Pagar untuk memberikan tangan anda sendiri

Pagar untuk kediaman musim panas

Terdapat ujian psikologi seperti itu: lukis rumah impian anda. Dengan bantuan beliau menentukan karakteristik watak seseorang. Perhatian khusus diberikan kepada cara peserta dalam eksperimen menggambarkan pagar dalam lukisannya. Semakin besar dan lebih tinggi reka bentuk ini, lebih banyak orang ditutup, tidak mahu membiarkan orang luar ke dunia batinnya. Setuju, bukan untuk apa-apa yang psikologi mengaitkan pagar dengan halangan rohani. Di dalam mentaliti domestik, idea yang di balik pagar yang tinggi terdapat sesuatu rahsia yang tegas. Jiran membina pagar baru untuk dacha? Bermakna, menjadi kaya, sesuatu menyembunyikan dari mata yang bersinar.

Sebenarnya, perkara pertama yang dilakukan oleh tuan tanah baru adalah membina pagar. Ini adalah semacam simbol sempadan harta benda peribadi. Sesiapa yang prihatin tentang bagaimana untuk membuat pagar indah di hacienda beliau adalah mengejar beberapa matlamat tertentu. Adakah anda tahu mengapa orang membina mereka sama sekali? Pertama, kami telah memutuskan bahawa ini adalah persempadanan kedua-dua wilayah. Kedua, perlindungan dari serangan makhluk hidup berjiran, tumpukan anak-anak kampung, yang bermimpi untuk masuk ke kebun orang lain. Jangan diskaun nilai hiasan pagar. Lagipun, ini adalah elemen yang sangat penting dalam hiasan, yang harus selaras dengan penampilan umum laman web ini.

Terdapat pelbagai jenis pagar, masing-masing memenuhi fungsi reka bentuknya. Terdapat pendapat bahawa pembinaan mereka mesti dipercayai secara eksklusif oleh profesional. Tetapi jika anda biasa melakukan segala-galanya di laman web anda dengan tangan anda sendiri, maka dengan tugas seperti menegakkan pagar, anda akan dapat dengan mudah. Jika kepunyaan anda adalah sebahagian dari kampung bercuti yang dilindungi, maka dalam hal ini anda dapat membina pagar yang mudah, yang kemungkinan besar akan melakukan fungsi dekoratif.

Seterusnya, saya ingin memberitahu anda tentang jenis pagar. Mari kita bincangkan ciri-ciri utama, kebaikan dan keburukan. Saya akan mengulas beberapa perkara dari sudut psikologi. Adakah anda ingat apa yang kami katakan pada awal artikel?

Ini adalah bahan moden, yang sangat popular di kalangan penduduk musim panas. Ia sesuai untuk kawasan luar bandar, kelebihan utamanya ialah ketahanan dan kebolehpercayaan. Di dalam minda ramai pemilik, ini betul-betul rupa pagar yang ideal, kerana tidak mudah bagi tetamu yang diundang untuk mengatasinya. Demi keadilan saya akan mengatakan bahawa pemasangan reka bentuk ini agak perniagaan yang menyusahkan. Walaupun asas untuk itu dan tidak perlu, tetapi lajur pendukung untuk pagar mesti didorong ke tanah lebih dari satu meter. Untuk menyertai helaian berasingan diperlukan oleh kimpalan, dan kemudian masih melukis dan dari atas untuk membina visor pelindung dari deposit.

Pagar dari pagar logam

Secara peribadi, saya lebih suka pagar profil berprofil. Jika anda membuat pagar daripada bahan ini, hasilnya akan lebih baik. Pagar ini kelihatan lebih ekspresif, entah bagaimana lebih romantis, atau sesuatu. Kami mendapat pagar yang boleh dipercayai dan tahan lama yang sama, tetapi secara visual menghasilkan kesan keterbukaan.

Pagar logam untuk dacha dalam bentuk pagar boleh dilakukan oleh tangan sendiri. Sudah tentu, ia perlu untuk mengambil sebagai asas yang kuat kolum digali di dalam tanah, dan antara mereka di crossbeams menetapkan bahagian berprofil individu. Ini dilakukan dengan rupa pagar pagar paling mudah. Jika anda ingin mencipta kesan lindung nilai yang lebih besar, menggabungkan logam dengan batu semula jadi atau batu bata.

Gabungan ini agak menyembunyikan beratnya batu dan menambah kehadiran keterbukaan. Ahli psikologi akan mengatakan bahawa orang yang memilih pilihan ini tidak tergesa-gesa untuk mendedahkan hidupnya ke persembahan, tetapi tidak menyembunyikan jiwa dari orang-orang di sekelilingnya.

Eco-bahan semulajadi adalah klasik ageless. Dalam reka bentuk landskap, ia sentiasa hadir, dan tiada pencapaian baru dalam industri pembinaan tidak akan menggantikannya. Versi pagar ini akan menjadi ideal jika pondok musim panas anda adalah sejenis pondok dongeng - bingkai kayu. Prinsip utama adalah: pagar harus menjadi kesinambungan logik penyelesaian seni bina keseluruhan. Jangan takut berlebihan, selamatkan dacha kayu dengan pagar kayu.

