Foto mendatar pagar kayu

Tentukan cara membuat pagar kayu

Tahun lepas fesyen untuk bangunan kayu membawa kepada fakta bahawa semakin pemaju berfikir bahawa pagar logam mungkin bukan penyelesaian terbaik. Dari segi ketahanan, mungkin ya, tetapi dari sudut pandangan estetika, ia lebih rendah dari kayu. Pagar kayu telah kehilangan kepopularannya kerana kehidupannya yang singkat: kayu, dengan pendedahan berterusan kepada matahari dan air, dengan cepat runtuh. Untuk meningkatkan hayat perkhidmatan, salutan pelindung dalam bentuk cat perlu diperbaharui secara berterusan. Dengan sambungan panjang, ia mengambil masa yang lama dan memerlukan sejumlah besar cat. Masalah ini menjadi kurang akut, sejak antiseptik baru yang telah muncul baru-baru ini membolehkan memanjangkan hayat perkhidmatan pagar, dan juga menjamin ketahanan pewarnaan selama beberapa tahun. Istilah ini bervariasi dari 2-3 tahun, hingga 5-7. Ia bergantung kepada jenis pengawalan antiseptik dan pengeluar, tetapi untuk mencari "bermain lama" tidak sukar: di mana-mana kedai yang lebih atau kurang besar.

Dan impregnations ini tidak melukis tekstur pokok: semua urat kelihatan. Mereka hanya menukar warna, biasanya kepada warna yang lebih gelap. Seperti pagar kayu kelihatan kukuh dan kaya. Malah pagar mudah, dan bahkan lebih sukar, dan lebih-lebih lagi.

Pagar sederhana yang diperbuat daripada papan antiseptik berwarna kelihatan padat

Apa yang penting ialah anda boleh meletakkan pagar kayu sendiri, bersendirian, jika perlu, walaupun tanpa menarik pembantu. Masih penting: bahagian kerja yang penting - penyediaan kayu - boleh dilakukan tidak di tempat, tetapi, katakan, di garaj atau bengkel. Dan mulailah sebelum permulaan pembinaan. Sebagai contoh, dari musim luruh hingga musim bunga, dan pembinaan itu bermula dengan cuaca panas yang mantap.

Pokoknya adalah bahan yang sangat plastik dan perkara paling mudah boleh dilakukan supaya ia kelihatan seperti karya seni. Ini juga berlaku untuk pagar. Jika anda mahu, anda boleh membuat "gula-gula" seperti itu, yang sangat mahal untuk dilihat. Terdapat beberapa pagar kayu.

Yang paling mudah ialah pagar. Ini adalah satu set papan tepi atau jalur lebar yang sama, biasanya dipaku secara menegak ke dua atau lebih panduan melintang.

Skema pagar kayu dari papan menegak vertikal - pagar

Mereka boleh berbeza dalam bentuk bahagian atas. Lantai adalah 90 ° - pilihan paling mudah, tetapi bukan yang terbaik, bukan hanya dari sudut pandangan estetika. Bahagian atas tangkai ini, bahkan berwarna, tertumpu kepada pendedahan lembapan yang kuat, akibatnya, salutan di tempat ini hancur dahulu. Dan liang kayu dalam potongan tegak lurus tetap terbuka. Hujan, kabut, salji / ais lebur diserap oleh mereka, yang mengakibatkan pemusnahan kayu. Untuk mengelakkan ini, potong bahagian atas tidak 90, tetapi pada 45 °. Sekiranya anda melihat papan sedemikian dalam profil, bahagian atas akan dimajukan (lihat gambar di bawah).

Untuk air bergolek dari puncak kepingan kayu, potong di bawah 45 °

Jarak antara dua strikethan bersebelahan dipilih mengikut keinginan anda. Anda boleh membuat pagar yang kukuh, menggesa satu sama lain untuk menutup, ia adalah mungkin - lut, meninggalkan jurang 1-2 cm, dan boleh benar-benar telus - dengan jarak yang besar sama dengan lebar daripada papan atau lebih. varian tersebut adalah popular untuk perlindungan dalaman yang bertujuan untuk memisahkan dan menandakan zon sempadan daripada daripada sesuatu untuk melindungi. Untuk pagar luar yang menghadap ke jalan biasanya memilih pemasangan berterusan boleh - dengan jarak yang sangat kecil, jadi bahawa lembaga tidak "puchilo" semasa cuaca basah.

Versi tembus pagar dihiasi dengan potongan kecil

Tambah pelbagai puncak gergajian. Mereka boleh diasah dengan cara yang berbeza - dengan bulat atas, dalam bentuk spades, segitiga, trapezoids. Semua ini dalam pelbagai versi dan kombinasi.

Ada juga yang membuat kerja seni: pagar ukiran memerlukan ketabahan yang besar. Buruh sangat teliti, tetapi keputusannya adalah berbaloi.

Buatkan angka itu lebih cepat dan lebih mudah menggunakan template. Dari helai papan lapis, potong sampel, bawa ke keadaan ideal. Kemudian pada template ini memotong semua yang lain. Anda boleh memotongnya dengan jig saw atau mesin penggilingan.

Jigsaw untuk kes ini, anda boleh membeli. Semua yang sama, walaupun dengan perkara ini dalam fikiran, ia akan menjadi lebih murah untuk membeli daripada jahitan ukiran siap. Kelemahan di sini adalah masa itu pergi jauh, dan shtaketi berubah menjadi tidak sama: maka sedikit di sebelah kanan akan keluar fail, maka sedikit ke kiri. Tepi kemudiannya perlu dirawat dengan kertas pasir.

Untuk membeli mesin penggilingan, jika anda tidak merancang untuk menggunakannya maka ia tidak menguntungkan. Dan mereka yang sudah memilikinya boleh membeli kepala terapung dan membuat pagar dengannya. Ketinggian bahagian memotong kilang adalah sama dengan ketebalan papan, yang akan diproses, dan kepala terletak pada templat.

Pagar pengilangan mengikut templat

Dalam kedua-dua kes itu perlu untuk entah bagaimana memperbaiki templat pada bahan kerja. Anda boleh melakukan ini dengan paku tipis atau dengan melekat pita pelekat dua sisi pada templat.

Tetapi jika anda mendekati proses secara kreatif, walaupun dari slats yang lebih nipis anda boleh membuat pagar kayu yang indah: memaku pada sudut yang berbeza.

