Ide daripada botol plastik

Contents

Ide daripada botol plastik untuk rumah dan vila!

Sarjana dan pemula menggunakan kraf yang terbuat dari botol plastik untuk pedalaman, seperti hiasan taman dan dalam bentuk perabot praktikal. Topi warna dari botol plastik adalah bahan yang sangat baik untuk panel mozek pada dinding dan lindung nilai. Idea terbaik dengan arahan dan gambar terperinci dengan mudah boleh dimasukkan ke dalam negara, mengubah tapak kosong menjadi "gemerlapan cerita dongeng", dan mengisi rumah dengan maksud yang sangat berguna.

Salah satu watak yang paling gila Roman Ursu yang melontar membentangkan video wabak di mana dia menunjukkan 70 cara menggunakan botol plastik.

Kelebihan kraf dari bekas plastik

A berjaya couvenir atau bauble akhirnya akan tumbuh menjadi hobi jika tidak ada batas imajinasi. Jangan berhenti mengagumi penduduk musim panas, yang telah berlalu dari pagar-pagar sederhana pada dawai ke bangunan-bangunan yang mengagumi skop itu.

Daripada bahan yang ada yang banyak dibuang, seseorang sedang membina:

 • rumah hijau;
 • carport;
 • mandi atau mandi musim panas;
 • rumah negara atau bangsal;
 • gazebo musim panas atau visor dari matahari;
 • sebuah rumah untuk kanak-kanak atau taman permainan;
 • kotak pasir dengan tepi hiasan;
 • pelbagai bangunan sementara di laman web ini.

Plastik akhirnya menjadi bencana alam sekitar yang sebenar - sukar untuk dibuang. Tetapi adalah penting untuk melibatkan diri dalam pembersihan wilayah semua yang tidak peduli, dan akan ada satu gunung gunung kosong PET kosong untuk pembinaan rumah hijau, katil bunga berlapis atau kebun menegak. Satu-satunya kelemahan - koleksi lama bekas yang sama, kerana bekas menghasilkan warna dan kelantangan yang berbeza.

Untuk membuat hiasan asal yang anda perlukan:

 • idea yang menarik;
 • model peranan siap sedia (ilustrasi);
 • bahan untuk kraf dengan alat;
 • panduan langkah demi langkah pelan latihan.

Di tangan botol plastik induk ini memperoleh kehidupan yang kedua, menjadi objek berfungsi. Cenderamata terbaik dilakukan secara bermusim. Sebagai contoh, mainan Tahun Baru dibuat di musim sejuk, musim panas musim panas praktikal - pada musim panas, dan pada musim bunga dan musim luruh ia tetap untuk membina "kisah dongeng" berhampiran rumah kanak-kanak.

Perabot dan barangan dalaman dari botol plastik

Perabot dari botol plastik kelihatan seperti karya, tidak tersedia untuk semua orang. Mereka memerlukan banyak bekas plastik jenis yang sama. Sofa dan sedutan mengejutkan dengan reka bentuk dan kemudahan mereka, tidak menghasilkan perabot sebenar. Tidak ada yang rumit jika anda membuat sofa di blok - kerusi, belakang, sidewalls. Jika pembungkusan tidak mencukupi, blok sofa boleh dilakukan secara bergantian. Adalah lebih baik apabila mengumpul botol dari bawah satu minuman, sebagai contoh, dua liter kvass atau limun.

Prinsip "memasang" perabot dari botol adalah mudah - mereka terdedah dalam lapisan dan padat dibungkus dengan pita pita. Untuk membuat perabot lebih lembut dan lebih kenyal, sedikit udara dilepaskan dari setiap botol dan disikat dengan ketat. Di tempat penutupnya, potong penutup dari botol lain dan gulungkannya dengan pita pelekat. Ternyata blok itu, yang pada kedua sisi bawah - ini adalah dasar perabot.

Selanjutnya semua bergantung kepada imaginasi, jenis perabot dan kuantiti botol yang ada. Pita bergelung 7 bekas dengan jumlah yang sama, kita mendapat asas untuk sedutan. Apa yang akan menjadi penampilan dan gayanya bergantung kepada tuannya. Untuk tempat duduk yang lembut, anda memerlukan kusyen bulat atau blok getah buih untuk saiz bahagian atas. Sampul dipotong kepada saiz puffin dalam bentuk silinder, dan mudah untuk menyisipkan poket pada lipit sampingan, tetapi lebih mudah untuk menjahit pelapis rapat dengan ketat.

Untuk membina meja kopi, anda memerlukan 4 botol plastik dan papan lapis sebagai meja, yang boleh anda sembunyikan dengan taplak meja panjang. Begitu juga, buat pendirian mudah untuk komputer riba atau meja luaran untuk memberi. Untuk perabot besar (sofa, chaise longue atau kerusi) dari botol plastik, anda memerlukan banyak kesabaran dan bahan mentah.

Perkara-perkara kecil yang berguna untuk pulang dari botol plastik

Hiaskan bilik tidur murid sekolah atau bilik kanak-kanak dengan kraftangan dari bekas plastik tidak akan sukar. Anda boleh membina sebilangan besar bunga buatan. Krisan, chamomile atau mawar yang dihasilkan harus diletakkan di dalam pasu yang dibuat dari bahan yang sama, ditambah dengan lampu dioda pada wayar terlindung. Ini akan kelihatan seperti cahaya malam keindahan yang luar biasa, di mana pemetik cahaya yang lemah di kelopak plastik.

Petua: Untuk memberi daun bentuk khas, gunakan pemanasan benda kerja dan lipatkan sudut dengan forsep!

Untuk menampung sejam buatan tangan, anda memerlukan sebuah kapal yang sesuai, hanya memotong sebahagian botol itu tidak menyenangkan secara estetik. Tepi-tepi potong ditandai di sepanjang penguasa untuk membuat pemotongan, memperbaiki hasilnya dengan memanaskan lengkungan. Botol telus kecil dipotong ke bahagian paling atas, kira-kira separuh daripada kapasiti besar dipotong. Kami memilih bahan dengan korutan atau "pinggang" di tengah, supaya ada asas yang menarik.

Kemudian kita melakukannya cara imaginasi membolehkan, tetapi tepi bengkok indah. Bahagian fringed diperolehi dari incip menegak atau pepenjuru asas plastik. Band terbentuk sama rata ke bahagian luar.

Perhatikan! Adalah penting bahawa semua notch dan kedalaman slot adalah sama, maka keseluruhan produk akan keluar kemas.

