Pagar pagar

Memasang pagar dari grid pemukul

"Gitter" adalah perkataan Jerman, terjemahan literal yang merupakan "grid". Mesh tisu adalah kebaharuan Eropah dalam jenis bahan-bahan ini, yang dengan cepat dan yakin mengambil kedudukan terkemuka di kalangan varietas tradisional grid, terutama kerana kos baru ini cukup mampu untuk pelbagai pengguna.

Inilah bagaimana pagar dari grid

Asas gril adalah kain yang terbuat dari batang galvanis keluli tegas yang dikimpal bersama dengan cara kimpalan kontak, sehingga grid dipanggil dikimpal.

Semua pin menegak dilengkapi dengan rusuk tambahan ketegaran, dengan itu nama - grid 3d.

Kawat baja keluli mempunyai lapisan tebal polimer anti-karat, serbuk atau salutan galvanik. Kepada pengguna, pagar jenis ini jatuh ke dalam bentuk serpihan yang dikimpal, siap dipasang. Bersama-sama dengan mereka, anda perlu membeli semua pengikat yang diperlukan, yang biasanya termasuk dalam kit bersama-sama dengan serpihan.

Contoh bahagian untuk memasang penggiling pagar

Tujuan utama trend ini adalah penggunaan pagar untuk wilayah, tetapi di samping itu, harga yang agak kecil menjadikan mesh dikimpal bahan biasa dalam pembuatan struktur untuk rumah hijau, kandang haiwan, tetulang untuk menuangkan konkrit, pembinaan khusus untuk menguatkan kerja keras. Tetapi masih penggunaan yang paling umum grid 3d adalah pagar yang kuat, yang mempunyai beberapa kelebihan berbanding jenis pagar lain.

Kelebihan dan kelemahan pagar dari mesh yang dikimpal

Pagar telah lama menjadi penghalang kepada penembusan, atau hanya cara membahagikan sempadan kawasan jiran. Memilih bahan untuk pagar, setiap pemilik mengejar matlamat yang berbeza, dan mengira keupayaannya. Apa yang menarik dalam hal ini pagar grid 3d?

 • Kekuatan. Ini, mungkin, adalah keperluan pertama untuk pagar, yang dibina dengan jangkaan penggunaan jangka panjang.

Nama unsur-unsur pagar dari grid pemukul

Pagar dan pintu pagar yang diperbuat daripada pengelasan dawai dikimpal

Skim untuk memasang pagar pemukul

Kelemahan pagar ini boleh dikaitkan hanya dengan fakta bahawa grid bukan pilihan yang sesuai untuk tempat-tempat di mana ia perlu untuk membuat perlindungan daripada draf dan melihat, dan kecacatan ini kadang kala diperbetulkan oleh pagar hidup yang padat di sekitar perimeter.

Sebagai peraturan, firma-firma yang menjual perkhidmatan tawaran mesh yang dikimpal seperti penghantaran ke tapak dan pemasangan pagar.

Proses pemasangan pagar pemagik

Kerja-kerja pemasangan tidak memakan buruh, jadi harga untuk mereka agak boleh diterima. Jika pembayaran untuk perkhidmatan tidak termasuk dalam rancangan pemaju, agak mungkin untuk memasang pagar tersebut dan dirinya sendiri. Dalam kes ini, cukup untuk membeli bilangan bahagian, pengikat, bahan yang diperbaiki dan melakukan kerja yang diperlukan.

Biasanya pakej termasuk:

 1. Bahagian siap dengan lebar standard 2.5 m, ketinggian - berbeza, diameter rod dalam grid "hitter" dari 3.7 hingga 5 mm, sel standard 50 x 200 mm, tetapi dengan pelaksanaan bahan atas permintaan, boleh apa saja yang diinginkan.
 2. Pusingan atau tiang persegi dengan lubang siap untuk pengikat dan palam dari kemasukan kelembapan.
 3. Pengikat - pengapit dan pengapit boleh menjadi logam dan plastik.
 4. Di samping pemasangan pendorong, anda mungkin memerlukan simen, pasir, kerikil, satu set alat.

Peringkat utama, seperti dalam pembinaan jenis lain pagar, akan menjadi pemasangan tiang.

