Pagar konkrit

Pagar konkrit hiasan

Pagar konkrit bertetulang hiasan sangat popular bukan sahaja untuk memagar bangunan perindustrian dan kemudahan infrastruktur bandar, tetapi juga di sektor swasta. Pagar konkrit moden bukan sahaja kukuh dan boleh dipercayai, tetapi juga berbeza rupa asal.

Pemilihan hiasan dan hiasan pagar konkrit hiasan

Kelebihan pagar konkrit hiasan

Konkrit hiasan mempunyai kualiti positif berikut:

 1. Ciri-ciri perlindungan yang tinggi. Pagar sangat melindungi tapak dari penembusan dan mata prying.
 2. Kebolehpercayaan dan ketahanan. Konkrit adalah bahan yang sangat kuat dan tahan, tidak tertakluk kepada kakisan, membusuk, acuan dan api. Pagar sedemikian akan berkhidmat selama beberapa dekad.

Corak yang berbeza untuk pagar konkrit

Pagar konkrit hiasan adalah jenis berikut:

Pagar hiasan bahagian

Pagar sectional hiasan adalah bar yang sempit dan panjang. Terima kasih kepada bahagian individu, adalah mungkin untuk menggabungkan kandang asal hampir ketinggian mana-mana.

Pagar dari panel boleh:

 • sama sekali pekak atau halus;
 • satu sisi dan dua sisi;
 • matte atau berkilat;

Pilihan untuk mengecat pagar hiasan daripada konkrit

Pengeluaran bahagian hiasan

Salah satu kelebihan pagar konkrit adalah keupayaan untuk membuat panel itu sendiri.

Pengeluaran bahagian sampingan dijalankan menggunakan teknologi getaran. Bahan dan alat berikut akan diperlukan untuk kerja:

 1. Acuan khas untuk panel pemutus - boleh dibuat dari alat improvisasi atau dibeli siap sedia.
 2. Jadual getaran adalah perkakas yang menguatkan konkrit hiasan dengan membuang lompang dan gelembung udara dari simen.
 3. Pengadun konkrit - mortar disemai bercampur dengan kaedah automatik adalah lebih kualitatif dan homogen.
 4. Armature. Panel konkrit mestilah diperkuatkan dengan rod mengukuhkan sebaliknya konkrit boleh retak dari beratnya sendiri.
 5. Penyelesaian simen. Simen yang digunakan tidak kurang daripada 400 jenama, batu dihancurkan, pasir, pelapis untuk mempercepat pembekuan produk dan pelbagai pewarna.

Acuan untuk seksyen pagar pagar konkrit

Peringkat kerja pada pembuatan bahagian konkrit

 1. Memasang sangkar pengukuhan. Batang keluli dihubungkan bersama. Saiz bingkai bergantung pada dimensi panel.
 2. Penyediaan borang. Bentuknya dihiasi dengan komposisi yang mengurangkan lekatan produk dan memudahkan penghiasan.
 3. Penyediaan mortar simen. Dalam konkrit pengadun konkrit dicampurkan dengan konsisten yang diperlukan, ia mungkin menggunakan campuran kering yang sedia ada, yang boleh didapati.
 4. Menuangkan bentuk. Larutan itu dituangkan ke dalam acuan, kelebihannya dikeluarkan oleh peraturan, tetulang itu diletakkan.
 5. Pemasangan pada jadual bergetar. Konkrit harus dipadatkan sehingga gelembung di permukaannya tidak dapat dibentuk.
 6. Konkrit hiasan ditinggalkan untuk menetapkan kekuatan selama 2 - 3 hari. Selepas mengeluarkan panel, mereka kering selama beberapa minggu dan hanya selepas itu boleh digunakan untuk membina pagar.

Kembali ke kandungan

Pemasangan pagar dari seksyen konkrit

Pagar konkrit hiasan tidak memerlukan asas, mereka dipercayai dan tegas dipasang pada tiang. Pemasangan tiang pagar mungkin merupakan bahagian yang paling sukar dan bertanggungjawab untuk memasang pagar konkrit.

