Produk dari paip polipropilena

Idea berguna: kerajinan musim panas dari paip plastik

Pemikiran kejuruteraan pemastautin musim panas purata, jika dia sekurang-kurangnya tiga kali seorang humanis dalam suku keempat, bekerja dengan kecekapan 100% dengan kos kewangan yang minimum. Pada keghairahan yang terdedah. Dan di sini ada kebenaran yang sangat baik, sejak satu juta (jika anda mempunyai satu, sudah tentu) dan oleh itu ada tempat untuk dilampirkan. Berikut adalah rukasty dan cerdas saudara penghuni rumah di luar kita tidak tidur, tidak makan, pemikiran pemikiran, kerana ia, teplichku bermusim spontan bungled atau tanpa dalaman Ikea upgrade perabot taman.

Hurray, rakan-rakan, dalam rejim tidak tahan lama anda tiba! Hari ini kita berkongsi dengan anda idea-idea yang berguna kraf cuti biasa daripada paip plastik konvensional, jenazah yang mana sejak kemunculan bekalan air pinggir bandar mungkin mengumpul habuk di suatu tempat di loteng. Dalam apa jua keadaan, harga isu di sini tidak dapat dikongsi bersama dengan peluang dan inspirasi bahawa keajaiban terjangkau paip ini akan memberikan anda.

Mari mulakan, mungkin, dengan pembinaan utilitarian yang dimaksudkan untuk taman dan taman dapur. Hothouses, rumah hijau dan bingkai ringan di katil untuk tumbuhan Shelter dikumpul daripada tiub polipropilena dan unsur-unsur yang menghubungkan - pilihan bajet sangat yang menggabungkan murahnya dan kemudahan pemasangan. Sekiranya perlu, sama seperti mudah dibongkar.

Selain topik - rak yang kuat dan stabil untuk berkembang dan bekerja dengan anak benih. Paip PVC, diameter yang lebih besar, perlahan-lahan dikupas dari bahagian atas dengan jigsaw elektrik dan dipenuhi dengan tanah - pilihan padat dan estetik untuk menanam sayur-sayuran.

Untuk tukang kebun, di mana setiap meter persegi tanah dalam akaun - idea yang berguna untuk katil menegak yang selesa. Anda mahu 10 jenis salad yang ditanam, jika anda mahu - strawberi.

Arahan foto ini dalam bentuk yang boleh diakses menunjukkan cara membina tiang plastik paip dengan sistem pengairan untuk penanaman stroberi taman.

Kraf yang diperbuat daripada paip plastik dalam gaya landskap menegak teres atau hiasan taman bunga mengesahkan bahawa semua cerdik adalah mudah!

Apa yang boleh kita katakan tentang organisasi sistem pengairan titisan mudah alih, tidak boleh ditukar untuk pengairan struktur rumput atau mudah alih untuk hos penyiraman. Semua kelebihannya jelas!

Tidak kurang pentingnya dalam ekonomi negara adalah perkara-perkara kecil seperti kayu bakar, troli kebun, wiket atau pendirian untuk spin. Mengaku, kerana ia tidak pernah berlaku kepada anda?

Untuk penyimpanan alat dan alat kebun yang teratur - beberapa idea yang lebih berguna, yang diminta untuk melaksanakannya dengan serta-merta.

Ya, kita hampir lupa tentang tempat letak kereta untuk basikal dan skuter sekiranya tetamu tiba. Paip plastik berguna di sini!

Pada dacha itu adat tidak hanya untuk bekerja, tetapi juga untuk menikmati kemalasan. Reka bentuk perabot taman mudah, dipasang dari paip polipropilena, akan membantu anda berehat dan berehat di sudut teduh taman.

Bagaimana anda, sebagai contoh, kerusi yang selesa? Pilih untuk setiap rasa!

Sebuah keranjang yang selesa, sebuah kanopi bertingkat untuk makan pagi di udara terbuka, atau ada model pendirian semangat "lifhak" yang membolehkan anda melatih treadmill tanpa meninggalkan Internet? Murah, boleh dipercayai dan praktikal!

Kanak-kanak di dacha adalah masalah pembakaran yang berasingan. Anak-anak yang berada di mana-mana harus diberi peluang untuk bermain dan memalukan dalam keadaan sedemikian rupa sehingga ibu bapa berada dalam keadaan aman.

Bagi bayi yang betul di dacha, anda boleh mengumpul di sini arena yang selesa atau rumah mainan yang selesa. Reka bentuk ini mudah dipindahkan ke taman atau beranda, dan anak anda akan sentiasa berada dalam bidang penglihatan anda.

Ahli sihir yang lebih tua mungkin akan suka permainan dengan air. Bina seperti "basuh kereta" dengan paip plastik, dan kegembiraan anak-anak tidak akan menjadi had. Dengan cara ini, cara yang baik tanpa paksaan adalah untuk membasuh kanak-kanak itu, tanpa memandu dia menjadi mandi biasa.

Nah, jika anda bercakap tentang prosedur air, ambil idea-idea berguna pengering untuk tuala dan tilam kembung ke dalam perkhidmatan. Tiba-tiba anda mempunyai kolam di laman web ini?

Akhirnya, kami menawarkan beberapa idea menarik untuk reka bentuk pedalaman negara. Perhatikan meja kopi asli dan kabinet TV padat.

Rak dibina daripada paip plastik untuk menyimpan cucian, penyangkut pakaian dan juga dua katil dua tingkat. Untuk tuan semua urus niaga tidak ada puncak yang tidak ditakdirkan!

