Idea untuk pangsapuri satu bilik

Idea reka bentuk asal untuk pangsapuri satu bilik

Sekarang pangsapuri satu bilik sangat memerlukan. Kawasan kediaman bersaiz kecil lebih disukai untuk dibeli kerana harga yang kecil. Idea untuk reka bentuk apartmen satu bilik dalam 30 meter persegi. m akan membantu menjadikannya selesa dan selesa. Perkara utama adalah untuk mematuhi semua peraturan yang ada, memahami nuansa tertentu. Tidak mustahil untuk membuat penthouse keluar dari apartmen satu bilik kecil, tetapi ia benar-benar mungkin untuk mengubahnya menjadi tempat yang sempurna untuk pengasingan dengan pemikiran anda. Semua pilihan yang berbaloi akan merayu bukan sahaja kepada saudara-mara dan rakan-rakan, tetapi juga kepada tetamu biasa.

Apa yang anda perlu perhatikan adalah fungsi. Hakikatnya ialah dalam apartmen satu bilik bilik utama - dan ruang makan, dan ruang tamu, dan bilik tidur. Di dalamnya anda boleh membaca buku, makan, menonton TV, tidur, bekerja, berehat. Terdapat beratus-ratus tip menarik yang akan menjadikan bilik selesa, menarik dan selesa.

Tugas utama menghias bilik adalah untuk memperluaskan ruang, kerana bahkan bilik terbesar akan kehilangan ukuran dan fungsi ke pangsapuri yang lebih luas. Jika terdapat kanak-kanak yang tinggal bersama orang dewasa di dalam bilik, membuat premis selesa dan selesa menjadi proses yang agak rumit. Ia adalah perlu untuk melukis pelan anggaran, dengan betul mengedarkan tempat tempat orang itu. Jika menjadi jelas bahawa sukar untuk melakukannya sendiri, maka anda boleh beralih kepada para profesional untuk mendapatkan bantuan. Pereka bentuk dengan mudah akan memilih susun atur yang diperlukan dan memberitahu anda bagaimana untuk menterjemahkan realiti yang dikehendaki. Setiap pakar mempunyai "beg kecil" khas 9raquo;. Di dalamnya dia dapat mencari bahan dan pilihan yang betul, yang akan menjadikan bilik itu selesa dan "easy9raquo;. Sering kali, ruang di belakang pintu depan tidak digunakan dengan cara apapun. Walaupun di tempat itu anda boleh menguruskan almari pakaian atau pantri. Terima kasih kepada ini, ia akan mudah untuk menjimatkan ruang. Kawasan apartmen boleh dibesarkan secara visual menggunakan cermin.

Pilihan yang agak popular adalah perobohan tembok, yang terletak di antara bilik dan dapur. Di tempatnya, sebagai peraturan, tetapkan meja makan. Ia boleh dipilih agak besar dalam kes ini.

Mengapa reka bentuk apartmen studio? Sudah tentu, perkara pertama yang perlu anda pilih ialah skema warna. Dia memainkan peranan penting, seperti aksesori dan perabot. Terima kasih kepada warna yang dipilih dengan betul, anda boleh memperbaiki keadaan mental anda. Selain itu, banyak idea untuk pemisahan apartmen satu bilik didasarkan pada zon warna. Sekiranya anda perlu mengembangkan bilik secara visual, anda harus menggunakan warna cahaya, seperti hijau, kuning, kuning. Langsir atau langsir hendaklah dipilih mengikut skema warna.

Perhatian khusus perlu dibayar kepada susunan perabot. Ia harus bersaiz kecil supaya tidak menduduki seluruh ruang dan bukan "berat" 9raquo; ia. Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada perabot terbina dalam dan transformable. Contoh yang sangat baik adalah model sofa di mana anda boleh menyimpan dobi. Satu penyelesaian yang baik ialah menggunakan katil yang dibina ke dalam almari.