Bergantung pada kelebihan yang dikehendaki, jalur vas (pinggir produk lain) ditetapkan dengan cara yang berbeza:

 • bengkok berbentuk;
 • staples staples;
 • fusing;
 • melekat dengan polimer telus.

Pot bunga, pasu bunga dan anak benih

Bekas plastik warna dalam bentuk botol dan botol dengan jumlah yang berbeza sesuai untuk bekas tumbuhan hidup. Ia sangat mudah untuk membuat balkoni wangi dari tangki 3-liter - lata petunias ampel. Bunga wangi yang digantung dari bekas potong, akan membantu merealisasikan impian syurga yang indah.

Potong botol besar dan tangki dengan separuh dan gantung dengan bahagian bawah bawah, dan tudung. Di bahagian bawah, disyorkan untuk meletakkan kerikil besar untuk saliran. Air berlebihan selepas air akan pergi ke pokok-pokok di barisan bawah. Dalam bekas yang sama tumbuh tanaman tanpa tanah - kaedah hidroponik dengan penambahan baja. Rumput dan benih segar (dalam keadaan bandar dan negara) juga bercambah dalam botol plastik yang disediakan.

Petua: Gunakan borang padat dan keupayaan untuk menangguhkan bekas untuk landskap menegak dengan pengairan automatik. Sekiranya tidak ada pemilik yang menyiram kaleng yang direndam di dalam tanah akan mengatasi pelembab tanaman.

Menggunakan botol plastik, anda boleh menakutkan perosak atau menarik burung ke laman web ini. Untuk ini, tangki digunakan sebagai penyuap, dan perangkap dari botol dengan bahan kimia diletakkan di akar pokok buah-buahan. Dari kerajinan kapasiti plastik ganda membina perangkap untuk tawon, di mana mereka terbang ke air manis dan tidak dapat keluar kembali.

Di dacha "tergesa-gesa", mudah untuk membina barang buatan tangan yang terbuat dari botol plastik dalam bentuk basuh bertingkat, menggantungkan botol penuh terbalik. Ia adalah perlu untuk membuka penutup tudung sedikit, dan aliran kecil air akan membantu mencuci dan mencuci tangan anda. Ia juga berfaedah untuk membuat sebuah kedai dan menyusun lampu dengan burung hantu yang indah atau gnomes plastik mereka. Mana-mana hiasan taman untuk inspirasi - mengenai ilustrasi yang menarik.

Barang-barang pelbagai fungsi untuk rumah

Beg kosmetik asal diperbuat daripada 2 lapisan botol plastik, menjahit tepi dengan zip. Kotak ini boleh digunakan sebagai objek pelbagai fungsi - bank piggy, penutup untuk manik besar, barang kemas atau barang kemas.

Bola yang sama, digantung di suatu tempat dekat, mudah untuk bersatu, menarik benang dari dalam bola. Pengilat kuku atau koleksi lipstik adalah lebih mudah untuk dicari dalam kotak improvisasi dengan zip.

Asal semua taman bunga bermusim

Musim musim panas berlalu, dan bunga bunga diganti dengan bunga buatan sendiri yang terbuat dari plastik, tidak lebih rendah dari kecantikan hingga saat ini. Keuntungan mereka adalah keupayaan untuk menghiasi wilayah pada bila-bila masa. Katil-katil bunga ini berbondong-bondong terhadap latar belakang tumbuhan hidup, tetapi hanya pada awal musim bunga dan musim luruh lewat mereka menarik perhatian raptur.

Untuk chamomile, bekas plastik berwarna putih (kelopak), kuning (tengah) dan hijau (daun) akan diperlukan. Masih memerlukan awl dan lilin (untuk pemanasan), "kuku cecair", gunting dan dawai keras dalam penebat hijau.

Asas botol putih dipotong ke pusat, menandakan 16 segmen - ini adalah kelopak. Sudut cermat di atas api lilin, kami juga melakukan corolla 2-3 chamomile, yang kami sambungkan di tengah dengan awl. Di sini, batang dengan daun pada dawai hijau tetap, meliputi dengan tengah. Pusat bunga itu dipenuhi dengan bakul kuning dengan cincin kecil 2 bulatan yang dibelah halus dengan pinggir yang melingkari lilin. Kami menambah bunga dengan sepal hijau dari bahagian bawah, mengumpul semua bahagian dan memperbaikinya bersama-sama.

Dari baki plastik hijau yang tersisa, kami memotong daun dengan lubang di pangkal (untuk meregang) dan memberikan bentuk yang diingini, memanaskan di atas api lilin. Pada pemotong dawai kita melampirkan daun, mereka harus sedikit membengkokkannya. Ia kekal untuk chamomile untuk membuat beberapa "sahabat" dan mencari sejambak layak tempat.

Semua katil bunga bermusim termasuk komposisi mozek dari bekas yang dipenuhi dengan bumi. Daripada penutup membuat panel dinding. "Butterfly" atau "ladybug" - dalam pelbagai versi.

Kraf dari botol plastik ke taman permainan kanak-kanak

Keindahan burung dengan bulu plastik yang luar biasa adalah "glade dongeng" keseluruhan. Ia adalah burung merak atau bulu-burung, angsa, merpati, bullfinches dan burung kakak tua. Kesemuanya terbuat dari botol PET kosong dengan prinsip umum:

 1. Untuk menghiasi kepala estetik seekor burung dengan mata dan paruh;
 2. Bina batang dan leher;
 3. Plastik plastik tali;
 4. Melengkapkan dengan sayap dan ekor;
 5. Tempat di kaki atau pasang ke permukaan yang dipilih.

Kayu plastik boleh dipagar oleh "tasik" biru botol plastik terbalik. Burung aneh menghiasi pokok-pokok di sudut taman, yang disediakan untuk permainan kanak-kanak. Anda boleh memilih hiasan yang bertema, contohnya, pulau yang tidak didiami dengan pokok palma dan burung kakak tua.

Bahan ini dikumpulkan selama setahun, tetapi lebih mudah untuk menyambung kepada idea jiran pembersihan dan kenalan "ekologi". Dalam meter terdapat bekas khas untuk plastik - lebih mudah diketik.

Menyediakan untuk kerja - mengeluarkan label dan residu pelekat dari botol plastik, adalah penting untuk membilas dengan baik dan mengubah bentuk bahan cacat.

Jika lindung nilai menegak dibina, mereka perlu diisi. Bergantung pada idea itu, dalam botol PET tuangkan pasir, batu besar atau tanah kering, menggali 1/3 leher ke bawah.

