Meja kopi dengan tangan sendiri diperbuat daripada kayu

Meja kopi oleh tangan sendiri

Unsur dalaman yang selesa dan sering tidak menggembirakan membantu mewujudkan suasana selesa. Apabila ada hasrat untuk memberikan keperibadian, sudah tiba masanya untuk mewujudkan idea berani, langkah paling mudah adalah membuat meja kopi sendiri. Siapa kata bahawa objek dalaman berfungsi tidak boleh menjadi "semangat"?

Bagaimana untuk membuat meja sendiri

Proses penciptaan membawa keseronokan, dan ketika ini masih mempunyai utiliti praktis, sudah waktunya untuk dijelmakan semula sebagai perancang untuk membuat meja kopi dengan tangan Anda sendiri. Kekurangan pengalaman tidak boleh menjadi penghalang, kerana pilihan bahan-bahan yang berguna (chipboard, kaca, kayu, tayar, pintu lama, palet) sangat besar, dan lukisan siap dan set alat minimum membantu menjadi tukang masak. Pilih bahan habis, buat kosong, memasang pembinaan - itulah bagaimana meja kopi ternyata dengan tangan anda sendiri.

Skim dengan arahan langkah demi langkah tentang cara membuat meja dengan tangan anda sendiri dapat dengan mudah dijumpai di Internet. Lakaran dengan saiz akan sangat berguna kepada mereka yang akan membuat meja kopi diperbuat daripada kayu atau kaca. Berdasarkan lukisan yang tepat, anda boleh mempermudahkan proses pemasangan seterusnya. Jika anda ingin membuat sendiri jadual asli bahan-bahan yang luar biasa, peluang untuk mencari lukisan akan menjadi minimum. Selalunya produk tersebut disertakan hanya dengan penerangan terperinci, yang berfungsi sebagai alternatif yang baik untuk lakaran dengan saiz.

Berpikir tentang membuat meja kopi dengan tangan anda sendiri, anda perlu bermula dengan asas-asasnya. Varian mudah pembinaan pedalaman ini adalah atas meja (permukaan mendatar) dan kaki asas atau sokongan (berhenti tegak). Variasi kompleks mencadangkan kehadiran elemen tambahan, contohnya, rak atau peti berengsel, tetapi reka bentuk tersebut jarang dilakukan tanpa meja.

Untuk meja kopi masa depan, yang dibuat oleh tangan sendiri, berjaya dicampur ke pedalaman, anda perlu memilih bahan yang sesuai untuk countertop. Pemula lebih baik menghentikan pilihan papan serpai, papan lapis, gunakan gelas bentuk mudah. Jika dia tidak meninggalkan keinginan untuk mencipta perabot eksklusif, maka masuk akal untuk menguasai teknik decoupage, craquelure, lukisan seni. Kemasan dekoratif dari atas meja akan kelihatan menarik, dan meja kopi akan menjadi "sorotan" dari ruang tamu atau ruangan lain di dalam rumah.

Bagaimana untuk membuat meja dengan tangan anda sendiri, menyambungkan imaginasi, kemahiran dan kepraktisan? Langkah pertama untuk mencipta perabot asal adalah lebih baik untuk memulakan dengan menggunakan lukisan siap sedia dengan arahan terperinci. Memilih sebagai asas pilihan ini, tiada apa yang akan menghalang masa depan untuk memberikan barang-barang yang dibuat tangan dari keperibadian yang dikehendaki. Tidak seperti meja kopi masing-masing tidak hanya hiasan dan bahan. Kemunculan perabot ini juga dapat mempengaruhi kepelbagaian mereka, antara mereka, meja kopi boleh berbeza:

 • bentuk (persegi, segi empat, bulat, bujur);
 • bahan (kayu, kaca, logam, plastik, gabungan);
 • pembinaan (mudah, lipatan, pengubah, lipatan);
 • gaya (klasik, negara, retro, berteknologi tinggi, kolonial, minimalis).
 • kehadiran atau ketiadaan elemen hiasan.

Membuat meja kopi menunjukkan bahawa ia akan sesuai dengan baik ke pedalaman, walaupun ia adalah sebuah bilik kecil. Untuk tujuan ini, di kalangan banyak varian terdapat model struktur lipat. Buat meja kopi sedemikian untuk ruang tamu, kopi - untuk bilik tidur, balkoni atau vila membantu profil logam dan sudut. Untuk membuat reka bentuk unsur dalaman ini mudah, lebih baik memilih aluminium, yang lebih mudah diproses daripada besi.

