Warna hijau Emerald

Warna zamrud: keterangan, sifat, gabungan

Warna zamrud, seperti permata itu sendiri, pada setiap masa dianggap simbol kemuliaan dan kemakmuran. Dia sangat terhubung dengan alam semula jadi oleh orang-orang yang paling pelbagai. Warna hijau zamrud gelap masih popular dengan pereka pakaian dan pedalaman. Simbolisme warna ini masih bersambung dengan alam semula jadi. Penilaian warna subjek diterangkan oleh coloris moden dan ahli psikologi oleh ciri-ciri fisiologi mata manusia dan organisasi saraf yang digabungkan dengan pengalaman hidup dan nuansa keadaan. Makna tradisional dari warna zamrud-hijau, oleh itu, kini telah menerima penjelasan saintifik, tetapi tidak mengalami sebarang perubahan ketara.

Setiap orang yang mempunyai sekurang-kurangnya sekali melihat zamrud yang tidak dirawat tahu apa jenis jurang warna. Di tangan seorang tukang emas yang berpengalaman, batu tersebut mula membakar dari dalam dengan api hijau, menuangkan muka. Warna zamrud, tentu saja, mendapat namanya dari batu permata. Ia adalah teduh hijau dan terletak di bahagian gelap spektrumnya. Seperti dalam warna asal, zamrud campuran biru dan kuning. Emerald seperti nota sejuk dan kedalaman adalah disebabkan dominasi biru. Warna cahaya warna zamrud muncul apabila anda menambahkan sedikit lebih kuning. Nada terdalam, sebaliknya, memerlukan kehadiran lebih biru.

Adalah diketahui bahawa batu berharga terdengar berbeza bergantung pada bingkai, dari jarak ke sumber cahaya terang. Perubahan yang sama adalah tipikal untuk bunga. Ini adalah salah satu sebab mengapa pereka pakaian atau dalaman, jadi berhati-hati berfikir melalui gabungan warna, tekstur, bentuk dan ruang. Apa warna dalam kalung atau zamrud gaun yang dipakai oleh gadis itu akhirnya bergantung bukan sahaja kepada ciri-ciri warna dominan, tetapi juga pada massa bersama faktor. Batu berharga, dibingkai oleh emas, bersinar berbeza daripada dikelilingi oleh perak. Dan pakaian zamrud diperbuat daripada baldu lembut dan berkilat atau linen dari kehendak suram dalam setiap kes mempunyai warna yang sedikit berbeza.

Tetapi sebelum meneruskan kombinasi zamrud dengan warna lain, mari kita pertimbangkan nilai naungan dan ciri-ciri fizikal yang terletak di belakangnya. Seperti yang anda tahu, cahaya adalah gelombang, salah satu daripada parameter yang panjangnya. Warna yang dilihat oleh mata manusia secara langsung bergantung kepada ciri ini. Bahagian gelombang panjang spektrum mengandungi merah, oren, kuning. Warna-warna ini sentiasa dikaitkan dengan aktiviti, pergerakan, kegembiraan, emosi kekerasan. Nilai dari spektrum merah jingga ini timbul kerana kesannya pada sistem saraf periferal. Persepsi warna semacam itu memerlukan perbelanjaan sejumlah besar tenaga, membawa kepada peningkatan tekanan, denyut nadi, rangsangan aktiviti otak, iaitu untuk memobilisasi tubuh.

Sebaliknya, bahagian spektrum berwarna biru-hijau dicirikan oleh panjang gelombang yang pendek dan kesan menurun pada tubuh. Dan hijau terletak di tengah antara dua tiang. Untuk melihatnya, tubuh membelanjakan jumlah tenaga yang paling sedikit, ia tidak membawa kepada peningkatan dalam aktiviti, atau kepada brek tajam. Dalam banyak budaya, hijau telah lama dikaitkan dengan ketenangan, pembukaan dan pada masa yang sama dengan pertumbuhan, kehidupan, alam semula jadi. Nilai warna ini terus dari ciri-ciri kesannya ke atas sistem saraf.