Keindahan semacam itu mudah dibuat (nota: puncak pada 45 °)

Lebih mudah dibuat pengarang pagar kayu ini: mereka bukan linear hanya membuat ketinggian, menekankan relief oleh bar, dipaku dari atas. Ini, dengan cara ini, adalah cara kedua untuk meningkatkan umur pagar kayu dengan ketara - bar menutup akses untuk air ke keratan rentas terbuka yang paling lemah). Juga garis lurus dilampirkan pada selat di permukaan dalam bentuk bingkai, dan di dalam kayu dicat dengan warna yang lebih terang. Setuju, asalnya.

Pendekatan dan dekoratif yang tidak standard di pagar telah meningkat banyak kali

Pagar diperbuat dari kayu "catur" atau "catur"

Malah, ini adalah salah satu subspesies dari pagar. Papan-papan diisi secara bergantian dari satu sisi salib ke arah yang lain. Ternyata pandangan tiga dimensi yang menarik.

Prinsip pemasangan pin di pagar "catur" atau "catur"

Sekiranya anda melihat pagar ini betul-betul bertentangan, ia kelihatan seperti pekak, jika ke sisi, maka di sudut tertentu akan ada sebahagian daripada halaman yang kelihatan melalui jurang. Tahap ketelusan dikawal oleh kemasukan satu bar, yang lain. Anda boleh pastikan penglihatan itu sifar. Sebagai contoh, jika lebar bar adalah 10 cm, jarak di antara mereka tidak boleh melebihi 6 cm. Tidak kira bagaimana anda melihat, anda tidak dapat melihat apa-apa. Kelemahannya adalah penggunaan kayu yang besar. Tetapi pagar yang sangat indah diperoleh, terutamanya dalam kombinasi dengan tiang bata atau tiang batu dan puncak yang dibuat secara kiasan.

Buat dari papan catur dan pagar mendatar. Tetapi di sini anda perlu ingat bahawa ia adalah sangat mudah untuk mendaki seperti pagar: papan, seperti langkah-langkah. Benar, mana-mana pagar tidak begitu halangan. Sebaliknya, ia adalah perlindungan daripada mata yang prying, daripada usaha percubaan yang serius.

Pagar kayu - catur mendatar

Sepertinya "catur" ini adalah baik dan kukuh. Pos boleh menjadi apa-apa: logam, kayu, batu, konkrit. Jika memberi tiang logam, mereka dibuat dari tiub profil berdinding tebal (3 mm). Di atas permukaan tanah di bahagian hadapan dan belakang papan dijahit (kepada catatan dengan bolt atau skru) yang lebih besar daripada Profil lebar: tindakan di sisi, mereka harus pada 3-6 cm Oleh itu, kita mendapatkan panduan, yang ke dalamnya lembaga .. Papan itu kemudiannya diperbetulkan dari dalam ke dalam tonggak tiang.

Satu lagi jenis pagar mendatar dipanggil "herringbone". Ia dinamakan demikian kerana papan disusun rapat antara satu sama lain, dan dengan tumpang tindih pada yang lebih rendah. Profil itu kelihatan seperti pokok Krismas, apabila kanak-kanak melukisnya.

Pagar kayu "herringbone" membuat lapisan berterusan

Lebih sukar untuk mendaki pagar tersebut. Sila ambil perhatian bahawa ada penutup pelindung di atas. Ia melindungi bahagian yang paling lemah dari pagar, memanjangkan jangka hayatnya, dan juga mengetepikan masa lukisan seterusnya. Lagipun, biasanya penutup bahagian atas dan bawah yang paling rosak. Dari bawah pagar ini dilindungi oleh socle, dari atas - visor.

Daripada yang diterangkan di atas, mereka berbeza di mana papan tidak sesuai antara satu sama lain. Mereka ditetapkan pada sudut, tetapi dengan beberapa pelepasan. Jenis pagar ini tidak membuat dinding pepejal dan halaman boleh dilihat, walaupun untuk ini perlu duduk atau berbaring - bergantung pada sudut kecenderungan.

Pagar yang dipanggil "blinds" - melihat pada perantinya, anda akan faham mengapa

Jenis pagar ini sangat tidak ekonomik - penggunaan kayu biasanya besar. Complicated and assembly: untuk setiap papan untuk melampirkan bar (sudut), atau melihat di alur lajur.

Tetapi dengan pembinaan ini, pengudaraan yang baik disediakan. Ini penting jika iklim atau medan basah. Anda tidak dapat menubuhkan pagar yang padat: di bawahnya akan ada lopak dan kotoran di halaman tidak akan kering sebelumnya.

Plak dari papan - pagar indah

Luar biasa ia kelihatan seperti pagar yang terbuat dari papan bengkok di antara jawatan. Mereka bersambung antara tiang sebagai pagar tradisional. Hanya buat dari papan panjang.

Pagar "plait" dari papan

Selalunya mereka didapati dalam versi mendatar. Sendi-sendi lebih kecil dan rentang panjang lebih mudah dibengkokkan.

Rangkaian papan mendatar untuk pagar

Terdapat juga jalinan menegak. Untuk memberi mereka gambaran selesai, mereka diikat di atas dan bawah dengan selat - mereka menyimpan tepi papan, dan melindungi mereka dari cuaca.

Secara tegas dibuat mengasah Austria

Bagaimana untuk menjadikan keindahan itu, lihat dalam video. Benar-benar mudah, tetapi kuasa yang diperlukan adalah baik.

Daripada nipis, dan tidak terlalu, papan membuat pelbagai grid: dengan sudut yang berbeza, kekerapan susunan selat, dan lain-lain. Pagar ini memainkan peranan yang lebih hiasan dan digunakan sama ada untuk pagar di dalam air pencuri, di taman - atau di pintu masuk depan - untuk menandakan sempadan, tetapi tidak menutupi kecantikan.

Hanya mengagumi apa yang boleh dibuat orang kecantikan daripada sekeping kayu. Benar-benar cantik. Dan sesetengahnya, walaupun tidak terlalu rumit.

Mungkin seseorang boleh memberi inspirasi kepada gambar-gambar pagar kayu lama, mereka akan dapat mengulangi ...

Pagar diperbuat daripada kayu dengan tangan mereka sendiri: cara membuat, pandangan, idea - 49 foto

Pagar kayu pada setiap masa terkenal dengan populariti mereka. Dalam banyak aspek, ini telah menjadi sebab harga yang agak murah dan kemudahan pemasangan. Tetapi hari ini keadaan telah berubah sedikit, dan sekarang dari pokok membuat tidak hanya pagar, tetapi karya sebenar.

Mari kita perhatikan semua secara terperinci.