Tiang untuk pagar konkrit dari bahagian boleh menjadi pepejal dan ditetapkan. Dalam kedua-dua kes, slot khas disediakan untuk pemasangan bahagian konkrit.

Pemasangan panel konkrit dengan tiang penting

 1. Markup. Ketegaran pagar akan bergantung kepada pemasangan pendukung yang tepat. Sekiranya siaran jauh - bahagian akan jatuh, terlalu dekat - panel tidak akan masuk ke dalam alur. Pegas didorong ke tempat-tempat di mana tiang dipasang.
 2. Telaga penggerudian untuk tiang. Latihan tangan menggali lubang yang mendalam sama dengan bahagian ketiga tiang.
 3. Pasang pasang. Satu tiang ditetapkan di dalam lubang dan batu dihancurkan dituangkan ke dalamnya dalam lapisan kira-kira 10-15 cm. Dengan menggunakan tahap, tegasan sokongan disemak dan konkrit dicurahkan. Mula-mula sokongan yang melampau dipasang, di antara mereka rentetan diregangkan. Semua tiang lain berorientasikan sepanjang ketinggian tali.
 4. Pemasangan bahagian konkrit. Panel diletakkan di dalam alur tiang yang dipasang. Antara satu sama lain, bahagian-bahagian yang ditetapkan dengan penyelesaian.

Kembali ke kandungan

Pemasangan pagar dengan jawatan menaip

Tiang untuk pagar konkrit hiasan adalah blok kosong. Unsur tiang dikumpulkan di sekitar sangkar pengukuhan atau paip keluli. Rongga blok dipenuhi dengan konkrit untuk kekuatan yang lebih baik.

Untuk memasang tiang dari set blok, lakukan tindakan berikut:

 1. Menggali lubang 20 cm diameter dengan kedalaman 1.2 m.
 2. Di bahagian bawah lubang lapisan saliran dicurahkan dari runtuhan.
 3. Paip keluli atau bungkusan tetulang dipasang dan lubangnya diikat.
 4. Selepas simen kering, anda boleh mula mengumpul tiang. Blok diletakkan supaya teras logam berada di tengah. Setiap bahagian dikumpulkan secara berasingan.
 5. Perlindungan pelindung dipasang di bahagian atas jawatan.
 6. Panel pagar konkrit diletakkan di bahagian belakang jawatan yang mengikat.

Kembali ke kandungan

Selalunya pengeluar tidak menambah pigmen pewarna untuk konkrit hiasan, dan menyelesaikan penamat harus dilakukan selepas memasang pagar. Lukisan bebas pagar konkrit mempunyai aspek positifnya. Pertama, anda boleh menghiasi pagar dengan keinginan anda.

Kedua, pewarna yang ditambahkan terus kepada konkrit hiasan agak mengurangkan ciri-ciri kekuatan produk masa depan. Di samping itu, pagar hiasan diperbuat daripada konkrit, dicat dengan indah.

Agar lukisan itu dilakukan secara tepat dan kemas, konkrit hiasan perlu disediakan untuk kerja:

 1. Pembersihan. Di hadapan pencemaran, pagar perlu dibasuh dan dikeringkan.
 2. Rawatan awal. Primer digunakan dengan berus lebar atau semburan. Sebelum tahap kerja berikutnya, tanah mesti kering.

Membuka pagar panel konkrit

Pagar hiasan yang diperbuat daripada konkrit disyorkan dicat dengan cat akrilik atau silikon untuk kerja luar. Cat untuk fasad mempunyai ciri-ciri penahan air yang sangat baik, bertolak ansur dengan suhu kritikal dan mudah dibersihkan.

Lukisan panel hiasan boleh dilakukan dengan berus mudah atau senapang semburan. Kaedah automatik adalah mudah untuk pewarnaan seragam dalam satu warna. Berus berguna untuk menyerlahkan serpihan dan butiran individu.

Varian untuk melukis pagar konkrit

Lukisan pagar boleh menjadi proses yang menarik dan kreatif, hasilnya yang akan diperolehi pagar unik dan asli.

Satu lagi bahan hiasan, yang dihasilkan menggunakan teknologi vibro - blok konkrit untuk pagar. Elemen blok dibentangkan dalam bentuk bata yang besar dengan rongga di dalamnya.