Warna zamrud adalah wakil biru-hijau. Ia ditakrifkan sebagai tenang dan menenangkan. Emerald melambangkan pertumbuhan, kemakmuran dan kesejahteraan umum. Warna yang berlainan itu memperoleh makna baru bergantung pada kelaziman warna biru atau kuning. Warna zamrud terang terutama dikaitkan dengan rusuhan tumbuhan. Jika dalam naungan ini sedikit lebih kuning, maka ia menjadi aktif dan menyegarkan. Nada dalam, menarik ke arah biru, melambangkan tahap kedamaian dan ketenangan yang lebih tinggi.

Dalam beberapa ajaran ajaib warna zamrud lalu dikurniakan sifat penyembuhan. Mungkin, ini adalah kerana keupayaan warna untuk menenangkan dan mengimbangi.

Jika anda melihat-lihat, mudah untuk melihat bahawa warna hijau zamrud cukup biasa. Ia digunakan oleh pereka fesyen, pereka penyelesaian dalaman, dan pemasar dalam pembangunan pembungkusan atau pengiklanan. Di mana-mana zamrud berbicara tentang bangsawan, kawalan diri, rasa yang baik. Ia tidak sengaja kerana ia sering berwarna beludru, kain, yang sendiri merupakan simbol kemewahan dan kemakmuran.

Zamrud hijau yang mendalam adalah pendamping dalaman Inggeris. Ia juga popular di kalangan pencinta gaya berpengalaman dalam pakaian, yang juga berasal dari Inggeris. Sementara itu, zamrud tidak boleh dipanggil warna yang mudah. Apabila menggunakannya, baik di dalam pakaian dan di pedalaman, ia patut berhati-hati. Bantuan yang baik dalam bekerja dengan naungan adalah jadual warna. Ia akan membantu memahami cara terbaik untuk menambah nada utama, dan kadang-kadang mengambil kira kesan teksturnya. Dengan pendekatan yang mahir, zamrud akan membawa sentuhan ketenangan dan kemewahan dalam saman atau pedalaman.

Gabungan warna: zamrud dan putih

Semua warna hijau berasa hebat di hadapan putih. Gabungan kedua-dua warna ini dianggap menang-menang dalam kedua-dua pakaian dan di pedalaman. Untuk zamrud putih - teman ideal, kerana ia mencairkan kedalaman gelap warna. Bergantung kepada bilangan kedua-dua warna dalam komposisi, lebih kurang kombinasi cahaya diperolehi.

Putih tulen dalam syarikat zamrud mungkin kelihatan terlalu sejuk. Sekiranya kesan ini tidak diingini, anda boleh menggunakan krim. Sempurna kombinasi ini kelihatan di dalam bilik tidur. Krim kurang cerah daripada putih tulen, dan bersama-sama dengan zamrud mewujudkan dalaman yang menenangkan harmoni.

Anda boleh menggabungkan warna dalam bahagian hampir sama, dan menggunakannya sebagai aksen. Lihat pakaian zamrud yang hebat, dilengkapi dengan aksesori putih. Imej udara yang lebih banyak diperolehi jika pakaian putih dihiasi dengan butiran zamrud.

Sesiapa yang telah melihat sambutan Hari St Patrick di Ireland tahu pasti bahawa salah seorang sahabat terbaik hijau adalah merah. Jas hujan zamrud, keriting merah dan janggut adalah atribut yang paling kerap bagi peserta perayaan. Kombinasi tenaga yang terang, terang tidak hanya sesuai di Ireland.

Emerald digabungkan sepenuhnya dengan warna oren dan coklat. Palet terang dalam pakaian sering dicairkan dengan krim atau putih. Permukaan bahagian dalam gabungan zamrud (meja biliard, tempat duduk kerusi, dinding) dengan unsur kayu (kaki perabot, tempat letak tangan, pintu) - pilihan yang baik untuk kajian. Gaya bahasa Inggeris dalam semua kemuliaannya boleh digunakan di bilik-bilik tersebut. Keparahannya, bangsawan, ketenangan dan kekayaan adalah yang paling sesuai untuk kerja yang bijaksana. Sempurna melihat dan dapur menetapkan warna zamrud. Sebagai tambahan kepada mereka, adalah baik untuk memilih aksesori tembaga: sink, pinggan, meja atas.

