Pagar dari pagar logam

Pemasangan pagar dari pagar logam

Pagar yang diperbuat daripada pagar logam agak relevan dalam pembinaan moden rumah-rumah negara, kerana jenis pagar ini berbeza dari orang lain kerana tidak perlu mengeluarkan sejumlah besar bahan. Semua instrumen boleh dibeli dengan murah. Kelebihan utama pagar dari pagar logam adalah berat ringan. Maklum balas positif mengenainya dikaitkan dengan jangka hayat reka bentuk ini.

Pagar klasik diperbuat daripada pagar logam

Melaksanakan fungsi perlindungan, pagar mempunyai unsur kekisi, jarak antara yang sangat dekat, dan masing-masing dilengkapi dengan ujung tajam. Untuk membuat pengiraan yang sesuai sebelum memasang seluruh struktur, anda boleh menggunakan kalkulator yang disediakan di tapak untuk pembinaan.

Sebelum membuat pagar dari pagar logam, semua mata utama yang akan dikaitkan dengan peranti pagar perlu disediakan. Reka bentuk yang dirancang untuk pagar memerlukan pengiraan yang sesuai, bermula dengan perimeter wilayah tertutup dan berakhir dengan penampilan luar struktur, dengan mengambil kira bentuknya, termasuk bilangan dan kos bahan binaan yang diperlukan.

Nama unsur pagar dan unsur-unsur dari pagar logam

Alat dan bahan yang diperlukan

Selepas membaca arahan mengenai bagaimana memasang pagar dengan betul dari pagar logam, anda boleh mula mendirikan pagar. Untuk melakukan ini, anda perlu membeli satu set alat lengkap:

 1. Pemutar skru.
 2. Alat bantu kecil.
 3. Alat untuk kerja bumi.
 4. Peralatan untuk kimpalan.

Pemutar skru digunakan untuk memasang bingkai untuk pin logam. Alat bantu kecil menghasilkan jenis kerja tambahan untuk memasang pagar dari pagar besi. Sebagai alat untuk bekerja dengan tanah dan menggali lubang, sekop konvensional atau gerudi adalah sesuai.

Skema lubang peranti di bawah tiang pagar

Untuk memasang lags melintang, di mana anda perlu memasang piket logam untuk pagar, ia harus menggunakan mesin kimpalan. Kimpalan adalah pilihan terbaik untuk melaksanakan pekerjaan ini. Untuk memasang pagar dengan betul untuk dacha dari troli Eropah sendiri, anda harus mempunyai jenis bahan seperti:

Pasang kelengkapan logam ke bingkai dengan skru penekanan diri galvanis. Untuk struktur dengan berat badan yang rendah, paip profil dengan seksyen 60x60 mm sesuai. Ini akan membolehkan ia menahan kesan beban angin. Beli pagar logam boleh menjadi ketebalan 0.5-2 mm. Logam ini mempunyai salutan di atas lapisan anti-karat, di mana cat digunakan.

Proses mengikat hubungan logam ke kerangka pagar

Pipa profil dengan keratan rentas 20x40 mm diperlukan untuk membetulkan log longitudinal tanpa kimpalan, membenarkan pemasangan striket logam. Sekiranya pemasangan pagar dirancang dari pagar logam dengan tiang bata, bata diperlukan. Bar logam mendatar boleh diganti dengan balok kayu, maka pagar akan menjadi pagar gabungan.

Rasuk kayu dirawat dengan antiseptik sebelum digunakan, dan selepas lukisan ia harus dicat. Sokongan harus jarak dekat dari satu sama lain, kerana perlu mengambil kira berat pokok dan pagar logam. Semakin lama panjang bar, semakin besar risiko yang tidak akan memegang pin logam.

Cara mengira bahan yang diperlukan

Untuk memastikan penjimatan sumber dalam pembinaan pagar, perlu dilakukan pengiraan bahan yang sesuai.

Untuk menentukan jumlah bahan yang diperlukan untuk memasang pagar dari pagar logam, kalkulator diperlukan:

 1. Lakukan pengukuran tepat perimeter, di mana pagar mesti lulus.

Tetapkan lebar jurang antara tali.

 • Kirakan saiz pintu dan pintu pagar.
 • Pilih kaedah pengikat elemen pagar (kimpalan, pengikat berlabuh, klip pemasangan, sudut).
 • Tentukan bilangan log yang diperlukan, sokongan, bahan habis pakai (skru, cat, primer).
 • Oleh kerana panjang satu ketinggian boleh menjadi 2-12 m, menggunakan kalkulator untuk mengira kos bahan pagar, ingatlah bahawa perlu meletakkan pendukung untuk piket logam pada jarak 2-3 m dari satu sama lain. Ini akan memastikan beban seragam pada kayu balak. Sekiranya kos bahan membolehkan anda membuat pembelian, memilih skru, anda tidak boleh menyimpannya.

  Untuk menentukan bilangan jalur berprofil, anda boleh menggunakan formula:

  Sh = З * (1000 mm - Рз) / (133 mm + Рз),

  • Sh - bilangan pagar (pcs);
  • 3 - panjang pagar (m);
  • P3 ialah lebar jurang (mm).

