Interior dalam apartmen satu bilik Foto

12 reka bentuk apartmen satu bilik moden yang terbaik

Merancang reka bentuk apartmen satu bilik bukan satu tugas yang mudah. Ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa satu-satunya premis mesti melaksanakan beberapa fungsi yang berbeza - untuk memberi peluang untuk bekerja atau belajar, berkhidmat sebagai tempat untuk komunikasi, bersantai dan tidur malam, dan dalam beberapa kes, dan dalam hal ini menjadi permainan kanak-kanak. Di samping itu, rakaman pangsapuri, sebagai peraturan, tidak membenarkan pereka untuk menggunakan penyelesaian standard, tidak cukup untuk hanya mengasingkan setiap zon kawasan anda, anda masih perlu mengekalkan rasa ruang maksimum, meningkatkan keselesaan hidup.

Perhatian anda diberikan kepada 12 reka bentuk moden satu bilik pangsapuri satu bilik.

1. Reka bentuk moden pangsapuri satu bilik 42 sq.m. m.

Penggunaan warna cahaya dalam reka bentuk apartmen menjadikannya ruang yang nyaman di ruang kecil dan mengekalkan rasa lapang. Ruang tamu hanya mempunyai 17 meter persegi. kawasan m, tetapi ia menampung semua kawasan fungsian yang diperlukan, dan masing-masing melaksanakan beberapa fungsi sekaligus. Oleh itu, kawasan rehat atau "sofa", pada waktu malam berubah menjadi bilik tidur, sudut duduk dengan kerusi dan rak buku mudah diubah menjadi sebuah kajian atau bilik permainan untuk seorang kanak-kanak.

Susunan sudut dapur memungkinkan untuk mengatur ruang makan, dan pintu kaca "ke lantai" yang membawa kepada loggia menambah cahaya dan udara.

2. Merancang apartmen satu bilik tanpa perancangan semula, 36 meter persegi. m.

Dalam projek ini, dinding galas beban adalah penghalang untuk mengubah susun atur, jadi pereka perlu bertindak dalam ruang yang diberikan. Ruang tamu dibahagikan kepada dua bahagian dengan rak terbuka - penyelesaian mudah ini sangat berkesan dalam banyak kes, membolehkan penambakan visual kawasan tanpa menyekat ruang dan mengurangkan fluks cahaya.

Tempat tidur terletak di tingkap, terdapat juga sebuah kabinet mini - pejabat meja kecil dengan kerusi kerja. Rak berfungsi di bahagian tidur fungsi meja sebelah katil.

Di belakang bilik di belakang rak, yang memainkan peranan rak buku dan mempamerkan cenderamata, adalah ruang tamu dengan sofa yang selesa dan TV yang besar. Kompartmen penuh kabinet membolehkan anda menyimpan banyak perkara dan tidak memecahkan ruang, pintu cerminnya secara visual meningkatkan ruang dengan separuh dan meningkatkan pencahayaannya.

Peti sejuk dari dapur dipindahkan ke lorong, akibatnya ruang dibebaskan untuk ruang makan. Dari kabinet tergantung di salah satu dinding enggan membuat dapur kelihatan lebih luas.

3. Merancang apartmen satu bilik 40 meter persegi. m.

Projek yang baik, menunjukkan betapa selesa dan dengan semua keperluan untuk keselesaan moden untuk melengkapkan sebuah apartmen untuk satu atau dua orang, tanpa perlu mengubah penyelesaian perancangan awal.

Bilik utama ialah ruang tamu. Dari perabot di dalam bilik: sofa sudut selesa, TV skrin besar yang ditetapkan pada konsol yang digantung - di dinding bertentangan. Untuk pakaian dan perkara-perkara lain yang diperlukan, sistem penyimpanan tiga dimensi disediakan. Terdapat juga meja kopi yang menambah kesempurnaan ke pedalaman. Pada waktu malam, ruang tamu berubah menjadi bilik tidur - sofa yang dilipat membentuk tempat yang selesa untuk tidur.

Jika perlu, ruang tamu mudah berubah menjadi satu kajian: untuk ini anda perlu membuka dua pintu sistem storan - di belakangnya adalah meja atas, rak kecil untuk dokumen dan buku; Kerusi kerja itu meliputi dari bawah meja.