Pilihan pemasangan pilar pagar pagar

Kaedah pemasangan bergantung kepada tujuan dan ketinggian pagar itu sendiri, dan juga pada kualiti tanah.

 1. Kaedah gabungan. Lubang siap, 1 meter dalam, separuh penuh dengan konkrit, selebihnya hanya ditutup dengan bumi. Pemasangan bahagian dijalankan hanya selepas konkrit telah benar-benar mengeras.
 2. Menuangkan konkrit penuh. Dalam kes ini, keseluruhan lubang dipenuhi dengan konkrit. Kaedah ini digunakan terutamanya di tempat-tempat tanah berpasir yang longgar atau ringan. Seperti dalam kaedah sebelumnya, kerja penetapan dilakukan hanya selepas pengerasan, ini berlaku kira-kira satu hari kemudian.
 3. Backfill dengan runtuhan. Ini adalah bagaimana sokongan dipasang di tempat di mana air bawah tanah berada berdekatan dengan permukaan. Sokongan dimasukkan ke dalam telaga yang disediakan, ruang bebas ditutup dengan batu dan pasir yang dihancurkan dan sangat padat dipadatkan.
 4. Pemasangan di atas asas. Dalam kes asas asas disediakan sebelum ini, tiang sokongan untuk grid ditetapkan dengan memasang pengikat terus ke konkrit dengan bantuan bebibir yang dikimpal kepada pendukung.
 5. Cerucuk skru. Sekiranya dikehendaki, bersama-sama dengan tiang standard, timbunan skru boleh dibeli, yang hanya diskrukan ke tanah, dan bahagian atas pendukung dipasang pada mereka. Perhimpunan seksyen boleh dilakukan dengan segera, tanpa menunggu pengerasan atau penyatuan. Kaedah ini adalah buruh paling kurang intensif dan cepat, tetapi keluar dengan lebih banyak kos perbelanjaan skru tambahan.

Varieti pagar dari grid 3D

Populariti tinggi dengan perisai wilayah tujuan yang berbeza, bersih diterima oleh hakikat bahawa butiran kecil membuat pagar unik untuk kes ini. Menurut kaedah pemasangan, jenis pagar daripada grid 3D dibezakan:

 1. Negara ini. Jenis pemasangan pagar yang paling biasa ialah ketinggian 2 meter. Ia digunakan untuk kawasan, taman, taman peribadi. Sebagai tiang standard, paip profil standard, pengikat, sel grid dengan sel 50x100mm juga digunakan sebagai rak sokongan.
 2. Perindustrian. Untuk memudar kawasan perindustrian, pemasangan piawai diperkukuh dengan menggunakan bar salib horizontal tambahan, dalam jumlah dua untuk setiap bahagian.

Contoh pagar industri dari grid 3D

Setiap jenis pagar mempunyai kelebihannya. Kayu dihargai untuk bahan-bahan yang mesra alam, pelbagai pilihan, konkrit dan batu membuat pagar tugas berat, gerbang palsu dihargai oleh pencinta rahmat dan kelapangan, lembaran profil mudah dipasang dan tidak memerlukan penyelenggaraan khas. Penutup bahagian dikimpal menggabungkan semua sifat ini.

Di mana untuk mencari kos pada pukul 1 petang pagar dari grid pemulung (dengan penutup polimer)?

Saya ingin mengira di laman web saya.

Kawan-kawan di kejiranan telah membuat pemisahan di antara kawasan taman seperti grid, kini saya tahu bahawa ia dipanggil pahit. Mereka melabur secara signifikan tidak banyak, tetapi ternyata sangat baik. Terdapat pagar yang cukup kuat, yang kelihatan harmonis di laman web mereka. Saya fikir sejenis pagar itu sendiri. Terdapat beberapa soalan. Adakah pagar ini mempunyai lekapan? Dan sejauh manakah kos pagar ini kira-kira 1 meter?

Sebelum ini, saya tidak melihat pagar tersebut dari grid pemukul. Terima kasih kepada artikel yang saya temui. Juga berminat dalam isu harga selama 1 meter.

Jenis dan ciri pemasangan pagar dari grid Gitter

Gitter grid muncul sebagai lebih menarik oleh sifat luaran penggantian rabitsa itu. Selain rayuan estetik, kita harus mencatat tahap kekuatan yang mencukupi. Struktur sebegini mudah didirikan, mereka benar-benar telus dan tidak mengganggu pengudaraan tapak tersebut.