  Jika projek itu direka bentuk untuk membina pagar "catur", ia perlu untuk memasang pagar buta dengan cara yang berperingkat. Dalam kes ini, jumlah pagar yang dihasilkan mengikut formula perlu ditingkatkan sebanyak 2 kali. "Catur" ialah:

  Pemilihan bahan dilakukan bergantung pada tujuan alat pagar. Versi paling mesra pagar boleh dibuat dari kayu, jadi ulasan tentangnya sentiasa positif. Pada masa yang sama, kayu adalah bahan yang lebih murah, tidak seperti logam. Tidak perlu menghabiskan banyak masa dan usaha untuk memasangnya: pagar akan menyerupai tangga.

  Pilihan yang mungkin untuk mendapatkan pin ke pagar

  Pembinaan harus dilakukan hanya dari produk bersertifikat yang sepadan dengan GOST. Sekiranya pemasangan pagar dilakukan secara berperingkat, maka bagi reka bentuk ini terdapat 2 jenis:

  Kesaksian menunjukkan bahawa pilihan pertama lebih berfaedah, kerana pagar mendatar menyerupai tangga, dan halangan seperti itu sangat mudah diatasi.

  Bagaimana untuk membuat pagar dari pagar piket logam

  Penyediaan dan menandakan wilayah untuk pendirian pagar

  Selepas pengumpulan alat dan bahan, anda boleh meneruskan pemasangan pagar. Pertama di atas kertas, perlu menyediakan draf reka bentuk masa depan untuk mencapai semua peringkat secara bertahap. Struktur yang dihasilkan mesti sempurna rata. Tugas ini tidak terlalu sukar untuk melakukan semua kerja sendiri. Anda boleh membangunkan projek yang akan mewujudkan pagar gabungan.

  Apabila rancangan reka bentuk disediakan, jumlah bahan yang diperlukan dibeli selepas pengiraan, sebelum pemasangan pagar melakukan pembersihan wilayah dari serpihan.

  Pembinaan struktur baru harus bermula selepas pembongkaran pagar lama. Rumput, semak dan tumbuh-tumbuhan lain dikeluarkan, permukaannya diratakan.

  Skim untuk memasang pagar diperbuat daripada pagar logam

  Setelah menentukan semua sudut perimeter, mereka harus memandu di pasak dari pokok itu dan tarik tali di antara mereka. Ini akan membolehkan anda melakukan tanda yang sesuai sebelum memulakan kerja pemasangan untuk menandakan tempat di mana jawatan sokongan berada.

  Setelah menandakan setiap titik pemasangan tiang pagar di sepanjang perimeter wilayah, yang mesti dilindungi, rentetan itu dikeluarkan dan bingkai dimulakan, contohnya, dari bahan dari Leroy Merlin, yang telah membuktikan diri mereka kerana kualiti yang sesuai. Untuk ini, perlu menggali lubang-lubang di tempat-tempat yang ditandakan sebelum ini, dengan mengambil kira kedalaman pembekuan tanah.

  Penyediaan lubang untuk tiang pagar

  Peringkat seterusnya dihubungkan dengan menggali lubang untuk menyokong pagar dari pagar logam. Untuk tujuan ini, sekop konvensional disediakan terlebih dahulu digunakan. Bilangan telaga yang diperlukan mesti ditentukan pada peringkat pengiraan bahan.

  Alat mudah adalah gerudi yang dapat menggerudi lubang dalam. Saiz kedalamannya tidak lebih dari 50 cm. Oleh kerana pendirian pagar perlu dipasang setiap 2-3 m, lubang-lubang itu harus digali seperti jarak antara satu sama lain. Untuk memastikan pengancing tiang yang paling dipercayai, mengisi lubang dengan tanah tidak akan mencukupi. Ia adalah perlu untuk membuat konkrit dengan menyediakan penyelesaian konkrit mengikut skim standard. Campuran boleh dibuat atau dibuat dari pasir, simen dan air secara bebas.

  Semasa pemasangan pagar, adalah perlu untuk memantau ketegangan peranti setiap lajur, yang menunjukkan penggunaan tingkat bangunan. Menentukan jarak di antara kutub diperlukan dengan mengambil kira panjang salib.

  Sokongan yang dipasang mestilah ditetapkan untuk masa yang tertentu, kerana ia akan mengambil masa 2 hari untuk menunggu konkrit kering sepenuhnya.

  Bingkai pagar yang dipasang dari pagar

  Sokongan menegak boleh diperbaiki dengan tangan mereka sendiri menggunakan sokongan kayu.

  Bagaimana untuk memasang sokongan sendiri

  Sekiranya sokongan adalah paip profil, bahagian silangnya ialah 40x40x4 mm, maka kedalaman lubang untuk itu perlu ditentukan oleh keadaan cuaca di rantau ini. Memperdalam dapat mencapai 1-1.5 m. Pos sebelum pengairan mesti menjalani rawatan dengan komposisi anti-menghakis. Apabila pemasangan menyokong secara menegak, perhatian khusus perlu dibayar kepada peranti jawatan sudut, yang menyumbang kepada beban yang paling besar.

