Pagar untuk kediaman musim panas dengan pintu dan pintu pagar

Pagar, pagar dan pagar dengan tangan sendiri

Pagar dan pagar - ini adalah sesuatu yang tidak ada ladang swasta tunggal. Menerima pembinaan pagar adalah perkara yang memakan masa dan memakan masa dan mahal. Pagar yang diperbuat daripada bata dan batu ditempatkan di atas dasar, dan selepas itu diperlukan untuk meletakkan tiang-tiang itu. Mereka juga diletakkan dari batu bata atau batu. Dan hanya selepas ini melakukan penerbangan.

Pagar yang lebih ringan - dari lembaran profil atau pokok boleh dibuat tanpa asas. Ia akan menjadi perlu untuk menggali di tiang logam atau kayu, dan untuk mereka membetulkan silang dan hanya kemudian isi. Dengan cara ini, pagar kayu bukan hanya pagar atau papan yang diperbuat daripada papan. Terdapat pilihan yang sangat indah untuk lawan pedang luar, dan bagi mereka yang melontarkan laman web.

Pagar dan pagar mungkin hidup - lindung nilai dengan sempurna meliputi kawasan dari mata prying, dan perlindungan yang baik terhadap penembusan. Mungkin melalui belukar luas tidak mudah untuk lulus daripada untuk melompat ke atas pagar, tetapi dari segi reka bentuk landskap ini jenis perlindungan - jauh lebih baik daripada yang lain.

Pagar palsu (pagar) untuk rumah persendirian - pilih gaya anda

Pagar infield mesti dipercayai, tahan lama, tahan vandal, dan bahkan cantik. Terdapat beberapa bahan yang memenuhi semua keperluan ini. Salah satunya adalah logam. Pagar logam, mungkin yang paling biasa, dan yang paling indah dari mereka - pagar palsu dan pagar. Dan ...

Pagar dari pagar logam (pagar euro) dengan tangan mereka sendiri

Pilihan pagar untuk laman web ini bukan tugas mudah - ia mesti dipercayai, tahan lama, cantik. Semua keperluan ini dipenuhi oleh pagar yang diperbuat daripada pagar piket logam (pagar euro). Mendaki ia bermasalah - bukannya ketegaran. Memecahkan ia adalah "membosankan" - biasanya, peminat hooliganisme terhad kepada bengkok ...

Siaran pagar bata untuk pagar sendiri

Buat pagar yang boleh dipercayai dan agak murah untuk laman web ini boleh menggunakan pagar gabungan - tiang dibuat daripada bata, dan mengisi (merangkumi) dan apa-apa bahan ringan - kayu, lembaran profil, pagar palsu. Pandangan ternyata pepejal, dan kosnya jauh lebih rendah daripada "semata-mata" ...

Foto pagar: grid foto untuk pagar

Pagar - unsur yang sangat penting di kawasan belakang rumah, taman atau taman. Malangnya, penampilan mereka tidak menyenangkan. Tuan rumah mula merenungkan apa dan cara menghias pagar. Cara yang cepat dan boleh dipercayai untuk menghias mana-mana pagar adalah mesh polimer dengan imej yang digunakan untuknya. Lebih kerap ...

Bagaimana hendak meletakkan pagar dari jaring mata

Peraturan GOST banyak, termasuk bagaimana mungkin atau mustahil untuk membezakan antara tapak. Jadi, sebagai contoh, peraturan menetapkan penandaan kawasan jiran dengan pagar telus. Oleh kerana sempadan biasanya panjang, adalah wajar bahawa pagar murah. Sebenarnya, pilihannya tidak bagus - pagar dari jala mata ...

Pagar pagar: bagaimana untuk berkembang dan membentuk

Melihat pagar biasa, namun cantik mereka, adalah keseronokan yang diragui. Untuk menjadikannya kelihatan lebih menarik, mereka dihiasi dalam setiap cara yang mungkin. Salah satu yang paling berkesan - lindung nilai. Dengan bantuannya, anda tidak boleh hanya menutup dari pandangan luar, ...

