Pagar 3 d

Pasang pagar 3d

Pagar 3D dibentangkan dalam bentuk ledge berbentuk V tiga dimensi, yang mana anda boleh melindungi wilayah vila selama bertahun-tahun.

Pagar 3d klasik dengan tiang bulat

Kelebihan dan kelemahan pembinaan

Pagar grid 3D mempunyai kelebihan berikut:

 1. Kekuatan. Kerana kehadiran rod logam, kekuatan untuk patah melintang meningkat. Sebagai tambahan kepada elemen menegak, rod penghubung mendatar disediakan dalam struktur.
 2. Ketahanan. Pagar logam 3D Fensys dihasilkan menggunakan teknologi salutan pelbagai lapisan. Lapisan pertama adalah zink, yang menghalang kakisan. Lapisan seterusnya ialah nanoceramics. Ia juga melindungi struktur dari kakisan dan pengaruh faktor luaran. Lapisan polimer - perlindungan terhadap kerosakan. Fences 3D boleh bertahan sekitar 60 tahun.

Pengawal kereta pagar Fenceys

Ketinggian maksimum pagar adalah 2 m Jika perlu, anda dapat memesan dari pengilang model 3D ketinggian yang diinginkan.

Skim dengan dimensi pagar 3d

Reka bentuk yang dimaksudkan terdiri daripada unsur berikut:

 1. Bahagian yang dikimpal. Dibentangkan dalam bentuk rod (diameter 3.5-5 mm). Ketinggian kanvas - 2 m, lebar - 2.5 m.
 2. Tiang pagar. Pagar 3D untuk kediaman musim panas disiapkan dengan tiang bulat atau persegi dengan apertur untuk memasang grid dengan penutup polimer. Sokongan dipasang dengan palam, yang menghalang kotoran dan kelembapan dari masuk ke dalam. Anda boleh memasang pagar 3D dengan tiang yang dilanjutkan dari bawah (mereka dikumpulkan ke tanah), atau dengan elemen sokongan dengan bahagian bawah rata (untuk dipasang pada permukaan keras).
 3. Pengikat (pengapit, pengapit, bolt).

Kembali ke kandungan

Jenis pembinaan dan kaedah penetapan

Anda boleh membeli model 3D untuk dacha dengan bentuk sel yang sesuai. Ciri ini memberi corak tertentu setiap bahagian. Apabila memilih pagar, ketebalan dan padang antara rod diambil kira. Terdapat jenis pembinaan berikut:

 • pagar dengan salutan polimer;
 • unsur sokongan galvanis dan bahagian yang dikimpal;
 • pagar yang tidak tergali - logam yang dibuatnya, tidak menjalani pemprosesan;
 • Model 3D Galvanized dengan lapisan polimer - dianggap paling mahal, tetapi pagar yang paling boleh dipercayai di mana-mana wilayah.

Pakar membezakan dua jenis pengancing reka bentuk yang berkenaan:

Apabila memasang pagar 3D dengan kurungan, salutan pelindung logam rosak (semasa penggerudian dermaga). Pengapit tidak merosakkan pagar.

Dalam proses perhimpunan diri, integriti lapisan sokongan nanoceramic dan panel tidak boleh dikompromi. Dalam kes ini, perhatian khusus diberikan kepada perbezaan ketinggian bahagian (maksimum 25 cm).

Sekiranya grid 3D dipasang di selatan, maka kedalaman lubang bagi pendukung harus 90 cm. Untuk menguatkan tiang pagar, gunakan tetulang.

Grid 3D dipasang oleh tangan sendiri dengan bantuan alat-alat berikut:

 • rolet, 5-10 m panjang;
 • tahap laser;
 • Pengapit berbentuk U;
 • pemutar skru atau pemutar skru;
 • pengadun konkrit.

