Meja kopi oleh tangan sendiri

Meja kopi oleh tangan sendiri

Unsur dalaman yang selesa dan sering tidak menggembirakan membantu mewujudkan suasana selesa. Apabila ada hasrat untuk memberikan keperibadian, sudah tiba masanya untuk mewujudkan idea berani, langkah paling mudah adalah membuat meja kopi sendiri. Siapa kata bahawa objek dalaman berfungsi tidak boleh menjadi "semangat"?

Bagaimana untuk membuat meja sendiri

Proses penciptaan membawa keseronokan, dan ketika ini masih mempunyai utiliti praktis, sudah waktunya untuk menjelma ulang sebagai pereka untuk membuat meja kopi dengan tangan Anda sendiri. Kekurangan pengalaman tidak boleh menjadi penghalang, kerana pilihan bahan-bahan yang berguna (chipboard, kaca, kayu, tayar, pintu lama, palet) sangat besar, dan lukisan siap dan set alat minimum membantu menjadi tukang masak. Pilih bahan habis, buat kosong, memasang pembinaan - itulah bagaimana meja kopi ternyata dengan tangan anda sendiri.

Skim dengan arahan langkah demi langkah tentang cara membuat meja dengan tangan anda sendiri dapat dengan mudah dijumpai di Internet. Lakaran dengan saiz akan sangat berguna kepada mereka yang akan membuat meja kopi diperbuat daripada kayu atau kaca. Berdasarkan lukisan yang tepat, anda boleh mempermudahkan proses pemasangan seterusnya. Jika anda ingin membuat sendiri jadual asli bahan-bahan yang luar biasa, peluang untuk mencari lukisan akan menjadi minimum. Selalunya produk tersebut disertakan hanya dengan penerangan terperinci, yang berfungsi sebagai alternatif yang baik untuk lakaran dengan saiz.

Berpikir tentang membuat meja kopi dengan tangan anda sendiri, anda perlu bermula dengan asas-asasnya. Varian mudah pembinaan pedalaman ini adalah atas meja (permukaan mendatar) dan kaki asas atau sokongan (berhenti tegak). Variasi kompleks mencadangkan kehadiran elemen tambahan, contohnya, rak atau peti berengsel, tetapi reka bentuk tersebut jarang dilakukan tanpa meja.

Untuk meja kopi masa depan, yang dibuat oleh tangan sendiri, berjaya dicampur ke pedalaman, anda perlu memilih bahan yang sesuai untuk countertop. Pemula lebih baik menghentikan pilihan papan serpai, papan lapis, gunakan gelas bentuk mudah. Jika dia tidak meninggalkan keinginan untuk mencipta perabot eksklusif, maka masuk akal untuk menguasai teknik decoupage, craquelure, lukisan seni. Kemasan dekoratif dari atas meja akan kelihatan menarik, dan meja kopi akan menjadi "sorotan" dari ruang tamu atau ruangan lain di dalam rumah.

Bagaimana untuk membuat meja dengan tangan anda sendiri, menyambungkan imaginasi, kemahiran dan kepraktisan? Langkah pertama untuk mencipta perabot asal adalah lebih baik untuk memulakan dengan menggunakan lukisan siap sedia dengan arahan terperinci. Memilih sebagai asas pilihan ini, tiada apa yang akan menghalang masa depan untuk memberikan barang-barang yang dibuat tangan dari keperibadian yang dikehendaki. Tidak seperti meja kopi masing-masing tidak hanya hiasan dan bahan. Kemunculan perabot ini juga dapat mempengaruhi kepelbagaian mereka, antara mereka, meja kopi boleh berbeza:

 • bentuk (persegi, segi empat, bulat, bujur);
 • bahan (kayu, kaca, logam, plastik, gabungan);
 • pembinaan (mudah, lipatan, pengubah, lipatan);
 • gaya (klasik, negara, retro, berteknologi tinggi, kolonial, minimalis).
 • kehadiran atau ketiadaan elemen hiasan.

Membuat meja kopi menunjukkan bahawa ia akan sesuai dengan baik ke pedalaman, walaupun ia adalah bilik kecil. Untuk tujuan ini, di kalangan banyak varian terdapat model struktur lipat. Buat meja kopi sedemikian untuk ruang tamu, kopi - untuk bilik tidur, balkoni atau vila membantu profil logam dan sudut. Untuk membuat reka bentuk unsur dalaman ini mudah, lebih baik memilih aluminium, yang lebih mudah diproses daripada besi.

Keuntungan dari mana-mana perabot lipat adalah penjimatan ruang yang berguna. Jika perlu, meja kopi boleh diuraikan, dan kemudian strukturnya mudah dipasang untuk menyembunyikannya untuk penyimpanan. Untuk membuat meja kopi lipat dengan tangan mereka sendiri akan diperolehi walaupun tidak ada pengalaman pertukangan, yang mempunyai bahan berikut di tangan:

 • meja (kayu, balak, papan serat, papan lapis);
 • Profil berbentuk U - 2 keping;
 • sudut (aluminium);
 • pemutar skru;
 • bahagian pengikat (skru, bolt, kacang).

