Lipat meja kopi

Pengubah jadual kopi

Malah sebuah pangsapuri kecil boleh berkali-kali lebih selesa daripada sebuah pondok, jika perabot itu disusun dengan bijak. Hari ini, kemajuan tidak berhenti, dan dengan itu industri perabot sedang berkembang. Teknologi memberikan orang ramai meja, kerusi, katil yang mudah digunakan, yang bertujuan untuk beberapa tindakan sekaligus.

Apakah pengubah meja kopi?

Jadual atas dengan pelbagai mekanisme ditarik balik dan kelengkapan yang boleh dipercayai, diperbuat daripada semua jenis bahan - supaya anda boleh menerangkan pengubah meja kopi. Kerana fungsinya, ia dapat dengan mudah menggantikan meja dapur yang standard atau berfungsi sebagai almari kecil di ruang tamu, di mana anda boleh menyimpan buku, akhbar dan lain-lain.

Apakah kelebihan lain yang ada di meja lipat moden?

 • Perhimpunan mudah. Sistem ini boleh terdiri daripada peranti yang boleh ditarik balik, elemen tersimpan berasingan, dan sebahagiannya automatik.
 • Kelajuan transformasi. Dengan satu gerakan tangan, meja kopi yang rumit dapat diperluas dengan panjang, lebar dan ketinggian.
 • Di atas kaki mekanisme itu adalah roda, membolehkan anda dengan mudah menggerakkan meja dari satu bilik ke bilik yang lain.
 • Kompak. Dalam dirinya, subjek dimensi kecil, yang membolehkan anda membebaskan kawasan jika perlu.
 • Perhimpunan diri. Memilih kelengkapan dan lukisan yang betul, anda boleh membuat pengubah jadual kopi peribadi anda sendiri tanpa bantuan pakar.

Varieti dan ciri-ciri model

Transformer meja kopi pada kastor dibahagikan kepada beberapa jenis. Semakin banyak produk aplikasi, lebih licik reka bentuknya:

 1. Jadual dengan memasukkan jadual tambahan tambahan. Borang majalah-makan siang yang paling popular pengubah. Apabila dipasang, permukaan sekunder meningkatkan kawasan meja. Peranti bersaiz kecil. Reka bentuk gelongsor membolehkan anda untuk menarik bahagian-bahagian sepanjang panduan, dan di pusat untuk memasang permukaan tambahan.
 2. Model yang menyerupai buku. Mekanisme penukaran mudah. Bolehkah bujur atau persegi. Hasil transformasi dalam satu peringkat: permukaan atas atas meja dilipat 180 derajat. Kepada pengubah jadual majalah oval stabil, bahagian ini terletak pada kaki bingkai.
 3. Produk dengan sokongan yang boleh dipanjangkan. Pilihannya sangat mudah, kerana pada permukaan tambahan anda boleh meletakkan hidangan, apabila pada dasar tengah meja akan ada makanan. Prinsip pengubahnya sangat mudah: dari bawah meja utama di atas ada pangkalan balik.
 4. Meja kopi pada roda dengan mekanisme automatik. Transformer termasuk dua permukaan tambahan, tersembunyi di bawah yang utama. Sebaik sahaja anda ingin membesarkan meja, puncak kerja utama akan mula beroperasi dan memulakan mekanisme gerakan tambahan. Ini boleh berlaku dalam dua cara: dengan cara mengangkat pegas atau gas.

Meja transformer, sebagai unit dalaman, dapat dibuat dari sumber seperti papan beech beech (kayu padat), papan serat, papan kayu yang ditekan (MDF), kaca, batu, logam, kayu padat. Warna diambil kira: putih, coklat, merah, hitam, dan lain-lain Produk dari serat kayu berlapis MDF atau serat seringkali popular.

Pengubah jadual kaca jurnal juga merupakan penyelesaian yang bergaya. Ia boleh dengan unsur-unsur batu tambahan, selat kayu yang sempit. Sebenarnya, sangat sukar untuk memecahkan jenis produk ini, kerana ia diperbuat daripada kaca tahan lama dengan ketebalan sekurang-kurangnya 1 cm. Adalah penting bahawa bingkai tidak terbuat dari plastik, kerana strukturnya mesti kuat.

Membeli sebuah transformator jadual, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa kriteria:

 1. Sekiranya anda mahu produk itu sesuai dengan baik di pedalaman, beri perhatian kepada penampilan. Contohnya, meja kopi bulat kelihatan baik dengan perabot klasik.
 2. Apabila memilih peranti, tumpuan pada reka bentuk. Transformer boleh dengan beberapa loker, sisipan sisi atau mempamerkan puncak meja.
 3. Bahan juga penting. Sebagai contoh, meja kaca dengan bingkai batu kelihatan kukuh di pejabat. Kemuncak dalaman pedalaman akan menjadi pengubah kayu.
 4. Ketinggian adalah fungsi penting dari meja kopi. Ia bergantung pada ini, betapa mudahnya dia duduk ketika produk itu dalam bentuk lipat.
 5. Jika kanak-kanak di dalam rumah, maka peranti mesti memenuhi semua peraturan operasi: mudah diubah, tidak mempunyai tepi tajam.

