Transformers Ikea coffee table

Meja dari IKEA - ada untuk setiap rasa

Di antara pelbagai jadual Ikea anda boleh menemui banyak pilihan menarik. Sekeping perabot yang sesuai akan menemui pelajar, penulis, dan orang yang memerlukan produk semata-mata untuk rekreasi, dan bukan untuk bekerja!

Jadual dari Ikea: maklumat umum dan kelebihan

Produk ini mempunyai banyak kelebihan. Mereka diperbuat daripada bahan yang berkualiti, mempunyai reka bentuk moden untuk setiap selera, anda boleh mencari variasi warna yang berbeza. Sama ada buku itu, atau jadual lain, ia akan kelihatan baik.

Tambahan besar daripada produk ini dari Ikea - pelbagai jenis. Dapur, menulis, komputer ... Pilihannya sangat besar! Dan dalam setiap kategori ini terdapat banyak pilihan yang berbeza dari satu sama lain dalam pengisian, dan dalam reka bentuk, dan dalam ciri-ciri lain.

Kepelbagaian spesies Jadual Ikea

Terdapat banyak pilihan yang akan sesuai dengan orang yang memerlukan perabot ini setakat ini, dan kepada seseorang yang bekerja untuknya dan membuat permintaan yang serius pada perabot.

Folding table-book (pengubah) Ikea

Produk ini mempunyai ciri-ciri yang sangat baik bagi mereka yang tinggal di sebuah bilik kecil atau menyewa penginapan. Dalam keadaan sedemikian, perabot lipat boleh sangat relevan. Transformer akan menjadi pilihan terbaik jika anda hanya perlu menulis atau membaca sesuatu. Ya, untuk pekerjaan tetap atau belajar, dapat menjadi tidak nyaman, tetapi untuk beberapa bisnis cepat untuk satu atau dua jam adalah pilihan yang sangat sesuai.

Ikea meja lipat Ikea mempunyai ciri-ciri yang sangat baik bagi mereka yang tinggal di sebuah bilik kecil atau rumah sewa

Katalog komputer dan meja tulis Ikea

Ia adalah sangat mudah untuk menggunakan katalog apabila mencari kedua-dua produk bertulis dan komputer. Terdapat banyak pilihan, antara barangan anda boleh mencari bukan sahaja jadual langsung, tetapi juga bermaksud komputer riba atau unit sistem. Terutama yang berkaitan mungkin adalah yang terakhir, contohnya, jika seseorang tidak mahu secara khusus membeli meja komputer untuk PC, tetapi ingin membatasi dirinya untuk menulis.

Jadual untuk murid sekolah mesti mempunyai harta tertentu. Sebagai contoh, produk ini sepatutnya dipadankan untuk pertumbuhan kanak-kanak dan sememangnya mudah digunakan. Jika jadual digunakan oleh orang dewasa, dia sendiri membetulkan beberapa kecacatan dalam produk, contohnya, menggunakan berdiri untuk monitor sama jika sekeping perabot terlalu rendah. Walau bagaimanapun, tidak mungkin seorang kanak-kanak akan terlibat dalam hal ini, itulah sebabnya meja yang dia akan melakukan kerja rumahnya haruslah sempurna. Produk sedemikian penuh di kedai-kedai Ikea.

Jadual untuk murid sekolah mesti mempunyai harta tertentu

Pilihan yang sangat mudah untuk seseorang yang kadang-kadang menggunakan meja adalah versi majalah. Jadual-jadual ini boleh sesuai untuk sarapan pagi atau makan malam, atau untuk membaca atau menulis ringkas. Jika seseorang tidak menghabiskan banyak masa di rumah, maka baginya itu adalah pilihan ideal.

Pilihan yang baik adalah jika tempat di apartmen kecil. Jadual sedemikian akan menjadi sangat mudah di pangsapuri-keluarga kecil, atau hanya di pangsapuri satu bilik. Dan jika seseorang menghilangkan satu ruangan, ia tidak mungkin bahawa dia harus memperoleh sesuatu yang lebih bercita-cita tinggi dan teliti.

Di antara meja kopi Ikea, anda boleh menemui banyak pilihan yang berbeza, masing-masing dapat menarik perhatian reka bentuk dan kepraktisan. Anda boleh mencari perabot yang cukup padat, yang akan menjadi penyelesaian terbaik dalam kes di mana ia mungkin untuk membeli hanya satu perabot itu.