Perlu diingat bahawa di dalam bilik anda perlu memasang hanya model-model yang akan digunakan dengan tepat. Idea untuk mengatur perabot dalam satu bilik apartmen dikurangkan kepada hanya satu: pemilihan barangan dalaman yang betul. Lampu lantai dan kerusi berlengan sempurna sesuai dengan reka bentuk. Jika pemilik lebih suka makan di sebuah kafe atau tetamu, maka dia boleh membeli sebuah meja lipat kecil. Dan jika seseorang suka bekerja di komputer atau komputer riba di atas katil atau sofa, maka anda perlu menyerahkan meja khas.

Jangan gunakan almari, yang merangkak semua benda yang ada, jika ia menempati separuh bilik. Adalah lebih baik untuk memilih kurang luas, tetapi juga bukan model dimensi sedemikian.

Anda perlu memberi perhatian kepada warna dinding dan perabot. Mereka sepatutnya boleh digabungkan. Pada dasarnya, semua tips pereka diturunkan kepada satu sahaja: anda harus memilih nada putih. Mereka boleh digabungkan dengan kuning air, biru, kuning lembut. Warna-warna cerah atau yang gelap kelihatan lebih baik untuk membuat aksen. Sebagai dominan, mereka tidak boleh dilakukan. Ini bukan sahaja akan mengurangkan keadaan penyewa tetapi juga mengurangkan ruang secara visual kepada saiz yang kecil. Penyelesaian ini harus digunakan hanya jika pemilik apartmen terobsesi dengan reka bentuk tersebut. Kemudian anda perlu memberi perhatian kepada perabot putih. Gabungan ini bukan sahaja akan memperluaskan premis, tetapi juga menarik perhatian para tetamu. Penyelesaian ini adalah klasik.

Idea untuk reka bentuk apartmen satu bilik sebanyak 40 meter persegi. m sering menjejaskan titik pencahayaan yang lebih halus. Ia adalah perlu untuk menyediakan sejumlah besar lampu dan lekapan. Biarkan bilik dan mempunyai dimensi kecil, sepatutnya sebaik mungkin dan memberi kehangatan. Lebih baik meletakkan beberapa lampu di setiap zon. Ini akan menjadi pemisahan dan kesan ruang yang lebih luas akan diwujudkan.

Jika perabot di dalam bilik kecil dan dalam jumlah yang lebih besar orang tidak perlu, maka anda perlu memberi perhatian kepada aksesori. Walau bagaimanapun, mereka juga harus digunakan secara sederhana dan dengan rasa. Dalam kes yang bertentangan, pedalaman akan kelihatan hebat. Anda boleh memilih tumbuh-tumbuhan di dalam periuk khas, lukisan kecil yang akan menghiasi dinding. Jika tingkap itu luas, maka anda perlu memasang bunga di atasnya, jika tidak, letakkannya di kabinet atau mana-mana permukaan bebas yang lain.

Kita mesti ingat: bahagian dalam sebuah apartmen satu bilik perlu bergaya, pelbagai fungsi dan selesa.

Memandangkan idea untuk apartmen satu bilik (pilihan gambar dibentangkan dalam artikel), jangan lupa tentang perkara-perkara pelbagai fungsi. Untuk apa-apa ruang adalah perabot yang sesuai, yang dapat menyelesaikan beberapa masalah sekaligus. Contoh yang paling mudah ialah almari. Ia juga sesuai dengan mudah di dalam bilik kecil.

Adalah mungkin untuk memisahkan kawasan tidur dengan mudah dengan cara yang lain dengan cara tirai standard. Penyelesaian ini akan menjimatkan jumlah maksimum ruang.

Mengetahui idea-idea menarik untuk pangsapuri satu bilik, gambar yang memukau dengan keindahan, jangan lupa tentang tempat utama di dalam bilik.

Dapur, walaupun tidak berbeza, boleh menjadi tempat yang sangat baik untuk menerima tetamu. Ia juga boleh dipanggil ruang tamu mini. Perapian palsu akan memperbaiki suasana.

Siling dan dinding, sebagai peraturan, ketika membuat pedalaman tidak praktikal tidak terlibat. Anda boleh menggunakan rasuk nipis yang dengan mudah akan membuat reka bentuk yang cantik dan unik. Rak yang digantung dengan baik akan kelihatan baik.