Penting untuk tidak melepaskan zamrud. Sebagai versi hijau gelap terlalu banyak, ia boleh menyebabkan kemurungan. Dengan berhati-hati, warna harus digunakan di bilik kecil.

Kombinasi yang paling terang, yang boleh memberitahu carta warna, adalah kontras. Dalam kes zamrud dalam gabungan ini, merah digunakan. Gabungan ini mustahil untuk tidak perasan. Dan dengan bantuannya sangat mudah merosakkan pakaian dan dekorasi bilik. Silap mata menggunakan hijau merah dan zamrud adalah untuk memilih satu warna sebagai yang dominan. Jika anda membenarkan mereka untuk menduduki kawasan yang sama, gabungan itu akan berubah dengan terang, menjerit. Satu lagi perkara adalah apabila latar belakang zamrud terletak bahagian merah atau sebaliknya. Sekali lagi, kombinasi kontras boleh diencerkan dengan putih dan kuning air.

Gabungan yang paling berjaya dapat ditemui dalam alam semula jadi. Zamrud kaya dengan sempurna digabungkan dengan warna ungu, kuning, merah jambu. Secara berasingan saya ingin ambil perhatian gabungan warna dengan fuchsia dan ungu. Kombinasi terang kelihatan lebih seimbang daripada dalam kes merah, kerana kehadiran biru dalam kedua-dua warna. Warna zamrud kelihatan hebat di hadapan ungu. Gabungan ini boleh ditambah dengan kuning dan ia akan menjadi lebih ceria dan cerah atau putih dan kemudian ia akan mendapat nota kelembutan.

Dalam pakaian, imej yang paling harmoni diperoleh dengan kombinasi warna yang berbeza dari cahaya dan ketepuan warna yang sama. Emerald boleh digabungkan dengan biru-hijau, pudina atau pirus, hijau muda, rawa atau herba. Nah kombinasi ini kelihatan dan di pedalaman. Walau bagaimanapun, apabila berfikir melalui reka bentuk, lebih baik untuk mencairkan skala hijau supaya bilik tidak menghasilkan kesan menyedihkan.

Boleh digunakan sebagai teman kepada zamrud dan hitam. Gabungan yang agak ketat ini sesuai untuk pakaian malam atau pakaian perniagaan. Di hadapan warna yang lebih ringan, imej menjadi kurang teruk. Untuk tujuan ini adalah baik untuk menggunakan warna putih, cahaya hijau.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, zamrud kekal di kalangan bunga yang paling dicari. Dalam fesyen, pakaian harian dan petang, mengingatkan batu berharga hijau. Walau bagaimanapun, apabila menggunakan warna, ia patut mengambil kira ciri-cirinya: dengan warna yang lebih gelap, ia menjadi lebih mendalam dan lebih berat, warna cahaya memberikan kesegaran dan ringan. Di kawasan pedalaman, zamrud harus digunakan dengan berhati-hati, karena mudah untuk membebani ruang, secara visual mengurangi ukuran.

Warna zamrud dalam pakaian

warna Emerald pakaian yang mulia dan elegan, dalam perkataan, dia kacak dan mempunyai kaitan untuk seluruh fesyen kewujudan. warna Emerald pakaian menarik perhatian dan menjadikan imej seorang wanita yang eksklusif dan mewah, selain semua warna yang kelihatan baik kebanyakan fabrik tekstur yang berbeza: kapas tebal, sutera, satin, bulu yang subur, kulit licin dan bertekstur dan lain-lain.

Warna zamrud kelihatan sangat baik pada pakaian luar - kot, dan trend semasa hari ini dikurangkan kepada pilihan lapisan warna tepu dan languid hijau. Bayangan itu sesuai untuk membuat busur malam - pakaian di lantai atau mini, atau mungkin - midi?

Pilihan gaya adalah milik anda, dan warna pasti akan membuat anda tidak dapat dilupakan dengan perayaan atau perayaan. Warna zamrud sesuai untuk membuat aksesori, jadi beg besar dan cengkaman kecil dari tempat teduh ini popular dan bergaya hari ini, yang boleh menjadi monophonic atau gabungan.

