Pagar 3d

Pasang pagar 3d

Pagar 3D dibentangkan dalam bentuk ledge berbentuk V tiga dimensi, yang mana anda boleh melindungi wilayah vila selama bertahun-tahun.

Pagar 3d klasik dengan tiang bulat

Kelebihan dan kelemahan pembinaan

Pagar grid 3D mempunyai kelebihan berikut:

 1. Kekuatan. Kerana kehadiran rod logam, kekuatan untuk patah melintang meningkat. Sebagai tambahan kepada elemen menegak, rod penghubung mendatar disediakan dalam struktur.
 2. Ketahanan. Pagar logam 3D Fensys dihasilkan menggunakan teknologi salutan pelbagai lapisan. Lapisan pertama adalah zink, yang menghalang kakisan. Lapisan seterusnya ialah nanoceramics. Ia juga melindungi struktur dari kakisan dan pengaruh faktor luaran. Lapisan polimer - perlindungan terhadap kerosakan. Fences 3D boleh bertahan sekitar 60 tahun.

Pengawal kereta pagar Fenceys

Ketinggian maksimum pagar adalah 2 m Jika perlu, anda dapat memesan dari pengilang model 3D ketinggian yang diinginkan.

Skim dengan dimensi pagar 3d

Reka bentuk yang dimaksudkan terdiri daripada unsur berikut:

 1. Bahagian yang dikimpal. Dibentangkan dalam bentuk rod (diameter 3.5-5 mm). Ketinggian kanvas - 2 m, lebar - 2.5 m.
 2. Tiang pagar. Pagar 3D untuk kediaman musim panas disiapkan dengan tiang bulat atau persegi dengan apertur untuk memasang grid dengan penutup polimer. Sokongan dipasang dengan palam, yang menghalang kotoran dan kelembapan dari masuk ke dalam. Anda boleh memasang pagar 3D dengan tiang yang dilanjutkan dari bawah (mereka disambungkan ke tanah), atau dengan elemen sokongan dengan bahagian bawah rata (untuk dipasang pada permukaan keras).
 3. Pengikat (pengapit, pengapit, bolt).

Kembali ke kandungan

Jenis pembinaan dan kaedah penetapan

Anda boleh membeli model 3D untuk dacha dengan bentuk sel yang sesuai. Ciri ini memberi corak tertentu setiap bahagian. Apabila memilih pagar, ketebalan dan padang antara rod diambil kira. Terdapat jenis pembinaan berikut:

 • pagar dengan salutan polimer;
 • unsur sokongan galvanis dan bahagian yang dikimpal;
 • pagar yang tidak tergali - logam dari mana ia dibuat, tidak menjalani rawatan;
 • Model 3D Galvanized dengan lapisan polimer - dianggap paling mahal, tetapi pagar yang paling boleh dipercayai di mana-mana wilayah.

Pakar membezakan dua jenis pengancing reka bentuk yang berkenaan:

Apabila memasang pagar 3D dengan kurungan, salutan pelindung logam rosak (semasa penggerudian dermaga). Pengapit tidak merosakkan pagar.

Dalam proses perhimpunan diri, integriti lapisan sokongan nanoceramic dan panel tidak boleh dikompromi. Dalam kes ini, perhatian khusus diberikan kepada perbezaan ketinggian bahagian (maksimum 25 cm).

Sekiranya grid 3D dipasang di selatan, maka kedalaman lubang bagi pendukung harus 90 cm. Untuk menguatkan tiang pagar, gunakan tetulang.

Grid 3D dipasang oleh tangan sendiri dengan bantuan alat-alat berikut:

 • rolet, 5-10 m panjang;
 • tahap laser;
 • Pengapit berbentuk U;
 • pemutar skru atau pemutar skru;
 • pengadun konkrit.