Permukaan blok hiasan dibuat dalam bentuk tekstur kasar yang meniru batu yang dihancurkan.

Blok pagar merupakan persaingan yang serius kepada bata tradisional dan batu alam disebabkan oleh beberapa kelebihan:

Jenis dan saiz blok hiasan untuk pagar

 • rintangan terhadap faktor persekitaran negatif;
 • keserasian ekologi;
 • estetika;
 • ketahanan;
 • kelantangan warna;
 • pemasangan mudah;
 • harga berpatutan;
 • keselamatan kebakaran.

Kembali ke kandungan

Petua untuk memasang pagar blok

 1. Pagar blok konkrit dipasang di atas cetek, asas cetek. Lebar asas akan sedikit lebih besar daripada dimensi blok, dan kedalamannya adalah sekitar 40 cm.
 2. Jarak optimum antara tiang adalah 3.5 m.
 3. Pemasangan blok konkrit adalah serupa dengan kerja bata, hanya lebih cepat.
 4. Lompatan blok-blok itu diperkukuhkan dan dituangkan dengan konkrit.
 5. Menyokong untuk pagar blok hiasan boleh dibuat dari batu semula jadi, tiang jenis atau tiang bata.
 6. Di atas pagar siap harus dilindungi dengan parapet, dan tiang dengan topi hiasan.

Pagar konkrit adalah sama mudah untuk mengendalikan, baik dengan pembinaan ketinggian pagar yang tidak dapat dikendalikan dari 4 m, dan dengan penciptaan pagar pagar tanpa berat. Dari konkrit, agak mungkin untuk membina pagar di bawah bata, bar kayu atau batu semula jadi. Pelbagai jenis bahagian dan kombinasi mereka sukar untuk dihitung, dan penampilan pagar hiasan yang indah akan menyenangkan selama bertahun-tahun.

Pelbagai pagar konkrit

Pagar konkrit pastinya merupakan yang paling dipercayai dan praktikal bagi semua jenis pagar. Terima kasih kepada perkembangan reka bentuk moden dan teknologi pembinaan, dalam beberapa tahun kebelakangan ini ia juga menjadi elemen hiasan wilayah. Pelbagai jenis, tekstur dan warna membenarkan lorong eksklusif untuk setiap tapak tertentu, yang akan sesuai dengan bahagian depan rumah.

Pagar konkrit berbeza sebagai tujuan fungsinya (mereka hanya boleh melindungi tapak tertentu atau membawa "hiasan" tambahan), dan teknologi pembuatan atau pemasangan akhir mereka di tapak.

Pelbagai ini cukup luas - pengeluar menawarkan lebih daripada tiga ratus jenis pagar hiasan yang dibuat untuk tekstur batu yang berbeza, di bawah kerja keras, dengan tiruan balustrade dan bahkan di bawah lapisan kayu.

Maklumat lanjut mengenai pagar konkrit pagar dan tiang pagar dibaca di sini.

Set pagar konkrit dipanggil jadi, kerana setiap bahagiannya terdiri daripada satu set plat yang boleh mempunyai tekstur dan hiasan yang berbeza. Bahagian atas keratan pada dasarnya berbeza dari yang lebih rendah dengan ciri-ciri hiasannya. Bahagian untuk pagar konkrit komposit boleh terdiri daripada dua, tiga atau empat panel, yang dipasang di tempat di alur tiang khas. Pagar seperti itu boleh dipasang di atas asas dan tanpa ia.

Jenis pagar ini merujuk kepada yang paling tahan lasak dan tahan lama.

Syarat wajib - kehadiran pita kuat atau asas kolumnar. Pagar itu sendiri terdiri daripada papak padu konkrit bertetulang atau ia adalah brickwork ketinggian yang diperlukan. Papak monolitik boleh dengan perhiasan hiasan atau hanya licin, digunakan lebih kerap untuk mengikat objek perindustrian.

Dan di sini anda akan belajar cara memasang pagar konkrit dengan tangan anda sendiri.