Gambaran keseluruhan pengilang yang popular

Pengilang perabot yang terbukti dengan baik akan menjamin kualiti kopi sepenuhnya. Menurut piawaian, semua kaedah perhimpunan akan diperhatikan dalam pengeluaran, hanya bahan berkualiti tinggi akan diambil sebagai asas. Mungkin harga jadual sedemikian akan tinggi, tetapi anda akan menjimatkan wang untuk pembaikan. Perdana pasaran adalah:

 1. Ikea - transformer jadual-eksklusif. Model-model mudah ini telah membuktikan diri mereka sendiri, kerana dari seluruh rangkaian anda boleh memilih meja kopi yang sesuai untuk diri sendiri.
 2. Jika anda ingin memperkenalkan ketat ke pedalaman anda, maka anda lebih baik menghubungi syarikat Halmar Poland. Produknya dihasilkan secara eksklusif dari kelengkapan yang terbukti dengan reka bentuk yang unik. Walaupun anda menumpahkan cecair di atas meja, ia boleh mengalir ke lantai tanpa merosakkan bahan.
 3. Memilih transformer sejagat dan berpatutan, memberi perhatian kepada Isyarat syarikat. Ini juga merupakan pengeluar Poland, yang popular di Rusia.
 4. Syarikat-syarikat perabot dari Itali juga menonjol untuk tawaran mereka. Sebagai contoh, Clei, Pibiemme, Doimo Sofas. Mereka semua berbeza antara satu sama lain hanya dengan harga dan bilangan model. Dalam semua aspek lain, transformer meja kopi tidak kalah dengan yang terdahulu.
 5. Syarikat Rusia Mazetti juga cuba bersaing dengan pesaingnya. Dia melakukannya dengan baik, kerana kos transformer adalah beberapa kali lebih rendah daripada pembekal asing.

Pada masa kini tidak lagi menjadi masalah untuk membeli perabot: anda boleh dengan mudah memerintahkannya melalui Internet, melihat melalui katalog. Harga akan menjadi satu pesanan magnitud yang lebih rendah daripada di kedai perabot. Tidak kira di mana perhimpunan itu dilakukan - di Moscow atau Jerman - larian kos akan dari 10 000 hingga 28 000 rubel. Di laman web, meja kopi Agata akan kos murah, kira-kira 7,000 Rubles, dan Acrobat 12,000-20,000 Rubles. bergantung kepada bahan, reka bentuk.

Video: bagaimana membuat meja lipat dengan tangan anda sendiri

Foto: apakah jadual pengubah seperti di pedalaman?

Bulat atau bujur, digilap atau matte, dengan beberapa atau satu meja atas, dengan gaya berteknologi tinggi atau moden - mana-mana transformer jadual kopi yang layak mendapat perhatian anda. Ia tidak sukar untuk membuat kawasan kecil pun selesa. Seperti tongkat sihir, produk ini diubah dari ruang tamu kecil ke dapur yang luas atau ruang belajar.

Mengubah jadual - 30 model

Perumahan bersaiz kecil memerlukan pendekatan yang sangat seimbang untuk pemilihan perabot. Bukan itu sahaja, ia harus cantik dan selesa. Mereka harus berfungsi. Perabot yang lebih berfungsi daripada meja yang berubah-ubah adalah sukar untuk dibayangkan. Tidak hanya terdapat model-model yang bertambah besar, ada yang di mana kehadiran countertop sukar disangka.

Meja transformer untuk dapur dan ruang tamu

Perabot yang berubah-ubah adalah sesuai untuk bilik-bilik kecil. Ia membantu memaksimumkan ruang yang ada. Selalunya dapur bersaiz kecil. Di sini adalah perlu untuk memutar, bahawa dalam ruang yang terhad untuk memasukkan semua komponen yang diperlukan.

Jadual transformator boleh dibuat dalam gaya moden

Perkara yang paling sukar untuk menulis di dapur kecil adalah meja makan: ia mengambil terlalu banyak ruang, dan walaupun selepas anda perlu meletakkan kerusi ... Cara yang baik keluar ialah meja tukaran gelongsor atau lipat. Mereka berbeza dalam mekanisme transformasi. Bahagian lipatan meja dipasang pada engsel. Ternyata apabila dilipat, sebahagian daripada jadual "hang" pada gelung atau diletakkan di atas / bawah bahagian lain meja.

Meja makan meja pengubah untuk dapur

Salah satu pilihan yang terkenal - meja lipat buku (salah satu pilihan dalam gambar di atas). Ini adalah apabila bahagian tengah jadual ditetapkan, dan bahagian-bahagian sampingan dilampirkan padanya dengan gelung. Sekiranya perlu, salah satu kaki bergerak boleh dilanjutkan, mengangkat bahagian atas meja tetap.

