ZD kertas dinding di dinding

Kertas dinding 3D - kertas dinding tiga dimensi untuk dinding, jenis apa yang berlaku, cara untuk gam dan di mana untuk membeli

Dunia tidak berdiam diri, teknologi 3d telah memasuki kehidupan kita dan secara beransur-ansur meliputi lebih banyak bidangnya. Khususnya, ini menyangkut hiasan dalaman dengan dinding 3d.

Filem 3D, permainan 3D, lukisan, lukisan pada 3D asfalt adalah contoh paling terang tentang bagaimana anda dapat merasakan sebahagian besar imej pada permukaan rata.

Adakah anda teringat dengan pertunjukan menonton 3d filem pertama anda? Setuju, hebat, hebat, sangat menarik! Terdapat erti sebenar tentang apa yang sedang berlaku dan anda, dan tidak di sisi, tetapi dalam realiti ini! Nampaknya, hanya perlu untuk menjangkau tangan, dan anda boleh menyentuh semua yang anda lihat.

Kertas dinding 3d untuk kertas dinding - imej tiga dimensi

Adakah anda ingin mewujudkan kenyataan sedemikian di rumah? Kini mungkin, terima kasih kepada wallpaper foto 3D. Tetapi mengenai segala-galanya agar ...

Berminat dengan tema hiasan 3d? Kami mengesyorkan anda untuk membiasakan diri dengan bahan yang kurang menarik untuk hiasan - panel 3D untuk dinding.

Wallpaper 3d adalah imej skrin besar format untuk dinding, sebenarnya, perkataan baru dalam bidang bahan penamat. Ciri utama mereka ialah mereka membuat kesan 3d, kesan volumetrik imej. Gambar nampaknya datang dari pesawat dinding terus ke dalam ruang.

Kelebihan wallpaper foto 3D:

 • tahan haus;
 • mudah dibersihkan dengan detergen apa-apa;
 • praktikalnya tidak menghancurkan sepanjang masa;
 • bukan toksik, iaitu diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam;
 • tahan api (dirawat dengan primer yang tidak mudah terbakar).

Wallpaper ini memenuhi semua keperluan moden untuk bahan penamat, akan melayani anda lebih daripada satu dekad.

Apakah wallpaper 3d - tambah dan minus

Mungkin satu-satunya kelemahan mereka ialah lukisan dalam masa boleh mengganggu anda!

Perlu diingat bahawa anda tidak boleh membeli dinding 3d untuk dinding, kerana ia adalah mantel penamat yang agak mahal. Penyebaran harga juga hebat dan bergantung kepada saiz, kerumitan imej, bahan asas, pelbagai wallpaper foto. Selain penyelesaian siap sedia, kini anda boleh menempah wallpaper 3D hampir semua saiz.

Kertas dinding 3D di pedalaman atau di mana ia boleh digunakan

Skop kertas dinding dengan imej tiga dimensi tidak terhad.

 • Di restoran, bar, hotel. Reka bentuk bilik ini akan mengejutkan pelawat dengan keasliannya.
 • Di kelab-kelab malam. Jika anda menambah gambar hebat tiga dimensi di sepanjang perimeter seluruh dewan ke trek yang memekakkan dan main cahaya - kesannya akan menjadi menakjubkan.
 • Di mana-mana tempat tinggal. Di tapak semaian dengan kertas dinding tiga dimensi, bayi anda akan merasa dirinya dalam kisah dongeng. Di dalam bilik kecil dengan bantuan kertas dinding 3D, anda boleh mengembangkan ruang secara visual. Dan di bilik-bilik yang luas kertas dinding tersebut akan membantu untuk membahagikannya ke beberapa zon. Boldly menghias bilik mandi dan dapur mereka - lapisan ini kalis air. Wallpaper 3D sempurna bukan sahaja untuk dinding, tetapi juga untuk siling. Gambar realistik langit berbintang yang berkilauan atau landskap yang hebat akan menyukai semua orang.
 • Dalam industri pengiklanan. Pengiklanan anda mempunyai imej 3D, yang dipamerkan di tempat yang mudah dikunjungi orang, akan menarik perhatian pembeli yang berpotensi lebih cepat daripada yang tradisional.

Oleh itu, kertas dinding 3D adalah penutup dinding sejagat yang boleh digunakan di seluruh tempat.

Selain itu, kain dengan kesan tiga dimensi digunakan untuk menampal permukaan luar bilik. Dalam gambar di bawah adalah idea asal dan sangat kreatif dengan reka bentuk pintu garaj.

Wallpaper 3d di pintu garaj

Wallpaper foto dengan kesan tiga dimensi boleh menjadi standard, tunggal dan panorama.

Nama itu bercakap untuk dirinya sendiri, kertas dinding saiz biasa. Pada kertas dinding seperti gambar tiga dimensi tidak dipilih, sebagai peraturan, ini adalah angka geometrik, abstraksi atau corak yang tidak memerlukan lukisan.

Kertas dinding 3D standard (roll) dengan hiasan merah Kertas dinding 3D standard (roll) dengan hiasan hijau

Wakili serpihan tertentu pada panel pada saiz sewenang-wenang (atau lebih tepatnya). Boleh digunakan untuk melekat pada dinding sebagai elemen bebas atau dihiasi pada kontur dengan bingkai.

Kertas dinding tunggal 3D dengan kesan penstriman Kertas dinding 3D berwarna hitam dan putih

Salutan jenis yang paling popular dan luar biasa untuk dinding. Ini adalah kanvas tunggal, yang direka untuk menyekat seketika seluruh dinding atau bahkan dua. Panjang kanvas semacam itu dapat mencapai beberapa puluhan meter. Di pangsapuri mereka ditempatkan di sepanjang perimeter seluruh bilik.

Panoramic 3d wall-paper - kayu Wallpaper 3d Panoramic - langit malam

Oleh kerana kita bercakap mengenai imej tiga dimensi, perlu diperhatikan dua lagi jenis kertas dinding - pendarfluor dan LED.

Sangat berkesan akan melihat kertas dinding neon. Di siang hari - ini adalah kertas dinding tiga dimensi yang biasa dengan corak yang terang. Tetapi dengan permulaan kegelapan mereka berubah: mereka mula memancarkan cahaya yang lembut dan mengalir.

