Idea kraf Tahun Baru

Kraf Tahun Baru untuk 2017: pelajaran video, kelas induk membuat cenderahati asli dengan tangan anda sendiri

Cuti Tahun Baru - ini adalah masa keajaiban dan pemenuhan keinginan yang paling dihargai. Kanak-kanak dan orang dewasa gembira dengan Tahun Baru, semangat pre-holiday sihir dirasai di udara.

Kreativiti, yang berkaitan dengan pengeluaran cenderahati perayaan, adalah pilihan terbaik untuk bersantai kanak-kanak pada malam Tahun Baru. Kanak-kanak boleh menghabiskan lebih banyak masa dengan ibu bapa mereka dan belajar perkara yang berguna. Bayi boleh diduduki dengan penciptaan perhiasan mudah, contohnya, dari plasticine.

Kraf kanak-kanak boleh diletakkan di tempat yang mudah dilihat dan spesimen yang berjaya dihantar ke pameran sekolah atau pertandingan kraf di tadika. Hasil kreativiti bersama akan menyenangkan kedua anak dan ibu bapa.

Kraf Tahun Baru, foto

Di samping itu, cenderahati Krismas buatan sendiri - ini adalah peluang yang baik untuk membuat datuk nenek gembira dengan cenderahati untuk bercuti: mereka pasti menghargai kerja cucu mereka yang tercinta.

Kami membawa perhatian kepada anda pemilihan idea yang paling menarik untuk membuat kraftangan Tahun Baru untuk tahun 2017 dengan tangan anda sendiri: lihat foto, belajar kelas induk dan arahan dengan anak-anak.

Pada tahun yang akan datang akan ada pelindung yang cerah - Rooster Kebakaran, oleh itu, dan hadiah perlu berwarna-warni.

Hiasan untuk pokok Krismas dalam bentuk koktel berwarna-warni adalah cenderamata perayaan yang sangat baik. Terima kasih kepada ayam mainan dan herringbone, ia akan kelihatan lebih anggun, dan atmosfera akan menjadi lebih serius.

Kepada anda dalam bantuan pelajaran video terperinci tentang penciptaan anak ayam asal:

Hadiah Tahun Baru adalah azimat; mereka boleh dibuat dengan tangan sendiri, setelah menghabiskan sedikit masa. Amulet melambangkan kebahagiaan, kemakmuran, kejayaan dalam kerjaya dan di depan cinta. Khas wad membantu untuk memperbaiki keadaan kewangan.

Ward rumah akan memberikan perlindungan daripada negatif sepanjang tahun. Kalung hiasan dengan nama "temari" yang luar biasa, datang kepada kami dari budaya Jepun, mudah untuk membuat satu perempat jam sejam, selepas menonton pelajaran video ini:

Sebagai seorang kanak-kanak, anda mungkin menikmati lollipop pada kayu yang dibuat dalam bentuk lelaki.

Buat makanan lazat pada kayu untuk percutian, anak-anak akan merasa senang dengan rawatan sedemikian, kelas induk kami akan membantu anda dengan ini.

Cuti musim sejuk sentiasa mengiringi merriment - membuat cracker Tahun Baru. Artikel sedemikian akan menggembirakan anda dengan letupan confetti berwarna-warni.

Untuk menjadikannya mudah, dan untuk bahan konvensional ini akan sesuai - lihat butiran dalam tutorial video:

Mahu menyukai rakan sekerja di tempat kerja atau rakan dengan murah dan pada masa yang sama persembahan yang bagus - berikan mereka buku harian yang indah dihiasi. Hadiah dan manfaat sedemikian akan membawa (anda boleh merakam maklumat penting di dalamnya), dan membawa kegembiraan.

Penyelesaian terbaik adalah untuk menghias buku nota dengan gambar seekor ayam yang terang, dan pada helaian pertama meninggalkan hasrat dan tahniah anda pada Tahun Baru.

Untuk menghiasi buku harian banyak masa tidak diperlukan: video ini akan membolehkan anda menangani kes ini selama setengah jam:

Confectionery Tahun Baru

Sekiranya anda bekerja dalam pasukan yang besar dan mesra, dan anda mempunyai banyak rakan sekerja yang perlu diberi tahniah, ini tidak bermakna anda perlu membeli hadiah mahal.

Keseronokan pekerja dengan baking mereka sendiri, sebagai contoh, cookies dalam bentuk lelaki kecil lucu. Rakan-rakan juga boleh membentangkan kek dan merawat manis yang lain.