Mewujudkan pagar kayu di rumah. Prosedur Langkah demi Langkah

Pembinaan pagar kayu boleh dibahagikan kepada beberapa tahap, iaitu:

 1. Pemasangan tiang;
 2. Pemasangan salib;
 3. Bingkai bingkai yang dipasang.

Setiap peringkat dalam pembinaan mestilah dijalankan sepenuhnya.

Pemasangan tiang sokongan dilakukan dengan cara penyusunan semula. Algoritma tindakan adalah seperti berikut:

 1. Saya menggunakan gerudi, spade dan sekerap taman (jika tanah bercampur dan perlu untuk melonggarkannya terlebih dahulu) membuat lubang kedalaman 1.5 meter dengan garis pusat sehingga 50 sentimeter.
 2. Di bahagian bawah pit menyeberang pasir dan disusun dengan teliti. Ketebalannya sekurang-kurangnya 15 sentimeter.
 3. Selepas ini, perlu memasang tiang di tengah lubang dan pasir sekali lagi.
 4. Kira-kira pada ketinggian 25 cm dari bahagian bawah harus ditutup dengan runtuhan, dicampur dengan pasir, dan sekali lagi semua trambuda.
 5. Kemudian anda perlu menyemak pemasangan yang lancar sokongan (ia harus berdiri tegak pada menegak).
 6. Kemudian perlu mengulangi prosedur tidur pasir yang tertidur dengan runtuhan dan padat. Tindakan sedemikian mesti diulang sehingga campuran mencapai puncak lubang.

Cross lags, yang diperbuat daripada kayu, adalah yang terbaik untuk memasang menggunakan kurungan.

Algoritma pemasangan adalah seperti berikut:

 1. Untuk setiap sokongan, ia perlu menggunakan beberapa pengikat. Log itu disediakan dalam 2 panjang dari 10 hingga 15 sentimeter.
 2. Di hujung setiap segmen, lubang mesti dibuat untuk sambungan bolted.
 3. Di hujung setiap bar, buat lubang. Di sini adalah perlu untuk mengambil kira bahawa lubang itu sendiri bersamaan dengan yang digerudi di sudut.
 4. Selepas itu, ia mengikuti dari bahagian atas tiang untuk berundur kira-kira 40 sentimeter. Selepas menandakan jarak, anda perlu mengimpal bahagian pertama sudut, yang harus ditolak.
 5. Selepas ini, anda perlu berundur lagi 4.5 sentimeter dan mengimpal sekarang sudut yang digunakan terus ke atas.
 6. Di masa depan, perlu melangkah ke belakang kira-kira 1 meter dan melekapkan pendakap bawah dengan cara ini.
 7. Selepas ini, dengan menggunakan skru di atas kayu, anda perlu memasang panduan tersebut.

Adalah perlu untuk memberi perhatian kepada hakikat bahawa jarak antara ketinggalan melintang dapat dikurangkan. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, reka bentuk boleh mengurangkan kekuatannya. Sokongan itu sendiri semestinya berada di atas kulit tidak kurang dari 10 sentimeter, dan bahagian bawahnya harus berada jauh dari tanah pada jarak tidak lebih dari 15 sentimeter.

Bingkai bingkai yang dipasang

Sebelum memulakan pemasangan papan pelekap sendiri, perlu diingat bahawa terdapat beberapa cara.

Dalam salah satu cara piket dipasang pada balak sebelum dipasang di dalam sokongan, iaitu:

 1. Lags melintang terdedah kepada jarak yang diperlukan antara mereka, sambil mengekalkan pesawat. Ini mungkin akan dilakukan dengan menggunakan sokongan pra-siap dari sebarang bahan.
 2. Tidak perlu membuat template yang akan digunakan pada jurang antara papan.
 3. Bahagian bawah dan atas bilah ditetapkan dengan penguasa. Adalah dibenarkan dan bukan seorang pemerintah untuk menggunakan mana-mana balok silang, yang tetap, tidak terlibat.
 4. Skru untuk kayu dipasang secara langsung pada yang tersendiri.
 5. Selepas ini, kain siap dan penetapannya kepada kurungan yang disediakan berlaku. Perlu diperhatikan bahawa tidak mustahil untuk melakukan ini sahaja, jadi seorang pembantu diperlukan. Sekiranya tindakan telah betul sebelum ini, perhimpunan helaian selesai akan lulus dengan cepat dan tanpa sebarang usaha.

Sekiranya kita bercakap tentang kaedah pemasangan kedua, maka ia menggambarkan pemasangan segera setiap lembaga secara berasingan. Dalam kes ini, anda perlu bersedia untuk proses yang lama dan memakan masa. Selepas setiap papan yang dipasang, adalah perlu untuk mengukur jarak di antara mereka (jika terdapat jurang di antara papan) dan periksa tegak yang jelas.

Perlu diingatkan bahawa mana-mana kaedah yang popular dengan pemilik rumah persendirian dan negara, jadi untuk mengatakan siapa mereka adalah lebih baik daripada mustahil. Semua orang memilih pilihan untuk diri mereka sendiri, bergantung kepada pilihan reka bentuk pagar kayu.

Daripada mungkin untuk memproses dan cat pagar kayu

Perlu difahami bahawa pagar kayu yang dipasang mengambil iklim yang berubah-ubah pada setiap masa sepanjang tahun. Atas sebab ini, ia semestinya harus dilindungi dari kelembapan, kebakaran, dan perosak.

Jangan lupa bahawa radiasi sinaran ultraviolet merosakkan pagar kayu kerana sebab akibatnya, kelembapan hilang ke kayu, sehingga kehilangan kapasiti galas dan penampilannya sendiri.

Atas sebab ini, disyorkan untuk merawat kayu dengan pengeras UV khas, yang boleh dibeli di mana-mana kedai pembinaan.

Penimpalan ini mesti diproses beberapa kali di buku primer dengan kemungkinan penembusan yang mendalam. Selepas itu, anda boleh menggunakan cat tahan api dan varnis untuk memasang pagar kayu kepada penampilan yang menarik.

Hitung jumlah kos sememangnya tidak mungkin, kerana semuanya bergantung pada jumlah bahan yang diperlukan.

Jika kita bercakap tentang kos bahan bangunan yang diperlukan, harga purata ditunjukkan dalam jadual:

Setakat ini, masih tiada bahan lain selain kayu, yang dibaca sebagai mematuhi pelaksanaan pelbagai penyelesaian reka bentuk (sementara pokok itu sangat berpatutan dalam kategori harga).

Tetapi dengan cara ini pagar ini mempunyai penampilan dalaman. Tiada siapa yang akan mengatakan bahawa penglihatan semakin buruk.

