Pagar kayu yang indah

Pagar kayu yang paling indah untuk rumah persendirian: contoh dan contoh fotografi

Halo, penduduk musim panas kami yang dihormati, serta penduduk bandar pangsapuri, yang belum cukup bernasib baik untuk memperoleh tapak mereka sendiri, tetapi yang diam-diam bermimpi seperti itu. Akhirnya kami berkata: Jangan putus asa. Di jalan anda juga, akan beberapa hari lulus pemungut.

Dan kemudian, apabila anda mengeluarkan dokumen untuk tanah anda sendiri, anda akan segera memerlukan pagar! Dan tidak apa-apa, tetapi semestinya cantik dan murah, selepas semua, selepas pengambilalihan yang ketara untuk seni mengutip wang biasanya tidak tetap, dan menyebarkan pagar batu atau bata bukanlah perkara yang paling seketika.

Kerana hasil itu akan datang pagar kayu untuk gambar rumah peribadi yang terbaik yang kami memutuskan untuk menunjukkan kepada anda dalam kajian hari ini kami.

Pagar kayu dan pagar untuk rumah

Mari kita mulakan dengan yang mudah. Dari pagar kayu yang paling biasa, untuk pembuatan yang tidak perlu mempunyai bakat artistik. Tetapi ini tidak bermakna bahawa pagar sedemikian tidak sesuai untuk rumah negara yang bagus, kerana hanya tidak bermakna buruk.

Untuk memudahkan anda memahami, kami memutuskan untuk memoderatkan bahan tersebut.

Jadi, semua pagar kayu boleh agak dibahagikan kepada berat, pembinaan yang menyediakan asas dan cahaya - yang tidak memerlukan asas.

Mari bermula dengan yang terakhir dari yang lebih murah.

Seperti yang telah kita ketahui, untuk pagar cahaya kita akan mendaftarkan semua pagar kayu, untuk pembuatan yang tidak perlu meletakkan selongsong dan pengetatan bersatu. Sebagai lajur di sana boleh berfungsi sebagai rasuk kayu, dan logam atau juga paip tiub asbestos.

Ini tidak begitu penting, perkara utama adalah bahawa mereka dikebumikan di bawah kedalaman pembekuan tanah dan mempunyai kawasan yang cukup untuk dihubungi dengan tanah. Ia boleh kelihatan seperti ini:

Lajur boleh menjadi pilihan

Sudah tentu, yang paling disukai adalah konkrit, kerana dalam hal ini mungkin untuk membuat pangkalan kecil di sekitar pendukung. Laksamana, dan hayat perkhidmatan tidak akan dilanjutkan selama satu tahun. Tetapi ini adalah di satu pihak, dan di sisi yang lain - jika anda mahu mengubah lajur tersebut, anda perlu mengabaikannya.

Kelebihan pagar cahaya termasuk murah dan kelajuan pemasangan pantas. Jika anda memilih pagar yang mudah, merujuk kepada dana terhad, anda melakukan perkara yang betul.

Tetapi pemilik, yang memutuskan untuk membina pagar berat, menggunakan pokok itu, kemungkinan besar, semata-mata untuk alasan estetik, kerana asas konkrit, ditambah tiang yang dibuat dari batu atau bata, akan meniadakan apa-apa simpanan.

Opsyen di sini, seperti pembinaan asas reben untuk rumah itu tepat dua.

 1. Ia mungkin untuk menggali ke tanah yang tidak tercemar dan tuangkan konkrit ke ketinggian ini.
 2. Dan anda juga boleh menggantikan tanah pustinistik pada pasir atau kerikil yang sama dan berharap bahawa bantal sedemikian akan menyelamatkan pita dari ubah bentuk.

Walau bagaimanapun, dalam kes yang kedua, adalah perlu untuk bersatu mengukuhkan mesh, yang juga tidak membantu untuk menjimatkan wang, tetapi ia akan mengambil separuh konkrit. Apa yang lebih menguntungkan untuk menganggap diri anda.

Skim-contoh kandang berat adalah seperti berikut:

Intipati idea itu adalah asas kekal di mana anda boleh dengan mudah mengubah bahagian. Hari ini mereka kayu, bosan dan esok mereka sudah menonjol diperbuat daripada papan bergelombang, dan kemudian, mungkin, dan menjalin wang akan dapat mengambil.

Jenis bahan untuk pagar kayu

Tetapi ini bukan satu-satunya "penapisan" yang mungkin. Ramai orang lebih suka menetapkan pagar mengikut bahan yang digunakan untuk mengecilkan rentang tersebut. Di sini anda boleh membezakan:

Seperti yang anda dapat lihat, pelbagai jenis kayu gergaji yang digunakan dalam perniagaan pagar, dan yang paling menarik ialah dari salah satu daripada mereka adalah mungkin untuk membuat pagar kayu yang indah sekurang-kurangnya untuk sebuah pondok musim panas, atau bahkan hanya untuk taman depan. Perkara utama adalah untuk menaikkan idea yang sesuai, dan kemudian ia adalah perkara yang kecil, melancarkan lengan dan mengamalkannya.

Nah, pembahagian terakhir yang datang ke fikiran kami seolah-olah menjadi yang paling logik, iaitu dari segi reka bentuk, yang mana yang akan kita pertimbangkan dengan lebih terperinci.