Jenis dan sifat pagar Gitter

Gitter - pelbagai mesh yang dikimpal. Batang besi disambungkan dengan kaedah kimpalan sentuhan, yang membolehkan kita mendapatkan pembinaan yang lebih stabil, yang akan berfungsi lebih lama daripada analog papak. Oleh kerana konfigurasi rod (gelombang volumetrik), pagar Gitter juga memanggil pagar 3D.

Satu grid jenis ini diperbuat daripada batang logam dengan diameter 3-6 mm. Grid yang dikimpal dilindungi dengan baik dari faktor luaran, kerana ia tergalvani dan ditutup dengan bahagian-bahagian bahan polimer. Produk ini dijual dalam bentuk siap sedia.

Pagar dari grid Gitter berlaku dalam eksekusi yang berbeza, masing-masing dicirikan oleh beberapa ciri dan tujuan tertentu:

Pilihan 1: Rumah

Ia biasanya digunakan untuk mengatur kawasan persendirian, kawasan taman. Saiz mesh standard adalah 50x200 mm, dan ketinggian bahagiannya adalah 2 m. Rata-rata, padang sokongan adalah 2.5 m.

Digunakan untuk melindungi rumah persendirian, kawasan taman, kebun dan taman: lokasi di antara tiang adalah 2.5 m, ketinggiannya adalah 2 m.

Pilihan 2: Atletik

Dicirikan oleh ketinggian sehingga 4 m, yang memungkinkan untuk menggunakannya untuk latihan, acara sukan pelbagai jenis. Siaran terletak pada jarak 2.5 m Tetapi, memandangkan saiz pagar yang besar, beberapa rentetan perlu ditambah ke struktur, sebagai peraturan, 3 buah diambil.

Pagar ini bertujuan untuk memagar kemudahan sukan terbuka profil yang berbeza: ketinggian 4 m. Jarak antara tiang 2.5 m.

Pilihan 3: Perindustrian

Digunakan sebagai struktur pagar untuk kemudahan perindustrian dan kawasan bersebelahan. Dimensi bahagian adalah sama seperti dalam kes varian dacha (2x2.5 m), tetapi dua rentetan digunakan untuk memastikan kekuatannya.

Berkhidmat untuk pagar perusahaan perindustrian, tempat letak kereta, kawasan runcit dan lain-lain, pembinaan bertetulang dengan selekoh melintang

Pilihan 4: Rejim

Pembinaan ini sama dengan pagar industri, tetapi juga dilengkapi dengan dua bilah berbentuk L, di mana wayar berduri diperbaiki. Ketinggian bahagian adalah 2.5 m Untuk mengurangkan kebarangkalian melemahkan di bawah struktur, pagar dikebumikan lagi ke tanah.

Pilihan ini didirikan di pagar institusi rejim: "antipodkop" dengan kedalaman 0.5 m, "Egoza", dipasang pada tanda kurung "Y" pada kawat yang ketat.

Perbezaan yang dijelaskan dalam reka bentuk memberikan operasi yang lebih cekap pagar. Oleh itu, adalah disyorkan untuk memilih pagar Gitter mengikut tujuan objek tersebut.

Kualiti positif dan negatif

Populariti pagar seperti itu disebabkan oleh beberapa kelebihan, kedua-dua bahan itu sendiri dan reka bentuk secara keseluruhannya:

 • Kekuatan;
 • Harga yang berpatutan: dari 600 kepada 1,700 rubles setiap bahagian, yang secara langsung bergantung kepada diameter batang, dimensi bahagian, jenis penutup luar, dan varian dengan lapisan polimer ditawarkan pada purata 500 Rubles bagi satu meter persegi. m
 • Operasi jangka panjang, kerana mesh ditutup dengan salutan anti karat
 • Tidak mengaburkan tapak, tidak mewujudkan kesan rumah hijau;
 • Teknologi pemasangan mudah, kerana anda boleh membeli sepenuhnya siap untuk bahagian itu
 • Pandangan yang menarik
 • Kemungkinan membaiki pagar dengan menggantikan bahagian tersebut
 • Tiada penjagaan khas diperlukan.

