Meja kopi dengan lukisan foto tangan sendiri

Cara membuat meja kopi: idea, bahan, arahan langkah demi langkah, lukisan dengan dimensi, foto dan video

Meja kopi boleh menjadi hanya permukaan berfungsi, dan boleh menjadi sangat baik hiasan terperinci pedalaman.

Daya tarikan istimewa adalah jadual semulajadi pokok. Anda boleh membelinya di kedai atau pembuatan diri sendiri.

Majalah jadual, yang dibuat oleh tangan sendiri, menghiasi dengan pelbagai cara, kadang-kadang mengubah perabot biasa menjadi karya reka bentuk pemikiran.

Lihat, Saiz dan hiasan meja kopi boleh agak berbeza. Keterbatasan hanya imaginasi anda.

Yang paling banyak biasa dan boleh didapati dalam pembuatan jadual:

 • persegi atau meja kayu segi empat tepat;
 • pusingan dan bujur jadual;
 • pengubah jadual;
 • kaca jadual;
 • jadual dari digabungkan bahan (misalnya, kaca dan kayu).

Bahan, yang digunakan untuk menghasilkan jurnal jadual:

Tetapi secara bebas pembuatan meja kopi bukan sahaja boleh tradisional bahan. Lihat jadual besar yang dibuat pembantu cara dan perkara lama, seperti beg pakaian, bingkai tingkap, besar gegelung, palet, dll.

Yang paling cantik dan pelbagai dalam bentuk jadual diperolehi dari kayu, papan serpai atau MDF. Bahan untuk jadual kopi berikut kiraan terlebih dahulu.

Untuk jadual mudah, berikut adalah mencukupi unsur:

 • bar untuk kaki (4 pcs.);
 • papan tebal, pane atau sekeping papan lapis untuk meja;
 • sudut pengancing untuk menyambung bahagian atas meja dengan kaki (4 pcs.);

Untuk pusingan anda memerlukan meja kopi:

 • 2 pusingan butirannya dari chipboard atau MDF (atas meja dan sokongan untuk roda meja). Diameternya ialah 60 cm;
 • bahagian segiempat tepat untuk kaki (2 keping). Saiz 60 x 40 cm;
 • kastor (4 pcs.).
 • dempul untuk pokok;
 • gam tukang kayu (untuk kayu).

Ia juga perlu dibeli impregnasi dan lakuer, Untuk melindungi kayu daripada kelembapan dan pencemaran dan menyampaikan kepada produk bagus penampilan.

Dan bagaimana untuk membuat kerusi tinggi, anda boleh mengetahui di sini.

Telah dipesan lebih awal butirannya dari fiberboard atau MDF. Anda boleh buat mereka sendiri, tetapi harus diperhatikan bahawa meja atas dan sokongan untuk roda harus ideal borang. Ini akan memberikan meja kopi yang indah dan kemas pandangan.

Langkah 1. Dalam bentuk segiempat tepat, anda perlu membuat kecil luka Berpusatkan untuk memasukkan mereka ke dalam satu sama lain. Keratan dibuat sesuai dengan tebal kepingan papan serat (MDF).

Langkah 2. Kami menyambung segi empat dengan bantuan potongan. Sertai sendi pertukangan gam. Ini adalah perlu bagi bahagian-bahagian meja untuk memegang ketat.

Langkah 3. Dari atas kita letakkan countertop. Kuku nipis prikolachivaem ke kaki. Untuk jadual kecil, sudah cukup kuku di tengah dan satu kuku setiap kaki.

Langkah 4. Pusingkan meja dan pakai sokongan untuk roda. Juga kami menggunakan gam dan 5 kuku.

Langkah 5. Kuku topeng rapi dempul.

Langkah 6. Kami memproses meja kopi impregnasi untuk pokok. Tutup dengan varnis atau cat.

Langkah 7. Apabila lapisan terakhir lakuer atau cat benar-benar kering, anda boleh mengetatkan roda.

Meja kopi boleh ditinggalkan di negeri ini, dan anda boleh tambahan untuk menghiasi.

Jadual sedemikian sesuai dengan reka bentuk mana-mana bilik dan akan menyelamatkan banyak ruang, dan jika perlu, dengan mudah beralih dari meja kopi menjadi a makan. The minus of the transformer adalah tidak selesa perhimpunan. Pertimbangkan membuat meja sedemikian.

Untuk memulakan, anda perlu membuat keputusan mengenai mekanisme, di mana keseluruhannya perhimpunan pengubah jadual. Mekanisme pengeluaran domestik lebih murah, asing - lebih mahal.

Reka bentuk pengubah adalah tindak balas gas dan dengan mata air.

Langkah 1. Pengambilalihan mekanisme pengubah.