Idea untuk sebuah apartmen satu bilik kecil (gambar di bawah) menunjukkan penggunaan ruang yang paling rasional. Apabila terdapat ruang tidak boleh digunakan di dalam bilik, anda perlu belajar cara menyimpan perkara-perkara anda secara ekonomi dan ringkas. Selain itu, perabot yang kurang ada, lebih baik. Oleh kerana keputusan ini, anda boleh membuat cahaya bilik dan menarik.

Zon lain dari tempat kerja boleh dipisahkan dengan cara partisi kaca. Penyelesaian ini akan membolehkan 100% meningkatkan ruang secara visual dan menjadikannya lebih selesa.

Satu lagi idea yang baik untuk sebuah apartmen satu bilik ialah menggunakan almari untuk membahagikan ruang menjadi dua bahagian. Pilihan ini sering dipenuhi semasa zaman Soviet. Pada masa ini penyelesaian ini agak popular dan tidak kurang mudah. Untuk mencapai rupa yang menarik dan menarik, seseorang harus memberi keutamaan kepada perabot berwarna terang. Jangan campur tangan dan cermin sisipan.

Idea sekatan dalam apartmen satu bilik akan membolehkan secara rasional mengaplikasikan semua ruang yang ada. Bagaimana? Pemisahan boleh digunakan sebagai sistem storan. Mereka dengan mudah boleh melakukan apa-apa fungsi kerja, perkara utama adalah untuk menentukannya terlebih dahulu.

Jika anda menggunakan beberapa lampu yang boleh mencipta jenis pencahayaan pelbagai peringkat, anda boleh membuat bilik anda lebih selesa dan selesa. Peranti harus menjadi bentuk yang menarik, maka keseluruhan pedalaman akan menjadi unik mungkin.

Sekiranya dinding di antara bilik dan dapur tidak dibawa, maka ia boleh ditukar menjadi kaunter bar yang besar atau tempat makan. Ia cukup untuk memotong lubang. Unsur ini agak luar biasa, ia boleh menjadikan bahagian dalamnya unik.

Idea untuk apartmen satu bilik, yang berkaitan dengan reka bentuk warna, akan membantu menjadikan bangunan lebih menyenangkan dan menarik. Dengan cara ini, selalunya di dalam ruang kecil ini banyak yang memilih menggunakan hanya warna cahaya, tidak menggunakan orang lain secara mutlak. Kebanyakan profesional dinasihatkan untuk membuat aksen yang terang, yang akan kelihatan hebat di latar belakang. Gabungan ini akan harmoni dan cantik.

Ia harus ditahan daripada penamat dengan bahan yang mempunyai tekstur kompleks. Jika anda mahu menggunakan bata atau beberapa pilihan lain, anda tidak boleh menafikan diri anda, tetapi anda tidak perlu terlibat. Perkara utama adalah untuk mengingati bahawa penamat jenis ini hanya mengecilkan bilik.

Ini adalah idea untuk apartmen satu bilik, yang akan menjimatkan ruang di dalam bilik. Daun pintu tidak memungkinkan untuk menggunakan meter persegi maksimum di pintu masuk. Itulah sebabnya anda harus menggunakan gerbang segi empat tepat. Selain itu, penyelesaian ini kelihatan menarik dan moden.

Ia tidak perlu menambah banyak perkara mewah ke premis, yang tidak mempunyai cukup meter persegi. Malangnya, lukisan lama dan barangan dalaman eksklusif yang lain dalam jumlah besar akan kelihatan hodoh. Pedalaman akan sesuai tidak lebih dari 2-3 pilihan yang berbeza.

Cuba untuk mengisi apartmen kecil dengan perkara-perkara mewah, supaya kelihatan lebih berprestij - suatu usaha yang tidak berjaya. Banyak barangan antik atau eksklusif dalam ruang terhad kelihatan tidak masuk akal. Tetapi di sini beberapa perkara mewah di pedalaman neutral akan kelihatan harmonis.

Idea lain untuk apartmen satu bilik adalah untuk menggabungkan bilik dengan dapur. Apabila memilih pilihan ini, anda perlu memahami bahawa anda perlu menjaga kehadiran hud yang sangat baik. Ia akan membantu menghilangkan bau yang tidak menyenangkan yang tidak dapat dielakkan semasa memasak.

