Pengubah jadual kopi

Pengubah jadual kopi

Malah sebuah pangsapuri kecil boleh berkali-kali lebih selesa daripada sebuah pondok, jika perabot itu disusun dengan bijak. Hari ini, kemajuan tidak berhenti, dan dengan itu industri perabot sedang berkembang. Teknologi memberikan orang ramai meja, kerusi, katil yang mudah digunakan, yang bertujuan dengan segera untuk beberapa tindakan.

Apakah pengubah meja kopi?

Jadual atas dengan pelbagai mekanisme yang boleh ditarik balik dan kelengkapan yang boleh dipercayai, diperbuat daripada semua jenis bahan - supaya anda boleh menerangkan pengubah meja kopi. Kerana fungsinya, ia dapat dengan mudah menggantikan meja dapur yang standard atau berfungsi sebagai almari kecil di ruang tamu, di mana anda boleh menyimpan buku, akhbar dan lain-lain.

Apakah kelebihan lain yang ada di meja lipat moden?

 • Perhimpunan mudah. Sistem ini boleh terdiri daripada peranti yang boleh ditarik balik, elemen tersimpan berasingan, dan sebahagiannya automatik.
 • Kelajuan transformasi. Dengan satu gerakan tangan, meja kopi yang rumit dapat diperluas dengan panjang, lebar dan ketinggian.
 • Di atas kaki mekanisme itu adalah roda, membolehkan anda dengan mudah menggerakkan meja dari satu bilik ke bilik yang lain.
 • Kompak. Dalam dirinya, subjek dimensi kecil, yang membolehkan anda membebaskan kawasan jika perlu.
 • Perhimpunan diri. Memilih kelengkapan dan lukisan yang betul, anda boleh membuat pengubah jadual kopi peribadi anda sendiri tanpa bantuan pakar.

Varieti dan ciri-ciri model

Transformer meja kopi pada kastor dibahagikan kepada beberapa jenis. Semakin banyak produk aplikasi, lebih licik reka bentuknya:

 1. Jadual dengan memasukkan jadual tambahan tambahan. Borang majalah-makan siang yang paling popular pengubah. Apabila dipasang, permukaan sekunder meningkatkan kawasan meja. Peranti bersaiz kecil. Reka bentuk gelongsor membolehkan anda untuk menarik bahagian-bahagian sepanjang panduan, dan di pusat untuk memasang permukaan tambahan.
 2. Model yang menyerupai buku. Mekanisme penukaran mudah. Bolehkah bujur atau persegi. Hasil transformasi dalam satu peringkat: permukaan atas atas meja dilipat 180 derajat. Kepada pengubah jadual majalah oval stabil, bahagian ini terletak pada kaki bingkai.
 3. Produk dengan sokongan yang boleh dipanjangkan. Pilihannya sangat mudah, kerana pada permukaan tambahan anda boleh meletakkan hidangan, apabila pada dasar tengah meja akan ada makanan. Prinsip pengubahnya sangat mudah: dari bawah meja utama di atas ada pangkalan balik.
 4. Meja kopi pada roda dengan mekanisme automatik. Transformer termasuk dua permukaan tambahan, tersembunyi di bawah yang utama. Sebaik sahaja anda ingin membesarkan meja, puncak kerja utama akan mula beroperasi dan memulakan mekanisme gerakan tambahan. Ini boleh berlaku dalam dua cara: dengan cara mengangkat pegas atau gas.

Meja transformer, sebagai unit dalaman, dapat dibuat dari sumber seperti papan beech beech (kayu padat), papan serat, papan kayu yang ditekan (MDF), kaca, batu, logam, kayu padat. Warna diambil kira: putih, coklat, merah, hitam, dan lain-lain Produk dari serat kayu berlapis MDF atau serat seringkali popular.

Pengubah jadual kaca jurnal juga merupakan penyelesaian yang bergaya. Ia boleh dengan unsur-unsur batu tambahan, selat kayu yang sempit. Sebenarnya, sangat sukar untuk memecahkan jenis produk ini, kerana ia diperbuat daripada kaca tahan lama dengan ketebalan sekurang-kurangnya 1 cm. Adalah penting bahawa bingkai tidak terbuat dari plastik, kerana strukturnya mesti kuat.

