Pagar dari foto tukang croaker

Pagar dari papak dengan tangan mereka sendiri: gambar dan video

Pelbagai pagar kayu yang paling mudah diakses adalah pagar dari papak. Gorbil dipanggil log potong sampingan separuh bulatan. Proses pemprosesan awal bahan agak membosankan, tetapi hasilnya bukan sekadar pagar murah tetapi sangat murah.

Pada masa yang sama praktikal, mudah dipasang dan sangat elegan: pagar meniru batu masuk batu, kelihatan selesa, kelihatan lebih mahal daripada harga sebenarnya.

Penyediaan bahan adalah tahap paling intensif pada peranti pagar. Gorbyl perlu digilap, dipoles, ditutup dengan antiseptik dan varnis.

Secara umum, untuk membuat pagar cantik dari tukang cuci dengan tangan anda sendiri seperti dalam gambar yang anda perlukan untuk melakukan semua seperti pagar kayu dan pagar:

1. Adalah disyorkan untuk menggunakan balok kayu atau balak yang dirawat dengan antiseptik untuk menyokong tiang. Anda boleh mengambil paip atau profil logam, tetapi mereka akan merosakkan rupa struktur "log".

2. Tandai pagar sepanjang perimeter: letakkan pasak sudut, regangkan tali di antara mereka. Pasang pasak pertengahan di titik di mana tiang dipasang.

3. Kedalaman lubang yang dianjurkan di bawah tiang tidak kurang daripada setengah meter. Lubang-lubang boleh dibuat sebuah gerudi kebun. Ketinggian bahan kerja adalah 2.3 meter (setengah meter ke tanah dan 1.8 ke pagar itu sendiri).

4. Tetapkan jawatan pagar dari papak. Mengawal keamatan tahap pemasangan. Sokongan logam harus dikumpulkan dan menunggu konkrit mengeras; Lubang-lubang di sekeliling tiang-tiang kayu ditutupi dengan runtuhan dan dibanting.

5. Untuk mensimulasikan batu mason, papan papan diletakkan mendatar antara satu sama lain. Papak logam diperbetulkan kepada jawatan logam dengan skru galvanis, untuk kayu - kuku.

6. Dengan keinginan ia boleh membuat pagar dari papak dengan tangan sendiri dengan susunan papan menegak, sebagai pagar, dan jarak dari satu sama lain. Nilai selang selaras dengan keutamaan peribadi.

Dalam kes ini, sebelum memasang lapisan itu sendiri, anda mesti memasang dua bar mendatar, di bahagian atas dan bawah. Setiap palang silang ditetapkan kepada jawatan sokongan dengan bantuan paku (untuk struktur kayu sepenuhnya) atau skru sendiri mengetuk (jika jawatan diperbuat daripada logam).

7. Satu lagi versi pemasangan menegak: pemasangan papan bertindih.

8. Bahagian atas pagar dari penjuru boleh dibiarkan lurus atau ditarik (contohnya, oleh gelombang). Dalam kes yang kedua, markup awal diperlukan.

Pagar dari penjuru dengan tangan anda sendiri pada foto

Setiap orang memiliki sebuah rumah persendirian. Tetapi bagaimana jika anggaran itu terhad? Kemudian penjuru datang untuk menyelamatkan. Apakah bahan ini? Bagaimana untuk membina pagar?

Papak sebagai bahan untuk pagar

Bahan ini sering digunakan untuk pemanasan rumah-rumah persendirian, tetapi tidak ada yang menghalang penciptaan pagar yang indah.

Gorbyl adalah popular, ia tidak akan sukar dicari (ia ada pada mana-mana kilang papan).

