengetahui bahawa air bawah tanah berada pada jarak yang mencukupi dan tidak akan sentiasa mendekati anda. Lebar penggalian hendaklah sekitar 80 sentimeter, panjang yang anda pilih sendiri, dan juga membuat langkah untuk keturunan yang mudah. Lubang "bawah tanah" dibuat dengan pertumbuhan pemiliknya. Lantai di dalam lubang harus dituangkan dengan konkrit, dinding harus diletakkan dengan bata dan dilapisi.

Sistem pencahayaan dan pengudaraan elektrik

Garaj yang lengkap mesti mempunyai pengudaraan dan pencahayaan elektrik yang lebih baik.

Pengudaraan dibenarkan dengan pengenalan peralatan mekanikal atau menyusun paip ekzos, anda juga boleh menggunakan lubang pengudaraan semula jadi.

Pencahayaan elektrik harus memenuhi syarat-syarat berikut:

Letakkan kaedah kabel terbuka atau tersembunyi. Walau bagaimanapun, pilihan pertama di dunia moden tidak relevan.

Peletakan elektrik dan pengudaraan hendaklah diamanahkan kepada profesional.

Di garaj kini lebih baik menggunakan reka bentuk pintu keratan. Ini secara kewangannya tidak mahal, tetapi juga rintangan haba yang baik.

Anda boleh menggunakan jenis pintu ini:

Seorang pemilik yang baik akan sentiasa menjaga kotanya bersih dan kemas. Pesanan boleh dikekalkan dengan memasang rak, loker gantung, rak logam, cangkuk, jalur magnetik.

Garaj yang dilengkapi sepenuhnya bukan sahaja menjadi tempat yang baik untuk bekerja, tetapi juga untuk rehat emosi anda. Dengan gambar bahagian dalaman yang anda dapati di Internet.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

− 6 = 1