Sebelum memulakan kerja pemasangan, adalah disyorkan untuk menentukan kaedah pemasangan tiang sokongan:

 1. Konkrit. Ia dihasilkan dengan kedalaman penuh bahagian bawah tanah lajur atau sebahagiannya. Teknik pertama digunakan pada tanah pukal lemah dan ringan. Dalam kes ini, modul mesh dipasang hanya selepas penyelesaian itu benar-benar mengeras. Kaedah kedua sesuai untuk tanah yang kuat. Rukun didorong ke tanah dengan 1 m, tetapi kami hanya membuat bahagian atas pengebumian.

Lukisan dimensi untuk tiang beton cerucuk

Skim reka bentuk pagar 3d pada cerucuk skru

Pagar 3D dipasang mengikut arahan berikut:

 1. Roulette digunakan untuk menandakan wilayah, dan untuk pembinaan sokongan - tahap bangunan. Lajur ditetapkan pada ketinggian yang sama dan dengan langkah tertentu di antara mereka. Jika tidak, grid 3D akan kehilangan estetika, kekuatan dan kestabilannya.
 2. Lubang penggerudian di bawah tiang adalah perlu untuk kedalaman lebih daripada 1/4 daripada ketinggian jumlah sokongan. Dalam kes ini, pengeluar menasihati mengingati kedalaman pembekuan tanah di rantau ini. Jika nilai penunjuk ini besar, maka kedalaman harus lebih besar berbanding dengan nilai reka bentuk awal.
 3. Di dalam lubang-lubang yang disediakan, kami menetapkan tiang-tiang, mengisi penyelesaiannya. Untuk menyokong elemen berada dalam kedudukan tegak menegak, gunakan spacer. Perhatian khusus diberikan kepada tiang di mana wicket dan grid 3D itu sendiri akan ditetapkan. Jika keadaan ini tidak diperhatikan semasa operasi, pembinaan akan berlaku.
 4. Grid dipasang 24 jam selepas pemasangan jawatan. Untuk membetulkannya, kami menggunakan pengapit berbentuk U. Untuk melakukan kerja ini, pakar menasihatkan menggunakan pemutar skru (untuk memudahkan dan mempercepat proses pemasangan).

Nasihat pengeluar mengenai pembinaan pagar

 1. Tiang-tiang pagar 3D disarankan untuk dikumpulkan dalam lubang (25x25 atau 30x30 cm) dengan kedalaman 40 cm, dengan mengambil kira konfigurasi mereka.
 2. Apabila menuangkan untuk mengukuhkan tiang, reka bentuk "landak" digunakan.
 3. Di permukaan rata, dua tiang diletakkan, titik lampiran mesti di bahagian atas. Memandangkan konfigurasi, kacang M8 atau M6 dimeterai dalam sokongan.
 4. Peringkat seterusnya meletakkan terumbu di atas sokongan panel mesh. Untuk membetulkannya, gunakan tanda kurung dan bolt yang sepadan. Dalam kes ini, tidak disyorkan untuk mengetatkan skru, kerana pada masa akan datang perlu menyesuaikan bahagian pada sokongan.
 5. Antara lubang kami meletakkan bar, dan kemudian angkat panel bersama-sama dan elemen sokongan yang dipasang. Rukun di dalam lubang, menggantikan grid untuk bar. Berhampiran tiang setiap grid tambahan diperbetulkan dengan bahan buatan.
 6. Sokongan berikut diletakkan di atas tanah, di mana kami meletakkan bahagian pagar seterusnya. Jangan ketatkan skru. Panel (dari sebelah bebas) terlibat dengan lapisan elemen sokongan sebelumnya. Pada dua tiang pertama, ketatkan bolt dengan ketat.

Lampiran grid kimpalan untuk jawatan pagar

Jika anda mengulangi arahan di atas, anda boleh memasang pagar sendiri untuk memberikan panjang yang diperlukan.

Kami memerlukan pagar - hanya 132 m! Mereka harus memasukkan pintu dan pintu pagar.

Pagar 3D - versi moden pedang pagar

Apa pagar yang tidak anda lihat hari ini? Dan kayu biasa, dan dari lembaran profil, dan bata, dan palsu. Kesemuanya mempunyai kelebihan mereka, tetapi mereka juga tidak mempunyai kelemahan. Walau bagaimanapun, mengenai pagar dari 3D grid yang dikimpal dapat dikatakan bahawa ia tidak mempunyai kelemahan, kecuali untuk ketelusan mutlak seperti pagar tersebut.