  Untuk tegas membetulkan tiang-tiang di dalam tanah, anda harus menggunakan batu yang dihancurkan, dengan baik merangsangnya. Rongga dalaman sokongan mesti diisi dengan konkrit untuk meningkatkan masa operasi struktur. Palam plastik dipasang pada bahagian atas sehingga kelembapan tidak jatuh. Di sudut perimeter lubang untuk tiang mesti dibuat lebih mendalam, kerana mereka mempunyai beban yang signifikan.

  Kapas saiz yang berbeza untuk jawatan pagar

  Pasir dan kerikil diletakkan di bawah. Panjang sokongan hendaklah dikira supaya selepas pemasangannya, saiz pin harus melebihi paras bar dengan 100-150 mm. Pemasangan hendaklah bermula dari tiang di sudut perimeter, dan kemudian anda boleh mula menuangkan sokongan dengan mortar simen, termasuk pasir, batu hancur atau konkrit pra-siap dari pengadun.

  Apabila memasang sokongan, terdapat tempat-tempat awal di mana salib akan diperlukan. Untuk tujuan ini, adalah perlu untuk mengawal ketepatan penanda dengan penanda, menandakan titik penetapan sepanjang sepanjang pagar, di mana piket logam akan dipasang. Di sini, kesabaran, perhatian dan ketepatan diperlukan. Tindakan ini dilakukan selepas lubang sudah siap dengan menggunakan gerudi atau spade bayonet, dan pendukung dipasang. Gunung palang sepanjang seluruh perimeter kawasan tertutup dengan menggunakan skru mengetuk sendiri.

  Bagaimana untuk menguatkan kekangan dengan tangan anda sendiri

  Jika anda membeli kit siap pakai dari pengilang, yang dihasilkan khusus untuk pembinaan pagar, pendukung di dalamnya sudah mempunyai elemen untuk memperbaiki lag. Apabila pagar buatan kepada mereka, adalah perlu untuk menguatkan kurungan, yang berfungsi untuk menetapkan bar longitudinal. Pemasangan pendakap bawah dibuat pada ketinggian 30 cm dari tanah, dan bahagian atas - pada 50 cm dari bahagian atas lajur.

  Untuk ketepatan pemasangan, paras bangunan dan kord laras digunakan, yang ditarik antara pendukung. Kurungan boleh diikat dengan kimpalan atau menggunakan "kepiting", yang merupakan sekumpulan pengapit. Menghasilkan pagar sendiri dari papan bergelombang, anda perlu membuat pengiraan awal dan menentukan kos bahan yang diperlukan.

  Proses menetapkan ketegangan pagar

  Jika kit lawan pedang dari pagar piket logam dibeli di Leroy Merlin, anda harus segera menggunakan arahan kepadanya, setelah membiasakan diri dengan teknologi pendirian pagar. Kerana ia biasanya mungkin untuk membeli bahagian-bahagian karkas bersama-sama dengan pagar, ia tidak perlu untuk cat mereka.

  Memasang log pada sokongan pagar di masa hadapan boleh dilakukan dengan menggunakan mesin kimpalan, maka tempat kimpalan tiang diperlakukan dengan komposisi anticorrosive. Sekiranya di Leroy Merlin atau dalam rantaian kedai yang lain, pagar piket logam warna tertentu dibeli secara berasingan, maka bingkai itu boleh dicat dengan warna yang sesuai, yang akan digabungkan dengan permukaan pin yang dicat. Selepas memasang log, adalah perlu untuk mula membuat tanda untuk mengikat pin, yang merupakan kerja yang teliti, memerlukan perhatian khusus dan ketepatan.

  Lukisan dimensi untuk membetulkan balak dan pagar logam

  Log boleh menjadi paip profil dengan seksyen 20x40x2 mm, anda boleh membelinya di Leroy Merlin. Mereka dipasang pada pendakap dengan pemutar skru yang kuat, yang dilengkapi dengan lampiran skru khas.

  Bagaimana untuk memasang pagar besi

  Untuk membina pagar untuk sebuah rumah yang ideal, mungkin hanya apabila semua tanda pada salib akan dibuat, yang membolehkan untuk menguatkan pagar dengan pantas. Anda boleh mengira jarak di antara mereka jika anda menggunakan kalkulator. Pasang pin ke salib dengan pemutar skru.

  Untuk mengetatkan butiran perlu sangat tepat, berbeza dengan kemungkinan untuk merosakkan penutup polimer pagar logam. Anda boleh mula memasang pin pada bingkai dengan memasang bahagian-bahagian ke pagar bawah pagar. Kelebihan bawah setiap elemen perlu diselaraskan melalui kord lampu, yang mesti sejajar dengan lurus di antara pendukung pengawal. Selalunya lebar jurang berada dalam lingkungan 50-100 mm.

  Arahan untuk mengikat pagar logam ke pagar

  Menguatkan pagar bukan sahaja boleh skru, tetapi juga baut atau rivet. Dalam kes ini, anda harus menggunakan riveter atau gerudi elektrik. Apabila memasang pagar dari kepingan berprofil dua kali ganda, jurang antara selat 80 mm. Pilih saiz jurang antara unsur-unsur pagar boleh menjadi pilihan. Ia mesti tegas sama di sepanjang perimeter pagar.