Jika anda tidak mempunyai keupayaan untuk membakar - jangan bimbang, pesanan gula-gula di kedai pastri. Membentangkan hadiah manis kepada rakan sekerja, anda akan menyenangkan mereka, dan menyediakan pencuci mulut.

Pelajaran video untuk memasak cookies percutian:

Asterisk untuk pokok Krismas

Jangan tergesa-gesa untuk membeli elemen hiasan untuk pokok Tahun Baru, lebih baik menjadikan mereka diri dari bahan yang paling biasa. Menggunakan bahan buatan, anda boleh membuat mainan Krismas yang sangat luar biasa dan menarik dan pada masa yang sama menjimatkan wang.

Apa yang diperlukan untuk ini?

Mari kita buat perhiasan.

Dalam bekas kecil tuangkan gam, jika tebal, tambah sedikit air dan kacau.

Ambil stensil dan ayakannya di atas busa dengan padanan.

Luruskan benang dengan gam dan balut dengan perlawanan, bukan hanya tangan setiap jam, tetapi bertentangan. Mula-mula ke atas perlawanan, kemudian dari bawah.

Isi rongga dengan benang dan tunggu kraf kering. Ikatlah lubang pada gegancu dan gantungnya pada pokok Tahun Baru.

Pada sebutan Tahun Baru, imej pokok Krismas segera muncul di hadapan mata. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pokok buatan telah menjadi bergaya.

Pohon pintar boleh dibuat sendiri, memberikan keaslian kerana warna. Biarkan pokok Krismas anda secara tradisinya menjadi warna musim sejuk salji, dan bukan hijau biasa.

 • tiga pek bulu kapas;
 • gam perkeranian;
 • gunting kecil;
 • mengasah;
 • saiz kertas kadbod A2;
 • manik;
 • stapler;
 • cat putih.

Kami mula bekerja pada penciptaan pokok Krismas. Pertama sekali, perlu membuat jarum untuk pokok masa hadapan. Lipat cakera dua kali dua kali dan selamat dengan stapler.

Dari lembaran kadbod, buat beg dan potong bahagian bawah dengan gunting. Gosok jarum yang disediakan di pangkalan - mulakan gluing dari bahagian bawah. Sebarkan gam dengan gam dan lampirkan ke pangkalan, ulangi langkah-langkah ini dengan setiap siri berturut-turut.

Dalam baris, tutupkan pangkal tirus. Hiaskan pokok yang dihasilkan dengan melekatkan tanda bintang. Di bahagian atas, letakkan bintang yang lebih besar daripada itu.

Untuk membuat kraf tangan Tahun Baru yang luar biasa dari bahan mudah mungkin untuk semua orang, anda hanya perlu mahu dan cari sedikit masa untuk ini. Smaster, sebagai contoh, seorang salji yang luar biasa.

Untuk ini kami memerlukan bahan berikut:

 • cawan plastik sekali pakai kecil;
 • kadbod, sebaiknya emas atau hitam;
 • flaps;
 • stapler;
 • lobak merah.

Rokok cermin mata menggunakan stapler, pertama membentuk badan sfera, dan kemudian kepala salji.

Pada rangka yang sudah siap, pasangkan lobak merah, yang akan berfungsi sebagai hidung, dan dari kain membuat mata dan selendang.

Hat yang diperbuat daripada kadbod: untuk ini anda perlu membuat dua bahagian - satu dalam bentuk bulatan, dan silinder yang lain. Letakkan serpihan dan dekorasi topi dengan pita emas.

Mengatasi keinginan untuk membuat pokok benang yang luar biasa? Kami mengesyorkan membuat benang pokok dengan konfigurasi tiga dimensi. Pokok Krismas ini akan menghiasi keadaan dan memberi ruang dalaman yang baru.

Untuk membuat pokok ajaib, anda memerlukan bahan-bahan yang mudah:

 • benang bulu;
 • pelekat cecair;
 • membran;
 • gunting;
 • kertas tebal;
 • kanji (sudu besar tanpa atas);
 • beberapa air;
 • manik atau confetti.

Buat bingkai berbentuk kerucut kertas tebal, potong bahagian bawah, trim itu, dan kemudian gam itu.

Campurkan kanji dengan gam cecair. Lekas ​​benang panjang dalam campuran gam dengan penambahan kanji (ini mengambil kira setengah jam).

Balutkan bingkai dengan membran. Keluarkan benang dari bahan melekit dan balutkan kon di sekitarnya.

Tunggu kraf kering.

Keluarkan kerucut, dan dekorasi pokok confetti. Pokok Krismas yang elegan menghiasi sebarang bahagian dalam.