Fragment bahagian atas pagar

Sebuah grid rod logam yang cukup tebal memenuhi fungsi struktur yang melekat dan pada masa yang sama tidak menghalang cahaya, tidak menyembunyikan keindahan rumah dan plot, secara visual meluaskan sempadannya.

Sudah tentu, semua kelebihan ini boleh membanggakan pagar yang lebih indah, dan ramai yang lebih menyukai mereka, walaupun kos produk yang tinggi. Dan pagar 3D akan terus mendapat populariti kerana kualiti seperti harga rendah dan kelajuan pemasangan.

Pagar 3D adalah pembinaan keratan yang dikimpal dari batang keluli, yang dilampirkan pada sokongan menggunakan pengapit khusus. Ketegaran tambahan pagar dilekatkan pada lengkung berbentuk V yang terletak di atas batang rod, diperkuat dengan rod mendatar (lihat gambar di atas). Profail spatial mendatar ini juga memberikan reka bentuk nama 3D.

Ia sesuai untuk pembinaan pagar untuk kotej negara, perkampungan perimeter perimeter, alasan sekolah, tempat letak kereta, kompleks sukan dan gudang, kilang, dll.

Skop ini tidak terhad kepada isi rumah persendirian

Pagar 3D dari pengilang dibekalkan sedia untuk pemasangan dan terdiri daripada unsur-unsur berikut:

 • Mesh seksyen 2.5 meter lebar dengan beberapa pengukuh mendatar dikimpal dari rod bersalut zink besi. Ketinggian bahagian boleh berbeza, dalam versi standard ialah 1.5-2.5 meter. Saiz sel grid standard adalah 50x200 mm, tetapi ia boleh diubah atas permintaan pelanggan.

Untuk rujukan. Diameter minimum rod ialah 3.7 mm, tetapi ia lebih tebal. Sebagai contoh, pagar grid Gitter 3 D yang dikimpal diperbuat daripada rod sehingga diameter 5 mm.

 • Sokongan tiang bulat atau bahagian tengah dengan lubang pemasangan dan ketebalan dinding dari 1.5 hingga 2 mm. Tiang dilengkapi dengan palam khas untuk mencegah penembusan kelembapan atmosfera ke dalamnya.

Perhatian sila. Bergantung pada kaedah pemasangan, tiang boleh disiapkan dengan bebibir atau sokongan skru.

 • Pengikat Khas - klip logam dan plastik dan staples.

Semua komponen tahan terhadap pengaruh iklim. Pagar mesh yang dikimpal mempunyai serbuk atau salutan PVC, tiang pendukung adalah serbuk bersalut dalam mana-mana warna jadual RAL atas permintaan pelanggan.

Populariti semakin meningkat dari pagar 3 D diperoleh kerana banyak sifat dan ciri-cirinya.

 • Ketelusan yang tinggi memastikan pergerakan udara dan cahaya matahari yang tidak terhalang kepada penanaman dan perladangan, tidak mengehadkan ikhtisar. Pada masa yang sama, pagar sedemikian dapat melindungi laman web daripada akses tanpa izin kepadanya oleh tetamu yang tidak diingini. Itulah sebabnya permintaan yang tinggi untuk 3D pagar untuk kotej, plot taman, dan kawasan-kawasan lain, yang ditanam buah-buahan, sayur-sayuran dan bunga.
 • Kos rendah berbanding dengan banyak jenis pagar lain adalah faktor lain yang mempengaruhi pilihan pagar tersebut.
 • Pemilihan mana-mana warna, sepadan dengan reka bentuk tapak dan terletak di atasnya bangunan.

Sokongan jawatan dan kekisi boleh menjadi satu atau berbeza warna

 • Kelajuan tinggi pemasangan. 3 D pagar dengan cepat dan mudah dipasang dari bahagian individu kerana pengikat khas. Kebanyakan masa yang diambil untuk memasang tiang, tetapi jika anda melakukannya bukan dengan tangannya sendiri, dan menggunakan khidmat pakar dari teknik-teknik profesional dan alat, pemasangan mengambil masa yang sangat sedikit, walaupun pada berjalan sangat lama.