Fungsi beberapa item dalaman individu boleh mencapai kesempurnaan. Transformer meja kopi menjadi penjelmaan idea, yang membayangkan gabungan keselesaan, keaslian dan penjimatan ruang. Mengubah model kelihatan hebat bukan sahaja pada gambar: bahagian atas, yang berfungsi sebagai meja atas, boleh dilanjutkan atau disembunyikan jika perlu melalui tuas mekanikal atau pemacu elektrik.

Buat meja transformator sendiri akan sedikit lebih rumit daripada reka bentuk yang mudah atau lipat. Elemen utama reka bentuk - mekanisme dengan sistem tuil, sementara sebaiknya berfungsi lancar dan tanpa kemalangan. Jika bagi pembuatan untuk mengambil kepingan kayu atau papan kayu, sistem gelongsor harus disembunyikan, dan dalam transformer meja kopi yang terbuat dari kaca elemen ini akan terdedah, memainkan peranan hiasan. Lukisan yang siap akan membantu merealisasikan idea dengan lebih cepat, dan untuk projek individu perlu menguasai program pemodelan tiga dimensi (Google Sketch Up, PRO 100).

Secara visual menjimatkan ruang tanpa mengganggu ruang, membantu reka bentuk yang telus dan hampir tanpa berat pada jadual kaca. Dengan kekuatan, bahan ini tidak kalah dengan kayu atau plastik, kerana atas meja terbuat dari kaca terbaja. Membuat meja kaca akan menelan kos lebih sedikit, sambil memotong lembaran dengan ketebalan sekurang-kurangnya 12 mm adalah lebih baik untuk memesan di bengkel, di mana mereka juga boleh mengisar tepi. Untuk melakukan ini di rumah dengan tangan anda sendiri, anda boleh menggunakan fail, merasakan roda, kertas pasir, tetapi proses ini memerlukan berhati-hati.

Untuk memproses kelebihan kaca atau potong di rumah akan menjadi lebih sukar, selepas itu perlu menggunakan pemotong kaca, tetapi untuk lem dua lapisan atau lebih, ia akan terlepas secara bebas dengan menggunakan silikon untuk akuarium. Bahan yang sama sering digunakan oleh tuan rumah untuk menghias hiasan atau aksesori, contohnya, roda logam atau melampirkannya ke meja kopi dengan kaca berkat cawan sedutan.

Suatu abad yang lalu - unsur yang sangat penting di setiap ruang tamu, untuk menerima tetamu untuk secawan teh. Untuk tuan rumah moden untuk membuat meja bulat papan dengan tangan mereka sendiri saiz padat tidak akan menjadi sangat menyusahkan jika anda mempunyai bahan berguna dan satu set alat:

Bagaimana untuk membuat meja kayu dengan tangan anda sendiri? Hanya mereka yang boleh bekerja dengan alat tukang kayu akan dapat membuat pilihan meja bulat. Meja bulat boleh dipotong dari sekeping papan lapis atau dari papan. Hasrat untuk mencipta perabot eksklusif yang terkandung dalam bentuk dalaman yang akan mewujudkan zon keselesaan psikologi. Butiran perhimpunan dan penetapan reka bentuk, meja kopi bulat selesai boleh diperhalusi, memelihara struktur pokok, atau menggunakan cat untuk menekankan keperibadian.

Meja kopi oleh tangan sendiri: idea dan kesedaran

Dalam era media elektronik, hanya sedikit yang menggangu membaca media cetak. Walaupun demikian, meja kopi masih menduduki tempat kehormatan di setiap rumah.

Sebagai tambahan kepada destinasi langsung, mereka boleh digunakan untuk perkara lain yang berguna: melayani sarapan pagi atau makan malam, pembaikan kecil dan kreativiti rumah.

Kesederhanaan reka bentuk, pelbagai bentuk dan reka bentuk, alat minimum - semua kelebihan meja kopi menarik perhatian tuan rumah. Dalam artikel ini, kami akan membuat kajian terperinci mengenai produk buatan sendiri yang popular dan memberi nasihat praktikal tentang cara membuatnya.

Pilihan reka bentuk untuk meja kopi

Cara yang paling mudah ialah membuat meja kopi dengan tangan anda sendiri, menggunakan papan dari papan tepi, panel partikel venir atau MDF.

Untuk menyembunyikan titik gabungan plat, kaedah klasik digunakan - pemasangan pada pancang kayu bulat (dowels). Semua yang diperlukan oleh tuan rumah dalam kes ini adalah dengan tepat menandakan lokasi kancing pada hujung sidewalls dan gerudi lubang pelekap untuk mereka di tudung bawah dan atas.

