Meja kopi dari kaca

Meja kopi kaca - 55 gambar

Baru-baru ini, pedalaman mempunyai trend yang bergaya - di kawasan pedalaman muncul subjek yang agak baru - meja kopi kaca. Apakah kelebihan jadual itu, dan mengapa mereka layak mendapat populariti?

Pertama sekali, mari kita perhatikan fakta bahawa meja kopi boleh dibuat dari pelbagai bahan, seperti, memang, perabot lain. Tetapi sekarang, selaras dengan keperluan, semua pembinaan menjadi lebih mudah, supaya tidak mewujudkan perasaan ruang sesak. Meja kopi yang diperbuat daripada kayu kelihatan rumit. Itulah sebabnya pereka hari ini lebih suka produk kaca. Lagipun, kekuatan bukanlah faktor penentu apabila memilih meja kopi.

Tidak lama dahulu, adalah mungkin untuk bermimpi perabot kaca, kerana kaca adalah bahan yang sangat rapuh. Dan persoalannya timbul secara logik mengenai keselamatan menggunakan elemen pedalaman itu. Jawapannya tidak jelas - selamat. Jadi perabot dibuat dengan hanya satu jenis kaca - marah. Ketebalan kaca tersebut, yang digunakan untuk membuat meja kopi, tidak kurang daripada 8 milimeter.

Kaca terbaja mempunyai rintangan yang tinggi terhadap beban kejutan. Gelas ini tidak akan pecah dan boleh menahan berat badan yang banyak. Dan kaedah pemprosesan moden menjadikannya mudah untuk menghasilkan kaca dengan tepi yang sangat halus, dan bahagian atas meja itu sendiri sama ada telus atau matte dan dengan pelbagai corak.

Dengan cara ini, meja kopi kaca boleh masuk ke dalam mana-mana pedalaman, menjadi bukan sahaja objek praktikal, tetapi juga hiasan sebenar.

Suatu soalan logik "kenapa saya perlukan meja kopi?"

Seperti yang anda boleh meneka dari tajuk, ia direka untuk menyebarkannya dengan akhbar dan majalah. Ia adalah untuk tujuan ini bahawa meja kopi dipasang di pejabat-pejabat di tempat-tempat yang pengunjung menunggu giliran mereka. Di meja ini, anda boleh minum kopi atau teh. Di rumah, meja kopi melaksanakan fungsi yang sama. Walau bagaimanapun, mereka tidak penting.

Fungsi utama meja kopi kaca adalah hiasan, dan kerana saiznya cukup kecil, mereka akan kelihatan baik walaupun di dalam bilik besar. Dan kerana kaca dengan sempurna menggabungkan dengan hampir semua bahan, ia boleh harmoni "tertulis" dalam apa jua keadaan. Jadualnya kelihatan asli, dibuat bukan hanya dari kaca, tetapi dengan menggunakan logam berkilat.

Meja kopi kaca di pedalaman bilik yang berbeza

Meja kopi yang terbuat dari kaca dengan kayu lebih sesuai untuk pedalaman klasik.

Jadual tanpa berat tidak mengurangkan ruang, tetapi terima kasih kepada reka bentuk yang sangat ringan menjadikannya lebih "bebas", tidak berantakan.

Dan di beberapa kawasan dalaman, meja kopi menjadi sebahagian daripada komposisi gaya. Secara umum, ini adalah tipikal untuk bilik dalam gaya minimalis. The jadual dengan minimum butiran. Ia mempunyai fungsi dan praktikal. Sebagai peraturan, ia lebih sedikit daripada biasanya.

Beberapa barangan perabot boleh "bangga" kerana telah menarik perhatian reka bentuk yang begitu banyak. Ia bermula dengan hakikat bahawa meja atas meja kopi boleh sama sekali berbeza - dari pusingan biasa dan persegi kepada pelbagai bentuk yang tidak teratur.

Bahagian atas kaca tidak membawa beban semantik dan sering menjadi semacam "latar belakang" untuk apa yang diletakkan di bawahnya pereka. Salah satu penyelesaian reka bentuk asal - akuarium di atas meja kopi kaca. Tidak kurang bergaya akan melihat bilik di mana meja kopi kaca menampung foto dalam pelbagai bentuk dan saiz.

Meja kopi kaca: semua jenis pilihan

Pereka bereksperimen tidak hanya dengan bahan countertops, tetapi juga dengan bahan kaki. Mereka boleh diperbuat daripada kayu, rotan, marmar atau bahan lain. Kaki boleh mempunyai pelbagai bentuk yang aneh, dan juga dapat dibuat dalam bentuk gambar lilin.

