Pagar dari batu bata dan gambar pagar logam

Pagar dari pagar logam (pagar euro) dengan tangan mereka sendiri

Pilihan pagar untuk laman web ini bukan tugas mudah - ia mesti dipercayai, tahan lama, cantik. Semua keperluan ini dipenuhi oleh pagar yang diperbuat daripada pagar piket logam (pagar euro). Mendaki ia bermasalah - bukannya ketegaran. Memecahnya "membosankan" - biasanya, hooliganisme amatur terhad kepada fakta bahawa beberapa bilah bengkok. Kecantikan, tentu saja, adalah kriteria subjektif, tetapi pagar seperti kelihatan lebih baik daripada pagar padu yang sama diperbuat daripada papan beralun. Di samping itu, mereka tidak begitu terdedah kepada beban angin, yang membolehkan anda menjimatkan tiang. Plus tambahan - mereka dibersihkan. Secara umum, pilihan yang baik.

Apakah pagar logam?

Pagar logam diperbuat daripada keluli lembaran tergalvani. Relief dibentuk di atas lembaran, dan selepas itu ia dipotong menjadi jahitan jalur, ditutup dengan sebatian pelindung, dicat. Memperoleh tali ketinggian tertentu. Biasanya ketinggian adalah dari 150 hingga 180 cm. Untuk melengkapkan pagar, kita juga memerlukan tiang sokongan (biasanya 60 * 60 * 2 mm), tali busur (dua atau tiga rentetan yang bergerak di antara jawatan) dan pengikat.

Ia kelihatan agak kukuh

Ketebalan logam boleh dari 0,4 hingga 1,5 mm. Yang paling biasa ialah keluli dengan ketebalan 0.5 mm. Lebar rod adalah dari 80 mm hingga 128 mm, panjangnya sehingga 2 meter.

Profil berbentuk P dan M logam pagar

Terdapat pagar logam dengan profil yang berbeza: P (segi empat tepat), berbentuk M dan separuh bulatan. Berbentuk M mempunyai lebih banyak rusuk, masing-masing mempunyai ketegaran yang lebih besar. Tetapi ada juga yang berbentuk U, yang mempunyai alur di "belakang". Di sini dalam kes ini sudah sukar untuk mengatakan mana yang akan menjadi lebih sukar. Kemungkinan besar, yang terakhir, terutama jika tepinya digulung.

Setiap syarikat mempunyai profil sendiri

Separuh bulatan juga mempunyai ketegaran yang lebih besar, tetapi lebih sukar untuk membentuk dan umumnya mempunyai harga yang lebih tinggi. Untuk kekuatan yang lebih besar, alur tambahan juga boleh dibentuk sepanjang sisi panjang.

Secara umum, lebih banyak alur, tulang rusuk, yang menentang lebih baik lenturan panjang jalur. Tetapi dengan komplikasi medan, harga semakin tinggi. Oleh kerana ia sendiri agak besar, seseorang biasanya perlu mencari kompromi. Walau bagaimanapun, bar mesti menahan percubaan anda untuk membengkokkannya.

Apa yang perlu dicari ketika memilih

Apabila anda memilih pagar logam, anda dinasihatkan untuk melihat kumpulan yang ditawarkan kepada anda secara langsung. Diisytiharkan mungkin ketebalan logam yang sama, tetapi dalam praktiknya ternyata bahawa pinggir bar dari satu batch boleh dibengkokkan dengan jari, dengan pihak lain tumpuan sedemikian gagal. Dan ini adalah dari satu pengilang. Kes itu sebagai satu kelompok logam, tetapi ia jarang stabil.

Kelebihan rolled, beberapa lapisan lapisan perlindungan - ini adalah tanda-tanda pagar logam yang baik

Masih pastikan untuk memberi perhatian kepada tepi - lebih baik jika mereka digulung. Pertama, penampilan yang lebih menarik, dan kedua, kekakuan pagar, ketiga, kelebihan tajam bengkok dan mustahil untuk terluka. Kelemahan piket dengan rolling adalah satu - harga yang lebih tinggi, kerana peralatan khas dan masa pemprosesan tambahan diperlukan.