Keuntungan dari mana-mana perabot lipat adalah penjimatan ruang yang berguna. Jika perlu, meja kopi boleh diuraikan, dan kemudian strukturnya mudah dipasang untuk menyembunyikannya untuk penyimpanan. Untuk membuat meja kopi lipat dengan tangan mereka sendiri akan diperolehi walaupun tidak ada pengalaman pertukangan, yang mempunyai bahan berikut di tangan:

 • meja (kayu, balak, papan serat, papan lapis);
 • Profil berbentuk U - 2 keping;
 • sudut (aluminium);
 • pemutar skru;
 • bahagian pengikat (skru, bolt, kacang).

Fungsi beberapa item dalaman individu boleh mencapai kesempurnaan. Transformer meja kopi menjadi penjelmaan idea, yang membayangkan gabungan keselesaan, keaslian dan penjimatan ruang. Mengubah model kelihatan hebat bukan sahaja pada gambar: bahagian atas, yang berfungsi sebagai meja atas, boleh dilanjutkan atau disembunyikan jika perlu melalui tuas mekanikal atau pemacu elektrik.

Buat meja transformator sendiri akan sedikit lebih rumit daripada reka bentuk yang mudah atau lipat. Elemen utama reka bentuk - mekanisme dengan sistem tuil, sementara sebaiknya berfungsi lancar dan tanpa kemalangan. Jika bagi pembuatan untuk mengambil kepingan kayu atau papan kayu, sistem gelongsor harus disembunyikan, dan dalam transformer meja kopi yang terbuat dari kaca elemen ini akan terdedah, memainkan peranan hiasan. Lukisan yang siap akan membantu merealisasikan idea dengan lebih cepat, dan untuk projek individu perlu menguasai program pemodelan tiga dimensi (Google Sketch Up, PRO 100).

Secara visual menjimatkan ruang tanpa mengganggu ruang, membantu reka bentuk yang telus dan hampir tanpa berat pada jadual kaca. Dengan kekuatan, bahan ini tidak kalah dengan kayu atau plastik, kerana atas meja terbuat dari kaca terbaja. Membuat meja kaca akan menelan kos lebih sedikit, sambil memotong lembaran dengan ketebalan sekurang-kurangnya 12 mm adalah lebih baik untuk memesan di bengkel, di mana mereka juga boleh mengisar tepi. Untuk melakukan ini di rumah dengan tangan anda sendiri, anda boleh menggunakan fail, merasakan roda, kertas pasir, tetapi proses ini memerlukan berhati-hati.

Untuk memproses kelebihan kaca atau potong di rumah akan menjadi lebih sukar, selepas itu perlu menggunakan pemotong kaca, tetapi untuk lem dua lapisan atau lebih, ia akan terlepas secara bebas dengan menggunakan silikon untuk akuarium. Bahan yang sama sering digunakan oleh tuan rumah untuk menghias hiasan atau aksesori, contohnya, roda logam atau melampirkannya ke meja kopi dengan kaca berkat cawan sedutan.

Suatu abad yang lalu - unsur yang sangat penting di setiap ruang tamu, untuk menerima tetamu untuk secawan teh. Untuk tuan rumah moden untuk membuat meja bulat papan dengan tangan mereka sendiri saiz padat tidak akan menjadi sangat menyusahkan jika anda mempunyai bahan berguna dan satu set alat:

Bagaimana untuk membuat meja kayu dengan tangan anda sendiri? Hanya mereka yang boleh bekerja dengan alat tukang kayu akan dapat membuat pilihan meja bulat. Meja bulat boleh dipotong dari sekeping papan lapis atau dari papan. Hasrat untuk mencipta perabot eksklusif yang terkandung dalam bentuk dalaman yang akan mewujudkan zon keselesaan psikologi. Butiran perhimpunan dan penetapan reka bentuk, meja kopi bulat selesai boleh diperhalusi, memelihara struktur pokok, atau menggunakan cat untuk menekankan individualiti.