Pilihan lain - bahagian atas meja terdiri daripada beberapa bahagian yang sama, juga diikat bersama oleh gelung. Perbezaannya ialah mereka berbohong. Kaki di perabot itu tergelincir. Tarik kaki ke jarak tertentu, buka bahagian atas meja.

Bahagian atas meja dibahagikan kepada dua atau tiga serpihan. Bergantung pada lebar boleh digunakan sebagai meja kecil di dapur, atau sebagai konsol, seperti dalam gambar di atas.

Perbezaan dalam kumpulan ini bukan asas, tetapi prinsip transformasi berbeza. Meja-meja ini mempunyai pangkalan gelongsor dan beberapa sisipan, yang mana atas meja dibina. Reka bentuk ini juga dipanggil meja konsol.

Konsol meja - pandangan mudah dari meja lipat

Jenis pengubah jadual ini mudah. Dalam keadaan yang dilipat, ia memerlukan sedikit ruang. Sebagai contoh, jika anda menambah jadual yang digambarkan dalam gambar di atas, lebar akan sama dengan lebar dua bahagian akhir yang dilipat. Kaki dan sisipan tambahan diletakkan di bahagian akhir ini. Anda boleh mengembangkannya bergantung pada kehendak, memasang satu, dua atau lebih sisipan. Anda datang untuk mempunyai banyak tetamu - mereka makan segala-galanya. Anda memerlukan dua tempat tambahan - hanya satu.

Terdapat juga model gelongsor yang lebih mudah. Mereka hanya bergerak sedikit dan meja makan saiz sederhana mendapat sedikit lebih besar. Mekanisme transformasi yang sama digunakan untuk kedua-dua model bulat dan segi empat tepat.

Satu lagi cara untuk meningkatkan kawasan makan tengah hari atau meja kopi adalah untuk menyembunyikan sebahagian daripada meja di bawah bahagian utamanya. Anda memerlukan kawasan yang besar - ia ditarik keluar. Tetapi tidak semua model sedemikian mempunyai mekanisme yang membolehkan untuk membuat bahagian lanjutan meja pada tahap yang sama sebagai "utama".

Majalah berubah menjadi makan tengah hari

Terdapat beberapa idea yang menarik tentang bagaimana untuk menukar meja kopi yang rendah ke dalam makan tengah hari yang selesa. Kami menggunakan banyak idea menarik, mekanisme pelbagai jenis.

Majalah meja-makan / makan tengah hari adalah popular, kerana tidak selalu mungkin untuk memisahkan ruang makan di apartmen. Dan untuk meletakkan meja makan di ruang tamu bukan langkah reka bentuk yang terbaik. Jadi ternyata meja makan-meja jurnal pengubah akan menyelamatkan keadaan. Dalam bentuk yang dilipat, ia tidak mengalih perhatian sama sekali, dan dalam menyamar dapat dengan mudah menampung 6-8 orang.

Di sebuah pangsapuri kecil, tidak mudah untuk mencari tempat kerja. Untuk kes-kes seperti itu ada komputer lipatan atau desktop. Di bahagian pegun terdapat rak di mana anda boleh meletakkan buku, komputer, komputer riba, dan peralatan pejabat lain. Terdapat model dengan rak tertutup di sebelah. Ini adalah kabinet kecil dengan meja dalam satu botol.

Bahagian kerja terdiri daripada dua bahagian, bahagian kedua dibusuk jika perlu. Satu varian yang sangat mudah untuk desktop lipat untuk seorang remaja, pelajar.

Idea lain yang membolehkan kabinet kecil menjadi tempat kerja padat - atas meja gelangsar. Dalam keadaan padat, ia menyembunyikan di bawah "utama". Apabila anda perlu meningkatkan saiz meja, ia hanya ditarik keluar. Pada dasarnya terdapat mekanisme berputar, tetapi ada model dengan mekanisme geser.

Untuk gerakan yang lebih mudah, kaki yang perlu dipindahkan dilengkapi dengan roda. Hanya perlu melihat, bahawa «dalam zon tindakan» roda penutup lantai lembut tidak mendapat. Mereka boleh "menginjak" jejak yang kelihatan. Kali ini. Dan dua - untuk menggerakkan roda pada permukaan lembut tidak mudah.

Terdapat jadual transformasi dalam bentuk laci dada, di mana stesen kerja dilengkapi. Oleh kerana kerja hari ini hampir selalu dihubungkan dengan peralatan pejabat, ada tempat untuk meletakkan skrin, papan kekunci, unit sistem. Dan komputer riba hanya boleh dimasukkan ke dalam beberapa kepingan.

Jadual komputer boleh "tersembunyi" di dalam laci dada

Oleh kerana penutup flip, permukaan kerja meja kecil boleh meningkat dengan ketara. Jangan letakkan peralatan pejabat yang serius di bahagian lipat. Lebih baik meletakkannya di bahagian "pegun".