Meja kopi yang paling mudah diperbuat daripada MDF

Untuk meningkatkan ketegaran struktur di antara dinding sampingannya, perlu memasang anggota salib menegak. Satu ceruk yang kecil untuk menyimpan majalah dan barang-barang kecil lain tidak akan berlebihan di sini. Ia boleh dibuat dari satu pinggan yang tetap selepas memotong penutup dan sisi.

Mobiliti adalah pilihan yang berguna untuk jadual. Ia direalisasikan dengan memasang roda perabot di bahagian bawah. Roda pengangkutan yang padat boleh disembunyikan, tetapi anda boleh membeli yang lebih besar dan sengaja menyerlahkannya. Oleh itu, kita mendapatkan meja asal pada roda dari bar digilap, menyokong meja atas kayu besar.

Bagi mereka yang tidak memainkan peranan yang besar dalam mobiliti, dan mahu melihat meja desa di rumah mereka, anda boleh mencadangkan varian papan yang kuat. Meja sedemikian tidak akan dinafikan menjadi salah satu hiasan utama di ruang tamu dari mana-mana rumah negara.

Kemalasan munasabah, ditambah pula dengan kehausan untuk kreativiti, sering membawa kepada penemuan menarik. Salah seorang daripada mereka adalah meja dari tayar lama.

Ia sangat mudah:

 • Dua bulatan dengan diameter 3-4 cm kurang daripada dimensi luar tayar dipotong di pinggan serat.
 • Ke bulatan pertama, empat kaki logam diskru.
 • Bahagian bawah dan tudung dipasang dengan skru ke sisi roda.
 • The sidewall dan tudung dihiasi dengan tali jute.

Reka bentuk buatan sendiri dari tayar lama kelihatan hebat

Jadi ternyata meja kopi yang luar biasa, yang, jika perlu, boleh digunakan sebagai jamuan.

Idea menggunakan barang-barang "rawak" untuk mencipta perabot rumah sangat produktif. Dia memberikan kehidupan kepada banyak kes buatan sendiri yang terbuat dari kotak dan palet. Imajinasi sedikit dan kos minimum diperlukan untuk memasang meja kopi dari pokok berdasarkan empat kotak standard.

Algoritma pemasangan ini kelihatan seperti ini: kotak diletakkan di tepi, meletakkannya dalam satu bulatan satu demi satu. Dengan menyambung struktur dengan skru sendiri mengetuk, rak dibuat di tengahnya. Di sini anda boleh meletakkan pasu bunga atau menghiasnya dari kerikil atau kerang sungai. Menyelesaikan kerja pemprosesan kayu dengan kertas pasir, noda dan varnis.

Meja kopi dipasang dari empat kotak

Kayu semulajadi tidak memerlukan hiasan halus. Menggunakannya untuk hiasan dalaman, melengkapkan keadaan dengan jadual yang mudah. Untuk memasangnya, anda akan memerlukan beberapa bilah runcing dan slaid piket pagar.

Bingkai asas akan kelihatan kukuh dan mantap apabila menggunakan kombinasi warna yang berbeza dengan meja atas. Untuk melakukan ini, bar perlu ditutup dengan noda gelap, meninggalkan tudung dalam warna semula jadi kayu balak.

Kayu dalam perabot tidak teruk dengan logam. Anda boleh memastikan ini dengan membuat meja kopi dalam gaya loteng di kaki logam. Tudungnya dipasang dari tiga keping timbunan papan "empat puluh" dan dibingkai oleh jalur cornice.

Meja kayu pada kaki logam diperbuat daripada bar menguatkan lancar

Untuk membuat kaki, anda memerlukan mesin kimpalan, sepotong plat keluli 1.5-2.0 mm tebal dan beberapa trim keluli pengukuhan licin dengan diameter 10-14 mm.

Selepas membongkok empat bar di sepanjang corak, mereka dikimpal dengan kepingan plat (atau sudut pertukangan tebal seperti dalam gambar) dan bergantian pada tablet yang dipasang dari timbunan lembaran. Untuk kemasan akhir, anda perlu menggilap, mencemarkan dan mengungkap tudung, sisi dan cat kakinya.

Daripada batang untuk pembuatan pangkalan, paip profil segi empat rentas boleh digunakan. Kimpalan dua segi empat tepat daripada itu, pelucutan lapisan dan penutup logam dengan cat perak, kami akan mendapat sokongan yang boleh dipercayai untuk meja, yang dipasang dari papan ek tebal.

Untuk meningkatkan kestabilan, penutup sisi logam di bawah tudung dihubungkan oleh seksyen paip profil.

Sangat menarik melihat meja kopi dengan meja atas yang terbuat dari kayu. Ia tidak sukar untuk mencari unsur asas ini. Pada mana-mana kilang papan anda akan ditawarkan "produk setengah jadi" saiz yang betul. Untuk membawanya ke keadaan yang anda boleh membantu elektrobrushes dan sanders tali pinggang.