Untuk tujuan tertentu gunakan plastik keanjalan yang berbeza. Rawatan haba diperlukan untuk kerja filigree (bunga). Adalah penting untuk tidak terlalu panas potongan potong.

Untuk watak-watak dongeng, kadang-kala lukisan tambahan diperlukan. Contohnya, anak patung merah jambu untuk taman permainan kanak-kanak perlu ditutup dengan aerosol dari kandang, dan tetap dengan cat akrilik telus.

Botol plastik adalah bahan yang sangat baik dalam tangan yang mahir. Menggunakannya sebagai asas, mudah mengajar kanak-kanak pelajaran dalam pendidikan alam sekitar dan mengisi rumah atau plot dengan perkara praktikal. Dengan pendekatan yang kreatif, warna, kelantangan dan bentuk botol plastik sendiri akan mendorong idea baru untuk proses kreatif yang menarik.

Kraf dari botol plastik untuk rumah dan pondok, idea foto baru

Bagi orang yang mempunyai imaginasi dan tangan yang mahir, tidak sukar untuk menjadikan perkara-perkara yang tidak perlu menjadi karya sebenar. Sarjana dan pemula menggunakan kraf yang terbuat dari botol plastik untuk pedalaman, seperti hiasan taman dan dalam bentuk perabot praktikal. Topi warna dari botol plastik adalah bahan yang sangat baik untuk panel mozek pada dinding dan lindung nilai. Idea terbaik dengan arahan dan gambar terperinci dengan mudah boleh dimasukkan ke dalam negara, mengubah tapak kosong menjadi "glade of fairy stories", dan mengisi rumah dengan perkara yang berguna.

Kelebihan penting kraf dari bekas plastik

A berjaya couvenir atau bauble akhirnya akan tumbuh menjadi hobi jika tidak ada batas imajinasi. Jangan berhenti mengagumi penduduk musim panas, yang telah berlalu dari pagar-pagar sederhana pada dawai ke bangunan-bangunan yang mengagumi skop itu.

Daripada bahan yang ada yang banyak dibuang, seseorang sedang membina:

 • rumah hijau;
 • carport;
 • mandi atau mandi musim panas;
 • rumah negara atau bangsal;
 • gazebo musim panas atau visor dari matahari;
 • sebuah rumah untuk kanak-kanak atau taman permainan;
 • kotak pasir dengan tepi hiasan;
 • pelbagai bangunan sementara di laman web ini.

Kelebihan utama kemudahan tersebut adalah bahan yang boleh diakses. Dengan pengikat elemen yang boleh dipercayai, dinding bangunan adalah estetika dan sepenuhnya boleh dipercayai. Ia semua bergantung kepada cara botol plastik disambungkan. Sekiranya anda mendekati perkara dengan teliti, hasil yang diingini akan mengesankan walaupun pembina yang berpengalaman.

Plastik akhirnya menjadi bencana alam sekitar yang sebenar - sukar untuk dibuang. Tetapi adalah penting untuk melibatkan diri dalam pembersihan wilayah semua yang tidak peduli, dan akan ada satu gunung gunung kosong PET kosong untuk pembinaan rumah hijau, katil bunga berlapis atau kebun menegak. Satu-satunya kelemahan - koleksi lama bekas yang sama, kerana bekas menghasilkan warna dan kelantangan yang berbeza.

Ada yang berjaya mendapatkan bahan hiasan yang cukup dalam musim 1, yang lain menarik jiran dan rakan-rakan untuk mengumpul plastik. Seseorang memutuskan untuk membersihkan kawasan untuk berkelahi, untuk memperbaiki ekologi dalam perjalanan ke negara dan mengumpul bahan. Akhirnya, kedua-dua botol plastik dalam kes itu, dan wilayahnya bersih.

Kelebihan lain - pembungkusan plastik lembut dan lentur, mudah dipotong, tiada alat yang rumit diperlukan. Dengan kemahiran kecil, bahan itu sendiri "menentukan" idea.

Untuk membuat hiasan asal yang anda perlukan:

 • idea yang menarik;
 • model peranan siap sedia (ilustrasi);
 • bahan untuk kraf dengan alat;
 • panduan langkah demi langkah pelan latihan.

Di tangan botol plastik induk ini memperoleh kehidupan yang kedua, menjadi objek berfungsi. Cenderamata terbaik dilakukan secara bermusim. Sebagai contoh, mainan Tahun Baru dibuat di musim sejuk, musim panas musim panas praktikal - pada musim panas, dan pada musim bunga dan musim luruh ia tetap untuk membina "kisah dongeng" berhampiran rumah kanak-kanak.

Pelupusan bekas plastik adalah aktiviti yang menarik untuk keluarga. Adalah mudah untuk menarik kanak-kanak kepadanya, dengan mempercayakan bahagian kerja yang mudah. Jangan lupa untuk mengingatkan mereka bahawa anda tidak hanya membuat burung paya atau "pulau Chunga-Changa" dengan pokok palma dari botol, tetapi peduli tentang ekologi. Untuk memeriahkan wilayah anda boleh melukis halaman atau kelas sekolah.

Perabot dan barangan dalaman dari botol plastik

Perabot dari botol plastik kelihatan seperti karya, tidak tersedia untuk semua orang. Mereka memerlukan banyak bekas plastik jenis yang sama. Sofa dan sedutan mengejutkan dengan reka bentuk dan kemudahan mereka, tidak menghasilkan perabot sebenar. Tidak ada yang rumit jika anda membuat sofa di blok - tempat duduk, belakang, sidewalls. Jika pembungkusan tidak mencukupi, blok sofa boleh dilakukan secara bergantian. Adalah lebih baik apabila mengumpul botol dari bawah satu minuman, sebagai contoh, dua liter kvass atau limun.

Prinsip "memasang" perabot dari botol adalah mudah - mereka terdedah dalam lapisan dan padat dibungkus dengan pita pita. Untuk membuat perabot lebih lembut dan lebih kenyal, sedikit udara dilepaskan dari setiap botol dan disikat dengan ketat. Di tempat tudung itu, potong tudung dari botol yang lain dan ikat pita pita. Ternyata blok itu, yang pada kedua sisi bawah - ini adalah dasar perabot.