  Kelebihan bahawa pagar mempunyai dari papan beralur adalah kerana kekurangan keperluan untuk mengukur setiap bar secara menegak. Untuk penjajaran menegak dan pengedaran seragam struts logam di bahagian, gunakan stensil. Ia mengelakkan gangguan dan mencapai jarak standard antara bahagian. Arahan untuk set Marlene, serta teknologi memasang pagar, sediakan jarak 50 mm. Ia boleh dikurangkan kepada 20 mm dengan kenaikan 1 cm.

  Bagaimana untuk memasang bar pagar atas

  Di samping pagar dari pengeluar boleh membeli cornice. Ini akan menjadikan struktur lebih menarik. Anda boleh mengikatnya, serta pin, menggunakan skru mengetuk sendiri. Sekiranya terdapat tepi atas yang mendatar, anda perlu memasang bar pelindung di atasnya. Untuk menguatkannya, anda harus menggunakan pelekat khas atau tegas mengasah bar kepada pendukung pagar.

  Menarik kord dari suar di sepanjang panjang log longitudinal, perlu untuk mengimpal tiub profil sepanjang sepanjang bingkai oleh mesin kimpalan. Tempat kimpalan adalah primed. Kemudian struktur itu harus dicat dan pergi ke peringkat akhir peranti pagar rumah. Ia perlu untuk mengambil pemutar skru untuk mengikat pin. Skru penyaduran sendiri hendaklah terletak pada ketinggian longitudinal. Jarak boleh dipilih secara berasingan, meninggalkan 100-150 mm dari tanah.

  Selesai dipasang bar atas pagar dari pagar

  Jika anda membina pagar pagar besi tidak membenarkan kosnya, maka anda boleh memasang pagar papan beralun. Dalam apa jua keadaan, untuk memastikan perlindungan yang boleh dipercayai dari wilayah dari penembusan yang tidak diingini orang, haiwan, menyembunyikan rumah dari mata penasaran orang-orang yang lewat, anda harus mendapatkan bahan atau kit yang berkualiti dari pengilang. Komen mengenai teknologi mendirikan pagar dari pagar logam menunjukkan bahawa ia tidak sukar. Anda boleh membina sendiri.

  Pagar daripada pagar logam: pemasangan, pemilihan, harga

  Pagar yang dibuat dari pagar boleh berbeza dalam bentuk, warna. Ia adalah mungkin untuk menukar jarak di lumen. Ini membolehkan anda membuat penampilan menarik pagar, yang sesuai dengan reka bentuk laman web, menjadikannya lebih menarik.

  Berikut adalah beberapa gambar beberapa pilihan.

  Pagar ini popular. Terdapat beberapa sebab utama untuk ini.

  1. Sempurna melengkapkan rupa bumi di mana-mana rupa bumi.
  2. Ia boleh menarik untuk bergabung dengan bahan binaan lain yang mengambil bahagian dalam penciptaan pagar.
  3. Terdapat pilihan untuk gabungan organik dengan batu bata atau batu. Ia juga menarik untuk melihat dan gabungannya berdasarkan logam atau konkrit.
  4. Pemasangan yang tidak rumit membolehkan anda menggunakannya secara aktif dalam kebanyakan isi rumah individu. Pemasangan adalah mudah walaupun bagi mereka yang tidak mempunyai kemahiran khas. Anda tidak perlu membelanjakan wang tambahan untuk buruh pekerja yang bekerja dalam memasang pagar.
  5. Penyelenggaraan mudah boleh menjadi sebab utama penggunaannya secara besar-besaran. Juga pada masa yang sama, penghapusan kecacatan yang berlaku di dalamnya semasa operasi dijalankan. Kerosakan semacam itu boleh disebabkan oleh faktor semula jadi luaran yang berubah sepanjang tahun.
  6. Kebolehpercayaan. Jika anda menggunakan elemen yang tinggi, maka bersama-sama dengan hiasan, ia menjadi unsur yang boleh dipercayai untuk melindungi tapak dari pencerobohan orang yang tidak dikenali.
  7. Harus diingat bahawa pagar membolehkan anda menanam tumbuhan secara langsung berhampiran unsur-unsur struktur. Ini amat penting bagi pemilik plot rumah tangga.

  Harga untuk pagar logam

  Kos secara langsung bergantung kepada bahan dan saiznya. Parameter yang sama pentingnya ialah ketebalan logam dari mana ia dibuat.

  Berikut adalah jenis yang paling biasa, harga untuk mereka di pinggir bandar, yang membantu untuk mengetahui berapa banyak item ini bernilai.

  Pemasangan pagar dengan tangan sendiri

  Untuk melaksanakan pemasangan, perlu dilakukan beberapa siri tindakan berturut-turut.