Sekiranya kita bercakap tentang produk syarikat-syarikat tertentu, maka Euroshtaket Grand Line (Grand Line), Barrera Grande, Nova, Pusat TPK Metallokrovli, FinFold, UNIX (Unix) adalah popular.

Ia perlu difahami dan dalam kaedah mewarna. Terdapat pagar besi dengan lukisan dua belah dan satu sisi. Pada satu sisi, bahagian belakang ditutup dengan lapisan tanah tanpa pewarnaan. Ia mempunyai, dengan itu, warna kelabu. Pagar pagar logam dicat pada satu sisi, bahagian dalamnya berwarna kelabu. Ini tidak begitu buruk - ia tidak dapat dilihat. Jika anda tidak menyukai pilihan ini, atau beli dengan lukisan dua belah, atau cat diri anda. Cat diambil untuk "bumbung", memilih teduh yang sesuai. Perhatikan bahawa logam cat-menyambar kelihatan ... tidak begitu banyak. Sekiranya terdapat senapang semburan, penampilan akan menjadi baik, walaupun tidak sempurna.

Ini adalah bagaimana "sisi terbalik" pagar dicat dari satu sisi pagar logam

Juga perlu diambil kira bahawa terdapat dua jenis pewarnaan pagar logam:

Kaedah pertama adalah lebih dipercayai, memandangkan teknologi aplikasi memerlukan peralatan khusus dan pematuhan ketat terhadap teknologi. Akibatnya, pagar seperti itu dapat menahan peningkatan tekanan mekanikal. Walaupun terdapat calar di salutan (walaupun ia harus dicuba), logam tidak karat, kerana masih ada salutan pelindung yang menghalang penampilan karat.

Lapisan polimer - pilihan terbaik untuk hari ini

Salutan serbuk, secara teori, tidak lebih buruk. Tetapi hanya jika ia dilakukan mengikut peraturan: salutan pelindung digunakan pada logam utama, dan cat serbuk diletakkan di atasnya dan dibakar di dalam bilik khas. Tetapi intinya ialah anda boleh memohon cat di "garaj", dan entah bagaimana ia boleh dibakar di tempat yang sama. Hasilnya hanya akan berbeza sekali. Di samping itu, terdapat helaian siap asal Cina. Di dalamnya, cat digunakan di kedai, tetapi, selalunya, secara langsung pada permukaan keluli yang tidak dilindungi. Secara kebetulan, anda tidak boleh menentukan semua nuansa ini, dan selepas calar sedikit, karat muncul. Jadi salutan polimer lebih "selamat".

Apa yang boleh menjadi pagar diperbuat daripada pagar logam

Pagar logam boleh disukai atau tidak, kerana rasa tidak membantah. Tetapi dari segi praktikal, mereka pasti mendapat manfaat daripada analog kayu. Sebaik sahaja anda telah menubuhkan, anda tidak ingat pagar selama bertahun-tahun. Ia tidak perlu dicat untuk mempunyai penampilan yang baik, kerana cat berkualiti baik berlangsung selama bertahun-tahun tanpa perubahan yang kelihatan. Dan ini adalah salah satu faktor penting yang membuat seseorang berfikir tentang memasang pagar seperti itu.

Pilihan tanpa asas

Pada asas reben

Dengan asas dan tiang batu bata klinker

Terdapat satu baris dan dua baris (dua sisi, papan catur) cara memasang jalur pagar besi. Apabila dua baris, bar diletakkan di kedua-dua belah rentetan, dan supaya mereka juga bertindih antara satu sama lain dengan satu sentimeter. Oleh itu, jarak antara selat harus sedikit kurang daripada lebar tangkai. Dengan pemasangan ini, lath per meter pagar akan diperlukan oleh 55-60% lebih. Tetapi pagar ternyata hampir tidak kelihatan - hanya pada sudut tertentu anda dapat melihat sebahagian kecil kawasan tersebut. Dan ini walaupun hakikat bahawa pagar tidak akan berterusan dan semua "pesona" pagar padu tidak akan menjejaskan anda.

Kaedah pemasangan pagar logam: dalam satu dan dua baris

Selalunya, tali itu ditegakkan secara menegak, tetapi terdapat juga kaedah pemasangan mendatar - ia juga boleh satu baris atau dua baris. Pagar mendatar kelihatan lebih "eksotik". Dengan pengeditan dua baris (dua sisi), bar biasanya tidak jelas.

