Gazebo tertutup

Gazebo tertutup untuk memberikan tangan anda sendiri

Banyak di bawah pondok musim panas bermaksud struktur terbuka kecil di bawah bumbung. Sementara itu, gazebos yang ditutup untuk dachas tidak kurang cantik dan lebih praktikal, kerana anda boleh menyembunyikannya bukan hanya dari hujan, tetapi juga dari angin. Untuk membina gazebo swasta dengan tangan anda sendiri, ia akan mengambil lebih banyak masa daripada mendirikan struktur terbuka. Tetapi ia berbaloi - gazebo musim panas akan menjadi pondok kedua di laman web anda di mana anda boleh menghabiskan masa tanpa rasa takut terhadap sebarang bencana alam.

Pembinaan kotej musim panas yang tertutup

Kotej musim panas tertutup dalam bentuk pondok adalah keajaiban sebenar, kerana ia membolehkan anda untuk melibatkan diri dalam suasana kisah dongeng lama dan benar-benar mempunyai rehat yang baik. Kayu adalah bahan bangunan mesra alam. Di arbor pokok selesa dan selesa, musim panas tidak panas, dan pada musim sejuk - hangat. Pembinaan ini paling baik dibina daripada kayu balak. Sekiranya dikehendaki, anda boleh memotongnya dengan aspen atau Linden.

1. Sebelum anda membina sebuah gazebo tertutup, anda perlu memilih tapak - ambil perhatian bahawa anda boleh meletakkan pintu di sebelah selatan, kerana pada musim sejuk salji mencairkan lebih cepat dari sisi ini. Di bawah asas menggali parit, maka mereka ditutup dengan kerikil.

Majlis. Apabila membina gazebos tertutup, untuk memudahkan skru skru ke dalam pelbagai kayu keras, lebih baik menyikatnya dengan sabun sebelum memulakan kerja.

Jika pada masa hadapan ia dirancang untuk menutup permukaan produk dengan cat, maka lebih baik menggunakan minyak padat dan bukannya sabun. Pada akhir kerja, tanda berminyak kecil boleh dikeluarkan dengan alkohol atau agen degreasing lain.

2. Ikut pangkal pondok. Di atas tanah, reput seksyen selari bar menyokong 10 X 10 cm dan 3 m panjang. Lay hadapan, belakang dan dua rujukan rasuk sekunder 1.8 m panjang dan keratan rentas 5 x 10 cm. Selepas memeriksa horizontality papan disusun, mereka yang berkaitan dalam "spike" .

3. Papan timbunan lembaran dipasang pada pangkal dengan kuku, dari bahagian bawah platform ditutup dengan antiseptik. Kemudian reka bentuk diletakkan di tempat yang betul.

4. Seterusnya, rangka struktur dilaksanakan. Untuk melakukan ini, bar dengan seksyen rentas 4.5 X 4.5 cm diikat dengan sudut logam dan diikat ke enam tiang (panjang bar 1.8 m dan seksyen 5 X 10 cm) di tempat yang betul. Melakukan bahagian tertutup dan terbuka pondok. Pengepungan atas diperbuat daripada bar yang berukuran 3 m panjang dan 5 X 10 cm di bahagian silang dan diperbuat daripada bar berukuran 1.5 m panjang dan 5 X 10 cm di seksyen silang. Jika perlu, skru digunakan.

5. Pasang kipas, dengan siap terlebih dahulu bar dengan sekatan 4,5 X 4.5 cm Jika perlu, pemotongan dibuat.

6. Papan dengan lebar 15 cm melakukan bumbung. Bumbung diperbuat daripada jubin lembut.

7. Peringkat seterusnya ialah pembinaan pintu dan tingkap. Bahagian yang diperlukan tetap dalam struktur. Jika ada keinginan, mereka dihiasi dengan ukiran atau lukisan.