Kelemahan hanya sudut tontonan yang luas. Tetapi ini adalah kelemahan hanya untuk objek-objek di mana ia dikehendaki untuk mewujudkan kandang yang lebih tertutup.

Pertama sekali, tapak perlu ditandakan, yang dilakukan dengan cara tali dan tali, yang terletak pada titik di mana pendukung akan dipasang. Adalah penting untuk menentukan perbezaan di permukaan permukaan bumi. Sekiranya perbezaan itu penting, pembinaan bertingkat dibina.

Skim pagar dari grid

Biasanya pagar mesh Gitter didirikan pada asas kolumnar. Ia dilengkapi dengan pelbagai cara:

 • Batu butting, bata pecah
 • Konkrit separa (mortar diletakkan hanya di bahagian atas lubang)
 • Lengkap concreting (mortar mengisi seluruh lubang)
 • Pemanduan tiang, untuk tujuan ini, pembukaan dibuat tidak lebih daripada 50 cm, maka sokongan itu didorong ke dalam tanah
 • Penggunaan timbunan skru.

Pengaturan rak (secara purata dengan dimensi 50x50 mm) dalam kebanyakan kes memerlukan penyediaan lubang di dalam tanah dengan kedalaman sekurang-kurangnya satu pertiga dari ketinggian pagar. Biasanya tahap penembusan adalah 0.8-1 m.

Adalah perlu untuk pemasangan modul mesh pada tiang harus dilakukan hanya selepas konkrit telah benar-benar keras: pelbagai cara pemasangan pendukung.

Diameter lubang harus melebihi saiz lajur logam. Adalah lazim untuk menyediakan lubang 20-40 cm. Buasir diskret ke dalam tanah sehingga 1.5 m. Hal ini memungkinkan untuk menetapkan jawatan pada tanah yang lemah dan tidak stabil. Bagi mereka, tidak perlu menyediakan lubang, tetapi hanya lubang kecil - sehingga 15 cm dalam.

Genggaman grid mudah dipasang pada sokongan. Untuk melakukan ini, gunakan pengapit atau staples. Pilihan pertama tidak memerlukan tindakan tambahan untuk pemasangan pada tiang, kerana ia merangkumi sokongan dari kedua-dua pihak dan diperketatkan bersama dengan bahagian Gitter dengan baut.

Varian pengikat grid di atas kerah dan seluar

Untuk memasang grid dengan menggunakan staples di tiang, lubang pra-diborIya. Mereka akan memasukkan bolt, yang akan menarik pengikat.

Jika tiada lubang pada sokongan, anda boleh membuatnya sendiri. Bolt sering menggunakan skru mengetuk diri untuk logam. Sokongan boleh digunakan di bahagian yang berlainan: bulat dan persegi. Tetapi anda perlu mempertimbangkan cara memasang bahagian.

Pengikat boleh digunakan bukan sahaja dari logam, tetapi juga dari plastik. Pada akhir kerja, topi teratas dipasang pada bahagian akhir sokongan.

Oleh itu, pagar bahan Gitter pada ciri dan sifat luaran adalah pilihan purata antara biasa rabitsa dan mesh yang dikimpal dengan sel persegi dan dawai dengan keratan rentas yang besar.

Dengan kaedah pemasangan, reka bentuk itu mendapat faedah dari kebanyakan pagar popular hari ini, dan harga agak demokratik.

Pagar dari grid Gitter - penyelesaian yang murah tetapi boleh dipercayai untuk mana-mana tanah

Pagar yang kukuh dan pepejal

Gandingan grid dikimpal - alternatif moden kepada semua Rabitza yang diketahui dan sudah usang. Hari ini, ia adalah bahan paling popular yang digunakan untuk melindungi tapak pembinaan, perusahaan perbandaran dan perindustrian, rumah persendirian dan kotej.

Menurut reka bentuk, pagar dari grid Gitter tidak begitu berbeza daripada pendahulunya, tetapi terima kasih kepada teknologi inovatif, kualiti seperti kekuatan, kebolehpercayaan dan ketahanan telah menjadi lebih tinggi.

Oleh itu, ia juga dipanggil pagar 3D. Apa bantuan yang diberikan? Ia sangat meningkatkan prestasi pagar.