Langkah 2. Menggunakan program pemodelan, kami buat susun atur jadual yang sesuai untuk anda. Untuk tujuan ini, program ini PRO100 atau Sketch Up dari Google: cahaya, dengan kawalan intuitif, jadi ia akan cukup mudah untuk memahami mereka. Membuat susun atur akan mengambil masa 2-3 jam.

Langkah 3. Pemotongan butiran Anda juga boleh melakukan ini dengan program ini. Dia mengira semua bahan yang diperlukan, yang sangat memudahkan kerja kita. Setelah menerima semua dimensi, bahagian gergaji.

Langkah 4. Bina jadual. Bingkai Meja kami akan dipasang dengan bantuan pengesahan (screeds untuk menyambung bahagian-bahagian yang diperbuat daripada bahan kayu). Kerana ini perlu dibuat melahirkan gerudi khas. Penandaan lebih mudah dilakukan dengan pensil atau dengan bantuan konvensional pelekat.

Langkah 5. Selanjutnya mengikut pengubah yang melekat pada mekanisme tersebut arahan kami membetulkannya pada bingkai kami. Sebelum ini, anda perlu memasukkan mata air.

Kami membetulkan perkara yang mudah pemotongan silang cara kerana berat mekanisme.

Penggerudian Lubang bolt dan bit gerudi khas untuk kepala bolt.

Dipasang pengubah dengan bantuan bolt.

Langkah 6. Dengan cara yang sama, kami melampirkan jentera Sebaliknya.

Langkah 7. Kami mengumpul kaki. Berat meja kami adalah kira-kira 50 kg, oleh itu adalah perlu untuk mengikat kaki meja dengan satu sama lain dengan biasa perabot screeds.

Langkah 8. Kami akan skru kaki kita ke kerangka meja. Buat markah dan lubang gerudi.

Langkah 9. Kami mengikat semua kaki ke kerangka. Kaki tersembunyi semua momen kerja meja.

Langkah 10. Pembuatan countertop. Top worktop itu sendiri utama bahagian meja. Pilih kuat Engsel untuk meja. Saiz lubang untuk engsel adalah kecil. Kami memutarkan engsel.

Akhirnya, selepas mengawal semua jadual atas mekanisme, kami mendapat pengubah jadual kopi seperti:

Dan arahan untuk membuat lipat kerusi lipat untuk memancing anda boleh mencari di sini.

Hiaskan meja kopi boleh dalam cara yang sama sekali berbeza. Untuk menjadikan produk pesona, anda boleh menghiasinya dengan teknik decoupage, cangkang dan lain-lain luar biasa objek.

 • Tebal tali-tali di sepanjang tepi sebagai tepi;
 • Mosaic dari pelbagai objek kaca;
 • Lukisan pada kayu;
 • Menyentuh dengan kayu pad;
 • Craquelure (penuaan buatan meja);
 • Menyentuh dengan hiasan cermin;
 • Veneering (ditampal dengan filem hiasan).

Mengenai bagaimana membuat meja kopi bulat dari pelbagai kayu, lihat video:

Adakah anda suka artikel itu? Langgan kemas kini laman melalui RSS, atau ikuti kemas kini di Facebook, Twitter, atau Google Plus.

Meja kopi dengan tangan kita sendiri: penerbangan fantasi, diwujudkan dalam realiti

Reka bentuk meja kopi sangat mudah - meja atas dan kaki sokongan atau pangkalan. Sudah tentu subjek boleh menjadi lebih rumit dan termasuk countertop tambahan, laci, rak, dll, tetapi untuk pembuatan sendiri peranti ini tidak begitu sukar.

Tetapi perkara yang dibuat oleh tangan sendiri, selalu unik.

Jenis perabot ini diperbuat daripada pelbagai bahan: kayu, kaca, keluli, aluminium, plastik, papan serpihan dan papan lapis. Dan juga dari bahan-bahan yang lebih eksotis: batang kayu, angker, logam sekerap, secara harfiah, kulit, kain, batang dan sebagainya. Oleh itu, alat untuk pembuatan memerlukan sedikit berbeza.

Senarai utama kelihatan seperti ini:

 • jigsaw elektrik - alat kerja utama;
 • gerudi elektrik dan satu set latihan yang sepadan;
 • hacksaw untuk kayu atau logam;
 • tukul - kayu atau getah, ukuran pita, tahap dan pensil;
 • pemutar skru, sepana hex, jika anda perlu bekerja dengan mengesahkan, fail;
 • Pemotong kaca jika ia sepatutnya berfungsi dengan kaca.

Bahan dipilih mengikut model, pengalaman praktikal dan keupayaan kewangan.