Kelebihannya adalah seperti berikut:

 • pagarnya besar - kebolehpercayaannya tinggi;
 • apabila diproses dengan betul, pagar ini mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang (minimum 15 tahun);
 • pemasangan mudah. Buat pagar dari papak dengan tangan anda sendiri di bawah kuasa setiap pemilik sebuah rumah persendirian;
 • pandangan yang indah. Ia cukup untuk fantasize sedikit - untuk mendapatkan penyelesaian reka bentuk sebenar;
 • ekologi. Pagar tidak menjadi toksik, memberi kesan positif kepada penduduk sekitarnya;
 • Pagar ini tidak menarik untuk menipu - ia tidak boleh diserahkan kepada logam atau dijual.
 • keperluan untuk sejumlah besar bahan (papak tidak pernah menjadi bentuk yang sama, oleh itu mungkin ada keperluan pemilihannya);
 • bahan selepas pemasangan diproses beberapa kali dengan cara perlindungan, jika tidak, hayat perkhidmatan akan pendek (3-5 tahun);
 • Penyediaan awal papak dari papak dilakukan secara eksklusif dengan tangan, dan ini adalah proses intensif buruh.

Sebelum anda memahami cara membuat pagar dari papak dengan tangan anda sendiri, anda perlu menyediakan senarai alat:

 • bahan dalam kuantiti yang diperlukan (bergantung pada kawasan);
 • sokongan tiang. Ramai pakar dalam bidang ini mengesyorkan menggunakan hanya sokongan kayu, kerana bahan homogen yang terbaik disatukan. Tetapi jika anda mahu, anda boleh menggunakan, sudah tentu: saluran, sokongan konkrit, walaupun diletakkan di atas batu;
 • kayu balak;
 • mesin pengisar;
 • sekop, kapak;
 • Bahan yang boleh dikonsumsi: skru sendiri mengetuk, kuku.

Pagar dari papak dipasang dalam beberapa peringkat, iaitu:

 1. Penyediaan bahan yang diperlukan.
 2. Menandai wilayah di mana pagar akan dipasang.
 3. Pemasangan tiang.
 4. Pemasangan balak dan papak itu sendiri.

Penyediaan bahan yang diperlukan

Pada mulanya, jurugambar perlu disediakan. Ia dilakukan seperti berikut:

 1. Kulit itu dikeluarkan dari semua selat.
 2. Jalur yang dirawat kering di bawah matahari (bergantung kepada suhu udara, ia boleh mengambil masa sehingga 3 hari).
 3. Kemudian sanding (memberikan pandangan yang indah).
 4. Bahan yang disediakan itu dirawat dengan antiseptik dari pelbagai jenis perosak.
 5. Akhirnya, bahan itu harus ditutup dengan pilihan: minyak biji rami, varnis. Ini akan berfungsi sebagai perlindungan yang boleh dipercayai terhadap kesan suhu.

Tata letak wilayah untuk pemasangan masa depan

Penandaan dilakukan dengan tali konvensional, pasak. Oleh kerana itu, perlu diperhatikan tempat-tempat yang akan datang untuk pemasangan tiang sokongan.

Kerana hakikat bahawa pagar bahan tersebut sangat besar, adalah perlu untuk menjaga jarak antara jawatan kira-kira 2 meter. Dibenarkan kurang jarak, tetapi tidak lebih daripada itu, kerana ia mungkin hanya "membanjiri."

Di tempat-tempat di mana tiang akan dipasang, adalah disyorkan untuk membuat lubang-lubang untuk pemasangan selanjutnya kedalaman kira-kira 70 sentimeter.

Bergantung pada mana lajur sokongan dipilih, jenis pemasangan ditentukan:

