Pagar dari penjual dengan foto tangan saya sendiri

Pagar dari penjuru dengan tangan anda sendiri pada foto

Setiap orang memiliki sebuah rumah persendirian. Tetapi bagaimana jika anggaran itu terhad? Kemudian penjuru datang untuk menyelamatkan. Apakah bahan ini? Bagaimana untuk membina pagar?

Papak sebagai bahan untuk pagar

Bahan ini sering digunakan untuk pemanasan rumah-rumah persendirian, tetapi tidak ada yang menghalang penciptaan pagar yang indah.

Gorbyl adalah popular, ia tidak akan sukar dicari (ia ada pada mana-mana kilang papan).

Kelebihannya adalah seperti berikut:

 • pagarnya besar - kebolehpercayaannya tinggi;
 • apabila diproses dengan betul, pagar ini mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang (minimum 15 tahun);
 • pemasangan mudah. Buat pagar dari papak dengan tangan anda sendiri di bawah kuasa setiap pemilik sebuah rumah persendirian;
 • pandangan yang indah. Ia cukup untuk fantasize sedikit - untuk mendapatkan penyelesaian reka bentuk sebenar;
 • ekologi. Pagar tidak menjadi toksik, memberi kesan positif kepada penduduk sekitarnya;
 • Pagar ini tidak menarik untuk menipu - ia tidak boleh diserahkan kepada logam atau dijual.
 • keperluan untuk sejumlah besar bahan (papak tidak pernah menjadi bentuk yang sama, oleh itu mungkin ada keperluan pemilihannya);
 • bahan selepas pemasangan diproses beberapa kali dengan cara perlindungan, jika tidak, hayat perkhidmatan akan pendek (3-5 tahun);
 • Penyediaan awal papak dari papak dilakukan secara eksklusif dengan tangan, dan ini adalah proses intensif buruh.

Sebelum anda memahami cara membuat pagar dari papak dengan tangan anda sendiri, anda perlu menyediakan senarai alat:

 • bahan dalam kuantiti yang diperlukan (bergantung pada kawasan);
 • sokongan tiang. Ramai pakar dalam bidang ini mengesyorkan menggunakan hanya sokongan kayu, kerana bahan homogen yang terbaik disatukan. Tetapi jika anda mahu, anda boleh menggunakan, sudah tentu: saluran, sokongan konkrit, walaupun diletakkan di atas batu;
 • kayu balak;
 • mesin pengisar;
 • sekop, kapak;
 • Bahan yang boleh dikonsumsi: skru sendiri mengetuk, kuku.

Pagar dari papak dipasang dalam beberapa peringkat, iaitu:

 1. Penyediaan bahan yang diperlukan.
 2. Menandai wilayah di mana pagar akan dipasang.
 3. Pemasangan tiang.
 4. Pemasangan balak dan papak itu sendiri.

Penyediaan bahan yang diperlukan

Pada mulanya, jurugambar perlu disediakan. Ia dilakukan seperti berikut:

 1. Kulit itu dikeluarkan dari semua selat.
 2. Jalur yang dirawat kering di bawah matahari (bergantung kepada suhu udara, ia boleh mengambil masa sehingga 3 hari).
 3. Kemudian sanding (memberikan pandangan yang indah).
 4. Bahan yang disediakan itu dirawat dengan antiseptik dari pelbagai jenis perosak.
 5. Akhirnya, bahan itu harus ditutup dengan pilihan: minyak biji rami, varnis. Ini akan berfungsi sebagai perlindungan yang boleh dipercayai terhadap kesan suhu.

Tata letak wilayah untuk pemasangan masa depan

Penandaan dilakukan dengan tali konvensional, pasak. Oleh kerana itu, perlu diperhatikan tempat-tempat yang akan datang untuk pemasangan tiang sokongan.