Adakah anda melihat bagaimana harmoni gambar itu? Suasana penuh kesenangan dan panas tak dapat dijelaskan. Anda boleh meletakkan pagar kayu dengan tangan anda sendiri, jika rumah negara anda terletak di zon hutan. Dalam kes ini, tidak kira mana bahan utama dibina daripada. Terhadap latar belakang mahkota hijau, pagar kayu akan menjadi penyelesaian yang sangat baik.

Jangan percaya jika seseorang memberitahu anda bahawa pagar indah yang diperbuat daripada kayu akan menjadi pendek. Bahan bangunan mesti dirawat dengan antiseptik khas, yang akan melindungi pokok daripada perosak. Jika teknologi itu diperhatikan dan penjagaan seterusnya untuk pagar kayu menjadi tradisi yang baik bagi pemilik tapak, ia akan bertahan sekurang-kurangnya seperempat abad.

Variasi pagar kayu boleh dibuat dengan pelbagai jenis. Hari ini adalah bergaya untuk meletakkan bar mendatar. Atau ganti "batu" ini dengan menegak. Pagar adalah klasik daripada genre. Ketinggian pagar ini dikawal selaras dengan kehendak pemilik dacha. Jika anda fikir pagar terlalu terbuka, anda boleh membuat satu lagi lapisan kulit pada bahagian dalamannya. Hasilnya adalah pagar berganda.

Saya sangat suka pagar untuk tumbuh-tumbuhan. Berhampiran lindung nilai itu, mereka berkembang dengan baik dan menghasilkan buah, kerana sinar matahari secara bebas menembusi retakan. Pagar kayu tradisional untuk ladang domestik kelihatan sangat menarik.

Dengan cara ini, aktif menggunakannya di negara-negara Eropah. Sebagai peraturan, di luar negara, ini adalah pagar rendah, dicat dengan warna salji putih. Adakah anda ingin menukar dacha anda menjadi modal kecil euro? Ambil, sebagai contoh, di sini satu idea yang mudah.

Dengan cara itu, dari sudut pandangan psikologi, tukang kebun di sekelilingnya dengan pagar kayu adalah orang yang sangat positif. Semakin rendah pagar, lebih banyak anda terbuka untuk berkomunikasi dengan orang lain.

Kelebihan utama varieti ini adalah kos yang agak rendah. Pagar yang terbaik adalah plot negara kecil. Reka bentuk yang mudah akan membolehkan anda meningkatkan visual kawasan, membuat cahaya matahari untuk tumbuh-tumbuhan lebih mudah. Sebagai bahan untuk pembinaan pagar dari mesh dengan tangan anda sendiri, gunakan plastik plastik, logam atau logam-plastik. Jika anda tidak berpuas hati dengan penampilan pagar ini, tanamlah bersama dengan tumbuhan tahunan kerinting. Membunuh dua burung dengan satu batu: dapatkan pagar hidup yang murah tetapi boleh dipercayai dan menghiasi taman anda dengan bunga.

Saya sangat suka gaya etno dalam reka bentuk dachas. Sekiranya anda ingin mencipta semula suasana kampung terpencil di hacienda anda, cubalah membuat pagar rotan dengan tangan anda sendiri. Ini sangat mudah, walaupun kita boleh katakan, teknologi primitif, yang nenek moyang kita digunakan secara aktif selama beberapa abad yang lalu.

Anda boleh menggunakan pokok anggur, cawangan nipis yang bengkok dengan baik. Wattle yang indah boleh dibuat seperti bakul, menghubungkan rod menegak dan mendatar yang terhuyung-huyung. Lindung nilai hiasan ini dapat menemui tempatnya di dalam plot, memisahkan taman depan atau bunga. Kebaikannya adalah bahawa udara beredar di antara rod dengan sempurna. Tetapi pagar sedemikian tidak lama, ia perlu diubah sekali dalam kira-kira lima tahun.

Di sini, mungkin, dan semua jenis utama pagar, yang boleh dibina oleh tangan mereka sendiri peminat musim panas amatir mudah. Menyelesaikan topik, saya ingin mengingatkan sekali lagi tentang penerimaan psikologi yang mudah. Apabila merancang pembinaan pagar di hacienda, cuba mencari jalan tengah: jangan cuba untuk melepaskan diri dari tembok yang tinggi dari dunia luar, tetapi anda tidak boleh mendedahkan hidup anda kepada semua orang yang ingin tahu.

Tonton video tentang cara membuat pagar dari jala mata dengan tangan anda sendiri!