Agar tidak membebankan ruang, yang sudah tidak terlalu banyak, dapur mengabaikan rak-rak rak atas tradisional, menggantikannya dengan rak terbuka.

Dalam kes ini, tempat di mana anda boleh menyimpan perkakas dapur dan bekalan, ia menjadi lebih - seluruh dinding bertentangan dengan kawasan kerja adalah sistem penyimpanan yang besar dengan niche di mana sofa dibina. Di sebelahnya adalah ruang makan kecil. Ruang yang diatur secara rasional dibenarkan bukan sahaja untuk menyelamatkan ruang bebas, tetapi juga untuk mengurangkan kos perabot untuk dapur.

4. Reka bentuk moden pangsapuri satu bilik sebanyak 37 meter persegi. m.

Dalam reka bentuk apartmen satu bilik ini sebanyak 37 meter persegi. Setiap sentimeter persegi digunakan. Sofa, kerusi-kerusi dan meja kopi, membentuk sudut yang lain, dinaikkan di podium dan dengan itu diperuntukkan dari jumlah keseluruhan. Untuk malam dari bawah podium, seorang tidur tidur dikemukakan: tilam ortopedik menyediakan tidur penuh.

Panel televisyen di depan dibina ke dalam sistem storan yang besar - jumlahnya dibenarkan untuk membetulkan bentuk yang salah pada awalnya, bentuknya terlalu panjang. Di bawahnya terdapat nyalaan yang hidup, ditutup dengan segelas bi-fireplace. Dalam kotak di atas sistem storan, skrin menyembunyikan - ia boleh ditinggalkan untuk menonton filem.

Kawasan dapur kecil yang ditempatkan di tiga kawasan berfungsi:

 • di sepanjang salah satu dinding sistem penyimpanan dengan meja kerja dan peralatan dapur dibina, membentuk dapur;
 • berhampiran tingkap terdapat ruang makan yang terdiri daripada meja bulat dan empat kerusi pereka di sekitarnya;
 • di tingkap tingkap terdapat zon ruang istirahat di mana anda boleh berehat dan minum kopi selepas perbualan yang mesra, menikmati pemandangan dari tingkap.

5. Projek apartmen satu bilik dengan bilik tidur yang berasingan

Walaupun dalam kawasan yang kecil "odnushke" anda boleh mempunyai bilik tidur yang berasingan, dan anda tidak akan perlu untuk bergerak dinding atau membina ruang atas dasar studio: dapur yang memenuhi isipadu yang berasingan dan benar-benar pagar luar dari seluruh apartmen.

Projek ini menyediakan lokasi bilik tidur berhampiran satu tetingkap. Terdapat katil double standard, laci dada yang sempit, yang berfungsi sebagai meja persalinan, dan satu meja di sebelah katil. Peranan meja sisi katil kedua dibuat oleh partition rendah antara bilik tidur dan ruang tamu - ketinggiannya membolehkan anda mengekalkan rasa ruang yang besar dan menyediakan siang hari dengan seluruh ruang tamu.

Wallpaper lilac dengan corak yang anggun harmoni dengan warna mustard dinding dalam reka bentuk dapur, dilaksanakan dengan gaya yang sama dengan bilik.

Fungsi maksimum dan reka bentuk yang sempurna adalah kelebihan utama projek. Ruang tamu dan bilik tidur dipisahkan selat visual kayu: bermula dari katil, mereka mencapai hingga ke siling dan boleh menukar orientasi selat orang buta adalah sama: di siang hari "terbuka" dan untuk menghantar cahaya di ruang tamu pada waktu malam - "tertutup" dan mengasingkan katil.

Cahaya di ruang tamu menambah sorot yang lebih rendah pada dada konsol, dengan berkesan membezakan perabot utama hiasan utama: meja kopi dari bahagian batang besar. Di dada laci ada perapian pada bahan bakar bio, dan di atasnya terdapat panel TV. Sebaliknya - sofa yang selesa.

Di dalam bilik tidur terdapat almari guna dua, bukan hanya pakaian, tetapi juga buku. Sprei ditarik balik ke dalam laci di bawah katil.