 • Bahan kayu - papan perabot, MDF veneered, papan serpihan berlapis, papan lapis. Susunan pokok kepunyaan pilihan yang paling mahal, chipboard dan papan lapis jauh lebih berpatutan dan lebih mudah diproses. Dalam kebanyakan model pengeluaran perindustrian, array digunakan untuk mengimbangi dan kaki, dan countertop dibuat dari MDF dan chipboard.
 • Pendekatan yang berasingan memerlukan kaki. Mereka boleh dibuat dari balok kayu bahagian yang sepadan. Walau bagaimanapun, walaupun bentuk bulat kaki memerlukan penggunaan mesin penggilingan. Sebaliknya, ia adalah pada mesin yang anda juga boleh membentuk produk daripada konfigurasi yang lebih rumit. Sekiranya tiada peralatan seperti dalam rumah, kaki boleh dipesan di bengkel kayu.
 • Kaca - anda boleh menggunakan hanya keras, jika tidak, kebolehpercayaan meja akan ragu. Ketebalan kaca adalah 5-8 mm. Ia adalah mustahil untuk menggunakan kaca akrilik jika meja kopi tidak sepatutnya digunakan sebagai tempat duduk: pereka secara aktif mencadangkan model sedemikian.
 • Logam - pilihan ini memerlukan dan peralatan, dan kemahiran, dan pengetahuan khusus.

Pengancing dan aksesori tambahan - kelebihan, skru, kuku, penggelek, penyedut dipilih mengikut bahan produk.

Meja kopi dari enjin kereta, dibuat oleh tangan sendiri

Bagaimana untuk membuat meja kopi sendiri

Tidak peduli betapa mudahnya produk ini, ia memerlukan penjagaan yang baik dan ketelitian. Lagipun, meja kopi adalah hiasan bilik lukisan, dan, oleh itu, ia harus cantik, elegan atau luar biasa bergantung kepada gaya, tetapi dalam apa jua keadaan - dibuat secara kualitatif.

Jika pada anda selepas pembaikan ada papan dari ДСП, kemudian buat dari mereka meja kopi sendiri, seperti yang ditunjukkan dalam kelas induk berikut:

Kayu - bahan adalah yang paling mudah untuk diproses dan yang paling lasak. Ini bermakna bahawa bentuk dan pembinaan produk daripadanya secara literal tidak mempunyai batasan. Daripada kayu dan serat kayu dari semua jenis, anda boleh membuat sesuatu yang indah dengan minimum kemahiran dan alat.

Perkara utama di sini ialah pematuhan yang tepat mengenai perkadaran yang ditunjukkan dalam lukisan. Anda boleh membuat sendiri atau menggunakan projek yang sedia ada.

 1. Pilih bentuk tablet - persegi, bulat, bujur, melengkung. Yang lebih mudah dibuat dari chipboard atau papan lapis. Melihat bahan itu dengan jigsaw elektrik dan gergaji besi.
 2. Hujung meja atas yang terbuat dari kayu padat atau papan perabot berlamina harus dirawat dengan router untuk memberikannya bentuk yang indah, dan kemudian pasir dengan kertas pasir. Ujian atas meja yang dibuat dari chipboard diproses dengan mesin penggilingan atau gerudi dengan muncung yang diperlukan.
 3. Kaki boleh dibuat dengan cara yang berlainan: sapu beberapa papan bulat atau berbentuk segi empat, putar bar kayu giling, beli siap atau gunakan bahan yang luar biasa. Ia sangat bergaya untuk memasang countertop untuk cawangan melengkung melengkung atau bahkan rami. Kaki ke atas meja ditetapkan ke sudut, skru atau gam, bergantung pada bahan.
 4. Apabila meja kopi diperbuat daripada papan serpih, terutamanya dalam pembinaan di mana rak sepatutnya dibuat, bukan kaki dibuat, tetapi sisi pendukung. Kumpulkan apa-apa produk pada cangkuk yang mana lubang digerudi di hujung sidewalk. Pemasangan dengan lidah ditiru dengan gam.
 5. Rak dipotong dari papan serpai dan dipasang pada dowel atau skru.
 6. Ia agak sukar untuk memasang laci. Sangat penting untuk perincian ini ialah pematuhan sudut dan pesawat, jadi elemen dan setiap sambungan mesti diperiksa mengikut tahap.
 7. Produk siap diolah dengan noda, dicat, varnis atau "berumur" - jika dikehendaki.

Gambar meja kopi dari pokok dengan tangan sendiri

Pesawat dengan kesan terowong diperoleh dengan menggabungkan dua cermin selari dan sumber cahaya yang diletakkan di antara mereka. Cermin atas mesti lut sinar, iaitu, dengan reflektansi cahaya sebesar 50% dan transmisi cahaya sebesar 50%.

Sumber cahaya adalah pita monokrom diod pemancar cahaya, warna radiasi dipilih selera. Dalam peranan cermin lut, kaca dengan salutan cermin atau kaca akrilik dengan filem cermin digunakan.