Jika anda memotong paip PVC dengan cincin nipis, anda akan mendapat bahan hiasan sejagat, dari mana akan keluar dan bingkai indah untuk cermin, dan parti hiasan. Anda memerlukan gam, stensil dan permukaan rata.

Dari bahagian kecil pipa diameter yang luas, rak yang sangat baik untuk menyimpan kasut, tuala di bilik mandi, serta pemegang botol yang cantik diperolehi. Atau, ini satu lagi idea yang mempesona untuk reka bentuk lorong!

Rak buku kreatif dan bertekstur, penyangkut di lorong atau peranti paling mudah untuk bilik persalinan, yang dipasang dari tiub plastik biasa, adalah cara terbaik untuk menghilangkan kebiasaan dan kebosanan di rumah.

Dan bagaimana, anda fikir ini semua yang boleh dibuat dengan bantuan perlengkapan sanitari? Tidak kira bagaimana! Pemikiran kejuruteraan teratas, kita bertemu - lampu meja dan lampu lantai. Tidak disangka-sangka, ya?

Nah, dan sehingga anda datang ke kesedaran, satu lagi tamparan kepada teori Darwinisme, - lampu lantai elegan dan lampshades dari paip plastik. Dan awak lemah?

Kami mendapati idea-idea berguna pondok pondok daripada paip plastik di Internet. Terinspirasi, pergi untuk itu, dan kemajuan teknis membantu kami!

Pengarang Tatyana Soboleva

Saya sangat menyukai idea menyiram kanak-kanak. Saya akan meminta suami saya melakukan sesuatu yang serupa untuk cucu-cucu saya.

Itulah super! Penulis sangat menghormati!

Seperti yang mereka katakan, untuk tangan yang mahir juga kepala harus diterapkan untuk penjanaan idea, dan di sini luasnya idea untuk semua kes kehidupan negara!

idea hanya cantik! tetapi - Saya tidak fikir bahawa kos mendapatkan paip dan penyesuai akan minimum!

dan artikel ini sekali lagi mengesahkan bahawa orang kita adalah fiksyen! Bravo!

pilihan kraf yang sangat baik, terima kasih

Gembira! Tanah Rusia tidak akan menjadi kecil! Terima kasih!

Nah, hebat! Terima kasih kerana penerbitan!

Hiasan dan lekapan - sebagai kreatif!

Ia biasa! Ini adalah untuk kita!

Nasihat yang sangat baik. terutamanya pada reka bentuk perabot taman saya menggunakan idea-idea. Terima kasih.

Cadangan anda adalah baik. Tetapi terdapat sejenis struktur: --- kubah rumah atau rumah hijau kubah. Hiasan paip yang pendek yang digunakan oleh anda perlu dibentuk supaya shell mulanya silinder menjadi dari salah satu hujung shestinel. Oleh itu, pinggir paip akan berubah menjadi piramid enam kaki yang berongga, terpotong. Jika kepelbagaian unsur-unsur seperti untuk memasang ke dalam web koheren dengan menjajarkan tepi mereka, kita mendapatkan ruang simpan kubah (nabroste ploku dan menerima bumbung) .Jika pangkal radius kubah kira-kira 6 meter, sudut kecondongan muka dengan paksi kira-kira 1 darjah. Adalah penting bahawa kubah itu cukup, i.e. boleh lakukan tanpa sokongan. Saya akan ketinggalan butiran - tidak penting.

Saya mempunyai banyak lubang di dacha saya,

pipa plastik - itu hanya idea cemerlang, terima kasih kepada pereka sayang, sekarang saya akan pergi ke suami saya, saya akan menunjukkan kepada anda kerja anda!

Saya tidak mempunyai kata-kata betapa cantiknya saya dan saya tidak fikir anda boleh membuat banyak paip

bravo respect and uvazhuha :);)

Menyukainya. Terutama dinding hiasan di lorong dan lampu-lampu yang indah. Terima kasih kepada pengarang dan terima kasih khas kepada MASTERS.

Idea ini benar-benar hebat, saya suka banyak, saya mahu melakukan sesuatu untuk diri saya sendiri. tetapi. paip dan bahagian lain strukturnya mahal. Kraftangan mempunyai satu lagi kelemahan, pada pendapat saya. Butiran perlu dilekatkan dengan gam khas atau besi pematerian, jika tidak, mereka terdedah (swaths), mengapa reka bentuk tidak lagi menjadi dilipat. tetapi secara umum idea-idea yang indah

Saya sentiasa gembira dengan sesuatu yang tidak biasa dan mudah dikumpulkan. Tetapi, tidak ada sesiapa pun dan saya tidak dijawab dengan betul, dan secara umum mereka diam: - Apa gam digunakan untuk merapikan paip?

memperoleh desirably dikenali dan terbukti pelekat jenama, seperti TANGO (Tangit, Jerman), Griffon (Griffon, Holland) atau Gebsoplast (Gebsoplast, Perancis). Jika arahan yang diberikan kepada bahan pelekat ini diikuti, kualiti hasilnya dijamin.

Reka bentuk hiasan juga memegang gam biasa Momen.

Ia perlu membeli mesin kimpalan untuk paip plastik. Ia murah. suami saya dan saya memasak pemanasan.

Sangat kreatif, positif dan tidak standard, saya gembira.

Daripada paip diameter besar, saya akan cuba untuk mengambil perhatian.