Membeli sebuah transformator jadual, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa kriteria:

 1. Sekiranya anda mahu produk itu sesuai dengan baik di pedalaman, beri perhatian kepada penampilan. Contohnya, meja kopi bulat kelihatan baik dengan perabot klasik.
 2. Apabila memilih peranti, tumpuan pada reka bentuk. Transformer boleh dengan beberapa loker, sisipan sisi atau mempamerkan puncak meja.
 3. Bahan juga penting. Sebagai contoh, meja kaca dengan bingkai batu kelihatan kukuh di pejabat. Kemuncak dalaman pedalaman akan menjadi pengubah kayu.
 4. Ketinggian adalah fungsi penting dari meja kopi. Ia bergantung pada ini, betapa mudahnya dia duduk ketika produk itu dalam bentuk lipat.
 5. Jika kanak-kanak di dalam rumah, maka peranti mesti memenuhi semua peraturan operasi: mudah diubah, tidak mempunyai tepi yang tajam.

Gambaran keseluruhan pengilang yang popular

Pengilang perabot yang terbukti dengan baik akan menjamin kualiti kopi sepenuhnya. Menurut piawaian, semua kaedah perhimpunan akan diperhatikan dalam pengeluaran, hanya bahan berkualiti tinggi akan diambil sebagai asas. Mungkin harga jadual sedemikian akan tinggi, tetapi anda akan menjimatkan wang untuk pembaikan. Perdana pasaran adalah:

 1. Ikea - transformer jadual-eksklusif. Model-model mudah ini telah membuktikan diri mereka sendiri, kerana dari seluruh rangkaian anda boleh memilih meja kopi yang sesuai untuk diri sendiri.
 2. Jika anda ingin memperkenalkan ketat ke pedalaman anda, maka anda lebih baik menghubungi syarikat Halmar Poland. Produknya dihasilkan secara eksklusif dari kelengkapan yang terbukti dengan reka bentuk yang unik. Walaupun anda menumpahkan cecair di atas meja, ia boleh mengalir ke lantai tanpa merosakkan bahan.
 3. Memilih transformer sejagat dan berpatutan, memberi perhatian kepada Isyarat syarikat. Ini juga merupakan pengeluar Poland, yang popular di Rusia.
 4. Syarikat-syarikat perabot dari Itali juga menonjol untuk tawaran mereka. Sebagai contoh, Clei, Pibiemme, Doimo Sofas. Mereka semua berbeza antara satu sama lain hanya dengan harga dan bilangan model. Dalam semua aspek lain, transformer meja kopi tidak kalah dengan yang terdahulu.
 5. Syarikat Rusia Mazetti juga cuba bersaing dengan pesaingnya. Dia melakukannya dengan baik, kerana kos transformer adalah beberapa kali lebih rendah daripada pembekal asing.

Pada masa kini tidak lagi menjadi masalah untuk membeli perabot: anda boleh dengan mudah memerintahkannya melalui Internet, melihat melalui katalog. Harga akan menjadi satu pesanan magnitud yang lebih rendah daripada di kedai perabot. Tidak kira di mana perhimpunan itu telah dilakukan - di Moscow atau Jerman - larian kos akan dari 10 000 hingga 28 000 rubel. Di laman web, meja kopi Agata akan kos murah, kira-kira 7,000 Rubles, dan Acrobat 12,000-20,000 Rubles. bergantung kepada bahan, reka bentuk.

Video: bagaimana membuat meja lipat dengan tangan anda sendiri

Foto: apakah jadual pengubah seperti di pedalaman?

Bulat atau bujur, digilap atau matte, dengan beberapa atau satu meja atas, dengan gaya berteknologi tinggi atau moden - mana-mana transformer jadual kopi yang layak mendapat perhatian anda. Ia tidak sukar untuk membuat kawasan kecil pun selesa. Seperti tongkat sihir, produk ini diubah dari ruang tamu kecil ke dapur yang luas atau ruang belajar.