Pagar di negara ini dengan tangan mereka sendiri (38 gambar): jenis dan tujuan. Ciri-ciri pagar kayu

Dacha pagar - dicipta dengan tangan mereka sendiri, amalan yang agak biasa dan berjaya, perkara utama - keinginan dan kreativiti. Lagipun, anda perlu memutuskan bagaimana untuk menghiasi pagar di dacha dengan tangan anda sendiri, dengan baik, kami akan memberitahu anda tentang semua dan memberi cadangan.

Pagar murah untuk memberi - dengan tangan mereka sendiri untuk membina reka bentuk ini, ini adalah penyelesaian yang rasional.

Pelantikan

Dalam foto terdapat versi tenunan prestasi.

Bagaimanapun, sepertinya soalan, bagaimanapun, sebagai tambahan untuk memformalkan sempadan semula jadi plot, pagar boleh melakukan beberapa fungsi, yang mana maksudnya dalam erti kata penuh bergantung.

Masa yang paling mudah untuk menentukan apa yang anda mahu dari penciptaan masa depan anda adalah pilihan jenis dan jenis reka bentuk dan teknologi pelaksanaannya.

Oleh itu tentukan dengan segera apa yang anda mahu:

 • rapat erat dari mata aneh ingin tahu;
 • atau sedikit lebih jelas menunjukkan sempadan laman web ini, sementara tidak mengganggu komunikasi dengan dunia luar sepenuhnya.

Pekak dan tertutup pagar.

Selalunya memohon pelbagai tiruan dan pagar tenunan, yang antara lain merupakan tanda kepercayaan antara jiran-jiran. Tetapi ketelusan atau kedekatan adalah topik yang halus, yang bergantung kepada pelbagai faktor dan situasi, dan oleh itu perlu mempertimbangkan pilihan pagar yang baik untuk kawasan pinggir bandar.

Varian yang berbeza dari pagar rotan, yang boleh anda lakukan sendiri.

Sudah tentu, tujuan pertama dan utama pagar adalah untuk mewujudkan halangan di sempadan tapak untuk memberi isyarat kepada orang lain bahawa tempat ini diduduki, dan juga menghalang penyeberangan tidak sah di sempadan ini oleh sesiapa sahaja.

Tetapi jika orang lain di sekeliling anda boleh dipercayai dan telah menunjukkan pembesaran yang mencukupi, anda boleh mengehadkan diri anda untuk menetapkan sempadan, tetapi tidak memenuhi fungsi halangan yang tidak dapat dilupakan. Di sini anda membuat keputusan.

Oleh itu, mereka membina pagar untuk dachas mereka sendiri dengan tangan mereka sendiri, maka kita akan mempertimbangkan jenis mereka.

Pagar untuk kediaman musim panas dari pokok: ia adalah yang paling mudah untuk meletakkan pembinaan seperti dengan tangan anda sendiri.

Fencings dan sistem mereka boleh dibahagikan kepada kumpulan dan subspesies, tetapi kami cuba menyampaikan idea dalam jadual mudah:

 • Pagar diperbuat daripada kayu, iaitu, struktur kayu sepenuhnya tanpa kemasukan asing - bata, konkrit, keluli dan lain-lain;
 • Pagar diperbuat daripada kayu dengan tiang, konkrit, tiang bata atau asbestos, diikat ke tanah;
 • Sistem yang diperbuat daripada keluli dan papan beralun. Lajur mudah dikumpulkan, dan baki butiran dipasang dan dipasang seperti pereka, hanya menggunakan pemutar skru, kimpalan dan lain-lain;
 • Pagar bata. Pagar yang paling serius, tidak dapat dilalui dan padat, seperti harganya. Di samping itu, anda memerlukan asas, dan ini juga tidak mudah dan tidak murah;
 • Pembinaan Mesh. Sama seperti papan bergelombang, hanya modul dari grid yang digantung di tempat profil. Tekanan angin pada struktur memberikan, jadi lebih mudah dan, dengan itu, lebih murah;
 • Konkrit "eurofen". Mungkin bukan perkara yang paling indah, tetapi cukup kukuh dan boleh dipercayai yang akan berdiri selama seratus tahun. Terdapat juga masalah di sini: peralatan khas diperlukan dan lebih baik tidak mengambil risiko sendiri.

Terjadi dan sebagainya.

Seperti yang anda lihat, terdapat banyak pilihan, dan terdapat banyak pilihan.

Ia tetap berhati-hati untuk meneliti butirannya.

Jenis pagar yang paling biasa untuk memberi.

Biasanya, pertama sekali, rumah negara dibawa dari satu blok bekas, supaya mereka dapat menyelesaikan beberapa hari ke depan. Ia juga perlu untuk memajak penjana diesel untuk dacha, kerana elektrifikasi pusat tidak di mana-mana.

Selanjutnya tapak harus dilindungi, supaya kerja lebih lanjut tidak menyebabkan terlalu banyak perhatian dari orang yang lewat dan tidak mengganggu orang lain.

Pokok dipilih kerana kualiti yang sangat baik dari bahan ini:

 • ia boleh diproses dengan mudah dengan alat yang mudah;
 • tidak banyak berat;
 • kelihatan cantik;
 • tidak berbahaya dan juga berguna;
 • tetapi, yang paling penting - ia adalah murah.