Saya bekerja sebagai juruteknik thermo dari polimer yang saya buat rumah hijau idea menyiram belum terealisasi. Terima kasih guys ini adalah kelas saya akan mengumpulkan gandingan peralihan tees Ada idea yang keren mungkin anda akan menyukainya

Arkady, kami akan menunggu dengan tidak sabar, apabila anda berkongsi idea anda

Banyak terima kasih atas idea hebat. Nah, menjaga suami anda, anda tidak akan dapat berehat.

Idea untuk menyimpan alat taman sangat menyukai. Terima kasih.

Tolong, Nikolay, kami gembira kerana anda menyukai idea menggunakan paip plastik.

Marina, mungkin anda boleh memberitahu tuan yang boleh membuat tempahan rak produk, meja, penyangkut. Saya tidak mempunyai suami.

Irina, sayangnya, saya tidak boleh mengesyorkan anda kepada sesiapa sahaja.

Mungkin anda harus berpaling kepada tukang paip 🙂 Sesungguhnya di bandar anda terdapat seperti itu;)

melihat produk paip plastik - merobek bumbung bersama paip. Ramai terima kasih atas pemilihan!

Saya tidak faham semangat para pengulas (kebanyakan wanita). Pertama mahal, terutamanya kelengkapan. Kedua, tidak boleh dipercayai untuk TB.

Tapak mengenai dacha Marina Makarova. Hidupkan dacha ke dalam syurga

Siapa yang mencuri kandungannya, akan mengalami kegagalan tanaman, pencerobohan perosak, penceroboh dan berlebihan penuh pemberian rumpai.

Apa yang boleh dilakukan dari paip PVC - pemilihan 38 idea terbaik

Hello, pembaca yang terkasih! Sekiranya anda melihat dengan teliti objek di sekitarnya, menyambung dengan fantasi ini, anda boleh menemui setiap daripada mereka sekurang-kurangnya beberapa pilihan untuk digunakan. Nampaknya, apa yang boleh dilakukan dari paip PVC, kerana ia digunakan semata-mata untuk pemasangan pembetungan, sebenarnya, bahan ini hanyalah rahmat bagi tukang. Lagipun, paip PVC yang paling mudah boleh dengan mudah dan cepat berubah menjadi perkara yang luar biasa, di bawah, kami telah disediakan untuk anda pilihan keseluruhan idea-idea yang berkaitan mengenai perkara ini, dan sudah tentu setiap idea disokong oleh gambar untuk kejelasan.

Bagaimana untuk menyampaikan borang ini atau bentuk itu kepada paip PVC.

Untuk kemudian membengkokkan atau meratakan paip, ia mesti dipanaskan dengan pembakar gas, dan kemudian dengan segera memberikan bentuk yang diperlukan. Dalam kes yang melampau, jika tiada pembakar di dalam rumah, ada kemungkinan untuk memanaskan paip di atas api dapur gas. Dan untuk memotong paip, mungkin satu gergaji pada logam atau jig saw, untuk menyambung semua bahagian itu mungkin dengan cara pengelasan sejuk (untuk tujuan ini diperlukan untuk mendapatkan komposisi pelekat khas).

Berikut adalah trunk untuk kereta boleh dibina dari paip air. Tidak kurang menarik ialah pemegang basikal di atas kereta.

Kepada kanak-kanak itu tidak terjatuh tidur pada waktu malam, anda boleh membuat bahagian improvisasi.

3. Barrage untuk pintu.

Di sini pintu gerbang boleh dibuat di pintu, sehingga anak itu tidak boleh meninggalkan ruangan itu.

Memotong silinder panjang yang betul dari paip, dan memasangkannya dengan filem berkesan pelekat diri, anda akhirnya boleh mendapatkan vas yang indah, di dalamnya anda boleh meletakkan gelas dengan air dan meletakkan bunga segar.

Bunga perayaan.

Potong paip diameter yang berbeza ke dalam silinder kecil panjang yang sama, gam mereka bersama-sama membentuk bunga, pewarna cat sesuai dari bekas, lubang gerudi bahagian dan kalungan threading tali digantung di dinding dan meletakkan beberapa silinder kecil bola christmas.

Kami mengambil paip diameter berbeza, memotongnya ke dalam silinder dengan panjang yang sama. Sediakan kanvas, ia ditampal pada silinder, membentuk pokok menggariskan, dari tiub besar mewujudkan kaki katil, digantung kepada komposisi dinding dan pelbagai silinder yang berbeza meletakkan perhiasan pokok.

Untuk membesarkan kanak-kanak, anda boleh menyediakan air terjun yang sedemikian dengan menghubungkan ke papan kaki produk dua hos dengan air dihidupkan, dan membuat lubang untuk saliran air di atas bar.

Kanak-kanak suka membina pelbagai rumah, pondok dan tempat perlindungan lain, mereka boleh membantu mereka menyediakan rangka paip PVC, dan menjahit penutup dari kain kalis air.

Lantai seperti di samping mewujudkan bayang-bayang, juga boleh berfungsi sebagai pintu untuk polo air.

Idea yang bagus untuk bar jalanan, celah dicipta di dalam tiub sepanjang lebar kaki batang, kaki pemegang diskru di atas, di mana struktur dilampirkan ke permukaan siling.

"Gerai" sedemikian untuk basikal atau skuter kanak-kanak akan membantu menjaga kawasan itu dengan teratur.

Dalam silinder besar paip, terpaku bersama, anda boleh menyimpan botol wain.

Pendirian untuk gerudi akan membantu mewujudkan lubang yang sama di tempat-tempat yang pasti.