Ramai kanak-kanak suka bermain dan mengagumi bola, dipenuhi dengan salji buatan. Jenis salji yang bergerak bertindak menarik, bola seolah-olah merendam kita dalam kisah dongeng.

Anda boleh membuat mainan ini sendiri. Pelajaran ini akan disukai terutamanya oleh kanak-kanak, mereka menyukai semua perkara yang tidak biasa, lebih menarik adalah untuk membuat mainan keajaiban dengan tangan mereka sendiri.

Untuk membuat bola salji yang hebat, anda perlu menyimpan:

 • sebuah bekas kaca dengan tudung (saiznya tidak penting);
 • air bersih;
 • tokoh kecil salji, rusa;
 • gam (semestinya kalis air);
 • salji hiasan;
 • gliserol.

Letakkan angka-angka di dalam bekas dan aturnya dengan gam. Isikan balang dengan air dan larut di dalamnya gliserol.

Tambah sedikit berkilau ke air dan pasangkan bekas itu. Jika gelang bergerak ke bawah perlahan, maka gliserin cukup.

Terdapat kerajinan-perhiasan, tujuan utamanya adalah untuk menggembirakan orang lain dengan kecantikan mereka. Untuk kerajinan seperti itu, kerang dibuat dalam bentuk kebimbangan hati juga.

Untuk membuat keranjang hiasan, anda memerlukan kain dirasai berwarna. Ingatlah bahawa ayam itu membanggakan diri, di tempat pertama, bulu yang bervariasi, jadi jangan ragu untuk menggabungkan warna-warna cerah.

Buat pangkalan dua bahagian yang dipotong dalam bentuk hati, isi ruang dengan kapas dan sapu tepi. Potong ekor terang (menggabungkan beberapa warna), sikat, janggut dan paruh warna merah. Jangan lupa tentang mata dan sayap, menjahit semua butiran ke bahagian bawah. Di pusat, pasangkan reben supaya mainan dapat digantung.

Anda boleh membuat beberapa ayam sabung sekaligus. Saiz hendaklah dipilih mengikut budi bicara anda. Hiaskan dengan burung-burung comel pokok Tahun Baru atau membuat mereka garland asli. Pada pandangan burung-burung motley, suasana itu terus meningkat.

Sotong plastik comel

Dari pelajaran ini anda akan belajar bagaimana untuk membuat sekeping yang luar biasa untuk Tahun Baru dengan tangan anda sendiri, yang juga boleh dikaitkan dengan pameran kanak-kanak.

Untuk melaksanakan idea yang sejuk ini, anda memerlukan bahan minimum:

 • sebuah bekas kaca;
 • satu set plastik;
 • Tara, di mana terdapat mainan dari kejutan telur;
 • manik berwarna-warni;
 • benang.

Mengambil naungan plastik zamrud dan bentuknya dari sosej (alga tiruan), melekatkan mereka ke bekas dari luar.

Dari plasticine kuning atau oren, butuhkan dan hanya menghiasi bekas dengan mereka dari luar.

Bentuk badan sotong dari jisim plasticine. Buat mata dan tentakel panjang. Tuangkan air ke dalam bekas dan tutup penutup.

Ukiran salji dari ukiran garam

Ingin melampirkan anak kecil untuk memasak? Mulakan dengan penciptaan salji yang halus dari adonan salai yang mudah. Kanak-kanak itu akan berminat dengan peluang untuk membuat cenderahati Tahun Baru yang indah.

Untuk penyediaan ujian, anda memerlukan 200 gr. tepung dan jumlah garam yang sama, 100 ml air, cat biru, pita, gam, serta berkilau untuk membuat kraf kecerahan.

Bentuk elemen bunga ujian yang dihasilkan dan buat lubang kecil di dalamnya, dengan menggunakan tusuk gigi. Gulungkan bungkusan itu dan, buta mereka bersama-sama, pasangkannya ke tengah kepingan salji. Buat lima lagi sinar.

Cat kepingan salji kering dengan satu dan yang lain. Sapukan gam sedikit dan menghiasi salji dengan salur.

Lilin hiasan memainkan peranan penting dalam mewujudkan persekitaran Tahun Baru. Dan kenapa kamu tidak membuat candlestick sendiri? Untuk menghiasi meja dengan candlestick yang indah pada Malam Tahun Baru, anda hanya perlu doh asin dan sedikit kerja.

Di samping ujian, anda perlu cat, biji labu, reben kecil, jubin untuk membuat lilin perayaan.

Buat acuan pendirian di bawah lilin, menggunakan ujian garam (jangan lupa tentang lubang untuk lilin). Dalam acuan, benih labu melekat (paling baik dalam pola corak perjamuan). Kering cat produk, menghiasi dengan jahitan dan busur kecil.