Pilihan yang sangat mudah untuk seseorang yang kadang-kadang menggunakan meja - versi majalah

Dapur dan meja makan IKEA

Di kedai, anda boleh menemui pilihan produk yang kaya untuk dapur. Versi besar dan kecil, dengan reka bentuk yang berbeza, akan menarik perhatian gourmets, pencinta makanan, hanya para pecinta estetika. Meja makan yang besar akan menjadi mudah bagi mereka yang mempunyai keluarga besar. Sudah tentu, pilihan ini hanya relevan di bilik besar.

Meja kopi kecil akan menyenangkan bukan sahaja untuk para pecinta kopi, tetapi untuk peminat minuman lain. Reka bentuk, kualiti dan praktikal yang elegan membuat perabot ini sangat sesuai untuk menghiasi pedalaman. Anda boleh menemui banyak dari mereka di kedai-kedai Ikea.

Reka bentuk yang elegan, kualiti dan praktikal membuat perabot ini sangat sesuai untuk hiasan dalaman

Pilihan yang sangat mudah dan menarik adalah produk konsol. Jadual-jadual ini sesuai untuk ruang besar dan kecil. Mereka bukan sahaja praktikal digunakan, tetapi juga sesuai dengan dalaman yang pelbagai. Jika anda ingin sesuatu yang halus, anda harus memberi perhatian kepada pilihan kaca.

Meja kaca mempunyai banyak kelebihan dari segi estetika. Tidak mungkin untuk membayangkan produk yang lebih halus daripada meja dengan meja kaca bulat diatas kaki logam. Ini akan menjadi pilihan yang sangat baik jika pedalaman dihiasi dengan gaya "High-Tech".

Pilihan yang sangat mudah dan menarik adalah produk konsol

Versi kaca sesuai jika:

 • jadual melakukan fungsi hiasan murni;
 • pedalaman dihiasi dengan gaya "Hi-tech" atau yang lain sesuai;
 • Terdapat jadual lain di dalam bilik yang boleh melaksanakan banyak tugas utilitarian.

Di Ikea pelbagai pilihan kaca, dan produk konsol. Jangan tergesa-gesa untuk memilih, kerana setiap meja mempunyai ciri khas tersendiri, yang bagi seseorang, mungkin, adalah optimum.

Kriteria untuk memilih jenis meja untuk bilik

Terdapat beberapa perkara utama yang harus dipertimbangkan ketika memilih produk di dalam bilik.

Sangat Penting, supaya meja itu selaras dengan elemen-elemen sekitarnya di dalam kawasan apartmen atau rumah. Cari pilihan yang betul tidak cukup sukar untuk mendengar rasa rasa. Kadang-kadang nasihat seorang pereka yang berpengalaman dapat membantu.

Di pedalaman dalam gaya "Hi-tech", meja-gambar yang kelihatan futuristik akan sangat menarik. Tetapi dalam gaya klasik, sebidang perabot itu akan kelihatan sangat ragu. Bagi "Banglo", gaya ini boleh digabungkan dengan "Hi-tech", supaya jadual reka bentuk futuristik mungkin relevan.

Di pedalaman dalam gaya berteknologi tinggi akan sangat menarik untuk melihat jenis futuristik meja

Sudah tentu, dalam "Banglo" pilihan yang sempurna akan menjadi meja kayu, terutamanya jika ia berada di bawah warna dinding. Walaupun ini tidak selalu menjadi pilihan terbaik, kerana produk-produk logam di "Banglo" kadang-kadang boleh menambah bergaya, walaupun sebenarnya ia sudah menjadi campuran dengan "Hi-tech".

Sekiranya tidak terdapat gaya yang jelas di pedalaman bilik pada asasnya, maka banyak pilihan akan berfungsi. Penampilan yang sangat baik boleh menjadi meja kayu yang mudah dengan reka bentuk yang luar biasa. Tetapi menarik dan relevan untuk melihat juga versi dengan reka bentuk asal.

Adalah lebih baik memilih bahan yang mempunyai semua sifat yang diperlukan untuk seseorang. Contohnya, jika seseorang akan makan dan bekerja di meja yang sama, produk itu mungkin mempunyai permukaan yang tahan terhadap lemak dan faktor persekitaran yang agresif yang lain yang berkaitan dengan makan malam harian di atas meja.

Lebih baik memilih bahan yang mempunyai semua sifat yang diperlukan seseorang

Desktop mestilah agak dipercayai. Sudah tentu, tidak dianjurkan untuk mengambil produk besar-besaran dengan unsur-unsur yang sangat tebal, jika tidak ada yang lain kecuali satu huruf di atas meja seseorang terlibat dalam perancangan. Tetapi jika produk akan mengalami beban berat, maka ini harus diambil kira apabila memilih bahan tersebut.

Penting juga mengambil jadual warna yang betul. Sekalipun itu adalah persoalan sliding perabot, yang hanya digunakan kadang-kadang, masih harmoni dengan pedalaman sekitarnya sangat penting.

