Pagar untuk taman depan

Pagar untuk taman depan

Taman depan di depan rumah adalah seperti nafas udara segar. Perisa dan jenis bunga yang lembut akan bersorak bahkan pada hari yang paling suram. Ia sentiasa menyenangkan untuk terlibat dalam pengaturan taman bunga, selepas semua dialog dengan wakil-wakil halus fauna menarik bukan sahaja kepada orang dewasa, tetapi juga kepada kanak-kanak. Hiasan taman hadapan dengan tangan anda sendiri adalah kerja yang sungguh-sungguh, tetapi ia benar-benar wajar.

Pagar untuk bahagian depan paip profil dan unsur-unsur palsu

Salah satu unsur penting yang melindungi kawasan berbunga adalah pagar untuk taman depan. Jadikannya dengan tangan anda sendiri tidaklah sukar, terutamanya jika anda memilih pilihan paling mudah untuk lawan pedang. Apakah pagar yang digunakan untuk taman depan, kelebihan dan ciri-ciri mereka, kita pertimbangkan lagi.

Intipati taman depan dan keperluan untuk melindunginya

Taman depan adalah tempat bunga tumbuh, menyenangkan mata. Sebenarnya, ini adalah wilayah di mana bunga dan tumbuh-tumbuhan hijau ditanam di tanah terbuka dalam versi yang diperintahkan.

Varian peranti pagar dari tiang-tiang konkrit dan bahagian-bahagian yang dipalsukan

Tidak dinafikan, taman hadapan perlu memperuntukkan ruangnya, yang akan dibatasi dengan jelas. Biasanya, pagar kecil digunakan untuk tujuan-tujuan ini, yang peranan awalnya adalah untuk menggambarkan sempadan yang ditempati oleh taman depan dan wilayah.

Terdapat budaya tertentu yang mengiringi penciptaan taman depan, di mana pagar biasa menjadi pagar hiasan bentuk yang paling pelbagai dan zadumok. Ramai pemilik rumah negara bersaing di antara mereka, mengambil bahagian dalam pertandingan seni landskap. Dan perlu diperhatikan bahawa pagar dan pagar di taman depan membuat imej tertentu dari seluruh taman bunga, memberikan sentuhan.

untuk taman-taman depan pagar digunakan yang paling pelbagai di: besar dan kecil, besi tempawan hiasan dan lebih mudah, selagi mereka memenuhi fungsi asal mereka dan mengalihkan perhatian daripada penduduk indah katil bunga.

Pagar asal untuk bahagian depan pensel

Semua pagar dan pagar hiasan yang digunakan untuk taman hadapan boleh dibahagikan kepada beberapa jenis:

Pagar seperti mempunyai ciri-ciri mereka sendiri, serta ciri-ciri kualitatif, membantu pemiliknya untuk yakin dalam keindahan dan kebolehpercayaan pagar.

Pagar kayu sentiasa dalam fesyen

Walaupun dalam dunia moden teknologi inovatif dalam pembinaan bahan-bahan yang paling tidak dapat dipelajari digunakan, pokok itu kekal dalam trend sentiasa. Terdapat banyak penjelasan untuk ini, termasuk kos dan penunjuk kualiti alam sekitar yang sangat baik, yang tidak boleh dikatakan tentang plastik.

Contoh pagar kayu untuk taman depan

Terdapat beberapa jenis pagar kayu untuk katil bunga dan taman depan, yang agak berbeza dalam parameternya.

Pagar yang paling primitif, membingkai taman depan, yang boleh anda gunakan adalah pagar. Pagar ini adalah koleksi papan kayu yang sama rata yang dipasang pada dua profil. Terdapat jarak tertentu antara plat, yang memberikan teka-teki tertentu ke mana-mana katil bunga. Melalui lubang-lubang itu mudah menembusi sinar matahari, sambil membentuk kawasan kecil dengan bayang-bayang. Untuk membuat pagar tidak menjadi masalah.

Untuk melakukan ini, anda perlu menentukan saiz pagar masa depan dan membeli pagar siap di gedung gedung, memasangnya pada tiang pendukung.

Anda boleh pergi dengan cara lain dengan menempah semua bahagian dengan templat secara berasingan, dan mengumpulnya secara langsung di tapak pemasangan pagar. Ketinggian pagar ini, serta lebar papan - adalah parameter individu semata-mata berdasarkan keutamaan pemilik taman depan.