Pagar mendatar pagar besi

Kelemahan kaedah pemasangan ini adalah bahawa tiang khas dan tiang pengantara diperlukan, yang akan memberikan ketegaran yang diperlukan struktur. Satu lagi nuansa: selat biasanya dihasilkan dengan panjang sehingga 180 cm, yang lebih lama perlu diperintahkan, dan ini memerlukan wang tambahan. Jadi sama ada kita perlu menyiarkan lebih kerap, atau membayar lebih untuk saiz tersuai.

Apabila memasang dalam satu baris, jurang di antara bilah mungkin berbeza. jarak yang tepat dipilih secara rawak, bergantung kepada bagaimana "telus" ingin pagar. Selalunya, jarak antara pin adalah 35-50% lebar bar. Tetapi ini bukan peraturan, ada jurang yang lebih kecil dan lebih besar.

Apabila memasang "catur", jika anda tidak mahu melihat halaman anda di sudut, bar harus menutup 50% lebar padding atau lebih. Sekiranya "keterlihatan" tidak penting, anda boleh menetapkannya supaya bahagian tepi bertindih hanya 1 cm.

Ketinggian pagar dipilih bergantung pada kehendak pemilik. Jika anda ingin halaman itu sedekat mungkin dari mata prying, panjang bar harus dari 180 cm. Memandangkan mereka akan sedikit dinaikkan di atas tanah, ini cukup untuk memastikan bahawa kebanyakan orang tidak dapat melihat wilayah anda.

Ketinggian adalah pilihan

Jika anda tidak peduli, anda akan melihat sesuatu melalui pagar atau tidak, anda boleh mengambil dan 1250 mm dan 1500 mm. Dalam kes pertama, pagar akan berakhir di mana-mana di peringkat dada orang-orang yang lewat, di kedua - pada paras mata atau sedikit lebih rendah (susun atur anggaran melihat dalam angka), dan ini tanpa asas.

Lebar rentang pagar menegak dari pagar piket logam adalah 200-250 cm. Ia berada pada jarak ini dengan tiang-tiang bertumpuk di dalamnya, maka dua atau tiga barisan silang dipasang di antara mereka. Barisan ini dipanggil "lags" atau "bowstrings". Untuk pagar dengan ketinggian sehingga 150 cm, dua orang ahli silang adalah mencukupi, untuk yang lebih tinggi tiga lebih baik.

Terdapat beberapa jenis pengisian jarak (jarak antara tiang). Cara paling mudah untuk memasang kaedah lurus adalah apabila semua jalur adalah panjang yang sama. Di atas pagar ini, anda boleh meletakkan bar berbentuk U yang dibuat dari bahan yang sama (dijual di tempat yang sama dengan euro-bar). Sebagai tambahan kepada beban estetik, ia juga meliputi bahagian-bahagian logam, yang meningkatkan umur pagar.

Jenis pagar diperbuat daripada pagar logam

Semua "gelombang" memerlukan memotong kebanyakan bar ke jarak tertentu. Satu "gelombang" pada rentang dilakukan dengan kenaikan 50 atau 25 mm. Pada langkah 50 mm, perbezaan ketinggian antara selat terpendek dan terpanjang adalah penting, tetapi pagar kelihatan lebih halus. Dalam kes "gelombang" dengan padang 25 mm atau dengan "gelombang berganda", perbezaannya adalah lebih kecil. Bar atas di sini diletakkan kurang kerap, tetapi ia juga boleh dipasang. Hanya di tempat patah "gelombang" perlu memotong sisi dan bengkok.

Apabila memasang pagar dari pagar logam di lorong tengah Russia, disyorkan untuk memasang tiang dari paip berprofil 60 * 60 mm (boleh 60 * 40). Untuk kepingan silang lebih mudah untuk mengambil paip berprofil yang sama, tetapi dengan seksyen 40 * 20 mm. Dalam kes ini, pagar akan menahan beban angin dan salji.