Sangat Penting menghubungkan dimensi meja dan ruang di mana ia akan ditempatkan. Sekiranya ini bilik kecil, maka perabot putih akan sangat relevan. Produk ini akan memperluaskan ruang visual, yang begitu kurang dalam bilik tersebut!

Sangat penting untuk mengaitkan dimensi meja dan bilik di mana ia akan ditempatkan

Penyelesaian yang sempurna untuk bilik kecil ialah meja lipat. Ini tidak semestinya versi majalah, yang tidak semua orang akan bersetuju. Tidak, ada meja lipat yang berfungsi dengan baik.

Pilihan yang hebat untuk bilik di mana dua orang hidup - satu meja untuk dua orang, yang akan terletak di sepanjang dinding. Ini akan mengelakkan membeli dua keping perabot, yang mungkin akan mengganggu laluan. Jadual panjang ini tidak akan mudah untuk semua orang, tetapi perlu dipertimbangkan.

Versi sudut dan klasik

Juga, jadual sudut akan membantu menjimatkan ruang. Satu penyelesaian yang baik untuk bilik-bilik kecil! Selain itu, saiz kecil, ia akan menjadi pilihan yang sangat baik untuk sebuah apartmen besar, jika ia dihiasi dengan gaya Scandinavia, yang menganggap ruang lapang yang besar dan minimum umum. Pilihan yang baik sebagai komputer desktop.

Jadual sudut boleh menjimatkan ruang

Meja bulat juga boleh dimasukkan ke dalam sudut, namun ia tidak akan berkesan seperti pilihan sudut. Walau bagaimanapun, jika anda tidak memerlukan banyak kotak, dan produk itu tidak bertujuan untuk digunakan dengan kerap, pilihannya agak baik. Terutamanya meja bulat akan merayu kepada mereka yang ingin membeli sekeping perabot semurah yang murah. Mungkin sesuai untuk komputer riba.

Produk klasik boleh kelihatan bergaya, tidak lebih buruk daripada segi sudut, dan dalam persekitaran tertentu lebih baik. Walau bagaimanapun, merit mereka terutamanya didedahkan di bawah keadaan ruang besar premis. Itulah ketika lebih baik untuk mendapatkan jadual klasik:

 • apabila terdapat ruang dan ruang visual yang cukup di dalam bilik;
 • Apabila varian sudut tidak sesuai kerana reka bentuk khas bilik;
 • apabila saya ingin menekankan keindahan meja.

Meja IKEA: jenis (video)

Sebagai kesimpulan, perlu diingat bahawa memilih jadual yang betul di kalangan pelbagai yang disediakan oleh ikea tidaklah sama sekali sukar. Perkara utama untuk mengetahui jenis produk yang anda perlukan, maka tidaklah sukar untuk mengambil sepotong perabot yang mempunyai ciri-ciri yang diperlukan.

Ikea kopi Ikea

Jadual kopi telah memasuki kehidupan seseorang dari hari pertama penampilan mereka. Memilih jenis perabot ini, pembeli mahu memastikan bahawa dia mendapat barangan berkualiti tinggi, tahan lama, bergaya dan praktikal. Meja kopi Ikea, tidak hanya ciri-ciri ini, tetapi juga ciri-ciri lain yang berfaedah.

Meja kopi Ikea, seperti semua perabot pengeluar ini, mempunyai beberapa ciri yang, dalam kombinasi, adalah kelebihannya. Yang utama ialah:

 • gunakan dalam pembuatan meja hanya bahan moden dan selamat.
 • Sentiasa meningkatkan proses pengeluaran, yang membolehkan anda membuat model kopi yang paling luar biasa dan popular, termasuk pengubah jadual.
 • Pelbagai model dibuat daripada bahan yang berlainan warna yang berbeza, dilengkapi dengan kelengkapan tambahan.
 • Kos yang berpatutan.
 • Keupayaan untuk memilih meja yang bukan sahaja sesuai dengan gaya dalaman tertentu, tetapi juga ke ruangan mana-mana kawasan.
 • Kompak dan pelbagai fungsi meja kopi adalah ciri utama mereka.
 • Reka bentuk yang ringkas dan minimalis.
 • Edisi Pemungut. Di sini adalah berfaedah untuk memahami bahawa dalam pelbagai terdapat kedua-dua model yang dibuat satu persatu, serta varian yang dihasilkan dalam rangka siri tertentu perabot untuk ruang tamu atau bilik tidur.
 • Meja jenama ini, dengan sempurna digabungkan dengan barangan dalaman yang lain dari pengeluar yang sama. Oleh itu, semua orang boleh memberikan bilik mereka secara berperingkat, dengan menggunakan produk satu jenama.