Kucing - makhluk yang sangat mudah alih, kebebasan nilai, jadi dalam kawasan yang terhad, mereka mula menjadi layu, supaya ini tidak berlaku, mereka perlu sentiasa sesuatu untuk dilakukan dan akan membantu dalam kes ini adalah apa-apa struktur yang menarik dengan slaid, tangga dan anak tangga.

14. Katil bunga menegak untuk stroberi.

PVC paip menggunakan gerudi dengan muncung khas lubang bulat yang hendak digerudi lebih besar, paip kemudian prikopat ke dalam tanah, dan tuangkan ke dalam tanah, baik, dan kemudian ditanam dalam lubang pusingan strawberry benih.

15. Berdiri untuk peralatan dapur.

Dari pipa-pipa tersebut boleh menjadi pendirian yang indah untuk garpu, pisau dan sudu.

16. Berdiri untuk gunting, pensel dan alat.

Potongan paip yang dilekatkan pada bar kayu boleh berfungsi sebagai penanda pensil. Dan silinder yang disusun secara vertikal boleh berfungsi sebagai alat untuk alat. Untuk mengelakkan alat jatuh, bahagian bawah paip boleh dimeteraikan dengan buih pelekap.

Paip-paip mereka boleh menjadikan pendirian yang indah untuk komputer riba, terutamanya kerana bahagian-bahagian yang diperlukan tidak banyak, tiub dan unsur-unsur yang menghubungkan. Akhirnya, produk itu boleh dicat dari satu aerosol dalam mana-mana warna.

Kasut musim panas boleh disimpan di dalam sel-sel tiub, dan mereka kelihatan lebih cantik dapat disisipkan dengan filem pelekat yang sesuai.

19. Penganjur untuk selendang dan seluar dalam.

Kedai-kedai menjual peti khas di mana untuk menyimpan linen atau aksesori lain, dan sebenarnya penganjur ini, anda boleh membuat, paip PVC hanya telah memotong anda sendiri di silinder cetek, dan gam mereka bersama-sama.

20. Pemisahan untuk tumbuh-tumbuhan tenunan.

Daripada paip tersebut, mungkin membuat keseluruhan pagar atau sekatan, di mana kemudian memanjat tumbuh-tumbuhan akan dibina.

21. Berdiri dan pemegang seterika atau pengering rambut.

Terima kasih kepada penyajian itu - pengering rambut, menyeterika dan besi keriting akan sentiasa disediakan. Dan setelah digunakan, anda tidak perlu menunggu sehingga plat atau besi menjadi sejuk.

22. Berjalan untuk anjing dan haiwan peliharaan lain.

Kepada anak-anak yang baru lahir atau anak kucing tidak merayap di mana-mana, anda boleh membina burung hantu kecil. Nah, haiwan yang lebih aktif boleh membuat pena besar yang besar, tidak lupa untuk membungkusnya dengan jaring.

23. Pemegang untuk penyiraman hos.

Untuk mengelakkan hos Taman dari bawah kaki anda, ia boleh disimpan pada pendirian yang sangat baik.

Meneruskan tema apa yang boleh dilakukan dari paip pvc, kami ingin menunjukkan kepada anda idea bermusim yang sangat baik untuk gazebo. Reka bentuk ini boleh dilindungi dari atas dengan khemah atau tergantung pada sisi tirai cahaya, yang akan terus mengalir walaupun dengan sedikit pukulan angin.

25. Frame untuk skrin teater jalanan.

Peminat menonton filem dengan rakan-rakan akan menghargai idea skrin jalan, bingkainya boleh diperbuat daripada tiub pvc, dan skrin itu sendiri dari sisa-sisa ketinggian ketegangan matt.

Kanak-kanak akan gembira dengan bowling mini seperti itu.

Untuk membuat teater kanak-kanak seperti itu, anda hanya perlu memasang bingkai dan menggantung langsir.

Kanak-kanak akan lebih selesa bermain di kotak pasir, jika dibesarkan di atas tanah, selain itu, pasir tidak akan jatuh ke dalam kasut dan di bawah pakaian bayi.

Rak sebegini akan membolehkan bilik tetap teratur, kerana ia dapat menampung beberapa perkara dan mainan yang tidak terhad.

Ditarik bersama cincin, dipotong dari tiub pvc, akhirnya akan berfungsi sebagai bingkai yang indah untuk gambar atau cermin.

lampu kelihatan sangat bagus dari paip air, terutamanya jika tiub dihiasi dengan rhinestones atau ditambah belahan kerinting. Untuk melaksanakan idea-idea ke dalam paip dengan pra-membuat luka yang indah dan elegan, dipasang soket dengan mentol lampu, dan bahagian belakang produk untuk membuat lubang untuk keluar wayar, ia kekal hanya untuk menyambung lampu dalam soket, dan menikmati cahaya disenyapkan menarik.

Dari pipa pvc, anda boleh mengumpul meja yang indah, menutupnya dengan meja kayu atau membina sebuah bangku (di akhir artikel video akan dibentangkan, bagaimana membuat bangku keluar dari paip tersebut).

Dari paip ini diperolehi kerusi-kerusi taman yang sangat baik, garis-garis halus dapat dicapai jika pipa dipanaskan dengan alat pembakar gas, tangan untuk memberikan bentuk yang diinginkan dan pergi dalam keadaan sedemikian. Tetapi walaupun kerusi geometrik yang biasa akan kelihatan hebat, kerusi itu boleh dibuat dari kain katun biasa atau kapas. Tetapi anda boleh pergi lebih jauh dan membuat kerusi lipat, yang akan sangat sesuai untuk bercuti, contohnya, memancing.

