Gelas meja kopi

Meja kopi kaca - 55 gambar

Baru-baru ini, pedalaman mempunyai trend yang bergaya - di kawasan pedalaman muncul subjek yang agak baru - meja kopi kaca. Apakah kelebihan jadual itu, dan mengapa mereka layak mendapat populariti?

Pertama sekali, mari kita perhatikan fakta bahawa meja kopi boleh dibuat dari pelbagai bahan, seperti, memang, perabot lain. Tetapi sekarang, selaras dengan keperluan, semua pembinaan menjadi lebih mudah, supaya tidak mewujudkan perasaan ruang sesak. Meja kopi yang diperbuat daripada kayu kelihatan rumit. Itulah sebabnya pereka hari ini lebih suka produk kaca. Lagipun, kekuatan bukanlah faktor penentu apabila memilih meja kopi.

Tidak lama dahulu, adalah mungkin untuk bermimpi perabot kaca, kerana kaca adalah bahan yang sangat rapuh. Dan persoalannya timbul secara logik mengenai keselamatan menggunakan elemen pedalaman itu. Jawapannya tidak jelas - selamat. Jadi perabot dibuat dengan hanya satu jenis kaca - marah. Ketebalan kaca tersebut, yang digunakan untuk membuat meja kopi, tidak kurang daripada 8 milimeter.

Kaca terbaja mempunyai rintangan yang tinggi terhadap beban kejutan. Gelas ini tidak akan pecah dan boleh menahan berat badan yang banyak. Dan kaedah pemprosesan moden menjadikannya mudah untuk menghasilkan kaca dengan tepi yang sangat halus, dan bahagian atas meja itu sendiri sama ada telus atau matte dan dengan pelbagai corak.

Dengan cara ini, meja kopi kaca boleh masuk ke dalam mana-mana pedalaman, menjadi bukan sahaja objek praktikal, tetapi juga hiasan sebenar.

Suatu soalan logik "kenapa saya perlukan meja kopi?"

Seperti yang anda boleh meneka dari tajuk, ia direka untuk menyebarkannya dengan akhbar dan majalah. Ia adalah untuk tujuan ini bahawa meja kopi dipasang di pejabat-pejabat di tempat-tempat yang pengunjung menunggu giliran mereka. Di meja ini, anda boleh minum kopi atau teh. Di rumah, meja kopi melaksanakan fungsi yang sama. Walau bagaimanapun, mereka tidak penting.

Fungsi utama meja kopi kaca adalah hiasan, dan kerana saiznya cukup kecil, mereka akan kelihatan baik walaupun di dalam bilik besar. Dan kerana kaca dengan sempurna menggabungkan dengan hampir semua bahan, ia boleh harmoni "tertulis" dalam apa jua keadaan. Jadualnya kelihatan asli, dibuat bukan hanya dari kaca, tetapi dengan menggunakan logam berkilat.

Meja kopi kaca di pedalaman bilik yang berbeza

Meja kopi yang terbuat dari kaca dengan kayu lebih sesuai untuk pedalaman klasik.

Jadual tanpa berat tidak mengurangkan ruang, tetapi terima kasih kepada reka bentuk yang sangat ringan menjadikannya lebih "bebas", tidak berantakan.

Dan di beberapa kawasan dalaman, meja kopi menjadi sebahagian daripada komposisi gaya. Secara umum, ini adalah tipikal untuk bilik dalam gaya minimalis. The jadual dengan minimum butiran. Ia mempunyai fungsi dan praktikal. Sebagai peraturan, ia lebih sedikit daripada biasanya.

Beberapa barangan perabot boleh "bangga" kerana telah menarik perhatian reka bentuk yang begitu banyak. Ia bermula dengan hakikat bahawa meja atas meja kopi boleh sama sekali berbeza - dari pusingan biasa dan persegi kepada pelbagai bentuk yang tidak teratur.

Bahagian atas kaca tidak membawa beban semantik dan sering menjadi semacam "latar belakang" untuk apa yang diletakkan di bawahnya pereka. Salah satu penyelesaian reka bentuk asal - akuarium di atas meja kopi kaca. Tidak kurang bergaya akan melihat bilik di mana meja kopi kaca menampung foto dalam pelbagai bentuk dan saiz.

Meja kopi kaca: semua jenis pilihan

Pereka bereksperimen tidak hanya dengan bahan countertops, tetapi juga dengan bahan kaki. Mereka boleh diperbuat daripada kayu, rotan, marmar atau bahan lain. Kaki boleh mempunyai pelbagai bentuk yang aneh, dan juga dapat dibuat dalam bentuk gambar lilin.

