Siling 3d

Ketegangan siling 3D: 4 mata utama

Regangan siling agak popular kerana mereka mempunyai ciri-ciri kualiti yang sangat baik dan ketahanan tidak merupakan tahun pertama di pasaran bahan-bahan binaan untuk membaiki siling dalam struktur tegangan plumbum. Dan ia dijelaskan dengan mudah - cepat, kualitatif, sangat indah dan tahan lama. Dan harga agak menaikkan semangat. Dan memandangkan terdapat banyak persaingan dalam segmen perniagaan ini, anda akan sentiasa mencari syarikat yang akan membuat anda diskaun yang baik atau akan gembira dengan bonus lain. Tetapi, bagaimana sekiranya siling regangan hanya membosankan kepada anda dan bukannya yang paling relevan? Cuba dalam kes ini, siling dengan corak 3D.

Secara struktural, siling-siling ini dari ketegangan konvensional tidak berbeza. Mereka dipasang dengan cara yang sama dengan profil atau baguette, dan klip itu adalah mekanisme picit atau tempuling. Perbezaan utama ialah imej tiga dimensi itu sendiri, yang digunakan untuk kain atau filem. Mereka menukar kanvas biasa ke dalam gambar animasi.

Cetakan foto kelihatan sangat meriah, ada perasaan bahawa bunga dapat disentuh - seolah-olah mereka berbunga tepat di depan mata anda. Asas bagi grafik yang unik ini boleh menjadi warna yang berbeza PVC filem dalam pelbagai warna dan warna, kain kain tiruan atau corak boleh digunakan untuk permukaan atau kertas dinding yang diberikan.

Kelebihan siling regangan adalah mudah dibersihkan dari sebarang jenis pencemaran

Kelebihan siling regangan ini:

 • Mereka tidak cenderung untuk menghasilkan elektrik statik, kerana mereka tidak menarik debu kepada diri mereka sendiri;
 • Mereka mempunyai pekali kekonduksian terma yang rendah - ternyata bahawa mereka tidak takut pemeluwapan kelembapan, dan mereka boleh digunakan di bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi atau suhu berubah-ubah;
 • Mereka boleh dibasuh - dan imej tidak cacat;
 • Siling sedemikian boleh bertahan sehingga 100 kg beban bagi satu meter persegi, dan ini memungkinkan untuk menahan tekanan mekanikal;
 • Sekiranya siling bertindih atas sebab tertentu telah mengalir, anda boleh mengalirkan air yang telah terkumpul, dan memasang semula kanvas sekali lagi.

Tetapi demi keadilan, adalah perlu menyebutkan kelemahan pembinaan tersebut. Tidak banyak dari mereka, tetapi mereka.

Pertama, mereka takut objek tajam. Oleh kerana strukturnya berada dalam ketegangan, jika ia ditusuk secara tidak sengaja, lubang itu mungkin bersurai. Momen seterusnya - jika teknologi pemasangan rosak atau bahan berkualiti rendah digunakan, siling boleh hancur, mungkin mempunyai bau yang tidak menyenangkan, sendi yang tidak rata. Oleh itu, hanya profesional yang perlu memasang siling.

Untuk siling regangan menjadi cantik dan tahan lama, hanya perlu memilih bahan berkualiti tinggi untuk pemasangannya

Kuasa luminair untuk siling sedemikian terhad. Tetapi walaupun dengan batasan sedemikian, anda mempunyai pilihan. Oleh itu, tolak ini agak bersyarat. Sehubungan dengan reka bentuk khas, siling regangan akan turun dari pangkal ke 4-8 cm (dan ini bergantung kepada ketinggian asas lampu dan lebar profil). Kerana ini, bilik menjadi lebih rendah.

Bagaimanakah siling 3D dihasilkan dan difoto?

Jadi, yang paling menarik adalah bagaimana volume dibuat. Ke tahap yang paling tinggi, reka bentuk pelbagai peringkat mampu menyampaikan kesan stereo. Dan dalam diri mereka adalah permukaan yang tidak konvensional. Jika warna dan imej digabungkan dengan betul, anda boleh menambah ilusi kehadiran.