Penggerudian tanah untuk pemasangan sokongan

 • Kualiti dan kebolehpercayaan. 3 pagar membantah kepercayaan popular bahawa murah tidak boleh berkualiti tinggi. Teknologi pembuatannya didasarkan pada kimpalan bulat, berkat yang bar grating hampir mustahil untuk pecah. Oleh itu, kebolehpercayaannya tidak kalah dengan pagar logam atau pagar batu.
 • Ketahanan. Menyediakan perlindungan luaran yang berkualiti bagi semua elemen struktur.
 • Ringan. Setiap bahagian mempunyai berat kecil, yang membolehkan anda memasang pagar untuk memberi 3D tanpa menggunakan teknologi dan sebilangan besar pembantu.
 • Kemudahan operasi. Sepanjang perkhidmatannya, yang boleh mencapai 15-20 tahun, pagar 3D tidak memerlukan sebarang penjagaan atau pembaikan dari anda.
 • Penampilan estetik dan moden.

Pengeluaran pagar 3D dilakukan oleh banyak perusahaan Rusia mengenai peralatan yang diimport, menurut teknologi dan piawaian Eropah.

Barisan kimpalan untuk pengeluaran pagar 3D

Antara yang paling popular adalah pagar TerraFence, Fensys, City, Gitter. Kesemuanya adalah berkualiti tinggi, hayat perkhidmatan yang panjang, dan tidak memerlukan penyelenggaraan dan pelaburan tambahan sepanjang tempoh operasi.

Pemasangan pagar dari mesh yang dikimpal

Seperti yang telah disebutkan, terima kasih kepada reka bentuk modular, pagar 3D dengan mudah dan cepat dipasang pada sokongan menggunakan pengikat khas. Anda boleh melakukannya sendiri tanpa mengalami sebarang pengalaman. Tugas utama adalah penanda tepat dan pemasangan tiang yang berkualiti tinggi di sepanjang perimeter pagar.

Terdapat beberapa cara asas untuk memasang tiang: menumpuk, menelan, memasang bebibir dan cerucuk skru. Selepas membaca video yang dibentangkan di halaman ini, anda boleh memahami bagaimana salah satu daripada mereka dilaksanakan.

Dan kemudian kita akan memberitahu secara ringkas tentang setiap.

 • Konkrit boleh dilakukan sebahagian atau semua kedalaman bahagian bawah tanah sokongan. Pilihan pertama digunakan pada tanah yang cukup kuat. Tiang itu dikebumikan di tanah dengan jarak kira-kira 1 meter, tetapi hanya separuh bahagian atas pengebumian itu dikumpulkan. Konkrit lengkap digunakan pada tanah pukal ringan dan lemah.

Perhatian sila! Arahan itu memerlukan pemasangan modul jejaring di tiang harus dilakukan hanya selepas konkrit telah benar-benar mengeras.

 • Buttering dengan runtuhan. Lajur dipasang di lubang pra-gerudi sekurang-kurangnya satu meter secara mendalam, selepas itu secara beransur-ansur dipenuhi dengan pasir dan kerikil dengan pecahan 5 hingga 20 mm dan ditekan dengan teliti. Dalam kes ini, anda harus memantau kedudukan menegak sokongan.

Untuk rujukan. Kaedah ini baik untuk tanah yang lembap dan rawa dengan kandungan tanah liat yang tinggi.

 • Pemasangan pada bebibir dilakukan apabila terdapat asas jalur siap sedia. Bebibir yang dikimpal kepada tiang mempunyai beberapa lubang pelekap di mana ia dipasang pada asas dengan bolt anchor.

Pasang dengan bebibir

 • Pemasangan pada buasir skru untuk pagar dilakukan dengan cepat dan tanpa kotoran berlebihan. Buasir dengan bebibir hanya disikat ke dalam tanah, selepas itu tiang-tiang tiangnya diikat ke mereka.