Yang paling penting bagi pembeli adalah pelbagai jenis, yang dicirikan oleh nilai yang berkualiti tinggi dan berpatutan.

Ia adalah pelbagai jenis perabot yang merupakan kelebihan utama Ikea jenama. Semua meja kopi hari ini boleh dibahagikan kepada beberapa kumpulan besar, berdasarkan parameter tertentu.

Dalam pelbagai yang kaya, anda boleh mencari:

 • pengubah,
 • Jadual yang dibuat dalam gaya klasik dengan satu atau dua puncak meja.

Tetapi jenis ini, yang dikeluarkan dalam gaya yang sama, boleh berbeza antara satu sama lain dalam parameter lain, jadi pengeluar telah memilih beberapa kriteria untuk berpisah ke dalam kumpulan.

Ia adalah saiz jenis ini perabot memainkan peranan penting dalam memilih contoh yang sesuai. Ia adalah perlu untuk memilih saiz yang betul untuk meja kopi bersebelahan dengan kemudahan penggunaan yang dimaksudkan, serta persepsi harmoni bilik, kerana meja kecil akan kelihatan hebat di ruang tamu hanya sebagai tidak sesuai sebagai pilihan yang hebat dalam sebuah bilik kecil. Pada masa yang sama, di bawah dimensi jenis ini perabot adalah perlu untuk memahami ketinggian dan lebar countertop itu.

Menurut kriteria ini, pengeluar membahagikan semua model majalah kepada beberapa kumpulan:

 • Barang kecil. Mereka mempunyai ketinggian 10-25 cm. Lebar meja countersinya bervariasi dari 21-30 cm.
 • Meja kopisaiz sederhana dibentangkan dalam pelbagai terbesar, kerana perabot itu akan kelihatan sesuai di dalam ruang hampir mana-mana kawasan. Ketinggian produk tersebut adalah dari 26-45 cm, dan lebar alas meja adalah 30-60 cm.
 • Model besar - ini adalah meja kopi dengan ketinggian 46-60 cm dan lebar meja di atas 61-85 cm. Kadang-kadang mungkin untuk memenuhi reka bentuk dengan meja atas dengan lebar sehingga 1 m.

Saya ingin ambil perhatian bahawa meja kopi dengan ketinggian lebih daripada 60 cm tergolong dalam kategori makan, dan ini perlu diambil kira apabila membeli spesimen tersebut.

Penunjuk ini juga penting, seperti saiznya. Peminat arah klasik dalam pembuatan perabot sangat sesuai untuk meja bulat atau segiempat tepat. Walau bagaimanapun, terdapat model lain dalam pelbagai jenis:

 • jadual tertutup berbilang tingkat yang mempunyai bentuk laras;
 • Pilihan dalam bentuk bakul untuk penyimpanan;
 • jadual oval;
 • meja kopi dalam bentuk gendang Afrika;
 • Pembinaan sempit pada kaki tinggi dengan mangkuk oval untuk penyimpanan di bawah meja;
 • lipat jadual dalam bentuk segi empat atau segi tiga.

Terima kasih kepada adanya pelbagai bentuk seperti itu, meja kopi yang sesuai akan dapat mengangkat bukan sahaja peminat barangan dalaman klasik, tetapi juga pembeli yang menghargai semua yang luar biasa dan tidak standard.

Untuk pembuatan meja kopi, pakar jenama Ikea menggunakan pelbagai jenis bahan. Produk siap boleh dibuat dari satu bahan mentah atau gabungan bahan-bahan yang berbeza. Selalunya dalam pengeluaran digunakan:

 • Plastik atau plastik. Mereka sesuai untuk pembuatan pemegang dan roda di atas meja-transformer. Dalam sesetengah kes, bahan-bahan ini digunakan untuk menghiasi tepi di atas meja.
 • Woody massif. Ia digunakan untuk pembuatan meja kayu mahal.
 • Panel MDF dan papan serpih. Bahan-bahan yang murah juga sering menjadi yang utama dalam fabrikasi bingkai meja kopi.
 • Cermin. Bahan rapuh ini kadang-kadang digunakan untuk menghiasi countertop. Jadual kaca, seperti sudah jelas dari namanya, lebih kerap sepenuhnya dibuat daripada bahan nama yang sama.
 • Logam pelbagai jenis. Logam lebih sering digunakan dalam pembuatan kaki untuk meja kopi, serta aksesorinya.

Perlu diingat bahawa nama setiap meja kopi sesuai dengan bahan dari mana ia dibuat.