Terima kasih kepada siling regangan 3D, anda boleh membuat gambar 3D yang luar biasa di siling

Menggunakan kombinasi yang berlainan warna pada siling tunggal, di mana satu warna lancar ke dalam yang lain, dan jika latar belakang untuk meletakkan, contohnya, imej burung dan mewujudkan kesan yang menakjubkan pergerakan. Anda akan merasakan terapung burung syurga di atas kepala anda, dan lain-lain

Nah, jika peminat atau penghawa dingin masih beroperasi di dalam sebuah ruangan itu, gambar itu akan ditambah dengan pergerakan udara.

Jenis: siling regangan dengan kesan 3D

Oleh kerana pencetak format besar digunakan dalam pengeluaran pencetakan volumetrik, boleh digunakan meterai yang sama untuk apa-apa jenis bahan. Anda sekali lagi mempunyai sesuatu untuk dipilih - asas atau kain PVC.

Jenis siling regangan dengan kesan stereo:

 • Siling ini berasaskan PVC. Sesuai untuk bilik-bilik dengan pemanasan tetap, dan pelbagai warna akan mewujudkan reka bentuk pelbagai peringkat warna yang berbeza yang hanya akan memukau dan menggembirakan realisme.
 • Kanvas fabrik dianggap lebih dipercayai dan padat. Lukisan yang dicat di atasnya adalah tahan lama. Dan salutan ini dipasang bukan sahaja di apartmen yang dipanaskan secara kekal, tetapi juga, misalnya, di negara ini. Bahan ini sama sekali tidak takut perubahan suhu tajam, ia menjadikan keseragaman dan kekuatan pada minus dan ditambah dalam 50 darjah.

Pilihan yang sangat baik untuk menghiasi bilik tidur akan menjadi siling regangan dengan langit yang indah

Nah, pilihan imej hanya berdasarkan keutamaan anda. Terdapat banyak pilihan. Tetapi mereka juga boleh digabungkan ke dalam kumpulan konvensional.

Imej 3D untuk siling regangan:

 • Kubah jalan bintang;
 • Berlari di atas awan ufuk;
 • Ruang terbuka laut - matahari terbenam atau subuh;
 • Semua jenis subjek tumbuhan;
 • Burung dan serangga;
 • Perhiasan dan pelbagai jenis perhiasan negara.

Ingat dan apa-apa perkara penting - siling regangan dengan kesan 3D yang menakjubkan adalah hanya sebahagian daripada gaya dalaman yang dipilih, imej bilik. Imej itu harus selaras dengan gaya bilik, maka kesan keseluruhannya akan dicapai. Iaitu, tanpa rasa artistik, dan di sini anda tidak boleh lakukan, anda akan mempunyai semua item dalaman, semua momen penting untuk menyesuaikan antara satu sama lain.

Pemasangan siling regangan 3d (video)

Siling siling 3D indah - adalah kemungkinan mencipta reka bentuk yang unik, atmosfera, mengesankan. Dan jika ini adalah kunci rumah anda, mengapa tidak? Ia moden, bergaya dan luar biasa.

Siling 3d - gambaran keseluruhan dari semua jenis siling 3D di pedalaman

Kemasan siling dengan cat, whitewashing, kertas dinding dan plaster secara beransur-ansur menghilang ke masa lalu. Cara asal pendaftaran dengan teknologi baru dimasukkan dalam kehidupan moden.

Untuk pejabat dinasihatkan untuk mematuhi klasik, dan di pangsapuri atau rumah persendirian anda mampu menggunakan sebarang idea.

Untuk hiasan dan meratakan mana-mana permukaan, struktur seperti plasterboard gypsum dan siling digantung digunakan. Hanya dengan siling regangan boleh mencipta kesan 3D yang hebat.

Siling regang terdiri daripada profil aluminium atau plastik, di mana kain khusus diregangkan. Ini membolehkan anda meletakkan imej 3D pada permukaan yang sempurna rata.

Siling digantung dipasang terus di dinding, bukan struktur asas. Ini memungkinkan untuk mencipta bentuk unik yang unik: gelombang, kon, lengkungan, beberapa tahap, dan lain-lain.