Salah satu jenis pagar kayu yang paling biasa ialah pagar. Reka bentuk penjagaan itu pada pandangan pertama agak tidak asli. Dan sesungguhnya, di mana saya boleh mendapatkan idea yang menarik. Dihidupkan melalui jarak yang sama bar walaupun kelihatan cantik kemas, tetapi berjaya selama seratus tahun yang lalu sudah cukup namozolit mata.

Namun, tidak ada batasan untuk kreativiti, kita melihat contoh-contoh pagar yang luar biasa.

Tetapi, berapa banyak mewah tidak terpakai, dan pagar mempunyai satu kelemahan penting - di dalamnya kawasan itu kelihatan. Dan ini tidak selalunya menyukai seseorang yang mempunyai mentaliti domestik. Nah, kami tidak membesar ke peringkat Eropah untuk mendapatkan rumput hijau dan palisades simbolik.

Kami sentiasa perlu untuk menyekat, menyembunyikan, dan hari ini catur semakin popular. Seperti, pagar yang sama, tetapi dalam dua baris. Melalui apa-apa tidak lagi podsmatrivaesh, dan yang paling penting mengubah reka bentuk pagar, membolehkan tuan untuk melaksanakan idea-idea yang sangat tidak dijangka.

Ini mungkin kelihatan seperti papan catur yang diperbuat daripada papan tepi

Dan ini adalah cara dari papak yang dibudidayakan, walaupun lebih kerap, tentu saja, bilah kayu tradisional digunakan.

Mereka yang suka tirai tirai pasti akan menghargai tangga. Yang terakhir ini boleh dibuka atau dikumpulkan dalam perisai kosong. Walau bagaimanapun, lihat sendiri.

Pagar yang indah untuk tapak taman, akan ada pagar kayu dalam bentuk grid. Untuk pembuatan seperti selat kayu yang dirancang biasanya digunakan, walaupun beberapa tukang di sini juga dapat memecahkan kanun.

Walaupun sifatnya yang tidak rumit, sering kali mungkin untuk memenuhi pagar kayu seperti "Rancho". Nampaknya membosankan, tetapi jika dalam gaya yang sama untuk membuat dan pintu dengan gawang, anda boleh mendapatkan pagar yang sangat asli, dan, tanpa banyak kehancuran.

Seperti yang anda lihat, walaupun pemilik kotej elit tidak teragak-agak untuk menggunakan pagar tersebut.

Sangat menarik dan kaya dengan kemungkinan adalah kumpulan pagar di bawah nama umum "Pluteka". Di sini anda boleh mendaftar dan dibuat di bawah zaman dahulu, dan wicker Alpine moden. Bahan-bahan untuk pembinaan digunakan yang paling pelbagai daripada ranting nipis anggur dan papan edged yang dirancang. Pada ketika ini, siapa yang begitu banyak.

Dan ini adalah bagaimana jalinan boleh kelihatan seperti pagar untuk rumah peribadi

Cukup jenis pagar kayu yang jarang berlaku, yang, bagaimanapun, mempunyai hak penuh untuk wujud. Khususnya, apabila pendaftaran dilakukan oleh profesional. Kelebihan pagar tersebut termasuk ketahanan dan kebolehpercayaan mereka. Kelemahannya adalah keberkesanan dan kos yang tinggi. Lagipun, satu babak untuk membuat mereka banyak berlaku.

Dan akhirnya, yang terakhir dari pagar kayu standard adalah klasik. Dalam penerbangan itu dibuat perisai kayu padu. Idea tidak terlalu asal, tetapi selera tidak membantah.

Ini adalah idea-idea standard, tetapi tidak selalu ini atau reka bentuk "pagar" berlaku dalam bentuk tulennya. Kadang-kadang pencipta membangkitkan idea-idea seni yang sama-sama tidak sesuai dengan mana-mana template di atas atau menggabungkan beberapa idea pada masa yang sama. Dalam kes ini, kita bercakap tentang pagar hiasan penulis, dan untuk lebih mewakili apa yang sedang dibincangkan, lihat beberapa contoh terang.

Sebagai contoh, di sini tuannya menggabungkan "catur" dengan "grid". Sukar untuk membayangkan betapa dia terpaksa berantakan, tetapi hasilnya sangat baik.

Dan untuk pembuatan seperti pagar secara umum pergi pintu masuk cawangan oskurennye. Contoh yang baik mengenai topik apabila bakat menjimatkan wang.

Dengan cara ini, jika anda tidak tahu bagaimana untuk cat pagar dengan indah, lihat pada gambar seterusnya. Pewarna ceria, ditambah dengan hiasan yang tidak rumit, menjadikan pagar membosankan menjadi karya seni yang sebenar.

Nah, contoh berikut tidak memerlukan komen. Lihat, mungkin, mereka memberi inspirasi kepada anda untuk mencipta keajaiban reka bentuk anda sendiri.

Selamat tinggal dan berjumpa dengan anda pada halaman laman web mengenai dacha.

Tapak mengenai dacha Marina Makarova. Hidupkan dacha ke dalam syurga

Siapa yang mencuri kandungannya, akan mengalami kegagalan tanaman, pencerobohan perosak, penceroboh dan berlebihan penuh pemberian rumpai.

Pagar diperbuat daripada kayu dengan tangan mereka sendiri: cara membuat, pandangan, idea - 49 foto

Pagar kayu pada setiap masa terkenal dengan populariti mereka. Dalam banyak aspek, ini telah menjadi sebab harga yang agak murah dan kemudahan pemasangan. Tetapi hari ini keadaan telah berubah sedikit, dan sekarang dari pokok membuat tidak hanya pagar, tetapi karya sebenar.