Pelbagai pilihan pagar untuk taman depan

Taman depan pagar kayu dengan sempurna melaksanakan fungsinya, dan juga dapat dicat dalam warna apa pun yang menyenangkan mata. Idea yang paling kreatif untuk memfailkan pagar boleh dicari di Internet, tetapi pilihan terbaik akan menjadi manifestasi imaginasi dan kreativiti anda sendiri.

Adalah baik untuk menghiasi pagar dengan tenunan hiasan dari pokok anggur, serta pelbagai serangga yang akan melambangkan aroma taman depan, memberikan daya tarikan tertentu. Sekiranya rumah mempunyai anak-anak dan mereka terlibat secara aktif dalam kehidupan taman bunga, anda boleh berunding dengan mereka mengenai idea untuk pemandangan itu.

Tidak kurang popularnya adalah rasuk, yang merupakan gergaji papan, yang dipasang pada tiang secara mendatar. Biasanya rasuk digunakan di taman-taman hadapan, di mana selain kecantikan, perlindungan tanaman dari pengaruh luar diperlukan.

Rasuk itu mudah diproses, disimpan dengan sempurna dan berkhidmat panjang. Ia boleh dicat, dipernis, dan dihiasi dengan pelbagai produk yang diperbuat daripada kayu.

Contoh pagar kayu dari bar untuk taman depan

Idea untuk membuat taman depan, pagar yang diwakili dalam bentuk benteng dengan tepi tajam. Ia bukan sahaja kelihatan cantik, tetapi juga akan menjadi perlindungan yang sangat baik dari bahaya kepada haiwan.

Pagar logam - kekuatan dan kebolehpercayaan

Tidak kira betapa dithyrambs dinyanyikan oleh pokok itu, logam itu masih mempunyai kualiti yang lebih kukuh, melindungi taman hadapan sepenuhnya. Orang logam telah belajar untuk membuat pagar cukup lama, bagaimanapun, seni memalsukan pagar hiasan, telah menjadi bergaya agak baru-baru ini.

Pagar logam untuk taman hadapan mempunyai banyak kelebihan, tetapi beratnya yang besar menjadikannya pemasangan diri agak sukar. Untuk pagar taman hadapan, digunakan secara meluas seperti pagar logam seperti:

 • pagar palsu dan pagar;
 • pagar logam;
 • pagar kisi dan lindung nilai;
 • pagar besi.

Palisades palsu paling berfaedah untuk melihat di rumah negara, kerana pelbagai bentuk logam dengan mudah corak, keriting dan silau membuat bunga karya. Pagar palsu dijual atau dibuat untuk pesanan. Pemasangan mereka memerlukan bantuan lif, serta beberapa orang. Sebagai tambahan kepada semua ini, pagar palsu memerlukan kehadiran asas, memandangkan berat produk tidak boleh dihalang semata-mata dengan menyokong tiang.

Pagar diperbuat daripada logam lebih mudah dan mudah dipasang, bagaimanapun, tidak mungkin untuk memanggil pagar pagar seperti itu. Peranan utamanya ialah pengunduran wilayah, serta pagar di halaman depan dari objek lain di halaman.

Pilihan pagar logam untuk taman depan

Pagar yang diperbuat daripada kisi yang baik adalah tidak kurang popular untuk taman depan, terutamanya jika anda mengambil kira komponen profil. Pagar ini akan tahan lama dan boleh dipercayai, dan juga akan mewujudkan lindung nilai sebenar dengan tangan anda sendiri. Kesan ini dicapai dengan menanam di sepanjang pagar tumbuh-tumbuhan yang berani, yang dengan cepat mengambil tempat mereka, membuat pagar "hidup". Sebagai varian idea yang bagus akan menanam tumbuhan berbunga seperti klimatiser, yang akan menjadikan lindung nilai biasa menjadi mewah dan bangga.

Pagar logam untuk pagar adalah analog kayu lengkap, bagaimanapun, ciri-ciri kualiti dan proses pemasangan agak berbeza. Ia berfaedah untuk menggunakannya di mana terdapat risiko pengaruh yang tidak diingini bagi pesakit yang tidak diingini.