Kain ini diperbuat daripada tekstil poliester, yang tidak bertindak balas terhadap perubahan suhu. Lebih mudah dipasang, kerana ia tidak perlu dipanaskan sebelum regangan, sebagai ketegangan.

Untuk siling regangan menghasilkan filem vinil. Pemasangan sangat rumit, tetapi banyak kelebihan: kanvas itu kalis air, tidak membenarkan air mengalir, sempurna dipulihkan jika jiran banjir.

Kaedah untuk memproses filem vinil:

1. Lapisan berkilat dicerminkan. Gambar 3D siling 3D yang indah - pemandangan yang menarik.

2. Matte vinil siling tanpa silau, ini adalah latar belakang yang baik, di mana corak besar dipaparkan dengan jelas.

3. Lapisan satin tanpa gloss, tetapi mempunyai kelegaan yang indah, yang memberikan kedalaman warna.

Ini termasuk hanya lukisan dengan corak tiga dimensi. Kerana keplastikan yang besar, adalah mungkin untuk menempatkan kanvas di bawah cerun atau membuat beberapa tingkat siling. Peluang seperti ini hanya muncul pada ketinggian 2.8 meter atau lebih.

Untuk membuat kesan 3D, pada dasarnya, ia menggunakan percetakan foto. Tidak mustahil untuk melakukan ini sendiri. Imej individu dipilih untuk setiap pelanggan. Dia boleh menggunakan katalog selesai, yang dibangunkan oleh pereka yang berpengalaman, atau menawarkan lakaran atau kolajnya sendiri. Menggambar imej 3D tidak mengurangkan kualiti siling regangan. Kelebihannya ialah kebolehan untuk mencuci dengan bebas, serta bilik-bilik yang menghias dengan kelembapan yang tinggi.

Kanvas berkilat, matte dan satin digunakan untuk percetakan foto. Sekatan hanya boleh menjadi saiz gambar sahaja.

Dalam gulung, filem vinil dijual dengan lebar yang berlainan (sehingga 5 m). Ini cukup untuk pangsapuri standard. Bagi pakar kawasan yang besar, nasihat untuk corak siling c 3D untuk menggunakan poliester - kain lancar.

Anda boleh menggunakan cara lain: untuk membuat siling dua peringkat (atau lebih), supaya pola itu diletakkan di dalam elemen tertentu.

Di kanvas, perlu menggunakan corak 3D hanya dalam bentuk termampat, maka pembinaan akan meregangkan web.

Cermin serta salutan vinil berkilat akan meningkatkan kesan kelantangan.

Terdapat beberapa kaedah pemasangan yang biasa:

Kon ini adalah satu kaedah untuk membentang kanvas, di mana "puncak" kerucut ini dimahkotai oleh kandil. Ia juga boleh membingkai lajur, yang sangat mirip dengan stalaktit / stalagmit dalam gua. Ia kelihatan sangat menarik.

Gerbang itu adalah peralihan lancar bentuk berbentuk busur dari dinding ke siling. Apabila bilik membenarkan, anda boleh membuat beberapa lengkungan, yang akan mempunyai radii dan ketinggian yang berbeza.

Gelombang adalah lampiran kompleks yang mengalir ke dinding. Anda mendapat ombak yang indah di siling, mereka boleh dibuat berbeza, seolah-olah melarikan diri.

Terdapat gabungan dua jenis siling: plasterboard gypsum dan hinged. Ia sering digunakan di mana bahagian bingkai diperbuat daripada papan eternit, dan di dalam gambar itu boleh ada filem vinil dengan corak 3D.

Untuk meningkatkan kesannya, pelbagai jenis lampu juga digunakan: candelier, lampu sorot, jalur LED.

Dengan bantuan siling regangan dengan pola 3D, anda boleh mencipta suasana yang unik yang akan menekankan keperibadian anda dan pemikiran yang tidak standard.

Stretch siling 3D

Siling regangan dengan tegas memasuki kehidupan kita sebagai contoh cara yang bersih, bergaya dan tahan lama untuk menyelesaikan tempat tinggal. Dengan setiap tahun kos salutan siling jenis ini dikurangkan, dan mahal sebelum kain regangan menjadi lebih mudah.