Asas untuk pagar: bagaimana untuk tidak menguburkan wang tambahan

Pembinaan pagar bermula dengan penyelesaian masalah yang sukar: adalah perlu untuk memilih asas untuk pagar. Dalam satu tangan, adalah perlu bahawa ia tidak mencairkan di musim bunga, apabila dipecat, di sisi lain - untuk mengebumikan wang tambahan itu enggan. Jadi kita perlu menyelesaikan teka-teki, memilih mana alasan yang perlu - hanya meletakkan ...

Wattle pagar: dari papan, ranting, ranting

Kesan pertama rumah dan dacha dibuat sebelum kita memasuki wilayah itu, kadang-kadang - sebelum kita melihat rumah itu sendiri. Perkara pertama yang menangkap mata anda adalah pagar. Semua yang lain adalah selepas, dan kesan pertama adalah dari pagar. Pada beberapa ...

Cara membuat pagar kayu: arahan langkah demi langkah (3 foto)

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, lebih kerap anda dapat melihat tidak hanya rumah kayu baru, tetapi juga pagar. Orang akan sedar sedemikian rupa: produk yang sangat cantik diperolehi. Mereka juga bersetuju dengan warna biasa, tetapi berapa banyak yang akan berdiri, begitu banyak dan akan berdiri. Jika anda ...

Tentukan cara membuat pagar kayu

Tahun lepas fesyen untuk bangunan kayu membawa kepada fakta bahawa semakin pemaju berfikir bahawa pagar logam mungkin bukan penyelesaian terbaik. Dari segi ketahanan, mungkin ya, tetapi dari sudut pandangan estetika, ia lebih rendah dari kayu. Kayu ...

Wickets untuk kediaman musim panas (48 foto) - ciri pilihan dan pemasangan

Jika kediaman musim panas anda dikelilingi oleh pagar berkualiti, sebagai contoh, diperbuat daripada penempaan, batu atau kayu, maka ia harus ditambah dengan wiket yang mudah, dapat dipercaya dan menarik. Selain itu, pagar dan pintu untuk disoal siasat perlu dilakukan dalam gaya yang sama. Seterusnya, kami akan mempertimbangkan apa jenis wiket dan cara memasangnya secara berasingan.

Wicket di tapak pondok

Untuk memilih wiket yang betul, anda harus memberi tumpuan kepada perkara-perkara berikut:

Di sini, mungkin, dan semua faktor utama di mana pilihan reka bentuk bergantung. Kini mari kita melihat lebih dekat ciri-ciri pintu yang diperbuat daripada bahan yang berbeza.

Nasihat! Jika, setelah memasang pagar, ada persoalan memilih projek rumah, maka anda harus memberi perhatian kepada rumah negara dari blok bekas. Ini adalah pilihan yang hebat jika anda tidak mahu menghabiskan banyak masa membina rumah percutian.

Kayu

Wicket kayu adalah pilihan klasik. Mereka bukan sahaja murah, tetapi juga agak boleh dipercayai.

Pintu sedemikian boleh dibuat dari kayu berikut:

Unsur-unsur kayu yang paling sering digabungkan dengan unsur logam dan juga plastik. Ini membolehkan untuk meningkatkan kepraktisan produk, meningkatkan ketahanan dan data luarannya.

Saya mesti mengatakan bahawa tidak sukar untuk membuat pintu yang diperbuat daripada kayu dengan tangan anda sendiri. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu mempunyai pengetahuan asas tentang pertukangan kayu.

Pintu dan gerbang Wicket - struktur gabungan

Baru-baru ini, pintu besar dengan pintu untuk kediaman musim panas dari papan bergelombang telah tersebar luas. Pilihan ini merujuk kepada kategori harga purata, memandangkan kepingan berprofil nipis, tetapi pada masa yang sama, ia adalah bahan yang sangat kuat. Lembaran papan bergelombang dilindungi daripada kakisan oleh polimer dan varnis.

Bagi penampilannya, ia kelihatan agak menarik, selain itu, mungkin untuk mengambil bahan hampir mana-mana warna dan warna. Selalunya, gawang itu adalah bingkai logam dari paip profil atau sudut keluli, yang mana satu keping lembaran beralun dilampirkan.