  • Warna zamrud mempunyai warna yang lebih ringan dan lebih gelap dengan warna sejuk atau cahaya, jadi warna yang dipilih dengan warna yang mulia akan membolehkan seorang wanita membuat imejnya sendiri yang unik. Secara umum, zamrud pergi ke semua, dan brunettes, dan coklat berambut, dan merah, dan blondes, ia tetap hanya untuk menggabungkan dengan betul dengan warna lain atau memilih bentuk yang sempurna untuk gaya angka baju anda.
  • Teduh ini kelihatan baik pada apa saja kain: sutera, satin, suede, kulit, kapas, bulu dan lain-lain, yang membolehkan anda menggabungkan tekstur satu warna untuk membuat busur holistik. Warna ini sesuai untuk membuat apa-apa pakaian, kasut atau aksesori; apa-apa perkara dalam persembahannya akan kelihatan baik walaupun dari asal-usul bahan.
  • Warna zamrud dalam pakaian digabungkan dengan warna-warna lain: warna-warna asas seperti putih dan hitam, perkiraan: mana-mana warna hijau dan kuning, alternatif: kuning, biru, merah dan warna.
  • Gunakan warna yang mendalam sesuai dalam perniagaan, petang, setiap hari, sukan; untuk menjahit pakaian yang elegan di lantai atau petang pendek, saman yang ketat, pelompat yang selesa, pakaian mandi, dengan perkataan, apa-apa pakaian.
  • Warna zamrud yang menarik dan bergaya kelihatan pada pakaian luar: kot atau bulu bulu. Ia membolehkan anda menonjol dari jisim kelabu, pada masa yang sama adalah naungan yang teratur dan praktikal untuk memakai setiap hari.

Warna zamrud dalam pakaian akan dihadapi setiap wanita, kerana warna utama mempunyai beberapa warna, beberapa di antaranya lebih gelap dan lebih tepu, sementara yang lain lebih ringan dan diredamkan. Warna Emerald akan menekankan kulit anda dan ciri-ciri istimewanya, selain daripada jenis angka, pakaian warna mulia ini akan kelihatan hebat memandangkan pemilihan gaya yang sesuai.

Ia sesuai untuk brunettes gelap dengan mata gelap, oleh sifat wakil terang seks yang adil.

Gadis-gadis ini akan pergi untuk mana-mana pakaian dengan warna monokrom atau menggabungkan warna gelap dan cerah yang lain, terang - hitam, hijau, burgundy, biru, kuning, putih.

Emerald kelihatan hebat pada gadis-gadis merah yang berapi-api, kerana ia menekankan seksualiti dan kecerahan mereka, mencerminkan watak tersembunyi mereka dan mengubah imej menjadi misterius.

Untuk rambut berambut perang, bayangan ini juga akan sesuai, jika anda menggunakannya dalam pakaian yang berasingan tanpa butiran terang tambahan.

Blondes sepatutnya menggabungkan warna zamrud dalam pakaian dengan warna lembut dan asas seperti kuning air, putih dan lain-lain warna cahaya, dengan itu tidak menggunakan make-up yang menarik dan gaya rambut yang mudah. Untuk keindahan berambut cantik, warna zamrud terlalu kontras, jadi ia memerlukan pakaian dalam nada ke kulit cahaya dan rambut berwarna gandum.

Warna zamrud ditandakan sebagai menenangkan, menyebabkan keadaan tenang dan dimensi, tetapi gabungannya dengan warna lain kadang-kadang tidak dapat diramalkan dan menyebabkan letupan emosi yang jelas.

Warna zamrud mirip dengan warna hitam ketika mencipta imej malam atau keras; pereka melepaskan pakaian dari bayangan ini dengan hiasan dari renda hitam atau baldu yang memberikan kedalaman warna asas pesanan. Juga zamrud digabungkan dengan warna kuning muda dan putih untuk mewujudkan imej yang harmoni dalam perniagaan atau format harian: untuk tarikh romantis atau mesyuarat pejabat. Sebagai warna seluar atau skirt, ia adalah sengaja memilih warna zamrud, dan untuk bahagian atas cetakan monophonik atau cetakan geometri teratas sesuai.