Sebelum memulakan kerja pemasangan, adalah disyorkan untuk menentukan kaedah pemasangan tiang sokongan:

 1. Konkrit. Ia dihasilkan dengan kedalaman penuh bahagian bawah tanah lajur atau sebahagiannya. Teknik pertama digunakan pada tanah pukal lemah dan ringan. Dalam kes ini, modul mesh dipasang hanya selepas penyelesaian itu benar-benar mengeras. Kaedah kedua sesuai untuk tanah yang kuat. Rukun didorong ke tanah dengan 1 m, tetapi kami hanya membuat bahagian atas pengebumian.

Lukisan dimensi untuk tiang beton cerucuk

Skim reka bentuk pagar 3d pada cerucuk skru

Pagar 3D dipasang mengikut arahan berikut:

 1. Roulette digunakan untuk menandakan wilayah, dan untuk pembinaan sokongan - tahap bangunan. Lajur ditetapkan pada ketinggian yang sama dan dengan langkah tertentu di antara mereka. Jika tidak, grid 3D akan kehilangan estetika, kekuatan dan kestabilannya.
 2. Lubang penggerudian di bawah tiang adalah perlu untuk kedalaman lebih daripada 1/4 daripada ketinggian jumlah sokongan. Dalam kes ini, pengeluar menasihati mengingati kedalaman pembekuan tanah di rantau ini. Jika nilai penunjuk ini besar, maka kedalaman harus lebih besar berbanding dengan nilai reka bentuk awal.
 3. Di dalam lubang-lubang yang disediakan, kami menetapkan tiang-tiang, mengisi penyelesaiannya. Untuk menyokong elemen berada dalam kedudukan tegak menegak, gunakan spacer. Perhatian khusus diberikan kepada tiang di mana wiket dan grid 3D akan ditetapkan. Jika keadaan ini tidak diperhatikan semasa operasi, pembinaan akan berlaku.
 4. Grid dipasang 24 jam selepas pemasangan jawatan. Untuk membetulkannya, kami menggunakan pengapit berbentuk U. Untuk melakukan kerja ini, pakar menasihatkan menggunakan pemutar skru (untuk memudahkan dan mempercepat proses pemasangan).

Nasihat pengeluar mengenai pembinaan pagar

 1. Tiang-tiang pagar 3D disarankan untuk dikumpulkan dalam lubang (25x25 atau 30x30 cm) dengan kedalaman 40 cm, dengan mengambil kira konfigurasi mereka.
 2. Apabila menuangkan untuk mengukuhkan tiang, reka bentuk "landak" digunakan.
 3. Di permukaan rata, dua tiang diletakkan, titik lampiran mesti di bahagian atas. Memandangkan konfigurasi, kacang M8 atau M6 dimeterai dalam sokongan.
 4. Peringkat seterusnya meletakkan terumbu di atas sokongan panel mesh. Untuk membetulkannya, gunakan tanda kurung dan bolt yang sepadan. Dalam kes ini, tidak disyorkan untuk mengetatkan skru, kerana pada masa akan datang perlu menyesuaikan bahagian pada sokongan.
 5. Antara lubang kami meletakkan bar, dan kemudian angkat panel bersama-sama dan elemen sokongan yang dipasang. Rukun di dalam lubang, menggantikan grid untuk bar. Berhampiran tiang setiap grid tambahan diperbetulkan dengan bahan buatan.
 6. Sokongan berikut diletakkan di atas tanah, di mana kami meletakkan bahagian pagar seterusnya. Jangan ketatkan skru. Panel (dari sebelah bebas) terlibat dengan lapisan elemen sokongan sebelumnya. Pada dua tiang pertama, ketatkan bolt dengan ketat.

Lampiran grid kimpalan untuk jawatan pagar

Jika anda mengulangi arahan di atas, anda boleh memasang pagar sendiri untuk memberikan panjang yang diperlukan.

Kami memerlukan pagar - hanya 132 m! Mereka harus memasukkan pintu dan pintu pagar.