Disebabkan susunan sudut perabot dapur dan pulau - ketuhar, ada kemungkinan untuk menganjurkan ruang makan kecil.

7. Reka bentuk sebuah apartmen satu bilik di sudut 32 meter persegi. m.

Dalam projek apartmen satu bilik jumlah kediaman dibahagikan kepada dua: swasta dan awam. Ini dilakukan berkat susunan sudut apartmen, yang membawa kepada kehadiran dua tingkap di dalam bilik. Menggunakan reka bentuk perabot IKEA yang dibenarkan untuk mengurangkan bajet projek. Tekstil hias yang terang digunakan sebagai aksen hiasan.

Sistem penyimpanan dari siling ke lantai membahagikan bilik tidur dan ruang tamu. Dari ruang tamu di sistem penyimpanan terdapat ceruk untuk TV, serta rak untuk menyimpan barang-barang. Di dekat dinding bertentangan terdapat struktur laci, di mana pusat bantal membentuk tempat yang selesa untuk berehat.

Dari sisi bilik tidur, ia mempunyai ceruk terbuka yang menggantikan pemilik dengan kabinet tempat tidur. Satu lagi kabinet digantung ke dinding - di bawahnya anda boleh meletakkan pouf untuk menjimatkan ruang.

Warna utama dalam reka bentuk dapur kecil berwarna putih, menjadikannya lebih luas secara visual. Meja makan direka untuk menjimatkan ruang. Bahagian atasnya diperbuat daripada kayu semulajadi melembutkan stylistics yang ketat dan menjadikan dapur lebih selesa.

8. Interior sebuah apartmen satu bilik dengan gaya moden

Keadaan utama bagi pereka adalah memelihara kedudukan terpencil dapur. Di samping itu, adalah perlu untuk menyediakan bilangan simpanan yang agak banyak. Di ruang tamu untuk menampung bilik tidur, ruang tamu, bilik persalinan dan pejabat kecil untuk bekerja. Dan semua ini - untuk 36 meter persegi. m.

Idea utama reka bentuk moden apartmen satu bilik ialah pembahagian zon berfungsi dan penyatuan logik mereka dengan bantuan warna yang berbeza dari spektrum: merah, putih dan hitam.

Red dalam reka bentuk secara aktif memperuntukkan kawasan rekreasi di ruang tamu dan pejabat di loggia, secara logik menghubungkan mereka di kalangan mereka. Corak elegan hitam dan putih, menghias kepala katil, mengulangi kombinasi warna yang lebih lembut dalam penamat pejabat dan bilik mandi. Dinding hitam dengan panel TV dan sistem penyimpanan secara visual menolak bahagian sofa keluar, meluaskan ruang.

Bilik tidur itu diletakkan dalam niche, mendirikan podium - ia boleh digunakan untuk menyimpan sesuatu.

9. Projek sebuah apartmen satu bilik sebanyak 43 meter persegi M. m.

Mempunyai sekurang-pelupusan standard "odnushku" siri 11/10/02 PIR-44 dengan ketinggian siling 2.57, pereka telah memilih untuk menggunakan yang disediakan mereka persegi maksimum meter, sekali gus berjaya mereka bentuk sebuah apartmen satu bilik tanpa pembangunan semula.

Susunan pintu yang berjaya membolehkan untuk memperuntukkan di dalam bilik tempat untuk ruang ganti yang berasingan. Pemisahan itu dibentangkan dengan bata hiasan putih, serta sebahagian dinding yang berdekatan - batu bata dalam reka bentuk memperuntukkan tempat untuk berehat dengan kerusi berlengan dan perapian hiasan.

Sofa, yang berfungsi sebagai tempat tidur, telah dipilih dengan bantuan kertas dinding dengan gambar.

Tempat berehat berasingan dianjurkan di dapur, menggantikan dua kerusi ruang makan dengan sofa kecil.

10. Reka bentuk apartmen 38 meter persegi. di rumah standard, siri KOPE

Gabungan warna kuning putih yang berwarna kelabu dan hangat dibenarkan untuk mewujudkan suasana yang tenang dan tenang. Ruang tamu mempunyai dua zon. Berhampiran tingkap terdapat katil besar, bertentangan dengan mana panel TV pada pendakap dipasang di atas laci dada sempit tinggi. Ia boleh digunakan ke arah kawasan rehat kecil dengan sofa dan meja kopi, beraksen dengan permaidani kuning teliti dan terletak di belakang bilik.