Mari kita perhatikan semua secara terperinci.

Mewujudkan pagar kayu di rumah. Prosedur Langkah demi Langkah

Pembinaan pagar kayu boleh dibahagikan kepada beberapa tahap, iaitu:

 1. Pemasangan tiang;
 2. Pemasangan salib;
 3. Bingkai bingkai yang dipasang.

Setiap peringkat dalam pembinaan mestilah dijalankan sepenuhnya.

Pemasangan tiang sokongan dilakukan dengan cara penyusunan semula. Algoritma tindakan adalah seperti berikut:

 1. Saya menggunakan gerudi, spade dan sekerap taman (jika tanah bercampur dan perlu untuk melonggarkannya terlebih dahulu) membuat lubang kedalaman 1.5 meter dengan garis pusat sehingga 50 sentimeter.
 2. Di bahagian bawah pit menyeberang pasir dan disusun dengan teliti. Ketebalannya sekurang-kurangnya 15 sentimeter.
 3. Selepas ini, perlu memasang tiang di tengah lubang dan pasir sekali lagi.
 4. Kira-kira pada ketinggian 25 cm dari bahagian bawah harus ditutup dengan runtuhan, dicampur dengan pasir, dan sekali lagi semua trambuda.
 5. Kemudian anda perlu menyemak pemasangan yang lancar sokongan (ia harus berdiri tegak pada menegak).
 6. Kemudian perlu mengulangi prosedur tidur pasir yang tertidur dengan runtuhan dan padat. Tindakan sedemikian mesti diulang sehingga campuran mencapai puncak lubang.

Cross lags, yang diperbuat daripada kayu, adalah yang terbaik untuk memasang menggunakan kurungan.

Algoritma pemasangan adalah seperti berikut:

 1. Untuk setiap sokongan, ia perlu menggunakan beberapa pengikat. Log itu disediakan dalam 2 panjang dari 10 hingga 15 sentimeter.
 2. Di hujung setiap segmen, lubang mesti dibuat untuk sambungan bolted.
 3. Di hujung setiap bar, buat lubang. Di sini adalah perlu untuk mengambil kira bahawa lubang itu sendiri bersamaan dengan yang digerudi di sudut.
 4. Selepas itu, ia mengikuti dari bahagian atas tiang untuk berundur kira-kira 40 sentimeter. Selepas menandakan jarak, anda perlu mengimpal bahagian pertama sudut, yang harus ditolak.
 5. Selepas ini, anda perlu berundur lagi 4.5 sentimeter dan mengimpal sekarang sudut yang digunakan terus ke atas.
 6. Di masa depan, perlu melangkah ke belakang kira-kira 1 meter dan melekapkan pendakap bawah dengan cara ini.
 7. Selepas ini, dengan menggunakan skru di atas kayu, anda perlu memasang panduan tersebut.

Adalah perlu untuk memberi perhatian kepada hakikat bahawa jarak antara ketinggalan melintang dapat dikurangkan. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, reka bentuk boleh mengurangkan kekuatannya. Sokongan itu sendiri semestinya berada di atas kulit tidak kurang dari 10 sentimeter, dan bahagian bawahnya harus berada jauh dari tanah pada jarak tidak lebih dari 15 sentimeter.

Bingkai bingkai yang dipasang

Sebelum memulakan pemasangan papan pelekap sendiri, perlu diingat bahawa terdapat beberapa cara.

Dalam salah satu cara piket dipasang pada balak sebelum dipasang di dalam sokongan, iaitu:

 1. Lags melintang terdedah kepada jarak yang diperlukan antara mereka, sambil mengekalkan pesawat. Ini mungkin akan dilakukan dengan menggunakan sokongan pra-siap dari sebarang bahan.
 2. Tidak perlu membuat template yang akan digunakan pada jurang antara papan.
 3. Bahagian bawah dan atas bilah ditetapkan dengan penguasa. Adalah dibenarkan dan bukan seorang pemerintah untuk menggunakan mana-mana balok silang, yang tetap, tidak terlibat.
 4. Skru untuk kayu dipasang secara langsung pada yang tersendiri.
 5. Selepas ini, kain siap dan penetapannya kepada kurungan yang disediakan berlaku. Perlu diperhatikan bahawa tidak mustahil untuk melakukan ini sahaja, jadi seorang pembantu diperlukan. Sekiranya tindakan telah betul sebelum ini, perhimpunan helaian selesai akan lulus dengan cepat dan tanpa sebarang usaha.

Sekiranya kita bercakap tentang kaedah pemasangan kedua, maka ia menggambarkan pemasangan segera setiap lembaga secara berasingan. Dalam kes ini, anda perlu bersedia untuk proses yang lama dan memakan masa. Selepas setiap papan yang dipasang, adalah perlu untuk mengukur jarak antara mereka (jika terdapat jurang di antara papan) dan periksa tegak yang jelas.

Perlu diingatkan bahawa mana-mana kaedah yang popular dengan pemilik rumah persendirian dan negara, jadi untuk mengatakan siapa mereka adalah lebih baik daripada mustahil. Semua orang memilih pilihan untuk diri mereka sendiri, bergantung kepada pilihan reka bentuk pagar kayu.