Mulakan dengan fakta bahawa mereka menandakan tapak dan menentukan lokasi tiang galas.

Ia boleh menjadi log atau log, jenis lain hutan.

Tetapi lebih baik untuk membuat tiang dari bahan lain - keluli atau bata, maka pagar akan hidup lebih lama, dan akan lebih kuat.

Untuk menjadikannya lebih jelas, kami membuat arahan:

 1. Kami menandakan sempadan plot, menentukan di mana akan ada pintu, wicket dan sebagainya. Kemudian dari mana-mana sudut kami mula menggerudi di tanah pit dengan motobur. Kedalaman adalah 70 cm dan lebarnya 50 cm. Jarak antara lubang adalah 1.7 meter, adalah penting bahawa mereka jatuh di sudut, mengawan dengan struktur dan persimpangan lain.

 1. Sediakan jumlah lajur yang perlu - ini akan menjadi kepingan paip keluli 50x50 mm. Mereka harus terpisah, ditutup dengan primer tahan haus dalam dua lapisan dan dicat dengan mana-mana cat yang baik untuk logam untuk kerja luar, contohnya, akrilik.
 2. Bar dipasang di lubang dengan tahap ketinggian tegas menegak sejajar dan konkrit campuran simen, pasir dan batu dalam nisbah 1: 4: 5, M500 jenama simen, batu dihancurkan pecahan pertengahan;

 1. Kemudian tunggu pengeringan konkrit selama sekurang-kurangnya seminggu dan teruskan: ambil papan dan tongkat di sepanjang panjang corak. Kami merawat semua tepi dan permukaan dengan peretas, kami menggilap papan atau membubarkannya dengan ejen antipolusi yang lain. Ia juga perlu menyerap bahan dengan sebatian antikulat dan api.

 1. Pada jawatan di lokasi pemasangan papan, dan dia akan memihak, menggerudi lubang untuk bolt dan benang thread di dalamnya. Seterusnya, gantung papan, bermula dengan bahagian bawah, pada prinsip berpihak atau tirai, apabila tepi satu papan meliputi akhir dari sebelumnya;

Kami mengisi papan dengan bolt mengikut prinsip berpihak.

 1. Kami memasang gerbang dan wicket untuk kotej. Gerbang kompleks dan besar harus diamanahkan kepada pakar.

Pilih dan pasang pintu.

 1. Kami melukis pagar dengan warna kegemaran dengan cat akrilik, kami membukanya dengan varnis atau kami menyamai dengan minyak - sudah ada pilihan untuk anda.

Kami mengecat kerja kami dalam warna yang dipilih dan tersenyum.

Biasanya, warna pagar bertepatan dengan warna bumbung di rumah, warna trek atau bangunan itu sendiri, supaya apabila memilih cat, ukur tujuh kali.

Pagar kayu untuk katering diri adalah penyelesaian yang sangat sesuai, dan video dalam artikel ini akan membantu anda untuk mempercayainya, dan beberapa akan membina pagar anda sendiri.

Pagar untuk dacha dengan tangan anda sendiri: idea anggaran asal

Pagar ini merupakan struktur yang melampirkan, fungsi utamanya adalah penentuan sempadan pemilikan persendirian dan perlindungan halaman dari pencerobohan tetamu yang tidak diingini. Lawan pedang yang baik tidak hanya mengendalikan tugas-tugas ini - ia melengkapkan secara ringkas reka bentuk landskap, melengkapi hiasan bangunan kediaman dan membicarakan kehormatan pemilik tapak.

Pagar yang bagus untuk memberi? Pertama sekali, kos, yang membenarkan kualiti. Pagar ekonomi di negara ini, yang dicipta oleh tangan mereka sendiri, cara paling mudah untuk dikumpulkan dari papan bergelombang.

Kelebihan pagar ini adalah beberapa:

Kami membina pagar papan beralur mengikut arahan ini:

 1. Kami menggali lubang di bawah tiang sokongan dengan selang 2 - 2.5 m dan kedalaman 0.8 - 1.2 m.
 2. Taburkan bahagian bawah dengan runtuhan sehingga lapisan tebal 20 cm terbentuk.
 3. Kami meletakkan bahagian galas logam, mengawal kesamaan sokongan oleh tahap bangunan.
 4. Kami mengisi lubang dengan campuran pasir konkrit (komposisi disediakan pada kadar 1: 8).
 5. Kami menunggu pengerasan penyelesaian dan kimpalan pada tiang dua diameter dari proftrub.
 6. Kami menggunakan skru mengetuk diri untuk memanjangkan kepingan berprofil dengan ketinggalan.
 7. Kami mengagumi hasil kerja kami.

Seperti yang anda lihat, ia benar-benar mungkin untuk membina pagar dengan kelas ekonomi pada dacha anda. Dan dengan cepat dan tanpa kos tambahan.