Pilihan lain untuk menganjurkan tempat kerja ialah peti laci dada dengan meja lipat. Untuk pangsapuri kecil - mencari. Ia adalah mungkin untuk dimasukkan ke dalam laluan melalui dan menggunakan laci untuk tujuan yang dimaksudkan. Apabila anda perlu duduk dengan komputer riba atau komputer riba, tingkatkan kiraan meja, tolak hentakan kaki. Anda boleh bekerja. Kelas sudah berakhir, kaki ditarik ke tempat, bahagian atas meja diturunkan. Laci dada menduduki tempat minimum - 60-80 cm, bergantung kepada kedalaman kotak.

Laci dada dalam masa beberapa minit akan mengubah ruang tamu ke ruang makan

Variasi kedua dalam foto di sebelah kanan. Di sini tudung meningkat pada sokongan logam. Kelemahan reka bentuk ini adalah bahawa kotak-kotak lebih kecil saiznya, memandangkan sideward dihuni oleh mekanisme lipatan. Kebesaran - ia tidak akan memasuki kepala sesiapa sahaja bahawa meja di tepi katil ini boleh menjadi meja.

Meja transformer dengan perabot kerusi berlengan

Idea yang menarik ialah membuat sofa yang menjadi meja. Sebaliknya, jadual dilampirkan supaya kedudukan tertutup menyembunyikan belakang sofa. Dalam keadaan ini ia adalah sofa biasa (baik, hampir). Sekiranya anda memerlukan tempat kerja, buang balik ke hadapan.

Dengan prinsip yang sama membuat meja kerusi. Ia hanya mempunyai lebar yang lebih kecil. Sesetengah model membolehkan anda untuk memindahkan tablet ke hadapan tanpa melipat tidur. Pilihan yang hebat jika anda suka sarapan di tempat tidur.

Lebih sederhana, tetapi cara yang kurang dari asal - ke bahagian belakang sofa dari bahagian belakang untuk melampirkan bahagian atas meja. Tempat kerja yang lengkap tidak berfungsi, tetapi anda boleh meletakkan komputer riba, sepasang notebook dan buku. Bagi pelajar sekolah ini bukan pilihan, tetapi bagi pelajar atau mereka yang ingin melayari internet - sangat baik.

Bahagian belakang dipasang di bahagian belakang

Dalam versi ini, terdapat satu "tetapi". Sofa itu harus berdiri di tengah-tengah bilik. Walau bagaimanapun, jarak dari dinding harus sekurang-kurangnya satu meter. Ini mungkin, jika belakang sofa - pembahagi zon di pangsapuri studio.

Terdapat pengubah kerusi untuk memberi makan seorang kanak-kanak. Beliau mempunyai dua jawatan. Yang pertama ialah meja rendah dengan tempat duduk. Pilihan ini adalah baik apabila anak itu sudah dapat atau cuba untuk makan sendiri. Dalam kedudukan ini, terdapat meja yang agak besar, di mana anda boleh meletakkan plat. Dalam kedudukan ini, meja dan kerusi tidak tinggi, anda boleh meninggalkan anak itu sendiri.

Kerusi tinggi lipat ini dikeluarkan 30 tahun yang lalu. Hari ini ia tidak mudah berbanding sebelum ini

Di kedudukan kedua, kerusi tinggi tinggi - tempat duduk terletak di tingkat meja makan biasa. Pilihan ini sesuai untuk makan bersama dengan orang dewasa, ketika ibu sudah dekat. Kadang-kadang mereka mempunyai roda untuk pergerakan mudah, tetapi beberapa kilang dihasilkan tanpa mereka. Mereka ada

Kelemahan model ini ialah meja dan kerusi dipasangkan bersama. Tidak ada kemungkinan untuk membahagikan mereka. Kemudian meja dan kerusi akan menjadi tidak stabil. Masalah ini diselesaikan dalam model lain. Di sini meja dibalikkan, kerusi dimasukkan ke dalamnya. Mereka disimpan dengan mengorbankan satu sistem pintar yang saling menyambungkan kaki kerusi dan meja.

Jenis ini bagus kerana meja dan kerusi boleh berdiri sendiri dan, apabila kanak-kanak membesar, mereka boleh digunakan sebagai perabot kanak-kanak biasa.

Idea menarik untuk mengubah jadual dalam foto

Kerusi sofa-meja ... 5 kegunaan

Kopi dan meja makan - ia mudah dipasang di ruang tamu

Jadual transformator boleh dibuat dalam gaya moden

Dengan pergerakan tangan yang sedikit, kabinet berubah menjadi desktop

Sesuai untuk teres tertutup, teres

Dan sofa, dan meja, dan ottomans .... Perabot modular

Permaidani meja-katil-katil ... Perabot pelbagai fungsi

Transformer meja kopi

Dalam pangsapuri kecil, setiap sentimeter persegi pada akaun. Sebab itulah penyewa sering menggunakan perabot yang berubah-ubah. Yang paling popular adalah pengubah jadual - produk yang sangat berfungsi. Transformer meja kopi boleh diletakkan di dapur, jadi di ruang tamu, model yang dipilih dengan betul dengan mudah akan masuk ke kawasan pedalaman di mana-mana apartmen atau rumah.

