Pagar pagar kayu

Pagar diperbuat daripada kayu: rekabentuk foto dalam reka bentuk moden

Mereka yang percaya bahawa pagar diperbuat dari kayu yang membosankan dan tidak relevan adalah unik yang salah. Sekiranya anda perlu bingkai wilayah homestead, jangan ragu untuk memilih pagar diperbuat daripada kayu: gambar jelas menunjukkan betapa luar biasa, bergaya dan kreatif boleh menjadi pagar yang diperbuat daripada bahan ini. Banyak idea cemerlang untuk pagar kayu memungkinkan untuk memilih pilihan kegemaran untuk pendirian di laman web anda.

Pagar dari pagar berwarna dalam tafsiran moden

Pelbagai jenis pagar kayu

Ciri-ciri masa yang diuji kayu membolehkan pemprosesan dan mendapatkan dari bahan ini pelbagai produk. Dan untuk pembinaan pagar, anda boleh menggunakan unsur-unsur kayu yang tidak dirawat. Untuk pembinaan pagar terdapat kayu balak dan papan (bermata, tidak dipotong, tukang kayu), kayu dan selat, batang dan cabang pokok. Biasanya dalam satu kandang beberapa jenis kayu gergajian digunakan.

Pagar kayu dengan slaid nipis di bahagian-bahagian dan rak padat

Pagar yang diperbuat daripada kayu secara tradisi diwakili oleh rak sokongan, rel melintang dan elemen untuk mengisi bahagian. Dengan pelantikan, mereka boleh dibahagikan kepada perlindungan, perlindungan dan hiasan. Bergantung kepada penggunaan dalam reka bentuk unsur-unsur tertentu, serta cara memasang komponen, pagar dibahagikan kepada beberapa kumpulan:

 • pagar - jenis pagar klasik dengan jurang, bahagian yang diisi dengan plak sempit khas pada jarak yang sama;

Catur papan pagar yang stabil dengan sempurna menutup halaman dari kekecohan luaran

 • papan catur - pagar plak yang lebih luas, dipasang pada kedua-dua belah rentang dalam corak papan jambatan. Papan boleh disusun secara menegak atau mendatar. Pagar ini dianggap pekak, kerana jurang kecil dapat dilihat hanya melihat sudut tertentu;
 • Tangga adalah struktur papan yang dilapisi dan bersudut. Jika anda melihat bahagian akhir, pembinaan menyerupai tangga. Pagar ini dengan jenis tirai menyembunyikan pandangan, tetapi mempunyai jurang yang kecil;

Pagar mengikut jenis tirai adalah papan, terletak secara mendatar pada sudut kecil

 • tocang - di pagar ini papannya saling berkait dengan posisi mendatar atau vertikal. Cara meletakkan ini berasal dari pagar lama atau pagar. Dengan cara ini, lindung nilai rotan cukup relevan di kalangan penduduk musim panas;
 • ladang - pagar balak atau bar, yang dipasang pada pendukungnya secara mendatar. Rentang boleh mempunyai dua, tiga atau lebih elemen membujur. Lindungan semacam itu sendiri berfungsi sebagai fungsi yang kebanyakannya melekat dan dekoratif;

Kayu kayu juga melewati sinar matahari ke halaman yang nyaman

 • Kisi adalah sejenis pagar hiasan, diperbuat daripada bingkai kayu, di dalamnya gril laths disumbat. Selalunya unsur-unsur grid digunakan untuk menghiasi pagar jenis lain, membuat inset di bahagian atas atau bawah struktur;
 • palisade - pembinaan log silinder, diameter yang sama. Pagar seperti hari ini jarang berlaku. Digunakan untuk mencipta semula ciri-ciri luaran dalam gaya desa atau etno.

Simpanan boleh dikenali dengan bentuk balok yang menyerupai pensil yang tajam

Berdasarkan jenis asas ini, anda boleh membuat variasi pagar yang berbeza, termasuk menggabungkan kayu dengan bahan lain. Kayu digabungkan sepenuhnya dengan logam, bata, batu, bahan konkrit dan lebih moden, seperti beralun atau polikarbonat. Ia adalah logik untuk memohon kombinasi kayu dengan bahan yang sedia ada dalam penamat struktur lain di halaman.

Pagar dari profail dengan tangan sendiri: gambar keputusan menarik. Sifat papan bergelombang. Dimensi dan harga lembaran berprofil. Reka bentuk pagar moden. Pagar dari profail dengan tangan sendiri. Tahap pendirian struktur.

Pagar diperbuat daripada kayu: gambar penyelesaian yang menarik

Untuk pagar anda adalah halus dan unik - ia tidak perlu mencari pereka. Anda boleh berkenalan dengan penyelesaian yang sedia ada, menambah sesuatu yang anda sendiri dan mendapatkan pilihan yang tidak biasa yang tidak mempunyai analog. Foto pagar indah dari pokok itu memberi inspirasi untuk mewujudkan projek eksklusif mereka sendiri.

Pagar pagar yang rendah digabungkan dengan pagar salji

Pagar gambar dari pagar kayu

Pagar kayu, dibuat dengan jurang, menanggung fungsi hiasan dan bukan pagar. Penglihatan yang sangat baik wilayah di sebalik pagar membayangkan penyelenggaraan halaman, taman, katil dan katil bunga dalam keadaan sempurna. Reka bentuk ini sesuai untuk membina kotej kecil atau rumah kecil di kampung-kampung percutian di mana semua orang mengenali antara satu sama lain dan tidak perlu memberi pagar satu fungsi perlindungan.

Pagar kayu, dicat dengan kuning, adalah sumber perasaan yang ceria

Mempelajarinya dengan gambar pagar kayu yang indah, anda dapat melihat bahawa pagar telah lama melampaui pagar biasa yang biasa. Pagar moden diperbuat daripada slats dipotong supaya garis atas membentuk gelombang, zigzag atau sapu sayap burung. Bahagian pagar cantik dengan unsur-unsur yang digambarkan atau diukir. Jika terdapat rumput yang kemas di hadapan rumah, ia boleh dibingkai dengan pagar hiasan yang rendah.