Bahagian atas dinding di seberang katil dihiasi dengan cermin besar, dipasang pada dinding pada bingkai khas. Ia menambah cahaya dan menjadikan bilik secara visual jauh lebih luas.

Dapur sudut menyediakan banyak tempat penyimpanan. Gabungan facades oak abu-abu barisan bawah kabinet, gloss putih permukaan atas dan berkilat apron kaca menambahkan permainan tekstur dan glitter.

11. Reka bentuk satu bilik pangsapuri 33 meter persegi. m.

Reka bentuk apartmen yang dihiasi dalam gaya moden - banyak kayu, bahan-bahan semula jadi, tidak masuk akal - apa yang anda perlukan. Untuk memisahkan kawasan tidur dari seluruh ruang hidup menggunakan kaca - seperti partition yang hampir tidak ada ruang, ia membolehkan anda menyimpan lampu bilik dan pada masa yang sama membolehkan untuk mengasingkan bahagian swasta apartmen dari prying mata - untuk ini adalah tirai, yang secara pilihan boleh ditarik balik.

Dalam penamat dapur terpencil, warna utama berwarna putih, warna cahaya semula jadi kayu tambahan.

12. Satu bilik tidur pangsapuri 44 meter persegi. dengan bilik kanak-kanak

Contoh sempurna tentang bagaimana zon yang berwibawa dapat mencapai keadaan hidup yang selesa dalam ruang terhad keluarga dengan anak-anak.

Bilik ini dibahagikan kepada dua bahagian yang dipenuhi dengan reka bentuk khas untuk tujuan ini, menyembunyikan sistem storan. Dari sisi tapak semaian adalah almari pakaian untuk menyimpan pakaian dan mainan, dari sisi ruang tamu yang berfungsi sebagai bilik tidur untuk ibu bapa - sistem yang luas untuk menyimpan pakaian dan hal-hal lain.

Di dalam bilik kanak-kanak diletakkan sebuah katil loteng, di mana terdapat tempat untuk anak-anak sekolah. "Dewasa" berfungsi di ruang tamu siang hari, sofa malam bertukar menjadi katil double.

Jangan ketinggalan berita menarik dalam foto:

Gaun malam yang paling indah dan paling mahal bintang dalam sejarah

 • Bagaimana untuk menjadikan rumah anda lebih cerah

 • Resipi minuman yang paling lazat untuk penurunan berat badan

 • 12 fesyen trend musim bunga-musim panas 2018

 • Manor - tempat yang bagus untuk mengaturkan perkahwinan dan jamuan

 • Pasaran Krismas terbaik di Eropah

 • 12 Filem Krismas Terbaik

 • 12 idea hebat mengenai bagaimana untuk menghiasi rumah untuk Krismas

 • 12 filem yang paling dijangkakan pada tahun 2018

 • 12 bintang mengandung yang akan menjadi ibu pada tahun 2018

  Pangsapuri yang selesa dengan warna limau lembut

 • 12 fakta yang luar biasa tentang perkara yang menakjubkan

 • Bumbung lembut

 • Silkscreen - Apa itu?

 • Reka bentuk pangsapuri moden dari 22 sq.m.

 • Tempat tidur pintar dengan almari tersembunyi di bahagian bawah

 • Lantai hangat inframerah

 • 12 selebriti lebih daripada 60 orang yang kelihatan hebat

 • 12 perkara yang dilakukan oleh semua pasangan, tetapi ini tidak diiktiraf

 • 12 idea yang indah dan praktikal untuk kawasan pinggir bandar

  Kelengkapan bilik mandi moden

 • Wanita yang paling berpengaruh di dunia

 • 12 tabiat wanita yang menangkis lelaki

 • Bahagian dalaman Tahun Baru dalam nada violet

 • 7 idea bagaimana untuk menjimatkan ruang di dapur

 • Memanas rumah dengan teknologi penjimatan tenaga

 • Susun atur bilik mandi yang kecil

 • Perhatian sila! - Menyalin idea, foto dan bahan lain hanya dibenarkan dengan petunjuk pautan aktif ke sumber 12millionov.com