Meja adalah perabot pelbagai fungsi. Di atasnya letakkan cawan, pinggan, meletakkan buku, konsol, majalah dan banyak lagi. Itulah sebabnya meja kopi adalah perkara yang sangat diperlukan. Tetapi apabila terdapat kekurangan ruang di dalam bilik, meja kopi kecil dan padat biasanya dibeli, jadi ia tidak mungkin untuk meletakkan semua benda pada mereka. Itulah sebabnya jadual pengubah adalah penyelesaian yang hebat.

Ia boleh diuraikan pada bila-bila masa, apabila anda memerlukannya. Ia adalah unsur yang sangat berfungsi dan serba boleh yang memainkan peranan yang berlainan. Transformer meja boleh digunakan untuk pengambilan makanan, dan untuk berehat selepas membaca buku itu, dan bukannya batu karang biasa. Satu ciri perabot itu adalah mekanismenya. Peranti dimompresi tanpa kesukaran dalam masa beberapa saat.

Mekanisme mereka dibezakan dengan kesederhanaan dan kemudahannya. Sekarang, pengeluar juga menyampaikan transformator jadual automatik, yang tidak mengharuskan anda untuk menggunakan usaha tambahan untuk mengurai.

Terima kasih kepada mekanisme meja yang boleh ditukar, anda boleh memilih sendiri ketinggiannya dan juga kawasan kiraan meja. Oleh itu, satu perabot kecil boleh melakukan sejumlah besar fungsi dan perubahan dengan cara yang berbeza.

Satu ciri produk ini adalah saiz padatnya. Dalam bentuk dilipat, ia menempati ruang minimum dan sesuai dengan sempurna ke pedalaman bahkan ruang terkecil. Model universal ini sesuai dengan gaya dalaman. Dalam bentuk yang dipasang, mereka sering digunakan sebagai meja sisi katil, bermaksud bunga dan gambar.

Satu lagi ciri produk ini adalah ia melakukan banyak fungsi. Di atasnya, anda boleh menganjurkan tempat makan atau sistem penyimpanan keseluruhan, meletakkan dan meletakkan perkara-perkara yang diperlukan di atasnya. Mana-mana meja kopi diperlukan untuk menyimpan buku, akhbar dan majalah. Produk ini tidak terkecuali. Ia boleh menguraikan sebarang penerbitan yang dicetak.

Satu lagi ciri penting model ini adalah bahawa mereka mempunyai rak yang berbeza, kotak untuk menyimpan beberapa aksesori, misalnya, yang ditulis.

Ciri lain ialah mereka boleh memasukkan beberapa unsur tambahan. Iaitu, pengubah boleh dikumpulkan dan pembinaannya meningkat. Oleh itu, beberapa produk termasuk worktops, rak, kabinet atau unit lain.

Kelebihan produk-produk semacam itu mereka mempunyai reka bentuk yang sangat asli. Jadual ini kelihatan lebih menarik daripada jadual klasik standard. Ada yang menggunakan model transformable sebagai objek hiasan. Oleh itu, produk ini menjalankan fungsi rumah dan hiasan.

Jadual-jadual ini kelihatan luar biasa, kebanyakannya mempunyai hiasan dan perhiasan hiasan. Mereka dibezakan dengan pelbagai bentuk dan warna. Keanehan meja ini adalah bahawa ia dapat menjimatkan bukan sahaja tempat di dalam bilik, tetapi juga anggaran keluarga anda. Oleh itu, setelah membeli satu transformator universal, anda boleh menolak beberapa perabot lain. Anda juga tidak perlu membeli meja makan, meja tepi katil atau dada laci, kerana semua peranan ini boleh dilakukan oleh pengubah.

Ciri seterusnya ialah kemudahan penggunaan produk sedemikian. Semua orang, walaupun kanak-kanak, boleh mengurai dan menyesuaikan ketinggian kaki. Itulah sebabnya mereka dipasang walaupun di bilik kanak-kanak. Mekanisme produk ini dibezakan kerana kebolehpercayaannya, perkara-perkara seperti itu bertugas selama bertahun-tahun. Kebanyakan pengeluar membuatnya daripada bahan tahan haus.

Semua jadual transformer dibahagikan kepada spesies mengikut kriteria yang berbeza. Dalam kes ini, gunakan kriteria penampilan, jenis mekanisme transformasi, bentuk dan petunjuk lain. Perabot sedemikian dibahagikan kepada beberapa jenis utama:

 • model dengan memasukkan; Ini adalah pengubah yang sangat mudah, yang dianggap sebagai model paling popular jenis meja ini. Ia mempunyai kemungkinan pengembangan tambahan di meja atas kerana ia mempunyai memasukkan dalam bentuk papan. Dia menyembunyikan di meja dan ia tidak dapat dilihat sepenuhnya. Pada masa yang sesuai, anda boleh menambah memasukkan ini, menyebarkan countertop di sisi. Panel tambahan diletakkan di tengah dan kawasan permukaan produk ini meningkat sebanyak tiga kali.