Pagar yang luar biasa dari laths yang diatur diagonal

Nasihat berguna! Adalah lebih mungkin untuk membuat pagar pagar kayu dengan melampirkan "kasut" ke tepi bawah tiang menegak, menjadikan permukaan pendukung lebih besar.

Adalah mungkin untuk memberikan pagar penampilan yang lebih lapang dan ringan dengan menghiasnya di bahagian atas dengan hiasan gril kayu. Sekiranya anda suka idea asal, cubalah mengatur bar di pagar pada pepenjuru atau dalam bentuk kipas. Ia ternyata reka bentuk yang agak luar biasa. Dengan cara yang istimewa kelihatan seperti pagar, di dalam selat yang, dalam corak papan jambatan, dipotong mata-mata kecil.

Cat pintunya pagar akan membantu cat khas untuk pagar kayu

Konversi pagar boleh dirawat dengan catnya untuk pagar kayu. Jika halaman anda penuh dengan kanak-kanak, risiko menutup setiap bar dengan sebatian warna yang berbeza. Dapatkan reka bentuk yang luar biasa dan sengit. Jangan malu tentang idea dan fantasi anda. Anda boleh membuat pagar dengan bahagian berwarna. Dan pagar elegan warna putih, membingkai katil bunga, akan menjadikan laman web ini lebih selesa.

Bentuk pagar dalam tiga versi

Jika di plot ada rumah yang mengagumkan, lebih baik mengelilingi kawasan ini dengan pagar dengan tiang yang dibuat dari batu atau bata, meletakkannya di atas dasar konkrit. Kebolehpercayaan reka bentuk seperti itu beberapa kali lebih tinggi daripada pagar dengan rak kayu. Dan penampilan estetik akan sesuai dengan idea reka bentuk seluruh isi rumah. Parapet dan tiang bahan yang dipilih dipilih sesuai dengan struktur utama.

Lawan pedang hiasan putih shtaketin indah digabungkan dengan tempat tidur bunga motley

Pagar dari papan: gambar idea-idea kreatif

Baru-baru ini, banyak yang memilih pagar papan kayu. Terima kasih kepada cara yang luar biasa untuk mengikat dan mengatur papan di pagar, reka bentuk ini sepatutnya mendapat populariti. Foto pagar dari papan tepi mengesahkan bahawa struktur tersebut bukan sahaja dapat merangkumi tapak, tetapi juga menjadi perlindungan yang boleh dipercayai. Dan reka bentuk yang luar biasa akan menjadi kemuncak mana-mana laman web.

Papan bergolek lebar lebar digabungkan dalam reka bentuk asal pagar

Berkesan mengelilingi pagar papan, mengatasi sokongan dalam arah melintang. Pagar ternyata menjadi pekak, tetapi tidak berat badan luar. Sangat menarik dan reka bentuk dengan menenun pada menegak. Apabila papan itu terganggu, ada beban yang besar pada tiang pendukung, sehingga tidak diperlukan untuk mengatur pangkalan di bawah struktur dan konkrit rak.

Temuan asal adalah pagar papan Lesenka. Pagar yang luar biasa ini berfungsi sebagai perlindungan ke atas pemilikan rumah, tidak memberikan penglihatan dan pada masa yang sama membolehkan penggunaan maksimum tapak di sepanjang jalan itu. Oleh kerana susunan elemen di sudut dengan jurang kecil, kawasan itu ditiup dan cahaya matahari memasuki tanaman.

Pagar padu diperoleh dari papan tepi yang dipasang rapat

Pemandangan dan pagar yang luar biasa yang diperbuat daripada papan yang tidak dijawab. Foto-foto struktur itu menunjukkan kedua-dua papan menegak dan mendatar. Berkesan kelihatan seperti papan, diletakkan dalam susunan papan penjara. Pemandangan dekoratif selesai lindung nilai akan dibantu oleh salutan hiasan yang berkualiti tinggi. Ia bernilai bertanya, bagaimana dan bagaimana untuk cat pagar indah. Pemilihan gambar bagi varian yang paling berjaya dapat dijadikan sebagai contoh.

Nasihat berguna! Sebelum melukis, elemen kayu perlu dikeringkan dengan baik. Ia adalah perlu untuk mengelakkan penggunaan cat minyak, yang di bawah tindakan matahari dan hujan adalah bersisik dan runtuh.

Sebagai elemen yang menarik, anda boleh menggunakan papan lukisan

Pagar kayu di tiang logam

Untuk memastikan bahawa struktur pagar kayu adalah kuat dan telah berkhidmat selagi mungkin, lebih baik menggunakan tiang logam sebagai jawatan sokongan. Untuk tujuan ini, paip bulat, persegi atau segi empat tepat rentas-seksyen sesuai. Bagaimana untuk membuat pagar kayu di tiang logam? Pemasangan pemasangan boleh dibuat dalam beberapa cara, bergantung pada jenis tanah yang berlaku di kawasan anda. Ada cara sedemikian:

 • menumpuk ke dalam tanah - dalam kes ini rak tersumbat dengan tukul luncur kira-kira kepada kedalaman 1/3 panjang tiang;

Skim pemasangan pagar kayu dengan tiang logam

 • Kaedah gabungan - dengan kaedah ini, lubang dibor selama separuh panjang pengebumian, selebihnya tiang didorong ke dalam tanah. Bahagian atas seksyen dari lokasi bawah tanah lajur adalah konkrit;
 • butovanie - kaedah ini menggerudi lubang untuk penembusan panjang, meletakkan tiang di lubang, mengisi ruang di sekitar tiang dengan batu dihancurkan, tamp baik dan hanya kemudian konkrit;
 • Konkrit - cara di mana rak logam yang diletakkan di dalam lubang-lubang benar-benar konkrit.

Memohon pelbagai bahan, anda boleh mendapatkan pagar moden pada pangkalan logam

Nasihat berguna! Untuk mengelakkan pendedahan kepada kutub kakisan, perlu berhati-hati merawat permukaan logam dengan primer, dan kemudian cat.