Pagar plastik di taman depan - ini adalah salah satu tren yang paling inovatif kebudayaan taman dan taman. Apa yang tidak digunakan untuk pagar: botol, paip plastik, dan produk lain yang memberikan kehidupan yang kedua, agak berbeza dari tujuan asal.

Jadikan pagar ini sangat menarik dengan kanak-kanak. Ia hanya perlu untuk memasukkan imaginasi dan sekumpulan sampah yang tidak perlu mencari kehidupan baru, mewujudkan gambaran indah taman depan yang mengagumkan.

Idea yang paling menakjubkan untuk menggunakan plastik untuk tujuan lain boleh didapati di laman web di mana pelbagai produk buatan sendiri dipraktikkan. Idea kreatif yang paling mungkin adalah penciptaan pagar paip PVC. Menyedari bahawa paip adalah ranting anggur, pengarang idea mencipta karya luar biasa, mengubah taman depan menjadi keajaiban dan keajaiban sejagat. Bagi ramai orang, ciptaan semacam itu bukan sesuatu yang istimewa, dan orang-orang yang terbiasa melihat yang tidak biasa dalam semua kehidupan seharian, adalah patut mencuba pilihan ini.

Tidak kurang menarik ialah idea mewujudkan pagar beg boleh guna, yang meletihkan diri dalam peranan ini. Dipasang bar kecil yang dipasangkan dalam corak berkotak dengan beg yang berwarna-warni, mewujudkan sejenis ilusi. Di samping hakikat bahawa pagar tersebut akan bertahan lama, ia akan menjadi subjek perbincangan oleh bukan satu selusin orang.

Juga, lembaran plastik konvensional digunakan, yang digunakan untuk menutup dinding dalaman premis. Walau bagaimanapun, bahan tersebut rapuh dan cepat boleh merosot di bawah pengaruh faktor negatif, serta hubungan tetap dengan sinar matahari. Oleh itu, ia biasanya digunakan dalam kombinasi dengan bahan binaan yang lebih kuat, serta untuk menghadapi luar pagar.

Bahan semulajadi seperti batu, juga boleh digunakan untuk melengkapkan taman depan.

Pilihan peranti pagar daripada batu bata

Batu artistik akan membuat pagar indah untuk taman batu depan, yang bukan hanya kelihatan luar biasa, tetapi juga menjadi pagar semulajadi yang sangat baik.

Sebagai tambahan kepada semua ini, batu itu agak murah, dan meletakkan elemen yang diperlukan menghias taman depan dengan tangan anda sendiri. Apa yang diperlukan adalah keinginan dan fantasi.

Terdapat juga pecinta produk konkrit, yang lebih suka memasang pagar hiasan di taman hadapan konkrit. Tidak dinafikan, versi pagar ini sangat kuat, boleh dipercayai dan tidak kurang menarik daripada rakan-rakannya. Satu-satunya kelemahan pagar seperti berat berat yang menjadikannya sukar untuk mengangkut dan memasang produk tersebut sendiri.

Pagar konkrit akan berlangsung lama sekali, dan mereka juga dapat melindungi taman depan bukan sahaja dari gangguan haiwan, tetapi juga dari orang asing.

Satu contoh pewarnaan asli pagar konkrit untuk taman depan

Pilihan pagar gabungan

Kes-kes apabila pemilik mahu untuk mendapatkan taman depan bukan sahaja pagar indah menutup kawasan katil bunga, tetapi juga pagar yang kukuh, melindungi tumbuhan berbunga dari campur tangan pihak ketiga. Untuk tujuan ini sering mengamalkan gabungan beberapa jenis bahan-bahan untuk membuat model yang lebih baik untuk taman-taman depan pagar.

Sebagai contoh, jika pagar batu ditambah ke pagar yang palsu, tidak ada penembusan ke taman depan dari sisi jalan oleh haiwan kecil dan tikus tidak mengerikan. Pagar kayu digabungkan dengan unsur-unsur penempaan logam, serta dengan batu, yang membolehkan untuk membuat landskap keseluruhan.

Pagar gabungan diperbuat daripada papan beralun dan batang logam

Pertimbangkan seperti pagar - keseronokan, tetapi di samping itu, pemilik taman depan dapat yakin integriti dan keselamatan wakil-wakil wad mereka mekar.

Bagaimana untuk membuat taman hadapan yang indah: tip dan cara

Mari kita perhatikan beberapa nasihat daripada pakar yang terlibat dalam penciptaan taman depan yang paling indah dan pencapaian mereka.