Tidak dinafikan, meja kopi boleh membawa beban utilitarian tertentu ke pedalaman. Sebagai tambahan kepada majalah dan surat khabar, yang sebenarnya, jadual ini dimaksudkan, anda boleh meletakkan vas dengan permen atau vas bunga di atasnya. Untuk itu mudah untuk minum teh atau kopi, semasa melakukan perbualan yang santai. Adalah menarik untuk diperhatikan bahawa apa yang kita panggil meja kopi di luar negeri dipanggil meja kopi.

Baru-baru ini, fungsi mereka telah meningkat dengan ketara. Pada beberapa meja kopi kaca Terdapat rak di mana anda boleh menyimpan pelbagai barangan kecil.

Selalunya, reka bentuk meja kopi termasuk roda atau penggelek. Ini sangat mudah, kerana jika dikehendaki, mereka dapat dengan mudah dipindah dari satu tempat ke tempat.

Walau bagaimanapun, ini bukan had kefungsian. Juara sebenar adalah transformer jadual kaca. Mereka boleh menukar ketinggian dengan mudah. Meja-meja sedemikian sangat mudah - di dalam negara yang dilipat mereka menempati ruang yang sangat sedikit, dan di ruang terbuka adalah meja makan penuh.

Satu lagi pengubahsuaian yang menarik adalah meja kopi kaca di bawah komputer riba.

Jadual Kopi Kaca - foto

Oleh itu, jadual seperti itu boleh menjadi pelengkap yang sangat baik untuk pedalaman, yang, sebagai tambahan kepada fungsi estetik, juga berfungsi.

Meja kopi kaca: ringan dan keaslian di pedalaman anda

Perabot kaca memasuki senarai trend dalaman bergaya pada tahun 2015. Bahan ini sangat berharga kerana cinta yang ringan, laconisme dan tidak senonoh. Dalam pelbagai jenama terkenal di dunia yang menghasilkan keping perabot yang canggih, anda boleh mencari meja, kerusi, kabinet dan kabinet kaca. Bagaimanapun, perhatian khusus berhak mendapat meja kopi kaca, yang sesuai dengan ke arah mana-mana arah dalaman, menjadikan reka bentuk bilik bergaya dan berfungsi.

"House of Dreams" menawarkan untuk mempertimbangkan model-model yang paling menarik dari meja kopi yang diperbuat daripada kaca, ciri-ciri reka bentuk mereka, serta cara-cara menggunakan keping perabot di pedalaman.

Meja kopi kaca

Reka bentuk dan pembinaan meja kopi kaca

Jadual kopi tergolong dalam kategori perabot hiasan dan berfungsi. Seperti yang anda dapat lihat dari tajuk, tujuan utama item ini adalah untuk menyimpan barang-barang akhbar dan kecil. Jadual atas meja kopi tradisional sering dibuat dalam bentuk bulatan atau segi empat tepat. Selalunya, reka bentuk meja ditambah dengan rak statik atau gelongsor, yang membuat produk lebih berfungsi dan mudah. Menariknya, perabot yang kami panggil "meja kopi" di Eropah dipanggil "kopi".

Foto kopi meja kopi

Meja kopi asal dari kaca di ruang tamu

Gelas meja kopi dan kayu

Beberapa dekad yang lalu, tiada siapa yang boleh berfikir bahawa meja kopi akan terbuat dari kaca, kerana bahan ini dianggap tidak praktikal, rapuh dan bahkan tidak selamat. Kaca biasa sememangnya merupakan bahan yang sangat rapuh yang mudah berubah bentuk akibat sebarang kesan mekanikal. Walau bagaimanapun, perkembangan pengeluaran moden membolehkan kita menghasilkan sejenis kaca khas, kekuatannya yang tidak kalah dengan kekuatan logam. Kami bercakap tentang kaca marah, yang menggunakan kaedah pemprosesan khas, yang menjadikan bahan ini sangat tahan lama dan selamat. Garis kaca yang rosak hanya boleh jatuh dari ketinggian yang tinggi, objek yang berat. Tetapi, walaupun anda memecahkan serpihan kecil, kaca terbaja tidak akan membahayakan anda, kerana Kehadiran aloi khas menjadikan pinggirannya lancar dan tidak mencolok.

Meja kopi dengan bahagian atas kaca

Meja bujur kopi diperbuat daripada kayu dan kaca

Meja kopi di ruang tamu dengan bahagian atas kaca

Satu lagi ciri unik kaca terbaja ditunjukkan dalam fleksibiliti yang baik, yang memungkinkan untuk merealisasikan sebarang idea reka bentuk. Oleh kerana kemuluran bahan ini, bentuk meja kopi moden boleh diwujudkan dalam pelbagai variasi. Sebagai contoh, meja kopi kaca seringkali reka bentuk pelbagai peringkat, produk dengan garis halus, objek dengan bentuk geometri yang tidak standard, dan lain-lain.