Menyoroti memainkan peranan penting dalam menggunakan kertas dinding jenis ini. Ia disediakan oleh lampu pendarfluor, yang juga dipanggil lampu lampu hitam. Terima kasih kepada mereka, imej itu memperoleh realisme istimewa, datang ke kehidupan.

Dinding dinding pendarfluor untuk dinding dengan imej tiga dimensi Dinding dinding pendarfluor

Nah, yang paling menarik dalam siri ini akan menjadi hiasan LED (dengan LED backlighting).

Anda boleh mengatakan bahawa ini adalah sistem elektronik keseluruhan, yang terdiri daripada sejumlah besar LED, yang membolehkan anda berulang kali mengubah imej di kehendak dan suasana hati.

Yang paling menarik ialah dengan bantuan aplikasi jauh dan bahkan aplikasi mudah alih, anda boleh memilih warna, kecerahan atau komposisi, mengubah reka bentuk bilik setiap kali.

Kertas dinding LED Kesan kertas dinding LED untuk dinding

Dalam kes ini, perlu dinyatakan, pengeluaran kertas dinding yang diketuai oleh China tidak berbeza kebolehpercayaan, serta jalan raya dalam pemasangan dan penyelenggaraan.

Latar Belakang 3D latar belakang di apron dapur

Jualan dan pembuatan jenis kertas dinding jenis ini dengan syarikat percetakan. Cara paling mudah untuk menempah dinding pukal melalui Internet.

Selain reka bentuk piawai yang dicadangkan, anda boleh memesan kertas dinding dengan cerita yang eksklusif, atau dalam lakaran mereka yang sedia ada (sebagai contoh, gambar a), atau menggunakan khidmat pakar, yang berdasarkan kepada kehendak mewujudkan cerita baru dengan kesan tiga dimensi. Sudah tentu, untuk eksklusiviti perlu membayar, tetapi hasilnya berbaloi!

Dan jangan lupa apabila memilih wallpaper foto 3D: gaya mereka mesti sepadan dengan idea reka bentuk keseluruhan bilik.

Teknologi melekat kertas dinding 3D tidak jauh berbeza dari menggunakan kertas dinding vinil atau bukan tenunan. Walau bagaimanapun, perlu bekerja dengan berhati-hati, tk. kerosakan seperti salutan mahal akan menjadi kasihan. Untuk segala-galanya untuk berjaya, ikut cadangan.

 1. Peranan yang sangat penting dimainkan oleh keadaan dinding itu sendiri. Ia harus sempurna walaupun, tanpa cip, kekasaran dan kecacatan lain. Jaga ini terlebih dahulu (keluarkan kertas dinding lama, lubang zashpaklevat dan kerja persediaan lain).
 2. Wallpaper panorama memerlukan perhatian khusus. Pasting tidak memerlukan ketepatan, tetapi promosi 2-3 orang lagi.
 3. Oleh kerana mereka terpaku pada pita dinding 3D, kemudian dengan sisihan yang sedikit, kesan tiga dimensi akan dilanggar. Oleh itu, pada mulanya "pada kering" meletakkan semua bahagian di lantai untuk membentuk keseluruhan gambar.
 4. Dalam usaha untuk menghapuskan kemungkinan percanggahan, mula gluing jumlah photowall dengan markup yang betul - tahap penggunaan (tahap yang memohon, licin menarik garis menegak di tempat di mana ia akan band berlabuh). Seperti yang anda ketahui, perkara utama adalah untuk memulakan dengan betul, kumpulan lain akan jatuh.
 5. Gunakan gam untuk kertas dinding berat, yang digunakan pada dinding (tidak perlu memohon gam pada kertas dinding).
 6. Perhatikan suhu di dalam bilik, idealnya + 20-25 darjah. Secara semulajadi, tidak sepatutnya ada draf dan perubahan suhu. Dan keperluan ini terpelihara semasa merekat dan selepas itu pada siang hari.
 7. Tepi dipotong hanya selepas ia telah dikeringkan sepenuhnya.

Wallpaper foto 3D untuk dinding adalah salutan penamat sejagat yang akan memerah, menghidupkan semula mana-mana bilik dan menjadikannya unik dan tidak dapat ditandingi. Cuba, berani, dan mimpikan impian anda menjadi kenyataan!

Wallpaper 3d - gambar varian yang menarik

Kertas dinding kreatif 3d - jejak Kertas dinding kreatif 3d untuk dinding - cengkaman tinju Wallpaper 3d untuk dinding - zoo-creative

Wallpaper 3d di bilik remaja Wallpaper 3d di dalam bilik tidur Wallpapers 3d - gunung, gaung Dinding 3D dinding dengan batu bulat Kertas dinding 3D dengan kesan batu gelap Menara Eiffel 3D di dalam bilik tidur Kertas dinding 3D di pedalaman ruang tamu 3D Wall Mural - Abstraksi Kertas dinding 3D di dinding - peta kreatif Kertas dinding foto 3D di dinding - kereta sukan Wallpaper foto 3D di dinding - Hulk

Komen (0)

Projek maklumat mengenai pembinaan rumah dengan tangan mereka sendiri. Penyebaran penuh atau separa bahan-bahan tapak hanya boleh dilakukan setelah perjanjian dengan pentadbir

Wallpaper 3D asal untuk dinding - gambar untuk ruang tamu

Imej tiga dimensi sentiasa menarik untuk persepsi. Jumlah, kesan warna, ilusi rendaman lengkap dalam ruang gambar memberikan emosi yang hebat. Kesan imej 3D boleh berfungsi dengan relaksasi atau sebaliknya, pada toning badan. Gambar-gambar cantik membantu menghilangkan keletihan, tekanan psikologi atau hanya berehat dari maklumat berlebihan. Sebagai peraturan, gambar dalam kualiti yang sangat baik membolehkan anda mempertimbangkan butiran yang paling kecil. Untuk ruang tamu, kertas dinding 3D yang trendi adalah penyelesaian terbaik untuk hiasan dinding, seperti yang dilihat dalam foto dalaman yang dibentangkan, yang mengesankan dengan keindahan dan keaslian imejnya.