Interior dalam apartmen satu bilik - idea reka bentuk yang indah

Seseorang dan penthouse tidak mencukupi, tetapi seseorang itu cukup berpuas hati dengan "odnushka". Dan, terus terang, di kawasan perumahan bersaiz kecil dibelanjakan jauh lebih rasional, jadi banyak ruang tidak mungkin diperlukan. Perkara utama adalah mengetahui rahsia susun atur yang kompeten untuk meningkatkan kawasan yang berguna.

Idea untuk apartmen satu bilik - ciri reka bentuk

Permintaan yang tidak terhingga pada setiap masa bilik dengan satu bilik digunakan oleh pasangan muda dan bujang. Tetapi belia bukanlah masa untuk dipenjarakan dalam "sel hukuman" yang kecil, tidak menyenangkan dari industri pembinaan Soviet. Memohon sedikit imaginasi, anda tidak boleh membuat perancangan semula merancang meter persegi anda dan merangkumi bahagian dalaman yang indah di sebuah apartmen satu bilik.

Bergantung pada kehendak peribadi dan keperluan untuk organisasi ruang, banyak momen pembangunan semula akan berbeza. Sebagai contoh, seseorang itu penting untuk mempunyai bilik persalinan, dan seseorang mahu jelas memisahkan kawasan tidur untuk kanak-kanak itu, seseorang menyukai idea tentang "studio", dan seseorang tidak menerimanya. Mula melaksanakan rancangan mereka perlu mengambil kira semua keperluan ini.

Interior pangsapuri satu bilik untuk keluarga dengan seorang kanak-kanak

Sekiranya satu bilik perlu diubah menjadi kediaman sepenuhnya untuk ibu bapa dan kanak-kanak, beberapa rahsia zon perlu dipakai. Cara khusus untuk ini akan berbeza bergantung pada umur anak. Untuk yang paling kecil, katil bayi boleh diletakkan di sebelah katil ibu bapa. Tetapi jika kanak-kanak itu sudah menjadi prasekolah, dia memerlukan sudutnya sendiri - selesa dan berfungsi. Dan ia sepatutnya menjadi yang paling ringan dan hangat. Ia boleh dipagari dengan bantuan skrin dan disorot secara visual dengan membuat lantai berbilang peringkat.

Ia mungkin kelihatan dibuat-buat, tetapi "odnushke" boleh berjaya diletakkan, walaupun dengan dua orang anak. Sehingga usia tertentu, buaian dan mainan mereka dengan mudah akan masuk ke dalam zon ibu bapa yang biasa. Tetapi semasa anda membesar, anda perlu melengkapkan mereka dengan ruang tambahan. Dalaman bilik apartmen dengan dua kanak-kanak boleh ditewaskan dengan bantuan sebuah katil dua tingkat dan perabot ergonomik pelbagai fungsi yang lain, dan anda boleh meletakkannya di balkoni pra bertebat atau di bahagian berdinding bilik tidur utama.

Interior sebuah apartmen satu bilik dengan niche

Kehadiran niche memberikan peluang tambahan, dan mereka perlu digunakan secara rasional mungkin. Dengan perancangan yang tepat, niche ini boleh menjadi ruang yang sangat berfungsi. Memilih ini atau reka bentuk dalaman sebuah apartmen satu bilik dengan niche, anda perlu membina apa yang anda mahu letakkan di dalamnya. Sebagai contoh, ia boleh menjadi katil lipat, sofa yang selesa atau katil kecil.

Dalam niche anda boleh membina sebuah pejabat kecil dan menyedari keinginan anda untuk mempunyai tempat kerja yang berasingan di rumah. Ini akan menampung meja padat kecil, yang cukup untuk menampung komputer riba. Visual mengasingkan "pejabat" dari yang lain daripada premis boleh menggunakan kemasan yang berbeza, perbezaan warna dinding, dan anda juga boleh meletakkan skrin cahaya yang anda tidak terganggu semasa bekerja.