Meja kopi oleh tangan sendiri: arahan langkah demi langkah dan 50 idea inspirasi untuk reka bentuk

Meja kopi dengan tangan kita sendiri dalam gaya loteng

Adakah anda suka hal-hal pereka, tetapi mengeluh dengan kekecewaan, melihat tanda harga yang menghiasi mereka di kedai-kedai? Cuba menjadi seorang pereka. Adakah anda fikir ini sukar? Tiada apa-apa pun! Berikutan arahan itu, anda boleh dengan mudah membuat tangan anda dengan perabot asli dari bahan-bahan yang diperbaiki. Dan kami mencadangkan bermula dengan meja kopi - sebidang perabot yang tidak rumit, tetapi sangat penting. Percayalah, di meja ini, anda akan senang memberi teh kepada tetamu anda, yang akan mengagumi kemahiran anda. Selain itu, setelah mencipta meja kopi dengan tangan anda sendiri, anda benar-benar mengisi rumah anda dengan panas dan meletakkan sepotong jiwa anda ke dalamnya. Jadi sudah tentu patut dicuba.

Meja kopi asal dari beg pakaian lama

Meja kopi kecil yang diperbuat daripada papan

Meja kopi pada roda dengan tangan sendiri

Malah dari bateri lama anda boleh membuat meja kopi kecil

Meja kopi dengan tangan anda sendiri dalam gaya laut

Meja kopi dengan tangan anda sendiri dalam gaya laut

Idea dalam gaya "romantis". Seluruh tahun, sambil menghirup minuman kegemaran anda di meja ini, anda akan mengingati laut yang hangat, surfing penyayang dan laluan bulan. Meja "Laut" - ia adalah kelembutan, penghalusan dan keaslian di tengah-tengah rumah anda.

1. Ambil bingkai tetingkap lama dan bersihkannya dari habuk dan kotoran. Jika kaca lama retak, masukkan yang baru, kemudian hapuskan lapisan cat lama dan pasir di permukaan. Seterusnya, keluarkan sudut logam, yang juga membaiki bahagian bingkai.

2. Tutup bingkai dengan enamel putih atau cat akrilik. Jika anda telah memilih cat akrilik, selepas pengeringan, perlakukan dengan sarang, supaya kayu telah muncul - jadi jadual akan kelihatan lama, yang akan memberikan rupa halus khas. Anda juga boleh menggunakan dua warna, memilih skala putih. Cat pertama bingkai dengan cat biru, dan selepas mengeringkan lapisan pertama - tutup dengan putih. Apabila lapisan kedua mengering, gosokkannya dengan kertas pasir - kemudian dari bawah cat putih yang biru akan tampil.

3. Buat kaki untuk meja. Untuk melakukan ini, ambil potong dan potong ke 4 bahagian yang sama (setiap kira-kira 34 cm), kemudian berjalan di atasnya dengan kertas pasir untuk menghapus semua kekasaran.

4. Seterusnya, potong papan perabot atau papan lebar yang sama dengan bingkai, dan panjangnya kira-kira 8 cm, selepas itu perlu untuk merawat asas kaki dengan kertas pasir.

Proses membuat meja kopi

5. Sekarang setiap bahagian mesti dibor di 4 tempat. Pra-tanda, dan kemudian gerudi lubang, direka untuk mengikat kaki, dan juga satu lagi - di mana-mana tempat yang mudah - untuk mendapatkan kaki lebih dipercayai.

6. Selepas itu, gunakan skru panjang, anda perlu melampirkan setiap kaki ke pangkalan.

7. Seterusnya, anda perlu melampirkan kaki untuk bingkai dengan skru. Joinery - sejenis "kotak", yang akan perlu untuk menambah sehingga semua yang lain yang diimport dari hadiah laut - bahagian hadapan bingkai, yang berdiri di atas kaki, akan menghadapi tingkat ke bawah.

Membuat meja kopi di atas kaki

8. Sekarang anda akan memerlukan tali nipis yang kasar, yang perlu mengasah setiap kaki. Betulkan tali menggunakan pistol pelekat.

9. Sekarang anda perlu mencuci dan degrease kaca di kedua-dua belah pihak. Seterusnya - ambil dan sediakan pada "makanan laut" kaca. Letakkan mereka supaya kelihatan seolah-olah mereka secara sembarangan bertaburan dan pada masa yang sama mengalir dari satu sudut meja ke yang lain - dan bilangan mereka perlahan-lahan akan hilang. Sekarang anda perlu melampirkan setiap elemen dengan gam telus dua komponen. Dalam kes ini, elemen marin tidak boleh menonjol di atas tepi "kotak" rata.

