Susun atur jubin 3d dalam talian

Susun atur jubin 3d dalam talian

Pilih jubin

Program untuk mewujudkan projek reka bentuk anda sendiri adalah peluang yang unik dalam beberapa minit sahaja di laman web kami untuk menguruskan apa-apa koleksi jubin di dinding dan lantai profesional, membuat reka bentuk untuk citarasa anda dan membincangkannya dalam persekitaran rumah yang santai.

Akibatnya, anda akan menerima:

- Projek 3d premis anda

- pengimbasan dinding untuk kerja-kerja meletakkan

- pengiraan bilangan jubin

- pengiraan kos pesanan, dengan mengambil kira khas diskaun 3%.

Untuk membuat projek reka bentuk, pilih jubin yang sesuai dengan anda untuk semua parameter (contohnya, menggunakan penapis), dan tekan butang "buat susun atur 3-d" bahagian bawah halaman.

Sebelum bekerja dengan program susun atur jubin 3d, kami mencadangkan agar anda membaca manual tersebut.

Pengiraan talian jubin bilik mandi

Kadang-kadang sangat sukar untuk membayangkan bagaimana bilik mandi anda akan kelihatan selepas pembaikan. Ramai orang, kerana pola pikir, tidak dapat melihat jubin, bayangkan bagaimana ia akan kelihatan di dalam bilik. Sudah tentu, anda boleh melihat pilihan untuk pedalaman yang ditawarkan oleh pereka pengeluar dan membuat satu-ke-satu. Tetapi pilihan ini sering tidak sesuai, kerana premis dalam reka bentuk dalaman jarang dalam saiz dan bentuk bertepatan dengan bilik mandi yang sebenar dan khas.

Bagaimana untuk memahami, jubin ini atau itu akan sesuai dengan anda, atau tidak? Pilihan satu - untuk bersetuju dengan pertemuan dengan perancang di salah satu kedai. Dengan bantuan program khusus, mengikut saiz anda, anda akan membuat tata letak maya jubin. Dari minus - anda perlu membeli jubin di kedai ini, anda menghabiskan banyak masa dengan pereka, kerana orang jarang memahami antara satu sama lain dari perkataan pertama. Dan lebih banyak jubin pilihan yang anda sedang mempertimbangkan - semakin banyak masa yang anda akan habiskan.

Pilihan kedua adalah untuk belajar bagaimana untuk bekerja dengan program-program untuk meletakkan jubin. Malangnya, program itu dibayar sepenuhnya, dan ia boleh mengambil banyak masa untuk mengkaji mereka.

Pilihan ketiga ialah menggunakan perkhidmatan kami untuk susun atur jubin bebas. Ia benar-benar percuma, ia bukan sahaja dapat menggambarkan kombinasi warna jubin, tetapi juga secara terperinci untuk mengira bilangan yang diperlukan, dengan mengambil kira simpanan dalam menjinakkan jubin. Mengenai bagaimana membuat susun atur jubin dalam perkhidmatan ini, kami akan memberitahu pada halaman ini.

 • Dimensi semua dinding di dalam bilik
 • Saiz pintu. Jika pintu dipasang, kemudian lebar daun pintu anda perlu tambah 10cm, hingga ketinggian 5cm.
 • Saiz mandi. Panjangnya biasanya bersamaan dengan panjang dinding yang mandi di sebelahnya. Ia juga memerlukan lebar dan ketinggian. Ketinggian mandi biasanya disesuaikan dengan kaki, jadi anda perlu menentukan ketinggian yang dikehendaki.
 • Koleksi jubin.

Pergi ke halaman koleksi yang susun aturnya. Cari butang "Buat susun atur" pada halaman dan klik. Program untuk membuat susun atur jubin akan dilancarkan.

Di bahagian atas tab terletak, di mana butang kawalan dan tetapan dikumpulkan.

Pada tab "Tetapan bilik", klik butang. Kotak dialog muncul membolehkan anda memasukkan tetapan saiz bilik. Ambil perhatian bahawa jika anda menukar tetapan ini, semua data yang dimasukkan akan ditetapkan semula. Oleh itu, anda mesti memasukkannya pada permulaan kerja dengan perkhidmatan susun atur. Apabila anda memasuki dimensi bilik di kawasan kerja, dinding bilik akan dipaparkan mengikut dimensi yang dimasukkan. Selepas menetapkan dimensi, gunakan butang zum untuk meningkatkan atau mengurangkan skala susun atur untuk saiz skrin untuk kesinambungan kerja yang selesa dengan susun atur.