Tonton video ini untuk arahan di atas supaya lebih jelas:

Mari kita berikan contoh kraf Tahun Baru yang lebih asli, yang boleh digunakan dengan selamat dalam reka bentuk pokok Krismas.

Untuk mencipta cenderahati yang luar biasa yang menarik, anda memerlukan item berikut:

 • bola tiup;
 • benang;
 • gam perkeranian;
 • lidi;
 • reben;
 • bakul kecil;
 • cat (coklat dan warna emas).

Kami mula membuat kerajinan. Mengembang bola dan angin benang di atasnya, kemudian berhati-hati lem itu. Setelah benang telah kering, gerakkan bola dan tarik keluar dari filamen terbentuk.

Skru tongkat pada batang dan warna mereka dalam warna coklat. Dengan pewarna emas, tutup bola benang.

Pasang lidi ke dalam bakul dan betulkannya pada bola.

Hiasan dari manik dan kawat

Untuk hiasan yang luar biasa pokok Tahun Baru, buatkan bintang dawai, manik dan manik berwarna-warni.

Bentuk rangka dawai kawat tebal mainan masa depan. Batang rod nipis dilampirkan pada bingkai dan manik tali secara rawak di dalamnya. Angin di pangkalan dan atur hujung rod.

Jika sesuatu tidak lengkap, baca arahan video ini:

Penciptaan Angel Tahun Baru tender akan mengambil masa kira-kira lima minit. Bahan yang anda perlukan paling penting:

 • pita tebal dengan tepi wayar;
 • manik besar;
 • senjata gam;
 • stapler.

Artikel Tahun Baru - idea menarik

Ambil riben panjang 30 cm dan lipatnya mengikut jenis akordion dengan jarak 20 mm.

Di satu pihak, potong tepi wayar dan pasangkan pita ke akordeon dengan stapler.

Dari pita 25 cm membuat akordion yang sama. Lipat dua kali dan pusatkannya dengan klip kertas menggunakan stapler.

Sebarkan skirt dan sayap, sambungkannya bersama-sama dan pasang manik dengan pita.

Arahan ini akan memberi anda peluang untuk membuat pokok Tahun Baru yang tidak biasa, yang boleh menjadi alternatif yang sangat baik untuk pokok Krismas yang sebenar. Pilih ketinggian pokok buatan sendiri.

Untuk membuat pokok Krismas mewah anda akan memerlukan sebilangan besar konifer, thermo-gun, papan lapis, dipotong dalam bentuk bulatan, menyokong, garland berkilau. Satu lagi bahan, tanpa yang anda tidak boleh lakukan dalam mewujudkan pokok Krismas konkrim buatan sendiri, adalah cat dalam kaleng perak dan warna zamrud.

Kraf Tahun Baru - kanak-kanak

Untuk membuat pokok dengan ketinggian 1m 40 cm, perlu membuat sekeping berbentuk bulat 70 cm dan satu lebih kecil - 30 cm dari billet papan lapis. Masukkan pendukung ke pangkalan.

Bahagian yang paling penting dalam kerja adalah keratan yang melekat. Setiap baris berturut-turut bergerak ke tengah untuk membentuk kerucut. Kami menghidupkan pokok itu dan menggantung garland di antara barisan kon konifer.

Kami cat pokok itu dalam warna zamrud, dan pada petua kami memohon cat perak kecil.

Kraf Tahun Baru boleh dibuat walaupun dari bahan-bahan yang paling luar biasa - contohnya, pasta.

Kelas induk ini akan memberitahu anda secara terperinci bagaimana membuat pasta.

Barang-barang buatan tangan yang luar biasa untuk Tahun Baru

Ambil kertas Whatman dan berikannya bentuk kerucut, memasangnya dengan gam.

Macaroni tampal dalam baris, seperti dalam gambar. Cat pokok itu dengan warna zamrud atau emas.

Makaroni bentuk lain boleh digunakan untuk menghiasi tulang hering yang terhasil.

Beri kesungguhan dalaman pada malam cuti Tahun Baru semata - buat tangan sendiri salji salji dari botol plastik.

Barang-barang buatan tangan asal untuk Tahun Baru

Sebagai tambahan kepada bekas plastik, anda akan memerlukan awl, reben, cat putih dan pisau.

Potong bahagian bawah tangki. Buat takuk di dalamnya dan benang reben.

Sekarang cat keping plastik dengan malas, menghiasi mereka dengan corak yang tidak biasa. Beberapa kepingan salji plastik boleh digantung pada pita, sekali gus mewujudkan kura-kura unik.