Pengubah jadual makan secara jurnal: penyelesaian untuk bilik kecil

Di ruang tamu kecil sebuah pangsapuri kecil, tidak mungkin untuk mewujudkan ruang makan yang lengkap. Jika tidak ada ruang yang cukup untuk meja besar, anda boleh membeli sebuah meja makan pengubah. Ia meningkatkan saiz dan lipatan pada masa yang sesuai. Produk ini mengambil sedikit ruang dan boleh melakukan tugas yang berbeza. Maklumat lanjut mengenai mekanisme yang berlaku dan ciri pilihan - dalam bahan kami.

Pergerakan mudah permukaan meja kecil berubah menjadi countertop penuh

Meja makan pengubah: kelebihan dan keburukan

Apakah versi pengubah yang paling menarik? Adakah ia layak dibelanjakan untuk perabot ini, terutamanya kerana kos meja sedemikian akan sedikit lebih tinggi daripada biasanya?

Bentuk asal atas meja akan menghiasi pedalaman

Pertama tentang kebaikan:

 • Ini adalah perkara yang pelbagai fungsi. Ia boleh digunakan dalam apa jua keadaan: untuk penerimaan tetamu, makan malam keluarga, sebagai desktop.
 • Keupayaan untuk menyesuaikan saiz dan ketinggian. Sesetengah produk mempunyai beberapa pilihan susun atur, anda boleh memilih yang sesuai untuk situasi tertentu.
 • Pelbagai model. Ia tidak sukar untuk memilih perabot ini untuk ciri dalaman. Transformer seperti bulat, bujur, segi empat tepat. Bahan pembuatan juga berbeza - kaca, MDF, kayu asli, logam.

Ergonomi pengubah sangat penting untuk sebuah apartmen kecil

 • Kos yang agak rendah. Reka bentuk ini mampu untuk hampir semua orang.
 • Keselamatan. Ini adalah faktor penting, terutama jika keluarga mempunyai anak. Mekanisme pengubah disusun dan disusun sedemikian rupa sehingga mereka tidak boleh menyebabkan kemudaratan bahkan dengan pengendalian yang tidak baik.

Reka bentuk ini mudah mengubah ketinggian dan dimensi

Terdapat praktikal tidak ada istilah untuk subjek ini. Satu-satunya perkara yang perlu disebut adalah kerapuhan mekanisme. Mana-mana mekanisme gagal, dan ini tidak terkecuali. Untuk meja makan gelongsor pengubah tempat biasa di hadapan sofa.

Pada hari-hari biasa, di meja, anda boleh menyimpan surat khabar segar, pasu buah atau bunga

Ciri mekanis dan bahan-bahan dari meja lipat majalah pengubah

Pelbagai pembinaan itu agak besar. Anda boleh memilih satu model yang sesuai untuk keadaan yang lain, jangan mengambil ruang yang tidak perlu dan boleh dibuang secara literal dalam dua tuduhan.

Terdapat beberapa jenis mekanisme lipatan dan ia tidak mudah untuk memilih yang sesuai dengan anda.

Anda boleh pergi dengan cara yang mudah: minta mengumpul dan mengurai peranti tersebut kepada separuh keluarga yang lemah. Jika dia mengatasi tugas ini tanpa bantuan dan usaha khas - beli

Selalunya, terdapat dua jenis peranti utama:

Varian pertama berbeza dengan kesederhanaan dan kesederhanaan dalam pembaikan. Yang kedua adalah lebih mudah untuk diurus, tetapi sekiranya terjadi pecahan, mekanisme semacam itu harus diganti sepenuhnya. Secara berasingan, ia adalah penting untuk menyerlahkan model meja kopi pengubah pada roda. Ia mudah bukan sahaja untuk meletakkan, tetapi juga untuk bergerak di sekitar bilik.

Memandangkan beban pada produk, lebih baik memilih penggelek logam

Meja kopi boleh diperbuat daripada kaca, kayu semulajadi, papan seramik berlapis dan MDF. Setiap bahan mempunyai ciri-ciri sendiri. Sebagai contoh, pelbagai jenis kayu kelihatan sedikit di dalam ruang tamu kecil, dan di belakang meja kaca anda perlu sentiasa mengurusnya supaya tidak ada kotoran dan noda yang tersisa di atasnya. Di samping itu, kayu dan kaca - bukan bahan murah dan jadual dari mereka mempunyai kategori harga yang sepadan.