Blok pagar dibina dari blok monolitik atau berongga konkrit kecil, yang disemen bersama mortar simen. Struktur pagar ini menyerupai batu bata. Blok pagar memerlukan penamat dengan plaster hiasan atau konvensional, atau jubin di bawah batu.

Pagar yang dibina dengan cara ini tidak memerlukan pemasangan jawatan persilangan, tetapi kerja itu mesti dilakukan oleh mason yang sangat mahir.

Pagar serba lengkap terdiri daripada papak konkrit bertetulang monolitik yang diperbuat daripada konkrit berat dan mempunyai jisim yang besar. Ciri ciri untuk pagar konkrit bebas - kehadiran plat asas mendatar yang luas, yang membolehkan anda memberikan kedudukan menegak. Pilihan lain - pemasangan di atas tanah "glasses9raquo; di mana bahagian pagar yang dipasang secara menegak.

Kebanyakan pagar struktur pasang siap dihasilkan dalam versi dua belah - mereka mempunyai penampilan yang sama di luar yang berada di dalam kawasan berpagar. Pengecualian adalah beberapa pagar bebas, yang mana tidak ada keperluan untuk dekorasi dari dalam.

Blok konkrit konkrit adalah dua hala dan satu sisi. Apabila membina pagar seperti itu, pemilik laman memutuskan sama ada untuk menghiasnya dari dalam atau tidak.

 • Pagar konkrit siap dibuat dibuat ketinggian maksimum dua meter, dan kandang, yang diatur dari blok, boleh mana-mana, yang dipilih oleh tuan ketinggian dan panjang.

Dan dalam artikel ini diberitahu mengenai pagar rotan.

Pagar konkrit bertetulang monolitik mempunyai kelebihan mereka terhadap jenis pagar lain. Setelah menetapkannya sekali, anda boleh melupakan masalah ini selama beberapa dekad.

Yayasan yang disusun dengan selamat berfungsi sebagai jaminan operasi jangka panjang pagar, pagar tidak berubah dan tidak meminta. Wilayah ini akan dilindungi secara aman daripada tetamu yang tidak diingini dan pandangan yang ingin tahu. Pelbagai warna dan corak bantuan akan memastikan keperibadian reka bentuk laman web dan harmoni sempurna dengan landskap dan dari jalan dan dari halaman.

Pagar konkrit juga mempunyai kelebihan - mereka terdiri dari kesederhanaan pemasangannya, yang boleh dilakukan oleh dua atau tiga orang. Jika anda memerlukan kren bantuan untuk memasang bahagian pagar monolitik, maka dengan semuanya ini lebih mudah. Pagar dua meter tinggi biasanya terdiri daripada empat bahagian, beberapa di antaranya mungkin sama, dan bahagian atasnya biasanya lebih hiasan. Kadang-kadang bahagian paling rendah dibuat dalam warna yang lebih gelap dan menjadikan komposisi lebih berat. Ini juga dilakukan untuk tujuan praktikal, kerana warna yang lebih gelap adalah kurang daripada warna cahaya.

Dalam foto, anda dapat melihat bagaimana pagar kelihatan dari panel konkrit.

Pagar diperbuat daripada blok, memerlukan pengalaman dalam kerja mason, kerana agak sukar untuk mendapatkan tembok yang sempurna. Dalam kerajinan ini ada kiat, dan jika anda tidak berurusan dengan pekerjaan ini, lebih baik mempercayakannya kepada para profesional. Permukaan ditampal dan salutan hiasan digunakan. Pagar seperti itu boleh digabungkan dengan jenis kemasan lain, yang akan memberikan mereka eksklusif. Sebagai contoh, unsur-unsur yang ditempa juga dilengkapi dengan pagar.

Satu lagi versi pagar, terdiri daripada tiga komponen yang berbeza, dengan dua bahagian atasnya dihiasi dengan balusters, yang membentuk balustrade yang menakjubkan. Gabungan warna yang dipilih dengan betul akan menyegarkan wilayah dan memberikan rupa yang kemas. Simulasi kerja keras pada pagar pagar konkrit adalah pilihan yang sangat popular di kalangan pemilik rumah.