10. Anda perlu memesan kaca di bengkel kaca, ketebalan yang akan menjadi 4 mm. Saiz kaca haruslah seperti itu, bergantung pada bingkai, ia boleh menutup "kotak". Pada masa yang sama, pada setiap sisi, bingkai 1.5-2 cm perlu dibuka. Di bengkel ini, anda perlu bertanya bahawa pinggir kaca diproses dan dibor di dalamnya lubang diameter 4 mm. Kaca itu perlu dihapuskan dan ditutup dengan meja. Dari kulit atau getah halus, potong gasket yang akan di bawah pencuci. Selamatkan kaca dengan skru. Skru dengan teliti supaya kaca tidak retak.

11. Mengambil tali tebal kasar dan membuat gelung pada satu hujung, yang sama dengan separuh panjang meja. Menggunakan senjata gam, gam tali dilipat dua kali dari pusat sisi panjang meja ke pinggirnya. Gelung itu sendiri (kira-kira 12-15 cm) tidak boleh terpaku - ia harus bebas, supaya selepas itu anda boleh mengikat simpulan. "Bypassing" perimeter kaca dan melengkung semua sudutnya, terus memekatkan hujung panjang tali itu. Apabila anda mencapai gelung, anda perlu mengikat tali akhir ke dalamnya supaya anda mempunyai simpulan laut. Sekarang, setelah meregangkan tali ke arah yang bertentangan (dua kali ganda), perlu melekatkannya.

Peringkat terakhir membuat meja kopi

12. Hiaskan sudut luar meja - di sebelah mana unsur-unsur yang paling banyak berada di laut. Teruskan komposisi dengan memasukkan butir-butir tambahan seolah-olah mereka "longkang" dari kaki meja langsung di bawah kaca atas.

Selesai! Nikmati ciptaan anda dan berikan kegembiraan kepada para tetamu!

Meja-beg untuk pelancong

Dalam ruang tamu klasik dengan meja kopi dari beg pakaian

Penyelesaian yang sangat asli untuk koper kegemaran lama, yang saya lihat dengan anda dari kawasan lain dan yang tidak mahu dibuang kerana kenangan.

Pertama, pergi ke kedai di mana anda perlu membeli kaki perabot (kayu atau logam). Sekiranya anda ingin membuat meja mudah alih - maka anda perlu mengambil roda. Anda juga memerlukan papan lapis, skru dan pemutar skru.

Malah dari beg kecil di kaki anda akan mendapat meja kopi asal

Sekarang kita melakukan penandaan di bahagian bawah beg untuk kaki masa depan dan lubang gerudi. Oleh kerana kita tidak boleh melampirkan kaki ke tisu, kita meletakkan papan lapis di dalam beg pakaian itu, membuat tanda di atasnya melalui lubang, dan juga gerudi. Sekarang pasangkan bahagian bawah beg pakaian dan pasangkan kaki. Dengan bantuan gam panas, gam yang dirasai di dalam beg itu.

Untuk memberikan jadual penampilan asal, mengingatkan perjalanan jauh, anda boleh menghiasi dengan pelekat yang dibuat dalam bentuk setem, atau menghiasinya mengikut budi bicara anda.

Itu sahaja - meja kopi yang luar biasa sudah siap! Dengan cara ini, terdapat banyak pilihan untuk menukarkan beg pakaian ke dalam jadual: memilih kaki untuk selera anda, anda boleh membuat meja dalam gaya retro atau klasik. Anda tidak boleh melampirkan kaki sama sekali, jika anda mempunyai beg besar-besar - ia akan kelihatan benar-benar luar biasa: meja seperti itu akan membawa ke pedalaman rasa pengembaraan dan pengembaraan, semangat perjalanan dan negara-negara jauh yang belum diterokai.

Jadual log untuk para pecinta alam

Jadual ini harmoni sesuai dengan pedalaman rumah kampung atau rumah negara - hangat dan semulajadi, ia akan sentiasa membangkitkan mood hari itu, di mana segala-galanya tepu dengan ketenangan, nyanyian burung dan aroma alam. Untuk membuat jadual ajaib itu juga agak mudah.

Kami mengambil balok kayu (dalam kes ini birch) dengan ketinggian dan lebar yang sama, hanya 32 keping. Juga perlu mengambil pangkalan untuk meja, kaki (4 keping), dempul di nada pokok, pemutar skru dan gam, yang direka untuk permukaan kayu.