 1. Adalah lebih baik untuk membina taman depan dari awal, iaitu, mula-mula menentukan tempatnya, kemudian mengatur tanah dan mendirikan pagar. Hanya selepas manipulasi ini dilakukan penanaman tanaman.
 2. Untuk pagar untuk taman hadapan bukan sahaja pagar yang boleh dipercayai, tetapi juga penambahan yang indah, anda perlu menentukan penampilan dan fungsinya pada peringkat perancangan, sehingga saat ini kerja telah dimulai.
 3. Pagar untuk taman depan tidak harus terlalu tinggi dan tidak mengaburkan seluruh tapak, jika tidak, tanaman akan mempunyai sedikit cahaya matahari dan mereka tidak akan membawa bunga dan wangian yang mampu.

Contoh pagar yang rendah untuk taman hadapan

Pilihan untuk menghias taman depan dan pagar

Dalam mana-mana kerja, perkara utama adalah pendekatan. Tidak selalu pagar palsu untuk taman hadapan kelihatan lebih kaya daripada kayu. Buat taman depan yang indah dengan pagar yang unik akan membantu hanya kesabaran, imaginasi dan kerja. Memiliki keinginan, anda juga boleh membuat taman depan yang paling sukar sempurna, supaya orang yang lewat di rumah kagum dengan keindahan tidak hanya bunga yang berkembang di dalamnya, tetapi juga penguasaan pemilik rumah.

Pagar untuk taman depan. Pagar hiasan. Pagar plastik

Semua tukang kebun dan tukang kebun cuba menghiasi laman web mereka, jadi senang untuk menghabiskan masa di sana. Peranan penting dalam permainan ini memainkan pelbagai bentuk, warna, bahan pagar hiasan yang digunakan untuk taman depan. Ini adalah perkara pertama yang dilihat oleh sesiapa yang datang ke rumah anda. Pagar untuk taman hadapan harus ekspresif dan berbeza dari jiran. Pertimbangkan apa yang mereka ada, dan anda akan berpeluang untuk memilih pilihan yang sesuai untuk laman web anda.

Ini adalah varian yang paling biasa dari pagar taman hadapan. Mereka boleh jadi sangat berbeza dengan mudah dan organik mengikut mana-mana reka bentuk, di mana-mana bahagian taman. Yang paling biasa adalah pagar kayu untuk taman depan, yang terdiri daripada rel menegak. Pagar dengan papan mendatar luas mendekati gaya kampung, seperti bentuk elemen bersilang. Untuk membuat pagar seperti menggunakan birch, buluh, willow, walnut. Ia tidak begitu sukar untuk memasang pagar kayu untuk taman depan secara bebas. Mereka mudah dipasang dengan bantuan tiang panjang tajam.

Jika anda mahu pagar anda untuk taman depan bertahan selama bertahun-tahun, maka anda perlu merawat pokok itu untuk melindunginya dari kelembapan, reput dan acuan. Kaedah-kaedah perlindungan yang paling umum adalah salutan mereka dengan minyak biji rami, primer atau impregnasi khas. Kesan yang lebih stabil dihasilkan oleh resin epoksi, tetapi ia mesti disalut dengan cat pelepas air berasaskan minyak, kerana resin tidak bertolak ansur dengan sinaran UV.

Dengan berhati-hati, pagar kayu untuk taman depan akan bertahan selama bertahun-tahun.

Ini adalah pagar yang sangat indah. Jika di laman web anda terdapat unsur-unsur luaran yang palsu, maka pagar depan taman akan sangat sesuai. Pagar ini digabungkan dengan bata atau batu kelihatan agak terhormat. Satu-satunya kelemahan adalah kos yang agak tinggi.

Pagar yang paling murah untuk taman logam - dari mesh mesh. Ia adalah berpatutan, mudah dipasang. Untuk masa yang lama untuk mengekalkan rupa asal pagar tersebut, penjagaan harus diambil untuk melindungi logam dari kakisan. Untuk tujuan asas ini, cat berkilat atau penyaduran krom sesuai.

Untuk taman depan untuk menubuhkan pagar seperti itu sangat mudah - pada jarak yang sama menggali dalam logam tanah atau bar kayu, dan di antara mereka, meregangkan grid. Baru-baru ini, terutamanya untuk kawasan pinggir bandar, mereka menghasilkan warna. Dari penggunaannya, taman anda hanya akan mendapat manfaat.