Wayarles 3D dalam warna lembut di pedalaman ruang tamu

Terima kasih kepada wallpaper 3D, suasana yang dibuat di dalam bilik dicipta. Sebuah perayaan yang selesa, selesa atau selesa akan memuaskan hati pemilik dan tetamu rumah. Imej tiga dimensi, yang menembusi bilik dari dinding ruang tamu, akan menangkap semua perhatian dan dengan serta-merta tenggelam dalam subjek fotografi. Reka bentuk ini akan menjadi topik yang menyenangkan untuk perbincangan, subjek kajian dan tiruan.

Setiap tema pada kertas dinding dengan imej 3d jelas digambarkan dan mudah menjadi sebahagian daripada projek reka bentuk. Selain itu, kertas dinding ini terpaku bukan sahaja di dinding, tetapi juga sebahagiannya di siling atau pintu. Perkara utama adalah menentukan bagaimana mereka akan digabungkan dengan kemasan siling, lantai, perabot dan tekstil. Kertas dinding sedemikian adalah penyelesaian yang baik bukan sahaja untuk mewujudkan pedalaman baru, tetapi juga untuk melakukan pembaikan kosmetik. Memilih imej yang betul dan menggantikan beberapa aksesori, anda boleh mendapatkan ruang tamu yang baru. Masa dan kos bahan akan minimum.

3 D kertas dinding akan membantu untuk meletakkan kawasan asal

3 D kertas dinding dalam warna cahaya akan membantu meningkatkan ruang tamu secara visual

3 D kertas dinding bukan cara yang mahal untuk memberi keaslian ke bilik

Konsep 3d berasal dari tiga dimensi. Ini adalah satu dimensi tiga dimensi. Setiap objek boleh dipertimbangkan tiga dimensi, kerana ia mempunyai tiga dimensi - lebar, panjang, tinggi. Lukisan pada hiasan foto dicipta terima kasih kepada teknologi khas dan grafik tiga dimensi. Walaupun proses itu sentiasa bergerak ke hadapan, kita boleh menjangkakan bahawa dalam masa terdekat, banyak bahan hiasan akan mempunyai sifat yang sama.

Pesanan individu menganggap pilihan pelanggan mana-mana imej dan fabrikasi kertas dinding pada bahan khas. Foto-foto foto di pedalaman ruang tamu dalam foto mempunyai imej 3d kerana zarah-zarah khas yang mencerminkan cahaya dan refracting dalam arah yang dikehendaki. Selain memilih gambar untuk wallpaper seperti itu, ingat pencahayaan khas dan peraturan untuk penempatannya. Pilihan terbaik adalah lampu dengan cahaya ultraviolet. Mereka menyumbang kepada dimensi imej di dinding. Ini helah mudah akan membantu untuk menunjukkan sepenuhnya keindahan dan realisme wallpaper foto moden.

Imej dalam format yang luas mempunyai jumlah tertentu. Ia adalah jumlah ini yang menjadi sebab popularitinya. Perasaan memindahkan gambar dari dinding ke dalam bilik itu mengejutkan dan menarik. Teknologi pembuatan adalah serupa dengan membuat kertas dinding foto:

 • Memodelkan gambar pada komputer;
 • Pemilihan warna dengan bantuan program khas;
 • Percetakan atas dasar roll.

Hutan musim panas dalam format 3 D

Mawar besar di dinding di ruang tamu

3 D kertas dinding sangat bagus untuk ruang kecil

Kertas boleh terdiri daripada beberapa jenis - bukan tenunan, vinil atau kertas. Wallpaper 3d dibahagikan kepada beberapa jenis:

 1. Standard. Imej tanpa memilih lukisan. Ia boleh menjadi corak, bentuk geometri, perhiasan;
 2. Single. Ini adalah gambar diri atau serpihan kecil yang boleh dilekatkan pada dinding atau partisi bilik. Boleh dibingkai dan mempunyai saiz yang berbeza;
 3. Panoramik. Pada kanvas tersebut ditempatkan lukisan global, dan mereka berbeza dalam ukuran. Mereka segera dipasang di beberapa dinding dan membuat cerita sangat realistik;
 4. Pendarfluor. Satu cahaya kecil di dalam bilik gelap dicapai kerana kandungan bahan khas dalam komposisi cat pada kertas dinding. Apabila menggunakan lampu neon pada waktu malam, imej menjadi hebat;
 5. Cahaya LED. Lukisan semacam itu biasanya digunakan bersama dengan lampu tambahan. Ini adalah sistem keseluruhan, yang dikawal oleh panel dan menukar imej pada kehendak. Ia adalah yang paling mahal dan rumit dalam pendaftaran.

Bunga-bunga besar di dinding di ruang tamu

Hiasan dalam format 3 D akan menjadi pilihan yang baik untuk ruang tamu

Untuk mendapatkan gloss di permukaan kertas dinding, ia dilaminasi. Permukaan dengan kesan matte biasanya mempunyai tekstur kasar. Bahan terbaik untuk membuat salinan mewah paling mahal adalah viskosa dan sutera. Dan untuk meningkatkan rintangan haus dan kekuatan, salutan khas digunakan.

Pereka imej bentuk lebar memohon untuk menyelesaikan beberapa masalah sekaligus - reka bentuk terang, pembetulan saiz bilik, kesatuan semua elemen hiasan dalam satu gaya:

 • Imej besar yang besar menghiasi seluruh dinding atau bahagian individunya. Contohnya, untuk membahagikan bilik ke kawasan-kawasan tematik;
 • Di dalam bilik kecil imej tersebut dengan mudah akan memberikan peningkatan optik dalam ruang;
 • Untuk kesinambungan yang lebih besar, warna semua dinding harus berada dalam julat cahaya tunggal. Shades hangat akan menjadikan bilik lebih selesa, dan yang sejuk lebih luas;

Warna-warna hangat akan membantu menjadikan ruang tamu sebagai selesa dan selesa

Aksen di ruang tamu hanya disyorkan untuk kertas dinding 3 D

Penting! Konsep umum ruang tamu hanya perlu disokong oleh wallpaper 3D. Lebih baik foto di dinding harus menjadi penerusan tema umum, dan bukannya objek menjerit yang berasingan.