Ciri tersendiri jelas kelihatan di sini - kelegaan

Grid Gitter adalah seksyen dikimpal (juga dikenali sebagai "kad") yang diperbuat daripada dawai keluli tergalvani, yang ditutup dengan salutan galvanik, serbuk atau polimer untuk melindungi dari kakisan. Diameter dawai boleh dari 3 hingga 5 mm. Saiz standard satu seksyen dikimpal ialah 2.5x2.0 m. Saiz setiap sel adalah 50x100 mm.

Perhatikan! Pengurus syarikat yang menjual grid dan komponen, jika perlu, sentiasa bersedia untuk pergi ke mesyuarat dan memesan produk saiz individu untuk pelanggan.

Semua wayar di bahagian dikimpal dikimpal bersama, yang menjamin kebolehpercayaan maksimum dan ketahanan seluruh struktur. Di samping itu, setiap bahagian mempunyai 4-5 kaku, yang membolehkannya sentiasa menjaga bentuknya.

Pagar grid Gitter boleh menjadi apa-apa keputusan warna, semuanya bergantung pada kehendak anda. Hal ini memungkinkan untuk memasang halangan keretakan hampir di mana-mana, tanpa perlu risau tentang pelanggaran reka bentuk keseluruhan.

Pembinaan yang sangat boleh dipercayai

Untuk mendirikan pagar seperti itu, sebagai tambahan kepada grid itu sendiri, ia perlu:

 • tiang logam dari paip profil, dicat dalam warna grid;
 • Pengikat (kurungan atau pengapit logam);
 • palam atau muncung khas untuk melindungi tiang dari kelembapan.

Walaupun produk-produk ini muncul tidak lama dahulu di pasaran pembinaan Rusia, mereka telah berjaya mendapat reputasi yang kukuh, terutama di kalangan pemilik rumah persendirian dan dachas. Di samping itu, pagar Gitter sesuai untuk pelbagai kompleks, tempat letak kereta yang dijaga, sekolah, hospital dan institusi lain.

 • ketinggian pagar - 2 meter;
 • kaedah memasang tiang - menumpukan tempat;
 • padang tiang - 2.5 meter berjalan;
 • pemasangan panel dijalankan dengan bantuan skru atap melalui pendakap;
 • keseluruhan perimeter yang tertutup adalah primed.
 • tiang - paip berprofil 60х40х2 L-3.0 (meter berjalan);
 • dawai dikimpal dengan 4 tulang rusuk, 2 m tinggi, 2.5 m lebar, setiap saiz sel 50x200 mm, diameter dawai 3 mm, lapisan polimer (warna RAL);
 • pemasangan - skru bumbung 4,2х19 (4 keping setiap 1 lajur);
 • plag plastik (1 keping setiap jawatan);
 • bahan longgar - simen, pasir, kerikil.

Perhatian sila! Biasanya, pengeluar atau mereka yang melaksanakan grid Gitter dan aksesori kepadanya, menunjukkan kos bahan-bahan sahaja. Semua kerja membina pagar yang anda lakukan dengan tangan anda sendiri atau anda membayar tambahan untuk kerja-kerja pakar. Harus diingat bahawa harga untuk kedua-dua bahan dan perkhidmatan untuk penghantaran dan pemasangan sangat menyenangkan.

 • ketinggian pagar - 2 meter;
 • kaedah memasang tiang - menumpukan tempat;
 • padang tiang - 2.5 meter berjalan;
 • butiran melintang - 2 keping untuk setiap rentang;
 • pemasangan panel dijalankan dengan bantuan skru atap melalui pendakap;
 • keseluruhan perimeter yang tertutup adalah primed.
 • tiang - paip berprofil 60х40х2 L-3.0 (meter berjalan);
 • silang - paip berprofil 40x20x2 L-2,5 (meter berjalan);
 • dawai dikimpal dengan 4 tulang rusuk, 2 m tinggi, 2.5 m lebar, setiap saiz sel 50x200 mm, diameter dawai 3 mm, lapisan polimer (warna RAL);
 • pemasangan - skru bumbung 4,2х19 (10 keping setiap 1 meter berjalan);
 • plag plastik (1 keping setiap jawatan);
 • bahan longgar - simen, pasir, kerikil.