Pada tab "Objek di bilik" anda boleh meletakkan mandi, basuh, cermin, pintu di bilik anda. Apabila anda mengklik pada ikon dengan imej objek, kotak dialog untuk memasukkan dimensi dan kedudukan objek di dalam bilik akan terbuka. Hasil input akan dipaparkan di kawasan kerja tata letak.

Pada tab "Tile" anda boleh menggerakkan grid meletakkan jubin, menukar arah meletakkan (secara menegak, mendatar), tetapkan sempadan dan mozek. Saiz sel grid pengiraan secara automatik dikira berdasarkan saiz jubin asas.

 • Arah susun atur (secara menegak atau mendatar)

Ubin boleh diletakkan sebagai "berbaring", dan "berdiri", jika ia membolehkan lukisan elemen hiasan dan saiz sekatan. Untuk menukar arah perhitungan, klik pada gambar dinding di mana anda ingin menukar arah perhitungan, dan kemudian klik pada tombol pertama di baris dengan gambar dua anak panah. Jika anda perlu menukar arah pengiraan pada semua dinding, kemudian lakukan operasi ini untuk setiap dinding.

Peletakan jubin yang indah melibatkan jubin seragam jubin di sebelah kiri dan kanan, memusatkan unsur-unsur hiasan, menyesuaikan jahitan hingga ketinggian pemasangan mandi dan banyak lagi. Anda boleh melakukan semua ini dengan mengaktifkan dinding dengan klik mouse pada imejnya, dan kemudian menggunakan butang dengan imej anak panah (). Arahan gambar anak panah menunjukkan cara mana grid akan dipindahkan. Langkah peralihan adalah 1 cm.

Sempadan adalah unsur hiasan sempit, biasanya dipasang untuk peralihan harmoni antara jubin warna yang berbeza, serta untuk zon ruangan. Pemasangan sekat dalam dinding tunggal haruslah panjang atau ketinggian dinding penuh, jika tidak, geometri lapisan jubin akan diimbangi, yang sangat jelek. Pembatasan ditetapkan dengan menekan butang c untuk memaparkan dua garis tegak menegak (untuk menegak,) atau garis mendatar (). Menekan butang tersebut membuka kotak dialog di mana anda mula-mula pilih jumlah dinding di mana anda mahu untuk memasang membendung, maka senarai sempadan yang ada - sempadan, dan kemudian menggunakan butang dengan imej ke atas dan ke bawah anak panah bergerak siri dengan sempadan atas atau di bawah. Apabila memasang mozek (butang dan) adalah mungkin untuk menetapkan lebar baris mozek.

Pada tab "Layout", anda menetapkan jubin di dinding anda, diedit pada langkah-langkah sebelumnya. Butiran lanjut tentang keupayaan langkah ini dan kawalan:

 • Perubahan jahitan

Untuk meningkatkan persepsi visual susun atur, anda boleh menukar warna jahitan interlace. Untuk menukar, klik pada butang "Warna Seam", dan dalam dialog yang muncul, pilih warna yang dikehendaki. Malangnya, warna lipit tidak boleh diubah untuk baris individu atau jubin. Hasilnya anda akan segera melihat di ruang kerja.

Untuk meningkatkan persepsi visual tata letak, anda boleh menukar warna latar belakang dinding. Sebagai contoh, apabila jubin mempunyai warna kelabu monokrom, sukar untuk melihat tempat di mana anda tidak memasang jubin. Jika anda menukar warna latar ke warna yang lebih gelap atau lebih ringan, anda akan segera melihat kawasan paparan kosong. Untuk menukar, klik butang "Warna Latar", dan dalam dialog yang muncul, pilih warna yang dikehendaki.

Untuk memilih jubin yang anda mahu letakkan, klik butang "Pemilihan Tile". Kotak dialog akan dibuka, di mana imej jubin akan diletakkan. Untuk kemudahan, jubin dipisahkan oleh tab jubin dengan nama-nama jenis - Normal (asas, latar belakang) decors jubin - jubin bercorak dan Panel - set jubin dengan corak, bersama-sama membentuk corak siap atau komposisi. Pilihan jubin dibuat oleh klik mouse pada imej. Gerbang yang dipilih dipaparkan di bahagian atas khidmat.

Dalam sesetengah kes, adalah perlu untuk menentukan dengan betul arah meletakkan jubin dengan corak dermakan corak yang indah. Untuk tujuan ini, pilihan membuang jubin sebanyak 180 darjah disediakan. Di bahagian atas khidmat terdapat kotak centang dengan tulisan "Flip" (kotak centang / kotak burung). Dengan pilihan yang dibolehkan, semua jubin yang akan dipasang akan terbalik 180 darjah berbanding dengan imejnya.