Palet warna yang digunakan dalam pengeluaran jenama ini sangat luas dan boleh bersaing dengan banyak pengeluar perabot jenis ini. Kebanyakan meja kopi yang dijual hari ini di pasaran perabot berwarna putih, hitam atau coklat.

Jenama Ikea semakin jauh dan hari ini pelanggannya boleh membeli meja kopi dengan warna berikut:

Perlu menyebutkan bahawa setiap pembeli mempunyai peluang, bagaimana untuk membeli satu meja kopi berwarna, dan model berwarna-warni. Ia adalah pelbagai jenis produk sedemikian yang menjadikan jenama terkenal salah satu yang paling popular di pasaran perabot.

Untuk memudahkan pemilihan pelanggan dan memenuhi keperluan mereka dengan maksima, pakar Ikea juga menjual jadual kopi yang dibuat dalam gaya gaya yang berbeza. Ini memungkinkan untuk membeli pilihan yang paling sesuai.

Hari ini pelbagai jenis kopi kopi Ikea diwakili oleh model-model berikut:

 • Neoclassicism diwakili oleh model seperti "Lakh". Reka bentuk ini dibezakan dengan warna, yang merupakan aksen terang di mana-mana bilik.
 • Gaya klasik dan gaya "Provence" diwakili oleh jadual indah dari koleksi "Isala". Mereka dicirikan oleh bentuk klasik yang jelas, penampilan yang tenang dan lembut serta ciri-ciri warna untuk gaya ini. Ia adalah untuk pengeluaran perabot di kawasan-kawasan ini yang paling kerap menggunakan kayu semulajadi.
 • Kekasih klasik rendah, serta peminat minimalism, jadual majalah "Hemmes" akan merasakan rasa.

Tetapi apa-apa unit yang hanya sesuai untuk mereka jenis meja kopi yang dikeluarkan sebagai sebahagian daripada siri pengeluaran set perabot untuk ruang tamu. Jika kita bercakap mengenai kes-kes individu, ia boleh dijalankan bukan sahaja mengikut gaya atas, tetapi juga dalam bidang seperti "Loft", "moden" atau "berteknologi tinggi".

Juga Ikea menawarkan pelanggan pelbagai hiasan untuk meja kopi. Dengan bantuannya, anda dengan cepat boleh mengubah bukan sahaja rupa perabot itu sendiri, tetapi juga gaya asasnya.

Antara pembeli mudah seperti itu boleh menjadi sukar untuk menentukan apa jenis meja kopi yang perlu dibeli. Untuk memudahkan pilihan, anda harus mengikuti pelan mudah:

 • Pertama, tentukan saiz perabot masa depan dan ingat bahawa semakin besar ruang, semakin besar jadual harus.
 • Ia juga perlu untuk menentukan tujuan pembelian perabot tersebut. Pada ini tidak hanya bergantung kepada saiz model, tetapi juga bahan dari mana ia dibuat. Lebih luas skop meja, semakin tahan lama. Sebagai contoh, jika anda merancang untuk menggunakan meja sebagai tempat untuk makan tengah hari, maka lebih baik untuk memberi keutamaan kepada model-transformer.

 • Tentukan keperluan untuk rak atau kotak tambahan. Mereka boleh berguna untuk menyimpan pelbagai perkara kecil.
 • Anda perlu memutuskan sendiri, kaunter atas apa bentuk yang anda mahu lihat di pedalaman. Di sini, beberapa faktor boleh mempengaruhi pilihan: kawasan bilik, (untuk bilik kecil, jadual bulat yang padat harus dipilih), gaya pedalaman dan pilihan cita rasa peribadi.

 • Bahan pembuatan. Di sini semuanya bergantung pada kehendak pelanggan. Semua bahan yang digunakan untuk pembuatan adalah benar-benar selamat, tahan lama dan berkualiti tinggi.
 • Sekiranya anda bercadang untuk memindahkan perabot di sekitar bilik, lebih mudah untuk membeli model pada roda.
 • Warna meja kopi sepadan dengan skema warna umum kawasan pedalaman.

Meja kopi dari Ikea, yang dipilih mengikut petua-petua ini, akan lama berfungsi, daya tahan dan penampilan cantik.

Satu lagi faktor penting berkaitan pemasangan perabot ini. Meja kopi, sebagai peraturan, dipasang di ruang tamu. Pada mulanya, ia bertujuan untuk menyimpan surat cetakan yang dicetak. Hari ini, produk sedemikian sering digunakan untuk pelbagai keperluan, jadi sukar untuk menyebut nama lokasi mereka dengan tepat.

