Foto Mainan Merpati

Crochet: mainan rajutan, carta dan penerangan.

Kaktus berbunga, mengait

Sekiranya anda mempunyai masa lapang yang sangat sedikit, sentiasa lupa menjaga tanaman hidup atau hanya tidak mahu melakukannya, kelas induk ini khusus untuk anda. Dalam pelajaran ...

Amigurumi bunny putih berbulu

Mainan dalam teknik amigurumi diingini kerana kelembutan, keaslian dan kehangatan istimewa. Produk sedemikian akan menjadi hadiah yang indah untuk orang tersayang atau hiasan yang layak untuk rumah anda. Kelinci yang indah tidak ...

Semua orang mahu bersahabat dan rakan-rakan dengan hadiah yang menyenangkan. Kanak-kanak tidak terkecuali. Mainan dalam masa kita sangat mahal dan mereka terbuat dari bahan yang meragukan. Oleh itu, kami menawarkan anda ...

Uh, kadal ini hanya lazat. Sebaik sahaja kita membuat kadal dari manik, tetapi yang satu ini, kura-kura, sangat besar dan sangat lucu. Kami merajutnya dari benang hijau, bermula dengan ...

Kanak-kanak, dan bukan sahaja mereka, sangat suka anjing. Yorkshire Terrier adalah salah satu baka yang paling popular dan comel. Tetapi tidak selalu makan peluang untuk mendapatkan diri anda ...

Foto: 6 Paus adalah mamalia yang sangat comel. Saya bercadang untuk membuat paus di rumah sendiri, atau sebaliknya, untuk mengikatnya dengan cangkuk. Kami mendapat mainan haiwan kesayangan peribadi? Kemudian kita melihat kelas tuan dan bersatu ...

Congratulatory bear with flowers. Penerangan mengenai mengait

Beruang kutub ini adalah ucapan salam. Dia bersedia untuk mengucapkan tahniah kepada rakan-rakan dan kenalan anda pada percutian yang menyenangkan. Dan kita akan mengaitnya. Dan semoga ia menjadi hadiah yang indah ...

Mainan merenda: penerangan, skim

Foto: 54 Apa yang boleh menjadi lebih comel daripada mainan lucu, berkaitan dengan tangan mereka sendiri? Ini beruang lucu, arnab, tikus, anak patung, kuda kucing, kucing yang direkrut oleh tangan mereka sendiri. Dan semua orang ...

Satu lagi kelas tuan kecil untuk mencipta anjing Buffy. Untuk semua pencinta anjing dan peminat Buffy keterangan untuk crocheting. Saya mengucapkan anda pekerjaan yang menyenangkan dan kemenangan kreatif. Dan lebih lagi ...

Foto: 24 Kelas induk ini didedikasikan untuk merajut beruang dalam sebuah sweatshirt dengan tudung. Ia akan menjadi hadiah yang menyenangkan dan mainan kegemaran untuk seorang kanak-kanak, dan juga boleh menambah koleksi ...

Kumpulan itu

Mainan mengait mainan ❤ Jahitan

Adakah anda suka crocheting? Kemudian sertai kami - menyertai kumpulan dan dapatkan kelas induk baru dan idea untuk kreativiti dalam suapan berita anda.

Tunjukkan kerja anda - letakkan foto dalam album kumpulan atau tempatkan terus di dinding.

Ingat - kreativiti membawa banyak emosi positif!

Mainan merenda mengait dengan gambar rajah dan deskripsi

Popular hari ini adalah mainan yang diperbuat daripada benang, yang bersatu dengan tangan mereka sendiri. Membuat beruang, kucing tidak mengambil banyak masa, tetapi ternyata perkara yang menyebabkan banyak emosi positif. Pekerja mahir pemula akan menghadapi kerja jika dia tahu skimnya.

Pemula lebih suka mengait cangkuk dengan corak dan keterangan. Para tuan menyebarkan banyak kelas induk percuma, yang membolehkan membuat ciptaan yang luar biasa. Produk boleh dibentangkan sebagai hadiah, untuk mewakili simbol cinta atau Tahun Baru yang akan datang. Lebih menyenangkan untuk memberikan barangan yang dibuat sendiri daripada membeli yang sama dari kedai.