Foto meja kopi tiga tingkat

Foto meja kaca sepenuhnya

Meja kopi kaca bentuk asal

Meja kopi pada kaca roda

Meja kopi menarik bukan sahaja untuk nilai hiasannya, tetapi juga untuk kegunaannya yang tinggi. Walaupun saiznya agak kecil, subjek ini dapat menyelesaikan banyak masalah mendesak:

  • Pertama, adalah penting untuk penempatan barangan kecil dan hiasan dalaman;
  • Kedua, terima kasih kepada rak terbina dalam, mudah untuk menyimpan di meja kopi perkara-perkara yang sepatutnya di tangan - buku, direktori, konsol dari peralatan rumah tangga, dan sebagainya;
  • Ketiga, meja kopi memberi kita peluang yang baik untuk mengatur teh minum atau makan tengah hari di mana-mana bilik di rumah.

Di samping itu, kaki meja kopi moden sering dilengkapi dengan roda, yang membolehkan anda dengan mudah dan cepat memindahkan objek ini dari satu bilik ke bilik lain.

Meja kopi diperbuat daripada foto kaca

Akuarium meja foto kaca

Meja kopi kaca di pedalaman

Meja kopi kaca kecil

Ciri-ciri dalaman meja kopi kaca

Idea untuk membuat keping perabot dari kaca marah timbul kerana penyebaran fesyen untuk pedalaman dalam gaya minimalis, yang memerlukan ruang dan kebebasan maksimum. Perabot yang diperbuat daripada kaca, khususnya, meja kopi, tidak membebankan ruang sama sekali. Kerana ketelusan bahan, nampaknya barang gelas tidak mempunyai garis besar yang jelas, sehingga mereka kelihatan sangat ringan dan tidak berwajaran.

Foto meja kopi kaca pada roda

Foto kopi meja kopi

Foto Meja Kaca

Meja kopi kaca boleh menjadi unsur harmonis dari hampir semua gaya dalaman. Oleh kerana kaca sangat sesuai dengan semua bahan dan warna, tidak perlu memilih produk ini untuk barangan perabot lain. Tetapi jika anda mahu meja menjadi sebahagian daripada set perabot, perhatikan produk yang diperbuat daripada beberapa bahan. Misalnya, bahagian atas meja kopi boleh dibuat dari kaca, dan kaki atau dinding sisinya diperbuat daripada kayu, papan serpih atau logam. Di samping itu, permukaan kaca marah sering dihiasi dengan pelbagai sputtering dan pelapis, menjadikan reka bentuk produk lebih jelas dan ekspresif.

Meja kopi kaca bulat di pedalaman

Meja kopi moden dengan kaca

Meja kopi dengan meja atas bulat kaca

Meja kopi dengan gambar meja kaca

Meja kaca kelihatan sangat bergaya dan asli, jadi ia boleh digunakan sebagai aksen dalaman utama, terutamanya apabila ia datang kepada produk bentuk bukan standard. Jadual berbentuk sempit, bulat, melengkung dan halus sempurna sesuai ke dalam dalaman yang paling halus dan menuntut, dihiasi mengikut peraturan gaya bionik, minimalism, berteknologi tinggi, tekno, dll.

Foto meja kopi dari kaca

Meja kopi yang indah dengan kaca

Jadual dengan kaki bola dan kaca

Meja kopi kaca bulat

Penjagaan meja kopi dari kaca

Ia mungkin kelihatan bahawa menjaga meja kopi kaca sangat susah dan rumit. Malah, ia secara praktikalnya tidak berbeza daripada penjagaan produk yang dibuat dari bahan lain. Apa yang anda perlukan ialah membeli deterjen khas untuk perabot, yang menjadikannya mudah, selamat dan berkesan untuk membersihkan permukaan kaca. Di samping itu, apabila mengelap dan membersihkan kaca, jangan gunakan span dengan gentian logam atau zarah, kerana mereka boleh meninggalkan mikrocharci di permukaannya.

Meja kopi dengan kaki kayu dan atas kaca

Meja kopi dengan kaki logam dan bahagian atas kaca

Meja kopi kaca akan mengisi ruang dalaman dengan mudah dan eksklusif. Walau bagaimanapun, agar produk dapat menggembirakan anda dengan keindahan dan fungsinya selama mungkin, beri perhatian pada kekuatan dan ketebalan kaca semasa pemilihannya.

Meja kopi kaca: Foto

Untuk masa yang lama sudah nama "meja kopi" tidak berkaitan dengan membaca majalah. Sekiranya anda memanggil perkara dengan nama yang betul, maka anda harus membincangkannya sebagai subjek teh, kopi atau makan tengah hari. Biasanya di meja rendah berhampiran sofa akan menonton TV dan berbual, dan merawat rakan-rakan atau kopi keluarga dengan gula-gula. Bersama dengan meja kayu tidak biasa dan barang pecah belah. Mereka sangat bagus melihat rumah-rumah moden, dan marah, dihasilkan oleh teknologi baru, kaca tidak lebih lemah dalam kekuatan kayu.