Kelebihan siling regangan tidak dapat dinafikan. Ini adalah pemasangan cepat, bersih, dan penyelenggaraan yang mudah, dan tahap keramahan keselamatan dan alam sekitar yang tinggi. Belum lagi estetika permukaan halus dan pelbagai palet.

Versi asli siling regangan

Tetapi teknologi sedang berkembang bersama dengan pasaran. Siling regangan kini boleh digunakan bukan sahaja sebagai cara untuk membuat pertindihan sempurna rata. Mereka telah menjadi bahagian keseluruhan reka bentuk dalaman. Dan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, siling 3D menjadi semakin popular.

Siling 3D di dewan

Di mana siling regangan 3D digunakan

Siling siling 3D, sebagai peraturan, dibuat dengan salah satu daripada maksud berikut:

 • visual meluaskan ruang bilik;
 • bahagikan bilik ke dalam zon;
 • membuat kesan visual asal;
 • untuk memberi tumpuan kepada beberapa unsur reka bentuk dalaman anda.

Siling siling dalam 3D

Cara untuk memberikan kelebihan siling ketegangan, sebenarnya, hanya dua:

 • Percetakan foto pada kanvas kain atau PVC, memberi kesan perspektif;
 • penciptaan struktur besar dengan bantuan elemen bingkai tambahan, di mana siling akan kemudian diregangkan.

3D-dekorasi hiasan siling

Mari kita lihat dengan lebih dekat apa yang diwakili oleh setiap opsyen ini.

Percetakan foto 3D: aksen yang terang untuk sedikit wang

Murah, dan oleh itu cara yang lebih popular untuk memberi ruang hidup jumlah tambahan adalah gambar 3D pada siling regangan. Harga purata untuk perkhidmatan ini bermula dari 1500 rubles bagi satu meter persegi percetakan foto.

Siling regangan dengan kesan 3D

Matt stretch ceiling dengan corak

Perhatikan! Jangan gunakan percetakan foto di bilik dengan siling rendah (kurang daripada 2.2 meter). Dalam kes ini, gambar akan mempunyai kesan sebaliknya - ruang makan "makan". Juga patut menjadi tepat dengan skema tepu dan warna gambar: cetakan berlebihan atau cerah yang terang akan "menekan" pada penghuni dan tetamu kediaman.

Siling regangan dengan percetakan foto

Siling regangan dengan percetakan foto 3D

Pengembangan visual ruang difasilitasi oleh beberapa plot yang boleh dipukul dalam siling regangan.

Cetakan yang menggambarkan unsur-unsur dunia tumbuhan - salah satu cara yang paling mudah dan sejagat untuk mewujudkan perspektif tambahan. Yang paling popular adalah imej-imej besar bunga: teratai, poppies, callas, bunga ceri Jepun.

Mendatar siling 3D dengan gambar bunga

Tema tumbuhan mempunyai kelebihannya:

 • ia sesuai dengan hampir semua jenis premis: bunga adalah berkaitan dengan dapur, dan untuk bilik bilik mandi, dan untuk ruang tamu;
 • Ia boleh dipesan sebagai gubahan bunga yang luas yang mencakupi semua ruang siling, dan versi lebih bijaksana dalam bentuk ruang bunga tidak lebih daripada satu meter persegi (saman bilik kecil atau membantu membuat loghat visual);
 • bunga diri adalah neutral. Pilihan yang disukai mereka bukan sahaja akan menyegarkan kawasan pedalaman, tetapi juga akan menjadikan suasana dalam bilik lebih tenang;
 • Pemilihan besar imej resolusi tinggi, di mana kualiti lukisan bergantung.

Musim luruh di siling regangan

Siling berkilat dengan bunga

Penting! Sebelum menempah siling 3D dengan cetakan 3D, mintalah syarikat artis itu untuk memodelkan imej masa depan pada komputer. Ini akan membantu melihat secara visual dalaman masa depan. Aspek penting di sini akan menjadi kualiti lukisan sumber: imej dengan resolusi rendah (terperinci) tidak akan memberi kesan yang diinginkan.