 • model gelongsor; Struktur mekanisme ini mempunyai panduan, di mana meja atas bergerak terpisah dan dengan itu membahagi dua. Panduan adalah asas, apabila bahagian atas meja dipindahkan, jurang terbentuk di tengah. Terdapat sisipan tambahan dimasukkan, yang membolehkan untuk meningkatkan kawasan permukaannya.

Dalam kes ini, panduan memainkan peranan sokongan. Bahagian tambahan ditempatkan di tengah, mekanisme ini dipanggil lanjutan tengah, atau di sisi meja asal, ini adalah mekanisme dengan sisipan sisi.

 • model automatik; Ini adalah jadual yang agak mahal yang mempunyai satu atau dua countertop tambahan. Mereka diletakkan di bawah yang utama. Apabila dekomposing meja itu sendiri dipindahkan, manakala selebihnya, countertop tambahan juga digunakan. Ia naik sedikit ke atas, maka semua unsur-unsur di atas meja besar akan bergabung dan bergerak ke sisi, menyusun bawah. Mekanisme seperti jadual automatik boleh berbeza. Oleh itu, terdapat model dengan gas-lift, yang dicirikan oleh kelembutan dan pergerakan lancar. Tetapi mereka bukan yang paling dipercayai. Terdapat juga mekanisme musim bunga, yang bergerak jauh lebih mendadak, tetapi pada masa yang sama dibezakan oleh panjang umurnya.

Model musim bunga lebih padat, kerana mekanisme itu sendiri adalah mudah, ia tidak dapat dilihat sepenuhnya dalam perabot tersebut. Sebuah produk dengan gas-lift biasanya sedikit lebih besar dalam ukuran, mekanismenya boleh dilihat.

 • model dengan penguraian berganda; Ini adalah model yang selesa di meja, yang countertop yang disemprotkan di antara satu sama lain. Iaitu, mereka mempunyai mekanisme yang membolehkan salah satu daripada kedua-dua permukaan itu dimiringkan ke satu sisi, dan dengan itu, countertop itu dua kali ganda.

 • model berputar. Ini adalah produk yang dibentangkan secara berbeza, berbanding dengan model sebelumnya. Jadi, mereka mempunyai dua countertop, salah satunya adalah asas, dan yang lain adalah tambahan, dan kedua-duanya selepas susun atur tidak menjadi garis lurus. Jadi, ia boleh kelihatan seperti ini: dari bawah permukaan pertama jenis tangga kedua dikemukakan.

Satu lagi versi pengubah putar mempunyai satah tambahan gelongsor di bawah masing-masing empat sisi. Ia paling sering dibeli untuk tujuan permainan dan sangat mudah. Ia juga boleh digunakan untuk snek ringan, untuk semua orang yang duduk di meja, anda juga boleh meletakkan bahagian atas meja untuk minuman dan makanan ringan.

Di samping itu, jadual dibahagikan kepada jenis bergantung pada reka bentuk mereka yang bernilai. Jadi, terdapat model pada kaki dan model pada roda. Bekas lebih stabil dan paling kerap dipasang dengan mengambil kira bahawa produk ini tidak akan bergerak selanjutnya. Tetapi terdapat model pada roda yang boleh diangkut, contohnya, dengan melayani sarapan di bilik tidur.

Lebih mudah ialah model dengan roda yang boleh dilepaskan, kerana peranti ini tidak terlalu stabil. Wheels dalam model ini boleh dikeluarkan untuk sementara waktu, apabila mereka tidak diperlukan, dan kemudian diskrukan semula.

Dalam fungsinya, transformer meja kopi dibahagikan kepada:

 • makan; Model ini dalam bentuk yang dilipat menyerupai meja di tepi katil, dan dalam dekompos itu diubah menjadi meja makan klasik, di belakang anda boleh menampung 6-8 tetamu. Oleh itu, ia boleh diletakkan di ruang tamu dan bukannya meja di tepi katil dan, jika perlu, disusun semula ke pusat bilik, diatur untuk bertemu dengan tetamu dan makan malam perayaan. Produk sedemikian meningkat beberapa kali lebar, panjang dan tinggi.
 • untuk kerja; Ini adalah sistem yang membolehkan anda menganjurkan tempat kerja dengan baik dan mudah. Dan bahagian atas meja tidak akan meningkat dalam semua model. Sebagai peraturan, model sedemikian didedahkan oleh jenis meja: dalam kes ini, hanya top table yang lebih sering difahami. Meja kopi bekerja mempunyai beberapa laci untuk menyimpan kertas, buku nota, pen dan aksesori lain.

Ia boleh diuraikan dengan ketinggian seperti itu, yang mana ia akan menjadi mudah untuk anda bekerja. Jadi, anda boleh menukar ketinggian bergantung kepada apa yang anda duduk. Setelah menetap di kerusi atau di sofa, anda boleh mengurangkan ketinggian meja, duduk di kerusi kerja atau di bangku, anda boleh meningkatkan ketinggian meja.