Pagar untuk memberikan 3D adalah mudah untuk dipasang pada sokongan skru

Kaedah ini adalah yang paling cepat dan paling kurang tenaga kerja semua. Pemasangan bahagian boleh bermula dengan segera selepas pemasangan sokongan, tanpa menunggu pengeringan konkrit.

Dengan setiap kaedah ini, adalah perlu untuk memerhatikan padang tepat antara pendukung, sama dengan lebar satu modul - 2.5 meter.

Bahagian kerja ini biasanya tidak menyebabkan kesukaran walaupun dengan pemasangan sendiri. Pengeluaran pagar 3D termasuk pembuatan modul lebar yang sama dan susunan lubang di tiang untuk pengancingnya.

Oleh itu, selepas memasang sokongan anda hanya perlu menetapkan panel pada sokongan menggunakan alat khas yang termasuk dalam kit: pengapit, staple atau plat tekanan dengan bolt dan kacang.

Varian berputar pada kolar dan pada kasut

Satu-satunya kesukaran ialah pembentukan sudut. Oleh kerana pada setiap lajur terdapat hanya satu baris lubang, yang kedua akan perlu gerudi dengan sendirinya suatu gerudi pada logam diameter tertentu. Walaupun anda hanya boleh menggunakan skru logam untuk melampirkan bahagian itu kepada sokongan.

Mana-mana jenis pagar mempunyai kelebihannya. Pagar kayu - indah dan mesra alam, batu atau konkrit - adalah pepejal dan tahan lama, pagar dari lembaran berprofil mudah dipasang dan diselenggara.

Satu grid 3D mempunyai semua kelebihan tersenarai di atas, tetapi hampir tidak ada kelemahan. Oleh itu, ia tidak menghairankan bahawa ia adalah pilihannya yang semakin banyak pemilik rumah dan pengurus pelbagai perusahaan.

Pagar 3 d

Kuat dan boleh dipercayai

Pagar 3D adalah pagar bahagian logam, yang terdiri daripada rod besi yang dikimpal bersama. Mereka diperbuat daripada keluli tergalvani, yang menjamin kekuatan dan ketahanan produk. Reka bentuk sedemikian menjadi sangat popular kerana berkualiti tinggi dan harga yang berpatutan. Digunakan secara meluas di wilayah rumah negara, kemudahan industri, sukan dan taman permainan kanak-kanak, tempat letak kereta, institusi pendidikan dan lain-lain.

Kelebihan reka bentuk pagar 3D

Kelebihan yang paling penting dalam pagar 3D adalah kekuatan struktur . Ia dicapai dengan menggunakan batang logam menegak dengan lengkung volumetrik dalam bentuk gelombang. Selekoh itu menguatkan kekuatan patah melintang. Mereka boleh dilakukan di beberapa tempat.

Sebagai tambahan kepada rod menegak, terdapat sambungan rod mendatar dalam struktur.

Selain kekuatan, pagar 3D mempunyai beberapa kelebihan:

Eksploitasi jangka panjang terhadap pagar tersebut disediakan kerana fakta bahawa mereka menggunakan teknologi lapisan multilayer.

Biasanya, tiga jenis bahan pelindung digunakan:

 1. Lapisan pertama adalah zink. Ia memberikan struktur rintangan khusus kepada kakisan.
 2. Selepas lapisan zink, nanokeramik digunakan. Ia bertindak sebagai perlindungan tambahan terhadap proses menghakis dan pengaruh pelbagai faktor persekitaran (ultraviolet, suhu tinggi dan rendah).
 3. Lapisan terakhir adalah salutan polimer. Ia melindungi produk daripada calar, cip dan kerosakan lain.

Rata-rata, pagar 3D berkhidmat kira-kira 60 tahun.

Kos rendah pagar mungkin disebabkan oleh kos rendah untuk bahan mentah dan kemudahan perhimpunan. Pada pemasangan, anda juga boleh menyimpan, kerana pengeluar dibekalkan dengan arahan pemasangan terperinci.