Semua orang biasa pagar bebas, mereka boleh dilihat di sekitar wilayah perusahaan perindustrian atau objek yang sedang dibina. Pagar seperti itu tidak memerlukan pemasangan lama, kerana mereka tidak perlu membuat asas, mereka hanya dibawa dan dipasang. Pagar ini mempunyai permukaan yang biasanya bersubahat, tetapi kadang-kadang ia juga. Untuk pemasangan mereka, diperlukan teknologi tambahan.

Dan di sini anda akan membaca tentang relau logam untuk mandi.

Di sini http://ru-house.net/stroitelstvo/ anda akan mendapati lebih banyak artikel kognitif tentang membina sebuah rumah.

Kelebihan struktur konkrit bertetulang Oleh itu, banyak lagi pagar seperti itu muncul di kawasan bandar dan di kawasan pinggir bandar.

 • Kekuatan dan ketahanan struktur konkrit berkualiti tinggi diketahui oleh semua.

Walau bagaimanapun, dalam susunan pagar konkrit anda boleh menghadapi beberapa masalah:

 • Jika dibandingkan dengan pagar kayu atau logam yang sederhana, konkrit, sudah tentu, jauh lebih mahal.

Adakah anda melihat ketidaktepatan, maklumat tidak lengkap atau salah? Adakah anda tahu bagaimana membuat artikel lebih baik?

Adakah anda ingin mencadangkan foto penerbitan mengenai topik tersebut?

Tolong bantu kami membuat laman web ini lebih baik! Tinggalkan mesej dan kenalan anda dalam komen - kami akan menghubungi anda dan bersama-sama kami akan membuat penerbitan lebih baik!

Pagar batu konkrit, batu semula jadi atau batu bata, ini adalah kubu yang paling boleh dipercayai yang telah dihasilkan oleh orang itu. Ambil, sebagai contoh, kastil zaman pertengahan, terdapat juga dinding, walaupun diubah dan dipermudahkan pada masa kita. Orang-orang di masa lalu hanya tidak mampu memasang pagar dan pagar seperti batu atau konkrit, mereka membina kayu, dan kemudian setiap lima hingga tujuh tahun mereka menukar tiang. Di rumah saya pagar diperbuat daripada batu semulajadi, dan pendukung diperbuat daripada batu bata yang menghadap ke hiasan. Gabungan bahan moden dan semulajadi menurut pendapat saya adalah sesuai untuk rumah persendirian. Ia kelihatan seperti gambar pertama, tetapi lebih baik, ia memalukan bahawa anda tidak boleh meletakkan gambar, jika tidak, saya akan menunjukkannya.

Pagar konkrit hiasan: cantik, moden dan selamat

Pagar konkrit hiasan - pembinaan praktikal, sama dengan pagar konkrit biasa. Perbezaannya terletak pada penampilan luar dan teknologi pengeluaran. Produk hiasan diperbuat daripada panel konkrit kerana penggunaan bentuk khas oleh tukang. Di tangan pembina, model elegan berubah menjadi pembinaan yang indah, boleh dipercayai dan tahan lasak. Sebuah web konkrit kanvas konkrit dipasang dari beberapa unsur mendatar. Pembahagian seksyen ini memudahkan pengangkutan bahagian konkrit dan pemasangan pagar hiasan oleh tangan sendiri.

Pakar menganggap kelebihan pagar hiasan:

 1. Kebolehpercayaan dan ketahanan. Malah pembina kuno tahu bahawa konkrit adalah bahan tahan lama. Memperkuat pagar dengan mesh logam lebih memperkuat struktur dan meningkatkan kualiti pemasangan.
 2. Perhimpunan mudah. Pemasangan pagar blok hiasan akan dikuasai oleh seorang lelaki yang tidak berpengalaman dalam pembinaan.
 3. Ketahanan api dan keselamatan kebakaran adalah ciri penting struktur rumah tangga. Pagar konkrit bertemu dengan mereka.
 4. Sekatan akses ke wilayah persendirian. Kedua-dua penembusan fizikal dan penilaian visual apa yang berlaku di halaman dari luar bahagian hiasan pagar sepenuhnya dikecualikan.
 5. Hayat perkhidmatan yang panjang. Pagar, terdiri daripada unsur-unsur hiasan konkrit, tahan terhadap keadaan cuaca. Mereka tidak takut sejuk, panas, kelembapan tinggi atau kemarau.
 6. Tidak memerlukan penyelenggaraan berkala. Permukaan yang kuat tidak memerlukan rawatan khas dan kemas kini tetap.
 7. Pelbagai penyelesaian reka bentuk. Walaupun begitu banyak, pagar konkrit kelihatan sangat indah. Dinding membuat seluruh tapak menarik.