Pengering hawa mudah alih untuk pakaian ini sangat berguna dalam rumah tangga, kerana jika perlu, ia boleh dikeluarkan dari mata, dan juga dipindahkan dari bahagian rendang tapak ke cerah. Jika tiba-tiba hujan tidak berlari untuk menghilangkan pakaian kering yang kering, tetapi hanya pindahkan pengering ke kanopi. Beberapa kelebihan.

Pvc paip mereka boleh mencipta pengangkutan atau treler kanak-kanak sepenuhnya, dari kanak-kanak mesin ini akan senang.

Kanak-kanak boleh bermain bola sepak secara bebas dengan pintu yang sangat baik itu.

Penyelesaian yang sangat baik untuk kotej musim panas - lounge chaise dipasang dari paip pvc, tempat duduk boleh dijahit dari kain padat.

Perhatikan bagaimana partition kelihatan bergaya dihasilkan daripada silinder PVC, ia adalah perlu untuk memotong tiub ke dalam segmen yang sama, dan kemudian membina satu partition, setiap silinder melekat antara satu sama lain.

Tidak kurang menarik ialah skrin paip pvc, yang merupakan skrin dengan langsir strung.

Cara membuat bangku dari paip PVC:

Pembaca yang terhormat, hari ini kami menunjukkan kepada anda apa yang boleh dilakukan dari paip pvc, kerana anda dapat melihat jisim idea, ia tetap hanya untuk mencari yang tepat untuk diri anda, dan perlahan-lahan melaksanakannya.

Laman "Keselesaan di Rumah" mengingatkan pembaca bahawa kami boleh melanggan untuk menerima pemberitahuan ulasan baru (anda boleh melanggan surat berita melalui borang di bar sisi).

11 komen

Hebat! Idea yang menarik. Saya suka segalanya. Tidak semuanya dalam kehidupan yang saya perlukan, tetapi masih sangat ingin tahu.

Pengumpulan idea yang sangat baik, tidak pernah berfikir tentang menggunakan paip PVC untuk tujuan lain.

Saya suka semua podstavochki paip. Untuk memberi idea yang sangat baik!

DITERIMA. sekarang seseorang akan datang ke rumah saya dan melakukan perkara yang sama untuk saya)))))

Jadi saya boleh datang dan melakukannya.

Saya tidak akan fikir anda boleh melakukan banyak perkara yang berguna dari paip plastik biasa. Saya terutamanya menyukai idea-idea untuk dapur, saya kini akan bereksperimen.

Rakan ini di tempat lain adalah tubulus ini jumlah yang tidak dapat difikirkan, dan semuanya dilakukan. Kebanyakan semua ini boleh dilakukan hanya dari kayu. Walaupun sudut docking dengan kimpalan, sudah tentu, melakukan perkara-perkara, tentu saja, lebih tegas

Baik kayu natir dan poznozi Che sesuatu seperti itu. Memerintahkan sesuatu yang akan berhasil.

Vladimir, saya menunggu awak di rumah! Datang, lakukan!

di kedai video paip keluli, sebenarnya. PVC akan bengkok jika beban adalah untuk vektor sedemikian ...

dan bukan perkataan tentang bagaimana mengendalikan tepi paip cincang .... yang masih buasir ... terutamanya, seperti hiasan, rak dan sebagainya ...

Tambah komen Balas balasan

 • Rumah selebriti (45)
 • Nasihat Rumah (5)
 • Reka bentuk dalaman (304)
  • Peralatan bilik mandi (17)
  • Ruang tamu (30)
  • Hiasan (135)
   • Dengan Tangan Sendiri (82)
  • Bilik kanak-kanak (23)
  • Koridor dan dewan masuk (16)
  • Dapur (23)
  • Bilik tidur (30)
 • Landskap (21)
 • Bangunan Luar Biasa (8)
 • Pembaikan (51)
  • Dinding (25)
  • Seks (13)
  • Siling (13)
 • © 2013-20 ** Semua hak terpelihara. Menyalin bahan dari laman web Comfort di Rumah adalah dilarang.. Dasar Privasi.

  Kerajinan dari paip plastik untuk semua kesempatan

  Dengan kemahiran dan imaginasi yang kaya, perkara-perkara menarik dan berguna dapat dibuat dari bahan-bahan yang diperbaiki, termasuk pipa plastik.

  Pipa plastik yang berlainan diameter dijual di mana-mana kedai pembinaan pada harga yang agak berpatutan. Mereka digunakan untuk pemasangan paip, pembetungan, pemanasan, sistem pengairan, dan selepas pembinaan atau pembaikan yang tidak perlu memotong sering menyumbat tapak, sementara mereka boleh menjadi bahan yang sangat baik untuk kraf kreatif.

  Jangan tergesa-gesa untuk membuang serpihan pembinaan - kami akan memberitahu anda apa yang boleh dilakukan dari paip plastik untuk menjadikan sisa-sisa yang berlebihan menjadi barangan dalaman yang cantik dan berfungsi.

  Mari kita bercakap bukan mengenai tujuan langsung produk, tetapi tentang kemudahan menggunakan jenis paip plastik sebagai bahan untuk kraf tangan. Paip plastik mempunyai berat ringan, tahan lama dan cukup tahan lama. Mereka tahan pencemaran, tidak mengumpul habuk dan mudah dibersihkan. Produk yang diperbuat daripada paip plastik selamat beroperasi walaupun oleh anak-anak muda (jangan bertarung, tidak mempunyai berat badan berat, jangan mengeluarkan toksin).