Tahun Baru adalah cuti yang disambut bukan sahaja di rumah, tetapi juga di sekolah. Kanak-kanak prasekolah meraikan ketibaan Tahun Baru mengenai matinees di tadika.

Pertunjukan karnival dan matinees di sekolah pada musim cuti musim sejuk menunjukkan program hiburan yang menarik, pakaian luar biasa dan sering pameran kraf kanak-kanak. Kanak-kanak sekolah diberi tugas untuk membuat tangan mereka sendiri beberapa perkara yang luar biasa, dan ibu bapa membantu anak-anak mereka dalam perniagaan yang menarik ini.

Bagaimana untuk membuat tangan anda sendiri kraf Tahun Baru di sekolah? Varian cenderamata buatan sendiri yang luar biasa, yang boleh dikaitkan dengan pameran sekolah, berlimpah.

Komposisi berwarna berwarna kertas berwarna

Semua kanak-kanak suka membuat komposisi menarik dari kertas yang berwarna-warni. Bahan ini - ringan, fleksibel - sesuai untuk kerajinan dan membolehkan anda membuat applique terang pada kesempatan Tahun Baru. Sebagai contoh, anda boleh membuat tulang hering kertas, yang terdiri daripada "tangan".

Stok dengan helai kertas berwarna, kadbod, gunting yang mudah, gam perkeranian, pelbagai perhiasan dan memulakan kreativiti, menjadikan syarikat itu kepada anak anda.

Artikel buatan tangan lucu dengan tangan sendiri

Lingkarkan telapak anak anda pada helaian kertas yang berbeza warna. Biarkan anak itu memotong benda kerja, dan dalam masa yang sama anda akan menjaga hiasan itu. Dari kertas perak atau emas, anda boleh memotong bola kecil atau angka dalam bentuk bintang.

Potong telapak tangan anda, gam di bahagian bawah kepingan kadbod dengan gam dan gamkan bahan kerja itu. Kemudian luket jalur pensil kedua dan pekat lagi telapak tangan. Ulangi manipulasi sehingga pokok Krismas sudah siap.

Bahagian atas boleh dihiasi dengan bintang, dan "ranting" dengan manik.

Komposisi asal plasticine, tokoh pusat yang merupakan seorang salju, akan membantu kanak-kanak mendapat lima teratas dan menjadi komposisi sentral di pameran kraf tangan kanak-kanak.

Untuk membuat seorang salji anda memerlukan satu set plastik, kadbod, gel dengan penambahan jubah, pisau, varnis berkilat, manik.

Pada peringkat pertama, anda perlu membuat asas. Dari kepingan papan lapis atau kadbod yang tebal, buat bulatan dengan garis pusat kira-kira 15 cm. Untuk memberikan plasticity plasticity adalah mudah, untuk ini ia perlu diturunkan secara singkat ke dalam sedikit air yang hangat.

Membuat bahan lebih plastik, ambil bahan warna putih dan sapukannya ke dasar kadbod.

Cuba untuk membuat salji plastik melengkapkan sebahagian kecil kraf. Di sepanjang tepi membuat bola salji membuat kraf kelihatan lebih realistik. Di atas, kadbod harus ditutup dengan plastik berwarna biru, meniru langit.

Sekarang kita buat herringbone. Pertama sekali, bentuk batang: untuk ini anda perlu mengambil warna coklat coklat. Cabang menghasilkan dari plasticine zamrud, menghasilkan daripadanya segitiga segitiga.

Keluarkan pokok ke tanah. Buat sayatan kecil di sekitar tepi, menggunakan pisau.

Setelah selesai dengan pokok Krismas, kami membutakan watak utama - seorang lelaki salji. Dari plasticine putih membuat batang (jangan lupa tentang tangan), dan dari bahan kelabu menjadi headpiece dalam bentuk trapezoid (imitasi baldi).

Buat imej salji yang lengkap, setelah mendaftarkan hidung dan mata dari butang.

Ia hanya kekal untuk menghias kraf dan menambah butiran kecil kepadanya. Sebagai contoh, di landasan anda boleh membuat bulan kuning. Susunkan keseluruhan komposisi dengan poket, dan tutup sempadan salji dengan gel berkilat.

Memohon varnis pada kraf, dan komposisi percutian sudah siap!

Kraf Tahun Baru untuk sekolah

Terdapat bahan lain yang membolehkan anda membuat keajaiban yang luar biasa dari kraf kecantikan. Dari bulu kapas membuat snowmen, kelinci, semua jenis hiasan Krismas.