Pagar 3D - versi moden pedang pagar

Apa pagar yang tidak anda lihat hari ini? Dan kayu biasa, dan dari lembaran profil, dan bata, dan palsu. Kesemuanya mempunyai kelebihan mereka, tetapi mereka juga tidak mempunyai kelemahan. Walau bagaimanapun, mengenai pagar dari 3D grid yang dikimpal dapat dikatakan bahawa dia tidak mempunyai kelemahan, kecuali untuk ketelusan mutlak seperti pagar tersebut.

Fragment bahagian atas pagar

Sebuah grid rod logam yang cukup tebal memenuhi fungsi struktur yang melekat dan pada masa yang sama tidak menghalang cahaya, tidak menyembunyikan keindahan rumah dan plot, secara visual meluaskan sempadannya.

Sudah tentu, semua kelebihan ini boleh membanggakan pagar yang lebih indah, dan ramai yang lebih menyukai mereka, walaupun kos produk yang tinggi. Dan pagar 3D akan terus mendapat populariti kerana kualiti seperti harga rendah dan kelajuan pemasangan.

Pagar 3D adalah pembinaan keratan yang dikimpal dari batang keluli, yang dilampirkan pada sokongan menggunakan pengapit khusus. Ketegaran tambahan pagar dilekatkan pada lengkung berbentuk V yang terletak di atas batang rod, diperkuat dengan rod mendatar (lihat gambar di atas). Profail spatial mendatar ini juga memberikan reka bentuk nama 3D.

Ia sesuai untuk pembinaan pagar untuk kotej negara, perkampungan perimeter perimeter, alasan sekolah, tempat letak kereta, kompleks sukan dan gudang, kilang, dll.

Skop ini tidak terhad kepada isi rumah persendirian

Pagar 3D dari pengilang dibekalkan sedia untuk pemasangan dan terdiri daripada unsur-unsur berikut:

 • Mesh seksyen 2.5 meter lebar dengan beberapa pengukuh mendatar dikimpal dari rod bersalut zink besi. Ketinggian bahagian boleh berbeza, dalam versi standard ialah 1.5-2.5 meter. Saiz sel grid standard adalah 50x200 mm, tetapi ia boleh diubah atas permintaan pelanggan.

Untuk rujukan. Diameter minimum rod ialah 3.7 mm, tetapi ia lebih tebal. Sebagai contoh, pagar grid Gitter 3 D yang dikimpal diperbuat daripada rod sehingga diameter 5 mm.

 • Sokongan tiang bulat atau bahagian tengah dengan lubang pemasangan dan ketebalan dinding dari 1.5 hingga 2 mm. Tiang dilengkapi dengan palam khas untuk mencegah penembusan kelembapan atmosfera ke dalamnya.

Perhatian sila. Bergantung pada kaedah pemasangan, tiang boleh disiapkan dengan bebibir atau sokongan skru.

 • Pengikat Khas - klip logam dan plastik dan staples.

Semua komponen tahan terhadap pengaruh iklim. Pagar mesh yang dikimpal mempunyai serbuk atau salutan PVC, tiang pendukung adalah serbuk bersalut dalam mana-mana warna jadual RAL atas permintaan pelanggan.

Populariti semakin meningkat dari pagar 3 D diperoleh kerana banyak sifat dan ciri-cirinya.

 • Ketelusan yang tinggi memastikan pergerakan udara dan cahaya matahari yang tidak terhalang kepada penanaman dan perladangan, tidak mengehadkan ikhtisar. Pada masa yang sama, pagar sedemikian dapat melindungi laman web daripada akses tanpa izin kepadanya oleh tetamu yang tidak diingini. Itulah sebabnya pagar 3D terutamanya dalam permintaan untuk dachas, tanah rumah dan wilayah lain di mana tanaman buah, sayuran dan bunga tumbuh.
 • Kos rendah berbanding dengan banyak jenis pagar lain adalah faktor lain yang mempengaruhi pilihan pagar tersebut.
 • Pemilihan mana-mana warna, sepadan dengan reka bentuk tapak dan terletak di atasnya bangunan.