Gabungan hijau zamrud dan kuning air memilih tenang oleh wanita sifat yang memilih untuk memakai tidak terlalu terang, tetapi bergaya, menarik dan ketara, jadi memilih untuk menggunakan dalam warna almari pakaian zamrud anda. warna tenusu seperti tidak pernah menyelaraskan dengan baik dan memuliakan imej yang terhasil, membawanya kesegaran dan ringan, amat berfaedah untuk melihat aksesori yang cerah untuk mencetak, di mana digabungkan zamrud dan satu atau lebih warna imej anda.

Dengan apa warna zamrud digabungkan dalam pakaian, jadi dengan warna merah: wain atau burgundy, klasik atau merah. Dalam kes ini, imej akan berubah luar biasa, jika anda menggunakan warna yang kaya merah, pilihan adalah nada gelap dan disenyapkan, anda boleh mendapatkan imej perniagaan yang rendah utama daripada pensil skirt merah wain dan zamrud blaus, sebagai contoh.

Emerald dan biru menekankan kedalaman antara satu sama lain dan membantu dalam mewujudkan imej yang berani, yang pasti tidak akan disedari. Gabungan dua warna memberikan suasana "laut" dalam imej dan menguatkan keresahannya.

warna sebenar digabungkan dengan oren, biru, kuning, merah jambu dan warna-warna lain boleh membuat duet unik dan trio, buruj warna berair dalam satu bawang - setiap hari, hanya, sukan atau bercampur-campur.

Mari kita bercakap tentang mewujudkan imej yang ketat menggunakan warna zamrud dalam pakaian. Sebagai asas kita boleh mengambil pakaian satu warna dengan lengan panjang atau timbul warna yang menakjubkan ini tanpa butiran yang tidak perlu, atas guaman satin atau matte kain lelaki dipotong atau bayang dipasang, tetapi selalu dengan baju putih yang berbeza. Sebagai aksesori, anda boleh menggunakan tali cahaya atau beg tangan yang berbeza, selendang leher.

Skirt pensil warna zamrud akan menjadi kemuncak dengan cara yang ketat dan terkawal dan sepasangnya akan menjadi gaya genre klasik - baju kapas putih putih. Sesuai dan seluar dalam naungan ini, mereka akan menjadi satu lagi perkara asas pakaian almari wanita dan dengan mudah akan mengambil bahagian dalam membuat bawang dari setiap hari ke pejabat, sesuai untuk berjalan kaki di bandar dan mesyuarat perniagaan.

Imej berseri menggunakan warna zamrud adalah pilihan win-win, kerana warna itu sendiri memiliki keagungan, kemegahan, kecantikan dan daya tarikan. Anda boleh menggunakan pakaian kain satin, maka ia tidak akan memerlukan perhiasan tambahan, hanya sepasang kasut elegan dengan tumit rendah bertitik. Gaun warna zamrud dengan renda akan sesuai dengan kedua-dua orang muda dan wanita generasi yang lebih tua, kerana ia adalah universal dalam gaya luarannya dan seperti yang pernah relevan hari ini. Untuk menghiasi pakaian pereka sering digunakan dalam kombinasi dengan baldu warna zamrud dalam pakaian wanita, baldu kelihatan sangat baik pada satin dan sutera kain dalam bentuk corak, yang menghulurkan seluruh pakaian, atau tertumpu di satu tempat ia.

Imej setiap hari dengan warna zamrud akan bertukar menjadi terang dan gembira jika pakaian lain adalah naungan berani - biru, hijau, oren, kuning. Pilih topi zamrud dan bayangan tepu bawah, biarkan ia menjadi seluar pendek pendek, dan selesaikan tunduk pada tudung leher, dalam cetakan yang akan menggabungkan semua warna lain yang digunakan dalam imej. Warna zamrud sempurna harmoni dengan putih dan membolehkan untuk membuat gabungan yang berani, tetapi tidak tanpa rahmat feminin. Juga, teduh kelihatan baik dengan hitam yang mendalam dan membolehkan imej itu diperlihatkan membawa maut dan bergaya pada masa yang sama.