Dalam versi keputusan reka bentuk ini, perhatian telah dibayar kepada setiap butiran, anda dapat melihat betapa konturnya sendiri dihasilkan, dan sudutnya sepenuhnya diratakan. Dalam foto anda boleh melihat pintu gelangsar dari halaman yang sama.

Setuju, sangat sedikit daripada kita tahu apa teknik ini atau pereka yang menggunakan untuk merealisasikan fantasinya. Tetapi mereka menggunakan: memanggang, mencipta kesan keunikan, berjaya menggabungkan pokok itu dengan pelbagai elemen logam yang dipalsukan, dan malah melukiskan kayu dan catnya dalam pelbagai warna.

Dan bagaimana perasaan anda tentang gaya kejam? Setuju, pandangannya sangat menarik.

Untuk melaksanakan penyelesaian reka bentuk sedemikian, anda hanya perlu melihat jig, penggiling dan kemahiran untuk kerja kayu. Dengan alat dan hasrat, anda boleh mencapai kesan kayu lusuh.

Dan bagaimana untuk merawat teka-teki? Jika anda mahu, anda boleh terlebih dahulu membuat gambar di papan tulis, dan kemudian memotong template. Perlu berhati-hati dengan hakikat bahawa kerja ini dianggap sebagai perhiasan, kerana setiap papan mempunyai saiz dan bendanya yang jelas.

Dalam kes ini, proses yang paling sukar dalam pembinaan pagar kayu sedemikian adalah pemasangannya (tidak semua orang mempunyai kuasa untuk membuat susun atur sedemikian).

Untuk pembinaan pagar kayu dari papak di tempat pertama, anda perlu berhati-hati mempertimbangkan pemilihan lembaga. Tidak boleh sekiranya ia dibenarkan di mana-mana papan ada ketebalan atau lebar yang berlainan. Dalam versi ini, ciri membezakannya adalah harga yang berpatutan, tetapi ini dikompensasikan oleh usaha besar yang diperlukan untuk mencipta penciptaan sedemikian.

Walaupun ketebalan papan sehingga 1.5 sentimeter tidak sangat sesuai untuk pagar, ia boleh digunakan untuk membuat kisi yang sangat baik dalam bentuk kisi. Setuju, pandangan tidak lebih buruk daripada versi terdahulu. Dan jika anda menghiasnya dengan ladang hijau yang akan menyeberangnya, pemandangannya akan menjadi cantik.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, papan tidak bermata telah meningkat harga lebih daripada 15-20%, tetapi ini tidak menghalangnya daripada mengekalkan julat harga yang rendah. Dengan berbuat demikian, ia sering digunakan apabila membina pagar kayu dalam gaya ini.

Seperti yang dapat dilihat, contoh ini menggambarkan salah satu penjelmaan reka bentuk apabila bekerja dengan papan bukan cut. Jika dikehendaki, anda boleh mencapai sebarang penyelesaian eksklusif.

Dan bagaimanakah anda merancang gaya tirai? Setuju, pandangan itu hanya satu bom.

Pagar indah diperbuat daripada kayu

Memiliki kemahiran kecil bekerja dengan kayu, anda boleh membuat pagar indah dalam masa yang singkat.

Pilihan sedemikian popular dengan banyak pemilik rumah persendirian, kerana penciptaannya tidak mengambil banyak masa dan usaha. Setuju bahawa pandangan itu sangat menarik.

Pagar standard, yang sesuai untuk rumah persendirian, dan untuk kawasan pinggir bandar. Tidak memerlukan kemahiran khusus, tetapi pada masa yang sama mempunyai pandangan yang indah.

Untuk membuat pagar yang diukir dengan tangan anda sendiri, anda perlu mempunyai kemahiran ukiran kayu.

Untuk membuat pagar seperti itu boleh mengambil masa lebih dari 3 bulan, kerana setiap perkara kecil memainkan peranan yang besar. Tetapi ia berbaloi. Pagar ini sesuai dengan mana-mana bahagian dalam.

Dan bagaimana dengan versi pemotongan ini? Sudah tentu banyak impian seperti pagar, kerana dia tidak hanya dapat menekankan gaya individu, tetapi juga menciptakan ilusi zaman dahulu.

Pagar hiasan sering digunakan dalam penciptaan taman-taman batu atau hanya dalam reka bentuk landskap.

pagar kecil yang diperbuat daripada kayu, akan dapat untuk menekankan ciri tumbuhan, untuk melengkapkan kawasan pedalaman di kawasan dekat.

Jika dikehendaki, anda boleh membuat apa-apa pagar hiasan warna tertentu. Ini tidak memerlukan sebarang kemahiran.

Ramai orang bermimpi mewujudkan kisah dongeng kecil dari laman web mereka dan menenggelamkan diri mereka sepenuhnya pada zaman dahulu.

Versi ini kesan zaman dahulu sangat baik untuk kawasan di mana rumah-rumah kayu terletak. Dalam kombinasi dengan pagar yang sama, anda boleh membuat sendiri kisah dongeng yang sebenar.

Dan jika anda menambah hiasan kecil dalam bentuk tali tebal? Pandangan itu hanya menakjubkan. Sesungguhnya jiran-jiran akan datang kepada pemilik pagar itu dengan kekaguman.

Pagar diperbuat daripada kayu bergelombang

Jika, atas sebab tertentu, tidak ada keinginan untuk bekerja dengan pokok, anda boleh memasang pagar berprofil berprofil. Oleh itu, adalah mungkin bukan sahaja untuk melanjutkan hayat perkhidmatan, tetapi juga untuk mewujudkan ilusi pagar kayu.

Sekiranya dikehendaki, anda boleh menggunakan warna cahaya berprofil untuk pokok yang sesuai dengan mana-mana bahagian dalam. Hayat pedang itu lebih daripada 25 tahun.

Pilihan lain ialah menggunakan papan hitam yang lebih lembut, yang membolehkan anda mencipta ilusi varnished kayu. Besar untuk rumah kayu, atau bangunan plastik berbingkai kayu.

Bergantung kepada kehendak pemilik rumah persendirian, pagar itu sendiri boleh dilaksanakan dalam apa jua gaya.

Pagar yang tinggi sentiasa popular dengan pemilik rumah persendirian. Terima kasih kepada mereka, anda boleh menyembunyikan segala-galanya yang berlaku di wilayah tapak dari mata orang luar, untuk menjadikan pagar indah dan eksklusif.

Pilihan lain ialah memasang pagar dengan slot kecil. Pagar jenis ini sesuai untuk mana-mana rumah persendirian, tanpa mengira saiz dan gayanya.