Mainan merenda sedikit untuk pemula

Terdapat pelbagai skema mainan rajutan, dicat dengan gambar terperinci. Pemula mungkin berminat dengan mudah Kolobok atau Smiley. Untuk menghasilkannya, anda perlu mengikuti teknologi bertahap. Konvensyen berikut digunakan:

 • VP, GP - gelung udara;
 • PS - polustolbik;
 • SBN, STBN, stb.n, BN - lajur tanpa pakaian;
 • 2 dalam 1 - 2 tiang tanpa crochet, diikat bersama;
 • 2 bersama - 2 elemen diikat bersama tanpa mengait.

Merajut corak kolobok (tersenyum):

 1. Dial 2 VP, dari yang kedua untuk mengeluarkan 6 BN.
 2. Baris kedua ialah mengikat 12 elemen 2 ke 1.
 3. Baris ketiga - 1 BN, 2 dalam 1 - mengulang 6 hubungan. Selepas (4-10) bersatu dengan peningkatan BN dengan 1 pc.
 4. Dari urutan 11 hingga ke-20, satu BN, satu dua puluh lapan RLS, dua bersama dikait.
 5. Kemudian mula mengurangkan jumlah RLS, membuat bola - akan ada 28 urutan. 29 baris - 2 bersama - untuk mengikat semua gelung jadi.
 6. Untuk menghiasi wajah, menghias dengan rambut dari benang, isi dengan pengisi.

Mainan merenda crocheted kecil boleh dibuat dalam bentuk kumbang. Kelas induk di merajutnya:

 1. Benang merah untuk mengumpul 2 VP, mengikat 5 RLS dari 2 elemen.
 2. Setiap urutan bermula dengan seorang VP mengangkat, dalam kedua elemen masing-masing, 2 BN akan terikat, pada BN 2 ketiga ke dalam gelung yang sebelumnya, 1 BN. Pada 2 BN keempat, 1 RLS dalam 2 elemen, ganti.
 3. Dari kelima hingga ketujuh - RLS, menyulam dengan salib benang hitam, pada kedelapan, kesembilan untuk gelung belakang untuk mengikat 2 hingga 1. Isi dengan sintepon, menjahit.
 4. Mata hitam bersatu kepala: serupa dengan batang, hanya akan terdapat 3 urutan. Jahit ke badan, ikat tanduk.

Cara merajut mainan merry amigurumi

Di antara para pengrajin, mainan rajutan dengan gambar rajah dan keterangan amigurumi sangat terkenal - ini adalah produk Jepang yang mewakili sifat hidup atau tidak hidup. Dengan amigurumi itu bermakna bahawa beruang dan kelinci akan berubah menjadi baik, kecil dalam saiz. Mainan lembut bersatu dan jarum mengait, tetapi lebih sering mengait. Gunakan notasi yang dinyatakan di atas, ditambah dengan yang baru:

Penerangan kucing yang klasik dirajut:

 1. Taip rantai VP dan 1 gelung mengangkat, mengikat 9 BN, 3 elemen dalam 1, berputar, mengikat 8 dan 2 BN daripada 1, SS.
 2. GP, 22 BN.
 3. 10 BN, P, ulangi.
 4. 3 BN, P - untuk meneruskan.
 5. 5-9 kitaran: 30 BN.
 6. 3 RLS, W.
 7. 2 RLS, W.
 8. 1 RLS, U. gam mata.
 9. Leher: 2 sc, pusingan 2, 3 sc, p.
 10. Torso: 20 sc, 2 baris - 4 STBN, P.
 11. Tail: 6 STBN, 5 STB dengan P ulang, 6 STBN, 2 kitaran - 5 STBN, 6 STB dengan P ulang, 5 STBN. Pada akhirnya, panggil rangkaian 13 GP, bermula dengan gelung kedua - seri 12 STBN.
 12. 19-21 kitaran: 30 tiang tanpa crochet.
 13. 3 tiang tanpa mengait, Y - silih ganti, dalam kitaran berikut, 1 batang tanpa crochet.
 14. Tarik telinga, isi, menghiasi muka kucing. Dia juga boleh mengikat bantal berasingan.

Rusa landak seperti ini:

 1. Benang Beige dari 6 GP mengikat BN, membuat P. P.
 2. Kitaran ketiga dikait 1 BN, 1 P, ke kesepuluh - untuk membuat peningkatan 1 stb.
 3. Dari 11 hingga 14 kitaran bersatu 60 stb, kemudian dari 15 hingga 20 - merajut benang coklat. Dari 21 kitaran bersatu 8 stb.n., 1 y, dalam setiap seterusnya lakukan penurunan 1 stb.n, isi, buat 6 U.
 4. Embroider moncong, gam mata, ikat telinga, cakar, menghiasi dengan bunga, manik.