Tiang mendatar ditetapkan kepada jawatan yang ditetapkan. Ini boleh dilakukan dengan menggunakan dikimpal kepada gadai janji sokongan. Bilangan salib ditentukan secara individu, bergantung kepada ketinggian pagar. Semakin tinggi, semakin banyak. Sebagai peraturan, untuk pengambilan rendah 1-1.5 m, dua panduan adalah mencukupi. Apabila bingkai dipasang - teruskan untuk mengisi baki.

Pegang paip logam ke panduan pagar mendatar

Kesederhanaan pemasangan dan penyerahan kayu kepada pemprosesan membolehkan membuat dan memasang pagar secara bebas. Sekiranya kemahiran bangunan tidak mencukupi, anda boleh memesan struktur siap dengan pemasangan pengeluar. Kos per meter pagar bergantung kepada ketinggiannya, jenis pagar, lebar selat, penghunian bahagian (langkah selat) dan bahan bingkai.

Harga purata poket kayu untuk pensampelan dari papan yang dirancang 90x20 mm dengan kenaikan 1 cm pada ketinggian pembinaan 1 m ialah 610 rubel. untuk 1 mp, dengan ketinggian 2 m - 1200 rubel. Pagar yang sama dengan langkah 2 cm akan dikenakan pada ketinggian 1 m - 560 rubel, pada ketinggian 2 m - 1090 rubel. Kos termasuk pemasangan pagar pusingan. Anda boleh memesan antiseptik perlindungan pagar, harga pemprosesan adalah 210 rubel. untuk liputan 1 m².

Pangkalan logam persegi adalah aksen yang terang kerana pewarna hijau

Hari ini, lebih banyak perhatian diberikan kepada reka bentuk landskap rumah dan kawasan pinggir bandar. Ramai yang berusaha untuk menyempurnakan wilayah bersebelahan dan mewujudkan keselesaan maksimum. Tidak peranan paling sedikit dalam organisasi harmoni ruang dimainkan oleh pagar hiasan. Dan kerana kesesuaian ekologi kayu, bahan tersebut tidak dapat digabungkan dengan landskap semulajadi yang lebih baik.

Pagar putih hiasan menyoroti keindahan taman bunga yang indah

Sangat menyentuh ia kelihatan seperti taman bunga, dibingkai oleh pagar kayu hiasan warna kuning putih atau cerah. Dekorasi sedemikian menekankan kehijauan padat tumbuhan dan warna bunga yang kaya. Untuk pagar pagar atau kisi lindung nilai ini. Perhiasan yang sama boleh memisahkan taman dari taman atau memperbaiki bunga kecil di depan rumah. Menarik dan megah kelihatan pagar pendek, bergaya dengan pensel berwarna-warni. Pelindung semacam itu akan memperuntukkan dengan sempurna dasar kanak-kanak atau sukan.

Pagar menyiram dengan sempurna selaras dengan tumbuh-tumbuhan di halaman

Jika kawasan utama diperuntukkan untuk rumput, bunga, slaid alpine dan kawasan rekreasi, ia adalah sesuai untuk menggunakan "kisi" pagar hiasan. Reiki hedges boleh diseberang di mana-mana sudut, mewujudkan corak yang berbeza. Lindungan ringan ini sempurna melengkapkan landskap, memberikan keanggunan dan daya tarikan.

Nasihat berguna! Apabila memasang grid pagar kayu, gunakan paku atau skru sendiri mengetuk dengan salutan tergalvani yang tidak berkarat.

Pagar yang tinggi dari laths kayu

Idea yang bagus adalah untuk membentuk pagar hiasan daripada unsur-unsur bulat dipotong di seluruh batang. Rupa semulajadi kelihatan seperti reka bentuk, jika tapak itu terletak di zon hutan. Reka bentuk reka bentuk sokongan adalah mungkin dengan meletakkan laluan serpihan kayu pusingan yang sama.

Perlindungan peternakan dicirikan oleh rentang yang besar dan kemudahan pelaksanaan

Ramai lebih suka pagar hiasan dalam bentuk tuna. Versi pagar ini boleh didapati dengan kerap dalam reka bentuk kawasan pinggir bandar. Ia tidak perlu untuk dinding seluruh wilayah, ia cukup untuk membuat beberapa kecil kecil dan tradisional menghias mereka dengan periuk tanah liat, kendi atau tumbuhan sepanjang bunga besar. Dan supaya pagar tidak kelihatan sunyi, anda boleh menyambung batang besar taman di kerangka rotan.

Setelah membuat pilihan memihak kepada pagar kayu, anda akan menerima struktur ekologi, tahan lama dan estetika yang menarik, dengan sempurna selaras dengan landskap semula jadi.

Pagar untuk kediaman musim panas: gambar reka bentuk yang murah dan bergaya

Pagar indah untuk rumah persendirian: gambar lindung nilai yang menarik

Pagar untuk rumah persendirian. Contoh foto untuk pemilihan

Pagar dari grid pemukul, pagar dari grid rabitsa. Foto pilihan yang berjaya

Pagar dan pagar untuk rumah. Pengumpulan gambar idea-idea cemerlang

Pagar dari profil logam: foto dan arahan video untuk perhimpunan diri

Pemasangan pagar kayu

Pagar kayu telah digunakan untuk memagar kawasan swasta untuk jangka masa yang panjang dan mempunyai banyak kelebihan, tidak seperti reka bentuk yang serupa yang diperbuat daripada logam.

Pagar diperbuat daripada kayu dengan tangan mereka sendiri: cara membuat, pandangan, idea - 49 foto

Pagar kayu pada setiap masa terkenal dengan populariti mereka. Dalam banyak aspek, ini telah menjadi sebab harga yang agak murah dan kemudahan pemasangan. Tetapi hari ini keadaan telah berubah sedikit, dan sekarang dari pokok membuat tidak hanya pagar, tetapi karya sebenar.

Mari kita perhatikan semua secara terperinci.