Bagaimana untuk membina arbor tertutup "Venice"

Gazebo "Venice" bukan sahaja akan mewujudkan suasana nyaman di laman web anda, tetapi ia juga akan menjadi perhiasan yang sangat baik untuknya.

Seperti yang dapat anda lihat dalam foto, gazebos tertutup seperti itu, yang dibuat sendiri, paling kerap terletak di bawah naungan pokok besar.

1. Setelah menentukan lokasi untuk gazebo masa depan, kontur pembinaan ditarik pada plot yang dibersihkan dengan bantuan peg pegas ke dalam tanah dan kord panjang 3.5 m yang melekat padanya dengan objek tajam di ujung yang lain.

2. Kemudian, satu bentuk kerja dibina di sepanjang kontur dari papan, ke mana penyelesaian konkrit dituangkan. Unsur-unsur kayu dari formwork harus diikat dengan taruhan. Jadi mereka tidak akan bersurai semasa penuangan penyelesaian. Di bahagian atas, mereka harus disambungkan dengan selat kayu. Untuk memastikan bahawa penyelesaian konkrit cecair tidak mengalir dari retak selongsong, permukaan dalamannya perlu dipenuhi dengan filem.

Kepada nota. Selepas menyemaikan kayu, papan yang dihasilkan harus dilipat kembali dalam bentuk log dan kiri untuk mengecut. Sekiranya papan itu di gerakkan dengan teras, maka ia tidak akan meremukkan, tetapi akan mengecil dengan penebalan tengah, membentuk kon di hujungnya.

3. Selepas menunggu pengerasan konkrit yang lengkap, di sepanjang asas, tiang pagar dipasang pada kedudukan menegak. Ini mengambil kira penempatan tingkap dan pintu. Bertindih digunakan untuk mengamankan rak. Dengan menggunakan balak atau papan, lantai dan siling dibuat. Struktur pagar diperbuat daripada landasan nipis, yang bertindih, sekali gus mewujudkan corak yang berbeza.

4. Pembinaan bumbung dijalankan dengan cara berikut: setelah mencari pusat siling bertindih dengan bantuan kuku di lokasi yang diberikan, atur rasuk panjang yang diperlukan dalam kedudukan tegak. Dia akan menentukan ketinggian bumbung. Selepas itu, dari bahagian atas bulatan, papan dilampirkan.

5. Setelah menyelesaikan bumbung bumbung, bumbung ditutup dengan bahan bumbung dan bahan bumbung dipasang.

Apa yang gazebos tertutup

Ini mungkin kelihatan luar biasa, tetapi, sebagai peraturan, gazebos tertutup untuk dachas menjadi elemen utama reka bentuk infield, seolah-olah menetapkan nada untuk luaran. Tetapi ini sebenarnya bukan langkah reka bentuk, tetapi tempat untuk rekreasi atau bahkan sejenis ruang makan musim panas dengan barbeku, dan ada juga yang keluar dari bilik tidur musim panas ini.

Sudah tentu, untuk bentuk seni bina seperti itu terdapat banyak pilihan yang berbeza, yang akan dibincangkan di bawah, dan juga, sebagai suplemen, mari kita lihat video bertema dalam artikel ini.

Arbor dilindungi berlilin untuk kediaman musim panas

Maklumat teknikal dan reka bentuk

Arbor tertutup polikarbonat dan kaca dalam gaya Moor

 • Pertama sekali, ia harus dikatakan bahawa untuk menentukan gaya gazebo jenis tertutup, pertama sekali, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada ciri-ciri senibina rumah itu sendiri dan reka bentuk kawasan infield. Oleh itu, anda sering dapat menemui gaya bahasa Inggeris yang ketat, di mana bentuk seni bina tidak sepenuhnya bersifat pretentiousness dan di dalam bilik itu ia akan sangat sesuai untuk melengkapkan perapian yang sebenar atau buatan. Dengan cara ini, penambahan seperti itu akan membolehkan anda menghabiskan masa di sana juga di musim sejuk.