Interior pangsapuri studio

Berharap untuk mendapatkan dalaman moden sebuah apartmen satu bilik, kami sering menemui cadangan untuk mengubahnya menjadi sebuah studio yang dipanggil. Dan saya mesti mengatakan bahawa pilihan ini sangat berguna. Kekurangan dinding dan penggantian partition kurang besar menjadikan ruang secara visual dan sebenarnya jauh lebih luas. Adalah penting dalam hal ini untuk menggunakan warna cahaya dan perabot laconic.

Interior untuk pangsapuri satu bilik dengan tingkap bay

Jika anda bernasib baik untuk mempunyai tingkap bay, bahagian dalam sebuah apartmen kecil bilik mempunyai semua peluang untuk menjadi cantik. Hanya kehadirannya menjadikan ruang lebih ringan, lebih luas, lebih serius. Di kawasan ini, anda boleh melengkapkan ruang makan supaya semasa makan, anda dapat melihat landskap yang indah di luar tingkap. Sekiranya perlu, anda boleh mengubahnya menjadi pejabat, tapak semaian atau kawasan rekreasi, daripada mempelbagaikan dan melengkapi bahagian dalam sebuah apartmen satu bilik.

Interior pangsapuri satu bilik dengan balkoni

Kehadiran balkoni menjadikannya lebih luas untuk mengembangkan kawasannya yang berguna. Untuk membuat zon di bahagian dalam sebuah apartmen satu bilik, ia mungkin dilakukan dengan cara yang berbeza: setelah membersihkan dinding dan menambah balk ke kuadratur umum atau telah mengeluarkan premis berasingan di wilayahnya. Pilihan kedua adalah mudah dan kurang mahal dari segi kewangan. Anda perlu berfikir terlebih dahulu tentang apa yang anda kurangkan - kabinet, gim atau kawasan permainan untuk kanak-kanak itu, dan selaras dengan ini, meneruskan susunan balkoni. Jika anda ingin merobohkan bahagian dinding, mula-mula menyelaraskan projek anda dengan perkhidmatan seni bina.

Reka bentuk dalaman apartmen satu bilik

Ciri utama perumahan itu adalah kefungsiannya. Satu-satunya bilik adalah pada masa yang sama ruang tamu, bilik tidur, pejabat, pembibitan, ruang makan. Kerana sering menyediakan bahagian dalaman sebuah apartmen satu bilik dengan katil dan sofa, serta perabot kabinet yang sangat berguna. Pengembangan kawasan berguna berlaku disebabkan oleh susun atur ruang bertingkat. Pengezonan disebabkan oleh sekatan, skrin, rak. Adalah mungkin untuk merangkumi pelbagai gaya.

Interior pangsapuri satu bilik dengan gaya loteng

Gaya bujangan yang ideal adalah loteng. Dinding spektakuler dengan penghasilan batu bata, perabot minimum, zon bersyarat, sistem penyimpanan moden - dan perumahan menjadi luas dan pada masa yang sama mudah untuk hidup. Perancangan terbuka dalam perwujudan apartmen satu bilik dalam reka bentuk loteng membolehkan tidak membebankan ruang, manakala zon utama adalah dapur, ruang tamu dan kaunter bar. Tempat tidur tidak tersembunyi dalam niche atau di belakang partition kecil.

Gaya Provence di bahagian dalam sebuah apartmen satu bilik

Gaya bertentangan yang lembut dan murni feminin adalah Provence yang romantis. Penyelesaian warna itu sangat bagus untuk mata, kerana ia mempunyai warna pastel. Penggunaan bahan semula jadi - kayu, batu, ubin warna tanah liat, menjadikannya sangat selesa. Berhampiran anda dengan gaya Perancis adalah bahagian dalam sebuah apartmen satu bilik dengan perapian sudut. Walaupun buatan, api akan menutup anda dengan kehangatan dan memberi perasaan persekitaran yang benar-benar seperti rumah.