  © 2012 - 2018 Hak cipta terpelihara. Hak untuk teks, gambar dan ilustrasi adalah milik penulis mereka. Hubungi Kami | Peta tapak

  Reka bentuk dalaman apartmen satu bilik: idea segar dengan 30 foto

  Semua orang yang tinggal di pangsapuri satu bilik memahami bahawa ruang kecil mesti diisi dengan minda dan maksimal. Oleh itu, sebelum menyelesaikannya adalah penting untuk berfikir dengan jelas di bahagian atas sebuah apartmen satu bilik, untuk memperuntukkan tempat untuk kanak-kanak, dan untuk berehat, dan untuk bekerja. Bukan semua orang boleh melakukannya sendiri, dan artikel ini akan memberitahu anda apa reka bentuk dalaman sebuah apartmen satu bilik, bagaimana kaedah zon dan hiasan berada dalam fesyen hari ini.

  1. Reka bentuk apartmen satu bilik dalam gaya minimalis

  Jumlah barang-barang perabot dan hiasan yang minimum, serta kekangan umum penamat, adalah cara terbaik untuk membuat ruang dalaman satu bilik kelihatan luas dan elegan. Untuk kesan yang lebih besar, gunakan permukaan cermin yang secara visual membesarkan bilik.

  Petua: untuk mengurangkan bilangan kegunaan perabot "transformers9raquo;. Sebagai contoh, sebuah almari atau katil sofa, meja lipat atau gelangsar, sofa dengan terbina atas meja dan rak, dan lain-lain. Anda boleh melihat pilihan yang menarik untuk perabot seperti dalam artikel kami Pelbagai fungsi untuk pangsapuri kecil.

  2. Zonasi bahagian dalam apartmen satu bilik tanpa sekatan

  Untuk memisahkan bahagian dalam apartmen satu bilik ke dalam kawasan fungsional, tidak perlu menggunakan dinding atau partition plasterboard. Transformator perabot yang disebutkan di atas akan membolehkan ruang tamu bertindak secara serentak sebagai bilik tidur.

  Dapur boleh digabungkan dengan ruang tamu, tetapi pada masa yang sama dipisahkan oleh kaunter bar, yang pada masa yang sama dapat bertindak sebagai ruang makan dan "island9raquo;.

  Rak lantai dan kabinet boleh digunakan apabila anda perlu memisahkan kawasan kanak-kanak, pejabat rumah atau katil. Walau bagaimanapun, dengan peranan ini dapat menampung dengan sempurna dan tirai bilik.

  Dalam pangsapuri studio satu bilik untuk ruang pengezonan visual, anda boleh memohon pelbagai bahan penamat. Sebagai contoh:

  • Jubin dapur;
  • Kawasan tetamu - laminate / linoleum;
  • Bilik tidur - permaidani.

  Malah lebih menekankan peralihan akan membantu wallpaper yang berbeza untuk dinding dan penutup siling.

  Untuk mengetahui bagaimana anda boleh menjadikan sebuah apartmen satu bilik menjadi sebuah "apartmen dua bilik", baca artikel kami Reka bentuk pilihan untuk apartmen 40 m persegi M. m.

  3. Reka bentuk warna apartmen satu bilik pada tahun 2017

  Adalah dipercayai bahawa untuk reka bentuk sebuah apartmen kecil tidak sesuai warna terang atau sangat gelap. Terdapat tradisi bahawa ruang satu bilik hampir selalu mempunyai dinding cahaya dan siling. Walau bagaimanapun, dalam apartmen studio moden atau dengan reka bentuk minimalis, apabila bilik itu tidak dipenuhi dengan perkara-perkara tambahan dan hiasan, ia cukup dibenarkan untuk bereksperimen dengan lebih banyak warna tepu. Perkara utama yang perlu diingat adalah bahawa dalam ruang kecil, lebih baik untuk mengelakkan pola kecil dan sejumlah besar butiran.

  Menggunakan carta kombinasi di bawah, anda boleh mewujudkan keharmonian dalam apartmen satu bilik anda.