Gaya Oriental "mata taman"

 • Kadang-kadang lebih suka gaya Moor dengan bentuk kompleks dan rumit, dan ciri tersendiri mereka boleh dipanggil ruang pengezonan. Tetapi bagi Bowers dibuat dalam gaya oriental, yang juga dikenali sebagai "Mata taman" (lihat. Di atas) dan sedang dibina dalam bentuk yang satu pagoda Cina perlu berjalan kaki ke salah satu elemen reka bentuk landskap.
 • Tetapi bangunan-bangunan dalam gaya Jepun diperbuat daripada spesies kayu berharga, menekankan keanehan budaya negara ini. Adalah menarik bahawa ia adalah adat untuk membuat tingkap dari kaca berwarna, atau dari kaca biasa, tetapi pada masa yang sama cat dengan pelbagai corak atau gambar. Ini dilakukan untuk menekankan suasana privasi semasa berehat di taman.

Nota: Dalam bentuknya, arbours kayu tertutup, serta analog mereka batu, bata dan / atau polikarbonat pada asasnya dibahagikan kepada segiempat dan polyhedral. Sebagai tambahan kepada mereka, terdapat juga bentuk bulat (bulatan, bujur), tetapi jauh lebih sukar untuk membina mereka.

Ciri-ciri untuk jenis tertutup

Arbor ditutup dengan barbeku di dalamnya

Pertama sekali, ia perlu diambil perhatian bahawa jika anda mahu untuk menghiasi bentuk laman web anda supaya cahaya dan seni bina, anda perlu untuk menghubungkannya dengan semua bangunan tanah dan kediaman mereka, untuk mendapatkan ensemble seni bina tunggal. Ini terpakai bukan sahaja gaya, tetapi juga bahan-bahan yang anda akan membina - dia tidak perlu menjadi sama seperti di rumah, tetapi jika dia akan digabungkan bagi apa-apa parameter, ia boleh dianggap bahawa reka bentuk adalah separuh kejayaan.

kajang Summer berpagar oleh reka bentuk biasanya mewakili rangka yang di bahagian bawah adalah bersarung jenis permukaan bahan batu, bata, kayu, rasuk, papan jenis atau polikarbonat yang berbeza. Dalam kebanyakan kes bahagian atas daripadanya diperbuat daripada kaca, walaupun bahagian ini boleh bersikap telus di satu pihak sahaja, sebagai contoh, di sebelah atas angin atau dinding utara boleh pepejal, manakala sepanjang perimeter sayu.

Ia berlaku bahawa gazebo ini astaka dipanggil (kerana kaca), tetapi ia adalah asas yang salah, kerana pavilion menduduki kawasan yang besar dan berkaitan dengan kemudahan awam (komersil atau dewan pameran).

Arbor dengan pemanasan dapur

Jika kita telah merancang apa-apa perkiraan, sebagai perabot taman tertutup dengan tangan sendiri, kita boleh menjaga diri sendiri adalah bahawa ia masih berfungsi dan pada musim sejuk dan juga pada musim sejuk. Ini menunjukkan bahawa di samping perapian di mana anda boleh melengkapkan dapur pada bahan api pepejal apa-apa jenis atau mana-mana pemanas (lihat juga artikel "gazebo Dilindungi dengan barbeku - ciri-ciri seni bina dan pemilihan bahan").

Terdapat pendapat bahawa yang paling berkesan dalam kes tersebut adalah pemancar IR, atau lebih baik - IPO (pemanasan filem inframerah), yang boleh dipasang di mana-mana satah, tetapi yang terbaik, sebagai sistem lantai panas.

Adalah diperhatikan bahawa di dalam bilik-bilik jenis ini (dengan syarat bahawa ada panas) ia adalah menyenangkan untuk berada di mana-mana cuaca, walaupun pada musim sejuk atau hujan musim luruh. Dan keseluruhannya adalah bahawa kaca membuat rasa kebebasan dan ruang, yang tidak mengganggu fenomena semulajadi yang mencirikan cuaca pada masa ini.