Kerana hakikat bahawa pagar bahan tersebut sangat besar, adalah perlu untuk menjaga jarak antara jawatan kira-kira 2 meter. Dibenarkan kurang jarak, tetapi tidak lebih daripada itu, kerana ia mungkin hanya "membanjiri."

Di tempat-tempat di mana tiang akan dipasang, adalah disyorkan untuk membuat lubang-lubang untuk pemasangan selanjutnya kedalaman kira-kira 70 sentimeter.

Bergantung pada mana lajur sokongan dipilih, jenis pemasangan ditentukan:

 • sokongan kayu. Sebelum pemasangan, adalah perlu untuk pra-rawatan dengan campuran perlindungan, yang dibeli di kedai-kedai pembinaan (harga 200 rubles). Sebahagian daripada sokongan, terjun ke tanah, dibungkus dalam ruberoid. Selepas itu, pendukung dipasang di kedudukan tegak, dan selepas itu bata yang patah, runtuhan pembinaan telah rosak;
 • jika kita bercakap tentang sokongan konkrit, cukup untuk memasangnya dalam kedudukan tegak, dan selepas ramping dengan serpihan bangunan, runtuhan, bata pecah. Sokongan mesti dijamin dengan selamat. Isikan dengan mortar (simen + batu dihancurkan);
 • Apabila menggunakan paip atau saluran logam, lubang harus dipenuhi dengan pasir atau batu hancur. Komponen bercampur, dipadatkan di dalam pit, sokongan dipasang, ia dituangkan dengan mortar simen dalam perkadaran 1: 3 (simen / pasir);
 • apabila membentuk sokongan batu, asasnya pada mulanya dibuat. Untuk ini, lubang ditarik ke kedalaman 50 cm, dan kemudian diisi dengan mortar simen bercampur dengan batu hancur. Bidang bagaimana penyelesaian akan menguatkan, kerja keras dibuat.

Sekiranya pagar itu termasuk susunan menegak papan - kekurangan dipasang di kedudukan mendatar. Sebelum pemasangan, balak mesti diproses terlebih dahulu dengan penyelesaian perlindungan serangga perosak, pengaruh suhu, dan kemudian dipasang dengan skru menegak sendiri ke jawatan sokongan.

Sekiranya pagar akan mempunyai bentuk mendatar pemasangan papan, pemotong harus tetap menggunakan bar yang telah diisi.

Walaupun hakikat bahawa pagar dari lereng merujuk kepada jenis pagar belanjawan, yang mana beberapa pemilik menggunakan rumah persendirian, sesuatu yang tidak menghalang untuk menjadikannya kelihatan anggun. Ia cukup untuk menambah beberapa unsur hiasan.

Salah satu cara paling mudah untuk memperbaiki penampilannya ialah dengan melukisnya dengan cermat.

Tidak perlu menggunakan warna monokrom semasa mengecat - fantasi kecil untuk mendapatkan corak cantik.

Croaker ditutup dengan varnish varnis. Cat bukan sahaja akan meningkatkan penampilannya, tetapi akan memberikan ketahanan rintangan dari serangga berbahaya

Sekiranya anda mempunyai kemahiran ukiran kayu, anda boleh membuat beberapa angka yang cantik atau jagung untuk membuat papak dengan saiz yang sama, oleh itu pandangan akan berbeza.

Anda boleh membalikkannya, menekankan bentuknya yang berbeza. Ia mudah dikendalikan cat hitam.

Ramai pemilik rumah persendirian memasang bumbung gable di atas pagar, yang sempurna mengatasi fungsi hiasan, melindungi struktur dari salji pada musim sejuk, hujan pada musim panas.

Pagar dengan bumbung dengan bumbung

Ia adalah mungkin untuk menghiasi bukan sahaja pagar itu sendiri, tetapi juga tiang pendukung. Ia cukup untuk cat dan penampilannya akan berbeza sama sekali.

Sekiranya sokongan logam digunakan, batu yang digunakan sebagai bahan hiasan mahal untuk dihapus, oleh itu ia akan menekankan gaya individu sepenuhnya.