 1. Bahagian kerja dalam bentuk bingkai dipasang dari profil aluminium atau papan serpihan. Dalam kes yang kedua, elemen bingkai dibuat dari dua kepingan papan serat dengan lebar yang berlainan supaya unjuran dibentuk.
 2. Cermin dimasukkan ke dalam bingkai. Kemudian, pada langkan atau secara langsung pada profil, tetapkan jalur LED.
 3. Tempat kerja ditutup dengan cermin lut. Jarak antara kedua-dua cermin adalah 75-80 mm, tetapi mungkin lebih. Faktanya ialah kedalaman "terowong" ditentukan oleh jarak antara cermin dan dikira dengan mengalikan jarak dengan 16.
 4. Kerja-kerja diperiksa dengan menyambung ke sumber kuasa - melalui pengubah, tentu saja. Dan kemudian produk itu dipasang pada kaki atau kaki.

Meja kopi dengan kesan infiniti dengan tangan anda sendiri

Buat meja kopi mudah alih sangat mudah. Untuk melakukan ini, kedai memilih penggelek untuk jisim produk, dan kemudian tetap dengan skru atau skru ke kaki, pangkalan, sidewalls - apa-apa. Penggelek tidak kelihatan dan tidak menjejaskan penampilan produk.

Adakah anda ingin membuat meja kopi pada roda dengan tangan anda sendiri? Kemudian video berikut membantu anda:

Pilihan ini berbeza daripada kayu hanya dengan ciri-ciri bekerja dengan kaca.

 1. Pada kepingan kaca marah dengan ketebalan 5-8 mm menandakan bentuk dan saiz countertop masa hadapan.
 2. Kemudian pemotong kaca, yang sebelum ini dilincirkan dengan minyak bunga matahari, dilakukan di sepanjang garis pemotongan - takuk cetek diperolehi. Gelas itu dipindahkan ke pinggir permukaan untuk dikerjakan, supaya sekeping tambahan pada berat, dan perlahan dipecahkan.
 3. Operasi diulangi sehingga bahagian atas meja yang dikehendaki diperolehi.
 4. Hujung artikel diproses dengan fail untuk mengeluarkan cip besar, dan kemudian mengisar dengan pengisar berlian. Kemudian kelebihannya digilap dengan kertas pasir halus dan roda dirasakan.
 5. Kaki ke permukaan kaca meja kopi tetap menggunakan cawan sedutan. Yang terakhir pertama dipasang pada kaki, dan kemudian dipasang ke permukaan kaca. Untuk kebolehpercayaan, ia boleh mengurangkan gam ke kawasan kaca.

Adakah anda bermimpi tentang produk yang unik dengan kesan menarik? Kemudian video berikut akan memberitahu anda bagaimana membuat meja kopi kaca dengan pencahayaan oleh tangan anda sendiri:

Adakah tidak ada papan serat atau sisa kaca di tangan? Tidak mengapa! Meja kopi boleh dibuat dengan tangan anda sendiri dan dari bahan buatan. Dan selanjutnya kami akan memberitahu anda tentang ciri-ciri mencipta produk sedemikian.

Secara harfiah semuanya boleh berfungsi sebagai bahan untuk meja kopi tidak dalam gaya klasik.

 • Cara paling mudah untuk membuat bahagian dalaman istimewa - untuk membuat meja kopi, tetapi, benar, yang kecil, diperbuat daripada rami. Anda boleh menggunakan tunggul "keseluruhan", iaitu hanya dengan memotong akar pada ketinggian tertentu. Jika produk memerlukan mobiliti, potongan mestilah sama di bahagian atas dan bawah. Teknologi ini mudah: serpihan trunk atau tunggul diratakan, permukaan rata disandarkan dan dilapisi dengan pelacur poliuretana telus. Di bahagian bawah tunggul, lubang gerudi dan pasang 3 atau 4 penggelek.
 • Ia tidak lebih sukar untuk membuat variasi, di mana tunggul dengan "akar" berfungsi sebagai sokongan untuk meja countertop. Yang terakhir dipotong seperti yang diterangkan di atas dan hanya terpaku pada bahagian atas tunggul.
 • Untuk gaya provensi atau retro, satu model yang dibuat dari beg kukuh akan dilakukan. Di bahagian bawah lubang gerudi dan ayakan pada kaki dengan skru. Koper boleh dihiasi atau dicat.
 • Dalam gaya loteng, meja yang dibuat dari reel kabel kelihatan baik. Yang terakhir dicat dan dipasang pada penggelek supaya ia boleh berputar di sekitar paksinya sendiri, dan ruang di antara pangkalan dan bahagian atas meja membahagi sekatan ke dalam petak atau rak. Jadual mudah alih pelbagai fungsi terbentuk.
 • Penghormatan kepada tradisi Eropah yang bergaya adalah pallet kayu, yang diproses dengan noda dan dipasang pada penggelek besar. Di atas produk bertindih dengan kaca dan dapatkan versi asal pameran itu.
 • Model roda basikal yang sangat menarik. Ia adalah sedikit lebih sukar untuk dilaksanakan, kerana ia memerlukan sedikit kemahiran untuk bekerja dengan logam. Arcs berfungsi sebagai asas bentuk yang rumit, di mana atas meja ditetapkan dengan skru menegak sendiri. Yang terakhir ini diperbuat daripada roda yang ditutup dengan skrin kaca bulat di atas. Untuk keselamatan, tepi roda countertop dimeteraikan dengan kelebihan plastik, dan hujung kaki dipotong ke hos.