Sokongan jawatan dan kekisi boleh menjadi satu atau berbeza warna

 • Kelajuan tinggi pemasangan. 3 D pagar dengan cepat dan mudah dipasang dari bahagian individu kerana pengikat khas. Masa utama adalah pemasangan tiang, tetapi jika anda melakukannya sendiri, dan menggunakan perkhidmatan pakar dengan peralatan dan peralatan profesional, pemasangan akan mengambil masa yang agak lama walaupun pada jarak yang sangat panjang.

Penggerudian tanah untuk pemasangan sokongan

 • Kualiti dan kebolehpercayaan. 3 pagar membantah kepercayaan popular bahawa murah tidak boleh berkualiti tinggi. Teknologi pembuatannya didasarkan pada kimpalan bulat, berkat yang bar grating hampir mustahil untuk pecah. Oleh itu, kebolehpercayaannya tidak kalah dengan pagar logam atau pagar batu.
 • Ketahanan. Menyediakan perlindungan luaran yang berkualiti bagi semua elemen struktur.
 • Ringan. Setiap bahagian mempunyai berat kecil, yang membolehkan anda memasang pagar untuk memberi 3D tanpa menggunakan teknologi dan sebilangan besar pembantu.
 • Kemudahan operasi. Sepanjang perkhidmatannya, yang boleh mencapai 15-20 tahun, pagar 3D tidak memerlukan sebarang penjagaan atau pembaikan dari anda.
 • Penampilan estetik dan moden.

Pengeluaran pagar 3D dilakukan oleh banyak perusahaan Rusia mengenai peralatan yang diimport, menurut teknologi dan piawaian Eropah.

Barisan kimpalan untuk pengeluaran pagar 3D

Antara yang paling popular adalah pagar TerraFence, Fensys, City, Gitter. Kesemuanya adalah berkualiti tinggi, hayat perkhidmatan yang panjang, dan tidak memerlukan penyelenggaraan dan pelaburan tambahan sepanjang tempoh operasi.

Pemasangan pagar dari mesh yang dikimpal

Seperti yang telah disebutkan, terima kasih kepada reka bentuk modular, pagar 3D dengan mudah dan cepat dipasang pada sokongan menggunakan pengikat khas. Anda boleh melakukannya sendiri tanpa mengalami sebarang pengalaman. Tugas utama adalah penanda tepat dan pemasangan tiang yang berkualiti tinggi di sepanjang perimeter pagar.

Terdapat beberapa cara asas untuk memasang tiang: menumpuk, menelan, memasang bebibir dan cerucuk skru. Selepas membaca video yang dibentangkan di halaman ini, anda boleh memahami bagaimana salah satu daripada mereka dilaksanakan.

Dan kemudian kita akan memberitahu secara ringkas tentang setiap.

 • Konkrit boleh dilakukan sebahagian atau semua kedalaman bahagian bawah tanah sokongan. Pilihan pertama digunakan pada tanah yang cukup kuat. Tiang itu dikebumikan di tanah dengan jarak kira-kira 1 meter, tetapi hanya separuh bahagian atas pengebumian itu dikumpulkan. Konkrit lengkap digunakan pada tanah pukal ringan dan lemah.

Perhatian sila! Arahan itu memerlukan pemasangan modul jejaring di tiang harus dilakukan hanya selepas konkrit telah benar-benar mengeras.

 • Buttering dengan runtuhan. Lajur dipasang di lubang pra-gerudi sekurang-kurangnya satu meter secara mendalam, selepas itu secara beransur-ansur dipenuhi dengan pasir dan kerikil dengan pecahan 5 hingga 20 mm dan ditekan dengan teliti. Dalam kes ini, anda harus memantau kedudukan menegak sokongan.

Untuk rujukan. Kaedah ini baik untuk tanah yang lembap dan rawa dengan kandungan tanah liat yang tinggi.