Mempunyai kemahiran bekerja dengan mesin kimpalan, ia juga mungkin membuat gawang atau bahkan pintu sendiri. Hayat perkhidmatan reka bentuk sedemikian boleh mencapai 50 tahun.

Pintu dan pintu gawang diperbuat daripada polikarbonat

Polikarbonat mempunyai beberapa kelebihan, seperti:

 • Kekuatan;
 • Ketahanan;
 • Tahan apa-apa keadaan cuaca;
 • Kemudahan dan kemudahan pemasangan;
 • Penampilan yang menarik dan keupayaan untuk memilih bahan warna yang dikehendaki.

Oleh itu, produk polikarbonat mempunyai populariti tertentu di kalangan penduduk musim panas. Asas struktur semacam itu sentiasa logam. Perlu diingatkan bahawa polikarbonat kelihatan hebat dalam kombinasi dengan penulisan artistik.

Proses pembuatan pintu yang dibuat dari bahan ini adalah sama dengan kepingan berprofil. Satu-satunya perbezaan ialah polikarbonat dilampirkan pada bingkai, manakala asasnya dilihat dari dua belah pihak, kerana bahan itu telus.

Dalam foto - pintu palsu

Produk palsu selalu kelihatan paling menarik dan padat, tetapi pada masa yang sama mereka adalah yang paling mahal. Oleh itu, pintu tempa besi tempa adalah pilihan terbaik untuk hiasan mahal di kawasan kampung atau vila negara.

Sudah tentu, ada pilihan bajet untuk penempaan, tetapi biasanya digunakan dalam kombinasi dengan kayu atau polikarbonat.

Bingkai pintu gawang dan pintu pagar dengan tiang sokongan

Pembuatan

Tidak sukar untuk melengkapkan pintu yang mudah.

Arahan ringkas adalah seperti berikut:

 • Bergantung pada jenis bahan, proses reka bentuk mungkin berbeza, bagaimanapun, dalam mana-mana, kerja harus bermula dengan lukisan dengan dimensi. Ini tidak akan membuat kesilapan ketika membuat produk.
 • Untuk membuat pintu diperbuat daripada beralun atau polikarbonat, pertama anda perlu mengimpang bingkai dari sudut atau paip berprofil, mengikut dimensi yang ditunjukkan dalam lukisan. Untuk kekakuan, beberapa jumper boleh dibuat dalam bingkai. Di samping itu, peruntukan perlu dibuat untuk mengunci kunci dan bolt.
 • Kemudian, mengikut saiz bingkai, anda perlu memotong sekeping papan bergelombang atau polikarbonat.
 • Pasang helaian ke bingkai dengan menggunakan baut.
 • Pada akhir kerja, kanopi dikimpal pada bingkai untuk memasang pintu ke jawatan sokongan. Sekiranya kunci tidak dikendalikan, maka ia juga perlu melampirkan pegangan pada kedua-dua sisi, untuk memudahkan operasinya.

Perhatikan! Apabila melakukan kerja pemasangan, jawatan sokongan harus tegak menegak, lebih-lebih lagi adalah penting untuk memasangnya dengan pasti, kerana ini bergantung pada ketahanan operasi bebas masalah struktur.

Lakukan gerbang kayu lebih mudah - untuk melakukan ini, anda hanya perlu memasang kren pada jarak tertentu ke dua salib, dan kemudian memperkuat struktur dengan satu bar, terletak diagonal (dengan perancah).

Pembinaan struktur kayu

Saya harus mengatakan bahawa pengeluaran pintu dan pintu untuk dacha adalah hampir sama, satu-satunya adalah bahawa pintu adalah besar dan terdiri daripada dua bahagian.

Jadi, reka bentuk sudah siap, ia tetap hanya untuk memasangnya.

Untuk melakukan ini, ikuti langkah berikut:

 • Sekiranya tiang pendukung tidak dipasang, maka terlebih dahulu, perlu dilakukan penanda dan menuangkan tiang pendukung ke dalam tanah.
 • Di sebelah jawatan hendaklah dilampirkan bahagian kedua kanopi. Operasi ini mesti dilakukan dengan berhati-hati dan berhati-hati, agar tidak tersilap dengan lokasi mereka.
 • Seterusnya, hingar dari gawang diletakkan pada pin tiang tiang.
 • Selepas itu, anda perlu memecahkan kunci, memasang kunci, dan sebagainya.