Kaki meja boleh dibuat dari bar tebal atau digunakan untuk bar penguat. Perbezaan di antara countertop besar dan asas logam cahaya akan memberikan reka bentuk sentuhan reka bentuk eksklusif.

Satu lagi varian yang menarik untuk menggabungkan bahan adalah kayu dan kaca. Permukaan kerja boleh bujur atau bulat, disokong oleh asas silang berbentuk dua bingkai bar.

Gelas "Tidak Berat" digabungkan sepenuhnya dengan bingkai kayu yang besar di pangkalan

Meja kopi bergerak, diperbuat daripada palet kayu dan ditutup dengan kaca persegi, kelihatan bergaya dan moden.

Kaca memberi pandangan yang kaya kepada struktur keseluruhan dan menutup jurang antara slaid palet, di mana objek kecil boleh jatuh ke lantai.

Mereka yang berfokus pada fungsi, pasti seperti pengubah meja kopi. Dengan manipulasi mudah, ia secara radikal mengubah bukan sahaja ketinggiannya, tetapi juga penampilannya.

Dalam keadaan berkumpul, ia adalah pendirian biasa untuk majalah dan akhbar. Menaikkan dua kaki sisi dengan kaki, kami meningkatkan ketinggian meja dan memanjangkan permukaan atas meja ke "format makan tengah hari".

Asas sistem transformasi yang lain adalah dua bingkai batu-lengkung logam. Setiap daripada mereka bergantung kepada meja atas. Dalam kedudukan yang dipasang, mereka berbaring melintang, dan apabila mengangkat penutup menghidupkan engsel dan berdiri tegak.

Ketinggian struktur dalam bentuk terungkap adalah 73 cm Ini cukup untuk menggunakan transformer sebagai meja komputer.

Sampul itu terdiri daripada dua plat, yang boleh dialihkan secara mendatar. Dalam kes ini, satu plat berputar pada engsel mengenai paksi. Jika perlu, pengubah seperti itu boleh dijadikan meja makan untuk 4 orang dalam masa beberapa saat.

Jadual pengubah "tiga dalam satu"

Seseorang mencipta sistem penyesuaian lipat, dan seseorang berjaya memproses percikan kayu lapis konvensional. Hasil pencarian bentuk-bentuk baru adalah meja kopi yang tidak biasa.

Kita hanya boleh kagum dengan ketepatan yang ketat pengiraan dan perwujudan yang berbakat dalam imej yang kelihatan.

Secara teorinya, segala-galanya kelihatan mudah: asasnya secara konsisten terpaku dari tiga dozen bingkai papan lapis. Setiap daripada mereka mempunyai sudut kecenderungan kaki.

Dalam amalan, untuk mengira semua unsur papan lapis, anda memerlukan program simulasi tiga dimensi.

Plywood "pie" berkumpul bersama-sama menarik rupa dengan bentuk futuristik yang luar biasa. Perlindungan kaca menghiasi corak teknologi pertukangan inovatif ini.

"Kami akan mempunyai sesuatu yang lebih mudah, tetapi juga cantik," tuan rumah akan berkata. Sila, tidak kurang elegan, tetapi lebih murah dalam pembuatan meja. Ia terdiri daripada tiga pakej papan pelan yang nipis.

Pelbagai slot dalam set-top boleh ditutup dengan tudung kaca.

Mengenai sambungan kaca dengan kayu, saya perlu mengatakan beberapa perkataan. Penyelesaian terbaik adalah menggunakan gam telus "telus". Bor di kaca tebal rumah, tidak menyebabkan kerosakan tidak boleh diperbaiki agak sukar. Oleh itu, meninggalkan idea penekanan mekanikal dan memberi kemungkinan kimia moden menunjukkan kualiti terbaiknya.

Penyokong sendi berulir, kami mengesyorkan penggunaan plexiglas untuk tablet. Ia mudah digerudi dengan gerudi biasa dan kelihatan hebat.

Bercakap mengenai bahan untuk meja, kami terlupa sepenuhnya tentang lapisan kayu euro. Ini adalah bahan alat yang sangat baik, sama sesuai untuk membuat tudung, sisi dan kaki.

Jadual atas dari lapisan euro adalah cantik dan boleh dipercayai

Bentuk meja dari lapisan boleh menjadi apa-apa. Tudung, yang dipasang dari laths kayu, dipotong oleh jigsaw elektrik oleh kontur yang ditentukan.

Untuk membuat meja kopi dari lapisan kami akan memerlukan beberapa alat:

Dimensi produk siap dan reka bentuk unit dok perlu difikirkan terlebih dahulu dan meletakkannya dalam lukisan lakaran.