 • Pemasangan pada bebibir dilakukan apabila terdapat asas jalur siap sedia. Bebibir yang dikimpal kepada tiang mempunyai beberapa lubang pelekap di mana ia dipasang pada asas dengan bolt anchor.

Pasang dengan bebibir

 • Pemasangan pada buasir skru untuk pagar dilakukan dengan cepat dan tanpa kotoran berlebihan. Buasir dengan bebibir hanya disikat ke dalam tanah, selepas itu tiang-tiang tiangnya diikat ke mereka.

Pagar untuk memberikan 3D adalah mudah untuk dipasang pada sokongan skru

Kaedah ini adalah yang paling cepat dan paling kurang tenaga kerja semua. Pemasangan bahagian boleh bermula dengan segera selepas pemasangan sokongan, tanpa menunggu pengeringan konkrit.

Dengan setiap kaedah ini, adalah perlu untuk memerhatikan padang tepat antara pendukung, sama dengan lebar satu modul - 2.5 meter.

Bahagian kerja ini biasanya tidak menyebabkan kesukaran walaupun dengan pemasangan sendiri. Pengeluaran pagar 3D termasuk pembuatan modul lebar yang sama dan susunan lubang di tiang untuk pengancingnya.

Oleh itu, selepas memasang sokongan, anda hanya perlu menetapkan panel pada sokongan menggunakan alat khas yang dilengkapi dengan kit: pengapit, staple atau plat tekanan dengan bolt dan kacang.

Varian berputar pada kolar dan pada kasut

Satu-satunya kesukaran ialah pembentukan sudut. Oleh kerana pada setiap lajur terdapat hanya satu baris lubang, yang kedua akan perlu gerudi dengan sendirinya suatu gerudi pada logam diameter tertentu. Walaupun anda hanya boleh menggunakan skru logam untuk melampirkan bahagian itu kepada sokongan.

Mana-mana jenis pagar mempunyai kelebihannya. Pagar kayu - indah dan mesra alam, batu atau konkrit - adalah pepejal dan tahan lama, pagar dari lembaran berprofil mudah dipasang dan diselenggara.

Satu grid 3D mempunyai semua kelebihan tersenarai di atas, tetapi hampir tidak ada kelemahan. Oleh itu, ia tidak menghairankan bahawa ia adalah pilihannya yang semakin banyak pemilik rumah dan pengurus pelbagai perusahaan.

Pagar 3D

Sehingga kini, banyak pagar yang berbeza dihasilkan: pagar diperbuat daripada bata dan batu, kayu dan plastik, logam dan mesh. Terdapat banyak pembinaan, semuanya berbeza dalam kerumitan pelaksanaan dan, akibatnya, harga. Salah satu pilihan belanjawan adalah pagar 3D logam, diperbuat daripada mesh yang dikimpal. Walau bagaimanapun, kos rendah pagar dari grid 3D tidak menunjukkan sama sekali kualiti produk sedemikian - lindung nilai dikimpal mempunyai banyak kelebihan, ini menerangkan semakin popularnya pagar logam.

Apa yang baik tentang pagar 3D, apa bahan yang digunakan untuk membuatnya, dan cara pagar dipasang di semua artikel.

Pagar 3D dan ciri-ciri struktur

Pagar 3D diperbuat daripada batang logam yang diprakirakan dengan preliminarily, iaitu, dilindungi daripada kakisan. rod menegak mempunyai unjuran atau ceruk berbentuk V, yang menyebabkan kesan pagar tiga dimensi - visual bergerak orang menganggap pembinaan seperti imej tiga dimensi.

Ini konfigurasi rod menegak tambahan memberikan ketegaran pagar, bahkan pembinaan yang lebih kuat membuat jambatan mendatar, jumlah yang bergantung pada ketinggian pagar.