Mewujudkan pagar kayu di rumah. Prosedur Langkah demi Langkah

Pembinaan pagar kayu boleh dibahagikan kepada beberapa tahap, iaitu:

 1. Pemasangan tiang;
 2. Pemasangan salib;
 3. Bingkai bingkai yang dipasang.

Setiap peringkat dalam pembinaan mestilah dijalankan sepenuhnya.

Pemasangan tiang sokongan dilakukan dengan cara penyusunan semula. Algoritma tindakan adalah seperti berikut:

 1. Saya menggunakan gerudi, spade dan sekerap taman (jika tanah bercampur dan perlu untuk melonggarkannya terlebih dahulu) membuat lubang kedalaman 1.5 meter dengan garis pusat sehingga 50 sentimeter.
 2. Di bahagian bawah pit menyeberang pasir dan disusun dengan teliti. Ketebalannya sekurang-kurangnya 15 sentimeter.
 3. Selepas ini, perlu memasang tiang di tengah lubang dan pasir sekali lagi.
 4. Kira-kira pada ketinggian 25 cm dari bahagian bawah harus ditutup dengan runtuhan, dicampur dengan pasir, dan sekali lagi semua trambuda.
 5. Kemudian anda perlu menyemak pemasangan yang lancar sokongan (ia harus berdiri tegak pada menegak).
 6. Kemudian perlu mengulangi prosedur tidur pasir yang tertidur dengan runtuhan dan padat. Tindakan sedemikian mesti diulang sehingga campuran mencapai puncak lubang.

Cross lags, yang diperbuat daripada kayu, adalah yang terbaik untuk memasang menggunakan kurungan.

Algoritma pemasangan adalah seperti berikut:

 1. Untuk setiap sokongan, ia perlu menggunakan beberapa pengikat. Log itu disediakan dalam 2 panjang dari 10 hingga 15 sentimeter.
 2. Di hujung setiap segmen, lubang mesti dibuat untuk sambungan bolted.
 3. Di hujung setiap bar, buat lubang. Di sini adalah perlu untuk mengambil kira bahawa lubang itu sendiri bersamaan dengan yang digerudi di sudut.
 4. Selepas itu, ia mengikuti dari bahagian atas tiang untuk berundur kira-kira 40 sentimeter. Selepas menandakan jarak, anda perlu mengimpal bahagian pertama sudut, yang harus ditolak.
 5. Selepas ini, anda perlu berundur lagi 4.5 sentimeter dan mengimpal sekarang sudut yang digunakan terus ke atas.
 6. Di masa depan, perlu melangkah ke belakang kira-kira 1 meter dan melekapkan pendakap bawah dengan cara ini.
 7. Selepas ini, dengan menggunakan skru di atas kayu, anda perlu memasang panduan tersebut.

Adalah perlu untuk memberi perhatian kepada hakikat bahawa jarak antara ketinggalan melintang dapat dikurangkan. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, reka bentuk boleh mengurangkan kekuatannya. Sokongan itu sendiri semestinya berada di atas kulit tidak kurang dari 10 sentimeter, dan bahagian bawahnya harus berada jauh dari tanah pada jarak tidak lebih dari 15 sentimeter.

Bingkai bingkai yang dipasang

Sebelum memulakan pemasangan papan pelekap sendiri, perlu diingat bahawa terdapat beberapa cara.

Dalam salah satu cara piket dipasang pada balak sebelum dipasang di dalam sokongan, iaitu:

 1. Lags melintang terdedah kepada jarak yang diperlukan antara mereka, sambil mengekalkan pesawat. Ini mungkin akan dilakukan dengan menggunakan sokongan pra-siap dari sebarang bahan.
 2. Tidak perlu membuat template yang akan digunakan pada jurang antara papan.
 3. Bahagian bawah dan atas bilah ditetapkan dengan penguasa. Adalah dibenarkan dan bukan seorang pemerintah untuk menggunakan mana-mana balok silang, yang tetap, tidak terlibat.
 4. Skru untuk kayu dipasang secara langsung pada yang tersendiri.
 5. Selepas ini, kain siap dan penetapannya kepada kurungan yang disediakan berlaku. Perlu diperhatikan bahawa tidak mustahil untuk melakukan ini sahaja, jadi seorang pembantu diperlukan. Sekiranya tindakan telah betul sebelum ini, perhimpunan helaian selesai akan lulus dengan cepat dan tanpa sebarang usaha.

Sekiranya kita bercakap tentang kaedah pemasangan kedua, maka ia menggambarkan pemasangan segera setiap lembaga secara berasingan. Dalam kes ini, anda perlu bersedia untuk proses yang lama dan memakan masa. Selepas setiap papan yang dipasang, adalah perlu untuk mengukur jarak di antara mereka (jika terdapat jurang di antara papan) dan periksa tegak yang jelas.

Perlu diingatkan bahawa mana-mana kaedah yang popular dengan pemilik rumah persendirian dan negara, jadi untuk mengatakan siapa mereka adalah lebih baik daripada mustahil. Semua orang memilih pilihan untuk diri mereka sendiri, bergantung kepada pilihan reka bentuk pagar kayu.

Daripada mungkin untuk memproses dan cat pagar kayu

Perlu difahami bahawa pagar kayu yang dipasang mengambil iklim yang berubah-ubah pada setiap masa sepanjang tahun. Atas sebab ini, ia semestinya harus dilindungi dari kelembapan, kebakaran, dan perosak.

Jangan lupa bahawa radiasi sinaran ultraviolet merosakkan pagar kayu kerana sebab akibatnya, kelembapan hilang ke kayu, sehingga kehilangan kapasiti galas dan penampilannya sendiri.

Atas sebab ini, disyorkan untuk merawat kayu dengan pengeras UV khas, yang boleh dibeli di mana-mana kedai pembinaan.

Penimpalan ini mesti diproses beberapa kali di buku primer dengan kemungkinan penembusan yang mendalam. Selepas itu, anda boleh menggunakan cat tahan api dan varnis untuk memasang pagar kayu kepada penampilan yang menarik.