Meja dihiasi dalam dua peringkat. Sebelum permulaan pasir pemasangan permukaan tudung, bawah dan kaki dengan kertas pasir. Setelah selesai kerja, kayu ditutup dengan noda toning dan varnis tanpa warna.

Lebih mudah ialah meja kopi yang diperbuat daripada papan partikel. Bahan ini melakukan dua fungsi sekaligus: ia membentuk permukaan yang padat dan membawa beban. Kami menasihatkan anda untuk menggunakan papak venir, kerana cat dan varian kosong "telanjang" tidak dapat menyembunyikan tekstur cip kayu.

Selepas menamatkan pemasangan, anda perlu menutup semua tepi (countertop, bawah dan kaki) dengan pita perabot plastik, memanaskannya dengan pengering rambut pembinaan sebelum melekat.

 • Kami membuat bangku cantik untuk dacha kami sendiri
 • Kami membuat meja yang indah dan selesa untuk dacha anda sendiri
 • Cara membuat sofa sendiri: pilihan, arahan dan gambar rajah pemasangan
 • Hammocks for dachas: apa mereka? Bagaimana untuk membuat buaian anda?

Adakah anda suka artikel itu? Tambah halaman untuk:

Muat turun.

 • Hak Cipta © 2014-2017 | Pembinaan dan pembaikan

  Bagaimana untuk membuat meja kopi sendiri?

  Satu varian alternatif perabot yang dibeli adalah peluang untuk mencipta sendiri dari bahan yang diperbaiki. Anda boleh membuat meja kopi asal sendiri dalam masa beberapa jam. Proses ini mudah dan menyeronokkan walaupun untuk pemula. Memerlukan kemahiran awal dalam mengendalikan alat tukang kayu, cerdas dan beberapa bahagian rasa estetik.

  Meja kopi wujud dalam pelbagai jenis.

  Kelebihan membuat perabot rumah sendiri:

  • kos kewangan minimum;
  • Kelebihan model;
  • kemudahan individu.

  Jadikannya mudah: lukisan, jika perlu, sama sekali tidak rumit.

  Anda boleh meletakkan contoh yang dibuat di dalam rumah di ruang tamu, bilik tidur atau bilik kanak-kanak. Produk yang dicipta secara bebas, kelihatan hebat di pangsapuri bandar dan kotej negara, menghiburkan tuan rumah dan tetamu dengan luar biasa dan bergaya.

  Meja kopi di kawasan pedalaman adalah seperti saman perniagaan untuk seorang lelaki atau make-up untuk seorang wanita.

  Apa yang diperlukan untuk bekerja

  Bahan-bahan yang manakah yang berguna bergantung kepada objek yang dikumpulkan. Untuk membuat meja kopi sendiri, anda memerlukan pelbagai perkara tambahan.

  Pandangan meja dilampirkan terutamanya kepada hiasan, jadi ia akan sesuai untuk bermula dengan akhir: dengan hiasan dan hiasan.

  Ia akan menjadi sukar untuk membentuk pembinaan yang tepat dan tahan lama dari meja tanpa gam, varnis dan kertas pasir. Cat berguna dan berterusan - pilih semburan yang selesa, mereka boleh dengan cepat dan tanpa membasahi untuk menutup seluruh permukaan meja. Untuk menampung pangkalan dan sokongan, anda mungkin memerlukan buku primer yang baik. Anda boleh membelinya di gedung gedung. Jangan lupa bahan-bahan untuk hiasan - kain yang berbeza tekstur dan ketumpatan, renda, plastik berwarna atau kaca, dan sebagainya.

  Ia tidak lagi sukar untuk memilih reka bentuk dari yang telah selesai atau untuk membangun sendiri: beban pada objek kecil, tetapi tiba-tiba cela telah keluar, tidak sukar untuk merombak atau melakukan sesuatu lagi.

  Ia tidak akan berlebihan untuk mempunyai surat khabar biasa-biasa bahan, kadbod besar, liner polietilena, supaya sisa-sisa "pengeluaran" tidak dapat dibawa ke sekeliling ruangan.

  Kos buruh dan wang adalah apa-apa.

  Untuk membina model, anda perlu menyediakan alat yang diperlukan.

  Pertama sekali ia adalah tukul, gunting, tang. Anda memerlukan pengikat yang berbeza, kuku perabot (konvensional dan rivet) atau skru saiz yang berbeza.

  Hiaskan meja dengan cara yang berbeza, lihat Rajah.

  Untuk cepat memotong bahagian dari pokok, anda perlu gergaji. Jika terdapat meja tukang kayu, dan anda mempunyai kemahiran kerja-kerja sedemikian, maka kehadiran pahat, pemotong dan peretas akan ditambah untuk mengendalikan asas kayu dengan ketepatan profesional. Untuk menghias unsur-unsur yang anda perlukan pemotong tajam atau set pisau pemanggil.