Crochet Crochet dengan corak dan deskripsi

Kanak-kanak suka perkara "dari ibu saya". Mainan mengait dirajut dengan gambar rajah dan penerangan, terutama jika mereka anak patung, akan membantu menarik anak dengan kisah dongeng buatan tangan. Angka membantu untuk membina imaginasi, memberi emosi ikhlas dari kenalan. Beri anak-anak produk asli yang dibuat untuk kelas induk percuma untuk membuat anak patung (akan ada pengisi di dalam, wayar untuk bingkai diperlukan). Penerangan Pekerjaan:

 1. Dengan benang tubuh, dail 2 GP, dekat dengan cincin, sambungkan muka dalam bentuk bola dalam langkah-langkah yang dijelaskan di atas.
 2. Ikat badan dengan analogi, lengan dan kaki dalam bentuk silinder panjang dengan tiang tanpa mengait panjang yang diperlukan.
 3. Kasut terdiri daripada separuh bulatan dengan analogi bola dari skema pertama, hanya kenaikan dibuat, dan kemudian kawin ditutup. Renda itu dijahit, ia mungkin menjahit pakaian pada foto yang dipilih dari Internet.
 4. Anak patung dihiasi dengan beret, ia ditambah dengan rambut, wajah dibuat.
 5. Anda boleh membuat anak perempuan anak patung dengan ransel, buku harian, set bahagian lain.

Sekiranya anda ingin mengikat anak patung, anda boleh membuat kerdil yang sejuk atau badut:

 1. Prinsip ini digunakan dengan analogi dengan anak patung, hanya anak lelaki itu ternyata lebih kecil dan lebih rata. Warna lebih ketat.
 2. Kurcaci dihiasi dengan paruh yang tajam, janggut, hidung dan telinga bersatu secara berasingan.

Mainan Krismas merenda dengan deskripsi dan gambar rajah

Di antara banyak mainan crocheted dengan pola dan keterangan, perhiasan Tahun Baru sangat popular, yang bahkan seorang pemula dapat mengaitkannya. Variasi kerja pada perkabelan herringbone:

 1. Dengan benang hijau, dail 200 GP, mengikat gelung CCN kedua (lajur dengan crochet), 1 gelung - 1 CCF. Anda akan mendapat pita, yang anda perlukan untuk bersatu dengan baris bergantian dengan 5 SSN dan 1 stb.n.
 2. tali leher putih thread makanan: mendapat 200 EP bersatu dalam stb.n terbalik membuat GP satu mengangkat, kemudian seli gelung 4 dan 3 CLO CLO gelung 1-6 ulangan lagi. Dovyazat melalui.
 3. Umbo 5 GP patut tanpa nakida lajur 5 - 4 daripada urutan itu, dalam kelima - n di setiap elemen, dalam keenam - hubungan BN dan 1 P 1, yang kedua - dalam satu gelung adalah dikait 5 CLO, berselang-seli dengan 1 BN.
 4. Buat rangka karton, gamkan pita itu dalam susunan yang huru-hara.
 5. Bedplate 6 GP dalam urutan P-2 perlu untuk bersatu dalam setiap elemen, diikuti oleh 1 BN, P 1, dengan jumlah tambahan stb.n dalam setiap baris berturut-turut untuk kelapan, kesembilan - 5-1 CLO gelung 1 stb.n.
 6. Terpacu untuk terbang bersama-sama, menghiasi dengan manik-manik.

Cantik akan menjadi bola di pokok Krismas, dicuci, yang dibuat dengan analogi dengan koloboks. Mereka boleh dibuat dalam pelbagai warna, untuk melepaskan corak dengan peralihan benang, pepenjuru dan rombus. Produk sedemikian dihiasi dengan pompons, berus, benang, pinggang, manik. Jika anda menampakkan fantasi, maka dari 3 bola itu dibuat seorang salju, dihiasi dengan unsur-unsur.

Tutorial Video: Cara Merancang Toy

Sangat mudah untuk membuat sejumlah besar cangkuk crocheted dengan gambar rajah dan deskripsi yang semua orang memahami. Dengan mereka, walaupun seorang pemula dapat dengan mudah mengatasi, kerana ada kelas induk yang terperinci dengan penataan dan susunan siap. Untuk memudahkan pemahaman tentang berpakaian elemen individu, sambungan dan hiasan mereka, tutorial video berikut ditawarkan, dari mana anda dapat mempelajari pengetahuan yang diperlukan. Terima kasih kepada petua ini, anda akan mendapat beruang comel, katak, arnab, monyet, kucing.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

+ 4 = 10