Berapa kos pagar dari juru rumput, harga untuk pekerjaan, jika anda menyewa orang untuk membina pagar

Jika, atas sebab tertentu, tidak ada kemungkinan untuk membina pagar secara bebas dari suatu papak, ia diperintahkan.

Harga untuk bekerja dalam banyak aspek bergantung kepada apa yang akan menjadi ketinggiannya. Harga purata adalah:

 • ketinggian 1.5 meter - 1000 Rubles setiap meter pagar;
 • ketinggian 1,8 meter - 1100 rubel per meter pagar;
 • ketinggian 2 meter - 1300 rubel setiap meter pagar.

Harga ini termasuk:

Ia adalah perlu untuk memahami bahawa harga untuk pagar "terdedah". Jika anda perlu cat, buka dengan varnis atau tambahkan elemen hiasan, harga bermula dari 2 - 2,5 ribu rubel per meter.

Berdasarkan kadar ini, mudah untuk mengira berapa banyak kos pagar untuk wilayah tertentu.

Setiap orang yang ingin membina pagar dari papak boleh melihat dahulu semua pilihan yang popular dengan pemilik rumah persendirian.

Pagar yang dibina, anda boleh lihat dalam foto.

Jika anda mempunyai kemahiran ukiran kayu, anda boleh mencapai pagar yang indah itu. Apa yang diperlukan - akan menambah unsur-unsur kecil dari logam palsu dan memotong apa-apa angka dari penjuru.

Pilihannya sesuai untuk mereka yang tapaknya semakin meningkat. Menggunakan versi pagar ini, anda boleh mencapai kesan kubu itu.

Walaupun gaya individunya, pagarnya sesuai untuk mana-mana pedalaman, tanpa mengira sama ada rumah itu dibina daripada bata atau kayu. Walau bagaimanapun, lebih baik menggunakannya jika terdapat perladangan hijau yang indah di wilayah itu.

Opsyen merujuk kepada gaya klasik, walaupun untuk mencapai jenis ini amat sukar. Ia adalah perlu untuk memproses bahan dengan berhati-hati, memasangnya, dan kemudian membukanya dengan varnis atau cat.

Variasi kayu "rotan" memungkinkan anda untuk mengatakan dengan pasti bahawa jika anda mempunyai fantasi, anda boleh mendapatkan pagar dari papak apa-apa reka bentuk.

Tempa digabungkan dengan ukiran kayu - tidak ada lagi yang diperlukan untuk mendapatkan pagar sedemikian dengan kesan ladang kuno. Jika dikehendaki, anda boleh menghiasi pagar dengan elemen hiasan yang lain.

Cari video berkualiti tinggi di Internet, di mana pakar berkongsi rahsia mengenai pembinaan pagar dari papak adalah sukar. Tetapi ia berjaya.

Video ini tidak mendedahkan rahsia mendirikan pagar, tetapi pada masa yang sama ia membolehkan anda memahami intipati bagaimana ini dilakukan.

Pagar dari papak dengan tangan sendiri

Pagar dari tukang croaker.

Pada masa kini ia masih bergaya untuk mempunyai sebuah rumah negara di mana anda boleh mencari kesendirian pada bulan-bulan musim panas yang panas, di mana anda boleh melarikan diri dari bunyi bising dan udara gassed dari bandar-bandar besar. Dan salah satu syarat utama untuk kawasan pinggir bandar ialah ketersediaan pagar yang boleh dipercayai. Jika anda ingin mendapatkan pagar yang mesra alam, menarik dan kuat, maka anda harus mempertimbangkan pilihan seperti pagar dari papak.

Bagi sesetengah orang, cadangan seperti itu mungkin kelihatan tidak masuk akal, kerana trend moden menetapkan fesyen untuk lindung nilai yang indah dan megah yang dapat menekankan gaya unik sebuah estet negara. Tetapi walaupun hakikatnya, sebenarnya, bahan buangan, bahan ini mempunyai daya tarikan kayu dan daripadanya anda boleh membuat yang sangat asli, dan yang paling penting, pagar yang boleh dipercayai.