Pagar boleh dipagar dengan pagar logam. Kami membuat skim pembinaan, kami membeli bahan dan menyambungkannya dengan mesin kimpalan. Prosedur untuk membuat pagar besi adalah serupa dengan membuat pagar berprofil berprofil, tetapi perbezaannya hanya dalam lapisan. Rentang akan dibuat sama ada dari grid, atau dari rod logam. Semasa penciptaan bingkai, kami merebut butiran dengan kimpalan.

Kepada pagar yang diselaraskan dengan tapak dan bangunan kediaman, kami menjadikannya palsu, mesh, keratan atau bergelombang.

Pagar palsu bukan milik kelas ekonomi, dan untuk membinanya di dacha dengan tangan mereka sendiri, perlu untuk menggerogoti banyak. Pagar, dipasang dari rod logam, merujuk kepada struktur belanjawan. Tetapi mereka tidak tuli, oleh itu halaman akan dilihat oleh orang yang lewat.

Inovasi dalam kawasan pinggir bandar yang ennobling adalah pagar yang diperbuat daripada plastik. Pemasangannya dikuasai oleh semua orang yang mempunyai pengalaman dalam memasang struktur dari profil plastik dan papan PVC.

Kelebihan pagar plastik adalah banyak:

 • Harga rendah.
 • Penjagaan yang mudah.
 • Pemasangan mudah.
 • Paparan estetik produk siap.
 • Rintangan kepada kebakaran, ubah bentuk, kelembapan.
 • Keupayaan untuk mengekalkan warna, walaupun terdapat hujan dan panas di atmosfera.
 • Kemungkinan mewujudkan variasi pagar yang berbeza - dinding kosong, pagar pagar, pagar tiruan, dll.
 • Pagar tidak retak, tidak retak, tidak rosak oleh serangga.

Pendirian pagar batu bata adalah tugas yang bertanggungjawab dan memerlukan pematuhan terhadap peraturan tertentu. Tetapi pemiliknya menerima usaha kerasnya, pagar indah dengan kehidupan yang panjang. Pelbagai batu bata yang kaya membolehkan anda membuat pagar, secara organik melengkapkan mana-mana luaran.

Kami membina pagar batu bata di rumah negara seperti berikut:

 1. Kami mengukur panjang reka bentuk masa depan dan membuat anggaran untuk bahan.
 2. Kami menandakan wilayah dan menggali lubang di bawah asas reben.
 3. Isi pangkalan dengan serta-merta, sebaik sahaja tiang pendukung dihantar.
 4. Untuk mengelakkan pembentukan sendi dan menguatkan kekuatan struktur, kami membuat asas dalam satu pendekatan.
 5. Pada asas beku kita terlibat dalam meletakkan batu bata. Kami mengatur mereka dalam satu baris, tetapi jika anda ingin menunjukkan kreativiti, kami menggunakan variasi gabungan atau kerja terbuka. Untuk pagar yang tinggi membuat peletakan dua baris.

Jika anda tidak pernah bekerja dengan batu bata, melibatkan pakar pembinaan pagar, kerana meletakkan bahan memerlukan ketekalan dan kawalan kelancaran dan ketebalan sendi. Dengan ketiadaan pengalaman yang mencukupi, reka bentuk mungkin berubah menjadi ceroboh dan lemah tahan.

Sekali mesh jaring itu mula-mula digunakan untuk membuat pagar, bahan binaan pengguna segera menyedari bahawa ia adalah sempurna untuk halangan cahaya telap, yang boleh diletakkan di sempadan dan tidak takut bergaduh dengan jiran lebih membayangi ladang mereka.

Pelbagai mesh logam diwakili oleh tiga jenis:

Varian terdedah, tidak tergalvani akan terhapus seketika, kerana eksploitasi pagar sedemikian akan menjadi minimum. Ringkasnya, ia cepat "makan" karat. Rabitz dengan PVC lebih sesuai untuk kawasan panas dan tepi pantai, kerana plastik melindungi grid dengan baik dari kelembapan. Tetapi bahan ini tidak tahan terhadap perubahan suhu. Oleh itu, penyelesaian yang lebih tahan lama akan menjadi dawai tergalvani.

Kami bekerjasama dengan bahan seperti ini:

1. Bermula pembinaan pagar menandakan lokasi galas bahagian. tiang perantaraan menetapkan mematuhi jarak 3 m, regangan -. Dengan selang 9 m dengan bahagian sokongan mengambil paip besi berprofil 60 mm Ø dan penjuru-50 mm atau lebih.

2. perantaraan tanah gerudi gerudi lajur untuk membentuk bilangan yang diperlukan kedalaman lubang kira-kira 40 cm. Kayu-kayu pengusung ketegangan yang semakin mendalam dengan 60 cm. Pada tanah tanah liat dan tanah dengan campuran tanah liat tidak akan terlibat dalam konkrit. Mereka cenderung untuk menarik nafas, dan ia adalah keretakan berbahaya asas konkrit pada musim sejuk. tanah berpasir dan tanah liat cahaya apabila bekerja dengan tiang konkrit.