Tidak dinafikan, meja kopi boleh membawa beban utilitarian tertentu ke pedalaman. Sebagai tambahan kepada majalah dan surat khabar, yang sebenarnya, jadual ini dimaksudkan, anda boleh meletakkan vas dengan permen atau vas bunga di atasnya. Untuk itu mudah untuk minum teh atau kopi, semasa melakukan perbualan yang santai. Adalah menarik untuk diperhatikan bahawa apa yang kita panggil meja kopi di luar negeri dipanggil meja kopi.

Baru-baru ini, fungsi mereka telah meningkat dengan ketara. Pada beberapa meja kopi kaca Terdapat rak di mana anda boleh menyimpan pelbagai barangan kecil.

Selalunya, reka bentuk meja kopi termasuk roda atau penggelek. Ini sangat mudah, kerana jika dikehendaki, mereka dapat dengan mudah dipindah dari satu tempat ke tempat.

Walau bagaimanapun, ini bukan had kefungsian. Juara sebenar adalah transformer jadual kaca. Mereka boleh menukar ketinggian dengan mudah. Meja-meja sedemikian sangat mudah - di dalam negara yang dilipat mereka menempati ruang yang sangat sedikit, dan di ruang terbuka adalah meja makan penuh.

Satu lagi pengubahsuaian yang menarik adalah meja kopi kaca di bawah komputer riba.

Jadual Kopi Kaca - foto

Oleh itu, jadual seperti itu boleh menjadi pelengkap yang sangat baik untuk pedalaman, yang, sebagai tambahan kepada fungsi estetik, juga berfungsi.

Jadual kaca di pedalaman dalam penanda buku 19

Perabot kaca memasuki senarai trend dalaman bergaya pada tahun 2015. Bahan ini sangat berharga kerana cinta yang ringan, laconisme dan tidak senonoh. Dalam pelbagai jenama terkenal di dunia yang menghasilkan keping perabot yang canggih, anda boleh mencari meja, kerusi, kabinet dan kabinet kaca. Bagaimanapun, perhatian khusus berhak mendapat meja kopi kaca, yang sesuai dengan ke arah mana-mana arah dalaman, menjadikan reka bentuk bilik bergaya dan berfungsi.

Kami menawarkan untuk mempertimbangkan model-model kopi yang paling menarik yang diperbuat daripada kaca, ciri-ciri reka bentuk mereka, serta cara-cara menggunakan kepingan perabot di pedalaman.

Meja kopi kaca

Reka bentuk dan pembinaan meja kopi kaca

Jadual kopi tergolong dalam kategori perabot hiasan dan berfungsi. Seperti yang anda dapat lihat dari tajuk, tujuan utama item ini adalah untuk menyimpan barang-barang akhbar dan kecil. Jadual atas meja kopi tradisional sering dibuat dalam bentuk bulatan atau segi empat tepat. Selalunya, reka bentuk meja ditambah dengan rak statik atau gelongsor, yang membuat produk lebih berfungsi dan mudah. Menariknya, perabot yang kami panggil "meja kopi" di Eropah dipanggil "kopi".

Foto kopi meja kopi

Meja kopi asal dari kaca di ruang tamu

Gelas meja kopi dan kayu

Beberapa dekad yang lalu, tiada siapa yang boleh berfikir bahawa meja kopi akan terbuat dari kaca, kerana bahan ini dianggap tidak praktikal, rapuh dan bahkan tidak selamat. Kaca biasa sememangnya merupakan bahan yang sangat rapuh yang mudah berubah bentuk akibat sebarang kesan mekanikal. Walau bagaimanapun, perkembangan pengeluaran moden membolehkan kita menghasilkan sejenis kaca khas, kekuatannya yang tidak kalah dengan kekuatan logam. Kami bercakap tentang kaca marah, yang menggunakan kaedah pemprosesan khas, yang menjadikan bahan ini sangat tahan lama dan selamat. Garis kaca yang rosak hanya boleh jatuh dari ketinggian yang tinggi, objek yang berat. Tetapi, walaupun anda memecahkan serpihan kecil, kaca terbaja tidak akan membahayakan anda, kerana Kehadiran aloi khas menjadikan pinggirannya lancar dan tidak mencolok.

Meja kopi dengan bahagian atas kaca

Meja bujur kopi diperbuat daripada kayu dan kaca

Meja kopi di ruang tamu dengan bahagian atas kaca

Satu lagi ciri unik kaca terbaja ditunjukkan dalam fleksibiliti yang baik, yang memungkinkan untuk merealisasikan sebarang idea reka bentuk. Oleh kerana kemuluran bahan ini, bentuk meja kopi moden boleh diwujudkan dalam pelbagai variasi. Sebagai contoh, meja kopi kaca seringkali reka bentuk pelbagai peringkat, produk dengan garis halus, objek dengan bentuk geometri yang tidak standard, dan lain-lain.