  4. Reka bentuk dalaman moden apartmen satu bilik - idea dari 13 foto

  Beberapa tip lagi yang akan berguna kepada anda apabila anda akan melakukan perbaikan dan reka bentuk dalaman sebuah apartmen satu bilik:

  1. Jangan bebankan ruang dengan pelbagai perkara yang tidak perlu. Beli almari, sofa, katil, ottomans dan perabot lain dengan kompartmen terbina dalam untuk menyimpan linen katil dan barang-barang lain.

  2. Di ruang kecil pada tingkap, disyorkan untuk menggantung tulle telus atau pendek, misalnya, tirai Rom atau roller.

  3. Dalam apartmen satu bilik terdapat beberapa pintu dan ini adalah tambahannya. Bagaimanapun, di kawasan pedalaman itu penting untuk memberi perhatian kepada susunan perabot. Dapatkan lebih banyak idea untuk artikel ini di artikel Bagaimana untuk menguruskan perabot di dalam dewan - dengan foto ruang tamu sebelum dan selepas penyusunan semula.

  4. Dengan menggabungkan dapur dengan ruang tamu, anda boleh memperuntukkan ruang untuk bilik tidur yang berasingan atau bilik kanak-kanak. Cara termudah untuk melakukan ini adalah dengan memotong kawasan dapur dan ruang makan. Jadi, anda boleh menggunakan set dapur sudut, dan menggantikan ambang dengan meja.

  5. Jika piawaian bangunan membenarkan, maka bilik mandi di apartmen satu bilik lebih baik untuk membuat gabungan dan bukannya mandi untuk memasang gerai mandi.

  Akhirnya kami menawarkan beberapa gambar bilik dalaman untuk inspirasi:

  Juga baca: Reka bentuk apartmen satu bilik untuk keluarga dengan kanak-kanak - 40 gambar

  Interior dalam apartmen satu bilik

  Meter persegi ruang tamu yang terhad mewujudkan kesukaran tertentu dalam pemilihan dan penempatan perabot. Oleh itu, adalah penting untuk merancang diri sendiri atau mendapatkan bantuan daripada pakar. Susun atur ruang yang kompeten akan mewujudkan pedalaman yang harmoni walaupun di dalam apartmen satu bilik.

  Terlepas dari kawasan apartmen satu bilik, ia mesti mengandungi beberapa zon yang sangat penting. Pengutamaan adalah sebahagian besarnya ditentukan oleh umur dan komposisi penduduk. Ia satu perkara untuk menghiasi dalaman untuk seorang sarjana muda, biara pasangan suami isteri akan kelihatan agak berbeza. Pilihan ketiga - kehadiran satu atau dua kanak-kanak, kerana tidak setiap sel masyarakat mempunyai peluang untuk menukar apartmen satu bilik untuk perumahan yang lebih luas.

  Dalam kebanyakan kes, ruang dibahagikan kepada kawasan penerimaan dan tempat istirahat malam. Kadang-kadang fungsi ini digabungkan dengan sofa lipat. Kehadiran kanak-kanak diwajibkan untuk menjaga bukan sahaja tempat tidur, tetapi juga sudut permainan. Pelajar, pelajar atau pekerja bebas, bekerja di rumah, memerlukan sudut kerja. Keperluan semua berbeza, jadi terdapat banyak pilihan reka bentuk.

  Satu lagi aspek yang mempengaruhi reka bentuk pedalaman sebuah apartmen satu bilik, susun aturnya. Ini termasuk:

  • ruang segi empat atau segi empat;
  • tempat kemasukan;
  • kehadiran tingkap loggia, balkoni atau teluk;
  • ketinggian siling;
  • bilangan dan ciri dinding dalaman (bearing atau bantu).

  Apabila merancang pedalaman, semua faktor diambil kira, ini akan membantu memaksimumkan penggunaan setiap sentimeter kawasan yang berguna bagi sebuah apartmen satu bilik. Dalaman harmoni "odnushek9raquo; dibentangkan dalam foto:

  Cara untuk meningkatkan ruang

  Terdapat dua pendekatan utama untuk meningkatkan ruang tamu apartmen satu bilik: praktikal, jika mungkin, apabila mengeluarkan partition dalaman dan visual. Mari kita pertimbangkan semua cara yang mungkin.