Hitung jumlah kos sememangnya tidak mungkin, kerana semuanya bergantung pada jumlah bahan yang diperlukan.

Jika kita bercakap tentang kos bahan bangunan yang diperlukan, harga purata ditunjukkan dalam jadual:

Setakat ini, masih tiada bahan lain selain kayu, yang dibaca sebagai mematuhi pelaksanaan pelbagai penyelesaian reka bentuk (sementara pokok itu sangat berpatutan dalam kategori harga).

Tetapi dengan cara ini pagar ini mempunyai penampilan dalaman. Tiada siapa yang akan mengatakan bahawa penglihatan semakin buruk.

Dalam versi keputusan reka bentuk ini, perhatian telah dibayar kepada setiap butiran, anda dapat melihat betapa konturnya sendiri dihasilkan, dan sudutnya sepenuhnya diratakan. Dalam foto anda boleh melihat pintu gelangsar dari halaman yang sama.

Setuju, sangat sedikit daripada kita tahu apa teknik ini atau pereka yang menggunakan untuk merealisasikan fantasinya. Dan selepas semua, mereka menggunakan: memanggang, mencipta kesan zaman dahulu, berjaya menggabungkan kayu dengan pelbagai unsur-unsur palsu logam, dan bahkan melarang kayu dan catnya dalam pelbagai warna.

Dan bagaimana perasaan anda tentang gaya kejam? Setuju, pandangannya sangat menarik.

Untuk melaksanakan penyelesaian reka bentuk sedemikian, anda hanya perlu melihat jig, penggiling dan kemahiran untuk kerja kayu. Dengan alat dan hasrat, anda boleh mencapai kesan kayu lusuh.

Dan bagaimana untuk merawat teka-teki? Jika anda mahu, anda boleh terlebih dahulu membuat gambar di papan tulis, dan kemudian memotong template. Perlu berhati-hati dengan hakikat bahawa kerja ini dianggap sebagai perhiasan, kerana setiap papan mempunyai saiz dan bendanya yang jelas.

Dalam kes ini, proses yang paling sukar dalam pembinaan pagar kayu sedemikian adalah pemasangannya (tidak semua orang mempunyai kuasa untuk membuat susun atur sedemikian).

Untuk pembinaan pagar kayu dari papak di tempat pertama, anda mesti berhati-hati mempertimbangkan pemilihan lembaga. Tidak boleh sekiranya ia dibenarkan di mana-mana papan ada ketebalan atau lebar yang berlainan. Dalam versi ini, ciri membezakannya adalah harga yang berpatutan, tetapi ini dikompensasikan oleh usaha besar yang diperlukan untuk mencipta penciptaan sedemikian.

Walaupun ketebalan papan sehingga 1.5 sentimeter tidak sangat sesuai untuk pagar, dengan bantuannya, anda dapat membuat kisi yang sangat baik dalam bentuk kisi. Setuju, pandangan tidak lebih buruk daripada versi terdahulu. Dan jika anda menghiasnya dengan ladang hijau yang akan menyeberangnya, pemandangannya akan menjadi cantik.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, papan tidak bermata telah meningkat harga lebih daripada 15-20%, tetapi ini tidak menghalangnya daripada mengekalkan julat harga yang rendah. Dengan berbuat demikian, ia sering digunakan apabila membina pagar kayu dalam gaya ini.

Rupa-rupanya, contoh ini dengan jelas menunjukkan salah satu daripada varian penyelesaian reka bentuk ketika bekerja dengan papan yang tidak bermata. Jika dikehendaki, anda boleh mencapai sebarang penyelesaian eksklusif.

Dan bagaimanakah anda merancang gaya tirai? Setuju, pandangan itu hanyalah bom.

Pagar indah diperbuat daripada kayu

Memiliki kemahiran kecil bekerja dengan kayu, anda boleh membuat pagar indah dalam masa yang singkat.

Pilihan sedemikian popular dengan banyak pemilik rumah persendirian, kerana penciptaannya tidak mengambil banyak masa dan usaha. Setuju bahawa pandangan itu sangat menarik.

Pagar standard, yang sesuai untuk rumah persendirian, dan untuk kawasan pinggir bandar. Tidak memerlukan kemahiran khusus, tetapi pada masa yang sama mempunyai pandangan yang indah.

Untuk membuat pagar yang diukir dengan tangan anda sendiri, anda perlu mempunyai kemahiran ukiran kayu.

Untuk membuat pagar seperti itu boleh mengambil masa lebih dari 3 bulan, kerana setiap perkara kecil memainkan peranan yang besar. Tetapi ia berbaloi. Pagar ini sesuai dengan mana-mana bahagian dalam.

Dan bagaimana dengan versi pemotongan ini? Sudah tentu banyak impian seperti pagar, kerana dia tidak hanya dapat menekankan gaya individu, tetapi juga menciptakan ilusi zaman dahulu.

Pagar hiasan sering digunakan dalam penciptaan taman-taman batu atau hanya dalam reka bentuk landskap.

Pagar kayu kecil, akan dapat menekankan keanehan tumbuhan tertentu, melengkapkan bahagian dalam infield.

Jika dikehendaki, anda boleh membuat apa-apa pagar hiasan warna tertentu. Ini tidak memerlukan sebarang kemahiran.

Ramai orang bermimpi mewujudkan kisah dongeng kecil dari laman web mereka dan menenggelamkan diri mereka sepenuhnya pada zaman dahulu.

Versi ini kesan zaman dahulu sangat baik untuk kawasan di mana rumah-rumah kayu terletak. Dalam kombinasi dengan pagar yang sama, anda boleh membuat sendiri kisah dongeng yang sebenar.

Dan jika anda menambah hiasan kecil dalam bentuk tali tebal? Pandangan itu hanya menakjubkan. Sesungguhnya jiran-jiran akan datang kepada pemilik pagar itu dengan kekaguman.