Meja kopi yang luar biasa untuk ruang tamu, yang dibuat oleh tangan sendiri

Tayar Dari kekili kabel Crankshaft Pallet kayu

Di laman web yang ditumpukan kepada pembaikan, atau komuniti, anda boleh mencari lukisan hampir apa-apa reka bentuk. Dalam kebanyakan kes, mereka bukan sahaja menawarkan lakaran dengan dimensi, tetapi juga skim pemasangan terperinci. Yang terakhir ini sangat berguna apabila reka bentuk model sangat rumit dan termasuk unsur-unsur yang berbeza.

 • Selalunya, produk buatan sendiri ditawarkan dari papan serpai atau papan lapis, kerana alasan mudahnya bahan-bahan ini mudah diproses, berpatutan dan ringan.
 • Sedikit kurang kerap terdapat lukisan untuk jadual kaca. Pertama, di rumah, mungkin hanya satu pilihan - dengan bahagian atas kaca, dan, kedua, struktur model sedemikian sangat mudah.
 • Meja kopi asli yang dibuat dari bahan-bahan yang luar biasa biasanya dibentangkan di forum tanpa lukisan dan saiz. Tetapi pemasangan dan ciri penetapan diterangkan dengan terperinci, kerana dari sudut pandangan tuan rumah momen-momen ini adalah yang paling penting.

Foto dan lukisan berikut dengan saiz akan memberitahu anda cara membuat meja kopi dari pokok dengan tangan anda sendiri.

Lukisan meja kopi

Dengan laci Dengan bahagian atas kaca Transformer

Bagaimana untuk memulihkan meja kopi dengan tangan anda sendiri

Tatacara sedemikian mengalami produk-produk yang sangat tua pada akhir abad ke-19 - awal abad ke-20. Perabot penghasilan bersiri nilai estetika biasanya tidak mewakili, dan di sini pembaikan dikurangkan tidak banyak untuk pemulihan meja kopi oleh diri sendiri untuk hiasan.

Kerja ini susah payah, memerlukan masa dan kesabaran. Peralatan akan memerlukan kuku tangan, penyerang obeng, tang, pahat dan sebagainya dan gerudi elektrik. Bahan - kertas pasir dengan darjah granulariti yang berbeza, berus logam, varnis, noda, jika warna perabot perlu diubah.

 1. Jadual disusun jika mungkin. Pertama, anda perlu meneliti dengan teliti semua butiran, kerana usia tua, sesetengah daripada mereka mungkin cacat atau layu. Jika mana-mana unsur telah menjadi tidak dapat digunakan, ia sentiasa boleh dipesan di bengkel. Kedua, untuk memproses permukaan dan mengeluarkan varnis lebih mudah dengan perincian, dan bukan dengan keseluruhan produk.
 2. Apabila membongkar skru dan dowels digerudi terbaik.
 3. Lacquer dan cat dikeluarkan dari permukaan. Sekiranya lapisan itu nipis, ia boleh dikeluarkan dengan berus logam dan kertas pasir biasa. Jika lapisan tebal atau kawasan rosak, kesan terbaik adalah penggunaan gerudi elektrik dengan lampiran berus. Mesin pengisar juga boleh digunakan.

Sekiranya meja diperbuat daripada kayu berharga atau ada butiran ukiran, maka disarankan untuk membersihkan varnis dengan pes khas, yang digunakan oleh pembaikpulih profesional. Jika anda tidak dapat mencari ubat, anda perlu membersihkan ukiran dan membengkok kayu dengan kertas pasir berasaskan kain.