  Pilihan yang paling umum ialah menjadikan sebuah apartmen satu bilik menjadi sebuah studio. Pedalaman penyelesaian ini hanya akan memberi manfaat.

  Untuk menggunakan kawasan loggia adalah varian lain untuk meningkatkan ruang hidup di pedalaman. Sudah tentu, ini akan melibatkan kos tambahan untuk penebat, tetapi meter baru tidak akan berlebihan di pedalaman. Tidak selalu menggunakan balkoni dengan cara yang sama. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mempertimbangkan penempatan item individu di atasnya, jarang digunakan dalam kehidupan seharian dan mengacaukan kawasan perumahan satu bilik.

  Sekiranya isu mengeluarkan petak di antara dapur dan bilik diselesaikan secara positif, anda boleh menggabungkan bilik mandi, dan dengan memindahkan dinding untuk menambah ruang. Dalam bilik kebersihan padat, mandi digantikan dengan bilik mandi. Mungkin, ini adalah semua kaedah praktikal yang mungkin untuk meningkatkan ruang di pedalaman sebuah apartmen satu bilik.

  Penyelesaian visual lebih besar. Yang pertama adalah pilihan gaya untuk pedalaman dalam ruang yang terhad. Keutamaan diberi kepada arahan yang minimum. Ia boleh menjadi minimalism tradisional, teknologi tinggi avant-garde atau populariti tradisi oriental yang semakin meningkat - gaya Jepun dan Cina. Ciri-ciri ciri minimalis adalah perabot berfungsi mudah, ketiadaan elemen hiasan tambahan di pedalaman, ruang yang lebih ringan dan bebas. Semua komponen akan dipertimbangkan secara terperinci. Satu kompilasi fotografi akan memberi gambaran mengenai bahagian dalaman yang kompak dari sebuah apartmen padat.

  Peraturan utama untuk semua bahagian dalaman pangsapuri satu bilik tidur adalah untuk mengelakkan permukaan gelap dalam penamat. Keutamaan diberikan kepada warna cahaya hangat, skala sejuk tidak dialu-alukan. Untuk hiasan dinding, ia adalah optimum untuk menggunakan palet berikut:

  • warna krim (buih cappuccino, krim-brulee);
  • vanila dan krim;
  • karamel;
  • beige;
  • coklat muda.

  Sekiranya terdapat keinginan untuk menggunakan warna-warna terang dalam apartmen satu bilik, ia harus menjadi tapak aksen kecil.

  Siling siling satu bilik dibiarkan putih atau membuat dua nada lebih ringan daripada dinding. Lantai juga diliputi dengan bahan ringan. Papan berlamina - pilihan paling praktikal untuk menamatkan lantai.

  Kaedah lain yang popular untuk meningkatkan ruang dalam ruang terkurung adalah penggunaan permukaan cermin:

  • Jika pangsapuri studio digabungkan dengan dapur - fasad untuk alat dengar memilih glossy.
  • Pintu kabinet almari juga lebih baik untuk dipasang dengan kesan cermin.
  • Teknik yang sama berlaku untuk meregangkan bahan siling. Struktur pelbagai peringkat boleh diterima di bahagian dalam pangsapuri satu bilik yang tinggi.
  • Cermin adalah lebih baik untuk dipasang di sebelah mata pencahayaan.

  Penyelesaian reka bentuk dalaman yang menarik dalam apartmen satu bilik dibentangkan dalam foto:

  Pangsapuri satu bilik tidur semestinya dibahagikan kepada zon, adalah mungkin untuk melindungi atau mengasingkan kawasan tertentu dengan pelbagai kaedah. Yang paling penting adalah penambakan pedalaman antara dapur dan ruang tamu. Lebih sering untuk tujuan ini menggunakan penutup lantai yang berbeza: tempat penyediaan dan penerimaan selesai makanan dengan jubin, zon kediaman dibuat dengan papan berlamina. Pemasangan kaunter bar juga kelihatan di kawasan pedalaman dengan berkesan dan berjaya diatasi dengan fungsi garis panduan.