Peralatan standard mesh mesh dengan kesan 3D adalah seperti berikut:

 1. Bahagian logam itu sendiri, dengan lebarnya 2.5 meter, dan ketinggiannya boleh berubah dari 1.5 hingga 2.5 meter. Parameter-parameter sel pagar mungkin berbeza, bergantung kepada pengeluar dan kehendak pelanggan, paling sering grid 3D dengan sel 50x200 mm dihasilkan.
 2. Kit ini juga termasuk tiang sokongan untuk pagar, di mana bahagian mesh diikat. Ini boleh menjadi keratan bulat atau persegi, diperbuat daripada logam, ketebalannya adalah kira-kira 1.5-2 mm. Tiang-tiang itu dilengkapi dengan palam, tugasnya adalah untuk menghalang kemasukan sedimen ke dalam struktur.
 3. Kit ini dilengkapi dengan pengikat khas, yang diperlukan untuk menyambungkan jawatan sokongan ke bahagian mesh. Pagar 3D boleh dipasang menggunakan beberapa peranti: kurungan logam, plat tekanan atau klip plastik. Tiang itu sendiri, bergantung kepada konfigurasi, juga boleh dilengkapi dengan sokongan skru atau bebibir logam untuk sambungan ke asas.

Dalam bentuk siap wayar dikimpal mesh pagar pendirian dilindungi atau PVC cat penyemburan serbuk - ia menggalakkan rintangan yang lebih besar untuk perlindungan cuaca dan pengaruh masa.

Pelanggan boleh memilih teduhan pagar tiga dimensi sendiri, kebanyakan syarikat menyediakan perkhidmatan mewarna bahagian dalam sebarang warna dari jadual RAL antarabangsa.

Bukan sahaja pagar baru kos rendah dengan ilusi optik tiga dimensi menarik pembeli - reka bentuk ini mempunyai beberapa kelebihan lain:

 • ketahanan. Melalui berbilang lapisan perlindungan kakisan mesh pagar dawai dikimpal akan berlangsung selama beberapa dekad, bergantung kepada penutup luar (atau PVC serbuk cat) pagar 3D mempunyai tempoh jaminan selama 20 hingga 60 tahun. Dan untuk tempoh masa ini pagar tidak akan berubah hampir secara lahiriah - rod yang kuat sukar berubah, dan salutan yang berkualiti tinggi tidak terbakar di bawah matahari.

 • Baik 3D pagar telus membolehkan anda memasangnya dalam mutlak mana-mana kawasan - mesh bahagian sertakan plot taman, rumah-rumah kampung, stadium sukan dan kompleks, perniagaan industri dan penyimpanan, kemudahan penjagaan kanak-kanak dan majlis perbandaran. Kerana pagar penghantaran 3D cahaya yang tinggi tidak mengganggu pertumbuhan dan perkembangan tumbuhan ia boleh dipasang di kawasan yang berhampiran dengan semak dan pokok-pokok, ditanam berhampiran tanaman taman pagar atau bunga hiasan. Terutamanya seperti pagar mesh tiga dimensi bagi mereka yang ingin membanggakan keindahan rumah mereka sendiri dan landskap tapak.

 • Pilihan ketinggian bahagian dan pagar pagar membuat pagar sedemikian lebih fleksibel - semua orang akan dapat mengambil pagar 3D, sesuai untuk ciri-ciri tapak dan bangunan di atasnya.
 • Kemudahan bahan membolehkan anda mengangkut dan memasang pagar 3D tanpa menggunakan peralatan khas, yang juga mengurangkan kos keseluruhan pagar.
 • Pemasangan yang mudah dan pantas dengan ketara meningkatkan keuntungan pengambilan pagar pukal daripada logam. Kesukaran terbesar terletak pada pemasangan tiang, kerana mereka mesti memastikan kekuatan keseluruhan struktur. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pilihan untuk memasang tiang, semua orang boleh memilih sendiri yang paling sesuai. Tuan tanah hanya perlu mengumpul pagar dari bahagian berasingan dan membaikinya dengan staples atau pengapit khusus.