3. Sebaik sahaja tiang tegangan mengambil tempat mereka, kami menyambungkannya dengan sokongan lain menggunakan sudut logam, bolt dan kimpalan.

4. Jika kita meletakkan hanya jawatan perantaraan sebagai bahagian sokongan, kain mesh akan dibentangkan dengan baik. Tetapi reka bentuk yang tidak boleh dipercayai, iaitu. Untuk. The stereng bawah dengan mudah diangkat dan menembusi tapak negara lawan bukan sahaja penyerang, tetapi juga kanak-kanak pintar.

Kami akan melindungi diri kita daripada tetamu yang tidak diundang seperti berikut. Kami lulus batang dawai 3 mm dalam diameter melalui sel-sel pada 3 tahap mendatar. Untuk ketegangannya, kami menggerudi setiap tiang 3 melalui lubang.

5. Kami mengikat arnab di kutub. Secara menegak, kita meletakkan gulung di pos sokongan dan periksa di mana ujung bengkok garis (mereka harus di bahagian atas). Lampirkan garisan atas bahan ke bahagian atas lajur dan pergi ke sokongan seterusnya, dengan unwinding melepaskan roll. Kami lulus wayar melalui grid di antara lorong bersebelahan dan angin hujung ke dalam lubang. Kami tarik wayar dan membaikinya dengan bolt ketegangan. Kerja selesai.

Pilihan untuk pagar untuk dachas dari kayu

Reka bentuk tradisional untuk pagar tapak diperbuat daripada kayu. Semua butir-butir membuat pagar pagar, pagar piket dan pagar dari sebuah papak dipindahkan dari pengrajin berpengalaman kepada pemula. Trio moden ini disertai dengan reka bentuk moden - "ladang Amerika". Pertimbangkan pembinaan pagar ini.

Untuk membuat pagar padat yang kukuh, anda perlu menanam pada cawangan, tiang, paip. Sekiranya bahagian galas beban akan mempunyai diameter kira-kira 8 cm, maka lebih baik diambil untuk rentang:

Agar tidak bersiar-siar di sekeliling glades, bahan binaan perlu dilihat di bawah diri mereka sendiri. Untuk tertentu di taman ada cawangan pemangkasan pokok beri dan hazel. Satu-satunya keadaan ialah cawangan perlu dipotong pada sudut 60 °. Tetapi wattle terbaik diperoleh dari pokok anggur yang baru dipotong.

Bahan kayu yang dikumpulkan di dacha digunakan untuk pembinaan pagar seperti berikut:

 1. Untuk asas kami menyediakan balak larch. Nombor mereka ditentukan oleh bilangan pagar masa depan. Berdasarkan ketebalan anggaran penghasilan bersih, menyimpan tempoh antara sokongan 50 cm. Jika anda mempunyai bar tebal, membuat jarak yang lebih panjang. Lekatkannya hampir ke hujungnya, dan hanya 3 balak terakhir yang diletakkan 20 cm.
 2. Cecair semua kayu dengan sebatian pelindung, merawatnya dengan api dan damar. Dengan kerja penjagaan khas melalui bahagian bawah tiang, yang akan tetap di bawah tanah. Tindakan ini akan menghalang kerosakan pada kayu.
 3. Menenun batang pagar kayu masa depan di pondok antara tiang. Cawangan pertama ditembusi ke dalam tanah dengan 15 cm, menyimpannya dalam kedudukan tegak. Tanpa mengira lokasi, mengikat wayar di sekeliling bingkai. Betulkan akhir tebal rod dahulu, dan tarik bahagian nipis di sepanjang jawatan melalui tanaman anggur yang tetap. Selepas setiap 4 baris, ketuk bahagian kanvas dengan tukul. Batang rapuh mengumpul armfuls 5 pcs. Sembunyikan tepi dan hujung dipangkas di dalam lindung nilai.
 4. Membuka reka bentuk Lakuer selesai, menghiasi periuk tanah liat atau tempat turun sepanjang ia membelit tumbuhan - bunga hiasan atau ivy daun.

Pagar ini adalah pagar diperbuat daripada slats kayu, yang dengan mudah boleh dipisahkan dari dacha. Pembinaannya bermula dengan pengikat elemen pendukung, yang kami ambil sebagai paip besi profil 60 x 60 mm. Selepas pengairan lubang-lubang kita terlibat dalam ketinggalan. Kami mengimpang diameter di batang bertindih dan membersihkan kimpalan lebihan. Kami dengan berhati-hati meletakkan strukturnya dan catnya dengan warna yang sesuai.

Seterusnya, kami memasang gerbang dan wicket dan melengkapkan kelengkapan. Hujung paip ditutup dengan penutup plastik - mereka akan melindungi bahagian dalaman sokongan terhadap kelembapan dan proses menghakis. Untuk lebar dengan bantuan skru kami melampirkan slats kayu. Untuk pengaturan yang lebih baik, perhatikan jarak 3 cm.