  Partition - cara lain untuk menggambarkan ruang dalaman. Lokasi pemasangan mereka adalah berbeza: antara ruang tamu dan dapur, pagar tempat tidur atau sudut kerja. Perkara utama adalah kesilapan dan keterasingan visual dari struktur. Pilihan reka bentuk:

  • jika drywall, maka partition mestilah bentuk geometrik yang salah, jika mungkin, kerja terbuka;
  • kaca keselamatan yang frosted;
  • untuk pedalaman dalam gaya Jepun, pemasangan skrin dengan corak tema oriental benar-benar berbunyi;
  • Lihat menarik di langsir thread apartmen satu bilik.

  Pedalaman adalah unik, di mana pencahayaan digunakan untuk mengosongkan apartmen satu bilik. Lokasi pemasangannya berbeza - peralihan antara dapur dan ruang tamu, tempat tidur atau ruang kerja. Gambar-gambar berikut menunjukkan cara menarik untuk sebuah apartmen satu bilik untuk membezakan kawasan pedalaman:

  Setelah memutuskan warna dan bahan permukaan, fikirkanlah dengan reka bentuk perabot yang sesuai untuk sebuah apartmen satu bilik. Kabinet rumit di sini adalah tidak sesuai, tetapi tanpa bilik persalinan di kawasan pedalaman tidak boleh dilakukan. Oleh itu, gunakan pilihan untuk memasang almari yang luas. Seperti yang anda ingat, pintunya harus berkilat atau dicerminkan.

  Isu tempat tidur diselesaikan secara individu. Sekiranya ada tempat untuk memasang sofa yang sudah berkahwin untuk pasangan yang tidak berkahwin, maka kehadiran anak-anak kemungkinan besar akan memaksa pengubah sofa untuk digunakan. Secara umum, reka bentuk perabot yang berubah-ubah - mencari bahagian dalaman pangsapuri dengan kawasan yang terhad. Terdapat banyak pilihan, tetapi yang paling praktikal adalah katil, yang dilipat menjadi kabinet.

  Simpan meter dalaman yang berguna akan membantu katil yang terletak di tingkat kedua. Yang pertama biasanya digunakan sebagai sudut untuk belajar atau belajar. Model kanak-kanak juga dilengkapi dengan kotak berfungsi untuk pakaian dan barangan isi rumah yang lain.

  Dari perabot yang berubah-ubah akan menjadi meja kopi yang berguna, yang diubah menjadi ruang makan. Secara praktik memilih perabot di dapur dengan meja dan tempat duduk yang boleh ditarik balik atau hanya menyimpan ruang dengan meja lipat. Seterusnya, satu gambar pangsapuri satu bilik dengan perabot praktikal:

  Dan akhirnya, beberapa cadangan yang lebih berguna:

  • Setiap zon pangsapuri satu bilik mesti mempunyai pencahayaan individu. Lampu di langit-langit, sconces di dinding, lampu meja, lampu perabot - semua pilihan akan membuat tinggal di pedalaman sebuah apartmen kecil yang selesa dan selesa.
  • Tingkap adalah lebih baik untuk tidak berantakan dengan hiasan tekstil yang kompleks dengan tirai yang berat. Tulle ringan, langsir sederhana atau tirai Roman yang berfungsi - pilihan terbaik untuk apartmen satu bilik.
  • Akses maksimum ke cahaya semulajadi boleh dilakukan apabila meletakkan bunga dalaman di dinding. Mereka tidak perlu menghalang ambang tingkap.
  • Berikan banyak hiasan dalam bentuk patung, bantal, gambar dan gambar. Tinggalkan sedikit aksesori yang diperlukan.
  • Panel TV boleh digantung di dinding menggunakan pendakap, penceramah teater rumah diletakkan bersebelahan. Ruang lantai pangsapuri satu bilik akan kekal bebas untuk bergerak.

  Mengikut nasihat mudah, bahagian dalam mana-mana apartmen satu bilik boleh berfungsi dengan pemeliharaan daya tarikan dan keselesaan.

  ul. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

  Dmitrovskoe lebuh raya, 163a, bangunan 1, -1 tingkat

  Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  65 − 55 =