Meja kopi log pada roda

Proses pembuatan meja kopi dari kayu balak

Mula-mula anda perlu mengumpul pangkalan untuk meja, kemudian gamkan balok kayu sepanjang perimeter, dan tengah untuk menjahit dengan kadbod. Kemudian skru kaki ke bahagian bawah. Seterusnya, gam ke permukaan dalaman dadu kayu nipis - terima kasih kepada ini ia akan kelihatan bahawa meja itu benar-benar kayu. Sekarang kita mengambil dempul dan perlahan-lahan menutup semua lompang, maka kita sapukannya untuk membuat permukaan yang rata. VoilĂ ! Sekarang anda adalah pemilik meja yang luar biasa, yang akan menjadi tumpuan di pedalaman anda.

Sekiranya idea itu sesuai dengan anda, mengikut skema ini, anda boleh membuat jadual lain, menggunakan, contohnya, bukan cawangan bar. Untuk membuat meja seperti itu, anda perlu mengambil kotak papan lapis yang dicat dengan cat hitam, saiznya ialah 40x40x60 cm (atau saiz lain mengikut budi bicara anda).

Untuk melekatkan bingkai kami mengambil cawangan, dari mana kami mula-mula menghilangkan kulit penahan longgar (lakukan ini dengan bantuan nazhdachki). Apakah perintah gluing: sap pertama cawangan di sisi panjang meja, dan selepas - kita memilih mati kayu dan, seperti mozek, kita menyebarkannya di hujung. Ketebalan plat harus kira-kira 1 cm, mereka boleh dipotong dengan parket atau saw bulat. Dan pada akhirnya - pasang kaca, yang akan menjadi bahagian atas meja. Sekiranya dikehendaki, dengan membatalkan sokongan roda ke meja, ia boleh dibuat mudah alih.

Meja kopi dengan tangan kita sendiri dari rumah kayu balak

Meja kopi balak sesuai untuk kotej musim panas

Varian yang paling mudah dari meja kopi dari rumah balak

Dengan teknologi yang sama, anda boleh membuat banyak lagi perabot yang luar biasa. Anda boleh meletakkan cawangan secara mendatar dan kemudian anda mendapat meja yang indah. Nampaknya perabot ini bukan sahaja sangat asli, tetapi juga sangat bergaya.

Idea yang datang kepada minda seseorang benar-benar genius. Nampaknya anda boleh tampil dengan palet, yang pasti terletak pada setiap dacha? Dan menjadikannya elemen yang sangat mudah dan berfungsi di pedalaman.

Meja kopi dari palet di ruang tamu moden

Meja kopi palet yang dicat putih akan kelihatan cantik bergaya

Varian meja kopi dari palet

Mula-mula, kumpulkan semua alat yang anda perlukan untuk idea anda: pallet itu sendiri, gerudi, pengapit, tukul, skru, duster paku, gam yang dimaksudkan untuk kayu, roda, sabun, primer, pemutar skru. Di samping itu, ambil berus cat, berus bulu-muncung dengan timbunan yang kasar untuk gerudi, varnis dan primer berwarna tanpa warna.

Tahap membuat meja kopi dari palet dengan tangan anda sendiri

Pertama sekali diperlukan untuk mengambil gerudi dengan muncung yang dimaksudkan untuk memproses pokok, dan untuk membersihkan permukaan papan dengan kotoran darinya. Sekarang, hati-hati membuang dulang titisan yang digilap. Sedikit pukulan dengan paku besar paku yang berkarat dan perlahan-lahan menariknya keluar dengan pistol paku. Potongan papan lem dengan gam untuk kayu. Pada peringkat ini pengapit akan diperlukan. Mereka perlu perlahan-lahan memegang papan dan tunggu sehingga mereka kering.

Sekarang bahagian-bahagian yang disediakan untuk countertop mesti dipaku dan dilekatkan di belakang, kemudian diapit dengan pengapit dan tunggu sehingga mereka kering.

Meja kopi dari palet

Kemudian tutup meja dengan primer berwarna, dan kemudian - dengan varnis. Kemudian, dari belakang meja, tandakan tempat untuk skru untuk memasang roda. Lubang gerudi untuk pengikat dengan gerudi. Agar skru mudah masuk ke dalam kayu, sabunnya dengan sabun. Menggunakan kunci ratchet, anda boleh dengan cepat dan mudah mengetatkan skru dengan kepala heksagon.