Pagar diperbuat daripada kayu bergelombang

Jika, atas sebab tertentu, tidak ada keinginan untuk bekerja dengan pokok, anda boleh memasang pagar berprofil berprofil. Oleh itu, adalah mungkin bukan sahaja untuk melanjutkan hayat perkhidmatan, tetapi juga untuk mewujudkan ilusi pagar kayu.

Sekiranya dikehendaki, anda boleh menggunakan warna cahaya berprofil untuk pokok yang sesuai dengan mana-mana bahagian dalam. Hayat pedang itu lebih daripada 25 tahun.

Pilihan lain adalah dengan menggunakan papan hitam yang lebih lembut, yang membolehkan anda membuat ilusi dari varnishing kayu. Besar untuk rumah kayu, atau bangunan plastik berbingkai kayu.

Bergantung kepada kehendak pemilik rumah persendirian, pagar itu sendiri boleh dilaksanakan dalam apa jua gaya.

Pagar yang tinggi sentiasa popular dengan pemilik rumah persendirian. Terima kasih kepada mereka, anda boleh menyembunyikan segala-galanya yang berlaku di wilayah tapak dari mata orang luar, untuk menjadikan pagar indah dan eksklusif.

Pilihan lain ialah memasang pagar dengan slot kecil. Pagar jenis ini sesuai untuk mana-mana rumah persendirian, tanpa mengira saiz dan gayanya.

Sebagai peraturan, pemasangan pagar jenis ini pada harganya boleh didapati untuk mana-mana pemastautin negara kita. Pagar ini bagus untuk dipasang di mana-mana, tanpa mengira sama ada ia memberikannya atau rumah persendirian anda.

Dalam foto ini, anda dapat melihat bahawa lembaran yang berprofil dapat menggabungkan gabungan batu hias dan pokok itu sendiri. Ia kelihatan hebat dan mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang.

Bagi mereka yang suka minimalism, pilihan untuk membuat pagar yang dibuat dari lembaran berprofil kayu adalah pilihan yang sangat baik. Sikap semacam ini kepada gaya klasik dan sangat sesuai untuk kedua-dua tugas terus melindungi laman web ini, dan sebagai elemen hiasan yang baik.

Apabila membuat pagar, bata dan kayu menggabungkan dengan sempurna. Mereka sering cuba untuk menggabungkan pereka apabila membuat dalaman di dalam bilik itu sendiri dan seterusnya.

Pagar dibuat dalam gaya klasik menggunakan batu bata biasa dan papan. Terima kasih kepada gabungan palet warna yang berjaya dipilih, pagar ini kelihatan bukan sahaja kaya, tetapi juga sangat menarik.

Dalam komposisi ini, elemen keriting pagar kayu dengan batu bata digabungkan. Palet warna yang berjaya dipilih untuk menggunakannya dalam sebarang mete.

Kombinasi bahan binaan ini dalam kebanyakan kes digunakan di rumah dan kotej negara.

Sangat sukar untuk membina semula pagar tersebut dengan kekuatannya sendiri, dan seseorang itu bukan sahaja dapat mengendalikan bahan ini, tetapi juga mengetahui kerumitan pencampuran penyelesaian khusus. Tetapi anda mesti bersetuju, pagar seperti itu dapat mengejutkan walaupun pengkritik paling kritikal dengan keindahannya.

Pagar kayu digabungkan dengan batu hiasan mencipta ilusi kubu kuno. Mereka sering digunakan untuk pemasangan di kotej negara atau di wilayah syarikat swasta.

Sekarang di dunia pagar kayu mula menunjukkan kecenderungan untuk menggunakan corak tambahan. Mereka membenarkan dari pagar mudah untuk mencipta sesuatu yang istimewa dan unik dengan cara sendiri.

Ternyata corak sedemikian sangat sukar dilakukan oleh tangan sendiri, jika hanya seseorang yang tidak mempunyai kemahiran yang mencukupi untuk bekerja dengan ukiran kayu.

Anda boleh memesan ukiran kayu dari komposisi gaya Cina, seperti yang ditunjukkan dalam foto. Pilihan ini dianggap agak biasa di negara kita.

Pasti setiap pemilik tapaknya ingin memasang pagar asal. Tetapi apakah jenis mereka?

Reka bentuk asal pagar kayu di negara kita tidak biasa. Dalam banyak hal ia dihubungkan dengan kesenangan yang tidak murah (kos permulaan boleh dibuat dari 40-50 ribu rubles).

Penyelesaian reka bentuk sedemikian membolehkan bukan sahaja untuk menjadikan jiran-jirannya melihat pagar dengan iri hati, tetapi juga membuat laman web ini sangat kaya dan individu.

Pagar diperbuat daripada kayu, mendatar

Ramai senegara kita dalam pemasangan pagar sering tertanya-tanya - yang lebih baik menegak atau mendatar? Malah, perbezaan di sini hanya dalam rasa.

Bercakap tentang pagar menegak itu, kita dengan yakin boleh mengatakan bahawa semua orang boleh melakukannya sendiri, sambil menghabiskan masa dan wang yang singkat. Gaya klasik sesuai untuk pedang mana-mana wilayah.

Foto menunjukkan bahawa pagar menegak dibuat menggunakan ciri reka bentuk yang kompleks. Melakukannya di rumah sangat sukar, dan jika anda ingin mendapatkan bantuan daripada pakar. Tetapi ia berbaloi.

Unsur-unsur palsu pada setiap masa memberikan kuasa dan daya tarikan. Walau bagaimanapun, kerana harga yang agak besar tidak begitu popular.

Pagar kayu yang menggunakan lekapan logam palsu pada foto menjadikannya asli dalam jenisnya. Memberi laman web ini gaya dan kecantikan. Lebih-lebih lagi, unsur-unsur palsu membuat reka bentuk pagar sangat tegar, yang dengan ketara meningkatkan kehidupan perkhidmatan.

Pilihan ini menggabungkan kayu, bata dan, sebenarnya, unsur-unsur palsu, membuat pagar hampir sepanjang hayat. Ia bukan keadaan cuaca yang sukar, ia sukar untuk merosakkan, dan yang paling penting - ia cantik dan bergaya.