  Untuk kerja-kerja kreatif, paip PVC sering digunakan, yang agak tegar dan boleh dihubungkan dengan mudah oleh muncung khas dan "penyesuai", yang membolehkan untuk mendapatkan struktur yang dapat dikalahkan. Paip polipropilena juga boleh digunakan, tetapi mereka memerlukan mesin kimpalan khas atau kelengkapan mampatan, dan produk siap tidak boleh dibongkar.

  Kaedah menyambung paip dalam struktur

  Dari paip plastik, mungkin untuk membuat bukan sahaja trivia isi rumah yang mudah, tetapi juga barangan perabot. Untuk memastikan bahawa produk buatan sedemikian telah berkhidmat untuk masa yang lama dan telah diandalkan secara teratur, penjagaan mesti diambil untuk menghubungkan segmen individu dengan betul. Oleh kerana sambungan paip polipropilena telah dikatakan, pertimbangkan pemasangan dok PVC sahaja.

  Pipa PVC plastik boleh disertakan dengan cara berikut:

  • di soket dengan meterai getah;
  • dengan bantuan komposisi pelekat;
  • bolt, lubang gerudi.

  Cara penyambungan pertama dicirikan oleh kesederhanaan, tetapi kekakuan tidak mencukupi. Sebelum menyertai, adalah disyorkan untuk membersihkan permukaan dalaman dan luaran paip di persimpangan dengan zarah debu dan merawat bahagian yang dimasukkan paip dengan minyak silikon. Pertama, paip dimasukkan ke dalam soket untuk berhenti, kemudian perlahan-lahan ditarik balik oleh 0.7 - 1 cm. Struktur yang dipasang boleh dibongkar kemudian, yang mudah untuk produk bermusim.

  Cara kedua memasang paip adalah fiksasi yang boleh dipercayai dan lebih susah payah. Kerja-kerja penggabungan bahagian-bahagian bermula dengan pemprosesan permukaan dok soket dan paip dengan kertas pasir untuk cengkaman yang lebih baik. Kemudian mereka mesti degreased dengan metilena klorida. Komposisi pelekat digunakan sepanjang keseluruhan permukaan luar paip yang disediakan dan dengan 2/3 panjang permukaan dalam soket. Akhir sekali, paip dimasukkan ke dalam soket sehingga ia berhenti dan menghidupkan seperempat giliran. Untuk melekat anda perlu menekan bahagian selama 1 minit. Untuk penetapan yang baik, semua operasi untuk menyertai dua segmen mesti dilakukan dengan cepat. Unsur-unsur gabungan dibiarkan selama beberapa jam sehingga komposisi pelekat benar-benar kering.

  Kaedah ketiga adalah lebih intensif buruh, kerana ia memerlukan penandaan dan penyediaan lubang, tetapi membolehkan untuk mendapatkan struktur yang dapat dikalahkan dengan sambungan yang dapat dipercayai.

  Untuk sendi sudut dan menyertai beberapa segmen sekaligus dalam satu simpul, mudah untuk menggunakan pelbagai kelengkapan. Reka bentuk paip plastik boleh menjadi apa-apa kerumitan menggunakan pelbagai tee dan kelengkapan. Pertimbangkan permata yang berguna dalam susunan meningkatkan kerumitan prestasi.

  Maklumat asal dan berfungsi untuk hiasan dalaman

  Kajian kami tentang idea-idea menarik mendedahkan produk-produk paling mudah yang terbuat dari paip plastik, yang bahkan menghasilkan karya seni buatan sendiri. Di samping itu, untuk kraf itu, jumlah minimum bahan diperlukan, dan dalam sesetengah keadaan ia mungkin dapat meletakkan sekatan terpantas menjadi tindakan.

  Dari sekeping paip diameter besar dan sederhana, anda boleh membuat penganjur mudah dan praktikal untuk pejabat atau bengkel anda.

  Terdapat dua varian yang mungkin:

  • memasang skru ke dinding atau meja, yang satu ujung potongan dipotong pada sudut - versi pegun;
  • melekat segmen bersama untuk membentuk angka stabil - versi mudah alih.

  Segmen boleh dibiarkan putih atau kelabu, dan anda boleh cat dalam warna kegemaran anda. Penganjur sememangnya amat diperlukan untuk anak-anak sekolah dan orang-orang yang terlibat dalam kreativiti dan kerja-kerja tenun. Dengannya, segala-galanya akan sentiasa berada di tangan, dan di atas meja - perintah sempurna.

  Keselesaan tambahan di desktop akan menyediakan papan lukisan dan pendirian laptop, yang boleh dibuat daripada paip polipropilena diameter kecil.

  Rak buku adalah elemen khas pedalaman. Kehadiran mereka dalam cara tertentu mencirikan pemilik perumahan. Rak sudut di gaya berteknologi tinggi tidak akan ditinggalkan tanpa perhatian.

  Daripada banyak keratan pendek diameter yang berbeza, anda boleh membuat bingkai berlapis untuk cermin atau foto. Ia cukup untuk memainkan cincin yang dihiris mengikut susun atur pra-siap yang boleh digunakan untuk sekeping kadbod. Ia boleh menjadi corak bunga atau sesuatu yang abstrak. Dimensi bingkai bergantung kepada jumlah bahan yang sesuai.

  Keratan diameter yang besar boleh dimulakan untuk mencipta rak kasut yang selesa dengan banyak sel-sel-sel. Reka bentuk ini tidak mengambil banyak ruang di koridor dan akan memastikan penyimpanan kasut dengan betul dan mencari pantas pasangan yang betul. Unsur-unsur disertai dengan cara gam atau skru mengetuk sendiri. Untuk membaiki rak di dinding, anda boleh menggunakan lembaran papan lapis yang dipasang rak pertama dipasang.