Sudah tentu, paling kerap harga komposisi seni bina seperti itu ternyata cukup besar, tetapi ia berbaloi, kerana membeli suasana untuk wang, ini tidak masuk akal!

Arca heksagon dengan barbeku dan pengekstrak

Selalunya mungkin untuk mencari reka bentuk dengan lebih daripada empat penjuru, tetapi bilangan mereka biasanya tidak lebih daripada enam, dan ini adalah penjelasan yang mudah. Faktanya ialah bulatan itu sangat mudah dibahagikan kepada enam bahagian di sekeliling perimeter - maka bentuk ini, walaupun tepi kadang-kadang membuat membosankan. Tetapi ini sudah menjadi masalah teknologi, kerana setiap sudutnya cukup untuk memotong jarak yang betul dan meletakkan asas di bawahnya dengan betul.

Arahan yang jelas mengenai susunan heksagon sepanjang bulatan

Majlis. Untuk memecah lingkaran ke dalam enam bahagian yang sama, iaitu, untuk membuat segi enam daripada itu, anda perlu mengukur diameter bulatan dan memecahkannya pada separuh - radius yang terhasil akan sama dengan setiap sisi poligon masa depan. Untuk melakukan ini, hanya mengambil sekeping kawat atau rel, sepanjang panjang yang sama dengan jejari dan tandakan setiap sudut di sepanjang perimeter. Jika jejari telah diukur dengan betul, maka semua pihak mesti sama tanpa residu.

Jika anda berfikir tentang cara membina gazebo tertutup dengan tangan anda sendiri, maka anda harus mempertimbangkan beberapa faktor untuk pembinaannya. Pertama, anda perlu menentukan lokasi, saiz dan bentuk bangunan, serta membuat asas bagi mana-mana jenis gazebo, dan kedua, menentukan kos dan bahan projek, tetapi semua ini memberikan anda telah menentukan gaya reka bentuk terlebih dahulu.

Masih ada soalan? Tanya mereka dalam vkontakte kumpulan kami

Penerbitan maklumat dari laman web tanpa izin adalah dilarang.

Arbor tertutup: harga pilihan siap sedia

Jenis taman dan arbor taman yang popular adalah gazebo jenis tertutup. Bangunan seperti ini dicirikan oleh keselesaan dan keselesaan yang hebat, selain itu, haba dipelihara dengan baik di dalam, yang membolehkannya menggunakannya walaupun di musim sejuk.

Menggunakan rumah musim panas pada musim sejuk

Gazebo seperti itu menjadi elemen utama dari luar laman web ini, dan kerana penampilannya yang menarik, keselesaan dan kehangatan yang hebat di dalam bangunan, ia sering digunakan untuk penginapan semalaman.

Arbor yang dilindungi dengan barbeku adalah rumah kecil yang berasingan di mana anda bukan sahaja boleh bersenang-senang dengan keluarga dan rakan-rakan anda, tetapi juga menyediakan makanan yang terbakar. Sebagai peraturan, gazebos jenis tertutup datang dalam pelbagai reka bentuk, yang disebabkan oleh bahan-bahan yang digunakan untuk pembinaan dan jenis. Antara jenis gazebo yang paling popular terdapat:

 • segi empat tepat - versi paling mudah, mewakili reka bentuk dengan 4 dinding segi empat tepat; mungkin berbeza dalam kesesakan ruang di dalam, kesulitan susunan kerana dinding persegi;

Rectangular tertutup arbor dengan barbeku

Arca-arc berselubung heksagon dengan barbeku

Biasanya, jenis tertutup gazebo mempunyai kaca, yang memastikan pemeliharaan haba di dalam premis dan perlindungan dari angin. Untuk menghasilkan pengalihudaraan yang baik, yang sangat penting untuk arbours dengan barbeku, adalah yang terbaik untuk memasang tidak tuli, tetapi membuka tingkap. Oleh itu, arbor mungkin dari semasa ke semasa ke udara.