Untuk membuat kraf bungkusan, anda perlu menyediakan tampalan kanji. Pati (kira-kira satu sudu) mesti dibubarkan, dicampur dengan teliti dan dicurahkan air panas. Campuran perlu dikacau sepanjang masa supaya benjolan tidak terbentuk.

Dalam bahan yang dihasilkan, kurangkan bulu kapas dan biarkan ia berdiri selama kira-kira satu hari. Selepas masa ini, anda boleh mula memodelkan aksara Tahun Baru.

Setiap orang menunggu Tahun Baru di Tahun Baru: mereka gembira bukan hanya untuk menerima hadiah tetapi juga untuk memberi hadiah. Terutama gembira dengan hadiah yang dibuat dengan tangan: hadiah itu tidak suci dan boleh menyebabkan ribut emosi oleh keasliannya.

Nilai hadiah buatan sendiri bertambah banyak, kerana ia menyimpan sekeping kehangatan tangan penciptanya.

Kraf untuk Tahun Baru dengan tangan mereka sendiri

Dalam artikel ini, sebilangan besar idea menarik mengenai pembuatan kraf untuk Tahun Baru dicadangkan. Hampir semuanya adalah mudah, arahan video juga ditawarkan untuk bantuan, jadi anda tidak akan mengalami sebarang kesulitan dalam mencipta cenderahati Tahun Baru.

Buat kraf Tahun Baru dengan cinta!

Idea asal kad Tahun Baru yang mudah dan cantik dengan tangan anda sendiri: foto, video, MK

Corak Tahun Baru salji salji dari memotong kertas: mencetak skema terbaik untuk hiasan rumah

Kami membuat topeng karnival dengan tangan kami sendiri: templat kertas untuk imej terbaik

Ramai idea yang menarik untuk menghiasi cuti) Anak saya dan saya membuat salji besar dalam pertandingan untuk sekolah tahun lepas. Mereka melambungkan 3 belon dari pelbagai saiz, kemudian menyisipkannya dengan kepingan kertas kertas dalam teknik papier-mache. Kemudian bola ditiup, memotong bahagian bawah bola yang dihasilkan, dicat dengan cat akrilik putih dan meletakkannya di atas yang lain. Kemudian secara beransur-ansur digunakan untuk kawasan kecil gam PVA dan menuangkannya kepada busa buas. Baldi telah dilekatkan dari kertas, dibalut dengan kerajang, wortel dipotong, mata, mulut, gagang yang terbuat dari ranting. The snowman ternyata menjadi 80 cm tinggi - tempat pertama adalah kita! Dan berapa banyak kegembiraan, emosi, imajinasi sedang dalam proses - laut yang positif!

Tahun lepas, anak saya diberi tugas untuk membuat kraf Tahun Baru untuk peraduan ini, sudah tentu saya terpaksa berfikir))) Mencipta pokok Krismas dalam gaya badak, ternyata bersenang-senang! Mereka memainkan sejenis kerucut dari kadbod tebal, dilapisi tebal berwarna dan benang, dihiasi dengan butang dan cincin, dan di atas bubo. Semua orang suka sangat.

Dan anak perempuan saya dan saya membuat herringbone dari merasakan dan berkembang dengan manik-manik dengan pelbagai saiz dan bentuk. Kemudian mereka menjahit benang dengan cawan sedutan dan dihiasi tingkap. Dan kita mahu membuat kalendar Advent tahun ini. Kami sudah membeli tiket untuk persembahan teater, gula-gula dan gula-gula sebagai hadiah. Dan setelah St Nicholas kita akan menghitung hari-harinya hingga Tahun Baru.

Kraftangan Tahun Baru mempunyai tangan: banyak idea dan kelas tuan!

Tahun Baru adalah zaman kisah dongeng ini, apabila sesuatu yang berlaku hanya dapat disebut sebagai keajaiban. Kerajinan Tahun Baru dengan tangan mereka sendiri pasti akan menambah suasana sihir dan perayaan ke rumah anda dengan baik oleh jenis anda dan oleh proses pembuatan, yang semua ahli keluarga perlu terlibat!

Mari kita mulakan dengan poskad - cenderahati Tahun Baru yang paling popular.