Apabila memasang langkah pemasangan, tiangnya adalah 2 meter. Sekiranya salib adalah dua, maka ia diikat supaya bar tepi 25-35 cm Dengan ketinggian shtaketina dari 150 cm dan lebih, jaraknya ialah 30-35 cm, sementara yang lebih pendek - 25 cm Tetapi, dengan ketinggian pagar lebih daripada 1.5 m, adalah lebih baik untuk membuat tiga ketinggalan, dan bukan sahaja di kawasan dengan angin yang kuat. Hanya dengan dua ketinggalan, terlalu banyak jarak antara pengikat yang diperoleh, oleh sebab itu laths dengan mudah boleh dibuka.

Kira-kira pada jarak ini adalah perlu untuk memperbaiki kesesakan apabila memasang pagar logam pagar

Terdapat dua cara memegang jalur: pada skru mengetuk sendiri dan pada rivet. Skru sendiri dan rivet dipasang di kedua-dua tepi bar pada setiap bar salib. Iaitu, jika barisan salib adalah dua, untuk setiap bar anda perlu 4 skru / rivet menoreh sendiri, jika tiga, maka pengikat anda memerlukan 6 keping setiap batang. Anda boleh, tentu saja, membaiki satu skru atau rivet pada pemalas, menetapkannya di tengah. Tetapi dalam kes ini, menolak pagar dengan tangan anda mudah - dan tidak perlu memanjat pagar.

Jadi naik lebih cepat, tetapi ini adalah pagar "hiasan murni"

Jenis pengikat yang manakah untuk dipilih? Skru sendiri mengetuk mudah dipasang - ini adalah tambahan mereka. Tetapi mereka juga mudah diperoleh, yang, dalam keadaan tertentu, mungkin tolak. Paku keledar memerlukan lebih banyak masa untuk dipasang, tetapi juga untuk menghapuskannya adalah lebih sukar. Apa yang perlu dipilih? Di bahagian depan pagar atau jika pagar kekal tanpa pengawasan untuk masa yang lama (memberikan lawatan bermusim), ia pasti berbaloi untuk meletakkan rivet. Sudah tentu, jika penyerang diberikan gol, mereka akan menghadapi rivet, tetapi ia akan menjadi lebih sukar. Apabila memasang pagar antara jiran-jiran di rumah kediaman tetap, agak mungkin untuk mengikat pagar logam ke skru mengetuk sendiri.

Seperti yang anda perhatikan, pagar logam dihasilkan dalam hampir sama teknologi seperti lembaran beralun, dan lembarannya lebih murah. Oleh itu, ramai orang mempunyai idea, untuk membuat pagar, dengan memecahkan lembaran profil menjadi jalur. Pada dasarnya, ini boleh dilakukan sekiranya anda dapat memotong tegas sepanjang garis tanpa penyimpangan yang ketara. Tetapi untuk memotong ia perlu menggunakan gunting untuk memotong logam atau tangan. BULGARIAN adalah mustahil untuk memotong apa-apa kes, kerana ia membakar penutup pelindung. Oleh itu kerja tidak mudah dan memerlukan banyak masa. Jika ia tidak menakutkan anda, anda boleh cuba.

Untuk pagar kecil anda boleh menemui substandard di gudang atau dari pengeluar

Apakah kekurangan pagar buatan sendiri dari profail? Semuanya jelas: kelebihannya jarang sekali, kerana sukar untuk melakukannya secara manual. Di samping itu, pemotongan itu tidak dilindungi dan mungkin mula berkarat. Sudah tentu, tentu saja, untuk membuang bahagian-bahagian dengan primer / cat, tetapi untuk memastikan bahawa semua lapisan terletak sempurna, permukaan yang benar-benar bersih diperlukan. Iaitu, tempat-tempat pemotongan mesti terlebih dahulu dibersihkan (tidak begitu sukar, tetapi memerlukan masa), maka juga degas. Hanya dalam kes ini, salutan pelindung akan benar-benar kualitatif.

Ia adalah wajar untuk menutup tepi - ini akan memberikan pagar buatan sendiri ketegaran yang banyak, kerana pada profail ia jarang dibentuk bantuan tambahan. Ia "memegang" bentuk kerana saiznya dan peralihan gelombang.