Foto meja kopi tiga tingkat

Foto meja kaca sepenuhnya

Meja kopi kaca bentuk asal

Meja kopi pada kaca roda

Meja kopi menarik bukan sahaja untuk nilai hiasannya, tetapi juga untuk kegunaannya yang tinggi. Walaupun saiznya agak kecil, subjek ini dapat menyelesaikan banyak masalah mendesak:

 • Pertama, adalah penting untuk penempatan barangan kecil dan hiasan dalaman;
 • Kedua, terima kasih kepada rak terbina dalam, mudah untuk menyimpan di meja kopi perkara-perkara yang sepatutnya di tangan - buku, direktori, konsol dari peralatan rumah tangga, dan sebagainya;
 • Ketiga, meja kopi memberi kita peluang yang baik untuk mengatur teh minum atau makan tengah hari di mana-mana bilik di rumah.

Di samping itu, kaki meja kopi moden sering dilengkapi dengan roda, yang membolehkan anda dengan mudah dan cepat memindahkan objek ini dari satu bilik ke bilik lain.

Meja kopi diperbuat daripada foto kaca

Akuarium meja foto kaca

Meja kopi kaca di pedalaman

Meja kopi kaca kecil

Ciri-ciri dalaman meja kopi kaca

Idea untuk membuat keping perabot dari kaca marah timbul kerana penyebaran fesyen untuk pedalaman dalam gaya minimalis, yang memerlukan ruang dan kebebasan maksimum. Perabot yang diperbuat daripada kaca, khususnya, meja kopi, tidak membebankan ruang sama sekali. Kerana ketelusan bahan, nampaknya barang gelas tidak mempunyai garis besar yang jelas, sehingga mereka kelihatan sangat ringan dan tidak berwajaran.

Foto meja kopi kaca pada roda

Foto kopi meja kopi

Foto Meja Kaca

Meja kopi kaca boleh menjadi unsur harmonis dari hampir semua gaya dalaman. Oleh kerana kaca sangat sesuai dengan semua bahan dan warna, tidak perlu memilih produk ini untuk barangan perabot lain. Tetapi jika anda mahu meja menjadi sebahagian daripada set perabot, perhatikan produk yang diperbuat daripada beberapa bahan. Misalnya, bahagian atas meja kopi boleh dibuat dari kaca, dan kaki atau dinding sisinya diperbuat daripada kayu, papan serpih atau logam. Di samping itu, permukaan kaca marah sering dihiasi dengan pelbagai sputtering dan pelapis, menjadikan reka bentuk produk lebih jelas dan ekspresif.

Meja kopi kaca bulat di pedalaman

Meja kopi moden dengan kaca

Meja kopi dengan meja atas bulat kaca

Meja kopi dengan gambar meja kaca

Meja kaca kelihatan sangat bergaya dan asli, jadi ia boleh digunakan sebagai aksen dalaman utama, terutamanya apabila ia datang kepada produk bentuk bukan standard. Jadual berbentuk sempit, bulat, melengkung dan halus sempurna sesuai dengan bahagian dalaman yang paling halus dan menuntut, dihiasi mengikut peraturan bionik gaya, minimalism, berteknologi tinggi, tekno, dll.

Foto meja kopi dari kaca

Meja kopi yang indah dengan kaca

Jadual dengan kaki bola dan kaca

Meja kopi kaca bulat

Penjagaan meja kopi dari kaca

Ia mungkin kelihatan bahawa menjaga meja kopi kaca sangat susah dan rumit. Malah, ia secara praktikalnya tidak berbeza daripada penjagaan produk yang dibuat dari bahan lain. Apa yang anda perlukan ialah membeli deterjen khas, yang menjadikannya mudah, selamat dan berkesan untuk membersihkan permukaan kaca. Di samping itu, apabila mengelap dan membersihkan kaca, jangan gunakan span dengan gentian logam atau zarah, kerana mereka boleh meninggalkan mikrocharci di permukaannya.

Meja kopi dengan kaki kayu dan atas kaca

Meja kopi dengan kaki logam dan bahagian atas kaca

Meja kopi kaca akan mengisi ruang dalaman dengan mudah dan eksklusif. Walau bagaimanapun, agar produk dapat menggembirakan anda dengan keindahan dan kefungsiannya untuk masa yang paling lama, perhatikanlah kekuatan dan ketebalan kaca semasa pemilihannya.

jadual yang sangat baik, pelbagai yang hebat. Beberapa model dan bertanya di flat saya)

Kaca berwarna hebat. Saya perhatikan akuarium. Tetapi saya telah lama bermimpi dengan meja kaca bulat dua tingkat di dapur. Prototaip itu adalah meja pusingan Cina.