  Sesetengah kraf yang diperbuat daripada paip PVC sangat popular dengan pencinta bunga sebenar. Pendirian yang boleh dipercayai untuk warna adalah mudah dalam prestasi dan kelihatan cantik.

  Untuk pengeluaran pot bunga untuk pemindahan atau pembiakan haiwan, keratan kecil paip pembetung adalah sesuai. Mempunyai fantasi panci seperti itu boleh dihiasi dengan kertas berwarna, cat atau pelekat terang.

  Dari silinder memanjang diameter sederhana mudah untuk membuat pasu bergaya untuk bunga buatan dan bunga kering. Sekiranya ia kreatif untuk merangkumi idea ini, maka hadiah asal untuk acara penting boleh keluar.

  Satu lagi idea yang luar biasa untuk pedalaman - lampu buatan rumah dalam gaya tekno. Terdapat banyak pilihan untuk pelaksanaan, tetapi mereka semua mematuhi prinsip minimalism: tidak ada butiran yang tidak perlu.

  Dengan bantuan sisa yang tidak digunakan, anda juga boleh membuat perkara yang berguna di lorong atau koridor: penyangkut baju dan beg dan pemegang beg sampah.

  Kerajinan dari paip plastik untuk taman permainan kanak-kanak

  Dari paip PVC, kemungkinan untuk membuat banyak kraftangan untuk hiburan kanak-kanak di halaman: tikar, arena, buaian, sledge, pintu bolasepak, rumah bermain, pancuran mandian terbuka dan skrin teater.

  Sangat berguna untuk pembinaan kanak-kanak - menunggang dari paip PVC.

  Kanak-kanak akan gembira dengan perubahan cahaya yang segera kering selepas hujan musim panas yang panas.

  Di musim sejuk berjalan giring buatan sendiri akan menjadi yang paling dipercayai dan terpantas. Reka bentuk ternyata agak rumit, tetapi dengan bantuan klip video praktikal anda boleh memahami.

  Untuk permainan aktif di kawasan sisa paip plastik, anda boleh membuat gol bola sepak selamat.

  Ramai kanak-kanak sering bermimpi tentang istana mereka dalam bentuk kecil. Untuk membuat mimpi kanak-kanak cukup sederhana dan tidak sama sekali mahal. Bingkai dibuat dengan cepat. Ia akan kekal untuk memilih kain padat yang indah untuk bumbung dan dinding, dan rumah itu siap!

  Dihidupkan semula pada musim panas yang panas akan membantu bangunan seterusnya. Mandi terbuka seperti itu akan menjadi kegembiraan bukan sahaja kepada kanak-kanak, tetapi juga kepada orang dewasa.

  Anda boleh membuat skrin teater dari paip polipropilena. Ia cukup untuk mengumpul 3 bingkai, sambungkannya bersama-sama dan tutup langsir yang dihias indah. Teater rumah membangunkan kemampuan kreatif kanak-kanak dan mewujudkan keadaan yang baik untuk hobi yang menyeronokkan.

  Kami mengemas kini pedalaman dengan berhati-hati: perabot dari paip plastik

  Kerajinan yang dibuat dari paip plastik dengan tangan mereka sendiri dapat menempati tempat utama di pedalaman. Kraftangan rakyat berkongsi banyak keputusan yang tidak biasa, yang memungkinkan untuk menyelamatkan anggaran keluarga. Mari kita menyerlahkan mereka yang paling terang.

  Perabot yang paling biasa dan dicari adalah kerusi. Menggunakan kepingan paip plastik dan elemen penghubung, anda boleh membuat kerusi yang berkualiti dengan pelbagai jenis: kanak-kanak, lipatan untuk hiking dan memancing, kerusi dan kerusi tinggi untuk memberi makan.

  Setelah menguasai teknik perhimpunan sedikit, adalah mungkin untuk memulakan pembinaan yang lebih kompleks. Sebuah katil dua tingkat yang diperbuat daripada paip polipropilena adalah alternatif yang baik untuk rumah negara atau pondok ketika membeli buaian yang sudah siap terlalu mahal. Lebih-lebih lagi, apabila anak-anak membesar, bahan tersebut boleh digunakan untuk membuat kraftangan berguna yang lain.

  Meja kopi kaca dengan asas PVC paip pada gambar seterusnya adalah hampir tidak buatan sendiri amatur, kerana ia kelihatan seperti kerja reka bentuk.

  Satu lagi idea asal - rak untuk lorong atau ruang tamu. Dengan merekabentuk diri anda dengan bilangan rak yang sesuai dengan saiz yang diperlukan, anda tidak boleh membuang masa dalam perjalanan membeli-belah untuk mencari sesuatu yang sesuai.

  Kraf berguna untuk rumah dan vila negara

  Bahan binaan yang tidak digunakan dan tidak diperlukan semestinya akan menemui aplikasi di tapak negara. Kraf yang diperbuat daripada paip plastik untuk kotej menjadikannya lebih mudah untuk kerja-kerja taman, membuat lebih selesa dan membantu untuk mengelakkan kos bahan yang besar. Reka bentuk kelihatan kemas dan bergaya.

  Dari segmen kecil dan beberapa tees anda boleh mendapatkan pengering yang bagus untuk pakaian dan tuala. Ia mudah dibersihkan dan tidak tertakluk kepada kakisan.