Struktur logam kelihatan baik di mana-mana wilayah. Gamut warna yang luas produk menyumbang kepada penciptaan reka bentuk unik laman web ini, membolehkan anda memilih warna yang dikehendaki, digabungkan dengan landskap sekitarnya.

Ketelusan pagar tidak menghalang penembusan cahaya matahari ke dalam halaman dan secara visual meluaskan sempadannya.

Reka bentuknya ringan, yang menjadikannya mudah untuk memasang pagar 3D tanpa melibatkan peralatan berat dan sebilangan besar orang.

Bar grid logam begitu kuat sehingga hampir mustahil untuk memecahkannya. Sukar untuk sampai ke penyerang di wilayah berpagar.

Komponen apa yang diperbuat daripada pagar 3D?

Ketinggian pagar 3D adalah, sebagai peraturan, maksimum 2.0 m. Tetapi jika anda mahu, anda boleh memesan reka bentuk ketinggian mana-mana.

Pagar seperti itu pembinaan keratan, yang sangat memudahkan proses pemasangan.

Pagar 3D terdiri daripada komponen berikut:

 1. Bahagian logam atau kanvas. Lebar mereka adalah 2.5 m secara purata, ketinggian 1.5-2 m, dan saiz mesh 0.050-0.2 m. Diameter batangnya bervariasi dari 3.5 mm hingga 5 mm;
 2. Menyokong jawatan. Mereka bentuk bulat dan persegi. Di tiang mesti ada lubang untuk jaring logam yang berpasang. Di atas sokongan dipasang colokan khas untuk mencegah kelembapan dan kotoran daripada masuk ke dalam. Pos adalah dengan bahagian bawah yang lebih panjang untuk menumpu lebih jauh ke dalam tanah atau dengan dasar rata untuk melekat pada permukaan keras;
 3. Pengikat. Ia boleh menjadi pengapit logam dan plastik dan staples, pengikat berlubang.

Kerja persediaan dan pemasangan struktur

Pagar 3D dipasang dengan cepat, kerana kesediaan bahagian individu dan pengikat khas. Bahagian yang paling sukar dalam proses penyuntingan adalah pemasangan tiang galas.

Tetapi jika anda mengupah profesional yang berpengalaman, maka prosedur ini tidak akan mengambil banyak masa.

Teknologi pemasangan pagar 3D terdiri daripada beberapa peringkat:

 • Menandakan wilayah. Tanda sudut didefinisikan terlebih dahulu. Mereka dipasang pendukung sementara, yang tali itu dilampirkan. Dengan garis kord yang ditegangkan, pembinaan pagar itu sendiri dipasang. Adalah sangat penting untuk berfikir terlebih dahulu di mana pintu masuk adalah untuk mengira semuanya dengan betul.
 • Pemasangan sokongan galas. Terdapat beberapa pilihan untuk memasang tiang. Apabila dipasang pada permukaan keras, seperti konkrit, jawatan dipasang dengan bolt anchor. Pemasangan dengan kaedah konkrit melibatkan menumpuk tiang jauh ke dalam tanah. Untuk melakukan ini, menggali lubang di kedalaman meter. Pusat lubang disokong dan dituangkan dengan konkrit. Di bahagian bawah setiap lubang adalah wajar untuk menuangkan sedikit runtuhan, yang akan menambah kestabilan tambahan kepada sokongan.

Kaedah lain ialah pemasangan pada buasir skru. Buasir tersebut disikat ke tanah, dan pada bolt asas mereka diikat tiang pendukung. Apabila memasang sokongan, adalah perlu untuk memerhatikan jarak di antara mereka, sama dengan lebar satu bahagian logam.

 • Pemasangan seksyen pagar. Tahap ini adalah yang paling mudah, kerana pengikat khas disediakan terlebih dahulu untuk menetapkan bahagian dalam tiang galas, dan baut dan staples yang sesuai untuk pengikat terletak di set dengan penjaga pintu.
 • Berhubung dengan praktikal, ekonomi dan ketahanan, Pagar 3D semakin digunakan sebagai pagar untuk pelbagai wilayah.

  Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  65 − = 61