Sebagai peraturan, pemasangan pagar jenis ini pada harganya boleh didapati untuk mana-mana pemastautin negara kita. Pagar ini bagus untuk dipasang di mana-mana, tanpa mengira sama ada ia memberikannya atau rumah persendirian anda.

Dalam foto ini, anda dapat melihat bahawa lembaran yang berprofil dapat menggabungkan gabungan batu hias dan pokok itu sendiri. Ia kelihatan hebat dan mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang.

Bagi mereka yang suka minimalism, pilihan untuk membuat pagar yang dibuat dari lembaran berprofil kayu adalah pilihan yang sangat baik. Sikap semacam ini kepada gaya klasik dan sangat sesuai untuk kedua-dua tugas terus melindungi laman web ini, dan sebagai elemen hiasan yang baik.

Apabila membuat pagar, bata dan kayu menggabungkan dengan sempurna. Mereka sering cuba untuk menggabungkan pereka apabila membuat dalaman di dalam bilik itu sendiri dan seterusnya.

Pagar dibuat dalam gaya klasik menggunakan batu bata biasa dan papan. Terima kasih kepada gabungan palet warna yang berjaya dipilih, pagar ini kelihatan bukan sahaja kaya, tetapi juga sangat menarik.

Dalam komposisi ini, elemen keriting pagar kayu dengan batu bata digabungkan. Palet warna yang berjaya dipilih untuk menggunakannya dalam sebarang mete.

Kombinasi bahan binaan ini dalam kebanyakan kes digunakan di rumah dan kotej negara.

Sangat sukar untuk membina semula pagar tersebut dengan kekuatannya sendiri, dan seseorang itu bukan sahaja dapat mengendalikan bahan ini, tetapi juga mengetahui kerumitan pencampuran penyelesaian khusus. Tetapi anda mesti bersetuju, pagar seperti itu dapat mengejutkan walaupun pengkritik paling kritikal dengan keindahannya.

Pagar kayu digabungkan dengan batu hiasan mencipta ilusi kubu kuno. Mereka sering digunakan untuk pemasangan di kotej negara atau di wilayah syarikat swasta.

Sekarang di dunia pagar kayu mula menunjukkan kecenderungan untuk menggunakan corak tambahan. Mereka membenarkan dari pagar mudah untuk mencipta sesuatu yang istimewa dan unik dengan cara sendiri.

Ternyata corak sedemikian sangat sukar dilakukan oleh tangan sendiri, jika hanya seseorang yang tidak mempunyai kemahiran yang mencukupi untuk bekerja dengan ukiran kayu.

Anda boleh memesan ukiran kayu dari komposisi gaya Cina, seperti yang ditunjukkan dalam foto. Pilihan ini dianggap agak biasa di negara kita.

Pasti setiap pemilik tapaknya ingin memasang pagar asal. Tetapi apakah jenis mereka?

Reka bentuk asal pagar kayu di negara kita tidak biasa. Dalam banyak hal ia dihubungkan dengan kesenangan yang tidak murah (kos permulaan boleh dibuat dari 40-50 ribu rubles).

Penyelesaian reka bentuk sedemikian membolehkan bukan sahaja untuk menjadikan jiran-jirannya melihat pagar dengan iri hati, tetapi juga membuat laman web ini sangat kaya dan individu.

Pagar diperbuat daripada kayu, mendatar

Ramai senegara kita dalam pemasangan pagar sering tertanya-tanya - yang lebih baik menegak atau mendatar? Malah, perbezaan di sini hanya dalam rasa.

Bercakap tentang pagar menegak itu, kita dengan yakin boleh mengatakan bahawa semua orang boleh melakukannya sendiri, sambil menghabiskan masa dan wang yang singkat. Gaya klasik sesuai untuk pedang mana-mana wilayah.

Foto menunjukkan bahawa pagar menegak dibuat menggunakan ciri reka bentuk yang kompleks. Melakukannya di rumah sangat sukar, dan jika anda ingin mendapatkan bantuan daripada pakar. Tetapi ia berbaloi.

Unsur-unsur palsu pada setiap masa memberikan kuasa dan daya tarikan. Walau bagaimanapun, kerana harga yang agak besar tidak begitu popular.

Pagar kayu yang menggunakan lekapan logam palsu pada foto menjadikannya asli dalam jenisnya. Memberi laman web ini gaya dan kecantikan. Lebih-lebih lagi, unsur-unsur palsu membuat reka bentuk pagar sangat tegar, yang dengan ketara meningkatkan kehidupan perkhidmatan.

Pilihan ini menggabungkan kayu, bata dan, sebenarnya, unsur-unsur palsu, membuat pagar hampir sepanjang hayat. Ia bukan keadaan cuaca yang sukar, ia sukar untuk merosakkan, dan yang paling penting - ia cantik dan bergaya.

Kebanyakan warga kita membuat pagar dari pagar. Dengan bahan ini, anda boleh membuat pagar yang sangat baik. Hanya cukup untuk melihat foto-foto ini.

Sudah tentu, jika pagar ini dicat, dan kemudian ditutup dengan varnis dan ternyata sangat baik, tetapi juga begitu menarik. Apa ciri - ia boleh dilakukan dalam masa yang sesingkat mungkin (tempoh pendiriannya tidak melebihi 1 - 2 hari).

Dengan kehadiran imajinasi liar dan keinginan pemilik laman web ini, anda boleh memberikan pagar reka bentuk yang luar biasa, yang tidak akan berhenti menggembirakan mata semua orang di sekeliling anda.

Pagar tangga tidak biasa dalam kehidupan harian para pemilik rumah persendirian. Pertama - pelbagai ini membolehkan anda menjimatkan papan, kerana jurang kecil membolehkan anda mengurangkan jumlah bahan, dan kedua - ternyata pada akhirnya sangat baik.

Dalam foto itu terdapat pagar tangga, yang masih dilapisi dengan papan beralun dari dalam. Terima kasih kepada ini di luar, sangat berkesan untuk campuran, sementara di dalam pagar kelihatan sangat kemas.

Ini jenis tangga kebanyakannya dipasang di rumah-rumah swasta di pinggir bandar. Jurang kecil antara papan membolehkan anda melihat kehijauan yang indah yang boleh ditanam di luar pagar.

Video di bawah menunjukkan bagaimana untuk membuat pagar murah diperbuat daripada kayu.