Untuk meningkatkan penampilan keseluruhan kepungan, kami menutup bahagian atas dengan struktur pelan berbentuk ridge. Hasilnya, pembuatan tangan mereka sendiri mendapat ditiup versi Ekonomi pagar, di mana mudah lulus aliran udara - ia adalah penting bagi tumbuhan yang semakin meningkat di negara ini.

Gorbyl adalah kayu gergaji, salah satu daripada bahagiannya propilena, dan yang lain sama ada propylene sama sekali, atau propylene tidak di seluruh permukaan. Log kepunyaan pemprosesan kayu sisa di kilang papan, jadi bahan ini membolehkan anda menyimpan pada mengisi jarak. Walaupun kesederhanaan luaran, croaker mencipta tiruan pokok, dan pemiliknya menerima pagar murah.

Pertimbangkan bagaimana untuk menggunakan papak dalam pembinaan pagar.

 1. Pembuangan kulit. Membincangkan bahan adalah aspek penting dalam kerja persediaan. Ia tidak boleh dilepaskan, jika tidak, kumbang kulit akan merosakkan pagar. Kami menghilangkan croaker dari kulit dengan sekop datar dengan pisau tajam, kapak tukang kayu dan sangkar. Kemudian, pasir permukaan dibersihkan ke kelancaran yang ideal dan gunakan beberapa lapisan antiseptik.
 2. Sokongan tiang kami meletakkan logam atau kayu. Dalam kes kedua, kami mengambil balak kayu pain, oak atau larch. Diameter utama batang adalah 20 cm, panjang - 2 m. Bahagian bawah tiang ditutup dengan resin panas atau dengan penyelesaian "Kuzbass-varnish". Apabila mendirikan pagar dengan galang yang kita tinggalkan di antara yang menyokong ruang sebesar 2.5 m.
 3. Di tanah liat, kami memimpin tiang tanpa menguatkan langkah. Kami menggerudi tapak pemasangan dengan gerudi dan menyumbat sokongan dengan sledgehammer. Apabila menjalankan kerja di tanah berpasir atau chernozem, mula-mula menggali lubang, diameternya dua kali lebih tinggi daripada parameter tiang ini. Kami menutup bahagian bawah dengan kerikil dan padat lapisan 10 sentimeter. Setiap lajur diletakkan di tengah-tengah telaga dan ditutup dengan kerikil. Kedudukan bahagian galas dikawal oleh paras menegak.
 4. Kami menjalankan lapisan dalam sebarang arah. Pertama, kita meninggalkan celah-celah kecil di antara bahagian bahan, tetapi kemudiannya juga ditutup dengan papak, dan sekali lagi dengan permukaan cembung ke luar.
 5. Kami menutup pagar siap dengan cat atau varnis.
 6. Kami melindungi hujung tiang dengan besi atau kon plastik.

Apabila susunan mendatar kayu bahan untuk melampirkan tiang sokongan dengan memaku pada kedua-dua pihak dengan menetapkan dengan paku atau skru bertindih. Untuk pelapis menegak, kami memotong croaker menyeberangi, dan dengan galangnya kami menghubungkannya dengan sisi cembung.

Pagar kayu dalam gaya Amerika

Untuk mengambil pagar kelas ekonomi pada kediaman musim panas tangan dalam gaya ladang Amerika - perniagaan tidak rumit. Tetapi pertama-tama semua bahan kayu mesti dirawat dengan antiseptik, memberikan perhatian yang lebih kepada hujung tiang yang dikebumikan di dalam tanah. Kemudian kami membuat tanda di sekeliling perimeter dan menyumbat sokongan untuk pagar "ladang" di sudut-sudut segi empat yang digariskan. Seperti biasa, kami meletakkan tiang di dalam lubang dan konkrit. Penyelesaian yang keras dikekang dengan tanah.

Untuk mengawal susunan mendatar papan antara tiang, kita tali tali. Ia tidak akan membenarkan kelengkungan pemasangan dan akan membantu untuk menyesuaikan ketinggian pengisian persilangan. Kami memandu sokongan pertengahan, meninggalkan rongga 2 meter, kami memeriksa tahap ketegangan mereka.

Kami melampirkan silang bar kepada sokongan dengan paku dan skru menoreh sendiri. Kami menutup produk dengan varnis. Kami mengecatnya sekiranya mahu.

Sebagai batu yang kuat, dan pagar kayu ringan di negara ini memerlukan asas yang kukuh. Dengan pengisian yang berwibawa dan susunan sokongan yang betul, struktur yang melekat akan melindungi tapak selama beberapa dekad. Asas untuk pagar di pita dan tiang dibahagikan. Mari kita pertimbangkan setiap jenis secara berasingan.