 • sistem penyimpanan meja -. Model ini termasuk atas meja dan sebilangan besar kotak kecil. Mereka dikemukakan sejauh mana mereka berputar di sekitar paksi yang biasa untuk mereka. Jadi, anda boleh mengembangkan satu kotak, atau tolak semuanya pada masa yang sama. Ini adalah sistem yang sangat mudah untuk menyimpan buku, majalah, cetakan dan pelbagai perhiasan. Ini adalah produk mudah alih dan padat yang boleh mengubah tujuan fungsinya pada bila-bila masa.

Meja gelangsar-pengubah meja mempunyai dimensi yang paling tidak standard, berbanding perabot lain. Jadi, ia boleh menjadi sangat kecil, seperti meja makan, dan juga boleh dibentangkan sebagai meja makan biasa. Di samping itu, ketinggiannya dikawal selia. Ia boleh menjadi kecil, 50 - 70 cm tinggi dan lebih tinggi - 100 - 120 cm Semua ciri-ciri ini tergolong dalam model yang sama, kerana anda boleh menyesuaikannya dengan sendiri.

Atas meja juga boleh mempunyai saiz yang berbeza. Terdapat model dengan meja panjang 80 cm, di mana terdapat countertop tambahan saiz yang sama. Oleh itu, ia akan diuraikan sehingga 160 cm. Terdapat model yang lebih tinggi dan lebih luas. Secara lebar, ia biasanya tidak meningkat, tetapi panjang semasa penguraian ia boleh dua kali ganda dan juga tiga kali ganda.

Satu-satunya pengecualian ialah meja putar. Pada setiap sisi meja, bahagian tambahan maju. Oleh itu, bentuk produk ini tidak berubah.

Meja kopi lipat boleh mengambil banyak bentuk. Oleh itu, model persegi paling kerap dirumus ke segi empat tepat, tetapi terdapat juga produk-produk yang mengambil bentuk persegi biasa walaupun diuraikan. Terdapat juga lebih menarik dan luar biasa dalam bentuk meja kopi, yang walaupun dengan transformasi mengekalkan bentuknya. Model dengan puncak yang boleh dipanjangkan besar boleh mempunyai tepi bulat.

Meja kopi oval kelihatan sangat mewah dan sesuai dengan sempurna ke dalam mana-mana bilik. Ia kelihatan sangat luar biasa, tidak ada yang menganggap bahawa ia mempunyai keupayaan untuk berubah. Meja kopi bulat juga boleh digabungkan dalam model berbentuk yang sama, walaupun dalam satu bujur. Oleh itu, apabila atas meja dipindahkan ke sisi, satah persegi dipasang di tengah, versi akhir sudah mempunyai bentuk bujur. Ini adalah model yang sangat bergaya dan luar biasa yang boleh memukul orang lain.

Jurnal model-transformer boleh dibuat dari pelbagai bahan. Untuk membuatnya menggunakan bahan berikut.

Terdapat model yang sangat elegan dari kayu besar. Mereka lebih besar berbanding dengan pilihan lain, tetapi mereka popular. Mereka mempunyai reka bentuk yang sangat elegan dan mempunyai penampilan mewah. Di samping itu, model-model ini adalah yang paling dipercayai dan berkhidmat selama bertahun-tahun.

Mereka dipasang di ruang tamu, terutamanya jika bilik dihiasi dengan gaya klasik. Mereka tahan haus, tetapi mereka mempunyai kos yang agak tinggi.

Yang paling cantik adalah model dari oak dan beech. Perisai Beech dan jisim kayu adalah bahan yang paling boleh dipercayai.

Ini adalah model yang dibuat daripada bahan semulajadi, tetapi pada masa yang sama, dari segi ciri kualitatifnya, mereka tidak lebih buruk daripada model kayu. Faktor hanya negatif adalah tahap keramahan alam sekitar yang rendah. Kualiti mereka sedikit lebih rendah, tetapi secara kebetulan mereka benar-benar dapat mengulangi rupa meja kayu.

Mereka juga sering ditutup dengan venir, iaitu, lapisan kayu yang sangat nipis. Jadual sedemikian secara visual sama dengan kayu dan kelihatan sangat elegan.

Bahan ini sering digunakan untuk membuat meja kopi. Produk sedemikian kelihatan sangat ringan dan halus, di bawahnya, satu tambahan kaca tambahan tersembunyi tanpa disedari. Gelas itu boleh telus sepenuhnya, dan boleh menjadi gelap. Mereka dapat mengisi pedalaman dengan mudah dan menjadikannya lebih elegan.

Dalam pembuatan jadual seperti itu, bahan lain digunakan, tetapi lebih kerap ia digabungkan dengan yang utama yang disenaraikan di atas. Oleh itu, untuk penggunaan kemasan batu hiasan, memasukkan dari logam dan plastik, memasukkan cermin. Terdapat model yang lapisannya mempunyai gloss yang hebat, mereka kelihatan sangat bergaya.

Meja kopi kaca boleh menjadi tidak berwarna, telus, dan boleh dibuat daripada kaca berwarna dan bahan legap lain. Dalam kes ini, walaupun kombinasi warna yang berbeza digunakan, yang menyerupai mozek. Bagi model kayu, kedua-dua warna berkayu ringan dan yang lebih gelap, seperti wenge, popular di sini.