Selanjutnya semua bergantung kepada imaginasi, jenis perabot dan kuantiti botol yang ada. Pita bergelung 7 bekas dengan jumlah yang sama, kita mendapat asas untuk sedutan. Apa yang akan menjadi penampilan dan gayanya bergantung kepada tuannya. Untuk tempat duduk yang lembut, anda memerlukan kusyen bulat atau blok getah buih untuk saiz bahagian atas. Sampul dipotong kepada saiz puffin dalam bentuk silinder, dan mudah untuk menyisipkan poket pada lipit sampingan, tetapi lebih mudah untuk menjahit pelapis rapat dengan ketat.

Jika tidak ada perabot yang cukup untuk musim panas, sedutan untuk dacha dibuat dari selimut selimut lama dan bantal bayi, membungkus sebatang botol dengan mereka. Plaits atau bedspreads lama akan digunakan pada planking. Jika pouf sepatutnya kelihatan cantik, kain atau kulit eko dipilih lebih baru dan mahal.

Untuk membina meja kopi, anda memerlukan 4 botol plastik dan papan lapis sebagai meja, yang boleh anda sembunyikan dengan taplak meja panjang. Begitu juga, buat pendirian mudah untuk komputer riba atau meja luaran untuk memberi. Untuk perabot besar (sofa, chaise longue atau kerusi) dari botol plastik, anda memerlukan banyak kesabaran dan bahan mentah.

Perkara-perkara kecil yang berguna untuk pulang dari botol plastik

Hiaskan bilik tidur murid sekolah atau bilik kanak-kanak dengan kraftangan dari bekas plastik tidak akan sukar. Anda boleh membina sebilangan besar bunga buatan. Krisan, chamomile atau mawar yang dihasilkan harus diletakkan di dalam pasu yang dibuat dari bahan yang sama, ditambah dengan lampu dioda pada wayar terlindung. Ini akan kelihatan seperti cahaya malam keindahan yang luar biasa, di mana pemetik cahaya yang lemah di kelopak plastik.

Petua: Untuk memberi daun bentuk khas, gunakan pemanasan benda kerja dan lipatkan sudut dengan forsep!

Untuk menampung sejam buatan tangan, anda memerlukan sebuah kapal yang sesuai, hanya memotong sebahagian botol itu tidak menyenangkan secara estetik. Tepi-tepi potong ditandai di sepanjang penguasa untuk membuat pemotongan, memperbaiki hasilnya dengan memanaskan lengkungan. Botol telus kecil dipotong ke bahagian paling atas, kira-kira separuh daripada kapasiti besar dipotong. Kami memilih bahan dengan korutan atau "pinggang" di tengah, supaya ada asas yang menarik.

Kemudian kita melakukannya cara imaginasi membolehkan, tetapi tepi bengkok indah. Bahagian fringed diperolehi dari incip menegak atau pepenjuru asas plastik. Band terbentuk sama rata ke bahagian luar.

Perhatikan! Adalah penting bahawa semua notch dan kedalaman slot adalah sama, maka keseluruhan produk akan keluar kemas.

Bergantung pada kelebihan yang dikehendaki, jalur vas (pinggir produk lain) ditetapkan dengan cara yang berbeza:

 • bengkok berbentuk;
 • staples staples;
 • fusing;
 • melekat dengan polimer telus.

Pot bunga, pasu bunga dan anak benih

Bekas plastik warna dalam bentuk botol dan botol dengan jumlah yang berbeza sesuai untuk bekas tumbuhan hidup. Ia sangat mudah untuk membuat balkoni wangi dari tangki 3-liter - lata petunias ampel. Bunga wangi yang digantung dari bekas potong, akan membantu merealisasikan impian syurga yang indah.

Potong botol besar dan tangki dengan separuh dan gantung dengan bahagian bawah bawah, dan tudung. Di bahagian bawah, disyorkan untuk meletakkan kerikil besar untuk saliran. Air berlebihan selepas air akan pergi ke pokok-pokok di barisan bawah. Dalam bekas yang sama tumbuh tanaman tanpa tanah - kaedah hidroponik dengan penambahan baja. Rumput dan benih segar (dalam keadaan bandar dan negara) juga bercambah dalam botol plastik yang disediakan.

Petua: Gunakan borang padat dan keupayaan untuk menangguhkan bekas untuk landskap menegak dengan pengairan automatik. Sekiranya tidak ada pemilik yang menyiram kaleng yang direndam di dalam tanah akan mengatasi pelembab tanaman.

Menggunakan botol plastik, anda boleh menakutkan perosak atau menarik burung ke laman web ini. Untuk ini, tangki digunakan sebagai penyuap, dan perangkap dari botol dengan bahan kimia diletakkan di akar pokok buah-buahan. Dari kerajinan kapasiti plastik ganda membina perangkap untuk tawon, di mana mereka terbang ke dalam air manis dan tidak dapat keluar lagi.

Di dacha "tergesa-gesa", mudah untuk membina barang buatan tangan yang terbuat dari botol plastik dalam bentuk basuh bertingkat, menggantungkan botol penuh terbalik. Ia adalah perlu untuk membuka penutup tudung sedikit, dan aliran kecil air akan membantu mencuci dan mencuci tangan anda. Ia juga berfaedah untuk membuat sebuah kedai dan menyusun lampu dengan burung hantu yang indah atau gnomes plastik mereka. Mana-mana hiasan taman untuk inspirasi - mengenai ilustrasi yang menarik.

Barang-barang pelbagai fungsi untuk rumah

Beg kosmetik asal diperbuat daripada 2 lapisan botol plastik, menjahit tepi dengan zip. Kotak ini boleh digunakan sebagai objek pelbagai fungsi - bank piggy, penutup untuk manik besar, barang kemas atau barang kemas.

Bola yang sama, digantung di suatu tempat dekat, mudah untuk bersatu, menarik benang dari dalam bola. Pengilat kuku atau koleksi lipstik adalah lebih mudah untuk dicari dalam kotak improvisasi dengan zip.

Bola Natal yang terang, kalung atau mainan yang terbuat dari botol plastik adalah penggunaan yang layak untuk bekas telus. Dari satu botol, dipotong ke dalam jalur putaran, bola telus akan keluar. Selepas menjamin sfera dengan menghiasi stapler dengan apa cara sekalipun:

 • penggulungan "hujan";
 • menampal buih runtuh (salji);
 • hiasan dengan paillettes, manik dan batu.

Hiasan Tahun Baru dari botol plastik putih "dengan pinggang" sesuai untuk snowmen atau penguin. Anda boleh menggunakan cat kuku hitam untuk cat mata dan elemen lain, kapas (bola salji), berkilau, butang kecil, manik dan segala yang ada di tangan. Topi lucu untuk watak - dari kaus kaki berwarna tanpa sepasang, jalur pakaian rajut digunakan sebagai selendang.