Daripada mungkin untuk memproses dan cat pagar kayu

Perlu difahami bahawa pagar kayu yang dipasang mengambil iklim yang berubah-ubah pada setiap masa sepanjang tahun. Atas sebab ini, ia semestinya harus dilindungi dari kelembapan, kebakaran, dan perosak.

Jangan lupa bahawa radiasi sinaran ultraviolet merosakkan pagar kayu kerana sebab akibatnya, kelembapan hilang ke kayu, sehingga kehilangan kapasiti galas dan penampilannya sendiri.

Atas sebab ini, disyorkan untuk merawat kayu dengan pengeras UV khas, yang boleh dibeli di mana-mana kedai pembinaan.

Penimpalan ini mesti diproses beberapa kali di buku primer dengan kemungkinan penembusan yang mendalam. Selepas itu, anda boleh menggunakan cat tahan api dan varnis untuk memasang pagar kayu kepada penampilan yang menarik.

Hitung jumlah kos sememangnya tidak mungkin, kerana semuanya bergantung kepada jumlah material yang diperlukan.

Jika kita bercakap tentang kos bahan bangunan yang diperlukan, harga purata ditunjukkan dalam jadual:

Setakat ini, masih tiada bahan lain selain kayu, yang dibaca sebagai mematuhi pelaksanaan pelbagai penyelesaian reka bentuk (sementara pokok itu sangat berpatutan dalam kategori harga).

Tetapi dengan cara ini pagar ini mempunyai penampilan dalaman. Tiada siapa yang akan mengatakan bahawa penglihatan semakin buruk.

Dalam versi keputusan reka bentuk ini, perhatian telah dibayar kepada setiap butiran, anda dapat melihat betapa konturnya sendiri dihasilkan, dan sudutnya sepenuhnya diratakan. Dalam foto anda boleh melihat pintu gelangsar dari halaman yang sama.

Setuju, sangat sedikit daripada kita tahu apa teknik ini atau pereka yang menggunakan untuk merealisasikan fantasinya. Tetapi mereka menggunakan: memanggang, mencipta kesan keunikan, berjaya menggabungkan pokok itu dengan pelbagai elemen logam yang dipalsukan, dan malah melukiskan kayu dan catnya dalam pelbagai warna.

Dan bagaimana perasaan anda tentang gaya kejam? Setuju, pandangannya sangat menarik.

Untuk melaksanakan penyelesaian reka bentuk sedemikian, anda hanya perlu melihat jig, penggiling dan kemahiran untuk kerja kayu. Dengan alat dan hasrat, anda boleh mencapai kesan kayu lusuh.

Dan bagaimana untuk merawat teka-teki? Jika anda mahu, anda boleh terlebih dahulu membuat gambar di papan tulis, dan kemudian memotong template. Perlu berhati-hati dengan hakikat bahawa kerja ini dianggap sebagai perhiasan, kerana setiap papan mempunyai saiz dan bendanya yang jelas.

Dalam kes ini, proses yang paling sukar dalam pembinaan pagar kayu sedemikian adalah pemasangannya (tidak semua orang mempunyai kuasa untuk membuat susun atur sedemikian).

Untuk pembinaan pagar kayu dari papak di tempat pertama, anda perlu berhati-hati mempertimbangkan pemilihan lembaga. Tidak boleh sekiranya ia dibenarkan di mana-mana papan ada ketebalan atau lebar yang berlainan. Dalam versi ini, ciri membezakannya adalah harga yang berpatutan, tetapi ini dikompensasikan oleh usaha besar yang diperlukan untuk mencipta penciptaan sedemikian.

Walaupun ketebalan papan sehingga 1.5 sentimeter tidak sangat sesuai untuk pagar, ia boleh digunakan untuk membuat kisi yang sangat baik dalam bentuk kisi. Setuju, pandangan tidak lebih buruk daripada versi terdahulu. Dan jika anda menghiasnya dengan ladang hijau yang akan menyeberangnya, pemandangannya akan menjadi cantik.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, papan tidak bermata telah meningkat harga lebih daripada 15-20%, tetapi ini tidak menghalangnya daripada mengekalkan julat harga yang rendah. Pada masa yang sama, ia sering digunakan apabila mendirikan pagar kayu dalam gaya ini.

Seperti yang anda dapat lihat, contoh ini dengan jelas menunjukkan salah satu daripada varian penyelesaian reka bentuk ketika bekerja dengan papan yang tidak bermata. Jika dikehendaki, anda boleh mencapai sebarang penyelesaian eksklusif.

Dan bagaimanakah anda merancang gaya tirai? Setuju, pandangan itu hanya satu bom.

Pagar indah diperbuat daripada kayu

Memiliki kemahiran kecil bekerja dengan kayu, anda boleh membuat pagar indah dalam masa yang singkat.

Pilihan sedemikian popular dengan banyak pemilik rumah persendirian, kerana penciptaannya tidak mengambil banyak masa dan usaha. Setuju bahawa pandangan itu sangat menarik.

Pagar standard, yang sesuai untuk rumah persendirian, dan untuk kawasan pinggir bandar. Tidak memerlukan kemahiran khusus, tetapi pada masa yang sama mempunyai pandangan yang indah.

Untuk membuat pagar yang diukir dengan tangan anda sendiri, anda perlu mempunyai kemahiran ukiran kayu.

Untuk membuat pagar seperti itu boleh mengambil masa lebih dari 3 bulan, kerana setiap perkara kecil memainkan peranan yang besar. Tetapi ia berbaloi. Pagar ini sesuai dengan mana-mana bahagian dalam.