  Dengan bantuan kertas dinding yang paling biasa, anda boleh dengan cepat dan murah memperbaiki meja lusuh tertua, hanya untuk menjadi kuat.

  Apa yang akan menjadi meja kopi - terpulang kepada anda. Seterusnya, kami menentukan dengan reka bentuk dan pembinaan.

  Meja kopi dengan tangan sendiri dari palet

  Untuk cepat membuat perabot yang cantik, sering mengambil sebagai asas pokok. Ia boleh dibuat dari pallet konvensional. Satu produk tanpa retak dan empat sokongan kayu cukup untuk penciptaan diri sebuah meja yang indah.

  1. Kami membuat jadual asal palet dari tanda-tanda.
  2. Setelah memutuskan dimensi dan membuat semua tanda yang diperlukan, potong tengah palet: permukaan rata harus di bahagian depan, permukaan pelepasan - dengan bar yang terletak bersimetri - dari bawah.
  3. Kaki yang dipilih untuk bekerja (diukir lebih baik) dirawat dengan primer dan biarkan mereka kering.
  4. Pada masa ini, berurusan dengan toning atas meja dan dari sisi.
  5. Apabila semua elemen menjadi kering, anda boleh mula membetulkannya. Untuk sambungan menggunakan kuku (atau skru) dan perkakasan.

  Setiap lapisan, kecuali untuk penamat, kering dengan pengisaran, tetapi kulit untuk ini perlu baldu, yang tidak selalu tersedia dijual.

  Meja kopi dengan tangan anda dari radiator

  Model sedemikian rupa baik jika mereka tidak tinggi. Meja kopi yang menarik boleh dibuat dari radiator pemanasan pusat yang sudah tidak perlu. Untuk melakukan ini, ia mestilah sama rata. Daripada meja atas, anda boleh mengambil gelas atau papan yang luas.

  Dengan rehat di laut anda boleh membawa longgokan kerang kosong dan kerikil laut.

  Untuk mobiliti, roda dari kereta bayi lama sering digunakan. Pembinaan sebuah karya perabot akan mengambil masa dan wang minimum.

  Meja kopi dengan tangan saya sendiri dari tingkap dan buku

  Tingkap usang boleh dijumpai aplikasi baru - menggunakannya untuk membuat meja dengan tangan anda sendiri. Jika perlu, pasangkan bingkai dan tutupnya dengan cat. Sebagai sokongan anda boleh menggunakan bukan sahaja kaki kayu (bar), tetapi juga buku lama yang tidak sesuai di rak.

  Jika anda telah menukar tingkap biasa di rumah untuk tingkap plastik logam, maka dari tingkap lama anda boleh membuat meja kopi yang menarik.

  Meja kopi akan mudah di dacha jika anda menghabiskan banyak masa di sana. Di atas kaca seperti kaunter asal, anda boleh menggunakan corak atau lapisan cat pelapis yang nipis.

  Meja kopi dari pintu masuk

  Pintu depan yang tidak perlu juga boleh menjadi asas untuk jadual anda. Untuk melakukan ini, ambil bahagian tengahnya, dan selebihnya pergi ke sisi sokongan, kerana meja kopi tidak akan sangat tinggi. Untuk kestabilan yang lebih besar, anda boleh membuat rak bawah papan serpih.

  Nah, jika anda menggantikan pintu masuk atau pintu masuk dalaman, kemudian gunakan pintu lama sebagai bahan untuk meja baru.

  Permukaan atas meja dan sokongan produk - ditutup dengan toning. Ia akan kelihatan lacquer matte yang baik.

  Selalunya pintu usang mempunyai zon pelepasan, apabila menggunakan meja ia mudah, kerana anda boleh meletakkan dulang dengan hidangan dengan selamat, tanpa rasa takut bahawa ia akan tergelincir.

  Meja dari perabot lama - sebuah almari atau laci dari meja rias

  Kadang-kadang ia kasihan untuk membuang keping perabot yang baik yang keluar dari fesyen. Mereka boleh menjadi asas bagi produk baru. Pintu-pintu licin dari kabinet, terutama sekali jika mereka berlapis - satu bahan kerja yang sempurna. Juga kaki berguna - lurus atau diukir, jika produk dirancang untuk dibuat rendah. Ia boleh menggunakan dua ikat pinggang, setelah menyambungkannya dengan bahagian yang dipotong dari panel sampingan kabinet. Pilihan ini memerlukan sedikit masa dan hampir bebas.

  Kotak kayu dari buah-buahan, sayur-sayuran atau barang-barang lain adalah bahan universal untuk membuat perabot oleh diri sendiri.

  Kotak dari dada laci sesuai untuk satu atau satu meja. Fit dicapai dengan memotong bahagian yang menonjol. Atas meja yang dipasang dipasang pada mana-mana sokongan - contohnya, unsur dada, bar, primed, buku, dll.