 • sokongan kayu. Sebelum pemasangan, adalah perlu untuk pra-rawatan dengan campuran perlindungan, yang dibeli di kedai-kedai pembinaan (harga 200 rubles). Sebahagian daripada sokongan, terjun ke tanah, dibalut dengan ruberoid. Selepas itu, pendukung dipasang di kedudukan tegak, dan selepas itu bata yang patah, runtuhan pembinaan telah rosak;
 • jika kita bercakap tentang sokongan konkrit, cukup untuk memasangnya dalam kedudukan tegak, dan selepas ramping dengan serpihan bangunan, runtuhan, bata pecah. Sokongan mesti dijamin dengan selamat. Isikan dengan mortar (simen + batu dihancurkan);
 • Apabila menggunakan paip atau saluran logam, lubang harus dipenuhi dengan pasir atau kerikil. Komponen bercampur, dipadatkan di dalam pit, sokongan dipasang, ia dituangkan dengan mortar simen dalam perkadaran 1: 3 (simen / pasir);
 • apabila membentuk sokongan batu, asasnya pada mulanya dibuat. Untuk ini, lubang ditarik ke kedalaman 50 cm, dan kemudian diisi dengan mortar simen bercampur dengan batu hancur. Bidang bagaimana penyelesaian akan menguatkan, kerja keras dibuat.

Sekiranya pagar itu termasuk susunan menegak papan - kekurangan dipasang di kedudukan mendatar. Sebelum pemasangan, balak mesti diproses terlebih dahulu dengan penyelesaian perlindungan serangga perosak, pengaruh suhu, dan kemudian dipasang dengan skru menegak sendiri ke jawatan sokongan.

Sekiranya pagar akan mempunyai bentuk mendatar pemasangan papan, pemotong harus tetap menggunakan bar yang telah diisi.

Walaupun hakikat bahawa pagar dari lereng merujuk kepada jenis pagar belanjawan, yang mana beberapa pemilik menggunakan rumah persendirian, sesuatu yang tidak menghalang untuk menjadikannya kelihatan anggun. Ia cukup untuk menambah beberapa unsur hiasan.

Salah satu cara paling mudah untuk memperbaiki penampilannya ialah dengan melukisnya dengan cermat.

Tidak perlu menggunakan warna monokrom semasa mengecat - fantasi kecil untuk mendapatkan corak cantik.

Croaker ditutup dengan varnish varnis. Cat bukan sahaja akan meningkatkan penampilannya, tetapi akan memberikan ketahanan rintangan dari serangga berbahaya

Sekiranya anda mempunyai kemahiran ukiran kayu, anda boleh membuat beberapa angka yang cantik atau jagung untuk membuat papak dengan saiz yang sama, oleh itu pandangan akan berbeza.

Anda boleh membalikkannya, menekankan bentuknya yang berbeza. Ia mudah dikendalikan cat hitam.

Ramai pemilik rumah persendirian memasang bumbung gable di atas pagar, yang sempurna mengatasi fungsi hiasan, melindungi struktur dari salji pada musim sejuk, hujan pada musim panas.

Pagar dengan bumbung dengan bumbung

Ia adalah mungkin untuk menghiasi bukan sahaja pagar itu sendiri, tetapi juga tiang pendukung. Ia cukup untuk cat dan penampilannya akan berbeza sama sekali.

Sekiranya sokongan logam digunakan, batu yang digunakan sebagai bahan hiasan mahal untuk dihapus, oleh itu ia akan menekankan gaya individu sepenuhnya.

Berapa kos pagar dari juru rumput, harga untuk pekerjaan, jika anda menyewa orang untuk membina pagar

Jika, atas sebab tertentu, tidak ada kemungkinan untuk membina pagar secara bebas dari suatu papak, ia diperintahkan.

Harga untuk bekerja dalam banyak aspek bergantung kepada apa yang akan menjadi ketinggiannya. Harga purata adalah:

 • ketinggian 1.5 meter - 1000 Rubles setiap meter pagar;
 • ketinggian 1,8 meter - 1100 rubel per meter pagar;
 • ketinggian 2 meter - 1300 rubel setiap meter pagar.

Harga ini termasuk:

Ia adalah perlu untuk memahami bahawa harga untuk pagar "terdedah". Jika anda perlu cat, buka dengan varnis atau tambahkan elemen hiasan, harga bermula dari 2 - 2,5 ribu rubel per meter.