Meja transformer adalah perkara yang sangat serba boleh, oleh itu bahan-bahan warna semula jadi digunakan untuk pengeluarannya lebih kerap. Oleh itu, yang paling praktikal boleh dipanggil beige, kelabu muda, coklat dan warna warnanya. Sangat elegan kelihatan meja putih dan hitam, serta model yang reka bentuknya berdasarkan kontras kedua-dua bahan tersebut.

Meja kopi lipatan boleh digunakan untuk hiasan mana-mana gaya dalaman. Oleh itu, untuk bilik dalam gaya klasik, lebih baik untuk mendapatkan model dengan permukaan selesai dengan batu semula jadi atau dengan meja atas yang diperbuat daripada kayu semula jadi. Mereka kelihatan mewah dan elegan. Juga model dengan unsur-unsur palsu dan dengan benang digunakan.

Sekiranya bilik anda dibingkaikan dalam gaya oriental, lebih baik memasang model yang tidak mempunyai kaki sama sekali. Biasanya, transformer sedemikian agak besar. Mereka diperbuat daripada buluh, kayu dan juga kaca. Sebagai peraturan, mereka kelihatan sangat elegan, tetapi tidak menggunakan sebilangan besar unsur hiasan untuk hiasan. Penyelesaian warna boleh menjadi lebih jelas.

Untuk dalaman moden, seperti berteknologi tinggi, moden model yang lebih menarik dan luar biasa digunakan. Ia boleh menjadi transformer bentuk yang tidak standard dengan matte atau lekapan berkilat cerah dan juga model dengan beberapa permukaan berwarna-warni. Sangat elegan di dalam hiasan moden melihat meja kayu yang dipoles dalam warna cahaya.

Apabila memilih meja lipatan untuk ruang tamu harus mengambil kira fungsinya. Bingkai itu mesti sangat dipercayai dan mampu menahan sebilangan besar transformasi. Model plastik cuba untuk tidak membeli, kerana mereka haus dengan sangat cepat dan tidak menahan beban tinggi. Ulasan menunjukkan bahawa model kayu adalah yang paling boleh dipercayai.

Apabila memilih, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada mekanisme transformasi. Pembeli menulis bahawa buku kopi adalah yang paling mudah dan universal, ia mudah untuk menolaknya. Juga perhatikan pada kebolehpercayaan sokongan, yang peranannya sering dilakukan oleh kaki. Model mudah alih yang sangat mudah pada roda.

Untuk jadual ini, anda mesti segera memilih kerusi. Oleh itu, anda boleh membeli kit siap dengan puffs.

Meja lipat-transformer sangat mudah digunakan. Untuk ini, anda tidak boleh belajar pengajaran. Peningkatan ketinggian meja atas adalah disebabkan peningkatan kaki. Penguraian menegak sedemikian sangat mudah. Model dengan dua bahagian mempunyai tahap yang berbeza dan dipindahkan satu arah dalam arah yang berbeza.

Untuk meletakkan buku jadual adalah yang paling mudah. Dengan jenis kaki, barangan tersebut menyerupai papan seterika. Jadual itu berpecah dua seperti buku, tetapi dalam bentuk dilipat ia memerlukan ruang yang sangat sedikit.

Cara paling mudah untuk menggunakan meja kopi automatik. Dalam kes ini, anda hanya perlu menekan butang, dan produk itu sendiri akan mengambil bentuk yang diperlukan.

Jadual-transformer boleh mempunyai penampilan yang sangat elegan dan cantik. Oleh itu, sangat elegan dalam produk-produk dalaman yang klasik dengan dekorasi dalam bentuk batu dan mineral. Oleh itu, pereka meja hadir dengan memasukkan dari malachite, granit, marmar. Ini adalah model yang sangat elegan dan mewah.

Juga produk yang sangat popular dengan tekstur pelepasan dan tidak rata, seolah-olah tidak hujung. Sebagai peraturan, mereka juga diperbuat daripada batu mitral. Ini tahan kepada transformer kesan mekanikal.

Di pedalaman, meja permainan kelihatan cantik, yang berubah menjadi papan catur dan juga meja biliard. Untuk ruang tamu klasik, papan pengubah-catur sempurna. Jadi, anda boleh menghidupkan countertop di seberang, yang menunjukkan lapangan catur untuk bermain dengan para tetamu di catur.

Di dalam pedalaman moden, model kaca dengan lampu terbina dalam kelihatan sangat anggun, yang terletak di pinggir atas meja atau di seluruh permukaannya dari dalam. Mereka dihiasi dengan pelekat hiasan. Model kelihatan sangat elegan diperbuat daripada kayu dengan ukiran anggun. Meliputi apa-apa meja kopi dengan lakuer, anda akan menambah pesona itu dan membuat pedalaman anda lebih bergaya dan luar biasa.

Video berikut akan memperkenalkan anda kepada pelbagai mekanisme menarik bagi jadual pengubah.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

+ 8 = 11