 • Lukisan abstrak sesuai untuk bilik moden atau berteknologi tinggi. Untuk klasik, gambar panorama lebih mudah diterima. Sudah tentu, gambar di panorama mesti sesuai dengan undang-undang genre seluruh ruang tamu;
 • Sesetengah versi wallpapers 3d sempurna sepadan dengan panel dinding atau hiasan hiasan.

Apabila menyediakan permukaan untuk melekit kertas dinding 3d, pastikan semua permukaan rata. Malah kecacatan kecil boleh merosakkan kanvas, dan mengganggu imej. Untuk memasang ke dinding, pelekat dipilih yang digunakan terus ke dinding. Apabila bekerja dengan kertas dinding 3D untuk dinding, perhatikan rejim suhu dan memantau ketiadaan draf. Terdapat beberapa contoh reka bentuk untuk ruang tamu.

Pilihan yang sangat baik ialah 3 D kertas dinding dengan tumbuh-tumbuhan hijau

Aksen terang di ruang tamu putih dalam bentuk kelopak merah jambu

Bunga besar pada gambar 3 D menambah kesegaran hidup

Idea untuk pedalaman dengan dinding 3d

Apabila menghias bilik, tujuannya biasanya diambil kira dan, selaras dengan ini, pilih arah gaya. Ruang tamu boleh mengambil alih mana-mana projek kreatif. Di rumah-rumah yang luas ia menampung banyak tetamu dan berfungsi sebagai tempat untuk pelbagai cuti. Di flat kecil, kecuali untuk penerimaan tetamu, adalah tempat kegemaran untuk komunikasi seluruh keluarga. Beberapa idea agak mudah dilaksanakan:

 • Pemandangan gunung-gunung yang terbenam salju dalam nada putih dan biru. Di satu pihak, warna biru berfungsi dengan baik pada keadaan mental seseorang, dengan cepat menenangkan dan menyesuaikan diri dengan suasana perniagaan. Di sisi lain, bilik dalam warna sejuk menjadi oasis kesegaran di musim panas, sambil meningkatkan bilik kecil;
 • Tema ruang boleh dilihat di salah satu dinding dan siling. Planet misterius, nebula, imej bintang dan kapal menawarkan ruang seluruh ruang untuk menyokong topik ini. Ini dipromosikan oleh dinding pepejal, nada kelabu-kelabu berlamina, lampu sorot terbina dalam;
 • Pemandangan panoramik dengan rumah dan taman adalah latar belakang yang sangat baik untuk penempatan perabot di ruang tamu. Terletak di atas sofa, anda boleh mendapatkan lebih banyak rasa berada di hutan lebih kerap di air terjun. Atau di taman, di antara bunga-bunga mekar;

Jejak hutan pada 3 D wallpapers akan menjadi pilihan yang sangat baik untuk ruang tamu

Gelombang laut di pedalaman ruang tamu

 • Foto bandar malam itu akan mewujudkan suasana istirahat di bumbung megacity atau ia akan dengan mudah menyokong suasana pesta;
 • Pantai pantai azure di dinding, perabot rotan, kayu tropika dan permaidani mengulang warna pasir akan mencipta ilusi lengkap kehadiran di tepi pantai. Muzik dan koktail yang sesuai akan membantu untuk berehat selepas hari kerja kepada pemilik apartmen;
 • Di ruang tamu seorang gadis muda, bunga berwarna terang, rama-rama dan perhiasannya agak sesuai. Banyak bantal berwarna-warni yang lembut, kerusi-kerusi tangan yang cantik, hiasan perabot emas dan perak akan mewujudkan mood romantik dan bermimpi;

Mawar besar akan menjadi pilihan yang sangat baik untuk ruang tamu gadis muda

Rumpai ceri halus menghiasi mana-mana ruang tamu

 • Imej muzium, istana lama atau galeri seni sesuai untuk pencinta keamanan dan keselesaan. Gaya klasik secara organik akan mengambil gambar 3D seperti itu;
 • Di ruang tamu yang luas di rumah besar negara, imej 3d bunga besar digunakan. Bergantung pada warna pedalaman, ia boleh menjadi mawar teh, krisan putih atau imej glade mekar;
 • Untuk ruang tamu dalam gaya eko memilih gambar-gambar hutan hujan atau landskap dengan air terjun, haiwan dan bunga.

Air terjun yang elegan di ruang tamu di 3 D wallpaper

Apabila memilih kertas dinding, pastikan anda memberi tumpuan kepada saiz, ketinggian dan tahap pencahayaan bilik. Di dalam bilik kecil, gambar yang terlalu besar tidak akan sesuai, kerana ia akan menghasilkan kesan tekanan. Dan, sebaliknya, di dalam bilik besar lukisan halus hilang, dan ia kelihatan tidak sesuai. Anda boleh mengambil kira nasihat pereka mengenai pemakaian wallpaper foto di pedalaman:

 • Di ruang tamu kecil, lebih baik menggunakan kertas dinding dengan perspektif visual. Gosok mereka lebih baik di seluruh kawasan dinding. Teknik ini membolehkan anda memaksimumkan ruang;
 • Warna pastel halus mengurangkan tekanan corak yang besar, dan bahagian gelap bilik optik dikeluarkan;
 • Di pedalaman ruang tamu yang luas dengan banyak cahaya matahari, anda boleh menggunakan kertas dinding apa pun. Imej yang besar, tekstur tiga dimensi, glitter atau multicolor boleh diletakkan di mana-mana dinding. Satu-satunya perkara yang perlu anda perhatikan ialah perabot. Jika kertas dindingnya cerah, maka perabot adalah lebih baik untuk memilih warna yang lebih tenang. Dan sebaliknya, jika aksen yang terang itu perabot, maka, kertas dinding tidak boleh menarik perhatian. Gloss pada kertas dinding boleh diterima di dinding di tepi tingkap. Dengan cahaya langsung cahaya akan ada silau, yang mengubah imej;
 • Untuk membahagikan bilik ke zon, anda harus memilih corak mengikut makna setiap tempat. Untuk bersantai dan landskap rehat yang bermutu tinggi, gambar tumbuhan, takungan akan didekati. Untuk sebahagian daripada bilik, direka untuk penerimaan tetamu, secara organik sesuai dengan lukisan abstrak, gambar-gambar megacities petang.