  1. Sediakan tiang sokongan. Biasanya ia dibuat berdasarkan paip atau bar logam pada asas kayu yang tebal.
  2. Juga perlu menyediakan rel sempit dengan penggunaan logam.
  3. Perlu perhatian bar salib, yang juga dibuat berdasarkan logam. Ia adalah perlu bukan sahaja dari sudut pandang hiasan, tetapi juga sebagai elemen untuk mewujudkan ketegaran struktur tambahan.
  4. Seterusnya, kirakan panjang dan ketinggian.
  5. Selepas ini, pengiraan jarak antara elemen menegak yang melaksanakan fungsi sokongan. Pada masa yang sama, kami melakukan pengiraan mengikut saiz.
  6. Awalnya kami membuat kerja persediaan untuk persiapan pagar masa depan.
  7. Dalam tiang bahagian bawah dirawat dengan resin panas. Ini akan menghilangkan proses yang berkaitan dengan kerosakan. Oleh itu, tempoh perkhidmatan akan lebih lama.
  8. Sekarang kita bebas dari rumput, rumput garis pagar masa depan.
  9. Kemudian kita meregangkan rumah api di kawasan yang sepatutnya di atas pagar, membuat tanda tempat di mana tiang itu akan ditempatkan. Perlu diingat bahawa Panjang jarak antara mereka tidak boleh melebihi tiga meter. Sekiranya tidak terdapat bahagian yang membosankan, yang akan segera menyebabkan kerosakan.
  10. Kami menjalankan pemasangan mereka di lapangan. Untuk kebolehpercayaan yang lebih tinggi, disyorkan untuk mengisinya dengan penyelesaian konkrit. Ini amat penting untuk tiang logam.
  11. Kini selepas penyelesaian telah menguatkan, ia mungkin diteruskan untuk pemasangan panduan mendatar antara jawatan. Di sini mesti diingat bahawa adalah mungkin untuk menetapkan panduan itu terlebih dahulu, kemudian untuk melancarkan unsur-unsur struktur pada mereka. Juga ada pilihan, apabila bahagian itu dibuat sebelum ini, kemudian diikat ke jawatan menggunakan panduan yang sama.
  12. Semasa pemasangan pada panduan, perlu diingat bahawa jarak harus berada pada tahap lebar unsur-unsur individu. Pengancing dibuat dengan bantuan bolt, dan dengan bantuan kuku atau skru mengetuk diri. Dalam keadaan di mana tiang dibuat daripada logam, panduan dipasang di sudut-sudut, yang sebelum ini dikimpal kepada unsur-unsur struktur ini.

  Pagar diperbuat daripada bata dan pagar logam

  Jenis ini termasuk komponen yang diperbuat daripada logam dengan ketebalan pesanan 4.5 milimeter.

  Untuk pendirian satu set alat diperlukan termasuk gerudi, mesin kimpalan dan pemutar skru.

  1. Awalnya digubal.
  2. Sekarang anda perlu memasang bingkai tersebut. Untuk tujuan ini, lubang menggali di tempat yang ditetapkan. Mereka dipasang jawatan. Seterusnya, asas dibuang.
  3. Selepas yayasan itu siap, kerja keras dibuat kira-kira setengah meter dari ruang bawah tanah.
  4. Di samping itu, adalah disyorkan bahawa tiang-tiang logam dibaja. Ini akan mewujudkan penampilan yang lebih menarik.
  5. Semasa lapisan batu bata mereka, anda mesti terlebih dahulu menyediakan sudut-sudut pada tahap penumpuan yang dimaksudkan untuk panduan masa depan. Untuk melakukan ini, mereka dikimpal sedemikian rupa sehingga selepas itu terdapat protrusion tidak kurang daripada sepuluh sentimeter.
  6. Sekarang dihasilkan pemasangan panduan mendatar. Ini boleh dilakukan oleh kimpalan dan menggunakan skru.
  7. Kemudian semua komponen menegak dipasang. Kerja ini dilakukan menggunakan pemutar skru, bolt. Anda juga boleh menggunakan skru mengetuk diri untuk logam. Ia tidak disyorkan untuk mengikat dengan kimpalan, kerana ini akan menyebabkan kesulitan ketika melakukan pembaikan. Sekarang pagar siap untuk operasi.

  Secara ringkas dan pada dasarnya - mengenai pemasangan dan pemasangan.

  Pagar dari pagar logam (pagar euro) dengan tangan mereka sendiri

  Pilihan pagar untuk laman web ini bukan tugas mudah - ia mesti dipercayai, tahan lama, cantik. Semua keperluan ini dipenuhi oleh pagar yang diperbuat daripada pagar piket logam (pagar euro). Mendaki ia bermasalah - bukannya ketegaran. Memecahnya "membosankan" - biasanya, hooliganisme amatur terhad kepada fakta bahawa beberapa bilah bengkok. Kecantikan, tentu saja, adalah kriteria subjektif, tetapi pagar seperti kelihatan lebih baik daripada pagar padu yang sama diperbuat daripada papan beralun. Di samping itu, mereka tidak begitu tertakluk kepada beban angin, yang membolehkan anda menjimatkan tiang. Plus tambahan - mereka dibersihkan. Secara umum, pilihan yang baik.

  Apakah pagar logam?

  Pagar logam diperbuat daripada keluli lembaran tergalvani. Relief dibentuk di atas helai, selepas itu ia dipotong menjadi jahitan jalur, ditutup dengan sebatian pelindung, dicat. Memperoleh tali ketinggian tertentu. Biasanya ketinggian adalah dari 150 hingga 180 cm. Untuk melengkapkan pagar, kami juga memerlukan tiang sokongan (biasanya 60 * 60 * 2 mm), tali busur (dua atau tiga batang salib yang bergerak di antara jawatan) dan pengikat.