Pagar dari pagar piket logam: harga, foto, montaj

Mana-mana pagar mempunyai dua fungsi: untuk melindungi wilayah dan berfungsi sebagai elemen hiasan. Pagar adalah kad melawat rumah atau ladang. Apa yang dilihat pengunjung terlebih dahulu. Pada masa yang sama, unsur hiasan ini harus berfungsi dengan baik dengan baik: untuk melindungi tapak dari tetamu, orang dan binatang liar yang tidak diundang. Pagar diperbuat daripada pagar logam (seperti dalam gambar) sempurna mengatasi kedua-dua tugas.

Dengan analogi dengan pagar kayu, pagar ini terdiri daripada selat menegak, bar mendatar dan tiang (tiang tidak semestinya logam, tetapi ini adalah pilihan pilihan).

Bahagian logam pagar dari pagar dirawat dengan polimer pelindung. Salutan berwarna dalam warna yang berbeza.

Oleh kerana ciri ini, kemungkinan untuk membuat pagar dari pagar logam dalam reka bentuk umum laman web: di bawah warna fasad berpihak atau menghadap batu bata, bumbung logam atau lembaran berprofil bumbung, dalam skema warna umum dengan unsur-unsur lain reka bentuk landskap.

Ia juga mungkin mempunyai warna dua nada: terang di luar, warna yang lebih tenang dari bahagian dalam.

Tiang untuk pagar boleh:

Pagar dibina di atas asas-asas berikut:

 • buasir, logam atau kayu;
 • Tiang konkrit;
 • asas pita monolitik bata atau konkrit;
 • asas tumpukan dan pita.

Apabila memilih asas, ciri-ciri tanah dipandu, pilihan tiang adalah soal kebolehpercayaan, estetika dan ekonomi.

Indah melihat pagar gabungan pagar (seperti dalam gambar): asas, asas dan tiang batu bata, rentang - rasuk logam dan pin.

Tetapi yang paling mudah untuk dipasang, pilihan yang murah dan agak boleh dipercayai adalah tiang logam. Selalunya, tiub berongga digunakan untuk tujuan ini, diameter optimum 0.6 meter. Memandangkan ini adalah bahagian pegangan pagar, pendukungnya telah dipertingkatkan dengan mendalam ke dalam tanah dan konkrit.

Untuk pagar pagar pagar logam yang digunakan paip berprofil, maksimal 2 hingga 4 sentimeter (boleh lebih).

Skru - jalur profil keluli tergalvani dengan salutan hiasan polimer. Warna: bata, merah, hijau, biru, logam, dll. Profil adalah bentuk yang berbeza.

Bahagian atas bar adalah bulat, menunjuk, dalam bentuk trident. Ini juga membawa sentuhan tertentu kepada stylistics laman web ini. Dalam lebar, terdapat dua asas asas, 10 dan 12 sentimeter. Mereka boleh diletakkan berdekatan antara satu sama lain atau selang waktu, dengan langkah yang berbeza.

Selalunya, pagar yang dibekalkan lebih dipercayai dan lebih baik menyembunyikan wilayah dalaman daripada mata yang bersinar, kelihatan jarang lebih hiasan dan tidak menghalang pengudaraan semula jadi tapak.

 • Harga berpatutan.
 • Pemasangan mudah.
 • Tidak perlu penjagaan berterusan dan pembaikan kerap (seperti dalam hal pagar kayu).
 • Kemungkinan penggunaan berulang, pembongkaran dan pemasangan di tempat lain.
 • Pagar logam tidak menuntut reka bentuk laman web ini: pagar ini sama-sama sesuai untuk kedua-dua gaya klasik dan avant-garde.

Perhatian sila! Pagar logam itu sendiri cukup menarik untuk pencuri. Untuk memastikan pagar tidak dibongkar, sebaiknya gunakan pengikat dan kimpalan anti-vandal semasa pemasangan.

Harga untuk pagar dari pagar logam bergantung kepada jenis asas, ketinggian pagar, kekerapan bilah, tetapi satu "papan" ketinggian standard (1.7-1.8 meter) berharga 50 rubel, i.e. meter berjalan pagar akan menelan kos purata 300 Rubel, yang jauh lebih murah daripada batu bata atau pagar batu.

Pagar ini ditawarkan oleh banyak firma di Internet. Lebih baik, tentu saja, untuk memilih mereka yang telah membuktikan diri mereka dengan baik.