Pagar diperbuat daripada kayu dengan tangan kita sendiri: kita membuat sempadan plot

Kayu adalah dan masih menjadi bahan yang diminta dalam pembinaan. Pemilik rumah persendirian menggunakan kayu untuk pembinaan arbors, kanopi, dapur musim panas dan struktur lain. Keramahan alam sekitar bahan ini, kemuluran yang sangat baik dan kehidupan perkhidmatannya yang panjang menjadikannya mudah untuk membina pagar kayu dengan tangannya sendiri. Bentuk pagar kayu modern mempunyai penampilan yang baik dan sempurna melengkapkan bahagian luar pemilikan rumah.

Kerana kesederhanaan dalam pemprosesan dan keserasian ekologi yang tinggi, kayu adalah bahan popular untuk pagar

Pagar diperbuat daripada kayu dengan tangan mereka sendiri. Foto varian sebenar

Pagar kayu yang membingkai wilayah plot rumah tangga boleh mempunyai bentuk yang berbeza. Untuk pembinaan mereka digunakan kayu, tepi dan tidak tepi papan, kayu, jalur, serta bar dan dahan pokok. Perlindungan boleh diisi dengan pepejal atau lumen, dengan susunan elemen menegak, melintang, pada satu sudut, dalam satu atau dua baris, dengan tepi lurus dan beralun, dan juga dengan memasukkan dalam lukisan.

Pagar kayu bergaya dihiasi dengan memanjat tumbuhan

Yang paling popular adalah varian seperti pagar kayu dengan tangan mereka sendiri, gambar yang menggambarkan pembinaan mereka:

 • "Ladder" atau "herringbone" - jenis ini pagar mempunyai ciri-ciri susunan mendatar papan antara kaki pada sudut dan pertindihan. Luaran, reka bentuk ini menyerupai bidai: ruang di belakang dinding itu tidak dapat dilihat dan jurang serong lulus udara dan cahaya;
 • "Chessmatka" adalah pagar di mana unsur-unsur menegak dibentangkan dalam dua baris, memindahkan mereka dalam susunan berperingkat. Dalam kandang ini kedua-dua belah muka. Pagar itu boleh melindungi halaman dari mata yang bersinar dan pada masa yang sama mempunyai lumen hanya dilihat pada sudut tertentu;

Pagar yang berterusan dibuat daripada papan tepi

 • "Pagar" - jenis pagar tradisional, di mana bar menegak dipasang pada panduan dengan padang tertentu. Untuk memberikan penampilan yang menarik, anda boleh menggunakan reka bentuk tepi atas pagar dalam bentuk gelombang atau zigzag. Populariti dijelaskan dengan kemudahan pemasangan dan ekonomi;
 • "Kekisi" - jenis pagar asal, yang terdiri daripada bingkai kayu, di dalamnya terdapat kisi lath. Pagar sedemikian boleh dibuat dalam satu atau dua baris dengan corak berlainan bar. Ia mempunyai penampilan cahaya dan terbuka, ia digunakan sebagai jenis hiasan pagar;

Varian berbeza pagar kayu

 • "Plait" - reka bentuk asal pagar, yang diperolehi oleh papan lurus atau menegak papan. Pendirian pagar rotan oleh tangan sendiri tidak terlalu sukar, kosnya kecil, dan penampilannya cukup layak. Lindung nilai rotan dari cawangan atau rod, terutamanya yang digunakan untuk merangka hiasan tapak-tapak kecil negara, telah menjadi bergaya.

Ini bukan senarai lengkap pagar kayu. Banyak yang melakukan pagar dengan menggabungkan pagar dan grid dalam satu reka bentuk atau menggabungkan kayu dengan logam, batu, bata dan bahan lain. Mendapatkan pembinaan asal dan murah dengan membina pagar papan yang tidak dijawab dengan tangan anda sendiri. Foto-foto reka bentuk itu menggambarkan keperibadian dan kepakaran pengeluar mereka.

Pagar tradisional, dicat dengan warna-warna cerah

Pagar kayu: cadangan yang berguna

Untuk mereka bentuk tangan mereka sendiri set pagar piket kayu atau lain-lain jenis pagar telah ternyata kuat dan tahan lama, anda perlu mengikuti beberapa garis panduan:

 • Sokongan jawatan mesti dipasang menggunakan kasut khas untuk melanjutkan kawasan sokongan, yang akan memastikan ketegaran struktur;
 • Rak menegak perlu diletakkan dalam langkah-langkah 2.5-3 m;

Contoh-contoh pembinaan pagar kayu, dimensi pemasangan mereka

 • Barisan menegak dan mendatar elemen pagar yang perlu dipasang perlu diperiksa oleh tahap bangunan;
 • Rawatan kayu dengan sebatian antiseptik mesti dilakukan sebelum pemasangan pagar. Apabila pembinaan dipasang, sesetengah tempat akan menjadi tidak boleh diakses untuk diproses, dan oleh itu - terdedah kepada tindakan perosak;
 • adalah perlu untuk melindungi pagar kayu terhadap kesan pemendakan atmosfera dan cahaya matahari. Ingatlah bahawa permukaan kayu mesti dicat selepas mengeringkan bahan dengan teliti;

Pagar asli di sekitar rumah negara

 • cat minyak dan varnis tidak disyorkan untuk melukis pagar kayu: di bawah pengaruh faktor semulajadi, pelapisan tersebut dikupas dan runtuh;
 • untuk menetapkan unsur-unsur yang diperlukan untuk menggunakan pengikat dengan salutan tergalvani, yang kurang terdedah kepada kakisan;
 • pastikan bahawa apabila menggunakan skru dan kuku, mereka tidak merosakkan struktur pokok itu.

Mematuhi cadangan ini, anda boleh mengelakkan kesilapan yang kerap apabila memasang pagar kayu di negara ini dengan tangan mereka sendiri. Foto pagar diri yang diperbuat daripada kayu, yang terdapat dalam jumlah besar di rangkaian, menunjukkan pelbagai peringkat kerja.

Pagar kayu hiasan, menghiasi taman

Pagar tebal dengan tangan sendiri. Foto pagar desa

Baru-baru ini, pagar hiasan diperbuat daripada kayu telah menjadi popular dengan tangan mereka sendiri. Gambar-gambar pagar seperti itu menunjukkan bahawa tujuan utama mereka bukanlah perlindungan, tetapi bingkai dan hiasan yang bersifat simbolik dari infield atau kawasan kecil itu. Cukup mudah dalam pembinaan pagar rotan. Selepas mempelajari arahan langkah demi langkah, anda boleh mengetahui bagaimana pagar rotan dibuat oleh diri anda sendiri.