  Meja kopi yang luar biasa diperoleh dari sekeping kayu - tunggul, ditinggalkan dari pain, birch atau poplar yang ditebang. Ia harus cukup luas dan bahkan, dengan cincin yang indah. Bergantung kepada ketinggian tunggul, anda boleh memilih dari yang berikut:

  • dengan meja atas rendah pada kaki logam nipis;
  • ketinggian sederhana tanpa sokongan (asas tunggung berfungsi sebagai sokongan);
  • jadual rendah pada roda.

  Tunggul atau log tanah boleh diletakkan terus di atas lantai atau roda dipasang.

  Sekiranya dikehendaki, anda boleh meninggalkan penampilan semula jadi tunggul - dengan kulit (meninggalkan seperti atau ditutup dengan varnis) atau cat dalam sebarang warna, selepas mengeluarkan kulit. Pemenang semua kelihatan warna putih dan krem ​​beige.

  Meja-beg untuk pelancong

  Gunakan kasut tebal vintaj dan boleh digunakan sebagai meja atas. Meja kopi asli ini, yang dibuat oleh tangan sendiri, akan disukai oleh sifat romantis yang suka menghabiskan masa sering dalam perjalanan kognitif.

  Pada masa kini, meja kopi telah akhirnya menghilangkan farisisasi pemiliknya.

  Sebagai asas, beg yang lama diambil, sebaik-baiknya dari pesawat kayu nipis. Kunci tempat tinggal, mereka berfungsi sebagai pengikat. Anda juga boleh meninggalkan tali. Koper itu boleh ditenggelamkan atau ditinggalkan dalam keadaan semulajadi, bergantung kepada keadaan permukaan. Untuk kaki anda boleh menggunakan kedua-dua bar kayu (atau perabot perabot yang diukir) dan roda.

  Jenis perabot ini diperbuat daripada pelbagai bahan: kayu, kaca, keluli, aluminium, plastik, papan serpihan dan papan lapis.

  Untuk kestabilan permukaan yang lebih lembap, anda boleh menutupnya dengan varnis. Pengikat di sini boleh bertindak sebagai bolt, dan perkakasan. Anda boleh mengebor lubang untuk kaki di bahagian bawah beg dan membaikinya dengan pelek besi dengan gasket.

  Rim atas meja yang diperbuat daripada kayu padat atau papan perabot berlamina harus dirawat dengan penghala untuk memberikannya bentuk yang indah, dan kemudian pasir dengan kertas pasir.

  Jadual balak untuk para pecinta alam

  Kayu adalah bahan yang dapat diproses dengan mudah. Setengah balak luas dan balak yang lebih kurus diperlakukan dengan kertas pasir. Kulit di sisi dan di bahagian bawah meja boleh ditinggalkan atau dikeluarkan. Untuk mengikat, gunakan kuku dan sudut yang diperbuat daripada logam. Daripada kaki dari balak, anda boleh mengambil logam atau kaki dari perabot lama.

  Nampaknya meja kopi ini benar-benar diperbuat daripada kayu birch, tetapi tidak.

  Buat meja kopi eksklusif yang diperbuat daripada kayu agak mudah. Log kerap berkhidmat sebagai asas, dan menyokong.

  Sangat menarik ialah meja kopi dari gegelung besar untuk kabel. Pertama, bentuk bulat kelihatan harmonis. Kedua, ia boleh dibuat berputar. Ketiga, rongga sisi boleh digunakan untuk pelbagai subjek - majalah, buku, alat tulis, cakera, peralatan tambahan (jika tidak diperlukan di atas meja semasa minum teh).

  Gegelung besar dari kabel perindustrian jarang berlaku, tetapi tidak sesuai untuk meja kopi.

  Ia dari sebelah sisi rata akan berfungsi sebagai meja atas.

  Meja kopi boleh dibuat dengan atau tanpa sokongan, hanya dengan meletakkan kili ke sisi. Sebagai elemen twist, anda boleh menggunakan pemacu "Kesihatan".

  Kubah di sisi kelihatan lebih menarik jika mereka dizonkan secara simetris dengan bantuan bit kayu yang tetap dengan gam.

  Membuat meja kaca

  Meja kopi dengan tangan sendiri yang terbuat dari kaca sangat mudah untuk dihasilkan. Sebagai countertop, kaca tebal biasa (persegi, segi empat, bulat) digunakan, sebaiknya dipadamkan, kerana bahan itu cukup rapuh dan boleh retak daripada kesan atau penurunan suhu.

  Kaca - anda boleh menggunakan hanya keras, jika tidak, kebolehpercayaan meja akan ragu.

  Meja kopi boleh disokong oleh kaki kayu yang diukir dengan asas yang luas, buku, rami dan unsur-unsur lain. Adalah wajar untuk menjadikannya sokongan pusat. Unsur-unsur ini diikat pada pelekat tahan khas.