 • Perkara utama yang perlu diingat adalah bahawa meja tidak boleh menghalang pendekatan ke tingkap, sofa dan barangan perabot yang biasa digunakan. Adalah lebih baik untuk memasang barang-barang tersebut berhampiran kerusi atau di sebelah kanan / kiri sofa, kerana ia akan sentiasa menyimpan semua barang-barang yang perlu di tangan.

 • Sekiranya perabot ini berfungsi sebagai hiasan bilik dan jarang digunakan, lebih baik meletakkannya di dekat dinding. Di atas meja, anda boleh memasang foto atau patung.
 • Hanya dalam kes di mana meja dibeli sebagai hiasan bilik, dan kawasannya agak besar dan bebas, anda boleh memasang perabot ini secara langsung di pusat.

Pertimbangkan beberapa contoh yang harmoni mengenai lokasi meja kopi Ikea di pedalaman:

 • Ruang tamu dalam nada putih, jelas memerlukan sedikit revitalisasi Ini sesuai untuk meja merah juicy, terletak berhampiran sofa. Di tempat ini, pembinaan tidak mengganggu laluan dan menarik perhatian. Di samping itu, lokasi meja kopi di sebelah perabot lembut membolehkan anda menyimpan semua yang anda perlukan di hujung jari anda.

 • Meja kopi boleh diletakkan di belakang sofa. Dalam kes susunan sedemikian, ia tidak mengganggu laluan dan tidak akan mudah dilihat.
 • Model dengan bahagian atas kaca dan bingkai gelap akan kelihatan bertentangan dengan sofa sudut di dalam dewan dengan kemasan yang berbeza.

Umumnya, meja kopi Ikea adalah perabot moden, bergaya, selesa dan pelbagai fungsi, yang sesuai untuk bukan sahaja rumah, tetapi juga pejabat.

Cara memasang ikea kopi meja, lihat video berikut.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Meja kopi dari Ikea - hiasan dalaman yang elegan di ruang tamu

Di bawah ruang tamu, pangsapuri hampir selalu disediakan untuk bilik terbesar: selepas semua, para tetamu disambut di sini, mereka merayakan cuti dengan seluruh keluarga, mereka berehat selepas seharian bekerja. Oleh itu, keinginan untuk membuat ruang tamu kelihatan menarik mungkin difahami. Dan adalah mustahil untuk melakukan ini hanya dengan mengorbankan keperluan.

Dalam kursus ini unsur-unsur kecil tambahan, sering melaksanakan peranan utama hiasan dalaman - meja kopi. Dan jika penting bagi anda untuk memerhatikan peraturan emas untuk membeli "harga berkualiti", maka sudah tiba masanya untuk pergi ... di Ikea, di mana mudah untuk mencari kedua-dua meja sebelah dan meja kopi.

Syarikat Belanda telah menghasilkan pelbagai produk rumah tangga selama bertahun-tahun. Sehubungan itu, pekerjanya telah mengumpulkan pengalaman unik dalam pembangunan dan pelaksanaan pelbagai idea untuk rumah. Ikea, tentu saja, tidak boleh mengabaikan sebidang perabot penting dan cantik seperti meja kopi.

Pelbagai reka bentuk subjek ini sangat besar. Bahan-bahan yang paling pelbagai, gabungan yang paling tidak dapat difahami, apa-apa gaya dan apa-apa kaedah pemprosesan - semuanya ada dalam kursus. Apakah model syarikat yang menarik?

 • Keselamatan bahan - Ikea meletakkan keselamatan di barisan hadapan. Kepada mana-mana bahan dan kepada mana-mana produk keperluan yang paling ketat dibuat. Tidak ada plastik yang tidak pasti, tidak ada papan serpihan pelepasan tinggi, tiada kelebihan plastik berkualiti rendah, dan sebagainya.
 • Kebolehpercayaan - semua produk Ikea direka dengan mengambil kira hakikat bahawa pemilik perabot masa depan mesti memasangnya secara berasingan. Dan ini bermakna, pertama, meningkatkan perhatian pada pengikat - sebenarnya reka bentuk harus mengangkut pengangkutan tanpa masalah, dan sangat tidak mengganggu, kedua - konsistensi dan kesederhanaan perhimpunan, dan ketiga - peningkatan keandalan unsur-unsur.
 • Koleksi - pereka syarikat membangun bukan sahaja item individu, tetapi koleksi siap sedia yang menawarkan pilihan yang berbeza untuk alam sekitar. Perabot dari satu siri, tentu saja, digabungkan dengan satu sama lain, dan sering membolehkan anda untuk menggabungkan dan item dari koleksi yang berbeza, tetapi dekat dengan gaya. Ini sangat memudahkan kerja pereka "rumah".
 • Pelbagai - kategori meja kopi di Ikea termasuk model dari kayu, logam, MDF, plastik, kaca dan dalam pelbagai kombinasi. Meja kopi di ruang tamu sering digunakan sebagai aksen, menekankan atau menentang gaya yang dipilih. Dan pakar syarikat, ketika membuat model, mengambil ciri ini.