Gumpalan hutan di ruang tamu kecil

Bandar malam di sebuah dewan kecil

Lapisan 3d moden mempunyai kelebihan yang tidak boleh diabaikan. Mereka memenuhi keperluan keselamatan dan dihasilkan untuk sebarang projek. Di samping itu, mereka mempunyai sifat tertentu:

 • Pakai rintangan;
 • Perlindungan daripada sinaran UV. Terima kasih kepada ini, mereka mengekalkan penampilan menarik mereka untuk masa yang lama dan tidak pudar;
 • Mudah menyerah kepada penjagaan lembap;
 • Tidak toksik;
 • Tahan api kerana rawatan dengan komposisi khas.

Penutup dinding dengan kelantangan 3d menjadikan mana-mana ruang tamu asal. Anda boleh mengalahkan sebarang cerita. Sama ada kafe musim panas atau bunga, sungai atau pantai, adalah penting untuk memilih perabot yang sesuai dan butiran dalaman.

Pantai di ruang tamu akan membantu untuk terjun ke suasana musim panas 24 jam

Pembahagian sempurna akan membantu meningkatkan dan menyegarkan semula bilik

Di ruang tamu kecil, disyorkan untuk memohon wallpaper 3d di pedalaman, seperti yang ditunjukkan dalam foto. Laman-laman berasingan akan meningkat, dan menyegarkan semula ruang.

Nasihat! Lihat imej 3D terlebih dahulu. Agar imej menjadi hebat dan besar, anda perlu melihatnya dari jarak tertentu. Sekiranya ruangan itu terlalu kecil, kesan 3D mungkin tidak muncul.

Sekiranya tidak ada kemungkinan untuk menempelkan kertas dinding 3d di dinding, maka patut dipertimbangkan untuk meletakkannya di siling, pintu masuk atau perabot. Apabila terpaku ke siling, gunakan model dari penguasa pendarfluor. Imej yang paling menakjubkan akan menjadi langit yang berbintang. Kesan visual akan dicapai, pengubahsuaian pedalaman dijamin.

Kertas dinding 3D: katalog foto dalaman, teknik reka bentuk dalam hiasan

Di pasaran bahan penamat sentiasa ada barang baru yang baru, dan ia tidak mudah untuk difahami sebegini. Artikel ini membincangkan secara terperinci seperti jenis bahan kemasan yang popular sebagai kertas dinding 3D: katalog foto penyelesaian siap sedia dengan jelas akan menunjukkan semua maklumat yang dibentangkan. Juga akan dianggap sebagai kelebihan dan kekurangan, jenis utama wallpaper foto 3D, bagaimana mereka berbeza dan bagaimana menggunakannya di bahagian dalam apartmen.

Kertas dinding 3D sering digunakan untuk menghiasi bahagian dalaman bilik-bilik yang berbeza

Ciri-ciri menggunakan kertas dinding 3D untuk dinding

Terdapat banyak cara untuk menghidupkan semula reka bentuk bilik yang bosan. Salah satu pilihan yang paling praktikal, berkesan dan murah - dinding kertas 3D untuk dinding. Contoh-contoh foto dengan jelas menunjukkan bagaimana pangsapuri yang berubah secara radikal berkat kertas dinding sedemikian.

Wall-kertas di dinding mampu mengubah persepsi visual

Walaupun wallpaper 3D sesuai dengan hampir semua reka bentuk, mereka membuat kesan yang paling besar di jauh. Walau bagaimanapun, di Internet anda dapat mencari contoh-contoh indah penggunaan wallpaper foto stereoskopik di pedalaman pangsapuri kecil atau bahkan gostinok. Perkara utama ialah memilih gambar yang betul, saiz dan warna kertas dinding, dan pilih tempat untuk mereka di pedalaman dengan betul.

Kertas dinding tiga dimensi dengan imej pokok yang sempurna untuk pencinta alam

Untuk meningkatkan kesannya, anda juga boleh meletakkan lampu ultraviolet, sebagai contoh, lampu kayu atau lampu BLB. Cahaya yang dipancarkan oleh mereka hampir tidak boleh dibezakan dengan mata manusia, tetapi ia memberikan kedalaman dan realisme khusus kepada imej. Pemasangan luminair tersebut memerlukan kos kewangan tertentu, tetapi kesan imej tiga dimensi yang diterangi pada sudut yang betul akan menjadi tidak dapat dilupakan.

Kertas dinding 3D - trend dalam reka bentuk dalaman

Kelebihan utama wallpaper foto 3D

Wallpaper foto dengan kesan 3D dicirikan oleh rintangan haus yang baik dan memenuhi semua keperluan keselamatan kebakaran. Mereka diperbuat daripada bahan-bahan mesra alam, dan mereka pun lulus udara, ia boleh digunakan walaupun dalam bilik kanak-kanak. Ini kertas dinding tidak takut kelembapan, kotoran, suhu melampau, sinar ultraviolet, dan kemudian menjaga mereka tidak akan menyebabkan apa-apa masalah - paling mudah mencuci kotoran bahan pencuci konvensional atau sabun yang mudah dan air. Hayat perkhidmatan mereka melebihi 10 tahun, dan dari masa ke masa mereka tidak terbakar dan tidak hilang penampilan asal mereka.

Kertas dinding 3D dengan imej laut memberikan peluang untuk menikmati pemandangan yang menakjubkan setiap hari

Wallpaper 3D sangat hiasan. Tidak seperti kertas dinding konvensional, begitu popular beberapa dekad yang lalu, mereka membenarkan bukan sahaja untuk menghiasi bilik, tetapi juga mencipta ilusi realiti imej yang digambarkan pada mereka.

Dinding volumetrik dengan imej puncak gunung

3D wallpaper-seperti "menolak" dinding, melampirkan kedalaman ruang, dengan itu dengan mudah menyembunyikan kelemahan perancangan. Dengan bantuan mereka, anda secara visual boleh membesarkan bilik, mengembangkan koridor sempit, menaikkan siling rendah. wallpaper 3D yang indah di dinding (gambar atas sumber internet menawarkan banyak penyelesaian menarik) akan menjadi elemen utama reka bentuk, dan di dalam dewan yang besar dan koridor biasa, yang sering tidak dapat mencari tiada tempat untuk perabot yang paling kecil, dan tidak juga untuk idea-idea reka bentuk kompleks.