Berdasarkan kadar ini, mudah untuk mengira berapa banyak kos pagar untuk wilayah tertentu.

Setiap orang yang ingin membina pagar dari papak boleh melihat dahulu semua pilihan yang popular dengan pemilik rumah persendirian.

Pagar yang dibina, anda boleh lihat dalam foto.

Jika anda mempunyai kemahiran ukiran kayu, anda boleh mencapai pagar yang indah itu. Apa yang diperlukan - akan menambah unsur-unsur kecil dari logam palsu dan memotong apa-apa angka dari penjuru.

Pilihannya sesuai untuk mereka yang tapaknya semakin meningkat. Menggunakan versi pagar ini, anda boleh mencapai kesan kubu itu.

Walaupun gaya individunya, pagarnya sesuai untuk mana-mana pedalaman, tanpa mengira sama ada rumah itu dibina daripada bata atau kayu. Walau bagaimanapun, lebih baik menggunakannya jika terdapat perladangan hijau yang indah di wilayah itu.

Opsyen merujuk kepada gaya klasik, walaupun untuk mencapai jenis ini amat sukar. Ia adalah perlu untuk memproses bahan dengan berhati-hati, memasangnya, dan kemudian membukanya dengan varnis atau cat.

Varian kayu "rotan" memungkinkan untuk mengatakan dengan pasti bahawa jika anda mempunyai fantasi, anda boleh mendapatkan pagar dari papak apa-apa reka bentuk.

Tempa digabungkan dengan ukiran kayu - tidak ada lagi yang diperlukan untuk mendapatkan pagar sedemikian dengan kesan ladang kuno. Jika dikehendaki, anda boleh menghiasi pagar dengan elemen hiasan yang lain.

Cari video berkualiti tinggi di Internet, di mana pakar berkongsi rahsia mengenai pembinaan pagar dari papak adalah sukar. Tetapi ia berjaya.

Video ini tidak mendedahkan rahsia mendirikan pagar, tetapi pada masa yang sama ia membolehkan anda memahami intipati bagaimana ini dilakukan.

Pagar indah dari tukang cuci: pemilihan foto

Pagar di sekitar tapak, sebagai peraturan, didirikan sejurus selepas pembeliannya. Pagar, tandas dan susut untuk pembina - ini adalah unsur yang perlu, tanpa pembinaan rumah negara tidak bermula. Pagar sementara atau kekal - ini adalah masalah rasa dan anggaran pemilik rumah masa depan. Akan ada tembok bata tiga meter atau pagar mesra alam ringan, juga pemilik memutuskan, bergantung pada daya tarik objek untuk pencuri, kehadiran atau ketiadaan perlindungan masyarakat kampung dan cita rasa sendiri.

Pintu gerbang tukang

Penghalang kayu dianggap tidak adil yang paling tidak boleh dipercayai dan berpanjangan. Mungkin ini begitu, jika anda memilih kayu yang salah dan tidak mengikuti teknologi pemprosesan pokok itu. Pagar papan yang tidak dirawat atau dilayan kurang upaya akan bertahan tidak lebih daripada 10 tahun, yang mungkin sesuai dengan mereka yang mula-mula memilih versi sementara pagar (semasa pembinaan sedang berjalan).

Kayu semulajadi - bahan mesra, mesra alam, bersyukur. Dari sini anda boleh melakukan kecantikan yang jarang berlaku, jika anda mendekati dengan fantasi pada soalan itu. Contoh pagar asal dan murah yang diperbuat daripada kayu (contohnya, dari papak) boleh dilihat dalam foto. Lagipun, pagar yang indah dari croaker boleh diperolehi jika digilap dan diperhiaskan dengan teliti, dan anda boleh menggunakan kesan hiasan khas (seperti dalam gambar):

 • penuaan tiruan;
 • gelap;
 • menembak;
 • susun atur dengan bahan lain.