Memilih jubin, hanya gerakkan tetikus ke atas dinding di mana anda hendak memasang jubin. Di tempat yang betul, klik tetikus, imej jubin akan dipasang di tempat ini. Untuk membatalkan pemasangan, klik di sini sekali lagi - jubin akan dikeluarkan.

Selain paparan visual lokasi jubin di dinding, perkhidmatan juga mengira bilangan jubin yang digunakan. Dan, jika, bergantung pada tetapan penyemak imbas, terdapat kemungkinan penyimpangan sedikit imej, pengiraan sepenuhnya berdasarkan pengiraan matematik bagi koordinat setiap objek. Anda boleh melihat pengiraan dengan mengklik pada butang "Tunjukkan pengiraan" di sudut kanan atas. Hasilnya akan dipaparkan dalam jadual ringkasan di bawah imej dinding. Jadual ini mengandungi maklumat tentang bilangan jubin keseluruhan (L), potong menegak (PB), melintang (Pr), dipotong dua pesawat (EGR), kawasan susun sebenar, bilangan yang diperlukan pengiraan.

Jika anda mempunyai masalah dengan membuat susun atur - anda boleh menghubungi kami untuk bantuan, kami akan menjawab anda:

Program untuk memilih susun atur jubin

Kemasan bilik mandi adalah proses yang kompleks. Sebagai tambahan kepada kehalusan teknologi, masih terdapat masalah dengan reka bentuk. Mandi, tandas, bilik mandi gabungan biasanya disusun dengan jubin. Tetapi bagaimana untuk merancang penempatannya di dinding supaya penamatnya cantik? Bagi mereka yang membuat keputusan untuk memperbaikinya, ada jalan keluar yang baik - menggunakan perisian. Terdapat program khas untuk memasang ubin, terdapat bahagian-bahagian seperti pembinaan umum atau perisian pereka, dan juga - terdapat perkhidmatan dalam talian dari pengeluar besar dan kedai yang menjual bahan penamat. Mereka akan dibincangkan dengan lebih lanjut.

Program khas untuk meletakkan jubin dan wallpaper. Terdapat tiga versi: Rumah untuk kegunaan rumah, Profi - untuk profesional, Profi + Render - profesional dengan fungsi canggih. Untuk reka bentuk diri, Tile 6.0 Home sesuai, tetapi tidak bebas - 1000 rubel setiap bulan penggunaan. Kesemua mereka boleh dibeli di laman web tile3D.com kempen. Secara semulajadi, ada salinan yang digodam, tetapi bagaimana selamat untuk memuat turunnya sukar untuk diucapkan.

Program untuk meletakkan jubin dalam 3D Tile 6.0

Program dalam versi semasa adalah baik: walaupun versi dilucutkan-down rumah membolehkan anda untuk membuat reka bentuk tiga dimensi (3D) dan untuk menerima pembayaran pada bahan-bahan yang diperlukan (kecuali untuk seluruh dan memotong jubin dan mengira jumlah grouts pelekat). Apa lagi yang boleh dia:

 • Pertimbangkan pintu dan tingkap bukaan, lajur, gerbang dan permukaan melengkung lain.
 • Terdapat peluang untuk membuat ubin baru dalam direktori, simpannya untuk kegunaan masa depan.
 • Jubin boleh dipasang dan dipindahkan di mana-mana sudut.
 • Anda boleh menambah imej tiga dimensi objek lain (mandi, mandi, dll) dengan menentukan koordinat mereka.
 • Program ini mengira jubin dan bahan habis, tetapi dalam versi "rumah" anda tidak boleh mencetaknya, tetapi anda boleh menuliskannya dari skrin atau membuat tangkapan skrin dan mencetaknya sebagai imej, bukan jadual.

Di samping itu, anda boleh mengubah tahap pencahayaan, gloss dan pelepasan jubin. Semua tetapan ini boleh dibuat untuk setiap objek individu. Yang baik - laman web ini mempunyai bentuk latihan untuk bekerja dengan program ini, di mana langkah-langkah menggambarkan penciptaan projek. Sangat mudah untuk bekerja dalam program ini, antaramuka dapat difahami, ia dikuasai dari kali pertama. Dari keburukan versi rumah - anda tidak boleh mendapatkan imbasan di dinding, yang agak menyusahkan. Secara umum, program ini baik, tetapi tidak bebas.