Ini melengkapkan proses memasang pintu. Sekarang anda hanya perlu melengkapkan pintu masuk ke tapak villa - untuk melakukan pencahayaan dan trek konkrit atau asfalt.

Nasihat! Sekiranya tiada elektrik di dacha, penjana boleh menyelesaikan masalah ini. Sudah tentu, peralatan itu mahal, tetapi masih ada jalan keluar - ia menyewa generator diesel untuk dacha.

Ia tidak sukar untuk melengkapkan pagar tanah negara dengan gerbang yang boleh dipercayai dan indah - anda boleh menjadikannya sendiri atau membeli yang siap. Perkara yang paling penting ialah memilih bahan yang sesuai untuk itu supaya mereka harmoni dengan bahan-bahan pagar. Dalam kes ini, produk itu akan melaksanakan bukan sahaja fungsi praktikal, tetapi juga menghiasi laman web ini.

Dari video dalam artikel ini, anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai topik ini.

Wickets murah untuk kediaman musim panas

Apabila pagar telah diserahkan, meneruskan pemasangan struktur yang membuka pintu masuk dan masuk ke plot swasta atau wilayah negara. Biasanya mereka direka bersama dengan pagar. Walau bagaimanapun, keadaan kadang-kadang berkembang sedemikian rupa sehingga dengan menghabiskan banyak dana di atas pagar, pemiliknya harus memasang pintu dan gerbang yang paling murah. Tetapi reka bentuk yang murah, yang didirikan untuk pengaturan harta pusaka atau pemberian, tidak bermakna bahawa ia adalah miskin dan buruk. Perkara utama adalah bahawa ia perlu dilakukan secara rapi, dengan nyenyak, dengan jiwa.

Reka bentuk pintu besi dan pagar besi tempa yang murah

Oleh kerana komponen utama kos wiket adalah bahan, maka dalam batas-batas keperluan kita berikut dapat muncul:

 • kayu;
 • jala mata;

Sejak pagar keratan, pintu, pintu gawang selalu lebih mahal daripada yang lain, kami tidak akan mempertimbangkan bahan ini. Di samping itu, untuk operasi struktur tersebut, automasi diperlukan, yang seterusnya meningkatkan kosnya.

Wicket kayu oleh keunikan tidak boleh lebih buruk daripada logam. Seorang pengrajin rumah, yang berminat dengan ukiran kayu, boleh membuat tidak hanya pintu buaian dan pintu masuk pintu, tetapi sekeping seni hiasan dan digunakan. Pada masa yang sama, dia tidak akan bimbang sama ada ia mahal atau murah, sama ada peralatan automatik diperlukan atau tidak.

Tujuan utamanya adalah untuk membuat keputusan tangannya selesa digunakan dan untuk menyenangkan mata. Walau bagaimanapun, ia adalah sangat bermasalah untuk membuat rentang keratan pagar dengan cara yang sama. Untuk waktu yang lama, pagar digunakan pada wiket kayu.

Gerbang kayu mudah dan pagar untuk memberi

Pertama sekali, mereka mula membuat lukisan yang akan membantu untuk mengira saiz struktur masa depan dan jumlah bahan yang diperlukan. Jika pintu pagar terletak berhampiran, lebar maksimum bukaan pintu adalah 1 m 20 cm, dan ketinggian di peringkat pagar. Untuk wicket dan pagar sectional digunakan sebagai kayu yang agak lembut, misalnya, larch atau pain, dan cedar yang lebih keras. Tetapi mana-mana kayu memerlukan rawatan dengan antiseptik dan salutan dengan varnis atau cat. Pada hal ini bergantung perlindungannya dari serangga, ketahanan terhadap pembusukan.

Kemudian mula mengumpul bingkai, yang biasanya kelihatan seperti huruf Z.

Contoh memasang pintu kayu murah untuk memberi

Untuk bingkai siap, paku atau skru menoreh sendiri diikat, memerhatikan di antara mereka jarak yang dikira pada lukisan. Jawatan sokongan juga boleh menjadi kayu, tetapi profil logam lebih disukai, yang dipasang di bawah tanah lapisan pembekuan.