 1. Permukaan dibersihkan degreased dengan cara aseton atau alkohol.
 2. Jika calar dan cip tidak boleh dikeluarkan dengan pengisaran, kecacatan adalah shpaklyuyutsya, dan selepas dempul pengeringan teliti digiling.
 3. Keretakan dan kesilapan dalam dihapuskan seperti berikut: retak dipaku, bahagiannya diperketatkan dan dipasang di pengapit sehingga ia kering sepenuhnya - 12-15 jam. Adalah mungkin untuk menggunakan skru mengetuk diri untuk pengecutan, selepas pengeringan pelekat mereka dikeluarkan.
 4. Semua sendi dibersihkan dan terpaku bersama jika perlu.
 5. Jadual diproses oleh noda: pokok lama biasanya menjadi gelap dan kehilangan kecerahan, noda mengembalikan kepada ekspresi material. Kemudian produk dibuka dengan varnishing dalam 2-3 lapisan.
 6. Selepas semua butiran telah dikeringkan, produk dikumpulkan.

Di bawah ini kami akan membentangkan foto bagaimana anda boleh mengemas kini meja kopi anda sendiri.

Dibina semula dengan meja kopi mereka sendiri

Jadual log kayu adalah klasik yang tidak akan hilang dari ruang tamu. Gaya apa sahaja yang direalisasikan di kawasan pedalaman, selalu ada tempat untuk barang yang elegan dan indah yang diperbuat daripada kayu. Keaslian dan kecantikan - bukan harta bahan mahal, tetapi hasil fantasi, rasa perkadaran dan rasa. Bukan semua orang boleh membeli beech mahal atau marmar, tetapi menunjukkan kreativiti dan membuat perkara yang luar biasa dalam kekuatan semua orang.

Adakah anda suka artikel itu? Langgan kemas kini ke laman dalam Kenalan, Rakan sekelas, Facebook, Google Plus atau Twitter.

Langgan kemas kini melalui E-mel:

Beritahu artikel ini kepada rakan anda di rangkaian sosial kegemaran anda menggunakan butang di bawah.

Tinggalkan Ulasan

Perabot Bilik Tidur

Navigasi

Bilik tidur

Ruang tamu

Perabot di atas perabot

Tab mandi

Kenalan:

Perbincangan Terkini

Percuma! Ini adalah rak di atas katil untuk cermin mata, telefon pintar, pemain.

Dan saya nampak satu lagi varian seperti itu: sebuah katil dengan podium, sangat banyak.

Terima kasih kerana maklumat yang berharga dan terperinci! Sangat berguna seperti.

Meja kopi oleh tangan sendiri: idea dan kesedaran

Dalam era media elektronik, hanya sedikit yang menggangu membaca media cetak. Walaupun demikian, meja kopi masih menduduki tempat kehormatan di setiap rumah.

Sebagai tambahan kepada destinasi langsung, mereka boleh digunakan untuk perkara lain yang berguna: melayani sarapan pagi atau makan malam, pembaikan kecil dan kreativiti rumah.

Kesederhanaan reka bentuk, pelbagai bentuk dan reka bentuk, alat minimum - semua kelebihan meja kopi menarik perhatian tuan rumah. Dalam artikel ini, kami akan membuat kajian terperinci mengenai produk buatan sendiri yang popular dan memberi nasihat praktikal tentang cara membuatnya.

Pilihan reka bentuk untuk meja kopi

Cara yang paling mudah ialah membuat meja kopi dengan tangan anda sendiri, menggunakan papan dari papan tepi, panel partikel venir atau MDF.

Untuk menyembunyikan titik gabungan plat, kaedah klasik digunakan - pemasangan pada pancang kayu bulat (dowels). Semua yang diperlukan oleh tuan rumah dalam kes ini adalah dengan tepat menandakan lokasi kancing pada hujung sidewalls dan gerudi lubang pelekap untuk mereka di tudung bawah dan atas.

Meja kopi yang paling mudah diperbuat daripada MDF

Untuk meningkatkan ketegaran struktur di antara dinding sampingannya, perlu memasang anggota salib menegak. Satu ceruk yang kecil untuk menyimpan majalah dan barang-barang kecil lain tidak akan berlebihan di sini. Ia boleh dibuat dari satu pinggan yang tetap selepas memotong penutup dan sisi.

Mobiliti adalah pilihan yang berguna untuk jadual. Ia direalisasikan dengan memasang roda perabot di bahagian bawah. Roda pengangkutan yang padat boleh disembunyikan, tetapi anda boleh membeli yang lebih besar dan sengaja menyerlahkannya. Oleh itu, kita mendapatkan meja asal pada roda dari bar digilap, menyokong meja atas kayu besar.

Bagi mereka yang tidak memainkan peranan yang besar dalam mobiliti, dan mahu melihat meja desa di rumah mereka, anda boleh mencadangkan varian papan yang kuat. Meja sedemikian tidak akan dinafikan menjadi salah satu hiasan utama di ruang tamu dari mana-mana rumah negara.

Kemalasan munasabah, ditambah pula dengan kehausan untuk kreativiti, sering membawa kepada penemuan menarik. Salah seorang daripada mereka adalah meja dari tayar lama.