Pagar yang dibuat dari pokok anggur kelihatan luar biasa dan asli

Bergantung pada ketinggian, kaedah tenunan dan pelantikan, pagar rotan boleh dibahagikan kepada beberapa kumpulan:

 • ketinggian sehingga 1 m - pagar rendah dengan menenun mendatar. Mereka dipasang untuk katil bunga framing, batang pokok besar, telaga, serta untuk menandakan laluan;
 • ketinggian dari 1 m hingga 1.5 m - dalam lindung nilai tersebut menggunakan tenunan mendatar atau menegak. Mereka digunakan untuk menggambarkan kawasan menjadi zon yang berasingan, sebagai contoh, dengan bantuan mereka adalah mungkin untuk memisahkan kawasan rekreasi dari katil sayuran atau memperuntukkan ruang taman;

Lindung nilai dengan bingkai tenunan mendatar katil bunga

 • ketinggian sehingga 2 m - boleh berfungsi sebagai pagar perlindungan dan dipasang pada perimeter luar infield. Terdapat juga boleh digunakan tenunan mendatar dan menegak.

Nasihat berguna! Kepada wattle telah berkhidmat selagi mungkin, memilih pembuatan hazel atau anggurnya. Lindungan semacam ini akan bertahan lebih daripada 10 tahun.

Untuk memperluaskan kehidupan pagar rotan yang dibuat oleh tangan dari cawangan akan membantu rawatan yang berhati-hati terhadap bahan mentah dengan penyelesaian antiseptik.

Jenis pokok untuk menenun pagar dari pokok anggur

Penyediaan bahan dan alat

Untuk pembinaan pagar rotan dengan tangan anda sendiri anda perlu:

 • logam atau kayu;
 • batang pokok anggur willow;
 • tukul tukul;
 • seketul, pisau, dawai.

Batang dituai pada musim bunga atau musim gugur, memilih cawangan yang paling walaupun mungkin. Selepas mengumpul pucuk mesti dikeringkan dan dikumpulkan dalam berkas untuk penyimpanan. Sebelum lindung nilai (15 minit sebelum menenun) untuk memberikan kelenturan kepada rod, mereka dengan teliti direndam atau dikukus. Selepas meletakkan, cawangan tenun kering dan memperoleh pembinaan yang kukuh.

Dalam bunga bunga dengan pagar ranting yang ditanam semak strawberi

Sediakan taruhan kayu atau logam untuk bingkai. Untuk memastikan bahawa sokongan dipasang di tanah tidak dibusuh, menyediakan parit di sepanjang perimeter pagar masa depan dan bahagian bawahnya ditutup dengan pasir. Kerana kelembapan ini akan longkang dan cepat melewati dasar pasir di tanah.

Nasihat berguna! Untuk membuat struktur pagar yang dikepang kekuatan, disyorkan untuk menembusi pin sokongan tidak kurang dari 0.5 m dalam.

Untuk kerangka pagar rotan, perlu menyediakan kayu pasak kayu atau logam

Struktur bingkai dan tenunan lindung nilai

Bingkai pagar disusun dari stakes yang terletak pada jarak 50 cm dari satu sama lain. Ia adalah jarak yang akan memudahkan penenun anggur yang mudah. Di penghujung garis pagar, pemasangan tiang kayu untuk pagar dijalankan dengan langkah yang lebih kecil. Ini membolehkan anda secara kualitatif menetapkan hujung rod rotan.

Jika reka bentuk masa depan akan mempunyai ketinggian lebih daripada 1 m, bukannya kepentingan kayu menggunakan batang logam. Mereka telah dicat dengan warna, meniru kayu. Kerangka sedemikian akan menjadi lebih tegar, dan juga lebih tahan terhadap pengaruh persekitaran lembap di dalam tanah.

Pagar dengan susunan rod menegak

Jika tenunan mendatar dipilih, ia bermula dari baris bawah dan berakhir di atas. Tiang dibalut dengan pokok anggur dalam bentuk "angka lapan". Untuk memastikan bahawa pagar tidak meledingkan, perlu untuk memanjat hujung atas sokongan kayu ke bar rata, yang dikeluarkan sebelum menenun baris terakhir. Untuk membuat estetika pagar, anda perlu memastikan bahawa hujung cawangan terletak di belakang pagar.

Cara yang berbeza untuk menenun pagar daripada pokok anggur

Agar pagar rod menjadi kuat, perlu mengikat hujung rod bersama dengan wayar. Petua-petua yang menonjol dipotong dengan pisau atau pisau, dan bahagian-bahagian yang lain dari barisan terakhir batang dijalankan di sepanjang tiang.

Untuk jenis pagar yang lebih semula jadi, gunakan rod dengan panjang yang berbeza, dengan itu memoles sendi.

Pagar pedesaan diperbuat daripada batang

Peranti pagar dari papan oleh tangan sendiri: foto, tahap pendirian

Anda boleh membina pagar dari pokok dengan sendiri menggunakan papan dengan saiz seksyen 15x2.5 cm Panjang papan dipilih bergantung kepada ketinggian pagar yang dirancang. Secara tradisinya, pagar dengan ketinggian 1.5 hingga 2.5 m dipasang.

Langkah pertama adalah menandakan garis pagar. Untuk melakukan ini, pasak kecil (50-60 cm) disembelih di sekitar perimeter infield dengan langkah kira-kira 2 m. Suatu tali pembinaan dibengkokkan antara pasak. Apabila mengikat kepentingan, perlu memastikan bahawa kord itu cukup ketat dan tidak digantung. Kemudian ia perlu untuk menyediakan papan panjang yang diperlukan.

Pemandangan moden pagar papan

Anda boleh memotong papan sendiri atau menempah bahan siap sedia dengan panjang yang diperlukan. Semua papan dipoles pada mesin atau menggunakan muncung pengisaran pada gerudi. Hujung papan boleh ditinggalkan rata atau memotongnya dalam bentuk setengah lingkaran atau segitiga. Memproses papan yang tidak dijawab dengan tangan anda sendiri, anda boleh menjimatkan kos mendirikan pagar.

Bagi sokongan, rasuk kayu dengan dimensi silang 75 x 75 mm, 50 x 50 mm dituai. Bilangan bar dikira berdasarkan jumlah perimeter plot. Untuk panduan menggunakan papan dengan seksyen 10x2.5 cm.