Kami menggunakan croaker untuk pengeluaran pagar

Pengecek, seperti serpihan dan cip, adalah sisa pada setiap kilang papan. Oleh itu, kelebihan utamanya adalah harga. Dan dalam kes ini, konsep ini tidak lebih "murah", tetapi "hadiah". Dan jika pada kilang papan tidak ada penggunaan bahan ini, ini tidak bermakna ia tidak ada harapan.

Papak dalam berkas.

Mungkin satu-satunya kelemahan reka bentuk sedemikian adalah keperluan untuk memproses setiap detail pagar. Dan kemudian, kelemahan itu tidak penting.

Arahan pemasangan termasuk yang berikut:

 1. Peringkat persediaan.
 • Gorbyl. Pada peringkat ini, anda perlu terlebih dahulu menyediakan bahan itu, jadi kerja harus bermula dengan debarking dari papak.

Nasihat! Jika anda mahu reka bentuk pagar papan yang tidak dijadikan tahan lama, maka pastikan anda mengeluarkan kulit kayu. Jika tidak, pelindung anda akan dilanda kumbang kulit, yang akan membawa kepada kemusnahannya yang cepat.

Untuk menghilangkan kulit, gunakan kapak tukang kayu, sekop dan sekop yang rata dan tajam.

Sudu Carpenter - alat utama untuk mengeluarkan kulit kayu.

Nasihat! Untuk memudahkan kerja harus dipaku ke punggung pegangan sekop shovel mengendalikan panjang kira-kira 150 mm.

Mengeluarkan kulit boleh menjadi proses yang panjang, tetapi di sini anda tidak perlu tergesa-gesa, ambil langkah ini dengan segala kesungguhan.

 • Pilar. Untuk pagar ini, anda boleh menggunakan kedua-dua logam dan sokongan kayu. Untuk tujuan ini walaupun pain adalah sesuai sebagai bahan.
  1. Sebagai tiang logam, pilihan terbaik akan menjadi tiub dengan diameter 76 mm, yang ketebalan dindingnya adalah 3.5 mm. Untuk memasang lenturan mendatar kepada pendukung sedemikian, plat mesti dikimpal. Sebagai berjalan, anda boleh menggunakan papak yang sama, yang dipotong bersama.
  2. Bahan terbaik untuk sokongan kayu adalah larch atau oak. Diameter laras hendaklah 200 mm dengan panjang sokongan 2300 mm (500 mm dikebumikan di dalam tanah).

Bahagian tiang kayu yang akan diletakkan di dalam tanah harus ditutup dengan varnis kuzbass atau resin panas (seperti dalam gambar di bawah). Ia perlu dicampur dalam beberapa lapisan.

Tiang ditutup dengan resin.

 • Menandakan wilayah. Tahap ini sangat penting, kerana ia membolehkan anda menentukan jumlah bahan dan ia bergantung pada kekuatan pagar masa depan. Lebih kecil jarak antara sokongan, semakin kuat pembinaannya, masing-masing.

Standard dalam kes ini dianggap 2-2.5 meter. Untuk menyelamatkan bahan, beberapa tuan rumah meningkatkan jarak antara pendukung hingga 3 meter, yang sangat tidak diingini, karena hal itu akan sangat mempengaruhi kekuatan dan ketahanan pagar Anda.

Dalam kes ini, seseorang harus meneruskan dari panjang purata selat, sehingga jarang langkah antara tiang-tiang pagar tersebut melebihi 2 meter.

 1. Pemasangan tiang. Pagar seperti papan tidak memerlukan peletakan asas reben, tetapi ia perlu untuk konkrit tiang, kerana pembinaan akan agak besar.
 • Oleh itu, dengan menandakan lubang gali.