Meja yang bergaya, padat dan cukup berfungsi sudah siap!

Penciptaan pembuatan pembuatan meja kopi dari palet

Satu lagi idea asal suapan dengan kesederhanaan dan kejutannya - baik, siapa yang akan berfikir untuk membina meja kotak? Tetapi ia datang, dan sekarang anda sendiri boleh membuat di rumah seperti sekeping dalaman luar biasa. Sudah tentu, anda sendiri akan gembira, dan para tetamu anda akan menghargai keaslian idea ini dengan maruah.

Ia juga menarik untuk melihat meja kopi dari kotak

Ambil 4 kotak kayu, kertas pasir, lakuer berasaskan air, roller dan berus, ukiran, kepingan papan lapis 10 mm, gam PVA, 4 roda dan skru penekanan diri.

Proses pembuatan meja kopi dari kotak

Pertama anda perlu cat kotak dan menutupnya dengan varnis. Kemudian gunakan gerudi dengan berhenti untuk membuat lubang pada hujung laci. Menggunakan gam untuk kayu, anda perlu membetulkan dowels di tempat pengikat dan sambungkan kotak dengan satu sama lain. Pasang roda ke helai papan lapis, dan pasangkan helaian itu ke laci dengan skru. Jadual sudah siap!

Perkara-perkara yang tidak biasa ini boleh dibuat dari bahan biasa. Mempunyai fantasi dan keinginan untuk keaslian dan keselesaan di rumah anda, anda boleh dengan mudah melakukan keajaiban. Lihat sekeliling: mungkin bingkai tingkap lama mempunyai peluang untuk berubah menjadi elemen yang menarik dalam pedalaman?

Dan mungkin gegelung kayu besar dari kabel industri yang boleh menjadi perabot elegan?

Meja kopi dari jet kayu yang besar

Versi asal meja kopi dibuat daripada tayar

Percayalah, terdapat banyak perkara di sekeliling kita yang boleh berubah menjadi sesuatu yang benar-benar unik dan berharga. Lihatlah mereka sedikit dari sudut yang berbeza

Idea baru untuk membuat meja kopi

Perabot bukan sahaja menghiasi bilik, tetapi juga memenuhi tugas fungsinya. Untuk membawa pelbagai ke pedalaman, anda boleh membuat meja kopi dengan tangan anda sendiri. Terdapat idea yang berbeza untuk membuat item perabot ini.

Meja kopi buatan sendiri: pengiraan ketinggian, pemilihan bahan lukisan

Meja kopi boleh dibuat dari bahan apa pun dengan gaya biasa. Bahagian pedalaman akan kelihatan mewah, jika dihiasi dengan meja kayu batu. Ia boleh mempunyai bentuk klasik. Hiasan tambahan tidak diperlukan di sini. Ukiran hiasan dan dekorasi boleh digunakan.

Versi piawai meja diperbuat daripada kayu. Tudung dan dua rak mendatar menghubungkan empat dinding menegak dengan profil yang rumit dan empat butiran dihiasi, juga mempunyai profil yang kompleks. Oleh kerana galas bebola, produk mudah dipindahkan. Meja ditutup dengan pelindung dan pelindung hiasan yang telus atau legap.

 • Kayu GOST untuk produk - 19414-90. Untuk menyambungkan meja atas dan dinding menegak menggunakan senarai panjang 2.16 D.
 • Para rak mendatar yang lebih rendah dilampirkan oleh bebola bebola 9.2 A.
 • Skru 2-4 digunakan untuk mengikat sendi bola.
 • Setiap ahli panel dibuat dengan rak terpaku. Mereka terpaku dengan pelekat Lux PVA, yang mempunyai ketoksikan yang rendah dan persekitaran yang cepat.
 • Setiap bahagian mesti disandarkan dengan pad pengamplasan.
 • Selesai dibuat dengan varnis sendiri dan spiral pengisaran.

Pedalaman akan kelihatan mewah jika dihiasi dengan meja kayu batu

Pilihan yang lebih murah diperbuat daripada logam dan kaca. Pedalaman melihat dengan penyelesaian ini lebih halus dan mudah dibandingkan dengan produk yang terbuat dari batu. Bahagian atas meja diperbuat daripada kaca berkekuatan tinggi, kaki diperbuat daripada logam. Ia ternyata reka bentuk yang kukuh, tahan lama, di luar yang anda tidak perlu mengambil perhatian khusus.