Pagar sebegini juga baik di dalam tumbuhan yang ditanam sepanjang ia mula menggulung, dengan itu menjadikannya menjadi elemen hiasan. Di samping itu, pagar ini tidak menangguhkan cahaya matahari, dan tumbuh-tumbuhan menerima cahaya dan panas dalam jumlah yang betul. Lindung nilai adalah salah satu kaedah pagar yang paling asli. Di grid boleh tumbuh ivy, kacang manis, honeysuckle, clematis. Di samping itu, lindung nilai mawar, kotak kayu, sebyabrynka, dan lain-lain boleh menjadi lindung nilai. Pagar seperti untuk taman hadapan (gambar yang anda lihat dalam artikel ini) mempunyai keunikan mereka sendiri. Hakikatnya adalah kerana pemilihan tanaman tidak semestinya seperti lindung nilai boleh mati. Sebagai contoh, September suka matahari, dan kotak kayu - bayangan. Agar lindung nilai tumbuh dengan baik dan berkembang dengan baik, ia mesti dipotong, disiram, disenyawakan dengan kerap.

Pagar plastik yang meniru semak semulajadi, seperti kotak kayu atau tumbuhan lain, telah menjadi sangat biasa pada tahun-tahun kebelakangan ini. Seperti lindung nilai "blooms9raquo; sepanjang tahun. Ia tidak perlu disenyawakan, disiram. Tentunya ramai yang akan bertanya, untuk siapa diperlukan pagar sedemikian? Mengapa pergi ke alam untuk mengagumi tumbuh-tumbuhan buatan? Jawapannya mudah: pagar ini untuk taman hadapan adalah pilihan ideal untuk penghidap alergi. Sebagai contoh, seseorang suka mawar, tetapi dari bau mereka, dia mula serangan alahan. Dalam kes ini, semak buatan boleh datang untuk menyelamatkan. Mereka berbeza dalam keindahan, mudah dipasang, mudah dipasang ke dalam tanah, selamat dan tidak mudah terbakar.

Hari ini polyvinylchloride net digunakan secara meluas. Pagar daripada itu dihargai oleh banyak tukang kebun dan tukang kebun. Mereka tidak hanya popular kerana rupa yang menarik. Mereka dibezakan dengan ketahanan mereka. Grid diperbuat daripada polietilena dan polipropilena. Ia agak mudah untuk memasang pagar seperti itu. Lajur untuknya dibuat daripada paip profil. Seksyen pagar diikat pada tiang dengan cangkuk atau kacang-kacangan.

Pagar Wicker untuk taman hadapan

Kebanyakan tukang kebun dan tukang kebun berminat dalam soal bagaimana untuk membuat pagar untuk taman depan dengan tangan sendiri tanpa banyak perbelanjaan. Kaedah sedemikian wujud. Untuk melakukan ini, anda memerlukan buluh, anggur, cawangan willow atau hazel. Cabang dan pokok-pokok lain akan dilakukan. Tetapkan pasak pada jarak satu meter dari satu sama lain. Untuk melakukan ini, cawangan kering dengan ketebalan 30 hingga 50 mm adalah sesuai. Pegangan didorong ke dalam tanah hingga kedalaman 300 mm. Mulakan "menenun 9raquo; pagar dari baris bawah, penggulungan ular cawangan di sisi yang berlainan yang menyokong pagar. Siri berikut adalah tenunan yang sama. Untuk kekuatan, sambungkan cawangan dengan dawai pada jawatan. Untuk meningkatkan kehidupan pagar harus ditutup dengan antiseptik.

Pagar rupa asli dan bergaya diperbuat daripada batu. Mereka dipanggil pergone. Mereka adalah ketinggian yang berbeza. Bagi taman depan dan katil bunga, yang paling sesuai ialah mini panci. Pagar tersebut adalah kotak berlapis tergelincir dengan pelbagai tampalan - dari batu semula jadi hingga kaca berwarna. Mereka boleh digabungkan, mencipta corak dan perhiasan asal.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pagar plastik yang indah yang indah telah menjadi sangat popular. Mereka dibuat dalam pengubahsuaian yang berbeza. Ini boleh menjadi lindung nilai yang ringan dan elegan untuk taman hadapan atau pagar dua meter yang tidak dapat ditembusi.