Saya mempunyai dua meja kaca berwarna - saya sangat gembira. Tetapi kemudian saya melihat akuarium dan mendapat sakit! Perlu mempelajari secara terperinci.

Natalia, secara tidak sengaja seseorang menyerang kerusi dan anda akan mengumpul ikan di lantai ...

Nina, Dan lakukan pembaikan kepada jiran! Ya, dan lamina anda mesti berubah! Ha-ha-ha! Selama 5 minit minda tidak mencukupi ... Di sini mereka - kesan pertama.

Natalia, baiklah, kecantikan adalah satu perkara yang kuat!

Meja kopi kaca - aksen indah di pedalaman ruang tamu

Bahan telus dan berkilat menarik perhatian sentiasa dan dalam apa jua bentuk. Hidangan dan perhiasan, patung-patung dan koktel, dan, tentu saja, perabot. Dan ia bukan hanya mengenai pintu kabinet dengan memasukkan kaca, tetapi mengenai meja kopi kaca, kerusi, rak dan rak.

Mengapa meja kopi kaca begitu popular

Meja kopi adalah item pilihan, kelihatan di ruang tamu atau bilik tidur di kedua atau bahkan giliran ketiga, dan oleh itu lebih banyak perhiasan. Untuk meletakkannya dengan lebih tepat, menghias dahulu, dan kemudian subjek perhiasan. Nah, kaca adalah bahan yang sangat baik untuk unsur dalaman hiasan.

 • Kecantikan - produk kaca dapat diberikan bentuk yang paling menakjubkan dan yang paling mudah, daya tariknya dari ini tidak akan berubah. Intinya adalah dalam materi itu sendiri, dalam gabungan ketelusan dan kecemerlangan.
 • Ketelusan adalah kualiti istimewa untuk reka bentuk. Mana-mana reka bentuk, bukan meja kopi sederhana, tetapi bilik makan gelongsor dan bahkan kabinet berbilang bahagian, jika ia diperbuat daripada kaca, akan kelihatan ringan dan tanpa berat. Mana-mana bahan lain - kayu, plastik, logam, akan membuat objek besar. Objek telus tidak dilihat oleh mata sebagai penghalang. Secara visual kawasan ruang tamu, di mana meja terletak, dilihat sebagai kosong. Bilik ini memelihara perspektif dan kelihatan lebih daripada itu.
 • Stylishness - objek kaca di kawasan pedalaman adalah paling mudah digunakan sebagai aksen gaya, terutama meja kopi: ia kecil, berbeza dengan keanggunan, dan pelbagai reka bentuk melebihi semua perabot lain yang diambil bersama-sama.

Gambar meja kopi dengan bahagian atas kaca

Pelbagai model tidak meminjamkan dirinya kepada kalkulus atau keterangan. Lebih mudah untuk mengatakan apa yang mereka tidak - hodoh. Permukaan kaca rata yang paling mudah dalam bingkai logam dengan kaki sudah menjadi perincian asal pedalaman.

Video berikut akan membantu anda dalam memilih model meja kaca di ruang tamu:

Unsur wajib model adalah bahagian atas kaca rata. Asas, kaki, bahagian tambahan dan sejenisnya boleh dibuat dari kaca yang sama dan bahan lain.

 • Untuk pembuatan meja kopi digunakan kaca silikat terbaja, ketebalan tidak kurang daripada 8 mm. Bahan ini mempunyai kekuatan impak yang sangat tinggi, sangat sukar untuk memecahkannya. Tetapi walaupun jadual itu rosak, tidak seperti biasa, pecahan kaca terbakar menjadi serpihan dengan tepi bulat yang bulat, yang jauh lebih selamat.
 • Logam - keluli dan aluminium yang paling kerap digunakan sebagai bingkai produk. Kurang biasa, tembaga dan gangsa digunakan - bahan ini lebih hiasan dan tidak sesuai gaya dalaman apa pun. Permukaan logam dapat memelihara warna dan tekstur semulajadi - baja matte, contohnya, atau diproses - penyaduran krom, pembuka pernis warna, penyaduran, perak dan sebagainya.
 • Kayu - gelas digabungkan dengan kayu apa saja: dari buatan berumur, hingga digilap. Thread, kelopak atau, sebaliknya, pemeliharaan sengaja permukaan kasar - sebarang bentuk dengan kaca kelihatan asal.
 • Plastik - kombinasi yang wujud dalam gaya bandar - techno, futurism, tetapi digunakan dalam moden, contohnya. Plastik - lebih banyak lagi bahan plastik, meja kopi yang diperbuat daripada plastik dan kaca boleh mengambil bentuk abstrak yang paling luar biasa, sambil kekal berfungsi sepenuhnya.
 • Cukup jarang, kerana kos yang tinggi, tetapi ada model di mana batu dan kaca digabungkan. Selalunya kita bercakap tentang marmar yang dibuang, tetapi terdapat meja di mana asas dibuat batu semulajadi - marmar, granit atau onyx yang sama.