Angka itu menunjukkan, dengan prinsip apa pagar dipasang

 • ketinggian pagar - 2.5 meter;
 • kedalaman apa yang disebut "antipodkopa" - 0.5 meter;
 • kaedah memasang tiang - menumpukan tempat;
 • padang tiang - 2.5 meter berjalan;
 • potongan silang - 2 keping untuk setiap rentang;
 • pemasangan panel - pengapit keluli berbentuk U;
 • halangan keselamatan "Egoza" dipasang pada kurungan "Y" melalui wayar yang ditegangkan (tidak kurang daripada 8 spiral per rentang);
 • keseluruhan perimeter yang tertutup adalah primed.
 • tiang - paip berprofil 60х40х2 L-3.0 (meter berjalan);
 • silang - paip berprofil 40x20x2 L-2,5 (meter berjalan);
 • dawai dikimpal dengan 4 tulang rusuk, 2 m tinggi, 2.5 m lebar, setiap saiz sel 50x200 mm, diameter dawai 3 mm, lapisan polimer (warna RAL);
 • pemasangan - skru bumbung 4,2х19 (10 keping setiap 1 meter berjalan);
 • plag plastik (1 keping setiap jawatan);
 • bahan longgar - simen, pasir, kerikil;
 • halangan keselamatan "izoza" d-500 mm (8 spiral setiap rentang);
 • ketegangan - dawai keluli, 2 benang;
 • kurungan - berbentuk Y h-500 mm (1 setiap kutub).
 • ketinggian pagar - 4 meter;
 • kaedah memasang tiang - menumpukan tempat;
 • padang tiang - 2.5 meter berjalan;
 • potongan silang - 3 keping untuk setiap rentang;
 • pemasangan panel dijalankan dengan bantuan skru atap melalui pendakap;
 • keseluruhan perimeter yang tertutup adalah primed.
 • tiang - paip berprofil 60х60х2 L-5.5 (meter berjalan);
 • silang - paip berprofil 40x20x2 L-2,5 (meter berjalan);
 • dawai dikimpal dengan 4 tulang rusuk, 2 m tinggi, 2.5 m lebar, setiap saiz sel 50x200 mm, diameter dawai 3 mm, lapisan polimer (warna RAL);
 • pemasangan - skru bumbung 4,2х19 (10 keping setiap 1 meter berjalan);
 • plag plastik (1 keping setiap jawatan);
 • bahan longgar - simen, pasir, kerikil.

Kualiti positif grid Gitter

Keputusan rasional pemilik yang giat

Sudah tentu, pagar gitter akan menjadi lebih rendah dari segi ciri-ciri estetik kepada pagar pagar atau pagar konkrit dengan keseronokan seni bina, namun begitu, faedah grid Gitter sukar untuk memaksimumkan, yang menerangkan permintaan yang tinggi.

Jadi, kelebihannya yang tidak dapat dipertikaikan:

 • nilai demokrasi;
 • pemasangan pagar cepat dan mudah dari bahagian yang dikimpal;
 • Panjang umur (manual operasi berkata - dari 30 tahun ke atas);
 • kekuatan tinggi produk kerana rusuk tambahan dan kekakuan;
 • rintangan angin yang sangat baik, kerana kualiti sambungan wayar dikimpal;
 • tidak bersahaja dalam penjagaan;
 • kemungkinan penggantian cepat unsur-unsur pagar yang rosak;
 • kemas, penampilan yang teruk;
 • Penyelesaian warna bergaya dan berterusan.

Malah dari foto memberi inspirasi kepada keyakinan

Grid Gitter menunjukkan prestasi teknikal yang sangat baik dan berjaya disatukan dalam pasaran pembinaan semasa. Praktikal dan kebolehpercayaan bahan ini telah diperiksa oleh tahun-tahun operasi yang berkesan (lihat juga artikel Pagar daripada mesh dikimpal - hari ini bukan mengenai rabitsa).

Lagipun, dengan bantuan pagar seperti itu, anda boleh menetapkan sempadan mana-mana plot tanah, dan pada masa yang sama tidak memisahkannya dari landskap bersebelahan. Maklumat lanjut mengenai grid Gitter yang anda boleh belajar dari bahan video tematik.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

81 − 72 =