Kelebihan pagar plastik

Keuntungan yang tidak dapat dipertikaikan ialah ketahanan, rintangan fros, kekuatan, rayuan luar. Pagar sedemikian tahan terhadap pengaruh kimia dan mekanikal. Apabila menguji ketangguhan patah, pagar PVC lebih tinggi daripada kayu. Ia tidak lulus arus elektrik dan praktikalnya tidak terbakar. Plastik tidak mudah rosak, kakisan. Ia tidak akan merosakkan tikus, acuan, kulat. Plastik tidak memerlukan penjagaan khas. Pagar seperti itu tidak perlu dicat. Selepas hujan ia cukup untuk mengelapnya dengan kain lembap sehingga ia bersinar seperti yang baru. Apa pagar yang lebih baik? Pelbagai bahan bangunan sedia ada merumitkan proses pemilihan. Oleh itu, keputusan muktamad adalah perlu selepas anda memutuskan pagar untuk taman hadapan akan digabungkan dengan gaya bangunan utama di tapak dan dengan penyelesaian warna mereka. Sekiranya anda membuat pagar hanya untuk kecantikan, maka fantasize untuk kesenangan anda. Jika pagar dibuat untuk melindungi tumbuh-tumbuhan, lebih baik untuk membinanya daripada bahan-bahan yang lebih kuat dan lebih kuat.

Taman depan yang indah adalah kebanggaan tuan tanah. Dia mahu menunjukkan kawan dan kenalan. Peranan penting dalam reka bentuknya dimainkan secara langsung oleh pagar. Ia akan membantu melindungi tumbuh-tumbuhan yang indah dari haiwan peliharaan yang menyerang, pranks kanak-kanak kecil.

Pagar indah untuk taman depan di hadapan rumah

Taman depan di depan rumah boleh menjadi nafas sebenar udara. Walaupun pada hari-hari yang paling suram, dia akan dapat meningkatkan semangat anda dengan sempurna. Pagar adalah salah satu tambahan penting yang digunakan dalam susunan wilayah ini.

Varieti: bagaimana memilih bahan yang sesuai?

Pilihan bahan dalam keadaan ini atau itu bergantung kepada beberapa faktor:

 1. Sifat estetik.
 2. Tempoh operasi.
 3. Kemudahan penjagaan.
 4. Berapa banyak bahan yang boleh diproses?
 5. Kemungkinan untuk menggunakan alat tambahan dan butiran pemasangan.
 6. Kelajuan kerja.
 7. Jumlah kos kerja dan bahan itu sendiri.

Ia perlu dilakukan agar semua elemen di taman depan dihiasi dengan gaya yang sama. Dan sesuai dengan susunan umum laman web ini. Terdapat banyak cara untuk melindungi taman depan dan memberikan rupa yang lengkap. Tetapi pertama sekali, kami akan menentukan pilihan bahan pagar yang sesuai. Hanya selepas ini anda boleh melukis lakaran.

Variasi palsu

Logam palsu adalah salah satu bahan yang paling tahan lama. Apa-apa reka bentuk atas dasar ini boleh bertahan selama bertahun-tahun. Dan bertahan dalam semua keadaan cuaca, walaupun tidak menguntungkan. Produk palsu tidak takut terhadap pengaruh mekanikal. Di samping itu, pelbagai ini disusun sedemikian rupa sehingga ia akan menjadi penghalang yang serius bagi sesiapa yang ingin memasuki wilayah tersebut.

Pagar palsu dibahagikan kepada beberapa jenis.

 • Yang paling mudah adalah konvensional, dengan fungsi perlindungan. Ini adalah jenis pagar daripada bahagian pepejal, yang dihubungkan dengan kimpalan. Dekorasi logam diikat mengikut jarak, menggunakan sambungan jenis skru khas.
 • Penampilan yang menarik adalah ciri utama dan kelebihan untuk jenis hiasan. Biasanya pilihan itu diperintahkan oleh tuan-tuan. Dan buat lukisan individu. Ia sepatutnya menggunakan teknik sambungan khas, dengan pengapit dan tab. Kimpalan dan stamping hanya digunakan jika pelanggan menentukan ini secara berasingan.
 • Terdapat juga gabungan model, yang merupakan silang antara dua jenis pertama. Dalam pengeluaran mereka, berpusing dan lentur, memalsukan pematerian, rivet dan pengapit digunakan.