Interior dalam apartmen satu bilik dengan gaya minimalis

Bahagian paling padat pangsapuri satu bilik ialah gaya minimalis. Permukaan monokrom, banyak cermin, kesederhanaan, bentuk geometri, perabot minimum. Di lorong itu cukup untuk satu almari, di dapur - beberapa kotak, termasuk hinged, di dalam bilik utama - sofa segi empat, tempat tidur dengan kotak. TV lebih gantung terus di dinding, supaya tidak mengambil ruang ibu jari. Daripada tekstil, anda boleh menggunakan tirai dan tirai roller.

Pedalaman Scandinavia sebuah apartmen satu bilik

Untuk gaya kecil Scandinavian sesuai dengan sempurna. Dia dikenali kerana keupayaannya untuk menolak sempadan, untuk memberikan banyak cahaya dan ruang. Reka bentuk dalaman pangsapuri satu bilik kecil dalam gaya Scandinavia adalah sederhana dan serentak elegan. Dia sama sekali tidak memerlukan tambahan. Hiasan terang, beberapa aksen yang terang, perabot yang diletakkan dengan baik - itu sahaja yang anda perlukan. Terutama menarik adalah lokasi sudut kediaman - cahaya yang lebih semula jadi dari arah yang berbeza, lebih baik.

Interior dalaman pangsapuri satu bilik

Sekiranya anda berusaha untuk nilai-nilai kekal, harmoni, penghalusan, bahagian dalam apartmen klasik satu bilik adalah apa yang anda perlukan. Gaya ini dicirikan oleh simetri, bahan-bahan yang berkualiti tinggi, kehadiran hiasan stuko, hiasan, lukisan, cermin dalam bingkai emas. Skema warna harus tenang, neutral, monokrom, dengan cetakan rendah atau jalur.

Perabot yang besar di ruang kecil boleh diganti dengan lebih padat dan ringan. Dan agar tidak membebankan bahagian dalam sebuah apartmen satu bilik dengan aksesori, lebih baik untuk mengambil barang-barang 2-3 benar-benar antik dan ketat-elegan. Unsur utama, sebagai peraturan, adalah sebuah kandil mewah di tengah siling. Peranan partisi boleh dimainkan oleh pintu kaca, gerbang atau lajur.

Mempunyai ruang hidup yang kecil, jika anda mahu, anda boleh mengubahnya dan menyesuaikan setiap sentimeter untuk anda. Bahagian dalaman yang perlu di dalam apartmen satu bilik lebih mudah dilaksanakan daripada di sebuah rumah besar. Adalah penting untuk mengambil kira bilangan ahli isi rumah, umur dan keperluan mereka, untuk mengedarkan ruang yang ada dan mengekalkannya dengan selesa.

Menyalin maklumat hanya dibenarkan dengan rujukan langsung dan terindeks kepada sumber

Reka bentuk dalaman apartmen satu bilik: idea segar dengan 30 foto

Semua orang yang tinggal di pangsapuri satu bilik memahami bahawa ruang kecil mesti diisi dengan minda dan maksimal. Oleh itu, sebelum menyelesaikannya adalah penting untuk berfikir dengan jelas di bahagian atas sebuah apartmen satu bilik, untuk memperuntukkan tempat untuk kanak-kanak, dan untuk berehat, dan untuk bekerja. Bukan semua orang boleh melakukannya sendiri, dan artikel ini akan memberitahu anda apa reka bentuk dalaman sebuah apartmen satu bilik, bagaimana kaedah zon dan hiasan berada dalam fesyen hari ini.

1. Reka bentuk apartmen satu bilik dalam gaya minimalis

Jumlah barang-barang perabot dan hiasan yang minimum, serta kekangan umum penamat, adalah cara terbaik untuk membuat ruang dalaman satu bilik kelihatan luas dan elegan. Untuk kesan yang lebih besar, gunakan permukaan cermin yang secara visual membesarkan bilik.

Petua: untuk mengurangkan bilangan kegunaan perabot "transformers9raquo;. Sebagai contoh, kes atau katil sofa, lipatan atau gelongsor meja, sofa dengan rak dan countertops terbina dalam dan sebagainya. D. Pertimbangkan pilihan yang menarik perabot seperti yang anda boleh dalam artikel perabot pelbagai fungsi kami untuk pangsapuri kecil.