Dan bagaimana dengan versi pemotongan ini? Sudah tentu banyak impian seperti pagar, kerana dia tidak hanya dapat menekankan gaya individu, tetapi juga menciptakan ilusi zaman dahulu.

Pagar hiasan sering digunakan dalam penciptaan taman-taman batu atau hanya dalam reka bentuk landskap.

Pagar kayu kecil, akan dapat menekankan keanehan tumbuhan tertentu, melengkapkan bahagian dalam infield.

Jika dikehendaki, anda boleh membuat apa-apa pagar hiasan warna tertentu. Ini tidak memerlukan sebarang kemahiran.

Ramai orang bermimpi mewujudkan kisah dongeng kecil dari laman web mereka dan menenggelamkan diri mereka sepenuhnya pada zaman dahulu.

Versi ini kesan zaman dahulu sangat baik untuk kawasan di mana rumah-rumah kayu terletak. Dalam kombinasi dengan pagar yang sama, anda boleh membuat sendiri kisah dongeng yang sebenar.

Dan jika anda menambah hiasan kecil dalam bentuk tali tebal? Pandangan itu hanya menakjubkan. Sesungguhnya jiran-jiran akan datang kepada pemilik pagar itu dengan kekaguman.

Pagar diperbuat daripada kayu bergelombang

Jika, atas sebab tertentu, tidak ada keinginan untuk bekerja dengan pokok, anda boleh memasang pagar berprofil berprofil. Oleh itu, adalah mungkin bukan sahaja untuk melanjutkan hayat perkhidmatan, tetapi juga untuk mewujudkan ilusi pagar kayu.

Sekiranya dikehendaki, anda boleh menggunakan warna cahaya berprofil untuk pokok yang sesuai dengan mana-mana bahagian dalam. Hayat pedang itu lebih daripada 25 tahun.

Pilihan lain ialah menggunakan papan hitam yang lebih lembut, yang membolehkan anda mencipta ilusi varnished kayu. Sangat baik untuk rumah-rumah kayu, atau bangunan-bangunan itu bersarung dari plastik di bawah pokok.

Bergantung kepada kehendak pemilik rumah persendirian, pagar itu sendiri boleh dilaksanakan dalam apa jua gaya.

Pagar yang tinggi sentiasa popular dengan pemilik rumah persendirian. Terima kasih kepada mereka, anda boleh menyembunyikan segala-galanya yang berlaku di wilayah tapak dari mata orang luar, untuk menjadikan pagar indah dan eksklusif.

Pilihan lain ialah memasang pagar dengan slot kecil. Pagar jenis ini sesuai untuk mana-mana rumah persendirian, tanpa mengira saiz dan gayanya.

Sebagai peraturan, pemasangan pagar jenis ini pada harganya boleh didapati untuk mana-mana penduduk di negara kita. Pagar ini bagus untuk dipasang di mana-mana, tanpa mengira sama ada ia memberikannya atau rumah persendirian anda.

Dalam foto ini, anda dapat melihat bahawa lembaran yang berprofil dapat menggabungkan gabungan batu hias dan pokok itu sendiri. Ia kelihatan hebat dan mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang.

Bagi mereka yang suka minimalism, pilihan untuk membuat pagar yang dibuat dari lembaran berprofil kayu adalah pilihan yang sangat baik. Sikap semacam ini kepada gaya klasik dan sangat sesuai untuk kedua-dua tugas terus melindungi laman web ini, dan sebagai elemen hiasan yang baik.

Apabila membuat pagar, bata dan kayu menggabungkan dengan sempurna. Mereka sering cuba untuk menggabungkan pereka apabila membuat dalaman di dalam bilik itu sendiri dan seterusnya.

Pagar dibuat dalam gaya klasik menggunakan batu bata biasa dan papan. Terima kasih kepada gabungan palet warna yang berjaya dipilih, pagar ini kelihatan bukan sahaja kaya, tetapi juga sangat menarik.

Dalam komposisi ini, elemen keriting pagar kayu dengan batu bata digabungkan. Palet warna yang berjaya dipilih untuk menggunakannya dalam sebarang mete.

Kombinasi bahan binaan ini dalam kebanyakan kes digunakan di rumah dan kotej negara.

Sangat sukar untuk membina semula pagar tersebut dengan kekuatannya sendiri, dan seseorang itu bukan sahaja dapat mengendalikan bahan ini, tetapi juga mengetahui kerumitan pencampuran penyelesaian khusus. Tetapi anda mesti bersetuju, pagar seperti itu dapat mengejutkan walaupun pengkritik paling kritikal dengan keindahannya.

Pagar kayu digabungkan dengan batu hiasan mencipta ilusi kubu kuno. Mereka sering digunakan untuk pemasangan di kotej negara atau di wilayah syarikat swasta.

Sekarang di dunia pagar kayu mula menunjukkan kecenderungan untuk menggunakan corak tambahan. Mereka membenarkan dari pagar mudah untuk mencipta sesuatu yang istimewa dan unik dengan cara sendiri.

Ternyata corak sedemikian sangat sukar dilakukan oleh tangan sendiri, jika hanya seseorang yang tidak mempunyai kemahiran yang mencukupi untuk bekerja dengan ukiran kayu.

Anda boleh memesan ukiran kayu dari komposisi gaya Cina, seperti yang ditunjukkan dalam foto. Pilihan ini dianggap agak biasa di negara kita.