Yayasan jenis ini harus diisi dalam kes berikut:

 • Pembinaan pagar berat;
 • Melakukan kerja di tanah bawah tanah;
 • Keperluan untuk melengkapkan kepungan tuli yang kuat, di mana wakil-wakil dunia haiwan tidak dapat menembus tapak.

Kerja-kerja ini untuk mewujudkan satu asas jalur dengan kedalaman penggalian bermula 30 hingga 80 cm. Jika tanah tidak boleh dipercayai, menyelidiki 1.5 m. Membuat "kusyen" pasir dan batu, tuangkan murah hati dengan air dan bersekutu kelengkapan. Saiz sel terbentuk berdasarkan budi bicara kami.

Kami membuat acuan supaya kanvas dengan tanah kemudian memisahkan 30 - 50 cm. Isikan acuan dengan mortar konkrit. Dalam hal menggunakan tiang di bawah bahagian bearing kanvas, kita meletakkan dan mengukur sokongan walaupun sebelum asas dicurahkan.

Pangkalan tiang adalah penyelesaian yang ekonomis, yang dengan sempurna memelihara pagar cahaya. Apabila membina pagar kayu untuk dacha di atas asas tiang, kita mesti memproses bahagian-bahagian kayu dengan komposisi khas yang melindungi bahan dari kerosakan. Dengan pendekatan yang betul kepada tiang-tiang peranti asas, kita mendapat asas kualitatif, tidak kalah dengan panjang umur pita.

Teknologi pengisian adalah seperti berikut:

 1. Gerudi lubang menggali untuk bahagian-bahagian galas, menjelajah satu setengah meter. Diameter telaga diperluas sebanyak 15 hingga 30 cm berkenaan dengan diameter lajur. Berdasarkan jarak lebar yang dirancang, kami mengekalkan jarak antara sokongan dari 2 hingga 3 m.
 2. "Bantal" kami mencipta sama ada dari pasir tulen, atau dari campurannya dengan runtuhan. Banyaknya air lapisan 20 sentimeter.
 3. Tingkat tiang mengikut tahap dan isi lubang dengan mortar simen. Campuran ini ditambah dengan runtuhan pada kehendak.

Hasil daripada kerja kami, jawatan yang disemen telah diperolehi. Sekarang kita mengisi rentang tersebut. Kami tarik bersih-regangan bersih serta-merta. Tetapi jika web memerlukan pemadat bahan, mula-mula membetulkan panduan mendatar antara pendukung (melintang melintang, lebar).

Jika anda menghabiskan banyak masa di dacha, anda mungkin bosan melihat permukaan rata membosankan struktur yang melekat, terutama orang pekak dan panjang. Hiaskan pagar dan membuatnya hidup akan membantu menanam di sepanjang pagar tumbuhan memanjat (berdasarkan prinsip kebun menegak). Untuk tujuan ini sesuai anggur girlish, actinidia, hop wangi dengan buah-buahan yang indah.

Anda boleh pagar pagar dan tahunan. Hanya untuk pergerakan menaik mereka, perlu untuk menjaga sokongan menegak terlebih dahulu, supaya perut, yang merentang ke matahari, harus dipahami.

Pemisahan visual pagar yang panjang difasilitasi oleh katil bunga. Beberapa katil bunga ditata di atas tanah dan mencairkan struktur monoton dengan tangkai bunga yang terang.

Isi bunga bunga dengan semak dengan daun berbulu. Batu konifer untuk dekorasi kandang pekak tidak dapat ditanam, tetapi mereka sensitif terhadap cahaya matahari. Atas sebab ini, bunga-bunga itu perlu diletakkan di atas pagar yang berlorek.

Sekiranya anda mempunyai keupayaan untuk membuat pagar, anda boleh membuatnya dicat, dengan lukisan pintar dengan warna-warna cerah. Bersebelahan dengan pagar akan melihat hardscape menarik - patung taman, air pancut, buaian, arbors, dan lain-lain Pusingan pagar dalam galeri, telah digantung bersama-sama lukisan kain, poster, kraf ..

Jika anda boleh mendapatkan benih Bacopa, petunias, lobelia, dihondry, Pelargonium atau gantung begonias, menanam mereka di dalam pasu dan uveste pagar pekak pasu bunga wangi yang ketat. Tumbuhan Ampelnye akan menyenangkan anda sepanjang musim panas.

 • Pagar Willow
 • Pagar dikimpal - ciri, jenis dan faedah
 • Pagar palsu untuk rumah persendirian - persekitaran mewah wilayah
 • Pagar slate dengan tangan anda sendiri - cara belanjawan untuk melindungi laman web ini
 • Pagar diperbuat daripada pagar logam - struktur berfungsi estetik
 • Semua subtleties pembinaan pagar dari asrama beralun

ia tidak mungkin untuk membina tangan sendiri dari awal hingga akhir, kerana memasang pagar seperti itu diperlukan untuk menarik peralatan dan pekerja khusus.

Hak cipta © 2017 Pautan aktif diperlukan apabila menyalin kandungan dari laman web ini.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

− 3 = 2