Setelah menghasilkan idea asal pagar, membeli bahan kayu berkualiti tinggi dan setelah dibina, pagar kayu yang indah, biasanya diharapkan ia akan berkhidmat dengan iman dan kebenaran selama bertahun-tahun. Untuk ini adalah benar, perlu mengikuti beberapa peraturan untuk bekerja dengan bahan kayu.

Syarat perkhidmatan lama struktur kayu

Papan Pine atau croaker adalah sempurna. Tetapi bagi tiang lebih baik memilih kayu keras: larch, aspen, alder, abu. Larch adalah penyelesaian terbaik bagi kawasan yang mempunyai kelembapan yang tinggi, kerana kayu ini mempunyai harta yang unik untuk menjadi lebih kuat dari kelembapan. Tidak semestinya tidak sesuai untuk kerja luaran, tetapi khusus untuk membina pagar, kayu birch (ia menunjukkan dirinya lebih buruk daripada semua).

Bahagian bawah tanah sokongan adalah tertakluk kepada kalis air wajib. Asas dibuang dengan konkrit atau dipadatkan dengan runtuhan.

Pada foto pagar dari papak, apabila papan terletak secara mendatar, ia dapat dilihat, bahawa terdapat kemungkinan tambahan. Dalam hal papan yang disusun secara vertikal, seseorang dapat memberi fantasi dengan bentuk pinggir atas, tetapi kemudian diperlukan untuk memberikan visor pelindung, misalnya, seperti pada foto.

Untuk kayu, udara yang terlalu kering dan terlalu lembap tidak diingini, kerana dalam kes pertama ia boleh retak, dan di kedua - membengkak dan menjadi ditutupi dengan kulat. Untuk mengelakkan masalah ini, pokok itu perlu dirawat dengan sebatian khas:

Cat Sweden boleh dibuat secara bebas daripada besi vitriol, minium, garam meja, tepung rai, minyak pengeringan (boleh digantikan dengan minyak dari biji rami), air.

Ciri-ciri pagar dari papak

Memandangkan pendukung boleh berkhidmat sama ada log atau balok bulat, sebagai contoh, 100x100 mm. Untuk rasuk mendatar menggunakan bar 30x50 mm. Untuk fabrikasi perisai, bahan belanjawan seperti slabs akan sangat sesuai. Ia dijual pada harga sisa (sebenarnya, ia adalah sisa yang tersisa selepas menggergaji).

Mula-mula anda perlu mengeluarkan kulit dari tukang croaker, maka ia tanah dan diproses dengan sebatian khas. Jika ia adalah pagar sementara tapak, maka anda tidak boleh menyingkirkan kulit kayu dan tidak memproses apa-apa. Bahagian bawah tanah tiang adalah kira-kira satu perlima daripada jumlah panjang tiang. Hayat perkhidmatan akan lebih tinggi jika bahagian bawah jawatan masih diproses.

Croaker boleh diisi secara mendatar dan menegak. Anda boleh mencapai kesan yang sangat indah dengan membuat pagar kerinting, seperti dalam foto.

Jika pagar dari tukang croaker tidak dicat atau dipernis, maka ia boleh merosot dengan cepat.

Diproses croaker yang sama tanpa kulit - bahan yang hebat untuk melaksanakan pelbagai idea. Ia kelihatan sangat bagus dengan gabungannya dengan tiang yang diperbuat daripada batu semulajadi atau, sebagai contoh, dengan bahagian palsu. Hidup di belakang pagar batu boleh menjadi agak tidak selesa, selain itu sejuk dan tidak membiarkan sinar matahari berlalu sama sekali. Di samping itu, kini ia sangat bergaya dan, di atas semua, sangat bagus untuk tinggal di rumah yang dibina dengan menggunakan bahan mesra alam sahaja. Rumah kayu, dikelilingi oleh pagar fantasi yang dilihat dari tukang croaker, menyerupai bangunan cerita dongeng Rusia.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

− 1 = 1