Kad pos seperti ini boleh dibuat hanya dalam 15 minit - Lebih banyak

Sedikit lebih rumit dalam prestasi (tetapi lebih menarik!) Poskad dalam teknik Scrapbooking. Masa depan

Cara membuat salji salji Tahun Baru dari rama-rama, manik, tanah liat polimer, doh, dan juga rajutan, bersulam dan banyak lagi varian lain dari pembuatannya di sini

Sangat mudah membuat kepingan salji dari gam: untuk menjadikannya anda perlu menarik kertas lilin (dicuci dengan cecair pencuci pinggan mangkuk) dengan pistol gam salji salji. Selepas pengeringan, letakkan salji salji dari kertas dan pasangkan benangnya, yang mana anda akan menggantung salji di atas pokok itu. Lubricate with PVA glue and sprinkle with glitter. Selesai!

Mainan Tahun Baru boleh dibuat dari bahan-bahan yang sama sekali berbeza, hanya perlu memasukkan imaginasi dan menambah semangat sihir Tahun Baru)

Dari mainan mana-mana kanak-kanak, anda boleh membuat mainan Tahun Baru, hanya menambah berkilau) Guna gam dengan gam dan taburkan dengan berkilau

Ia sangat mudah untuk membuat kambing seperti itu - anda akan memerlukan tunas kapas, kadbod, tongkat untuk kaki dan reben. Proses menciptanya - dalam foto:

Seperti kambing yang indah boleh dibengkokkan daripada dawai biasa.

Dan bagaimana anda suka kambing kertas semacam itu? Ia sangat mudah untuk mengeluarkannya!

Dari kertas, anda boleh membuat banyak kraf yang paling menarik. Di sini, sebagai contoh, satu sekeping kertas:

Dan kerajinan yang diperbuat daripada kon pain nyata akan dinikmati walaupun oleh anak-anak. Masa depan

Mainan pokok Krismas di Kan.

Berikut adalah mainan indah yang boleh anda buat dengan mengenali kelas induk ini

Mainan Krismas dari mentol lampu lama

Untuk pembuatan mainan Krismas seperti ini, anda memerlukan mentol lama yang perlu disalut dengan gam dan ditaburi dengan berkilau, dicat dengan cat akrilik atau dihiasi dengan teknik Decoupage. Benang untuk menggantung mainan boleh terpaku atau dibalut benang.

Pokok Krismas boleh dibuat dari apa saja. Di sini anda mempunyai 25 variasi keindahan Tahun Baru! Masa depan

Snowmen boleh dijahit atau bersulam, terpaku dari kertas atau kadbod, dicat dengan warna.

Orang salji yang indah ini diperbuat daripada kaus kaki kanak-kanak). Bagaimana untuk membuatnya dibaca di sini

Dan ini dijahit dari kain terry. Pastikan untuk melihat kelas induk dalam pembuatan.

Versi paling mudah membuat karangan bunga semacam ini adalah pewarnaan berpilin dalam cincin dan diikat dengan kawat, dihiasi dengan manik-manik dan busur.

Walaupun ketika membuat karangan bunga, anda tidak boleh membatasi imajinasi anda)

Untuk membuat karangan bunga seterusnya anda akan memerlukan penyangkut wayar, bola Krismas dan gam. Setelah melekatkan gantungan bentuk cincin itu, lepaskannya dan letakkan bola pada kawat, membetulkannya di tempat yang betul dengan gam.

Untuk pembuatan kalungan mudah, gunakan kertas berwarna, gunting dan stapler:

Anda sepatutnya mendapat sesuatu seperti ini:

Kini, mengambil bahan kerja di pinggir dan menyebarkan kedua tangan kami, kami akan mendapatkan gunting ini:

Dengan menggabungkan beberapa kepingan yang serupa, kita akan mendapat kalungan panjang, yang, bagaimanapun, boleh digantung tegak.

Garlands juga boleh seperti:

Untuk hadiah-hadiah kecil atau penggunaan sebagai hiasan Tahun Baru, anda boleh menjahit boot seperti:

Merasa - bahan yang dikasihi oleh banyak wanita rompi! Pastikan ini dengan melihat kelas tuan pada mencipta muzzles rusa lucu:

Anda akan suka dan seperti trio rusa, yang, dengan cara, adalah sahabat setia Santa)

Buat dengan keseronokan! Saya harap anda bahagia pada Tahun Baru yang akan datang!

"Cross" menjamin pelawaan kreatif sepanjang tahun! 🙂

Kraftangan Tahun Baru mempunyai tangan: banyak idea dan kelas induk: 4 komen

Saya suka kelas.

Tambah komen Balas balasan

Kategori

silang dan lain-lain jenis kerja jarum

Penempatan bahan tapak pada sumber lain adalah dilarang!