  Ia kelihatan agak kukuh

  Ketebalan logam boleh dari 0,4 hingga 1,5 mm. Yang paling biasa ialah keluli dengan ketebalan 0.5 mm. Lebar rod adalah dari 80 mm hingga 128 mm, panjangnya sehingga 2 meter.

  Profil berbentuk P dan M logam pagar

  Terdapat pagar logam dengan profil yang berbeza: P (segi empat tepat), berbentuk M dan separuh bulatan. Berbentuk M mempunyai lebih banyak rusuk, masing-masing mempunyai ketegaran yang lebih besar. Tetapi ada juga yang berbentuk U, yang mempunyai alur di "belakang". Di sini dalam kes ini sudah sukar untuk mengatakan mana yang akan menjadi lebih sukar. Kemungkinan besar, yang terakhir, terutama jika tepinya digulung.

  Setiap syarikat mempunyai profil sendiri

  Separuh bulatan juga mempunyai ketegaran yang lebih besar, tetapi lebih sukar untuk dibentuk dan biasanya mempunyai harga yang lebih tinggi. Untuk kekuatan yang lebih besar, alur tambahan juga boleh dibentuk sepanjang sisi panjang.

  Secara umum, semakin besar alur-tulang rusuk kekakuan, rintangan yang lebih baik di sepanjang papan panjang. Tetapi dengan komplikasi medan, harga semakin tinggi. Oleh kerana ia sendiri agak besar, seseorang biasanya perlu mencari kompromi. Walau bagaimanapun, bar mesti menahan percubaan anda untuk membengkokkannya.

  Apa yang perlu dicari ketika memilih

  Apabila anda memilih pagar logam, anda dinasihatkan untuk melihat kumpulan yang ditawarkan kepada anda secara langsung. Diisytiharkan mungkin ketebalan logam yang sama, tetapi dalam praktiknya ternyata bahawa pinggir bar dari satu batch boleh dibengkokkan dengan jari, dengan pihak lain tumpuan sedemikian gagal. Dan ini adalah dari satu pengilang. Kes itu sebagai satu kelompok logam, tetapi ia jarang stabil.

  Kelebihan rolled, beberapa lapisan lapisan perlindungan - ini adalah tanda-tanda pagar logam yang baik

  Masih pastikan untuk memberi perhatian kepada tepi - lebih baik jika mereka digulung. Pertama, penampilan yang lebih menarik, dan kedua, kekakuan pagar, ketiga, kelebihan tajam bengkok dan mustahil untuk terluka. Kelemahan piket dengan rolling adalah satu - harga yang lebih tinggi, kerana peralatan khas dan masa pemprosesan tambahan diperlukan.

  Sekiranya kita bercakap tentang produk syarikat-syarikat tertentu, maka Euroshtaket Grand Line (Grand Line), Barrera Grande, Nova, Pusat TPK Metallokrovli, FinFold, UNIX (Unix) adalah popular.

  Ia perlu difahami dan dalam kaedah mewarna. Terdapat pagar besi dengan lukisan dua belah dan satu sisi. Pada satu sisi, bahagian belakang ditutup dengan lapisan tanah tanpa pewarnaan. Ia mempunyai, dengan itu, warna kelabu. Pagar pagar logam dicat pada satu sisi, bahagian dalamnya berwarna kelabu. Ini tidak begitu buruk - ia tidak dapat dilihat. Jika anda tidak menyukai pilihan ini, atau beli dengan lukisan dua belah, atau cat diri anda. Cat diambil untuk "bumbung", memilih teduh yang sesuai. Perhatikan bahawa logam cat-menyambar kelihatan ... tidak begitu banyak. Sekiranya terdapat senapang semburan, penampilan akan menjadi baik, walaupun tidak sempurna.

  Ini adalah bagaimana "sisi terbalik" pagar dicat dari satu sisi pagar logam

  Juga perlu diambil kira bahawa terdapat dua jenis pewarnaan pagar logam:

  Kaedah pertama adalah lebih dipercayai, memandangkan teknologi aplikasi memerlukan peralatan khusus dan pematuhan ketat terhadap teknologi. Akibatnya, pagar seperti itu dapat menahan peningkatan tekanan mekanikal. Walaupun terdapat calar di salutan (walaupun ia harus dicuba), logam tidak karat, kerana masih ada salutan pelindung yang menghalang penampilan karat.

  Lapisan polimer - pilihan terbaik untuk hari ini

  Salutan serbuk, secara teori, tidak lebih buruk. Tetapi hanya jika ia dilakukan mengikut peraturan: salutan pelindung digunakan pada logam utama, dan cat serbuk diletakkan di atasnya dan dibakar di dalam bilik khas. Tetapi intinya ialah anda boleh memohon cat di "garaj", dan entah bagaimana ia boleh dibakar di tempat yang sama. Hasilnya hanya akan berbeza sekali. Di samping itu, terdapat helaian siap asal Cina. Di dalamnya, cat digunakan di kedai, tetapi, selalunya, secara langsung pada permukaan keluli yang tidak dilindungi. Secara kebetulan, anda tidak boleh menentukan semua nuansa ini, dan selepas calar sedikit, karat muncul. Jadi salutan polimer lebih "selamat".