Petua: Dari watak-watak musim sejuk buatan sendiri, lilin, tinsel siap pakai dan sepasang ranting pain dengan kerucut mewujudkan komposisi Tahun Baru yang asal supaya tidak membeli pokok Krismas.

Tirai diperbuat daripada topi dan botol plastik berwarna

Ruang zonasi adalah teknik reka bentuk yang popular, di mana tirai separuh telus sering digunakan, dibuat oleh tangan sendiri. Tirai asal boleh menghiasi ruang tamu, dacha atau teres tertutup. Bahagian dalam digunakan secara meluas partisi gantung asli bahan-bahan yang luar biasa.

Dalam hiasan moden, plastik adalah dalam permintaan, termasuk botol dan penutup untuk mereka. Untuk langsir, terdapat pilihan:

 • dari sekeping bahagian bawah bekas kecil - jalur pada garis tebal, berayun ketika udara bergerak;
 • dari penutup berwarna - panel fantasi unsur-unsur ketat;
 • sebuah garland plastik dan lampu untuk memberikan shutter pada diod lebih estetika.

Taman bunga sepanjang musim asal

Musim musim panas berlalu, dan bunga bunga diganti dengan bunga buatan sendiri yang terbuat dari plastik, tidak lebih rendah dari kecantikan hingga saat ini. Keuntungan mereka adalah keupayaan untuk menghiasi wilayah pada bila-bila masa. Katil-katil bunga ini berbondong-bondong terhadap latar belakang tumbuh-tumbuhan yang hidup, tetapi pada awal musim bunga dan musim luruh lewat hanya menarik perhatian yang raptur.

Untuk chamomile, bekas plastik berwarna putih (kelopak), kuning (tengah) dan hijau (daun) akan diperlukan. Masih memerlukan awl dan lilin (untuk pemanasan), "kuku cecair", gunting dan dawai keras dalam penebat hijau.

Asas botol putih dipotong ke tengah, menandakan 16 segmen - ini adalah kelopak. Sudut cermat di atas api lilin, kami juga melakukan corolla 2-3 chamomile, yang kami sambungkan di tengah dengan awl. Di sini, batang dengan daun pada dawai hijau tetap, meliputi dengan tengah. Pusat bunga itu dipenuhi dengan bakul kuning dengan cincin kecil 2 bulatan yang dibelah halus dengan pinggir yang melingkari lilin. Kami menambah bunga dengan sepal hijau dari bahagian bawah, mengumpul semua bahagian dan memperbaikinya bersama-sama.

Dari baki plastik hijau yang tersisa, kami memotong daun dengan lubang di pangkal (untuk meregang) dan memberikan bentuk yang diingini, memanaskan di atas api lilin. Pada pemotong dawai kita melampirkan daun, mereka harus sedikit membengkokkannya. Ia kekal untuk chamomile untuk membuat beberapa "sahabat" dan mencari sejambak layak tempat.

Menggunakan sampel dan fantasi, mudah untuk membina bunga teratai, mawar, kekwa atau tulip. Untuk melakukan ini, anda memerlukan plastik warna yang betul, dari mana beberapa lapisan kelopak dibuat untuk mencapai kemiripan dengan bunga segar.

Untuk katil bunga sepanjang musim adalah komposisi mozek dari bekas yang dipenuhi dengan bumi. Daripada penutup membuat panel dinding. "Butterfly" atau "ladybug" - dalam pelbagai versi.

Kraf dari botol plastik ke taman permainan kanak-kanak

Keindahan burung dengan bulu plastik yang luar biasa adalah "glade dongeng" keseluruhan. Ia adalah burung merak atau bulu-burung, angsa, merpati, bullfinches dan burung kakak tua. Kesemuanya terbuat dari botol PET kosong dengan prinsip umum:

 1. Untuk menghiasi kepala estetik seekor burung dengan mata dan paruh;
 2. Bina batang dan leher;
 3. Plastik plastik tali;
 4. Melengkapkan dengan sayap dan ekor;
 5. Tempat di kaki atau pasang ke permukaan yang dipilih.

Kayu plastik boleh dipagar oleh "tasik" biru botol plastik terbalik. Burung-burung luar biasa menghiasi pokok-pokok di sudut taman, yang disediakan untuk permainan kanak-kanak. Anda boleh memilih hiasan yang bertema, contohnya, pulau yang tidak didiami dengan pokok palma dan burung kakak tua.

Haiwan plastik, burung dan serangga, biasa untuk latitud kami, serta watak-watak dongeng kegemaran anda ditambah dengan bahan lain. Dalam kursus ini akan membawa tayar, kayu dan bekas kosong yang mudah dicat.

Cara membuat perhiasan dari botol plastik untuk kediaman musim panas dan taman

Hiasan taman asli dari bahan yang berguna adalah satu lagi cara untuk memberikan tapak ini sebagai individu, sementara tumbuh-tumbuhan muda akan berkuatkuasa. Dari botol plastik hijau, mudah untuk membuat katak lucu di pinggir kolam, memerhatikan capung dan kupu-kupu dari bahan yang sama.

Pokok palma - hiasan taman yang popular, terdiri daripada batang (sehingga 15 botol coklat) dan daun palma (plastik hijau 5-10 pcs.). Ini adalah proses mudah di mana kanak-kanak sanggup untuk turut serta.

Cawan coklat yang disediakan dengan benang bersatu pada batang keluli yang tebal (batang pancing buluh), pra-menindik pangkalannya. Bekas coklat (1.5-2 liter) lebih baik untuk digunakan sepenuhnya, memotong separuh, maka anda perlu memecahkan hanya bahagian bawah.

Botol hijau dibiarkan tanpa bahagian bawah dan leher, kecuali yang terakhir dengan leher, yang akan diperlukan sebagai gelung. Kapal ini dipotong sepanjang 3 bahagian ke gelung dan dibedah sebagai daun. Jika daun lebih lama diperlukan, gunakan stapler untuk melampirkan separuh kedua helai. Semua bahagian batang digantung pada pangkal dan diikat ke bahagian atas, dihubungkan dengan gelung biasa. Ia tetap boleh dipercayai dipasang di tapak "tetamu eksotik" dengan mahkota yang subur.