2. Zonasi bahagian dalam apartmen satu bilik tanpa sekatan

Untuk memisahkan bahagian dalam apartmen satu bilik ke dalam kawasan fungsional, tidak perlu menggunakan dinding atau sekatan dinding eternit. Transformator perabot yang disebutkan di atas akan membolehkan ruang tamu bertindak secara serentak sebagai bilik tidur.

Dapur boleh digabungkan dengan ruang tamu, tetapi pada masa yang sama dipisahkan oleh kaunter bar, yang pada masa yang sama dapat bertindak sebagai ruang makan dan "island9raquo;.

Rak lantai dan kabinet boleh digunakan apabila anda perlu memisahkan kawasan kanak-kanak, pejabat rumah atau katil. Walau bagaimanapun, dengan peranan ini dapat menampung dengan sempurna dan tirai bilik.

Dalam pangsapuri studio satu bilik untuk ruang pengezonan visual, anda boleh memohon pelbagai bahan penamat. Sebagai contoh:

  • Jubin dapur;
  • Kawasan tetamu - laminate / linoleum;
  • Bilik tidur - permaidani.

Malah lebih menekankan peralihan akan membantu wallpaper yang berbeza untuk dinding dan penutup siling.

Untuk mengetahui bagaimana anda boleh menjadikan sebuah apartmen satu bilik menjadi sebuah "apartmen dua bilik", baca artikel kami Reka bentuk pilihan untuk apartmen 40 m persegi M. m.

3. Reka bentuk warna apartmen satu bilik pada tahun 2017

Adalah dipercayai bahawa untuk reka bentuk sebuah apartmen kecil tidak sesuai warna terang atau sangat gelap. Terdapat tradisi bahawa ruang satu bilik hampir selalu mempunyai dinding cahaya dan siling. Walau bagaimanapun, dalam apartmen studio moden atau dengan reka bentuk minimalis, apabila bilik itu tidak dipenuhi dengan perkara-perkara tambahan dan hiasan, ia cukup dibenarkan untuk bereksperimen dengan lebih banyak warna tepu. Perkara utama yang perlu diingat adalah bahawa dalam ruang kecil, lebih baik untuk mengelakkan pola kecil dan sejumlah besar butiran.

Menggunakan carta kombinasi di bawah, anda boleh mewujudkan keharmonian dalam apartmen satu bilik anda.

4. Reka bentuk dalaman moden apartmen satu bilik - idea dari 13 foto

Beberapa tip lagi yang akan berguna kepada anda apabila anda akan melakukan perbaikan dan reka bentuk dalaman sebuah apartmen satu bilik:

  1. Jangan bebankan ruang dengan pelbagai perkara yang tidak perlu. Beli almari, sofa, katil, ottomans dan perabot lain dengan kompartmen terbina dalam untuk menyimpan linen katil dan barang-barang lain.

2. Di ruang kecil pada tingkap, disyorkan untuk menggantung tulle telus atau pendek, misalnya, tirai Rom atau roller.

3. Dalam apartmen satu bilik terdapat beberapa pintu dan ini adalah tambahannya. Bagaimanapun, di kawasan pedalaman itu penting untuk memberi perhatian kepada susunan perabot. Dapatkan lebih banyak idea untuk artikel ini di artikel Bagaimana untuk menguruskan perabot di dalam dewan - dengan foto ruang tamu sebelum dan selepas penyusunan semula.

4. Dengan menggabungkan dapur dengan ruang tamu, anda boleh memperuntukkan ruang untuk bilik tidur yang berasingan atau bilik kanak-kanak. Cara termudah untuk melakukan ini adalah dengan memotong kawasan dapur dan ruang makan. Jadi, anda boleh menggunakan set dapur sudut, dan menggantikan ambang dengan meja.

5. Sekiranya piawaian bangunan membenarkan, maka bilik mandi di apartmen satu bilik lebih baik untuk digabungkan dan bukannya mandi untuk memasang gerai mandi.

Akhirnya kami menawarkan beberapa gambar bilik dalaman untuk inspirasi:

Juga baca: Reka bentuk apartmen satu bilik untuk keluarga dengan kanak-kanak - 40 gambar

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

− 2 = 3