Skim dengan dimensi pintu murah kayu

Kepada logam menyokong, engsel digantung oleh kimpalan, supaya ia boleh dipasang hanya pada salib salib pintu. Tindakan terakhir ialah salutan kayu dengan varnis atau cat. Seluruh pembinaan akan membebankan pemilik dengan murah, dan dengan berhati-hati akan berlangsung sekurang-kurangnya sepuluh tahun.

Ia juga murah, sesuai terutamanya untuk kotej, dan bukan dalam sempadan bandar besar. Sekiranya pintu berayun diperbuat daripada bahan dawai, maka pintu mestilah sama. Kain mesh sangat fleksibel, jadi ia memerlukan bingkai yang kuat. Ia biasanya dipasang dari profil keluli 40x20, memotong panjang yang dikehendaki billet oleh Bulgaria.

Mereka sepatutnya lima: dua menegak yang panjang, seperti yang pendek mendatar, dan kelima - untuk menguatkan segi empat tepat bingkai di tengah.

Mereka meletakkan di atas permukaan rata dan mengimpal bingkai. Anda boleh berhubung dengan bolt, tetapi pintu bergerak boleh melonggarkan mereka, melemahkan struktur keseluruhan. Jaring ini akan dipotong oleh Bulgaria untuk mendapatkan dimensi yang diperlukan untuk mengisi bingkai tersebut. Pengikat yang boleh dipercayai: ambil bar pengukuhan, lulus melalui sel-sel luar dan kimpalan ke bingkai bingkai.

Skim dengan dimensi wiket murah dari penjaring mesh

Oleh kerana kimpalan boleh ditapis, setiap bahagian tirai dipasang di tempat yang betul dengan skru, dan kemudian kimpalan akhir dilakukan. Kemudian jahitan kimpalan dibersihkan, supaya selepas lukisan di permukaan tidak ada benjolan yang tidak diingini dan penyelewengan. Setelah memasang pintu, semua bahagian logam dibersihkan dan dicat, termasuk palet, jika ia tidak mempunyai lapisan galvanizing dan polimer.

Reka bentuk pintu pagar dan pintu gerbang jaring

Lantai profil juga merupakan bahan bangunan yang agak murah. Ini adalah lembaran logam beralun. Ia dijual tergalvani, atau dilapisi dengan lapisan polimer, dan lapisan ini boleh dibuat pada satu atau kedua-dua sisi. Ia agak murah dan berat sedikit, supaya pemasangan struktur seperti pagar atau pintu swing boleh dilakukan oleh satu orang.

Profilist - bahan tahan lama, tahan terhadap perubahan cuaca dan keadaan cuaca yang berlainan. Satu lagi ciri yang luar biasa - gerbang daripadanya akan berjaya digabungkan dengan pagar, jarak keratan yang diperbuat daripada kayu, logam atau batu bata, yang hampir melampaui kekuatan grid.

Wicket murah dan pagar proflista

Perintah pemasangan gawang dari papan bergelombang hampir sama dengan jaring mata. Dalam susunan yang sama, bingkai dipasang, walaupun tanpa mengukuhkan bar melintang. Automasi dipasang ke sana, separuh pintu engsel tanpa rod dikimpal, dan dengan rod - ke pos sokongan. Selepas pemasangan, hanya bahagian logam yang akan dicat.

Wicket dari pagar logam

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, untuk mengatur manor bandar dan dacha, pagar yang diperbuat daripada logam semakin popular. Ia sama dengan papan beralun, tetapi ia dihasilkan bukan oleh helaian, tetapi oleh plat sempit. Struktur mereka mempunyai daya tahan yang tinggi terhadap pengaruh fizikal dan atmosfera. Pintu pagar, wicket dari bahan ini kelihatan sangat menarik.

Pagar yang diperbuat daripada pagar logam juga kelihatan bagus. Pada penerbangan kurang logam, dan, oleh itu, meter berjalan akan mahal dengan murah.

Bersedia untuk memasang wiket dari pagar logam

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

12 − 5 =