  Apa yang boleh menjadi pagar diperbuat daripada pagar logam

  Pagar logam boleh disukai atau tidak, kerana rasa tidak membantah. Tetapi dari segi praktikal, mereka pasti mendapat manfaat daripada analog kayu. Sebaik sahaja anda telah menubuhkan, anda tidak ingat pagar selama bertahun-tahun. Ia tidak perlu dicat untuk mempunyai penampilan yang baik, kerana cat berkualiti baik berlangsung selama bertahun-tahun tanpa perubahan yang kelihatan. Dan ini adalah salah satu faktor penting yang membuat seseorang berfikir tentang memasang pagar seperti itu.

  Pilihan tanpa asas

  Pada asas reben

  Dengan asas dan tiang batu bata klinker

  Terdapat satu baris dan dua baris (dua sisi, papan papan) kaedah pemasangan jalur pagar besi. Apabila dua baris, bar diletakkan pada kedua-dua belah tali, dan supaya mereka juga bertindih antara satu sama lain dengan satu sentimeter. Oleh itu, jarak antara selat harus sedikit kurang daripada lebar tangkai. Dengan pemasangan ini, lath per meter pagar akan diperlukan oleh 55-60% lebih. Tetapi pagar ternyata hampir tidak kelihatan - hanya pada sudut tertentu anda dapat melihat sebahagian kecil kawasan tersebut. Dan ini walaupun hakikat bahawa pagar tidak akan berterusan dan semua "pesona" pagar padu tidak akan menjejaskan anda.

  Kaedah pemasangan pagar logam: dalam satu dan dua baris

  Selalunya, tali itu ditegakkan secara menegak, tetapi terdapat juga kaedah pemasangan mendatar - ia juga boleh satu baris atau dua baris. Pagar mendatar kelihatan lebih "eksotik". Dengan pengeditan dua baris (dua sisi), bar biasanya tidak jelas.

  Pagar mendatar pagar besi

  Kelemahan kaedah pemasangan ini adalah bahawa tiang khas dan tiang pengantara diperlukan, yang akan memberikan ketegaran yang diperlukan struktur. Satu lagi nuansa: selat biasanya dihasilkan dengan panjang sehingga 180 cm, yang lebih lama perlu diperintahkan, dan ini memerlukan wang tambahan. Jadi sama ada kita perlu menyiarkan lebih kerap, atau membayar lebih untuk saiz tersuai.

  Apabila memasang dalam satu baris, jurang di antara bilah mungkin berbeza. Jarak yang tepat dipilih dengan sewenang-wenangnya, bergantung kepada berapa banyak "telus" yang anda mahu buat pagar. Selalunya, jarak antara pin adalah 35-50% lebar bar. Tetapi ini bukan peraturan, ada jurang yang lebih kecil dan lebih besar.

  Apabila memasang "catur", jika anda tidak mahu melihat halaman anda di sudut, bar harus menutup 50% lebar padding atau lebih. Sekiranya "keterlihatan" tidak penting, anda boleh menetapkannya supaya bahagian tepi bertindih hanya 1 cm.

  Ketinggian pagar dipilih bergantung pada kehendak pemilik. Sekiranya anda ingin halaman itu sedekat mungkin dari mata prying, panjang bar harus dari 180 cm. Memandangkan mereka akan dibangkitkan sedikit di atas tanah, ini cukup untuk memastikan bahawa kebanyakan orang tidak dapat melihat wilayah anda.

  Ketinggian adalah pilihan

  Jika anda tidak peduli, anda akan melihat sesuatu melalui pagar atau tidak, anda boleh mengambil dan 1250 mm dan 1500 mm. Dalam kes pertama, pagar akan berakhir di mana-mana di peringkat dada orang yang lewat, di kedua - pada paras mata atau sedikit lebih rendah (susun atur anggaran melihat dalam angka), dan ini tanpa asas.

  Lebar rentang pagar menegak dari pagar logam adalah 200-250 cm. Ia berada pada jarak ini bahawa tiang-tiang itu ditimbun, maka dua atau tiga crosspieces diikat di antara mereka. Barisan ini dipanggil "lags" atau "tali busur". Untuk pagar dengan ketinggian sehingga 150 cm, dua ahli silang adalah mencukupi, untuk yang lebih tinggi tiga lebih baik.

  Terdapat beberapa jenis pengisian jarak (jarak antara tiang). Cara paling mudah untuk memasang kaedah lurus adalah apabila semua jalur adalah panjang yang sama. Di atas pagar ini, anda boleh meletakkan bar berbentuk U yang dibuat dari bahan yang sama (dijual di tempat yang sama dengan euro-bar). Sebagai tambahan kepada beban estetik, ia juga meliputi bahagian-bahagian logam, yang meningkatkan umur pagar.