Ia sangat mudah:

 • Dua bulatan dengan diameter 3-4 cm kurang daripada dimensi luar tayar dipotong di pinggan serat.
 • Ke bulatan pertama, empat kaki logam diskru.
 • Bahagian bawah dan tudung dipasang dengan skru ke sisi roda.
 • The sidewall dan tudung dihiasi dengan tali jute.

Reka bentuk buatan sendiri dari tayar lama kelihatan hebat

Jadi ternyata meja kopi yang luar biasa, yang, jika perlu, boleh digunakan sebagai jamuan.

Idea menggunakan barang-barang "rawak" untuk mencipta perabot rumah sangat produktif. Dia memberikan kehidupan kepada banyak kes buatan sendiri yang terbuat dari kotak dan palet. Imajinasi sedikit dan kos minimum diperlukan untuk memasang meja kopi dari pokok berdasarkan empat kotak standard.

Algoritma pemasangan ini kelihatan seperti ini: kotak diletakkan di tepi, meletakkannya dalam satu bulatan satu demi satu. Dengan menyambung struktur dengan skru sendiri mengetuk, rak dibuat di tengahnya. Di sini anda boleh meletakkan pasu bunga atau menghiasnya dari kerikil atau kerang sungai. Menyelesaikan kerja pemprosesan kayu dengan kertas pasir, noda dan varnis.

Meja kopi dipasang dari empat kotak

Kayu semulajadi tidak memerlukan hiasan halus. Menggunakannya untuk hiasan dalaman, melengkapkan keadaan dengan jadual yang mudah. Untuk memasangnya, anda akan memerlukan beberapa bilah runcing dan slaid piket pagar.

Bingkai asas akan kelihatan kukuh dan mantap apabila menggunakan kombinasi warna yang berbeza dengan meja atas. Untuk melakukan ini, bar perlu ditutup dengan noda gelap, meninggalkan tudung dalam warna semula jadi kayu balak.

Kayu dalam perabot tidak teruk dengan logam. Anda boleh memastikan ini dengan membuat meja kopi dalam gaya loteng di kaki logam. Tudungnya dipasang dari tiga keping timbunan papan "empat puluh" dan dibingkai oleh jalur cornice.

Meja kayu pada kaki logam diperbuat daripada bar menguatkan lancar

Untuk membuat kaki, anda memerlukan mesin kimpalan, sekeping plat keluli 1.5-2.0 mm tebal dan beberapa keratan keluli pengukus halus dengan diameter 10-14 mm.

Selepas membongkok empat bar di sepanjang corak, mereka dikimpal dengan kepingan plat (atau sudut pertukangan tebal seperti dalam gambar) dan bergantian pada tablet yang dipasang dari timbunan lembaran. Untuk penamat akhir, anda perlu menggilap, mencemarkan dan mengungkap tudung, sisi dan cat kaki.

Daripada batang untuk pembuatan pangkalan, paip profil segi empat rentas boleh digunakan. Kimpalan dua segi empat tepat daripada itu, pelucutan lapisan dan penutup logam dengan cat perak, kami akan mendapat sokongan yang boleh dipercayai untuk meja, yang dipasang dari papan ek tebal.

Untuk meningkatkan kestabilan, penutup sisi logam di bawah tudung dihubungkan oleh seksyen paip profil.

Sangat menarik melihat meja kopi dengan meja atas yang terbuat dari kayu. Ia tidak sukar untuk mencari unsur asas ini. Pada mana-mana kilang papan anda akan ditawarkan "produk setengah jadi" saiz yang betul. Untuk membawanya ke keadaan yang anda boleh membantu elektrobrushes dan sanders tali pinggang.

Kaki meja boleh dibuat dari bar tebal atau digunakan untuk bar penguat. Perbezaan di antara countertop besar dan asas logam cahaya akan memberikan reka bentuk sentuhan reka bentuk eksklusif.

Satu lagi varian yang menarik untuk menggabungkan bahan adalah kayu dan kaca. Permukaan kerja boleh bujur atau bulat, disokong oleh asas silang berbentuk dua bingkai bar.

Gelas "Tidak Berat" digabungkan sepenuhnya dengan bingkai kayu yang besar di pangkalan

Meja kopi bergerak, diperbuat daripada palet kayu dan ditutup dengan kaca persegi, kelihatan bergaya dan moden.

Kaca memberi pandangan yang kaya kepada struktur keseluruhan dan menutup jurang antara slaid palet, di mana objek kecil boleh jatuh ke lantai.

Mereka yang berfokus pada fungsi, pasti seperti pengubah meja kopi. Dengan manipulasi mudah, ia secara radikal mengubah bukan sahaja ketinggiannya, tetapi juga penampilannya.

Dalam keadaan berkumpul, ia adalah pendirian biasa untuk majalah dan akhbar. Menaikkan dua kaki sisi dengan kaki, kami meningkatkan ketinggian meja dan memanjangkan permukaan atas meja ke "format makan tengah hari".