Produk kayu gabus mempunyai ringan, kekuatan dan ketahanan. Ia tidak akan membusuk dan menyala. Keputusan gaya boleh berbeza.

Jika jadual diperlukan untuk satu musim, maka boleh dibuat plastik. Ini adalah pilihan yang murah dan berpanjangan.

Cara membuat meja kopi sendiri (video)

Untuk setiap gaya pedalaman - jadual anda

Ia juga penting untuk melihat satu gaya dalam setiap mata pelajaran yang digunakan di pedalaman. Sebelum memilih reka bentuk tertentu untuk jadual, anda perlu menentukan komposisi umum objek di dalam bilik. Pertama sekali, gaya ditentukan, maka pemilihan bahan dengan butiran yang berbeza untuk menghias.

 • Apabila memilih gaya klasik, anda perlu mengekalkan keseimbangan mewah dan kesederhanaan. Matlamat ini dicapai menggunakan bahan mudah. Untuk menghiasi meja kayu boleh digunakan manik kaca berharga dan lukisan seni.
 • Mewah dengan keserasian ekologi digabungkan dalam gaya ekologi, untuk reka bentuk bahan semulajadi yang digunakan. Ia boleh menggunakan rotan, yang dibezakan oleh kekuatan dan kelenturannya.
 • Teknologi moden yang terkini digunakan dalam gaya berteknologi tinggi. Bentuk meja untuk keputusan gaya ini sepadan dengan ruang. Produk ini dihiasi dengan unsur-unsur bercahaya. Ia boleh menjadi lampu neon atau kecil. Perabot harus kelihatan hebat.
 • Di dalam bilik yang dihiasi dengan gaya desa, gunakan bahan yang lebih semula jadi. Ia boleh menjadi kayu pepejal, bar. Perkara-perkara yang tidak perlu akan menjadi objek yang luar biasa.

Teknologi moden yang terkini digunakan dalam gaya berteknologi tinggi

Galeri: idea untuk membuat meja kopi (25 foto)

Idea untuk meja kopi buatan sendiri

Dengan gaya umum bilik, anda boleh menentukan bentuk bentuk jadual itu. Item perabot ini digunakan bukan sahaja untuk menyimpan majalah dan surat khabar di dalamnya. Ia boleh dihiasi dengan lampu. Anda boleh minum teh di atasnya. Di samping itu, ia boleh digunakan sebagai pendirian untuk akuarium.

Dalam hubungan ini, adalah penting supaya bentuk standard objek perabot ini memenuhi semua keperluan. Untuk pedalaman klasik, anda boleh kekal dalam bentuk geometri. Seringkali di pangsapuri ada meja persegi, segi empat segi, bujur dan bentuk bulat.

Untuk pedalaman klasik, anda boleh kekal dalam bentuk geometri

Bagaimana untuk membuat pengubah meja kopi diperbuat daripada kayu

Pemilik apartmen kecil penyelesaian ini akan membantu menyelesaikan masalah dengan ruang. Model lipatan sedemikian mempunyai mekanisme khas mata air atau gas. Anda boleh membuat pengubah dari lukisan hingga saiz. Terdapat program komputer khas yang boleh anda gunakan untuk memvisualisasikan produk, tetapi juga dari kertas dan pensil juga boleh menjadi baik.

Untuk pengubah berkualiti tinggi yang boleh dipercayai, ia perlu mempunyai papan lapis (ketebalan 2.2), yang mampu menahan elemen mekanikal. Butiran dipotong dengan penuh perhatian dalam mematuhi dimensi yang ditetapkan.

Setiap butiran terikat tanpa tergesa-gesa. Sekiranya dikehendaki, mekanisme ditarik dan berputar dibuat. Hasilnya, produk boleh menggabungkan dua jadual, melaksanakan dua fungsi. Pada siang hari anda boleh berunding dengannya, dan pada waktu petang anda boleh makan malam dengan syarikat itu. Ia mudah untuk menggunakan produk dengan roda. Anda boleh menjadikannya sendiri. Roda hendaklah lembut supaya lantai tidak merosakkan dari mereka.