  Jenis pagar diperbuat daripada pagar logam

  Semua "gelombang" memerlukan memotong kebanyakan bar ke jarak tertentu. Satu "gelombang" pada rentang dilakukan dengan kenaikan 50 atau 25 mm. Pada langkah 50 mm, perbezaan ketinggian antara selat terpendek dan terpanjang adalah penting, tetapi pagar kelihatan lebih halus. Dalam kes "gelombang" dengan padang 25 mm atau dengan "gelombang berganda", perbezaannya adalah lebih kecil. Bar atas di sini diletakkan kurang kerap, tetapi ia juga boleh dipasang. Hanya di tempat patah "gelombang" perlu memotong sisi dan bengkok.

  Apabila memasang pagar dari pagar logam di lorong tengah Russia, disyorkan untuk memasang tiang dari paip berprofil 60 * 60 mm (boleh 60 * 40). Untuk kepingan silang lebih mudah untuk mengambil paip berprofil yang sama, tetapi dengan seksyen 40 * 20 mm. Dalam kes ini, pagar akan menahan beban angin dan salji.

  Apabila memasang langkah pemasangan, tiangnya adalah 2 meter. Jika dua kayu lintangnya, mereka dilampirkan supaya jalur tepi sebelum ia 25-35 cm dari shtaketiny Jika ketinggian 150 cm atau lebih, jarak 30-35 cm, lebih pendek -. 25 cm, dengan ketinggian pagar di atas 1.5 m. adalah lebih baik untuk membuat tiga ketinggalan, dan bukan sahaja di kawasan dengan angin yang kuat. Hanya dengan dua ketinggalan, terlalu banyak jarak antara pengikat yang diperoleh, oleh sebab itu laths dengan mudah boleh dibuka.

  Kira-kira pada jarak ini adalah perlu untuk memperbaiki kesesakan apabila memasang pagar logam pagar

  Terdapat dua cara memegang jalur: pada skru mengetuk sendiri dan pada rivet. Skru sendiri dan rivet dipasang di kedua-dua tepi bar pada setiap bar salib. Iaitu, jika barisan salib adalah dua, untuk setiap bar anda perlu 4 skru / rivet menoreh sendiri, jika tiga, maka pengikat anda memerlukan 6 keping setiap batang. Anda boleh, tentu saja, membaiki satu skru atau rivet pada pemalas, menetapkannya di tengah. Tetapi dalam kes ini, menolak pagar dengan tangan anda mudah - dan tidak perlu memanjat pagar.

  Jadi naik lebih cepat, tetapi ini adalah pagar "hiasan murni"

  Jenis pengikat yang manakah untuk dipilih? Skru sendiri mengetuk mudah dipasang - ini adalah tambahan mereka. Tetapi mereka juga mudah diperoleh, yang, dalam keadaan tertentu, mungkin tolak. Paku keledar memerlukan lebih banyak masa untuk dipasang, tetapi juga untuk menghapuskannya adalah lebih sukar. Apa yang perlu dipilih? Di bahagian depan pagar atau jika pagar kekal tanpa pengawasan untuk masa yang lama (memberikan lawatan bermusim), ia pasti berbaloi untuk meletakkan rivet. Sudah tentu, jika penyerang diberikan gol, mereka akan menghadapi rivet, tetapi ia akan menjadi lebih sukar. Apabila memasang pagar antara jiran-jiran di rumah kediaman tetap, agak mungkin untuk mengikat pagar logam ke skru mengetuk sendiri.

  Seperti yang anda perhatikan, pagar logam dihasilkan dalam hampir sama teknologi seperti lembaran beralun, dan lembarannya lebih murah. Oleh itu, ramai orang mempunyai idea, untuk membuat pagar, dengan memecahkan lembaran profil menjadi jalur. Pada dasarnya, ini boleh dilakukan sekiranya anda dapat memotong tegas sepanjang garis tanpa penyimpangan yang ketara. Tetapi untuk memotong ia perlu menggunakan gunting untuk memotong logam atau tangan. BULGARIAN adalah mustahil untuk memotong apa-apa kes, kerana ia membakar penutup pelindung. Oleh itu kerja tidak mudah dan memerlukan banyak masa. Jika ia tidak menakutkan anda, anda boleh cuba.

  Untuk pagar kecil anda boleh menemui substandard di gudang atau dari pengeluar

  Apakah kekurangan pagar buatan sendiri dari profail? Semuanya jelas: kelebihannya jarang sekali, kerana sukar untuk melakukannya secara manual. Di samping itu, pemotongan itu tidak dilindungi dan mungkin mula berkarat. Sudah tentu, tentu saja, untuk membuang bahagian-bahagian dengan primer / cat, tetapi untuk memastikan bahawa semua lapisan terletak sempurna, permukaan yang benar-benar bersih diperlukan. Iaitu, tempat-tempat pemotongan mesti terlebih dahulu dibersihkan (tidak begitu sukar, tetapi memerlukan masa), maka juga degas. Hanya dalam kes ini, salutan pelindung akan benar-benar kualitatif.

  Ia adalah wajar untuk menutup tepi - ini akan memberikan pagar buatan sendiri ketegaran yang banyak, kerana pada profail ia jarang dibentuk bantuan tambahan. Ia "memegang" bentuk kerana saiznya dan peralihan gelombang.

  Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  48 + = 52