Panel hiasan diperolehi melalui kaedah getaran. Untuk tujuan mewarna produk masa depan, pigmen warna dimasukkan dalam perumusan campuran konkrit.

Pagar blok konkrit boleh mempunyai penampilan yang berbeza, bergantung kepada pengisi produk. Unsur-unsur untuk struktur masa depan diperbuat daripada bahan simen dan bantu - sisa buangan, batu hancur, tanah liat, kaca, kerikil, serpihan bata dan sisa lain.

Mengisi blok konkrit adalah:

 • Hollow - hiasan dan licin, dihasilkan dalam pelbagai warna. Saiz produk adalah standard - 200 x 200 x 400 mm. Untuk pembinaan pagar dan bahagian bearing untuk mereka, blok dengan parameter 390 x 140 x 188 mm lebih sesuai.
 • Badan penuh. Produk tidak mempunyai lompang. Mereka biasanya digunakan untuk pembinaan rumah pelbagai tingkat.

Proses pembinaan dengan menggunakan blok hiasan menyerupai karya dengan perancang - setiap blok berikutnya dibentangkan pada yang sebelumnya. Tiang yang didirikan itu diperkuat dan dikumpulkan, meningkatkan keupayaan galas produk. Blok konkrit sangat kuat sehingga mereka dapat bertahan dengan pintu yang ditempa berat. Perhimpunan mereka mengambil sedikit masa, jika dibandingkan dengan analog bata.

Di luar sempadan bandar sering dijumpai cottage, dibatasi dari jalan dengan panel konkrit hiasan. Ukuran optimum produk memudahkan kerja pemasangan dan membolehkan anda mendapatkan lindung nilai yang kukuh dan boleh dipercayai. Dalam satu web, bahagian dipasang dengan bantuan menyambungkan bahagian.

Permukaan blok hiasan pada pagar mewujudkan tiruan batu semulajadi. Atas budi bicaranya, pemiliknya boleh menambah blok batu atau kisi logam. Caps, pommel dan jubin secara organik melengkapkan reka bentuk.

Bentuk pagar konkrit hiasan

Pagar daripada konkrit hiasan mempunyai beberapa jenis.

Pembinaannya adalah bahagian yang dipasang dari beberapa plat. Bahagian atas pagar dimahkotai dengan unsur-unsur hiasan. Pagar seperti itu boleh ditiup jika tuan tanah meninggalkan jurang di antara papak yang dilipat, dan padat / pekak. Juga, pagar konkrit boleh dilakukan dengan tiruan untuk bahan lain. Connoisseurs produk semulajadi pasti seperti panel konkrit "di bawah pokok". Pagar yang disegani dan padat "di bawah batu", "di bawah batu bata."

Yang paling kukuh di antara pagar, struktur monolitik dianggap untuk sebab. Teknologi pemasangannya memerlukan susunan wajib asas kaset atau kolumnar. Pagar monolitik diperbuat daripada papak konkrit bertetulang pepejal - licin atau berpola.

Produk licin lebih sesuai untuk tapak perindustrian atau tapak pembinaan. Di wilayah bersebelahan, plat dengan hiasan dan bahagian yang dicat adalah menarik.

Satu keping pagar menjadi dengan memasang blok konkrit kecil. Untuk simen elemen, buburan simen digunakan. Biasanya pagar dibina dari blok kosong. Tetapi jika pemilik ingin memaksimumkan kebolehpercayaan reka bentuk, dia berhak untuk memilih produk monolitik.

Estetika pagar diperbaiki dengan plaster atau jubin. Pagar tidak memerlukan tiang sokongan. Keseluruhannya ia menyerupai kerja keras. Untuk mengukuhkan kekuatan struktur, adalah wajar untuk meletakkannya di atas asas.