Pasti setiap pemilik tapaknya ingin memasang pagar asal. Tetapi apakah jenis mereka?

Reka bentuk asal pagar kayu di negara kita tidak biasa. Dalam banyak hal ia dihubungkan dengan kesenangan yang tidak murah (kos permulaan boleh dibuat dari 40-50 ribu rubles).

Penyelesaian reka bentuk sedemikian membolehkan bukan sahaja untuk menjadikan jiran-jirannya melihat pagar dengan iri hati, tetapi juga membuat laman web ini sangat kaya dan individu.

Pagar diperbuat daripada kayu, mendatar

Ramai senegara kita dalam pemasangan pagar sering tertanya-tanya - yang lebih baik menegak atau mendatar? Malah, perbezaan di sini hanya dalam rasa.

Bercakap tentang pagar menegak itu, kita dengan yakin boleh mengatakan bahawa semua orang boleh melakukannya sendiri, sambil menghabiskan masa dan wang yang singkat. Gaya klasik sesuai untuk pedang mana-mana wilayah.

Foto menunjukkan bahawa pagar menegak dibuat menggunakan ciri reka bentuk yang kompleks. Melakukannya di rumah sangat sukar, dan jika anda ingin mendapatkan bantuan daripada pakar. Tetapi ia berbaloi.

Unsur-unsur palsu pada setiap masa memberikan kuasa dan daya tarikan. Walau bagaimanapun, kerana harga yang agak besar tidak begitu popular.

Pagar kayu yang menggunakan lekapan logam palsu pada foto menjadikannya asli dalam jenisnya. Memberi laman web ini gaya dan kecantikan. Lebih-lebih lagi, unsur-unsur palsu membuat reka bentuk pagar sangat tegar, yang dengan ketara meningkatkan kehidupan perkhidmatan.

Pilihan ini menggabungkan kayu, bata dan, sebenarnya, unsur-unsur palsu, membuat pagar hampir sepanjang hayat. Ia bukan keadaan cuaca yang sukar, ia sukar untuk merosakkan, dan yang paling penting - ia cantik dan bergaya.

Kebanyakan warga kita membuat pagar dari pagar. Dengan bahan ini, anda boleh membuat pagar yang sangat baik. Hanya cukup untuk melihat foto-foto ini.

Sudah tentu, jika pagar ini dicat, dan kemudian ditutup dengan varnis dan ternyata sangat baik, tetapi juga begitu menarik. Apa ciri - ia boleh dilakukan dalam masa yang sesingkat mungkin (tempoh pendiriannya tidak melebihi 1 - 2 hari).

Dengan kehadiran imajinasi liar dan keinginan pemilik laman web ini, anda boleh memberikan pagar reka bentuk yang luar biasa, yang tidak akan berhenti menggembirakan mata semua orang di sekeliling anda.

Pagar tangga tidak biasa dalam kehidupan harian para pemilik rumah persendirian. Pertama - pelbagai ini membolehkan anda menjimatkan papan, kerana jurang kecil membolehkan anda mengurangkan jumlah bahan, dan kedua - ternyata pada akhirnya sangat baik.

Dalam foto itu terdapat pagar tangga, yang masih dilapisi dengan papan beralun dari dalam. Terima kasih kepada ini di luar, sangat berkesan untuk campuran, sementara di dalam pagar kelihatan sangat kemas.

Ini jenis tangga kebanyakannya dipasang di rumah-rumah swasta di pinggir bandar. Jurang kecil antara papan membolehkan anda melihat kehijauan yang indah yang boleh ditanam di luar pagar.

Video di bawah menunjukkan bagaimana untuk membuat pagar murah diperbuat daripada kayu.

Pagar kayu dan pagar untuk rumah (50 foto): Perlindungan berkesan plot

Pagar kayu terbaik melengkapi pesona bahan semula jadi dalam reka bentuk luaran

Semakin besar, bukannya batu bata dan pagar batu besar dan monumental, orang biasa memilih pagar kayu dan pagar rumah: contoh-contoh yang berjaya membuatnya dapat memastikan daya tarikan yang luar biasa seperti penyelesaian. Ia adalah pokok yang dianggap sebagai bahan yang tidak hanya dapat menjamin perlindungan dari pencerobohan, tetapi juga tidak terlalu menakutkan.

Reka bentuk pagar kayu moden sangat pelbagai, dan seringkali penekanan pada kesan visual

Jenis pagar kayu yang paling tradisional: pagar berwarna gelap

Pagar kayu: hiasan praktikal untuk laman web ini

Pagar dan pagar yang diperbuat daripada kayu boleh dianggap sebagai pilihan tradisional bagi masyarakat kita. Kekayaan kayu dan murahnya menjadikannya mudah untuk menggunakan bahan ini kerana tidak terlalu kaya. Tetapi di negara-negara Barat, pokok itu, sebaliknya, dianggap sebagai tanda konsistensi dan kejayaan pemilik rumah atau plot. Pagar seperti hari ini bukan sahaja status, tetapi juga keanggunan, ekologi dan kemodenan penyelesaian gaya umum.