Nasihat! Untuk cepat menggali lubang, gunakan tiang untuk tiang. Dia akan membuatnya lebih cepat daripada gerudi taman.

 • Pasang sokongan di dalam lubang dan berikan kedudukan tegak menegak. Untuk melakukan ini, gunakan tahap.
 • Selamatkan tonggak dengan selamat dengan spacer kayu.
 • Tuangkan lubang dengan konkrit.
 • Lakukan langkah-langkah di atas dengan semua jawatan.
 1. Pemasangan mati.

Anda boleh memasang pagar seperti dalam dua cara:

 • Plat dipasang secara mendatar. Dalam kes ini kita mengetepikan dengan menggunakan purlin, memaku mati langsung ke tiang. Sememangnya, ia akan menjadi lebih mudah untuk memasang pagar tersebut pada sokongan kayu.
 • Plat dipasang secara menegak. Dalam kes ini, anda boleh bertolak ansur dengan jurang atau bertindih. Melakukan punggung adalah tidak diingini, kerana varian ini tidak kelihatan sangat memandangkan ketidaksamaan bahan.

Untuk pagar seperti itu, perlu memasang larian, di mana orang mati disumbat.

Dengan pemasangan dadu yang menegak, anda boleh membuat tepi hujung hujung lancar atau digambarkan. Untuk kelebihan, garisan lurus perlu ditarik balik menggunakan kord.

Pagar figur dari papak mempunyai penampilan yang sangat baik.

 1. Lukisan pagar kayu. Tahap ini sangat penting, kerana jika pokok itu tidak diproses, maka pagar anda tidak dapat membanggakan ketahanan khusus. Jika anda ingin mengekalkan warna semulajadi pokok itu - bahan boleh dirawat dengan sebatian pelindung khas, yang akan meningkatkan kehidupan pagar.

Cat untuk pagar boleh disediakan dengan tangan, yang akan membolehkan anda menyimpan jauh.

Bahan-bahan "cat" Sweden.

Anda boleh membeli semua yang anda perlukan di mana-mana hypermarket pembinaan. Pengecualian adalah lilin besi dan vitriol, yang dijual di pasaran pembinaan.

Resipi sangat mudah:

 • Kami membuat tepung dalam satu liter air dan menyediakan tampalan pada api yang rendah.
 • Jangan buang pasta dari api, tambah garam dan besi vitriol. Kacau sehingga bersih sehingga kristal dibubarkan.
 • Tuangkan pudina dan campurkan.
 • Masukkan minyak biji rami dan kacau sehingga ia benar-benar homogen.
 • Cat siap dicairkan dengan 0.5 liter air, untuk mencapai ketebalan cat.
 • Cat sudah siap. Sekarang anda boleh cat pagar kami.

Selepas lukisan pagar dari papak kelihatan seperti ini.

 1. Apabila menyusun papan dengan herringbone, biarkan bertindih tidak kurang daripada 1.5 - 2 cm Jika papan kering, anda boleh mengurangkan tumpang tindih, tetapi lebih baik untuk menjadi selamat. Sebagai contoh, papan dengan lebar 18-20 cm boleh mengecut sebanyak 1.5 cm, jadi ukuran ini sangat wajar.
 2. Lebar papan yang optimum untuk pagar seperti itu adalah 20-25 cm. Yang lebih kecil akan terlihat terlalu tebal, selain itu, ia akan menjadi tidak ekonomik. Jika anda mengambil besar - 30-50 cm, maka kelihatan seperti pagar ini tidak akan menjadi sangat menarik. Papan sedemikian juga boleh retak di tengah-tengah.
 3. Dengan membuat cat, anda boleh menggantikan minyak biji rami dengan minyak bunga matahari.
 4. Cara yang baik untuk mengubah lindung nilai itu ialah memasang bumbung hiasan kecil di atasnya.
 5. Walaupun pagar tersebut kelihatan sangat besar, kedalaman lubang di bawah tiang 50 cm cukup untuk memastikan kebolehpercayaan dan kestabilan struktur. Walau bagaimanapun, jika anda mahu, anda boleh selamat dan menggali untuk sokongan sebanyak 70 cm. Dalam kes ini, babi anda tidak akan takut dengan sebarang taufan.