Kertas dinding-lembapan yang tahan lasak dan boleh dibasuh untuk bilik mandi

Mereka juga sering digunakan untuk memisahkan ruang ke kawasan fungsional. Ia dicapai bukan sahaja kerana saiz atau imej, tetapi juga kerana penyelesaian warna mereka.

Mana-mana apartmen akan menjadi unik dengan wallpaper dinding 3D. Katalog foto yang dibentangkan di laman web khusus akan membantu membuat pilihan yang tepat. Laman-laman yang sama ini sering menawarkan pelanggan untuk membangunkan kertas dinding pada pesanan individu. Apabila semua soalan dipersetujui, proses percetakan 3D akan mengambil masa hanya beberapa jam.

Menggunakan lukisan 3D di pedalaman moden

Wallpaper 3D mempunyai kelemahan tertentu. Walaupun mudah merekatkan, permukaan di bawahnya mesti terlebih dahulu disesuaikan dengan teliti. Mana-mana sendi, lubang atau kekasaran akan menafikan semua kelebihan mereka, termasuk kesan realistik imej. Berkenaan dengan terus menampal dinding dengan wallpaper foto, dalam kebanyakan kes, mempunyai sedikit pengalaman yang boleh anda lakukan tanpa bantuan pakar. Walau bagaimanapun, dalam proses kerja, anda perlu memastikan bahawa bahan itu diletakkan dengan sangat sama rata, tanpa herotan sedikit pun. Benar, apabila memasang beberapa jenis kertas dinding tanpa profesional, anda tidak boleh lakukan.

Lukisan dinding tiga dimensi - seni yang luar biasa dan luar biasa

Nasihat berguna! 3D-wallpaper diperbuat daripada poliester, jadi apabila ia disisipkan, disyorkan untuk menggunakan gam untuk kertas dinding berat. Untuk kebolehpercayaan yang ditambah, PVA boleh ditambah kepadanya.

Wallpaper foto dengan kesan 3D secara visual boleh menukar mana-mana bilik

Wallpaper 3D sukar dibeli di kedai bangunan. Selalunya mereka perlu diperintahkan di laman khusus yang menawarkan perkhidmatan pelbagai syarikat percetakan. Laman-laman yang sama memberikan maklumat terperinci mengenai pemilihan gambar, harga wallpaper 3D untuk dinding dan aplikasi yang sesuai.

Landskap dinding cantik di hiasan bilik tidur

Dengan cara ini, kos yang tinggi dianggap salah satu kelemahan mereka. Ia adalah beberapa kali lebih tinggi daripada harga wallpaper konvensional dan berbeza-beza bergantung kepada:

 • sejenis wallpaper 3D;
 • kerumitan imej;
 • kaedah percetakan;
 • bahan asas (bukan tenunan, vinil, kain).

Cetakan yang popular untuk percetakan pada kertas dinding - wira filem kegemaran anda

Malah lebih mahal adalah hiasan tersuai, walaupun dalam kes ini anda boleh memilih bukan sahaja lukisan (bahkan boleh menjadi lakaran atau foto anda sendiri), tetapi juga saiz kanvas. Secara umum, harga tinggi bahan penamat ini dikompensasi oleh hayat perkhidmatan mereka yang panjang dan kemudahan penyelenggaraan.

Kertas dinding 3D adalah perkataan baru dalam bidang bahan penamat

Kertas dinding 3D: katalog jenis utama, ciri dan kaedah percetakan

Di kedai dalam talian pelbagai pilihan wallpaper 3d untuk dinding dibentangkan. Katalog foto dan harga di laman web tersebut sangat mengagumkan dengan kepelbagaian mereka. Ini adalah abstraksi, landskap bandar, landskap semulajadi, flora dan fauna, ruang, kertas dinding dalam gaya fantasi atau anime, tiruan menakjubkan bahan finishing yang mahal dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, semua ini boleh dikurangkan kepada beberapa jenis asas. Dan kemudian memutuskan apa yang terbaik untuk pedalaman tertentu, ia akan menjadi lebih mudah.

Cetakan di kertas dinding menggambarkan dermaga laut

Selalunya membezakan jenis kertas dinding 3D berikut:

 • tunggal;
 • standard;
 • panorama;
 • pendarfluor;
 • LED (kertas dinding dengan latar belakang LED).

Imej Menara Eiffel akan membawa ke pedalaman khas bergaya Perancis

Dinding 3D tunggal, sebagai peraturan, mempunyai sempadan yang jelas dan saiz yang ditentukan dengan ketat. Malah, ini adalah serpihan gambar, unsur yang berasingan dari hiasan, supaya mereka tidak merapikan seluruh dinding. Ia direka untuk mencipta aksen yang terang di dalam rumah. Selalunya ia juga diasingkan dengan cara sempadan warna atau cetakan dalam bentuk bingkai.

Kertas dinding 3D tunggal di dalam bilik lelaki itu

Kertas dinding standard mempunyai jenis gulungan yang biasa, dan lukisan pada mereka kelihatan seperti corak geometri tiga dimensi yang berulang, percetakan etnik atau sayuran, abstraksi. Ini membolehkan mereka digunakan di pangsapuri biasa dan di rumah persendirian, kerana kertas dinding tersebut tidak memerlukan ketat yang sesuai untuk corak dan sangat mudah dipasang. Mereka gam semua dinding di dalam bilik atau memperuntukkan zon berfungsi. Kertas dinding standard membolehkan anda memukul ruang dengan berkesan dengan meningkatkan atau mengurangkannya. Ini adalah yang paling demokratik dari segi jenis harga kertas dinding pukal.

Kertas dinding standard dengan imej tiga dimensi

Kertas dinding panorama adalah kanvas tunggal, yang terpaku sekaligus seluruh dinding atau seluruh ruangan di sepanjang perimeter. Ia berbeza dengan saiznya yang besar (selalunya melebihi beberapa puluhan meter). Kerana kerumitan pemasangan, pelekat jenis kertas dinding ini harus diberikan kepada para profesional, yang dikaitkan dengan biaya kewangan tambahan, tetapi hasilnya layak.