Hiasan bergaya meja kopi dari Ikea

Gambar dan harga untuk kopi Ikea

Katalog jadual kopi di laman web rasmi syarikat Ikea selalu menunjukkan harga semasa di kedai-kedai. Ini sangat mudah apabila membeli-belah di Internet, terutamanya sejak katalog menyediakan maklumat yang tepat mengenai harga dan ciri teknikal model.

Seperti dalam semua produk sedemikian, faktor utama harga adalah penggunaan bahan dan reka bentuk produk.

 • Untuk menghasilkan meja kayu memerlukan lebih banyak bahan. Malah dengan hakikat bahawa atas meja tidak diperbuat daripada kayu, tetapi papan partikel venil atau MDF, dan array digunakan hanya untuk strapping dan kaki, kategori produk ini adalah yang paling mahal. Meja kecil dengan dimensi 50 * 50 cm berharga 4699 rubel, dan pusingan jurnal dengan diameter 93 cm - 10,999 rubel.
 • Model yang lebih elegan kelihatan, semakin tinggi nilainya: meja kopi Isal, dibuat dalam gaya Empayar, berharga 14999 rubles.
 • Produk yang diperbuat daripada chipboard berlapis dan fiberboard kekal yang paling berpatutan, sebagai contoh, versi dari siri Lakk kos 799 rubel.
 • Berbanding dengan jadual kayu dan logam yang kurang bahan-intensif, masing-masing, dengan saiz dan peranti setanding, kosnya lebih rendah. Oleh itu, jadual pengapit kecil Kingsboo hanya berharga 1499 r, dan model dari siri yang sama, tetapi dengan panjang 118 cm - 6999 r.

Foto meja kopi dari Ikea

10999 р. (Stockholm) 799 rubel. (Nasib) 14999 р. (Isala-Empire)

Malah, fungsi utama meja kopi adalah menjadi objek yang cantik dan elegan, dan bukan pendirian untuk surat khabar dan majalah. Dalam kes ini, sebarang fungsi praktikal adalah menengah untuk penampilan. Dan sebagainya tidak kira bagaimana anda memanggil objek kecil ini, dalam hal ini merujuk kepada unsur-unsur dekorasi.

Di syarikat Ikea, kategori ini dibezakan sebagai majalah dan jadual tambahan.

 • Coffee - dibezakan oleh saiz yang besar - panjang atas meja tidak kurang daripada 90 cm, dan tinggi rendah -. Tidak lebih daripada 50-53 cm Ini adalah versi klasik, yang adalah mudah untuk meletakkan objek dalam apa jua bentuk - majalah yang sama atau secawan kopi, tetapi digunakan sebagai makan yang Jadual tidak dibenarkan.
 • Terkejut - produk ini mempunyai kedalaman dan lebar yang lebih kecil - dalam lingkungan 50-80 cm, tetapi berbeza dengan ketinggian yang lebih tinggi - melebihi 55 cm. Walaupun saiznya kecil, meja ini mudah digunakan semasa makan, walaupun ia direka untuk hanya satu orang. Model dipanggil kecil kerana dimensi kecil, yang membolehkan anda menolak meja dekat sofa. Sesetengah model dibezakan juga oleh bentuk yang direka khas untuk varian tersebut: dalam bentuk huruf disusun P
 • Cantilever - pada ketinggian normal dan lebar yang besar berbeza dalam kedalaman cetek. Produk ini boleh melaksanakan fungsi tandas atau meja untuk kopi di ruang tamu dengan tingkap bay - pilihan penginapan ini adalah yang paling berjaya.
 • Jadual tambahan - syarikat memberi tumpuan kepada pergerakan model sedemikian. Kebanyakan meja kopi pada roda dari Ikea bukan sahaja mudah bergerak, tetapi juga boleh dilipat.

Meja kopi dalam satu bentuk atau yang lain dimasukkan dalam hampir semua koleksi untuk ruang tamu. Dan setiap satunya adalah unsur yang paling terang dan paling asli.

Jangan tersesat dalam banyak meja kopi dari Ikea akan membantu video berikut:

Jenis meja dengan lebar 55 cm dan ketinggian 45 cm. Produk yang sangat padat, dicat hijau atau merah terang. Dalam siri ini ia berfungsi sebagai aksen warna, kerana koleksi itu mengandaikan perabot ruang tamu berwarna putih dan gaya fungsional yang ketat.