  Peringkat terakhir - menghias

  Banyak idea digunakan untuk menghias sampel yang dibuat oleh tangan sendiri. Permukaan licin memegang corak atau perhiasan di sekeliling perimeter, dan bukan seragam dalam tekstur - aplikasi dan elemen lain.

  • Jadual atas dari palet, balak, tunggul kelihatan baik jika ia diukir. Gelas boleh dibuang dari kepingan yang membentuk keseluruhan gambar (sebagai contoh, papan papan) dan diikat dengan bantuan gam stabil.
  • Meja kopi, yang dibuat oleh tangan sendiri, akan mendapat manfaat daripada elemen bantuan. Benang ini boleh digunakan untuk bahagian-bahagian kayu, sudut, ke bahagian depan. Bahan yang anda boleh mencerahkan sebahagian daripada benang, - cat atau varnis.
  • Sebagai pilihan, di penghujung anda boleh menggunakan kain dengan longgokan kecil, upholsteri dengan bahagian sampingannya. Bahan yang ideal dari kot lama, yang anda tidak lagi memakai. Untuk mengikat, gunakan kuku kecil, rivet atau jalur kain gam.
  • Hiaskan meja boleh menjadi renda atau reben dengan pinggir (berus), upholsteri dengan asas di sekeliling perimeter. Dekorasi sedemikian akan meniru alas meja. Ia sesuai dengan serbet lajut rajutan dalam gaya pastoral.
  • Sampingan depan sampel kelihatan luar biasa jika anda menempelkan kain kasar seperti tikar di atasnya.
  • Bahan penamat yang cemerlang boleh berfungsi sebagai tali pinggang hemp kasar. Anda boleh menghiasi mereka dengan kedua-dua kaki dan atas meja. Untuk menghiasi pendukung, sapatkan gam pada mereka dan bungkusnya dengan bulat, cuba membuatnya sesuai dengan ketat pada cincin tali sebelumnya.
  • Dengan bantuan gam, plastik berwarna atau kaca buatan, anda boleh membuat hiasan mosaik yang luar biasa. Gam atau varnis dengan warna tepu boleh digunakan untuk craquelure.
  • Jika terdapat sudut logam yang tidak perlu tanpa lubang, anda juga boleh menggunakannya sebagai selesai pereka. Lapisan dari sudut yang sesuai untuk artikulasi produk kayu penampilan yang kejam. Sudut dibaiki dengan gam.

  Meja kopi adalah hiasan ruang tamu, dan, oleh itu, ia mestilah cantik, elegan atau luar biasa, bergantung kepada gaya, tetapi dalam mana-mana - dibuat secara kualitatif.

  Palet boleh dicat atau ditinggalkan dalam bentuk semula jadi, dipasang pada roda atau kaki kecil, puncak terbuat dari kaca atau papan lapis.

  Dan beberapa tip berguna lagi

  Dalam pembuatan meja dengan tangan anda sendiri, anda boleh menggunakan tambahan hiasan tambahan. Sekiranya anda mengambil asas sebagai gegelung untuk kabel, maka ia sering mempunyai lubang pusat. Di dalamnya anda boleh meletakkan vas tinggi dengan tanaman atau bunga kering.

  Bahan yang anda pilih untuk hiasan mestilah tahan terhadap lelasan. Satu-satunya pengecualian adalah unsur-unsur yang direka untuk mewujudkan kesan vintaj produk.

  Perkara utama di sini ialah pematuhan yang tepat mengenai perkadaran yang ditunjukkan dalam lukisan.

  Mengintint dengan cat juga boleh bertindak sebagai hiasan hiasan. Anda boleh membuat permukaan corak, membuat kesan semulajadi pada permukaan kayu, bahagian-bahagian unsur-unsur teduh, mencipta penampilan yang paling menguntungkan bagi produk anda.

  Sekiranya meja kopi tidak stabil, objek boleh melepaskannya, jadi anda perlu menyesuaikan dengan teliti semua sokongan pada ketinggian. Sebagai langkah anti-slip, anda juga boleh menggunakan kemasan bantuan.

  Produk siap diolah dengan noda, dicat, varnis atau "berumur" - jika dikehendaki.

  Untuk menghasilkan model seperti itu, bahan yang sama sekali berbeza digunakan - fantasi tidak akan membolehkan anda untuk mengehadkan idea anda. Cuba, fikir pilihan untuk perabot, dari ini ia akan kelihatan bukan sahaja bergaya, tetapi juga benar-benar baru.

  Kayu - bahan adalah yang paling mudah untuk diproses dan yang paling lasak.

  VIDEO: Meja kopi dengan tangan sendiri

  50 foto-idea reka bentuk meja kopi yang dibuat oleh tangan sendiri

  Semua tentang barangan dalaman untuk rumah dan pejabat

 • Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  + 3 = 4