Kebanyakan warga kita membuat pagar dari pagar. Dengan bahan ini, anda boleh membuat pagar yang sangat baik. Hanya cukup untuk melihat foto-foto ini.

Sudah tentu, jika pagar ini dicat, dan kemudian ditutup dengan varnis dan ternyata sangat baik, tetapi juga begitu menarik. Apa ciri - ia boleh dilakukan dalam masa yang sesingkat mungkin (tempoh pendiriannya tidak melebihi 1 - 2 hari).

Dengan kehadiran imajinasi liar dan keinginan pemilik laman web ini, anda boleh memberikan pagar reka bentuk yang luar biasa, yang tidak akan berhenti menggembirakan mata semua orang di sekeliling anda.

Pagar tangga tidak biasa dalam kehidupan harian para pemilik rumah persendirian. Pertama - pelbagai ini membolehkan anda menjimatkan papan, kerana jurang kecil membolehkan anda mengurangkan jumlah bahan, dan kedua - ternyata pada akhirnya sangat baik.

Dalam foto itu terdapat pagar tangga, yang masih dilapisi dengan papan beralun dari dalam. Terima kasih kepada ini di luar, sangat berkesan untuk campuran, sementara di dalam pagar kelihatan sangat kemas.

Ini jenis tangga kebanyakannya dipasang di rumah-rumah swasta di pinggir bandar. Jurang kecil antara papan membolehkan anda melihat kehijauan yang indah yang boleh ditanam di luar pagar.

Video di bawah menunjukkan bagaimana untuk membuat pagar murah diperbuat daripada kayu.

Pagar kayu yang paling indah untuk rumah persendirian: contoh dan contoh fotografi

Selamat datang tukang kebun kami tersayang, serta orang-orang penduduk pangsapuri bandar, yang tidak masih belum bernasib baik untuk mempunyai laman web sendiri, tetapi diam-diam bermimpi tentang per se. Akhirnya kami berkata: Jangan putus asa. Di jalan anda juga, akan beberapa hari lulus pemungut.

Dan kemudian, apabila anda mengeluarkan dokumen untuk tanah anda sendiri, anda akan segera memerlukan pagar! Dan tidak apa-apa, tetapi semestinya cantik dan murah, selepas semua, selepas pengambilalihan yang ketara untuk seni mengutip wang biasanya tidak tetap, dan menyebarkan pagar batu atau bata bukanlah perkara yang paling seketika.

Kerana hasil itu akan datang pagar kayu untuk gambar rumah peribadi yang terbaik yang kami memutuskan untuk menunjukkan kepada anda dalam kajian hari ini kami.

Pagar kayu dan pagar untuk rumah

Mari kita mulakan dengan yang mudah. Dari pagar kayu yang paling biasa, untuk pembuatan yang tidak perlu mempunyai bakat artistik. Tetapi ini tidak bermakna pagar sedemikian tidak sesuai untuk rumah negara yang bagus, kerana itu tidak bermakna buruk.

Untuk memudahkan anda memahami, kami memutuskan untuk memoderatkan bahan tersebut.

Jadi, semua pagar kayu boleh agak jelas terbahagi kepada berat yang dirancang untuk pengeluaran asas dan cahaya - mereka yang berada di bahagian bawah tidak perlu.

Mari bermula dengan yang terakhir dari yang lebih murah.

Seperti yang kita lihat, ke paru-paru pagar akan mendaftar semua pagar kayu, pembuatan yang mana ia tidak perlu untuk meletakkan acuan dan tetulang bersatu. Sebagai lajur di sana boleh berfungsi sebagai rasuk kayu, dan logam atau juga paip tiub asbestos.

Ini tidak begitu penting, perkara utama adalah bahawa mereka dikebumikan di bawah kedalaman pembekuan tanah dan mempunyai kawasan yang cukup untuk dihubungi dengan tanah. Ia boleh kelihatan seperti ini:

Lajur boleh menjadi pilihan

Sudah tentu, yang paling disukai adalah konkrit, kerana dalam hal ini mungkin untuk membuat pangkalan kecil di sekitar pendukung. Laksamana, dan hayat perkhidmatan tidak akan dilanjutkan selama satu tahun. Tetapi ini adalah di satu pihak, dan di sisi yang lain - jika anda mahu mengubah lajur tersebut, anda perlu mengabaikannya.

Kelebihan pagar cahaya termasuk murah dan kelajuan pemasangan pantas. Jika anda memilih pagar yang mudah, merujuk kepada dana terhad, anda melakukan perkara yang betul.

Tetapi pemilik, yang memutuskan untuk membina pagar berat, menggunakan pokok itu, kemungkinan besar, semata-mata untuk alasan estetik, kerana asas konkrit, ditambah tiang yang dibuat dari batu atau bata, akan meniadakan apa-apa simpanan.

Opsyen di sini, seperti pembinaan asas reben untuk rumah itu tepat dua.

 1. Adalah mungkin untuk menggali ke tanah yang tidak dicairkan dan tuangkan konkrit ke ketinggian ini.
 2. Dan anda juga boleh menggantikan tanah pustinistik pada pasir atau kerikil yang sama dan berharap bahawa bantal sedemikian akan menyelamatkan pita dari ubah bentuk.

Walau bagaimanapun, dalam kes yang kedua, adalah perlu untuk bersatu mengukuhkan mesh, yang juga tidak membantu untuk menjimatkan wang, tetapi ia akan mengambil separuh konkrit. Apa yang lebih menguntungkan untuk menganggap diri anda.

Skim-contoh kandang berat adalah seperti berikut:

Intipati idea itu adalah asas kekal di mana anda boleh dengan mudah mengubah bahagian. Hari ini, mereka adalah kayu, bosan, dan esok Konserto diperbuat daripada papan beralun, dan kemudian, mungkin, dan menjalin wang akan dapat menjimatkan sehingga.