Bahan ini dikumpulkan selama setahun, tetapi lebih mudah untuk menyambung kepada idea jiran pembersihan dan kenalan "ekologi". Dalam meter terdapat bekas khas untuk plastik - lebih mudah diketik.

Menyediakan untuk kerja - mengeluarkan label dan residu pelekat dari botol plastik, adalah penting untuk membilas dengan baik dan mengubah bentuk bahan cacat.

Jika lindung nilai menegak dibina, mereka perlu diisi. Bergantung pada idea itu, dalam botol PET tuangkan pasir, batu besar atau tanah kering, menggali 1/3 leher ke bawah.

Untuk tujuan tertentu gunakan plastik keanjalan yang berbeza. Rawatan haba diperlukan untuk kerja filigree (bunga). Adalah penting untuk tidak terlalu panas potongan potong.

Untuk watak-watak dongeng, kadang-kala lukisan tambahan diperlukan. Contohnya, anak patung merah jambu untuk taman permainan kanak-kanak perlu ditutup dengan aerosol dari kandang, dan tetap dengan cat akrilik telus.

Botol plastik adalah bahan yang sangat baik dalam tangan yang mahir. Menggunakannya sebagai asas, mudah mengajar kanak-kanak pelajaran dalam pendidikan alam sekitar dan mengisi rumah atau plot dengan perkara praktikal. Dengan pendekatan yang kreatif, warna, kelantangan dan bentuk botol plastik sendiri akan mendorong idea baru untuk proses kreatif yang menarik.

69 idea foto dari botol plastik

Untuk maklum balas, isikan borang di halaman Kenalan.

Semua bahan di laman web ini adalah hak cipta. Menyalin tanpa pautan aktif dilarang sama sekali!

Kraf dari botol plastik: kelas induk berasaskan giliran dan idea terbaik untuk buatan tangan (100+ foto)

di Summerhouse dan taman 05/28/2012 6,734 Hits

Dari botol plastik anda boleh melakukan banyak perkara yang berguna untuk taman dan memberi

Dengan cinta membina sebuah kediaman bandar, kami tidak menyentuh kotej musim panas lagi. Kami cuba untuk mengagumkan mereka, mewujudkan keadaan yang selesa untuk diri kita sendiri dan membuat nota menarik yang menarik di sudut-sudut katil dan semak beri. Ramai penduduk musim panas untuk eksperimen kreatif mereka memilih bahan plastik yang paling mudah diakses dan fleksibel - botol plastik biasa. Mengenai apa produk dari botol plastik boleh dibuat untuk taman dan kediaman musim panas, kami juga akan bercakap lagi!

 • Kraf dari botol plastik langkah demi langkah: dari periuk bunga ke kisah dongeng
 • Objek perabot, pot bunga dan pasu dari botol plastik dengan tangan mereka sendiri
 • Rumah yang diperbuat daripada botol plastik
 • Taman permainan kanak-kanak: bunga dari botol plastik dan mainan dari botol plastik
 • Kraf untuk taman dan perkara-perkara penting
 • Pengairan titisan dari botol plastik
 • Pengumpan burung untuk burung dari botol plastik
 • Produk dari botol plastik: karya seni
 • Kerajinan negara dari botol plastik langkah demi langkah: sawit dari botol plastik
 • Kraf untuk kotej dari topi botol plastik

Kerajinan Plastik: Beberapa Tips

Tangki kaktus yang hangat yang diperbuat daripada botol plastik

Kesediaan dalam cara untuk meletakkan banyak tanaman di plot taman

Botol plastik di tangan yang mahir akan menjadi hiasan indah landskap anda

Bunga cantik dari penutup plastik

Kraf dari botol plastik langkah demi langkah: dari periuk bunga ke kisah dongeng

Idea untuk membuat peranti berguna dan barang-barang hiasan daripada bekas plastik bukanlah perkara baru. Percubaan pertama membawa datuk nenek kami untuk membina pagar yang rendah untuk laluan. Menilai keplastikan dan murahnya bahan, pengrajin dari orang-orang pergi lebih jauh. Dan sekarang kotej musim panas dihiasi dengan pagar penuh, tokoh lucu dan peranti luar biasa yang terbuat dari botol plastik.

Burung unta yang indah dari pat-tara tidak boleh membantu tetapi selamatkan anak-anak anda!

Terima kasih kepada imaginasi dan bahan yang sangat baik seperti botol plastik, kami mempunyai kemungkinan hampir tidak terbatas untuk membuat kraf untuk setiap rasa, kerumitan dan arah mana-mana

Gambar dari topi botol plastik dan bekas lain tumbuh menjadi arah seni keseluruhan

Botol plastik telah lama menjadi permintaan tinggi di kalangan tukang kebun

Bunga oren yang megah dari haiwan kesayangan

Kraf dan hiasan untuk memberi dan taman botol plastik tidak memerlukan penggunaan alat kompleks dan kemahiran khusus. Perkara utama adalah untuk mempunyai masa dan keinginan, dan juga bahan yang cukup. Mereka yang kedua-duanya membuktikan kemungkinan yang tidak terhingga daripada kerja-kerja seperti itu, dan kami telah menyediakan semakan mengenai contoh terbaik kraf tangan.

Objek perabot, pot bunga dan pasu dari botol plastik dengan tangan mereka sendiri

Kerusi yang selesa dan sangat bergaya diperbuat daripada botol plastik

Sekeping papan lapis, botol enam belas dan setengah liter, scotch - dan di laman web anda akan terdapat meja kopi yang selesa dan tahan lama. Papan lapis boleh digantikan dengan plastik atau hardboard, meja atau plexiglas lama. Bahan yang sama, sedikit mengubah reka bentuk, anda boleh membuat bangku taman. Sesetengah tuan yang bersemangat dan pesakit berjaya mengumpul dari sofa botol dan kerusi berlengan penuh.

Dari botol plastik, ia mungkin membuat asas untuk sofa bermutu tinggi jika ia kuat dan tepat untuk mengikatnya

Potong digantung atau asas untuk pasu

Puff dari botol plastik dengan tangan anda sendiri

Bagaimana untuk membuat pouf dari haiwan kesayangan

Terdapat pembina sebenar di kalangan tukang kebun, yang tahu bahawa adalah mungkin untuk membina dari botol plastik semua yang dikehendaki oleh jiwa. Mereka mengumpul dari botol plastik gazebos, tandas, bangsal dan juga rumah hijau. Satu-satunya kesukaran reka bentuk itu bukan dalam perhimpunan mereka, tetapi dalam mengumpul bilangan botol yang diperlukan.