Gazebo tertutup dengan tingkap pembukaan

Gazebos musim panas jenis tertutup mempunyai beberapa kelebihan yang ketara berbanding dengan pembinaan jenis terbuka:

 • penampilan asal;
 • praktikal operasi;
 • penebat haba yang baik;
 • kemungkinan untuk menggunakan sepanjang tahun;
 • kemungkinan untuk digunakan sebagai rumah rehat;
 • penebat bunyi yang baik;
 • harga yang berpatutan untuk kerja-kerja pembinaan.

Gazebos musim sejuk yang diliputi boleh dibina dari pelbagai bahan. Paling banyak digunakan kayu berkualiti tinggi dari pelbagai baka, logam, batu bata, batu semula jadi atau buatan dan lain-lain. Bahan-bahan semacam itu membina reka bentuk yang menakjubkan dalam gaya klasik dan moden, yang dapat mengharmonikan pelbagai jenis dachas.

Projek gazebo tertutup moden

Apabila membina gazebo jenis gated, penting untuk memberi perhatian khusus kepada gaya pembinaan. Apabila memilih penampilan luar gazebo dan ciri reka bentuknya, perlu menumpukan kepada gaya umum kawasan pinggir bandar - rumah dan taman. Adalah penting bahawa arbor masa depan harmoni sesuai dengan kemunculan keseluruhan laman web. Memilih gaya futuristik reka bentuk di kampung musim panas dalam reka bentuk klasik, anda membuat percanggahan tajam. Dalam kes ini, gazebo akan kelihatan tidak wajar dan sangat nyata.

Dari gaya, pembinaan, jenis dan bahan yang dipilih, bergantung kepada kos keseluruhan pembinaan. Anda boleh membuat kerja pembinaan sendiri jika pembinaan bangunan itu mudah dan boleh dilakukan dengan sendirinya tanpa bantuan tambahan. Dalam kes ini, harga pembinaan gazebo jenis gated hanya akan bergantung kepada kos bahan, mortar, alat dan elemen hiasan yang dibeli. Keputusan sisa mengenai kos akhir kekal dengan anda.

Sekiranya anda tidak mempunyai kemahiran dan pengalaman yang mencukupi untuk melakukan kerja-kerja tersebut secara berasingan, atau jika reka bentuk yang anda pilih sukar - pilihan terbaik adalah untuk memerintahkan perkhidmatan pembina pasukan profesional.

Pemasangan profesional gazebo musim sejuk

Sebagai peraturan, mencari pasukan pekerja berpengalaman di bandar-bandar besar tidak akan menjadi masalah. Di dalam syarikat pembinaan, anda juga boleh membantu dengan pilihan gaya umum dan jenis pembinaan. Kos pesanan pesanan untuk pembinaan pavilion musim sejuk yang dilindungi dengan barbeku atau tanpa akan termasuk:

 • Bantuan dengan pilihan jenis gazebo dan gaya;

Memilih jenis gazebo

Kos varian siap pakai jenis gazebo yang berlainan akan berbeza bergantung kepada syarikat yang dipilih. Beralih kepada pasukan profesional pembina, anda boleh, dengan pengiraan awal, mengetahui jumlah perkhidmatan sedemikian terlebih dahulu.

Bagaimana untuk menutup arbor untuk musim sejuk pada video

Tidak semestinya perlu membina pergola baru jika sudah ada gazebo terbuka di kediaman musim panas anda. Untuk musim sejuk ia hanya boleh terisolasi dan tertutup untuk memastikan haba di dalam. Setakat ini, terdapat beberapa pilihan untuk menutupi dinding gazebo terbuka.