 • Kesederhanaan operasi juga dianggap sebagai kebaikan pagar 3D, kerana pada semua tahap penggunaan pagar tidak perlu berwarna atau diperbaiki - ia akan tetap sama seperti pada hari pemasangan.
 • Fungsi dan estetik penampilan mahkota senarai kelebihan pagar dari mesh yang dikimpal.
 • Senarai di atas sekali lagi membuktikan bahawa sesuatu yang murah tidak selalu mempunyai kualiti yang rendah.

  Bagaimana untuk memasang pagar dari mesh 3D yang dikimpal

  Pemasangan pagar dari logam yang dikimpal dibahagikan kepada beberapa peringkat, tugas utama adalah memasang tiang sokongan. Untuk pagar 3D, sokongan boleh dipasang dalam beberapa cara, kaedah yang paling sesuai harus dipilih dengan mengambil kira jenis tanah di tapak - tanah yang stabil membuat pemasangan lebih mudah.

  Jadi, pasang tiang untuk pagar 3D boleh jadi seperti berikut:

  1. Sokongan konkrit digunakan pada tanah yang tidak stabil, seperti batu kapur atau batu pasir. Dalam kes ini, sokongan dikebumikan tidak kurang daripada satu meter, dan dituangkan dengan konkrit ke kedalaman penuh lubang. Konkrit separa dibenarkan jika tanah di tapak lebih tahan, dalam hal ini hanya separuh atas atau ketiga sokongan dituangkan dengan konkrit. Teruskan memasang pagar hanya selepas simen sepenuhnya padat.
  2. Butovoing. Proses ini dilakukan dengan menggunakan sebahagian kecil daripada batu hancur, saiz batu-batu kecil biasanya 0,5-2 cm. Untuk memulakan kedalaman lubang digerudi sekurang-kurangnya 90-100 cm. Seterusnya, lubang di tengah-tengah sokongan dan ditutup dengan lapisan seli sebanyak pasir dan batu, kualitatif ram podsypku dalam beberapa peringkat. Ia adalah sangat penting untuk memantau ketegaran sokongan semasa proses pemasangan. Kaedah pemasangan ini hanya mungkin pada tanah yang stabil yang tidak terdedah kepada tergelincir dan ubah bentuk lain. Ia dibenarkan untuk menggunakan butovaniya di kawasan paya dan puchinistyh.
  3. Sekiranya pagar 3D dipasang di asas jenis jalur, disarankan untuk membeli satu set sokongan dengan bebibir logam. Bahagian-bahagian ini mempunyai lubang yang siap di mana lajur dipasang ke pondasi dengan bantuan sauh.

 • Buas dengan sokongan skru adalah pilihan yang paling mudah. Untuk pemasangan mereka, sokongan dengan petua dalam bentuk gerudi hanya diskrukan ke dalam tanah, dan selepas itu bahagian-bahagian di atas sokongan dipasang ke bahagian atas tiang (flange). Ini adalah cara yang paling cepat dan paling tidak memakan waktu untuk memasang pagar 3D, tetapi untuk pelaksanaannya, anda memerlukan peralatan khas, kerana anda tidak boleh mengetuk buasir ke dalam tanah.
 • Ia hanya untuk memastikan bahagian pagar jejaring ke sokongan yang telah dipasang. Untuk melakukan ini, seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda boleh menggunakan plat pengikat dengan baut dan kacang, pengapit atau staples logam.

  Perkara paling sukar yang boleh anda hadapi pada tahap ini ialah pemenuhan sudut. Ia adalah perlu untuk memotong bahagian-bahagian dan membuat lubang tambahan dalam logam untuk menetapkan.

  Semua memberi keterangan kepada pagar 3D berkualiti tinggi yang diperbuat daripada mesh yang dikimpal: mereka tahan lama dan praktikal, mereka mudah dipasang, dan anda boleh melakukannya sendiri, tanpa merekrut pakar. Itulah sebabnya mengapa pagar ini semakin popular di kalangan penduduk.

  ul. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

  Dmitrovskoe lebuh raya, 163a, bangunan 1, -1 tingkat

  Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  36 − 27 =