Satu jenis kandang berterusan dengan susunan papan mendatar

Cara Pasang Pos Pagar

Sebelum memasang tiang sokongan, anda perlu menggerudi lubang ke kedalaman 0.5-1 m di tempat-tempat di mana taruhan digali. Pits mengatur dengan bantuan gerudi (manual atau elektrik). Untuk rak menegak gunakan bar dengan sekatan 75x75 mm. Sebelum memasang sokongan, adalah perlu untuk bekerja dengan baik di bahagian bar yang akan berada di dalam tanah.

Rawatan ini dilakukan dengan memelihara bahagian bawah sokongan kayu dalam pengencilan antiseptik selama 48 jam. Selepas ini, tiang mesti dikeringkan dengan baik.

Skim peranti pagar kayu

Di samping itu, adalah mungkin untuk melindungi pendirian kayu daripada membusuk oleh konkrit. Bahagian bawah lubang ditutup dengan lapisan kecil (1/3 bahagian kedalaman) pasir dan runtuhan, disiram, menetapkan bar dan dituangkan dengan konkrit. Walaupun konkrit tidak dapat dipahami, sokongannya sedikit meningkat untuk membolehkan penyelesaian menembusi di bawah pangkalan jawatan. Selanjutnya, dengan bantuan tegang atau paras, balok dipasang secara menegak.

Untuk memastikan bahawa ketinggian semua sokongan menegak adalah sama, adalah perlu untuk mencabut paku ke hujung atas setiap rasuk dan mengetatkan kord di antara mereka. Baris yang diterima akan menunjukkan betapa ketinggian semua sokongan diselaraskan. Untuk pengeringan setiap sokongan diberikan sekurang-kurangnya tiga hari.

Pagar yang luar biasa diperbuat daripada kayu di halaman sebuah rumah persendirian

Peranti papan pagar

Apabila semua sokongan menegak dipasang dan diselaraskan, teruskan dengan pemasangan panduan mendatar. Mereka biasanya diletakkan 25-30 cm di atas paras tanah dan diedarkan pada jarak yang sama antara satu sama lain. Untuk memasang paku yang digunakan, panjang yang akan membolehkan untuk memecahkan rasuk dan papan pada jarak dan pada masa yang sama 1.5-2 cm akan menonjol dari bahagian belakang. Petua-petua yang menonjol ini dilipat dengan kemas di sepanjang pesawat kayu.

Pasang pagar dari papan tepi dengan tangan anda sendiri

Seterusnya, teruskan ke planking papan. Kuku atau skru digunakan untuk penetapan. Pada keinginan anda untuk mengikat papan anda boleh menutup satu sama lain atau meninggalkan beberapa jurang. Sebaik sahaja pagar akhirnya dikumpulkan, pokok itu ditutup dengan minyak biji rami, dibiarkan kering dengan baik dan dicat dengan sebatian tahan alam sekitar.

Sangat popular dan pagar kayu estetik "Bulu-pokok". Untuk memasang struktur ini sendiri, anda juga perlu menandakan garis perimeter dan memasang sokongan menegak seperti yang diterangkan di atas.

Pagar gabungan, diperbuat daripada kayu dan batu. Papan disusun dengan pokok Krismas

Ciri utama pagar mendatar "Yolochka" ialah lokasi papan di sudut dan bertindih. Untuk mencapai susunan sedemikian, adalah perlu untuk menetapkan kepada jawatan menegak lapisan dari pokok (dalam bentuk langkah) atau menggunakan saluran, yang mana ia mudah untuk memasukkan papan di bawah cerun sedikit. Di samping itu, anda boleh menguruskan papan bukan sahaja secara mendatar, tetapi juga secara menegak pada sudut.

Pagar yang indah untuk rumah persendirian: gambar pagar yang menarik. Jenis pagar, gambar pilihan yang berlainan. Pagar diperbuat daripada kayu. Struktur pagar diperbuat daripada logam. Bangunan batu, bata dan konkrit.

Mengisi bingkai pagar mendatar bermula dengan baris bawah. Papan dipasang pada rak menegak dan balok panduan. Kemudian barisan seterusnya akan disapu.

Nasihat berguna! Untuk mendapatkan pagar dengan jurang kecil, serta untuk pengudaraan, papan diletakkan di antara papan.

Contoh pagar "Bulu-pokok" jenis mendatar

Tepi akhir papan harus diukur dengan hati-hati. Jadi, baris ditetapkan selepas baris dan tepi sejajar selepas setiap run. Sebelum menetapkannya adalah perlu untuk memproses papan dengan sebatian pelindung dan memohon lapisan ganda cat.

Lawan pedang kayu "Chessmka" disebabkan fakta bahawa papan itu dilampirkan dari depan dan dalam, memiliki penampilan yang lebih menarik. Pagar sedemikian juga boleh diletakkan secara mendatar atau menegak. Kedudukan rasuk panduan bergantung pada ini. Jarak antara papan dipilih secara berasingan dan pagar boleh mempunyai jurang kecil atau berterusan.

Di pagar "Shakhmatka" jurang kecil antara papan dibenarkan atau pagar boleh berterusan

Selepas pemasangan semua sokongan menegak, atur rasuk panduan. Untuk memudahkan pemasangan di tiang pendukung, slot untuk barisan silang diatur. Sekiranya sokongan logam digunakan, mereka dikimpal ke sudut di mana balok diletakkan.

Untuk mendapatkan susunan catur tepat papan, adalah perlu untuk pra-merancang titik penetapan setiap lembaga. Tanda semacam itu membolehkan untuk mendapatkan pengisian yang sempurna dari seksyen pagar, menghapus kemungkinan membentuk jurang yang berbeza antara papan.

Jenis pagar ini boleh dilakukan dalam arah mendatar atau menegak

Cukup asal adalah pagar catur, diperbuat daripada papan yang tidak disetir secara mendatar atau menegak.

Berikutan cadangan dan nasihat pakar yang mudah, anda boleh mengumpul dengan tangan sendiri pagar yang indah dan tahan lama yang diperbuat daripada kayu, yang akan berfungsi sebagai pagar selama lebih dari 10-15 tahun.

Bangku kayu dengan tangan sendiri untuk infield

Pagar dari papan bergelombang dengan tangan anda sendiri dengan lajur: teknik, rahsia perhimpunan

Pagar dari profail dengan tangan sendiri: foto penyelesaian yang menarik

Arbor dengan tangan anda sendiri yang terbuat dari kayu: langkah demi langkah kami membina struktur cahaya

Buaian Taman diperbuat daripada kayu dengan tangan mereka sendiri: gambar dan lukisan, saiz dan saranan pembuatan

Tangga ke tingkat dua dengan tangan mereka sendiri diperbuat daripada kayu dengan giliran 90 darjah: perhitungan dan pemasangan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

58 − = 55