Dalam reka bentuk landskap moden di barat, apabila memilih pagar untuk laman web, pokok disukai, sedangkan di negara kita, sebagai bahan untuk pagar, batu

Pilihan yang memihak kepada pagar yang diperbuat daripada kayu sering berdasarkan salah satu faktor:

 • Keserasian ekologi. Dalam era moden teknologi, bahan buatan dan persekitaran yang tercemar, setiap orang berusaha mengelilingi dirinya dengan bahan yang paling selamat. Kayu adalah penyelesaian optimum bagi mereka yang mengambil berat tentang kesihatan ahli keluarga mereka.

Daripada kelebihan kayu sebagai bahan untuk pagar tapak - penyerapan bunyi yang baik, tetapi jika anda suka pagar logam, maka anda dapat memilih pilihan gabungan

Salah satu cara yang paling biasa untuk menganjurkan ruang halaman peribadi: papan bawah dasar pagar kayu dipasang rapat antara satu sama lain, yang atas memberikan pandangan dua sisi

 • Kemudahan penjagaan. Pagar kayu adalah sebahagian daripada isi rumah yang bukan sahaja tidak memerlukan perhatian khusus, tetapi juga membuat anda merasa seperti seorang pencipta dalam proses merawatnya. Kemahiran pertukangan akan membantu menggantikan papan jika perlu, dan keupayaan untuk memegang berus di tangan akan membolehkan anda memperbaharui warna pagar dan menjadikannya lebih elegan.

Ia berhati-hati menjaga kualiti impregnasi kayu, dan penentangan terhadap keadaan cuaca, pagar kayu akan bertahan selama bertahun-tahun

 • Pagar kayu yang indah untuk rumah juga praktikal. Pekerja adalah perlindungan yang boleh dipercayai dari kedua-dua cuaca buruk dan dari mata prying, pagar seperti penjagaan yang betul akan berlangsung lebih dari satu tahun. Pokoknya adalah bahan sejagat yang boleh berguna dalam apa jua keadaan: sebagai contoh, sebagai pagar untuk halaman, sebagai sempadan antara kawasan pinggir bandar, dalam bentuk membahagi taman ke dalam zon.

FAKTA! Untuk memastikan pagar telah berkhidmat selagi mungkin, anda harus memilih spesies kayu yang paling tahan lama dan boleh dipercayai: contohnya, oak, abu, larch. Ia juga penting untuk mengambil kira kelembapan dan komposisi tanah tertentu.

Teknik yang popular dalam reka bentuk landskap hari ini ialah penciptaan tapak gabion (gabion dari Itali gabbione - "sangkar besar"), yang kelihatan hebat digabungkan dengan pokok

Struktur telus diperbuat daripada selat kayu yang tidak mengganggu pandangan dua hala, tetapi mewujudkan bayang-bayang

 • Harmoni - perkara utama yang membezakan pagar kayu daripada logam atau batu. Bahan yang meriah dan menyenangkan sangat sesuai dengan alam sekitar, dan jika anda mempunyai kemahiran, pagar itu boleh diubah menjadi karya seni.

Semakin banyak pemilik estet swasta lebih suka reka bentuk landskap semula jadi, alam semula jadi dan demokratik, termasuk pagar diperbuat daripada kayu, bukan batu atau logam

Faktor yang kurang penting, yang juga harus diambil kira, adalah kosnya yang agak rendah (contohnya, berbanding dengan produk yang serupa yang diperbuat daripada logam atau bata) dan kemudahan pemasangan. Ia adalah mungkin untuk melindungi tapak dengan pagar sedemikian dalam masa yang singkat walaupun tanpa menggunakan tuan yang berpengalaman.

Pagar kayu semulajadi melengkapkan reka bentuk landskap tapak

Jenis dan ciri-ciri pagar kayu

Memilih pagar kayu untuk rumah persendirian, setiap pemilik yang bertanggungjawab membuat dirinya gambaran keseluruhan: yang mana pagar akan dibina, yang mana yang paling boleh dipercayai, apakah kos mendirikan jenis pagar tertentu. Pakar membezakan jenis pagar kayu berikut, sesuai untuk digunakan sebagai pagar:

 • Pagar klasik adalah kanvas pepejal, yang terdiri daripada papan yang dipasang dengan ketat yang boleh diletakkan secara menegak dan mendatar. Versi klasik pagar boleh diperkuat dengan asas bata dan batu, serta menggunakan tiang kayu, logam atau batu sebagai dasarnya.

Corak semula jadi kayu tidak kurang cantik daripada corak batu alam atau corak buatan

 • Simpanan terdiri daripada log dipasang secara menegak dan dipasang dengan ketat. Untuk memastikan kekuatan maksimum dan meningkatkan hayat perkhidmatan balak, disyorkan untuk memasang pada asas, bukan di dalam tanah. Pagar jenis ini kelihatan agak agresif dan sesuai untuk perlindungan harta benda yang aktif terhadap pencerobohan, yang terutama disukai oleh puncak kayu yang tajam.

Hari ini, stok telah sangat berubah memandangkan kehilangan segera spesies agresif, dan mereka kelihatan lebih mudah. Mereka boleh didasarkan pada asas logam atau batu, dan tidak perlu untuk memerhatikan ketumpatan log

Pagar kayu atau pagar yang tajam dan dicat di bawah pensel warna akan menghargai pencinta humor dalam reka bentuk

 • Pagar ini adalah pilihan negara tradisional, yang boleh menjadi seperti cahaya atau sesekat mungkin. Jenis pagar ini sering digunakan bukan sahaja sebagai perlindungan, tetapi juga sebagai hiasan untuk laman web ini. Varian "papan catur", sebagai salah satu jenis pagar yang paling biasa, sangat popular kerana kesamaan dan praktikalnya. Kedua-dua belah pagar ini adalah muka, yang sangat meningkatkan daya tarikannya, dan diikat dengan tegas dalam susunan yang berperingkat-peringkat kepada asas yang membentuk web yang padat.