Dalam siri meja kopi Lakk dari Ikea menarik harga yang sangat berpatutan. Model dibuat daripada papan serat dan papan serat, dan kedua-dua bahagian atas meja dan bingkai ditutup dengan cat akrilik yang berkilat. Di pedalaman, meja berfungsi sebagai permukaan reflektif.

Selain hijau dan merah, merah jambu, putih, kuning, hitam dan kelabu dicadangkan.

Adalah dipercayai bahawa perkara yang paling sukar untuk memiliki perabot Ikeev adalah untuk dapat memasangnya. Terdapat kesukaran dengan memasang meja kopi Lakk? Kemudian menonton video berikut dengan teliti:

Meja kopi dari siri Isala dari Ikea adalah model yang elegan dalam gaya Empayar, dilaksanakan dalam warna putih. Di bahagian atas, kaki mempunyai bentuk yang kompleks. Ia dilengkapi dengan laci dengan penutup.

Worktops diperbuat daripada chipboard berlapis, kaki, podstolie dan sidewalls - dari beech pepejal dan pain. Cat akrilik yang selamat digunakan.

Model ini digabungkan sepenuhnya dengan produk siri Isala dan Hemmes dan dengan perabot lain dalam gaya klasik atau Provence.

Jadual kopi Isal di pedalaman

Jika pilihan perabot lain faktor utama adalah praktikal dan fungsi paling kerap, maka dengan jadual kopi keadaannya berbeza. Dan pereka Ikea dalam kategori ini menawarkan penyelesaian yang sangat asli.

 • Meja yang disegarkan dengan pencahayaan adalah pilihan yang bagus untuk reka bentuk dalaman dalam mana-mana gaya avant-garde. Model ini diperbuat daripada keluli, dan merupakan simbiosis meja logam dalam gaya tekno dengan lampu meja. Kit ini termasuk band getah merah yang boleh membaiki log, wayar dari lampu atau menggunakannya sebagai elemen hiasan, seperti juga pereka Tomek Ryugalik.
 • Satu model dari siri Arkelstorp dari Ikea adalah pengubah meja kopi yang dibuat sepenuhnya daripada pain padu. Bahagian sisinya boleh dibangkitkan dan ditetapkan di tingkat meja utama, membentuk kawasan meja sebanyak 3 kali lebih besar daripada yang asal.
 • Meja Liatthorpe menarik - di sini terdapat laci, dibahagikan kepada 4 petak. Sebenarnya meja atas meja kopi ini dari kaca Ikea. Pilihan ini digunakan, kedua-duanya sebagai sistem storan, dan sebagai pameran panggung, di mana anda boleh mengatur pameran keseluruhan dalam petak-petak.
 • Meja Hattan diperbuat daripada kaca keluli dan akrilik - model yang menghubungkan moden dan industri sebenarnya adalah meja yang melayani. Bahagian akrilik atasnya dikeluarkan dan boleh digunakan sebagai dulang.
 • Dada batang adalah varian asal, menggabungkan keduanya dengan gaya desa, dan dengan loteng, dan dengan retro, dan dengan motif etnik. Ia diperbuat daripada akasia - bahan yang jarang berlaku di Ikea, dalam bentuk kotak kisi. Ia adalah perlu untuk menjaga ia seperti apa-apa perkara kayu lama: melincirkan minyak dan lilin.

Foto-foto model yang ditunjukkan dari jadual kopi dari Ikea

Meja kopi Ikea dibuat dalam gaya yang berbeza dan sangat sesuai di pedalaman bukan sahaja dari koleksi "asli" mereka, tetapi juga yang lain, dibuat dengan gaya yang sama. Model-model ini cukup mandiri dan akan berfungsi sebagai pelengkap yang indah kepada ruang tamu. Di samping itu, terima kasih kepada harga yang rendah, hampir semua orang mampu membeli meja kopi di Ikea. Belanja yang baik!

Adakah anda suka artikel itu? Langgan kemas kini ke laman dalam Kenalan, Rakan sekelas, Facebook, Google Plus atau Twitter.

Langgan kemas kini melalui E-mel:

Beritahu artikel ini kepada rakan anda di rangkaian sosial kegemaran anda menggunakan butang di bawah.

Tinggalkan Ulasan

Perabot Bilik Tidur

Navigasi

Bilik tidur

Ruang tamu

Perabot di atas perabot

Tab mandi

Kenalan:

Perbincangan Terkini

Percuma! Ini adalah rak di atas katil untuk cermin mata, telefon pintar, pemain.

Dan saya nampak satu lagi varian seperti itu: sebuah katil dengan podium, sangat banyak.

Terima kasih kerana maklumat yang berharga dan terperinci! Sangat berguna seperti.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

+ 13 = 18