Pilihan yang paling popular ialah pelapisan dinding menggunakan bahan-bahan seperti:

 • polikarbonat - bahan yang berpatutan dan ringan yang mudah melindungi dan melindungi dengan baik dari hujan, angin;

Girdling gazebo dengan polikarbonat

Perbarisan pergola dengan papan

 • lapisan - digunakan untuk penyaduran di luar dan di dalam gazebo, menyediakan penebat haba yang baik, membolehkan anda memperbaiki atau menyembunyikan kecacatan dinding;

Gondal lapisan bumper

Meliputi gazebo dengan panel

Jika anda tidak mahu mengacaukan dinding, anda boleh menggunakan pilihan yang lebih mudah dan lebih mudah - untuk memanaskan gazebo luar dengan styrofoam. Di samping itu, selain menembusi dan memanaskan dinding gazebo, seringkali penebat lantai dan siling bangunan juga dibuat. Adalah penting untuk menjalankan pembaikan kecil di gazebo sebelum membuat penebat. Ia adalah perlu untuk memeriksa dinding, siling dan lantai untuk retak dan kecacatan lain, yang selepas pengesanan harus dihapuskan. Hanya selepas ini, anda boleh meneruskan penebat.

Bagaimana untuk membina pavilion musim sejuk yang dilindungi dengan barbeku dengan tangan anda pada foto

Sebelum meneruskan dengan pembinaan gazebo jenis tertutup, adalah perlu untuk menentukan tujuan yang akan digunakan. Jika anda merancang untuk menggunakan rumah musim panas sepanjang tahun, lebih baik membina arbor dengan kaca dan memanaskan bangunan. Di samping itu, untuk gazebo musim sejuk, pemasangan barbeku di dalamnya adalah ideal, yang dapat memberikan bukan sahaja keselesaan dan kehangatan, tetapi juga keupayaan untuk memasak makanan secara langsung di atas api.

Gazebo dengan kaca

Untuk gazebo musim sejuk, anda perlu memilih tempat yang paling selesa. Jika brazier dipasang di gazebo anda, gazebo tidak perlu terletak secara langsung dengan rumah, kerana dalam hal ini asap akan memasuki rumah. Adalah lebih baik memilih tempat berhampiran rumah atau di taman di kawasan pinggir bandar. Sebelum membina gazebo dengan tangan anda sendiri adalah penting untuk mencipta reka bentuk terperinci kerja-kerja yang akan membantu mengelakkan kesilapan dalam pembinaan. Dalam lukisan projek atau bangunan, anda mesti menentukan lokasinya dan objek berdekatan, parameter, ketinggian, jenis, bahan. Di samping itu, sebelum kerja adalah perlu untuk mengira bahan dan pembelian dalam jumlah yang betul.

Draf gazebo glazed

Proses membina pavilion musim sejuk dengan barbeku terdiri daripada peringkat seperti:

 • pembangunan projek;
 • pemilihan dan penyediaan tempat;
 • meletakkan asas;
 • pemasangan brazier;
 • pendirian dinding;
 • penebat dan kaca;
 • pembinaan bumbung;
 • bumbung;
 • hiasan bangunan.

Kerja bermula dengan pendirian asas. Untuk gazebo musim sejuk dengan pita barbeku, jenis monolitik dan kolumnar sesuai. Opsyen yang paling berfaedah dan ekonomik ialah meletakkan asas kolumnar untuk gazebo, yang, sebagai peraturan, dibuat daripada batu bata biasa dengan bitumen. Untuk memulakan kerja untuk mewujudkan asas kolumnar, perlu menggali lubang sehingga 70 cm dalam dan membuat bantal pasir. Selepas ini, anda boleh meneruskan untuk meletakkan tiang dan membuat borang dari balok.

Menjahit dari tiang

Ia juga perlu untuk kalis air asas tapak, yang dilakukan dengan kepingan bahan bumbung.