Galeri: meja kopi (25 foto)

Bagaimana membuat jadual dengan kesan infiniti (video)

Membuat meja kopi kecil pada roda

Tanpa pengalaman dalam industri perabot, anda boleh mula membuat meja kopi. Untuk ini, bahan dan alat yang diperlukan disediakan:

 • Bar 9 / 3.5 cm, panjang 12 m;
 • Strubtsin;
 • Gam kayu;
 • Sandpaper;
 • Pahat dan hacksaw;
 • Roulettes, pensil;
 • Laka.

Pemotongan bahagian perlu dilakukan dengan mengambil kira elaun dan pemprosesan akhir. Panjang elaun adalah 2.5, lebar 0.6, dan ketebalan 0,15 cm di toko pertukangan dapat segera memotong bagian-bagiannya ke dimensi yang diinginkan.

Tidak mempunyai pengalaman dalam industri perabot, anda boleh mula membuat meja kopi

Kerja-kerja dilakukan dalam urutan berikut:

 1. Penyediaan lukisan dilakukan. Ia boleh dibentangkan dalam bentuk pelan lukisan, di mana semua dimensi yang diperlukan digunakan.
 2. Menggunakan gergaji besi, potong bar. 14 butir perincian 70 cm panjang di atas meja dan 4 keping 35 cm pada kaki.
 3. Kemudian, pada dua keping panjang, buat indent dari pinggir pada setiap sisi (5 cm). Untuk kegunaan ini, hacksaw.
 4. Untuk melicinkan kekasaran bar, kertas pasir digunakan. Menghasilkan gabungan padat bahagian. Ia boleh diubahsuai dengan menggunakan pahat atau lembaran baja.
 5. Setiap sisi bersebelahan bar dirawat dengan gam dan terpaku. Anda perlu memastikan bahawa bahagian atas meja terletak rata. Tidak sepatutnya tiada anjakan bahagian.
 6. Menunggu gam kering, pengapit dihapuskan.
 7. Permukaan adalah tanah dengan alat pengisar.
 8. Buat aplikasi gam di hujung setiap kaki dan di alur.
 9. Setiap kaki dimasukkan ke dalam alur. Kemudian mereka mengisar sehingga gam benar-benar kering.
 10. Selepas itu, tutup dengan roda varnis, kering dan skru.

Untuk penembusan yang lebih baik dari lakuer ke dalam bahan kayu, adalah perlu untuk menambah pelarut kepadanya. Kaedah ini terlalu mudah. Malah seorang pemula boleh mengatasinya. Bahan yang digunakan dalam pembuatan boleh menjadi yang paling tidak standard, bergantung pada idea yang mana master mahu menyedari.

Menghairankan kelihatan di dalam rumah yang dipoles, ditutup dengan tunggul noda dan perapi

Idea asal yang luar biasa dari meja kopi buatan sendiri

 • Palet kayu boleh membantu dalam melaksanakan idea mewujudkan perabot yang unik. Pengisaran palet dijalankan. Untuk memberi kecerahan, gunakan varnis. Produk akan menjadi lebih praktikal jika ia dilengkapi dengan roda.
 • Dengan kotak hiasan selesai, anda boleh mendapatkan reka bentuk asal. Mengetuk sendiri, kuku digunakan untuk menyambungkan kotak. Produk siap dipoles dan cerah dengan noda atau varnis. Meja sedemikian boleh ditambah dengan rangka dan roda.
 • Di atas palet, tunggul atau kotak, paip plastik atau logam, anda boleh meletakkan meja atas meja. Untuk penggunaan pelekat menggunakan gam telus, cawan sedutan khas atau bolt.
 • Baterian besi tuang juga boleh menjadi ciptaan yang boleh dipercayai dan mudah alih, jika anda meletakkan bahagian atas kaca di atas radiator yang digilap dan memasang kastor dari bawah. Melihat, apa jenis radiator.

Meja kopi: jenis (video)

Untuk hiasan dalaman, tidak perlu menggunakan barang perabot siap pakai. Adalah lebih baik untuk merealisasikan kebolehan kreatif dan idea-idea anda sendiri, mewujudkan karya baru dari bahan semula jadi atau buatan. Perkara utama bahawa produk bukan sahaja berfungsi, tetapi juga sesuai dengan gaya bilik, dengan harmoni sesuai dengan keadaannya. Anda boleh menggunakan idea sedia ada untuk ini, atau membuat fantasi anda menjadi kenyataan.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

33 + = 39