Asas sistem transformasi yang lain adalah dua bingkai batu-lengkung logam. Setiap daripada mereka bergantung kepada meja atas. Dalam kedudukan yang dipasang, mereka berbaring melintang, dan apabila mengangkat penutup menghidupkan engsel dan berdiri tegak.

Ketinggian struktur dalam bentuk terungkap adalah 73 cm Ini cukup untuk menggunakan transformer sebagai meja komputer.

Sampul itu terdiri daripada dua plat, yang boleh dialihkan secara mendatar. Dalam kes ini, satu plat berputar pada engsel mengenai paksi. Jika perlu, pengubah seperti itu boleh dijadikan meja makan untuk 4 orang dalam masa beberapa saat.

Jadual pengubah "tiga dalam satu"

Seseorang mencipta sistem penyesuaian lipat, dan seseorang berjaya memproses percikan kayu lapis konvensional. Hasil pencarian bentuk-bentuk baru adalah meja kopi yang tidak biasa.

Kita hanya boleh kagum dengan ketepatan yang ketat pengiraan dan perwujudan yang berbakat dalam imej yang kelihatan.

Secara teorinya, segala-galanya kelihatan mudah: asasnya secara konsisten terpaku dari tiga dozen bingkai papan lapis. Setiap daripada mereka mempunyai sudut kecenderungan kaki.

Dalam amalan, untuk mengira semua unsur papan lapis, anda memerlukan program simulasi tiga dimensi.

Plywood "pie" berkumpul bersama-sama menarik rupa dengan bentuk futuristik yang luar biasa. Perlindungan kaca menghiasi corak teknologi pertukangan inovatif ini.

"Kami akan mempunyai sesuatu yang lebih mudah, tetapi juga cantik," tuan rumah akan berkata. Sila, tidak kurang elegan, tetapi lebih murah dalam pembuatan meja. Ia terdiri daripada tiga pakej papan pelan yang nipis.

Pelbagai slot dalam set-top boleh ditutup dengan tudung kaca.

Mengenai sambungan kaca dengan kayu, saya perlu mengatakan beberapa perkataan. Penyelesaian terbaik adalah menggunakan gam telus "telus". Bor di kaca tebal rumah, tidak menyebabkan kerosakan tidak boleh diperbaiki agak sukar. Oleh itu, meninggalkan idea penekanan mekanikal dan memberi kemungkinan kimia moden menunjukkan kualiti terbaiknya.

Penyokong sendi berulir, kami mengesyorkan penggunaan plexiglas untuk tablet. Ia mudah digerudi dengan gerudi biasa dan kelihatan hebat.

Bercakap mengenai bahan untuk meja, kami terlupa sepenuhnya tentang lapisan kayu euro. Ini adalah bahan alat yang sangat baik, sama sesuai untuk membuat tudung, sisi dan kaki.

Jadual atas dari lapisan euro adalah cantik dan boleh dipercayai

Bentuk meja dari lapisan boleh menjadi apa-apa. Tudung, yang dipasang dari laths kayu, dipotong oleh jigsaw elektrik oleh kontur yang ditentukan.

Untuk membuat meja kopi dari lapisan kami akan memerlukan beberapa alat:

Dimensi produk siap dan reka bentuk unit dok perlu difikirkan terlebih dahulu dan meletakkannya dalam lukisan lakaran.

Meja dihiasi dalam dua peringkat. Sebelum permulaan pasir pemasangan permukaan tudung, bawah dan kaki dengan kertas pasir. Setelah selesai kerja, kayu ditutup dengan noda toning dan varnis tanpa warna.

Lebih mudah ialah meja kopi yang diperbuat daripada papan partikel. Bahan ini melakukan dua fungsi sekaligus: ia membentuk permukaan yang padat dan membawa beban. Kami menasihatkan anda untuk menggunakan papak venir, kerana cat dan varian kosong "kosong" tidak dapat menyembunyikan tekstur cip kayu.

Selepas menamatkan pemasangan, anda perlu menutup semua tepi (countertops, bawah dan kaki) dengan pita perabot plastik, memanaskannya dengan pengering rambut pembinaan sebelum melekat.

 • Kami membuat bangku cantik untuk dacha kami sendiri
 • Kami membuat meja yang indah dan selesa untuk dacha anda sendiri
 • Cara membuat sofa sendiri: pilihan, arahan dan gambar rajah pemasangan
 • Hammocks for dachas: apa mereka? Bagaimana untuk membuat buaian anda?

Adakah anda suka artikel itu? Tambah halaman untuk:

Muat turun.

 • Hak Cipta © 2014-2017 | Pembinaan dan pembaikan

 • Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  3 + 7 =