Varian pagar kayu "catur" mudah dibuat dan sangat praktikal

Dalam angka catur yang dibentuk oleh papan yang ditetapkan di kedua-dua belah bar asas, kedua-dua belah muka

TIP! Pagar boleh menjadi pagar yang sangat asli dan menarik, kerana ia membolehkan anda memilih corak optimum, jarak antara laths dan bentuk kelebihan atas.

Pagar klasik sering digunakan sebagai sokongan untuk memanjat tumbuhan atau pokok renek yang tinggi

Pagar klasik tidak menghadkan kemungkinan hiasan bebasnya. Dalam kursus ini anda boleh mula, sebagai contoh, tingkap kayu lama, cermin dan lain-lain

 • Herringbone atau tangga. Papan pagar dipasang secara mendatar antara satu sama lain, dan penggunaan gasket khas memastikan pengudaraan yang sangat baik dengan kelenturan penuh bilah.

Reka bentuk pagar kayu "herringbone" atau "tangga" membolehkan pelbagai reka bentuk dengan berat badan yang rendah, kemudahan penjagaan dan kepraktisan

 • Kekisi dianggap sebagai pagar yang paling hiasan. Terletak bersilang, pada sudut 45 darjah, atau jalur berpintal dalam bingkai klasik untuk kancing melihat hampir karya seni. Jenis pagar ini sering digunakan sebagai sokongan untuk menenun dan memanjat tumbuhan.

Pagar dalam bentuk kekisi kayu atau apa yang dipanggil "plaits", kelihatan paling hiasan

Gabungan dua jenis pagar dalam satu: "mengasah" (kisi hiasan) dan "papan catur" - pemandangan upacara dari kedua belah pihak serta sokongan untuk tumbuhan tinggi

TIP! Untuk memberikan pagar ini penampilan yang lebih ekspresif, pereka mengesyorkan menggunakan kombinasi beberapa varian susunan lath dalam satu kanvas.

 • Pagar kayu dalam gaya ladang koboi adalah sejenis pagar tertentu yang lebih sesuai untuk memusnahkan wilayah atau mengawal akses ke bahagian tertentu dari sekumpulan orang atau haiwan. Bar yang terletak secara mendatar kelihatan eksotik dan sesuai digunakan di kawasan besar.

Pagar ladang boleh dikatakan tidak sesuai untuk melindungi tapak dari luar, tetapi untuk pemusatan kawasan yang sangat besar paling sesuai. Di kawasan kecil, jenis pagar bercampur dapat dijaga dengan baik, sebagai contoh, pagar gaya peternakan berdasarkan dasar batu

Pemasangan dan penyelenggaraan pagar kayu: kehalusan proses

Antara orang biasa ada pendapat tentang kerumitan pembinaan pagar yang terbuat dari kayu. Itulah sebabnya kerap pemilik tidak berfikir cara membuat pagar kayu cantik dengan tangan mereka sendiri, tetapi lebih suka berpaling kepada pakar. Walau bagaimanapun, dengan pendekatan yang kompeten terhadap pilihan teknologi dan pematuhan dengan semua norma pembinaan, mendirikan pagar di laman web anda tidak begitu sukar.

Pagar kayu dengan sisipan logam kelihatan moden dan tahan lama digunakan: logam tidak akan membiarkannya kehilangan bentuknya

Dalam proses menjaga pagar kayu, tahap yang paling penting adalah pra-rawatan kayu. Untuk mengekalkan warna semula jadi semulajadi pokok itu, ia mesti diperhalusi: dalam kes ini, papan tidak akan menjadi gelap dari kelembapan. Imprestasi khusus menjamin perlindungan pagar daripada perosak dan hujan, kerana ia biasanya mengandungi agen racun serangga dan antijamur.

 • Pembinaan mana-mana pagar, dan kayu termasuk, bermula dengan pemasangan asas. Sekiranya perlu, asas dipasang atau tiang sokongan dipasang (mereka disembelih atau duduk di atas asas konkrit).
 • Selepas itu, pangkalan itu diikat ke papan, membentuk badan pagar. Kaedah penetapannya bergantung pada jenis pagar dan keutamaan pembina. Bahawa pagar yang diterima lebih kuat, para pakar mengesyorkan untuk menggunakan sudut logam dan sudah kepada mereka untuk mengikat papan atau lath.

Pengepakan khas untuk kayu tidak akan membenarkan ia hilang warna, dan juga melindungi dari acuan, perosak dan keadaan cuaca

Pagar diperbuat daripada kayu untuk kawasan pinggir bandar perlu dipertimbangkan bukan sahaja satu cara untuk melindungi wilayah, tetapi juga perincian hiasan yang bergaya. Keindahan semulajadi bahan, yang digariskan oleh bentuk yang bergaya, akan menjadikan laman web ini lebih hebat, membolehkan pendekatan yang lebih rasional untuk penyelesaian tugas landskap dan rasional menguruskan ruang.

Kayu yang tidak dicat dengan warna hitam mempunyai corak tersendiri, pagar tersebut kelihatan berjaya dalam reka bentuk keseluruhan dalam gaya negara

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

+ 21 = 22