  Rehat di tepi kolam renang atau di bawah naungan taman tidak boleh dibayangkan tanpa kerusi dek. Foto menunjukkan lounge chaise yang benar-benar diperbuat daripada paip plastik, tetapi ia juga boleh digabungkan dengan perkara yang padat.

  Carport adalah satu lagi aplikasi paip PVC yang berguna. Dia akan melindungi pengangkutan bukan sahaja dari hujan, tetapi dari matahari musim panas yang terik.

  Untuk hiasan taman, lengkungan taman sering digunakan, yang juga boleh diperbuat daripada paip plastik. Dalam reka bentuknya terdapat elemen baru - busur bengkok. Bend paip untuk peti besi gerbang boleh dipanaskan dengan pembakar gas atau air mendidih. Ia juga mungkin untuk meletakkan paip pada batang logam dan, setelah menolak satu ujungnya ke dalam tanah, bengkokkannya dengan cara arcuate. Kaedah ini memerlukan usaha fizikal.

  Gazebo yang mudah dan ringan akan mencantikkan taman dan melindungi anda dari matahari dan hujan cetek. Untuk varian yang dibentangkan, cukup untuk menetapkan baju hujan kalis air pada paip dan bengkokkannya pada bar pengukuhan. Untuk membuat reka bentuk yang boleh dipercayai, penjagaan perlu diambil untuk memastikan bahawa rod di dalam tanah tetap baik.

  Pelbagai aplikasi paip plastik benar-benar besar dan terhad hanya oleh imaginasi dan keperluan anda. Anda memerlukan tukang kayu kecil, gawang, troli atau pendirian untuk memancing - ambil jumlah paip yang diperlukan dan letakkan idea anda.

  Dari paip pembetung, mudah untuk membuat pengumpan yang mudah untuk ayam. Dengan itu sangat mudah untuk menuangkan gandum, tidak masuk ke pena. Ayam tidak boleh meraih bijirin di dalam pemakan itu, yang menjimatkan suapan.

  Rumah hijau kecil di kawasan villa juga boleh diperbuat daripada paip plastik. Pilihan yang paling mudah: untuk membuat bingkai segi empat tepat dan bungkusnya dengan filem atau agrofiber.

  Struktur yang lebih serius - rumah hijau bermusim - memerlukan lebih banyak masa dan bahan. Untuk menyambungkan unsur-unsur yang lebih baik diperketatkan, supaya ia mungkin untuk membongkar struktur untuk tempoh musim sejuk. Bentuk rumah hijau yang optimum adalah melengkung. Untuk menciptanya, hujung paip diletakkan pada batang logam setengah meter, didorong di sisi rumah hijau masa hadapan melalui setiap meter. Saiz rumah hijau bergantung pada penggunaan yang dimaksudkan. Rumah hijau boleh dipasang di atas asas atau di atas tanah. Sebagai bahan penutup, adalah mungkin menggunakan filem, polikarbonat atau agrofibre.

  Paip pembetung plastik juga boleh menjadi bekas untuk tumbuh bunga, sayuran dan sayuran. Sering kali mereka digunakan untuk membuat taman menegak.

  Untuk melindungi laman web, anda boleh menggunakan pagar plastik plastik yang rendah, yang dicirikan oleh ketahanan dan keperluan minimum untuk penyelenggaraan (ia tidak boleh dicat setiap tahun).

  Penggunaan paip plastik tidak terhad kepada idea-idea yang dibentangkan. Bahan ini sangat serba boleh dan mudah dipasang (ia mudah dipotong, dibengkokkan, mempunyai pelbagai bahagian penyambung) bahawa ia adalah mustahil untuk mengabaikannya di bengkel rumah anda.

  Komen (3)

  Selepas artikel ini, saya berfikir bahawa sebagai tambahan kepada paip plastik untuk rumah, tidak ada lagi yang diperlukan!

  Ya, banyak perkara boleh dilakukan. Kami telah membuat sandaran untuk pokok renek dan bunga, penyu yang berbeza untuk ayam. Mereka sendiri juga mengeluarkan air paip musim panas untuk pengairan dari ruang bawah tanah di luar udara. Pada musim panas, kami mengambil selang pengairan.

  SANGAT menyukai artikel itu. TERIMA KASIH UNTUK PENERBITAN.

  Baru di laman web ini

  Anak benih berkembang dan membina massa vegetatif dalam jumlah terhad substrat. Dan jumlah ini.

  Musim sejuk - ujian teruk untuk haiwan kesayangan. Terutamanya sukar untuk menanggungnya meletakkan ayam-ayam. Pendek.

  Kekecewaan Tahun Baru dengan hadiah dan komposisi kebimbangan menu perayaan dan menghias dalaman rumah.

  Keselesaan kotej yang dibina jauh dari rangkaian bekalan gas tidak dapat dibayangkan tanpa dapur. Dalam sejuk.

  Liputan wilayah kawasan pinggir bandar dianggap sebagai peringkat susunan yang berasingan dengan zon perancangan dan.

  Frasa umum tentang kehidupan seekor anjing di zaman kita hanya berlaku untuk anjing yang sesat. .

  Membeli plot tanah dan membuat rancangan untuk rumah masa depan, anda perlu memikirkan penempatan.

  Selama 10 tahun yang lalu terdapat perbincangan aktif mengenai seminar sayur-sayuran dan berkebun dan forum.

  Susah sekarang untuk mencari orang yang tidak pernah mendengar apa-apa mengenai pinggan.

  Melihat beg dengan simen dan timbunan pasir, tidak setiap pemaju merasakan dirinya sendiri.

 • Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  − 1 = 7