Dengan menyerahkan sebarang bentuk di tapak, anda bersetuju

15 kraftangan Tahun Baru yang boleh dibuat dengan kanak-kanak

Sebelum Tahun Baru sangat sedikit masa, dan sudah tiba masanya untuk memikirkan hiasan percutian untuk rumah. Anda boleh membeli versi siap sedia di kedai, tetapi lebih baik untuk melakukan perkara asal sendiri.

Kami berada AdMe.ru kami fikir ia berupaya melibatkan kanak-kanak dalam perniagaan ini, dan kami telah mengumpul idea hebat untuk kraf Tahun Baru.

Daripada stoking yang tidak perlu, anda boleh mendapatkan orang-orang salji yang lucu itu. Anda akan memerlukan kaus kaki, beras untuk mengisi, beberapa cincang dan butang. Potong kaki dari kaki, dan sebaliknya tarik tali dengan tali. Tuangkan nasi, memberikan bentuk bulat, sekali lagi menarik dengan benang dan tuang lebih banyak nasi, membentuk bola yang lebih kecil. Jahitkan mata dan hidung anda, buat selendang dari butang kecil dan kotor. Dan dari bahagian terputus anda akan mendapat topi yang hebat.

Kayu kayu manis digunakan sebagai asas, beberapa cabang cemara tiruan dan butang berwarna-warni dilampirkan kepadanya dengan bantuan gam. Pokok Krismas ini bukan sahaja menghiasi rumah, tetapi juga mengisi dengan aroma pemanis kayu manis.

Corks botol adalah bahan yang sangat baik untuk kraf. Sebagai contoh, anda boleh membuat rusa cantik seperti ini. Anda akan memerlukan beberapa palam, gam dan manik yang berbeza untuk hiasan. Ini tidak memalukan dan digantung di pokok Krismas.

Dari tongkat ais krim biasa adalah pokok Krismas yang comel, salji dan salji salji. Anda memerlukan cat, jubah, butang dan sedikit imaginasi. Dengan kraf itu, kanak-kanak terkecil juga akan dapat ditangani.

Berikut adalah pokok-pokok Krismas seperti yang anda boleh buat dengan membuat kerucut kertas atau kadbod hijau dan menghiasnya dengan pelbagai perkara. Butang yang sesuai, batu kecil, manik dan angka kertas yang berbeza.

Cetakan comel ini diperoleh dengan mencelupkan setengah kentang menjadi gouache biasa. Dan yang lain-lain orang dewasa perlu dicat, apabila cat kering. Pilihan ini sesuai untuk anak-anak yang sangat muda.

Betulkan makaroni bentuk yang berbeza dengan gam dan tutup dengan cat keperakan, pasangkan pita - salji salji yang luar biasa sudah siap.

Tutup penutup logam dari botol dengan cat putih (sebaiknya akrilik) dan gam bersama-sama seperti yang ditunjukkan dalam gambar. Lukis muka salji dan dekorasi dengan selendang dari reben yang terang. Sekiranya anda melampirkan gelung ke atas dari atas, salji boleh digantung di atas pokok.

Dari kon, anda boleh membuat haiwan yang berbeza dan mana-mana watak lain. Anda akan memerlukan cat, cincang, butang dan, tentu saja, fantasi dan inspirasi.

Pilih warna hijau diameter yang berbeza dan sedikit coklat untuk batang dan pasangkannya dengan benang tebal. Hiaskan mahkota dengan asterisk.

Letakkan potongan pensil lilin dalam bola pokok nipis yang telus, panaskannya dengan pengering rambut, berputar terus. Apabila lebur, pensel meninggalkan perceraian berwarna yang indah di dalam bola.

Garland of fingerprints

Lukis rentetan garland dan asas mentol lampu, kemudian berikan cat berwarna kanak-kanak - biarkan dia menarik mentol terang dengan jarinya. Gambar sedemikian boleh menghiasi kad Krismas atau pakej hadiah.

Lengan kadbod dari gulungan tuala kertas boleh diubah menjadi hiasan Krismas yang terang. Potong dari silinder dengan lebar detail yang sama, bengkok untuk membuat sejenis kelopak, dan gam dalam bentuk bintang. Apabila bahan kerja terpaku, gam di atasnya dihiasi. Sekarang anda boleh menggantungnya di atas pokok itu.

Buat pola pokok Krismas dan potong bola berwarna dari kertas atau kadbod yang padat. Hiaskan dengan hiasan, pelekat atau apa-apa unsur hiasan yang lain. Buat lubang dan gantungnya di atas pokok.

Koni pinus biasa boleh dijadikan herringbone comel. Cat dengan cat hijau dan menghiasi dengan manik dan busur. Anda boleh menambah sedikit salji dengan melukis tip dengan cat putih.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

73 − = 63