Warna apa yang tidak zamrud, akan menekankan status anda? Pilih kot bulu dari naungan ini dari bulu semulajadi, sehingga walaupun pada musim sejuk, tetap hangat, yang berasal dari naungan yang menenangkan dan menenangkan fesyen yang sebenarnya. Emerald dalam pakaian adalah dalam harmoni dengan kulit halus atau yang mempunyai cetakan di bawah reptilia; warna gelap dan kaya memberikan harga yang tinggi dan menjadikannya mewah di mata wanita lain yang fesyen.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Warna Emerald adalah salah satu yang paling positif

Warna ini menyenangkan kepada kebanyakan orang. Ramai orang dengan tenang melayan nada hijau. Rupa-rupanya, ini disebabkan oleh kenyataan bahawa terdapat persatuan dengan alam semula jadi, kehidupan, kesegaran dan kesucian. Warna zamrud adalah warna hijau kegemaran semua orang, spektrum gelapnya. Ia cerah dan pada masa yang sama tenang, yang penting - positif, maknanya sama dengan nilai hijau. Dan ia hijau yang menentukan ciri-ciri zamrud. Ia mewah, bersinar, memberi kehidupan.

Warna zamrud dan maksudnya

Warna ini melambangkan kesejahteraan, kestabilan, kemakmuran dan konsistensi. Apabila seseorang memilih warna yang indah untuk dirinya sendiri atau sanak saudara, dia secara sedar menyesuaikan diri dengan gelombang positif, selaras dengan dirinya dan dunia di sekelilingnya. Langit yang indah ini membantu mencapai keadaan keseimbangan, di mana anda mendapat kesenangan dari apa yang anda ambil, dan dari apa yang anda berikan. Warna zamrud paling sesuai dengan pemilik mata berwarna coklat kehijauan. Ia juga dikaitkan dengan batu-batu, berkilauan dan berkilauan dengan semua warna hijau. Selama berabad-abad, dalam budaya dan agama yang berbeza, itu bermakna perkara yang sama. Dipandang sebagai simbol pertumbuhan, pembaharuan, penyembuhan. Tiada warna lain yang boleh menyampaikan keinginan yang elok untuk pemulihan. Dan zamrud berharga, baik dalam zaman dahulu dan pada masa kini, berkilau dan tidak berhenti mengesan dan mengagumi kecantikannya. Diyakini bahawa batu zamrud dapat membawa kejelasan, dan ini sangat diperlukan dalam dunia moden yang rumit. Warna zamrud adalah teduh hijau yang sangat baik di mana-mana. Bermula dari pedalaman dan berakhir dengan almari pakaian bergaya. Ini adalah pilihan yang baik untuk bilik, jika anda menghabiskan banyak masa di dalamnya. Tetapi ada satu peraturan penting: ia tidak sepatutnya berlebihan! Jika tidak, bilik akan kelihatan terlalu terang, kelebihan beban, tepu. Oleh itu, penggunaan meteran warna yang menarik ini diperlukan. Dengan pemilihan nada yang berjaya di pedalaman rumah, dia akan menyegarkan di pagi hari, dan pada waktu petang selepas hari bekerja - tenang, tenang.

Warna zamrud dalam pakaian

Warna hijau menjadi lebih popular setiap hari. Untuk beberapa musim yang bergaya, mereka menjadi pemimpin dalam koleksi pereka terkenal, menikmati kejayaan dengan bintang-bintang Hollywood. Dan zamrud adalah hijau yang paling elegan. Spektakuler, klasik, dia dapat memformalkan pakaian dalam persekitaran kerja, sifat eksentrisitas dan keterlibatan - dalam keadaan tidak rasmi. Warna ini digunakan secara aktif dalam gaya lelaki sukan.

Warna zamrud: foto

Dengan teliti meneliti naungan ajaib ini, sukar untuk membayangkan warna yang terbaik untuk menggabungkannya dengan:

- sentiasa berjaya melihat zamrud dengan raspberi, merah jambu;

- zamrud kelihatan berani dalam sepasang dengan warna merah dan warna merah;

- warna zamrud menjadi mandiri bersebelahan warna oren dan warna merah;

- kombinasi yang ceria berlaku apabila anda melihat zamrud dan kuning;

- kelihatan mendalam bersama warna lain hijau;

- memancarkan imej mistik bersama dengan warna biru dan warna;

- menyebabkan perasaan bercampur di sebelah ungu atau ungu;

- zamrud dengan nada coklat adalah klasik abadi;

- Idealnya kelihatan dengan warna-warna neutral: putih, kelabu, hitam, krim.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

− 2 = 2