Berdasarkan papan beralun

Ini adalah reka bentuk moden yang sempurna mengatasi tugas utamanya - organisasi perlindungan terhadap pengaruh atmosfera di laman web ini. Tetapi terdapat kelebihan lain yang menjadi ciri untuk bahan ini:

 • Tidak menimbulkan keadaan operasi.
 • Prestasi kalis bunyi yang sangat baik.
 • Reka bentuk moden dengan pelbagai pilihan warna dan reka bentuk yang berbeza. Ini juga membezakan produk dari profil logam.

Dalam kebanyakan kes, pagar yang diperbuat daripada papan beralun adalah pembinaan mudah yang terdiri daripada hanya dua elemen. Ini adalah kerangka pagar, yang terdiri daripada tiang, girders mendatar untuk mengikat. Dan juga mengenai bahagian yang dipasang dari papan beralun. Perbezaan utama antara model yang berbeza adalah dalam struktur bangkai dan jenis papan beralun yang digunakan untuk pengeluaran.

Mengenai ciri-ciri pagar

Kelebihan utama pagar logam ialah pagar selalu berbeza, walaupun mereka menggunakan bahan yang sama dengan sifat dan ciri yang sama. Penampilan hanya bergantung kepada kreativiti pengilang.

Pertama mereka menubuhkan tiang, mereka juga menggali ke tanah. Perkara utama ialah jarak di antara mereka adalah kecil. Jika tidak, seksyen akan jatuh walaupun dengan angin angin yang sedikit. Selepas itu, bar mendatar diikat ke jawatan, yang kemudiannya dipasang dengan logam atau kayu.

Kemunculan pagar berubah secara radikal, bergantung kepada bagaimana elemen berada di bahagian atas. Ia boleh diterima bukan sahaja mendatar dan menegak, tetapi juga susunan pepenjuru, contohnya.

Mesh-Rabitz

Grid-rabitsa digunakan secara meluas. Untuk pemasangan menggunakan tiang logam biasa. Untuk mendapatkan seksyen, disarankan untuk menggunakan teknologi kimpalan. Kemudian sambungan dengan sokongan akan lebih dipercayai. Lebih dari wayar, tarik wayar, lakukan ini melalui sel. Oleh kerana itu, pagar masih mengekalkan bentuknya.

Grid, tertutup di sudut, akan kelihatan paling menarik.

Halangan seperti ini dengan mudah boleh diubah menjadi lindung nilai. Terutama pada musim panas. Ia cukup untuk menanam di sepanjang tumbuh-tumbuhan memanjat.

Tongkat Euro hampir tidak berbeza dari pelbagai bahan klasik. Bahagian atas pagar ini disediakan dengan kepingan mendatar, atau dengan tepi atas bulat. Dalam kes terakhir, hujung atas semestinya ditutup menggunakan bar mendatar. Kehadiran tepi bergulung menjadi keperluan yang sangat diperlukan. Dalam kes ini, setiap bahagian dibentuk bersama dengan rawatan khas.

Proftruba

Kelebihan utama syarikat ialah ia boleh mengambil sebarang bentuk, mudah dan kompleks. Panjang bahan yang cukup pendek digunakan. Pagar ini juga mengandungi pagar yang dipanggil - ini juga kepingan paip, hanya dengan panjang yang berbeza.

Sekarang pengeluaran banyak jenis paip profil yang digunakan dalam pengeluaran ditubuhkan. Mereka boleh berdinding nipis, atau dengan saiz purata. Perkara utama adalah dengan betul merangka asas.

Pangkalan kayu

Bahan mudah dan mudah diakses. Untuk mengaturkan pagar pertama kali digunakan.

 • Pelbagai penyelesaian reka bentuk.
 • Pemasangan mudah, pembinaan mudah.
 • Tahap kos yang rendah.

Pagar kayu dibahagikan kepada beberapa kumpulan:

 1. Dengan jurang antara elemen utama.
 2. Berterusan, tanpa ketinggalan.
 3. Apabila papan diletakkan mendatar.
 4. Papan adalah menegak.
 5. Papan adalah pepenjuru.