Ini adalah perisian khusus untuk mereka bentuk bilik mandi untuk profesional. Salah satu fungsi ialah tata letak jubin. Terdapat sejumlah besar sampel dalam pangkalan data - hampir 39 ribu jenis jubin dari pengeluar yang berbeza (pada masa penulisan, terdapat 362 daripada mereka). Projek susun atur dibangunkan berdasarkan sampel yang ada dalam pangkalan data, yang baru tidak dapat dibuat.

Terdapat juga versi Russified

Di sini secara ringkas kemungkinan program ini:

 • Sampel jubin terpilih secara automatik diletakkan di kawasan yang ditentukan.
 • Adalah mungkin untuk melihat pilihan susun atur yang lain.
 • Untuk membuat bilik mandi dalaman anda boleh memilih paip dari pangkalan yang besar. Dalam kes ini, kit dikumpulkan secara automatik. Jika perlu, mereka boleh diselaraskan.
 • Dalam proses mewujudkan projek, anda boleh menggunakan mana-mana arah, menilai hasil dari pelbagai perkara.
 • Buat "snapshot" hasilnya.

Terdapat dua mod operasi: lukisan dan sketsa. Dalam mod lukisan, imej hitam dan putih dicipta, yang kemudiannya boleh "dituangkan" dalam warna yang berbeza. Mod lakaran - sekaligus dengan warna.

Perisian profesional yang baik untuk membuat reka bentuk bilik mandi. Sememangnya, ia tidak percuma, tetapi terdapat versi demo dengan fungsi penuh, yang tersedia untuk semua tanpa bayaran. Tempoh kesahihan lesen percuma ialah 1 bulan. Jika anda membuat keputusan untuk membuat susun atur untuk diri sendiri, ini adalah pilihan yang baik, tetapi anda perlu bertemu dalam masa yang ditetapkan.

Program Seramik 3D - dalam versi demo untuk tempoh 1 bulan, adalah percuma

3D seramik membolehkan anda dengan cepat membuat projek: untuk setiap operasi mengambil masa 2-4 saat. Oleh itu, projek mudah dibina "dalam 5 minit, yang kompleks mengambil masa 15-20 minit. Berikut adalah satu set fungsi:

 • penciptaan premis mana-mana konfigurasi untuk dimensi yang tepat, termasuk mansard;
 • lukisan mudah niche, rak, ledges, kotak sebarang konfigurasi;
 • kemungkinan mewujudkan kontur jubin dari sebarang bentuk (poligonal, bulat, dan sebagainya);
 • lukisan lajur dan penamat mereka;
 • Pemeliharaan corak gaya mana-mana kerumitan;
 • Penggantian kontur dan dimensi bilik dengan pemeliharaan susun atur;
 • kemungkinan mewujudkan tangga dan dekorasi mereka dengan jubin;
 • pengiraan automatik bilangan jubin.

Secara umum, 3D Seramik bukan sahaja merupakan program untuk meletakkan jubin. Di dalamnya, anda boleh membuat dan reka bentuk keseluruhan bilik mandi dan membuat reka bentuk unsur-unsur atau bahagian-bahagian bilik yang lain, yang melibatkan pemasangan jubin. Adalah baik bahawa program ini disertakan dengan pelajaran terperinci yang mudah dikuasai.

Ini adalah versi percuma program profesional untuk reka bentuk 3D pelbagai objek dan bahagian, yang dicipta oleh syarikat ASCON Rusia. Oleh itu, ini bukan sekadar satu program untuk meletakkan jubin. Ini hanya sebahagian kecil daripadanya. Versi Kompas-3D LT adalah versi pengenalan yang membolehkan anda menguasai pemodelan dan perancangan 3D. Dalam set lengkap dengan program ini ada bahan latihan - contoh video dan grafik.

Untuk pemodelan volumetrik, termasuk adalah mungkin dan untuk membuat dalaman dan jubin untuk meletakkan

Kompas 3D dalam versi cahaya mempunyai fungsi yang sangat terpantas, tetapi untuk jubin ia lebih daripada cukup. Untuk merancang tata letak jubin semasa pemasangan, pakej dimuatkan dengan konfigurasi bangunan (ada juga bangunan mesin). Untuk pakej asas dan bangunan, pemacu memerlukan kira-kira 3.5 GB memori.