Cetakan asal jalan bandar di dinding di pedalaman

Panoramic kertas dinding bilik perubahan di luar pengiktirafan, "menolak" sempadannya, menggalakkan kesan 3-D yang sama, yang mewujudkan ilusi realisme sahih - lebih kerap ia adalah bandar, luar bandar atau semula jadi landskap, jelas langit malam biru atau laut.

Wallpaper Panoramik 3D di dinding di dalam bilik tidur

Kertas dinding pendarfluor ditutup dengan komposisi khusus (mengandungi fosforus), yang muncul hanya dalam kegelapan. Imej yang dicetak olehnya menduplikat lukisan utama pada kertas dinding. Cat bercahaya itu sendiri tidak membuat kesan 3D seperti itu. Ia juga boleh memproses kertas dinding biasa.

Kertas dinding kanak-kanak dengan imej watak kartun

Bagi wallpaper foto 3D, pada siang hari mereka akan kelihatan seperti kertas dinding panorama biasa, dan pada petang terima kasih kepada komposisi dan lampu pendarfluor yang disebutkan itu akan menyala dengan cahaya terang yang menyala. Ini amat berkesan pada kertas dinding yang menggambarkan pemandangan bandar malam, pelabuhan laut, galaksi, kedalaman laut.

Kertas dinding pendarfluor adalah penyelesaian yang sangat baik untuk memberikan ruang dalaman yang luar biasa dan menarik

Perhatikan! Terima kasih kepada pencahayaan malam, kanvas pendarfluor sering digunakan sebagai kertas dinding untuk dinding kanak-kanak. Katalog foto di laman tematik menunjukkan banyak penyelesaian yang berjaya untuk menggantikan cahaya malam standard yang indah. Walau bagaimanapun, lampu latar ini tidak boleh dimatikan jika, misalnya, ia mula mengganggu tidur atau merengsakan dengan masa. Oleh itu, sama ada ia patut meletakkan kertas dinding seperti di bilik kanak-kanak atau, katakan, bilik tidur adalah isu kontroversi.

Dinding dinding pendarfluor dengan imej bandar malam

Latar belakang LED, sebenarnya, kertas dinding tidak. Mereka adalah satu sistem yang kompleks yang terdiri daripada banyak kecil, terbina dalam khas LED cip. Dengan bantuan apl jauh atau mudah alih, anda boleh dengan mudah mengubah tahap pencahayaan, warna, warna dan bahkan imej itu sendiri. Tingkap-tingkap ini agak sesuai sebagai kemuncak tambahan.

Wallpaper 3D di pedalaman bilik kanak-kanak untuk budak lelaki itu

Tidak seperti pendarfluor, kertas dinding LED boleh dipasang dengan selamat di bilik kanak-kanak. Mereka akan menepati peranan lampu malam dengan sempurna, dan apabila anak tidur, mereka boleh dimatikan. Kelemahan bahan penamat ini termasuk kos yang tinggi dan kerumitan pemasangan (ia mesti dilakukan oleh profesional sahaja).

Wallpaper foto dengan imej asal

Apabila memesan di kedai dalam talian, sebagai tambahan kepada imej yang dikehendaki, jenis kertas dinding, kesesuaian mereka untuk saiz bilik dan idea reka bentuk, anda harus memberi perhatian kepada kaedah percetakan. Ia bergantung padanya, bagaimana tepu dan tahan lama akan menjadi warna pada kertas dinding.

Abstraksi di dinding menonjolkan latar belakang pedalaman putih

Imej dicetak dengan menggunakan:

 • dakwat, bertindak balas terhadap ultraviolet dan di bawah pengaruhnya tegas diserap ke kanvas. Kaedah percetakan ini digunakan paling kerap, kerana ia memberikan yang paling kontras dan kaya dari segi warna, dan juga mempunyai ketahanan yang baik;

 • dakwat pelarut eko. Ini adalah dakwat khas, termasuk zarah pigmen pelarut dan kecil. Dakwat berbeza yang tidak menyenangkan, walaupun tidak bau yang sangat kuat, dan membolehkan anda untuk mencetak imej resolusi tinggi sangat tahan lama, walaupun pada permukaan vinil, tetapi mereka kering untuk masa yang lama;

Menarik di dinding melihat imej warna dalam fotografi makro

 • dakwat lateks. Mesra alam, kering sejurus selepas aplikasi, mengekalkan warna dan penampilan yang asli untuk masa yang lama, tetapi tidak berbeza dalam ketajaman imej. Oleh kerana suhu tinggi diperlukan untuk mencetak berkualiti tinggi, mereka tidak sesuai untuk kertas dinding, substrat yang tidak stabil secara termal.

Kertas dinding 3D dengan imej tangga lama di pedalaman bilik mandi

Kertas dinding ZD di pedalaman: gambar keputusan yang bergaya

Kelebihan utama 3D-Desktop, selain daripada diterima estetika umumnya, ia adalah keupayaan mereka untuk secara drastik mengubah bilik. Mereka membolehkan anda untuk cekap menewaskan ruang yang ada - visual meluaskan atau mengurangkan bilik, meningkatkan atau menurunkan siling, menyerlahkan kawasan berfungsi atau membuat aksen terang yang menakjubkan.

Imej panoramik bandar sangat popular

3D-photo-wallpaper dalam reka bentuk restoran dan kafe

Disebabkan ciri-cirinya, kertas dinding tiga dimensi ideal tidak hanya untuk pangsapuri dan rumah persendirian, tetapi juga untuk restoran, bar, rumah kopi, pusat membeli-belah dan hiburan. Menurut statistik, imej 3D membantu dengan ketara meningkatkan daya tarikan institusi tersebut, dan kadang-kadang - dua kali.

Kertas dinding 3d di pedalaman kafe

Ini tidak menghairankan, kerana kertas dinding tiga dimensi ini memberikan kafe atau restoran individualiti, daya tarikan istimewa, membantu tanpa usaha yang berlebihan untuk mematuhi gaya yang sama. Contohnya, tema kertas dinding Jepun, dari hieroglyphik elegan dan taman Jepun klasik atau kolam dengan gazebo untuk malam panorama Tokyo, sesuai untuk bar sushi atau restoran gaya Jepun.