Model yang paling popular adalah MDF dan chipboard. Mereka kelihatan kemas, berat sedikit dan murah. Kita boleh mengatakan bahawa mereka adalah pilihan terbaik.

Gabungan MDF dan logam akan memberikan kekuatan yang diperlukan

Bahan laminasi secara luaran berbeza sedikit dari veneered, tetapi cepat gagal. Walaupun kos rendah mereka, pakar tidak mengesyorkan membeli produk tersebut untuk kegunaan jangka panjang.

Nasihat! Produk kayu lebih sesuai untuk gaya klasik di pedalaman. Kaca dan logam - untuk minimalism dan berteknologi tinggi.

Secara jurnal, meja makan pengubah boleh mempunyai bentuk tablet yang berbeza:

Square - yang paling luas dari semua bentuk lain

Pusingan - produk tersebut sangat estetik, di samping itu, meja bulat boleh ditanam lebih ramai tetamu

Oval - mempunyai bentuk klasik, sesuai dengan bahagian dalam mana-mana, dalam susun atur yang anda boleh gunakan bahagian separuh bujur

Rectangular - praktikal dan lapang, boleh diuraikan dengan cara yang berbeza dan berganda

Terdapat beberapa cara untuk mengurai, pertimbangkan yang paling popular:

 • Buku - asasnya jelas dari tajuk. Buku ini boleh diuraikan ke dalam satu atau dua sisi. Ini adalah reka bentuk yang mudah dan boleh dipercayai.

 • Slider - sebahagian meja beralih ke sisi, atas meja tambahan naik dari bahagian bawah. Satu-satunya kelemahan dalam reka bentuk ini adalah penampilan unaesthetic kaki dalam keadaan terbentang, tetapi siapa yang akan memberi perhatian kepada ini jika ada hidangan lazat di atas meja?

 • Gelongsor - bahagian atas meja membahagi separuh dan bergerak berasingan. Satu elemen tambahan dimasukkan ke dalam pusat.

Model terbaik transformer meja kopi untuk ruang tamu

Pelbagai produk tersebut sangat luas. Anda boleh membeli pengubah meja makan majalah murah pada roda atau tanpa mereka, dengan sebarang mekanisme lipatan mudah. Kami membuat pilihan tujuh model paling popular mengikut versi pasaran Yandex, dari kategori bajet barang.

Jadual 1. Gambaran keseluruhan jadual transformer untuk ruang tamu

Pakar menasihati untuk memberi perhatian kepada beberapa nuansa apabila memilih meja makan yang sesuai untuk pengubah:

 • Memadankan gaya dalaman keseluruhan dengan warna dan bahan.
 • Kesederhanaan dan praktikal pembinaan. Jadual sedemikian harus mudah bergerak dan terungkap tanpa usaha.
 • Kekuatan peranti dan kebolehpercayaan mekanisme. Jadual tertakluk kepada beban yang penting - mereka dipasang hidangan berat, duduk di meja yang bergantung kepada meja. Semua ini perlu dipertimbangkan semasa membeli.
 • Bahagian kerja harus dibuat dari bahan yang mudah dibersihkan dan bersih.

Bahagian atas pelbagai peringkat - penyelesaian asal

Dan beberapa tips dari penghias:

 • Sampul meja makan konsol pengubah dapat disinari dengan lampu terbina dalam di dalam atau di tepi atas meja.
 • Atas meja kaca boleh dihiasi dengan pelekat atau lukisan.
 • Di atas permukaan kayu meja, ukiran yang dibuat dengan varnis kelihatan bagus.

Terutamanya lampu asal kelihatan digabungkan dengan permukaan kaca

Adakah anda mempunyai dapur kecil dan anda tidak tahu bagaimana untuk mengaturnya? Artikel kami akan membantu anda memilih meja dapur dan kerusi untuk dapur kecil. Kami akan memberitahu anda bagaimana untuk memilih dimensi, bahan, skema warna untuk pedalaman umum, dan mengatur ruang bebas, supaya ia menjadi selesa untuk semua ahli keluarga.