Dengan program ini, anda boleh:

 • membuat susunan plot;
 • Reka bentuk bilik menggunakan pelbagai bahan penamat dan menilai hasil dalam bentuk imej tiga dimensi;
 • untuk membangunkan objek hiasan yang unik dan mendapatkan lukisan mereka;
 • selepas projek selesai, dapatkan lukisan dengan dimensi.

Secara umum, program itu adalah pelbagai fungsi walaupun dalam versi percuma. Pada masa yang sama, anda boleh mempelajari asas-asas reka bentuk 3D.

Program mudah untuk meletakkan jubin tanpa kesan khas - Arkulator 7

Jika anda tidak memerlukan imej tiga dimensi, tetapi anda perlu melihat susun atur, dan juga mengira jumlah bahan tanpa kesilapan, perhatikan program Arkulyator 7. Ia direka untuk mengira bahan-bahan untuk kerja-kerja kemasan dalaman. Iaitu, dengan bantuannya, anda boleh menentukan dengan tepat bilangan jubin yang diperlukan, kertas dinding, lamina, dan sebagainya. Ia juga mungkin untuk mengira bilangan bahan untuk facades berudara. Kejutan yang menyenangkan: program ini untuk meletakkan jubin (dan bukan sahaja) adalah percuma.

Ia adalah mungkin untuk mengira jumlah jubin dengan tepat selepas susun atur dalam program yang boleh Arkulator 7.0

Apa yang boleh anda lakukan di dalamnya:

 • Buat permukaan apa-apa saiz dan bentuk, letakkan mereka pembukaan apa-apa bentuk.
 • Kedudukan jubin boleh dilaraskan, dibuka pada sudut mana pun.
 • Pada satu permukaan boleh ditempatkan objek dengan saiz yang berbeza dalam arah yang berbeza.

Belajar untuk tidak berfungsi tidak masalah walaupun bukan pengguna yang paling "maju". Antara muka jelas, keperluan untuk komputer sangat sederhana, pada cakera yang dibutuhkan kurang dari 1 MB. Pilihan yang sangat baik jika anda hanya memerlukan susun atur, bukannya membangunkan reka bentuk dengan penempatan paip, perabot, dll.

Sebagai tambahan kepada program khusus, terdapat banyak perisian yang bertujuan untuk merancang objek lain, tetapi di mana ada bahagian untuk meletakkan ubin. Jika anda mempunyai pengalaman dalam salah satu daripada mereka, lebih mudah untuk bekerja dengan antara muka yang biasa daripada menguasai yang baru. Berikut adalah beberapa program pembinaan atau perabot umum di mana anda boleh melukis jubin.

 • AvtoCad (AutoCad) adalah program umum dengan pelbagai fungsi (ada 2D dan 3 D).
 • NanoCad - analogi di atas, tetapi pembangunan Rusia. Versi asas adalah percuma.
 • PRO100 (PRO100). Program ini direka untuk pembangunan perabot, tetapi terdapat bahagian yang padat untuk merancang susun atur jubin, lamina, kertas dinding. Ramai orang mengatakan bahawa lebih mudah untuk bekerja di dalamnya daripada di AutoCAD.
 • SketchUp - sebuah program untuk reka bentuk bilik dan perabot, terdapat satu bahagian untuk jubin, tetapi fungsi kecil, dan sukar untuk berfungsi. Di samping itu, anda perlu mengira jumlah semula secara manual kerana kesilapan dalam pengiraan tidak biasa.

Sudah tentu, ini bukan perisian khas dan ia tidak begitu mudah untuk bekerja dengan mereka. Tetapi jika mereka sudah bekerja di bahagian lain, ia akan lebih mudah difahami, daripada belajar reka bentuk dalam program baru.

Perisian Layout Tile Dalam Talian

Kebanyakan kedai jubin dalam talian atau pengeluar menyediakan peluang untuk membuat projek sendiri secara percuma dalam talian. Keanehannya ialah pada asasnya anda boleh bekerja hanya dengan koleksi yang berada di sumber tersebut. Anda tidak boleh menambah data anda sendiri kepada program tersebut.

Mereka bekerja pada prinsip permainan pelayar - anda tidak perlu memuat turun dan memasangnya. Anda bekerja melalui penyemak imbas di sumber kempen. Perintah membuat projek standard: memilih atau menarik pelan bilik yang anda hendak buat susun atur jubin, pilih koleksi (dari mereka yang ada di laman web), kemudian buat susun atur. Hasilnya biasanya membentuk pernyataan: berapa banyak jubin yang anda perlukan, anda juga boleh mencetak atau menyimpan susun atur, yang anda lakukan sebagai sapuan di dinding.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

7 + 2 =