1. Tahap penting pemasangan pagar dari pagar logam - menandakan. Sekatan yang tidak sekata, tidak mematuhi selang antara "papan" akan membawa kepada fakta bahawa pagar akan kelihatan hodoh.

2. Panjang keseluruhan bar mendatar - perimeter tapak, didarabkan oleh dua. Panjang satu palang adalah jarak antara tiang. Ia boleh menjadi sebatian. Lags adalah 2 hingga 12 meter. Jarak optimum antara pendukung ialah 2.5 - 5 meter.

3. Kedalaman lubang bawah tiang untuk pagar dari pagar adalah kira-kira 0.5 meter atau lebih. Lubang boleh dibuat dengan gerudi bumi. Sokongan dipasang mengikut tahap, lubang dituang dengan konkrit dan tetap dengan spacers sehingga konkrit telah ditetapkan sepenuhnya.

4. Jika kayu digunakan untuk menyokong atau rel, adalah perlu untuk merawat semua unsur kayu dengan sebatian antiseptik.

5. Jika piket dipasang tanpa topi, biarkan jarak jauh dari potongan bawah slats ke tanah. Jarak itu harus cukup besar supaya hubungan dengan tanah dan air bawah tanah tidak membahayakan bahan pagar, dan pada masa yang sama minimum bahawa seorang lelaki atau anjing liar tidak boleh mendaki di bawah pagar.

6. Elemen pengikat - bolt dengan pencuci, skru menoreh sendiri, dan sebagainya. Pagar yang diperbuat daripada pagar logam perlu diperbetulkan kepada satu tempat khas - bercabang, jika tidak berkarat akan terbentuk di titik penetapan.

Pagar daripada pagar logam: pemasangan, pemilihan, harga

Pagar yang dibuat dari pagar boleh berbeza dalam bentuk, warna. Ia adalah mungkin untuk menukar jarak di lumen. Ini membolehkan anda membuat penampilan menarik pagar, yang sesuai dengan reka bentuk laman web, menjadikannya lebih menarik.

Berikut adalah beberapa gambar beberapa pilihan.

Pagar ini popular. Terdapat beberapa sebab utama untuk ini.

 1. Sempurna melengkapkan rupa bumi di mana-mana rupa bumi.
 2. Ia boleh menarik untuk bergabung dengan bahan binaan lain yang mengambil bahagian dalam penciptaan pagar.
 3. Terdapat pilihan untuk gabungan organik dengan batu bata atau batu. Ia juga menarik untuk melihat dan gabungannya berdasarkan logam atau konkrit.
 4. Pemasangan yang tidak rumit membolehkan anda menggunakannya secara aktif dalam kebanyakan isi rumah individu. Pemasangan adalah mudah walaupun bagi mereka yang tidak mempunyai kemahiran khas. Anda tidak perlu membelanjakan wang tambahan untuk buruh pekerja yang bekerja dalam memasang pagar.
 5. Penyelenggaraan mudah boleh menjadi sebab utama penggunaannya secara besar-besaran. Juga pada masa yang sama, penghapusan kecacatan yang berlaku di dalamnya semasa operasi dijalankan. Kerosakan semacam itu boleh disebabkan oleh faktor semula jadi luaran yang berubah sepanjang tahun.
 6. Kebolehpercayaan. Jika anda menggunakan elemen yang tinggi, maka bersama-sama dengan hiasan, ia menjadi unsur yang boleh dipercayai untuk melindungi tapak dari pencerobohan orang yang tidak dikenali.
 7. Harus diingat bahawa pagar membolehkan anda menanam tumbuhan secara langsung berhampiran unsur-unsur struktur. Ini amat penting bagi pemilik plot rumah tangga.

Harga untuk pagar logam

Kos secara langsung bergantung kepada bahan dan saiznya. Parameter yang sama pentingnya ialah ketebalan logam dari mana ia dibuat.

Berikut adalah jenis yang paling biasa, harga untuk mereka di pinggir bandar, yang membantu untuk mengetahui berapa banyak item ini bernilai.

Pemasangan pagar dengan tangan sendiri

Untuk melaksanakan pemasangan, perlu dilakukan beberapa siri tindakan berturut-turut.