Imej pada kertas dinding berkesan "mengalir" ke dalam cetakan kain pelapis sofa

Kertas dinding 3D yang paling menguntungkan melihat di premis yang luas, dengan siling besar. Walau bagaimanapun, walaupun bar kecil dari orang-orang yang sering menetap di ruangan bawah tanah, akan bersinar dengan warna baru, jika dinding yang ada untuk menyelesaikan kalimantang 3-D kertas dinding dengan tema di bawah air. Terdapat ribuan penyelesaian, dan tidak ada halangan kepada imaginasi pelanggan, kecuali untuk kos akhir.

Kertas dinding yang cerah dengan gambar gelombang laut

Ia menarik! Ilusi optik, yang dihasilkan oleh wallpaper 3D, telah lama menjadi tarikan pelancong yang bebas. Di seluruh dunia, muzium ilusi tiga dimensi telah diwujudkan. Salah satu yang paling terkenal adalah Muzium Optikal-Illusory di Busan (Korea Selatan).

Fotografi fotografi 3D dalam reka bentuk pangsapuri dan rumah

Selalunya di katalog dan laman web adalah contoh dan gambar kertas dinding 3D di dinding di sebuah apartmen atau rumah persendirian. Ini disebabkan kelebihan yang telah disebutkan dalam bahan penamat ini - estetika, ketahanan, keupayaan untuk mengubah ruang. Sudah tentu, terdapat gambar-gambar foto besar yang mahal, tetapi diberi kehidupan yang sangat panjang, kos-kos ini akan dibayar dengan minat.

Kertas dinding 3D menjadi masa kini untuk pereka

Wallpaper volumetrik sesuai untuk hampir mana-mana bilik. Anda boleh menyisipkan wallpaper foto 3D di dinding untuk dewan (gambar di Internet menawarkan banyak contoh), bilik kanak-kanak dan bilik tidur, dapur dan bilik mandi. Perkara utama untuk mempertimbangkan saiz, tujuan dan gaya bilik.

Kertas dinding, ruang yang luas, dalam reka bentuk sebuah pangsapuri moden. Bagaimana untuk memilih kertas dinding untuk setiap bilik. Imej-imej yang paling bermanfaat untuk bilik-bilik kecil. Dinding gambar di pedalaman moden.

Di sebuah pangsapuri kecil atau sebuah hotel, anda tidak boleh menutup satu atau beberapa dinding dengan kertas dinding panorama. Dari jarak dekat, tidak akan ada kesan, dan bilik itu sendiri akan menjadi lebih kecil dan lebih tidak selesa. Tetapi satu monokrom tunggal atau dengan aksen warna cerah foto berwarna kecil akan menjadi sangat sesuai. Anda juga boleh menggunakan kertas dinding 3D standard dengan cetakan abstrak atau geometri, tetapi menutupnya dengan hanya satu dinding. Sebagai contoh, jika bilik itu sempit dan panjang, ia akan ditempatkan di dinding yang lebih lama. Disebabkan ini, ruang akan menjadi lebih luas, dan bahagian keseluruhannya akan menyamai.

Pengepungan dinding tunggal di pedalaman sebuah pangsapuri kecil

Untuk pangsapuri yang luas peraturan yang sama dikenakan. Jangan gunakan kertas dinding pendarfluor di bilik tidur atau tapak semaian. Untuk sementara waktu, cahaya biru yang dipancarkan oleh mereka dalam kegelapan akan seperti, tetapi apabila ia menjadi bosan, mustahil untuk mematikannya. Atas sebab ini, lebih baik meletakkan kertas dinding LED di tapak semaian atau bilik tidur, dan lampu neon lebih sesuai untuk bilik lain. Mereka akan kelihatan baik di dalam dewan dan bilik mandi. Kertas dinding volumetrik tidak takut kesan kelembapan, kimia atau mekanikal, dan di bilik mandi mereka akan membantu untuk berehat dan menikmati prosedur kedamaian, tenang dan air.

Kertas dinding 3D boleh mengubah mana-mana bilik mandi

Wallpaper pendarfluor sesuai sebagai kertas dinding untuk siling. Juga penyelesaian yang baik adalah melekatkan kertas dinding 3D tersebut ke dinding dapur. Foto di Internet menawarkan contoh kertas dinding neon yang sangat asli untuk ruang makan atau zon apron. Wallpaper foto tunggal atau panorama dalam semangat fantasi dan anime, dengan watak kartun dan cerita dongeng, sesuai untuk kanak-kanak.

Foto-foto foto di pedalaman bilik kanak-kanak untuk seorang gadis

Ruang terbuka fantasi terbuka membuka wallpaper foto 3D untuk dinding ruang tamu. Untuk ruangan ini, anda boleh menggunakan hampir semua jenis wallpaper 3D - dari satu hingga LED. Terutama berkesan akan berada di sini untuk melihat kertas dinding panorama dengan bandar, luar bandar, pantai, serta abstrak dan gambar ruang.

Wallpaper 3d Panoramik adalah cara terbaik untuk mengubah bilik tanpa banyak usaha dan pelaburan masa

Adalah penting untuk diingat bahawa kertas dinding 3D akan menjadi sebahagian daripada pedalaman selama bertahun-tahun, jadi mereka harus dipilih secara bertanggungjawab untuk menjadikan bilik kelihatan harmonis dan menyenangkan penduduk dengan rupa mereka selama bertahun-tahun.

Wall-papers: katalog foto varian sebenar dan bergaya

Kertas dinding yang boleh dibasuh untuk dapur: katalog idea-idea foto untuk reka bentuk dalaman

Kertas dinding, ruang yang luas, dalam reka bentuk sebuah pangsapuri moden

Fresko di dinding: foto, harga, katalog idea menarik untuk dekorasi

Dinding gabungan di dalam dewan: foto, reka bentuk 2017-2018 dan teknik reka bentuk yang popular

Wallpaper desktop: hiasan foto dengan reka bentuk yang menarik

Hebat! Sesuatu yang sangat berjaya, sesuatu tidak sama sekali dalam topik, tapi pada dasarnya - sangat keren!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

+ 18 = 25