Bata, konkrit dan batu

Jika kita bercakap mengenai jenis konkrit, maka apabila mereka dijual, mereka kelihatan seperti modul yang berasingan, dengan lukisan yang terletak hanya pada satu sisi. Faktor ini harus diambil kira apabila pagar sedang dibina. Ia perlu memilih sebelah mana gambar itu akan diputar.

Semua bahan ini panjang lebar. Tetapi, hanya jika anda mematuhi piawaian kualiti dan keperluan pengeluar.

Mengenai ciri plastik

Telah menjadi popular sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Penyelesaian ini sangat popular di kalangan mereka yang suka memberi kehidupan baru kepada perkara-perkara lama. Lagipun, walaupun botol lama boleh digunakan untuk melengkapkan pagar. Terutama proses ini disukai oleh kanak-kanak.

Anda boleh meneroka laman web yang dikhaskan untuk barangan buatan rumah untuk meminjam beberapa idea untuk reka bentuk.

Pilihan pemilik sendiri: lindung nilai dan model rotan

Lindung nilai dibuat dari tumbuh-tumbuhan. Tetapi ada nuansa yang memerlukan perakaunan.

 • Pilih seberapa banyak tumbuhan yang tidak bersahaja yang memberikan mahkota yang subur.
 • Pastikan jarak yang betul antara elemen individu.
 • Dalam masa, air lindung nilai dan memohon baja.
 • Untuk mengekalkan bentuk yang diingini, potongan rambut tetap dilakukan.

Bergaya, pilihan semulajadi semulajadi kelihatan. Penyelesaian yang sangat baik ialah penggunaan ranting willow atau cawangan nipis dari pokok menghasilkan buah. Willow adalah tumbuhan fleksibel, jadi apabila menggunakannya, tidak ada masalah. Pertama, cawangan dikukus dalam mandi air sehingga mereka menjadi fleksibel yang mungkin.

Ia hanya kekal untuk memandu pegangan dengan tangan anda sendiri. Kemudian mereka saling berkaitan dengan bahan yang ada.

Mengenai wickets yang indah

Sebaik sahaja seseorang memutuskan untuk meletakkan pagar, maka segera memilih tempat di mana pintu akan dipasang. Biasanya mereka cuba menggunakan bahan yang sama untuk reka bentuk asas.

Ciri-ciri reka bentuk membolehkan anda membahagikan wicket kepada beberapa jenis:

 1. Orang pekak. Diletakkan untuk melindungi laman web daripada mata yang bersuara. Gunakan benang, atau barang-barang palsu untuk hiasan. Kemudian cat kanvas. Kanvas pekak dibuat dari bahan-bahan modern yang tersedia di pasaran.
 2. Kerja terbuka. Pilihan yang sangat baik untuk mereka yang mempunyai kemahiran pandai manual. Lukisan di permukaan boleh dikekalkan dalam mana-mana gaya - lama atau asal, moden. Pagar kayu atau logam - asas untuk pagar adalah lebih mudah. Selalunya mereka digunakan bersama dengan mesh yang dikimpal.
 3. Gabungan. Biasanya produk di bawah ini pekak, dan di atas - kerja terbuka. Walaupun ia boleh menjadi sebaliknya. Cara termudah adalah untuk menghasilkan model-model ini di pangkalan logam.

Cara yang paling mudah, semulajadi untuk menghiasi gawang adalah menggunakan tumbuhan pendakian. Ia cukup untuk memilih salah satu yang mempunyai rupa yang menarik. Atau semata-mata tidak memerlukan penjagaan yang kompleks.

Pot dengan tumbuhan dalaman, karangan bunga dan kalungan - sebarang elemen boleh digunakan untuk menghias wicket, jika pada mulanya mereka sendiri kelihatan sangat mudah.

Galeri taman hadapan yang indah

Dalam kompilasi di bawah - pilihan untuk pagar, tumbuhan, susun atur mereka dan penyelesaian umum kumpulan masuk di rumah. Plastik murah atau pagar vinil boleh menjadi sangat berkesan, jika anda tidak lupa fungsi utama pagar di taman hadapan - untuk menekankan dan menghiasi. Warna putih tulen - latar belakang yang sangat baik untuk warna-warna cerah, anda boleh memberi diri anda kehendak dan tidak takut untuk "pergi terlalu jauh."

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

67 + = 72