Barang perabot kaca mempunyai harta yang menakjubkan, yang hanya wujud kepada mereka. Kehadiran mereka di dalam bilik itu secara visual mengembang ruang. Aliran cahaya meresap meja atau produk lain tanpa menghadapi halangan dalam perjalanannya, jadi ruangan itu kelihatan lebih luas dan lebih ringan. Perabot yang diperbuat daripada kaca tidak terdedah kepada kelembapan, tidak pudar di bawah tindakan matahari dan lebih tahan terhadap calar berbanding logam dan kayu. Dari perabot kaca anda boleh membuat komposisi yang luar biasa, kaca boleh dibentuk dalam pengeluaran dan dari sini anda boleh membuat perabot bentuk dan garis yang mewah.

Meja kopi kaca pada gambar yang diletakkan di halaman ini akan membantu anda memilih produk yang sesuai dengan ruang tamu anda. Ia telah menjadi gabungan klasik kaca dengan kayu gelap. Jadual ini tidak semestinya sepadan dengan nada seluruh perabot di dalam bilik, ia kelihatan hebat sebagai objek bebas dan harmoni sesuai dengan keadaan apa pun.

Bahagian atas meja yang diperbuat daripada kaca gelap yang telus pada kaki kayu besar kelihatan padat, cantik dan mengilhami kebolehpercayaan, bukan ciri produk kaca.

Beberapa lagi model kaca dan kayu semula jadi - jadual dua dan tiga praktikal. Membeli meja boleh dari 15,000 rubles, dan harga model eksklusif meningkat kepada 30,000 Rubles.

Kerapuhan kaca bukan halangan dalam penciptaan model lipat meja kopi. Bukti pengubah ini, yang boleh digunakan sebagai meja makan, menaikkan dan menurunkan meja ke ketinggian yang diperlukan dengan lif.

Meja kelihatan sangat bagus pada kaki logam, dan kombinasi ini sangat diperlukan untuk menghiasi bilik dengan gaya moden. Bahagian meja kaca boleh dibuat dari kaca dekoratif, yang lebih mudah dijaga daripada permukaan yang tetap dan transparan.

Tempat di meja adalah bahagian tengah bilik, dan anda boleh menarik perhatian dengan memilih produk dari kaca berwarna. Sekeping perabot yang cerah sesuai dengan baik di pedalaman bilik yang luas yang terang. Beli model kopi ini boleh dibeli pada kira-kira 8,600 rubles.

Sekiranya jadual kerap dipindahkan, lebih baik memilih model pada roda. Mereka mudah, walaupun jadual perlu dipindahkan hanya beberapa sentimeter.

Bentuk segi empat tepat countertop kaca bukanlah suatu peraturan, dan untuk reka bentuk yang dikatakan ringan dan lapang, lebih baik memilih meja bulat atau bulat. Sesetengah model reka bentuk ini ditunjukkan di bawah.

Bilik yang dihiasi dengan warna cahaya, kelihatan harmonis, jika semua keping perabot digabungkan dengan warna. Untuk pedalaman seperti itu, anda boleh mengambil sebuah meja kecil di atas pendirian luar biasa yang berwarna salji putih.

Meja kopi mahal yang diperbuat daripada kayu semula jadi dengan kaki diukir dan countertop bertatahkan sesuai untuk bilik yang disediakan dalam gaya bahasa Inggeris atau klasik. Harga produk sedemikian adalah daripada 30,000 rubel.

Garis lancar bantuan bujur untuk mengelakkan keterukan bentuk dan memberikan reka bentuk bilik ringan dan tanpa berat badan. Kaunter kaca, yang terletak di atas pendirian kayu bentuk asimetri, sesuai untuk mereka yang ingin membawa reka bentuk bilik sifat eksentrik dan keperibadian.

Tetapi model itu benar-benar terbuat dari kaca. Tidak semua orang akan berani untuk meletakkan meja asal seperti di tengah-tengah bilik mereka, tetapi ia kelihatan moden.

Sekiranya anda memerlukan meja kaca murah, anda boleh memilih produk dari 4,500 dengan bahagian atas kaca telus pada tahap yang sama pada kaki krom kayu atau logam. Tidak ada nilai dalam apa gaya bilik itu dibuat, kerana jenis kopi jenis ini akan sesuai dengan keindahannya.

  • Bahagian dalaman sebuah bilik di asrama
  • Gabungan warna dan warna pintu
  • Siling di ruang tamu

Anda perlu log masuk untuk menghantar komen.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

89 − 86 =