Penutupan ini terdiri daripada papak konkrit bertetulang monolitik dengan asas yang luas, yang diletakkan di atas tanah. Sesetengah model dilengkapi bukan dengan pangkalan, tetapi dengan paku, yang memerlukan pemasangan di kaca mata khas. Tetapi dalam asas pagar tersebut tidak perlu. Adalah lebih baik untuk menetapkan mereka untuk pagar sementara wilayah. Seterusnya, struktur boleh dipindahkan ke bahagian lain.

Pagar yang kuat mempunyai pandangan yang menarik dari jalan dan dari kawasan halaman. Hiasan produk dibuat dalam versi 2-muka surat. Apabila membina pagar bebas, ia cukup untuk dilakukan dengan hiasan di satu sisi - di sisi dalaman corak tidak penting.

Untuk memasang pagar dengan cepat dan berjaya, sebelum memulakan kerja, anda perlu menyimpan pada alat:

 • Kapur
 • Kord
 • Berus
 • Sledgehammer
 • Rolet
 • Lobster
 • Sekop
 • Trowel
 • Pengadun konkrit
 • Teknologi kimpalan
 • Taruhan kayu
 • Tahap bangunan.

Untuk pembinaan pagar rumah adalah lebih baik untuk membeli blok kosong. Pagar buatan sendiri memudahkan kurang berat produk dan kemudahan pengukuhan struktur.

Pemasangan pagar konkrit hiasan

Peringkat pertama kerja pemasangan menandakan tapak:

 1. Di bawah asas kapur, kapur menandakan sempadan parit (lebar parit mesti dua kali lebar blok dan ditambah 40 cm rizab).
 2. Di bawah keadaan tanah yang biasa, lubang itu diperkuat dengan 60 hingga 70 cm. Di kawasan basah, indeks meningkat sebanyak 20 cm, turun dari sempadan pembekuan tanah. (Untuk pengiraan yang betul, kajian peraturan bangunan rantau anda).

Yayasan pita di bawah pagar konkrit dibuat dari parit. Pertama, kompak bahagian bawah dan buang lapisan batu dan pasir. Kemudian, "kusyen" ditolak dan, bersama-sama dengan dinding, ditutup dengan bahan bumbung, mewujudkan kalis air dan perlindungan terhadap penumpahan bumi. Untuk penyediaan mortar, disyorkan untuk menggunakan simen M200. Nisbah komponen adalah 1 bahagian simen x 5 bahagian runtuhan x 3 bahagian pasir. Sambungan yang terbaik diamanahkan kepada pengadun konkrit.

Penyelesaian yang disediakan dituangkan ke dalam longkang dengan lapisan 10 cm. Selepas pemejalan, acuan dengan spacer dibuat, yang akan membolehkan untuk mengekalkan bentuk bingkai di bawah tekanan konkrit. Pembinaannya diperkuat dengan kelengkapan logam, dikimpal atau diketatkan dengan dawai. Jarak optimum antara rod besi ialah 10 - 30 cm (secara menegak dan mendatar). Kerangka itu membuat sedikit kerja untuk 3 - 5 cm. Elaun yang dibenarkan di atas asas - tidak lebih dari 15 cm.

Kepada rangka, penaik dipasang di bawah tiang dan blok konkrit diletakkan selari dengan parit, yang akan digunakan di atas tiang dan pagar. Titik pusat blok adalah paksi sokongan seterusnya. Penerbangan mesti dipenuhi dengan sejumlah besar produk konkrit. Formwork dicurahkan dengan mortar dan campuran dibanting dengan lekuk. Selama seminggu, konkrit akan menjadi kuat. Seterusnya, kerja acuan dikeluarkan dan bahan bumbung dipasangkan dengan mastic. Lompang antara parit dan tapaknya dipenuhi dengan bumi.