 1. Sediakan tiang sokongan. Biasanya ia dibuat berdasarkan paip atau bar logam pada asas kayu yang tebal.
 2. Juga perlu menyediakan rel sempit dengan penggunaan logam.
 3. Perlu perhatian bar salib, yang juga dibuat berdasarkan logam. Ia adalah perlu bukan sahaja dari sudut pandang hiasan, tetapi juga sebagai elemen untuk mewujudkan ketegaran struktur tambahan.
 4. Seterusnya, kirakan panjang dan ketinggian.
 5. Selepas ini, pengiraan jarak antara elemen menegak yang melaksanakan fungsi sokongan. Pada masa yang sama, kami melakukan pengiraan mengikut saiz.
 6. Awalnya kami membuat kerja persediaan untuk persiapan pagar masa depan.
 7. Dalam tiang bahagian bawah dirawat dengan resin panas. Ini akan menghilangkan proses yang berkaitan dengan kerosakan. Oleh itu, tempoh perkhidmatan akan lebih lama.
 8. Sekarang kita bebas dari rumput, rumput garis pagar masa depan.
 9. Kemudian kita meregangkan rumah api di kawasan yang sepatutnya di atas pagar, membuat tanda tempat di mana tiang itu akan ditempatkan. Perlu diingat bahawa Panjang jarak antara mereka tidak boleh melebihi tiga meter. Sekiranya tidak terdapat bahagian yang membosankan, yang akan segera menyebabkan kerosakan.
 10. Kami menjalankan pemasangan mereka di lapangan. Untuk kebolehpercayaan yang lebih tinggi, disyorkan untuk mengisinya dengan penyelesaian konkrit. Ini amat penting untuk tiang logam.
 11. Kini selepas penyelesaian telah menguatkan, ia mungkin diteruskan untuk pemasangan panduan mendatar antara jawatan. Di sini mesti diingat bahawa adalah mungkin untuk menetapkan panduan itu terlebih dahulu, kemudian untuk melancarkan unsur-unsur struktur pada mereka. Juga ada pilihan, apabila bahagian itu dibuat sebelum ini, kemudian diikat ke jawatan menggunakan panduan yang sama.
 12. Semasa pemasangan pada panduan, perlu diingat bahawa jarak harus berada pada tahap lebar unsur-unsur individu. Pengancing dibuat dengan bantuan bolt, dan dengan bantuan kuku atau skru mengetuk diri. Dalam keadaan di mana tiang dibuat daripada logam, panduan dipasang di sudut-sudut, yang sebelum ini dikimpal kepada unsur-unsur struktur ini.

Pagar diperbuat daripada bata dan pagar logam

Jenis ini termasuk komponen yang diperbuat daripada logam dengan ketebalan pesanan 4.5 milimeter.

Untuk pendirian satu set alat diperlukan termasuk gerudi, mesin kimpalan dan pemutar skru.

 1. Awalnya digubal.
 2. Sekarang anda perlu memasang bingkai tersebut. Untuk tujuan ini, lubang menggali di tempat yang ditetapkan. Mereka dipasang jawatan. Seterusnya, asas dibuang.
 3. Selepas yayasan itu siap, kerja keras dibuat kira-kira setengah meter dari ruang bawah tanah.
 4. Di samping itu, adalah disyorkan bahawa tiang-tiang logam dibaja. Ini akan mewujudkan penampilan yang lebih menarik.
 5. Semasa lapisan batu bata mereka, anda mesti terlebih dahulu menyediakan sudut-sudut pada tahap penumpuan yang dimaksudkan untuk panduan masa depan. Untuk melakukan ini, mereka dikimpal sedemikian rupa sehingga selepas itu terdapat protrusion tidak kurang daripada sepuluh sentimeter.
 6. Sekarang dihasilkan pemasangan panduan mendatar. Ini boleh dilakukan oleh kimpalan dan menggunakan skru.
 7. Kemudian semua komponen menegak dipasang. Kerja ini dilakukan menggunakan pemutar skru, bolt. Anda juga boleh menggunakan skru mengetuk diri untuk logam. Ia tidak disyorkan untuk mengikat dengan kimpalan, kerana ini akan menyebabkan kesulitan ketika melakukan pembaikan. Sekarang pagar siap untuk operasi.

Secara ringkas dan pada dasarnya - mengenai pemasangan dan pemasangan.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

+ 26 = 27