Sebuah rumah dengan bumbung 7 000 botol

Botol plastik - bahan asas yang baik untuk pembinaan dinding rumah musim panas, rumah hijau, mandi, tandas atau sekatan lain

Dinding rumah hijau diperbuat daripada tayar pada bingkai kayu

Bottoms dari botol plastik membantu menghiasi garlands untuk taman

Taman permainan kanak-kanak: bunga dari botol plastik dan mainan dari botol plastik

Kraf dari botol plastik membantu menghiasi taman permainan

Semua jenis artifak dari botol plastik (gambar variasi mereka untuk taman dan taman boleh didapati dengan mudah di portal kami) sangat menarik untuk reka bentuk taman permainan. Benar-benar selamat, mereka boleh menjadi asas untuk mainan, dan untuk pemandangan gay, dan untuk membuat komposisi cerita. Gajah-gajah lucu, lebah, kelinci dan landak, bunga-bunga cerah, lampu suluh ceria akan mengubah pulau kecil negara menjadi kerajaan dongeng.

Kisah keseluruhan untuk taman permainan dari penutup botol plastik dan tin

Dari topi botol plastik dengan kanak-kanak boleh lakukan dan kerajinan kecil, dan mosaik cerita yang besar

Contoh-contoh pelbagai kraf yang akan membantu tukang kebun dengan penginapan, pengangkutan mudah dan penjagaan tumbuhan

Piglet dari botol plastik yang besar - berdiri teguh untuk membiak benih atau tumbuh-tumbuhan kecil

Kerja ganjil untuk hiasan taman atau hiasan: burung nuri dari haiwan kesayangan

Kraf untuk taman dan perkara-perkara penting

Bug pelbagai warna akan menjadi elemen yang sangat baik dari hiasan taman anda

Dengan kemudahannya, tangan "gila" penduduk musim panas menjadikan bekas plastik yang digunakan menjadi kotej musim panas yang berguna, anda pasti akan melalui kawasan luar bandar. Di sini di batang pokok, washstand dipasang dengan selesa, dan di halaman seterusnya gazebo dihiasi dengan periuk berwarna-warni dengan primula wangi dan ampel geranium. Kami juga menyediakan beberapa deskripsi kraf yang diperbuat daripada botol plastik untuk taman dan taman.

Burung dari botol plastik dengan tangan sendiri

Tangga-tanglung taman berwarna-warni

Rumah burung dari botol plastik

Rumah burung dari botol plastik sangat mudah dibuat

Potong dalam setengah botol plastik akan menjadi periuk comel untuk bunga, adalah penting pada masa yang sama untuk melukis mereka dengan kemas. Ia juga wajar diambil untuk botol opaque ini

Sentiasa terjerat dan terperangkap untuk garter anak benih akan menghalang anda daripada menyeksa jika anda menyembunyikan kusut dalam botol plastik. Hanya potong botol di tengah, letakkan di bahagian atas kusut, lulus ujung tali leher ke leher, sambungkan kepingan, pasang potong dengan pita pelekat - dan penyimpanan yang selesa siap.

Pengairan titisan dari botol plastik

Anak benih anda tidak akan layu, walaupun anda pergi selama beberapa hari: pasang penyiraman separa automatik. Dan sekali lagi, botol plastik mula bermain. Potong bahagian bawah botol, kira-kira 2/3, gerudi 4-8 lubang di palam, tutup leher, kuburkan botol dengan leher ke bawah, tuangkan air - dan anak benih disediakan dengan kelembapan selama tempoh ketiadaan anda. Taman sayur yang serupa yang diperbuat daripada botol plastik (pengesahan foto) akan menjimatkan masa dan wang anda dengan ketara.

Penyiraman automatik "Aquasolo" adalah muncung tirus pada botol dengan benang, yang tidak memerlukan pembaziran masa untuk slot penggerudian, menggali ke tanah dan sebagainya

Anthurium dengan sistem penyiraman automatik yang mudah "Aquasolo"

Pengairan automatik maksimum dan penjimatan ruang: botol plastik digantung di atas satu sama lain dengan paip air bertali mengalir melalui mereka

 • Untuk pembiakan botol plastik yang sama diperoleh kapasiti yang sangat baik. Potong botol itu separuh dan ambil bahagian bawah, isikan substrat yang disediakan, tanam tumbuhan dan letakkannya di atas rak kayu yang disusun. Reka bentuk ini juga sesuai untuk menghias rumah dengan bunga.

Pot menggantung indah yang diperbuat daripada botol plastik bukan sahaja akan menghiasi pedalaman, tetapi juga menjadikannya unik

Pot yang sangat baik dari botol dari syampu sendiri tangan

Susunan penempatan padat benih atau tanaman kecil

Pengumpan burung untuk burung dari botol plastik

Sesetengah artifak dari botol plastik untuk taman memukau kepintaran para pemilik. Meletakkan botol pada hos dan melakukan banyak lubang di bahagian bawah, anda akan mendapat penyebar sempurna untuk menyiram taman. Daripada kapasiti lima liter, anda boleh membina lampu elegan di beranda, dan bekas dari bawah air mineral sesuai untuk pemakan burung.

Pengumpan burung diperbuat daripada bekas plastik

Pemotong semburan mudah dan mudah dari hos untuk menyiram taman

 • Botol plastik membantu anda menyimpan pokok daripada perosak. Potong botol bersama, ke dalam dua bahagian, isi campuran perosak-menarik dengan penambahan insektisida dan prikopayte di dasar batang.
 • Dari botol anda boleh membuat hiasan semua cuaca dan katil sepanjang musim yang indah. Cuma cat di bahagian bawah botol dengan warna yang berbeza dan kumpulkan dari mereka karpet yang indah, melekat mereka ke bahagian bawah. Corak permaidani boleh dirakam di atas kertas.

Hiasan katil bunga dengan haiwan kesayangan menjadi sangat popular

 • Seorang jurutera Brazil membuat perhitungan dan membina pengumpul suria yang terbuat dari botol plastik. Strukturnya boleh ditempatkan di tapak pondok, disambungkan ke tangki simpanan, dan anda akan sentiasa mempunyai pancuran hangat.