Seperti yang anda dapat lihat, walaupun terdapat banyak orang yang ragu-ragu tentang peminjam dan tidak melihatnya sebagai bahan yang lengkap untuk pagar, namun, ia mungkin membuat pagar tahan lama, cantik dan murah daripada itu. Lindung nilai semacam ini merupakan pilihan terbaik untuk rumah negara kayu.

Walaupun kesederhanaan dan "kewarganegaraan" tertentu, pagar tersebut kadang-kadang melindungi cottage elit, jadi jika anda boleh menyimpan alat mudah di tangan, maka berani untuk bekerja. Tonton video dalam artikel ini untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang mendirikan pagar tersebut.

Pagar dari papak dengan tangan mereka sendiri: gambar dan video

Pelbagai pagar kayu yang paling mudah diakses adalah pagar dari papak. Gorbil memanggil log pemotong separuh bulatan. Proses pemprosesan awal bahan agak membosankan, tetapi hasilnya bukan sekadar pagar murah tetapi sangat murah.

Pada masa yang sama praktikal, mudah dipasang dan sangat elegan: pagar meniru batu masuk batu, kelihatan selesa, kelihatan lebih mahal daripada harga sebenarnya.

Penyediaan bahan adalah tahap paling intensif pada peranti pagar. Gorbyl perlu digilap, dipoles, ditutup dengan antiseptik dan varnis.

Secara umum, untuk membuat pagar cantik dari tukang cuci dengan tangan anda sendiri seperti dalam gambar yang anda perlukan untuk melakukan semua seperti pagar kayu dan pagar:

1. Adalah disyorkan untuk menggunakan balok kayu atau balak yang dirawat dengan antiseptik untuk menyokong tiang. Anda boleh mengambil paip atau profil logam, tetapi mereka akan merosakkan rupa struktur "log".

2. Tandai pagar sepanjang perimeter: letakkan pasak sudut, regangkan tali di antara mereka. Pasang pasak pertengahan di titik di mana tiang dipasang.

3. Kedalaman lubang yang dianjurkan di bawah tiang tidak kurang daripada setengah meter. Lubang-lubang boleh dibuat sebuah gerudi kebun. Ketinggian bahan kerja adalah 2.3 meter (setengah meter ke tanah dan 1.8 ke pagar itu sendiri).

4. Tetapkan jawatan pagar dari papak. Mengawal keamatan tahap pemasangan. Sokongan logam harus dikumpulkan dan menunggu konkrit mengeras; Lubang-lubang di sekeliling tiang-tiang kayu ditutupi dengan runtuhan dan dibanting.

5. Untuk mensimulasikan batu mason, papan papan diletakkan mendatar antara satu sama lain. Papak logam diperbetulkan kepada jawatan logam dengan skru galvanis, untuk kayu - kuku.

6. Dengan keinginan ia boleh membuat pagar dari papak dengan tangan sendiri dengan susunan papan menegak, sebagai pagar, dan jarak dari satu sama lain. Nilai selang selaras dengan keutamaan peribadi.

Dalam kes ini, sebelum memasang lapisan itu sendiri, anda mesti memasang dua bar mendatar, di bahagian atas dan bawah. Setiap palang silang ditetapkan kepada jawatan sokongan dengan bantuan paku (untuk struktur kayu sepenuhnya) atau skru sendiri mengetuk (jika jawatan diperbuat daripada logam).

7. Satu lagi versi pemasangan menegak: pemasangan papan bertindih.

8. Bahagian atas pagar dari penjuru boleh dibiarkan lurus atau ditarik (contohnya, oleh gelombang). Dalam kes yang kedua, markup awal diperlukan.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

31 + = 34