Dalam titik-titik litar konkrit tetulang yang dilepaskan didirikan. Dalam ketiadaan teka-teki, jaring tetulang diletakkan pada blok setiap 3 baris. Blok konkrit diletakkan di barisan dan melakukan persalinan jahitan, sama seperti bagasi dibuat dari bata. Sambungan baris vertikal hendaklah dipisahkan dengan jarak 1/3 daripada saiz blok. Ketepatan lokasi produk dikawal oleh tahap bangunan.

Skim video terperinci untuk memasang pagar konkrit hiasan:

Bata konkrit hiasan untuk pagar

Blok konkrit untuk pembinaan pagar boleh dibeli dalam bentuk siap. Model eurofen terdiri daripada 2 - 4 unsur, membentuk kanvas tunggal. Gabungan tiang dengan topi polimer, rentang alas dan besi memberikan seni dan estetika pembinaan.

Dengan tangan anda sendiri untuk membuat lajur untuk pagar hiasan tidak sukar. Pertama, pemilik mesti membina suatu bentuk papan lapis atau papan dan campuran mortar pasir simen (perkadaran 1: 3). Bentuk bawah tiang sebaiknya diputar dengan skru yang kemudiannya boleh dikeluarkan untuk mendapatkan sokongan yang dihasilkan.

Untuk mengelakkan lekatan penyelesaian untuk kayu atau papan lapis, adalah wajar untuk tuan meletakkan lapisan pertengahan bahan polietilen.

Untuk mengukuhkan tiang, perlu membuat bingkai menguatkan dengan rod mendalamkan tiang dengan 15 mm, tidak kurang. Kelengkapan pengancing dilakukan tanpa kimpalan. Kerja ini memerlukan penggunaan wayar mengawan.

Tiang yang diletakkan dibekukan dalam acuan selama 48 jam. Setelah dikeluarkan, mereka diletakkan di tempat yang hangat dan diberikan kekuatan. Perhimpunan struktur yang dilampirkan bermula selepas 2 minggu, apabila pendukungnya diperkuat dengan baik.

Pagar konkrit hiasan dengan tangan sendiri

Bolehkah saya membuat blok konkrit di rumah?

Anda boleh, jika ladang mempunyai set berikut:

 • Jadual getar
 • Borang untuk blok tersebut
 • Pengadun konkrit
 • Minyak enjin terpakai.

Bentuk-bentuk untuk blok adalah yang paling mudah untuk membuat papan dengan ketebalan 25 mm. Di dalamnya mestilah dinding dan bahagian bawahnya. Penggabungan bahagian dilakukan dengan bantuan paku atau skru mengetuk sendiri. Geometri sudut kanan dikawal oleh segitiga.

Untuk menyediakan penyelesaian konkrit yang anda perlukan:

Komponen diletakkan di dalam pengadun konkrit dan dibawa ke konsistensi krim masam. Bentuknya dilincirkan dengan minyak mesin dan dituangkan dengan penyelesaian yang disediakan. Untuk blok pengeringan berkualiti tinggi memerlukan masa 48 - 72 jam. Keadaan suhu adalah 65 - 70 ° C. Produk beku dikeluarkan dari acuan dan simen berlebihan dikeluarkan.

Jika anda mengikuti semua cadangan kami, anda akan mendapat bahan berkualiti tinggi dan murah untuk pembinaan pagar konkrit hiasan. Kepada pemilik kreatif kami nasihatkan untuk membuat gabungan reka bentuk. Untuk melakukan ini, menghiasi teras utama dengan jarak yang ditempa dan pagar batu. Selebihnya lindung nilai dibuat daripada blok konkrit atau panel. Di sepanjang tumbuhan pagar tumbuhan yang subur. Hijau akan memberikan tapak harmoni.

 • Pagar Willow
 • Pagar palsu untuk rumah persendirian - persekitaran mewah wilayah
 • Pagar slate dengan tangan anda sendiri - cara belanjawan untuk melindungi laman web ini
 • Pagar papan yang tidak diserahkan - kecantikan semula jadi dan perlindungan yang boleh dipercayai dari laman web ini
 • Pagar diperbuat daripada pagar logam - struktur berfungsi estetik
 • Semua subtleties pembinaan pagar dari asrama beralun

Hak cipta © 2017 Pautan aktif diperlukan apabila menyalin kandungan dari laman web ini.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

8 + 2 =