Peranti pengumpul suria dari botol plastik

Penyiraman secara automatik benih dan tumbuhan hiasan semasa ketiadaan anda dengan bantuan botol plastik yang digali berhampiran akar dengan lubang kecil digerudi di leher atau topi

Digantung satu demi satu bekas plastik potong - cara terpantas dan paling menjimatkan daripada keadaan apabila anda perlu menanam banyak benih dalam ruang yang terhad

Membuat burung hantu dari botol plastik dengan tangan anda sendiri

Taman menegak botol untuk percambahan dan musim sejuk keterlaluan tanaman - peluang untuk menjimatkan ruang dan menyediakan pengairan dan saliran yang baik

Produk dari botol plastik: karya seni

Dandelions yang luar biasa dari haiwan kesayangan tidak akan berhenti untuk menyenangkan anda dan tetamu anda

Imajinasi tukang rakyat begitu beragam sehingga ia membawa kepada rupa haiwan aneh dan watak dongeng dan kartun, tanaman eksotik, dan komposisi tematik asal.

Kami melepasi bahagian bawah botol plastik atau kaca dengan ranting kering dan mendapatkan lilin yang tidak biasa, dilindungi dari pukulan angin

Hiasan pelangi taman, bengkel, garaj: pancutan spiral, dipotong dari botol plastik berwarna

Botol plastik digunakan bukan sahaja untuk menghiasi taman, tetapi juga untuk menghiasi rumah

Kraf tangan negara dari botol plastik (langkah demi langkah): sawit dari botol plastik

Jika anda mempunyai kolam kecil di tapak, ia boleh dihiasi dengan pokok palma plastik. Jadikannya sama sekali tidak sukar. Anda perlu:

 • 10-15 botol plastik coklat (untuk batang kelapa sawit);
 • 5-6 botol hijau (ia adalah wajar bahawa mereka panjang);
 • besi atau batang willow;
 • awl atau gerudi untuk membuat lubang;
 • Pisau atau gunting yang tajam untuk memotong botol.

Kelapa sawit plastik kelihatan sangat bagus

Sekarang kita mula membuat perhiasan.

 • Kami memotong semua botol coklat separuh. Kami mengambil bahagian bawah dan membuat lubang di bahagian bawah masing-masing, sama dengan saiz kepada diameter batang.

  Nasihat! Anda boleh mengambil bahagian atas botol, maka anda tidak perlu membuat lubang tambahan.

  Membuat daun untuk pokok kelapa sawit

  Pembuatan batang untuk pokok sawit

  Menyertai batang dan daun

  Memasang sawit dari botol plastik

  Menggunakan beberapa batang panjang yang berbeza, anda boleh membuat oasis sebenar. Seperti yang anda dapat lihat, kerajinan untuk taman botol plastik dengan tangan mereka sendiri tidaklah begitu sukar untuk menghasilkan, hal utama adalah untuk mencari jumlah bahan yang mencukupi dan mengambil sebagai dasar salah satu idea yang dicadangkan.

  Panduan langkah demi langkah: kami membuat pot kain di pangkalan botol plastik. Bahagian 1

  Panduan langkah demi langkah: kami membuat pot kain di pangkalan botol plastik. Bahagian 2

  Hedgehog dari botol plastik dan tali tali: kami bertumbuh dan menanam tumbuh-tumbuhan

  Kraf untuk kotej dari topi botol plastik

  Dari liputan plastik anda boleh mencipta karya sebenar

  Jangan buang penutup dari botol. Kraf hiasan yang diperbuat daripada penutup dari botol plastik untuk kotej dan taman juga boleh ditulis dengan indah dalam landskapnya. Mereka akan berfungsi sebagai bahan mosaik yang sangat baik untuk menghias pagar dan dinding pondok.

  Komposisi terang penutup plastik akan membantu membuat reka bentuk landskap anda lebih seronok

  Video kelas induk (dari botol plastik keupayaan standard):

  Jalan yang diperbuat daripada penutup plastik bukan sahaja menjimatkan, tetapi juga sangat cantik

  Skala merah dan biru skala dari penutup saiz yang berbeza

  Pokoldovav sedikit dengan corak, dicelup dan digerudi di sisi bukaan penutup, dari mereka anda boleh mengumpul buta ke pintu. Pilihan yang bagus untuk perlindungan daripada serangga!

  Pelapik boleh diubah menjadi tempat kerja yang indah, dan dalam permaidani praktikal di depan pintu. Gunakannya untuk hiasan dalaman hiasan.

  Langsir pintu yang hebat diperbuat daripada penutup plastik

  Carport yang membedakan cahaya matahari

  Kerajinan Plastik: Beberapa Tips

  Lentera cantik dalam gaya Hawaii

  Sebelum memulakan kerja, keluarkan label dari botol dan basuh dengan teliti bekas.

  Untuk kestabilan struktur menegak, isi botol dengan pasir atau batu kecil.

  Dragonfly dari botol plastik bergelombang

  Peranti bijak untuk menuai buah dari pokok

  Pot loker yang diperbuat daripada pet-tara dengan imej haiwan sempurna sesuai ke dalam bilik anak-anak

  Pilih untuk kraf botol plastik lembut yang berbeza. Sebagai contoh, untuk batang anjing atau gajah, mengambil pangkalan yang kuat, dan untuk telinga, lebih baik menggunakan plastik yang lebih lembut.

  Kelas induk botol plastik (langkah demi langkah):

  Jangan mengehadkan imaginasi anda, melampaui idea-idea yang dicadangkan - dan kami akan senang untuk mengenali karya anda. Untuk suapan kreatif gunakan video kami:

  Tinggalkan komen Batalkan ejaan

  Disyorkan

  Penyertaan Terkini

  Angka dari plaster dengan tangan sendiri

  Peranti penutupan penutup OptiDin DM63 - kebaharuan pertama dalam peranti modular dikemas kini dari KEAZ

  Kelebihan bangunan bangunan dari panel sandwic PIR dalam keadaan cuaca yang teruk

  Pintu dalaman pain: kita cat diri kita

  Elektrik dengan tangan kita sendiri: Kami membuat wayar yang berkualiti untuk pencahayaan kereta

  Seni buatan tangan: 100 idea yang menarik untuk lukisan dalaman

  Bagaimana memasak ayam panggang di roaster

  Video yang ditonjolkan

  Angka dari plaster dengan tangan sendiri

 • Peranti penutupan penutup OptiDin DM63 - kebaharuan pertama dalam peranti modular dikemas kini dari KEAZ

 • Kelebihan bangunan bangunan dari panel sandwic PIR dalam keadaan cuaca yang teruk

 • Pintu dalaman pain: kita cat diri kita

  Ketahui semua berita terkini di laman web kami

 • Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  − 1 = 4