Imej yang paling realistik diperolehi pada permukaan matte putih

Satu lagi pilihan umum adalah untuk menarik langit dengan awan di siling. Plot ini biasanya meliputi seluruh permukaan siling regangan.

Siling regangan dengan percetakan foto "langit"

Sekiranya dikehendaki, unsur-unsur grafik tambahan boleh ditambah kepada komposisi: burung terbang, malaikat yang memandang dari belakang awan matahari. Salah satu jenis cetakan itu adalah gambar-gambar peti besi langit yang dibuat di dalam hutan. Meninggalkan batang pokok di sepanjang perimeter gambar, batang pokok dengan mahkota akan menambah ruang. Siling jenis ini kelihatan baik di dalam bilik tidur atau di tapak semaian.

Siling siling dengan gambar langit

Stretch siling "Sky in the metropolis"

Tema lain, yang sering dimainkan dalam pencetakan 3D pada kanvas meregang - adalah fauna. Selalunya ini adalah rama-rama dan burung. Unsur-unsur grafik sedemikian sering digunakan sebaliknya dan tidak melebihi kawasan 1-1.5 meter persegi.

Siling 3D yang diregangkan dengan harimau

Mereka mempunyai kelebihan mereka:

 • imej terperinci dengan bayang-bayang yang betul dan penempatan yang kompeten di siling akan kelihatan hampir dari mana-mana sahaja di dalam bilik;
 • Saiz gambar yang kecil (berbanding dengan jumlah kawasan siling) tidak akan secara visualnya memunggah bahagian dalam;
 • dengan bantuan cetakan, anda boleh memberi tumpuan kepada beberapa bahagian bilik, memperuntukkan zon berasingan mengikut fungsi bilik.

Siling siling dengan rama-rama

Siling siling dengan ikan

Langit malam adalah variasi kegemaran lain dari siling 3D. Walau bagaimanapun, penggunaannya sangat terhad - sebagai peraturan, lukisan tersebut digunakan di bilik tidur atau bilik mandi. Sebabnya mudah: langit berbintang agak gelap dalam warna. Dan ia melampaui semua ruang dalaman dan bilik. Sebagai contoh, di dapur atau di ruang tamu yang terang, ia akan terlihat bodoh.

Siling regangan "Sky Starry"

Cetakan dengan bintang, planet, nebula atau galaksi akan kelihatan hebat digabungkan dengan siling pelbagai peringkat (contohnya, di tengah-tengah niche siling bulat). Satu lagi penyelesaian menarik dari segi reka bentuk akan menjadi lampu siling, yang secara harfiah akan menyalakan bintang-bintang di malam hari.

Siling ketegangan "Sky Starry" - kejatuhan komet terhadap latar belakang galaksi yang berkedip

Siling regangan "Sky Starry"

Siling regangan dengan percetakan foto

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini di kalangan peminat dalaman yang asli fesyen untuk imej geometri besar-besaran watak abstrak, dicetak pada siling regangan, telah tersebar.

Lukisan-lukisan ini adalah corong dan paip, yang terdiri daripada garis-garis atau angka-angka geometri, meregangkan seolah-olah "kedalaman" siling. Apa sahaja yang anda katakan, unsur-unsur ini benar-benar mengelirukan dan mewujudkan kesan prospek yang kuat. Hakikatnya, pencahayaan memainkan peranan penting di sini: lampu sorot telah dipasang ke siling utama di bawah kain ketegangan dan menyerlahkan bahagian-bahagian cetakan yang lebih ringan, menghasilkan kesan "menghisap".

Siling tali dengan kesan 3d

Tetapi untuk semua warna dan keasliannya, abstraksi geometri mempunyai beberapa kekurangan:

 • abstraksi tidak sesuai untuk setiap bilik. Jika pedalaman dikuasai oleh hi-tech, chrome, kaca, keluli - maka siling 3D yang sama akan relevan. Tetapi di ruang tamu, dilaksanakan dengan gaya "moden" atau "klasik", ia akan menjadi jelas tidak diperlukan;
 • lukisan mempunyai kesan "menekan" tertentu. Tidak semua orang akan bersetuju untuk tinggal di dalam bilik dengan siling sedemikian;
 • penempatan luminair di bawah siling yang digantung mengurangkan akses kepada mereka secara praktikal kepada sifar. Ini bermakna anda perlu memilih jenis lampu dengan berhati-hati. Pilihan terbaik adalah peranti LED (LED) dengan rizab kerja berpuluh-puluh ribu jam.