Selepas asas telah disediakan, kami pergi ke arbor. Untuk bermula, anda perlu membuat abah-abah dari balok kayu. Selepas ini, anda boleh meneruskan untuk membuat bingkai dengan memasang rak menegak di sudut dan di tempat-tempat di mana tingkap dan pintu gazebo akan ditempatkan. Juga perlu meletakkan lantai yang tertinggal, yang dilampirkan pada jawatan menegak. Rak perlu diperkukuhkan dengan memasang struts antara strapping yang rendah dan rak.

Skim pemasangan struts

Setelah membuat ketegangan atas ia mesti diperkuat, di sudut-sudut bingkai ia juga perlu memasang struts. Jangan lupa bahawa semua elemen kayu dan balok perlu dirawat dengan antiseptik khas.

Sebelum membuat dinding, adalah penting untuk menjaga pemasangan cerobong untuk barbeku, ciri-ciri dan reka bentuk yang perlu dipertimbangkan pada peringkat reka bentuk.

Skim peranti pengekstrakan asap untuk barbeku

Untuk membuat brazier, anda perlu mendirikan asas yang berasingan untuk itu, dengan mengambil kira berat arbor itu sendiri. Sekeping asas bangunan ini tidak ditutup dengan lantai kayu. Penempatan brazier itu sendiri dibuat dengan bantuan batu bata dari dua jenis: pepejal dan fasad merah. Yang pertama digunakan untuk brickwork bahagian dalaman brazier, yang akan bersentuhan dengan api. Ia tidak tahan api dan akan memberi perlindungan kepada pembinaan dari kebakaran. Jenis kedua digunakan apabila meletakkan bahagian depan brazier dan menghasilkan kekuatan tambahan, perlindungan dan penampilan menarik.

Untuk membuat bumbung, rafters digunakan, yang dipasang dari sudut dan bersambung dengan satu sama lain melalui bar longitudinal, dan juga diikat dengan pembalut teratas dengan cara penyokong gigi. Untuk bumbung, jubin bumbung praktikal dan boleh dipercayai boleh digunakan.

Meletakkan jubin bumbung di atas bumbung gazebo

Lantai dan dinding dalam gazebo jenis tertutup boleh dibuat dari kayu, polikarbonat dan bahan lain. Pada peringkat ini, perlu juga bimbang tentang penebatan dinding. Untuk tujuan ini, kepingan polikarbonat, bulu mineral dan bahan lain boleh digunakan untuk menghasilkan penebat haba. Bahan dibentangkan pada bingkai yang terbuat dari bilah kayu dan dilapisi dengan lapisan atau dengan papan gypsum.

Pemanasan dinding dengan bulu mineral

Pemanas inframerah di siling di arbor

Untuk mewujudkan keselesaan dan kehangatan tambahan di gazebo musim sejuk dengan kaca, anda boleh menggunakan pemanas khas, yang akan membantu mengekalkan suhu optimum di dalam bilik. Di samping itu, gazebo dipanaskan akan menjadi pilihan yang bagus jika anda menggunakan gazebo di musim sejuk hanya dari semasa ke semasa. Oleh itu, dengan bantuan pemanas inframerah khas dipasang di siling atau dinding di gazebo, anda boleh berehat di gazebo pada bila-bila masa. Peralatan pemanasan seperti itu juga akan menjimatkan banyak pada pemasangan barbeku atau penebat bangunan.

Pemanas inframerah di siling arbor

Pemanas inframerah mudah alih atau pegun praktikal tidak memanaskan ruang, tetapi hanya memanaskan bilik. Sinar peralatan tersebut benar-benar selamat untuk kesihatan manusia, dan pemanas itu sendiri adalah ketara untuk saiz padat dan kos yang berpatutan.

Gazebo tertutup: harga pilihan siap sedia, bagaimana untuk menutup rumah musim panas untuk musim sejuk - video, cara membina pavilion musim sejuk yang hangat dilindungi dengan mangal dengan tangan anda - foto, pemanas inframerah di siling

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

− 2 = 5