Jenis bahan untuk pagar kayu

Tetapi ini bukan satu-satunya "penapisan" yang mungkin. Ramai orang lebih suka menetapkan pagar mengikut bahan yang digunakan untuk mengecilkan rentang tersebut. Di sini anda boleh membezakan:

Seperti yang anda dapat lihat, pelbagai jenis kayu gergaji yang digunakan dalam perniagaan pagar, dan yang paling menarik, dari mana-mana mereka boleh membuat pagar kayu yang indah, walaupun untuk sebuah kotej musim panas, atau bahkan hanya untuk taman depan. Perkara utama adalah untuk menaikkan idea yang sesuai, dan kemudian ia adalah perkara yang kecil, melancarkan lengan dan mengamalkannya.

Nah, pembahagian terakhir yang datang ke fikiran kami seolah-olah menjadi yang paling logik, iaitu dari segi reka bentuk, yang mana yang akan kita pertimbangkan dengan lebih terperinci.

Salah satu jenis pagar kayu yang paling biasa ialah pagar. Reka bentuk penjagaan itu pada pandangan pertama agak tidak asli. Dan sesungguhnya, di mana saya boleh mendapatkan idea yang menarik. Dihidupkan melalui jarak yang sama bar walaupun kelihatan cantik kemas, tetapi berjaya selama seratus tahun yang lalu sudah cukup namozolit mata.

Namun, tidak ada batasan untuk kreativiti, kita melihat contoh-contoh pagar yang luar biasa.

Tetapi, berapa banyak mewah tidak terpakai, dan pagar mempunyai satu kelemahan penting - di dalamnya kawasan itu kelihatan. Dan ini tidak selalunya menyukai seseorang yang mempunyai mentaliti domestik. Nah, kami tidak membesar ke peringkat Eropah untuk mendapatkan rumput hijau dan palisades simbolik.

Kami sentiasa perlu untuk menyekat, menyembunyikan, dan hari ini catur semakin popular. Seperti, pagar yang sama, tetapi dalam dua baris. Melalui apa-apa tidak lagi podsmatrivaesh, dan yang paling penting mengubah reka bentuk pagar, membolehkan tuan untuk melaksanakan idea-idea yang sangat tidak dijangka.

Ini mungkin kelihatan seperti papan catur yang diperbuat daripada papan tepi

Dan ini adalah cara dari papak yang dibudidayakan, walaupun lebih kerap, tentu saja, bilah kayu tradisional digunakan.

Mereka yang suka tirai tirai pasti akan menghargai tangga. Yang terakhir ini boleh dibuka atau dikumpulkan dalam perisai kosong. Walau bagaimanapun, lihat sendiri.

Pagar yang indah untuk tapak taman, akan ada pagar kayu dalam bentuk grid. Untuk pembuatan seperti bilah kayu yang dirancang biasanya digunakan, walaupun beberapa tukang di sini juga dapat memecahkan kanun.

Walaupun sifatnya yang tidak rumit, sering kali mungkin untuk memenuhi pagar kayu seperti "Rancho". Nampaknya membosankan, tetapi jika dalam gaya yang sama untuk membuat dan pintu dengan gawang, anda boleh mendapatkan pagar yang sangat asli, dan, tanpa banyak kehancuran.

Seperti yang anda lihat, walaupun pemilik kotej elit tidak teragak-agak untuk menggunakan pagar tersebut.

Sangat menarik dan kaya dengan kemungkinan adalah kumpulan pagar di bawah nama umum "Pluteka". Di sini anda boleh mendaftar dan dibuat di bawah zaman dahulu, dan wicker Alpine moden. Bahan-bahan untuk pembinaan digunakan yang paling pelbagai daripada ranting nipis anggur dan papan edged yang dirancang. Pada ketika ini, siapa yang begitu banyak.

Dan ini adalah bagaimana jalinan boleh kelihatan seperti pagar untuk rumah peribadi

Cukup jenis pagar kayu yang jarang berlaku, yang, bagaimanapun, mempunyai hak penuh untuk wujud. Khususnya, apabila pendaftaran dilakukan oleh profesional. Kelebihan pagar tersebut termasuk ketahanan dan kebolehpercayaan mereka. Kelemahannya adalah keberkesanan dan kos yang tinggi. Lagipun, satu babak untuk membuat mereka banyak berlaku.

Dan akhirnya, yang terakhir dari pagar kayu standard adalah klasik. Dalam penerbangan itu dibuat perisai kayu padu. Idea tidak terlalu asal, tetapi selera tidak membantah.

Ini adalah idea-idea standard, tetapi tidak selalu ini atau reka bentuk "pagar" berlaku dalam bentuk tulennya. Kadang-kadang pencipta membangkitkan idea-idea seni yang sama-sama tidak sesuai dengan mana-mana template di atas atau menggabungkan beberapa idea pada masa yang sama. Dalam kes ini, kita bercakap tentang pagar hiasan penulis, dan untuk lebih mewakili apa yang sedang dibincangkan, lihat beberapa contoh terang.

Sebagai contoh, di sini tuannya menggabungkan "catur" dengan "grid". Sukar untuk membayangkan betapa dia terpaksa berantakan, tetapi hasilnya sangat baik.

Dan untuk pembuatan seperti pagar secara umum pergi pintu masuk cawangan oskurennye. Contoh yang baik mengenai topik apabila bakat menjimatkan wang.

Dengan cara ini, jika anda tidak tahu bagaimana untuk cat pagar dengan indah, lihat pada gambar seterusnya. Pewarna ceria, ditambah dengan hiasan yang tidak rumit, menjadikan pagar membosankan menjadi karya seni yang sebenar.

Nah, contoh berikut tidak memerlukan komen. Lihat, mungkin, mereka memberi inspirasi kepada anda untuk mencipta keajaiban reka bentuk anda sendiri.

Selamat tinggal dan berjumpa dengan anda pada halaman laman web mengenai dacha.

Tapak mengenai dacha Marina Makarova. Hidupkan dacha ke dalam syurga

Siapa yang akan mencuri kandungan, akan mengalami kegagalan tanaman, pencerobohan perosak, penceroboh dan penyebaran dahan yang lengkap.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

1 + 1 =