Mengubah meja kopi akan menjadi pemerolehan yang berguna bagi pemilik pangsapuri kecil. Ia tidak akan mengambil ruang yang banyak dan pada masa yang sama ia boleh menjadi meja makan sepenuhnya pada hari-hari penerimaan tetamu.

Meja meja yang dihiasi dengan warna-warni akan menghiasi bilik

Apabila membeli sekeping perabot ini, anda perlu memberi perhatian kepada kekuatan struktur, ciri-ciri mekanisme yang berlaku. Paling kuat adalah logam dan bingkai kayu dengan mekanisme musim bunga transformasi.

Video: pengubah jadual sendiri

Adakah kami menjawab soalan anda? Balas balasan

Rubrik untuk bilik

Undian bulan itu

Semua hak terpelihara.

Pada penggunaan penuh atau separa bahan di laman web ini, pautan terus aktif diperlukan.

Pengubah jadual kopi

Pada setiap masa, beberapa keperluan telah dikemukakan kepada perabot, yang digunakan di kedua-dua pangsapuri dan pejabat. Pertama, ia harus berfungsi dan bergaya, menyumbang kepada penciptaan gaya tunggal di dalam bilik. Meja-meja kopi, pasti, berada di setiap rumah, tanpa mereka sukar untuk membayangkan ruang tamu moden. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, transformer meja pada roda telah menjadi sangat popular kerana mobiliti dan saiznya yang kecil.

Keanehan dari perabot itu ialah dari pengubah meja kopi dengan mudahnya berubah menjadi makan tengahari atau ruang permainan kanak-kanak. Di samping itu, ia boleh digunakan sebagai meja, di mana upacara teh diadakan, dan seseorang benar-benar akan suka menggunakan perabot itu sebagai pendirian hookah.

Kesesuaian meja kopi ini sangat popular di kalangan pengguna moden, terutama mereka yang suka gaya Art Nouveau. Walaupun, tentu saja, pengubah boleh dilaksanakan dan retro, dan di bawah negara atau berteknologi tinggi.

Di banyak kedai perabot khusus, pembeli yang berpotensi boleh memilih sendiri model yang paling sesuai untuk bahagian dalam apartmennya.

Dengan kemudahan meja kopi pada roda, anda dapat melihat dengan melihat banyak gambar, dengan mudah mereka mengubah bentuknya, anda tidak memerlukan kemahiran khas untuk menggunakannya - cukuplah hanya untuk mempelajari arahan secara terperinci dan kemudian tepat kepada penyidik. Di samping itu, semasa transformasi meja kopi, tidak perlu mengeluarkan dari permukaan barang-barang yang sedang berada di atasnya. Walaupun, model yang berlainan mungkin berbeza dengan cara pemasangan-pemasangan.

Roda meja meningkatkan mobiliti pengubah jadual, ia dapat dengan mudah diangkut dari satu bilik ke bilik lain. Rak, yang merupakan sebahagian daripada reka bentuk, memberikannya dengan mobiliti.

Walaupun meja kopi pada roda pada pandangan pertama kelihatan sangat rapuh, mereka dapat menahan beban yang agak besar, dari majalah lama dan berakhir dengan komputer riba.

Gambar-gambar model yang berbeza dari meja kopi-transformer pada kastor boleh didapati di laman bertema.

Bahan utama yang digunakan untuk membuat jadual tersebut adalah aluminium dan perkakasan berkualiti tinggi, yang menyumbang kepada kebolehpercayaan dan ketahanan produk. Seperti yang anda dapat lihat dari foto-foto di laman web yang dikhaskan untuk perabot, meja transformer boleh menjadi warna yang berbeza, bentuk atas meja juga boleh dipilih secara individu.

Mereka yang memutuskan untuk membeli meja sedemikian boleh memilih salah satu kerja siap atau menunjukkan pakar gambar model yang mereka suka dan membuat model eksklusif untuknya.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

67 − = 58