Siling siling Zd "Corong"

trend avant-garde dalam bidang siling regangan hari ini adalah penciptaan struktur tiga dimensi bingkai dan pemisah tambahan, yang dipasang pada siling asas, dinding dan menyebabkan kain ketegangan membuncit atau jatuh.

Siling ketegangan volumetrik

Bentuk asal sedemikian benar-benar boleh mengubah bilik. Siling 3D seperti ini dicirikan oleh ciri-ciri tertentu.

 1. Filem PVC lebih sesuai untuk mewujudkan pemasangan seperti ini, kerana ia lebih elastik daripada satin.
 2. Angka volumetrik akan memakan ruang. Oleh itu, tidak munasabah untuk merancang siling sedemikian untuk bilik dan ruang tamu kawasan kecil dan ketinggian kurang dari 2.8 meter.
 3. Kos reka bentuk dan pemasangan struktur boleh melebihi kos siling regangan standard pada masa-masa.
 4. Siling 3D jenis ini selalunya murni hiasan. Penggunaannya di dapur atau bilik mandi boleh menyebabkan masalah dengan fungsi bilik.

Siling ketegangan volumetrik

Perhatikan! Pemasangan siling volumetrik tidak jauh berbeza dengan pemasangan web ketegangan biasa. Satu-satunya perbezaan adalah penggunaan pembahagi tambahan, baguette khas (kurungan) dan kord untuk melampirkan kanvas ke dinding.

Kompleks siling pelbagai peringkat kompleks

Di antara siling 3D, beberapa reka bentuk yang paling biasa mendominasi. Setiap daripada mereka mempunyai ciri-ciri reka bentuknya sendiri dan boleh memberi maksud tertentu.

Langit beralun terbentang dalam bentuk kon

Jadual. Bentuk ketegangan ketegangan tiga dimensi yang biasa.

Penting! Mewujudkan siling 3d dengan bingkai tambahan memerlukan pengalaman dan pengetahuan. Oleh itu, tidak setiap syarikat siling akan mengambil pesanan ini. Jika anda telah membuat pilihan sedemikian untuk perumahan anda, cuba pilih syarikat yang telah bekerja di pasaran untuk jangka masa yang panjang. Lihat portfolio kerja dan ketahui jika penghibur membuat model siling awal. Jawapan negatif harus membuat anda meragui kecekapan mereka.

Perforasi dan bermain dengan ruang

Untuk siling yang diregangkan, ada kemungkinan untuk dibawa baru-baru ini muncul di kain berlubang pasaran. Ia adalah filem PVC dengan lubang dipotong di dalamnya, yang boleh menjadi bulat, bujur atau tidak teratur dalam bentuk garis atau poligon bergelombang.

Siling regangan berlubang

Siling regangan diukir

Bagaimana siling regangan?

Arahan terperinci untuk memasang siling digantung boleh didapati dalam artikel ini! Juga kami mencadangkan untuk membaca tentang apa yang terdapat siling regangan, dan kira-kira dua-nada regangan siling!

Pakaian seperti "bocor" biasanya diletakkan di beberapa lapisan pada jarak tertentu antara satu sama lain. Terima kasih kepada sistem pencahayaan yang telah dirancang sebelum ini, lapisan ini akan memberikan kontras dan bayang-bayang cahaya yang menarik, yang akhirnya membawa kepada kesan mendalam. Tepi-tompok perforasi biasanya diproses untuk menghalang keseluruhan kanvas daripada melarutkan separuh.

Sambungkan siling dengan tangan anda: langkah demi langkah arahan

Panduan terperinci untuk memasang siling regangan boleh didapati dalam artikel ini! Juga, kami mengesyorkan membaca tentang cara meningkatkan secara visual ketinggian siling.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

86 − = 84