Meja kopi diperbuat daripada kaca dan bahan lain

Kaca - bahannya cukup lentur. Iaitu, untuk memotong dan menghiasi ia perlu menggunakan alat khas, tetapi pemprosesan tidak memerlukan syarat khas - tekanan, suhu dan lain-lain.

 • Kaca telus - pilihan tradisional, populariti yang tidak berkurang dengan masa. Gaya minimalis dan klasik yang ketat, misalnya, lebih suka model sebegitu.
 • Kaca telus berwarna jarang berlaku. Biasanya, model ini juga mempunyai kontur curvilinear dan dibangunkan untuk gaya moden, seni pop, gabungan.
 • Matted - permukaan matt sepenuhnya digunakan jarang sekali. Di mana pilihan lebih popular di mana latar belakang telus dibentuk oleh corak matte atau sebaliknya. Kerumitan dan bentuk perhiasan atau bahkan imej batasan tidak.
 • Faceting - pemprosesan, sebagai peraturan, diterapkan pada tepi, namun pereka moden berjaya menggunakan aspek untuk hiasan keseluruhan meja atas.
 • Lukisan - menerapkan imej yang berwarna-warni mungkin dengan cara yang berlainan: dari lukisan tangan dengan cat akrilik, kepada gabungan matting dan pewarnaan atau percetakan foto. Agar tidak kehilangan kelebihan utama meja kaca - ketelusan, adalah disyorkan untuk memilih warna lut lembut.
 • Kaca berwarna - atau sebaliknya, tiruannya. Meja kopi logam dengan permukaan kaca berwarna kelihatan seperti permata, jadi ini adalah perabot yang cerah dan indah.
 • Kesan kaca pecah adalah kaedah reka bentuk yang agak baru. Bahagian kerja terdiri daripada tiga lapisan kaca: dua lapisan telus, di antara yang diletakkan lapisan kaca patah. Ini adalah pilihan untuk pedalaman berani dalam gaya gabungan, loteng, art deco.

Meja kopi kaca dengan kesan tambahan

Bentuk atas meja boleh menjadi apa-apa: bulat, persegi, bujur, dan sewenang-wenangnya melengkung.

Meja yang disusun boleh menjadi sangat pelbagai.

 • Varian klasik yang paling mudah ialah meja atas dengan empat pisau. Untuk menekankan maksud utilitariannya, model ini dilengkapi dengan majalah, rak untuk mereka, akhbar menegak dan sebagainya. Dalam jadual kayu dalam gaya klasik ditetapkan dan laci. Variasi pilihan ini ialah pameran. Di bawah meja, dia mempunyai petak yang telus, di mana terdapat pelbagai perhiasan yang cantik.
 • Jadual pada asas - bukannya kaki, satu struktur sokongan tunggal digunakan. Pandangannya berbeza dari batang pokok yang diproses menjadi kumpulan arca dalam gaya rocaille.
 • Jadual keturunan adalah seperti huruf P yang terbalik dengan bahagian atas meja dari pelbagai bentuk. Pangkalan ini membolehkan anda untuk menolak meja di bawah sofa.
 • Jadual pada penggelek - versi mudah alih, yang sering digunakan sebagai meja untuk kopi atau sebagai alternatif untuk makan. Penggelek boleh dibekalkan sebagai pendukung kaki model itu sendiri, dan, sebagai contoh, pendirian mudah alih.
 • Transformer - paling kerap terdapat produk yang boleh disesuaikan dengan ketinggian. Standard untuk meja kopi adalah ketinggian 40-50 cm, yang sesuai untuk teh. Transformer boleh dinaikkan ke ketinggian biasa meja makan atau meja. Untuk kategori yang sama termasuk produk dengan meja gelongsor atas, atau menggabungkan kedua-dua kemungkinan.
 • Jadual yang diterangi bukan jenis pembinaan yang berasingan, namun kaedah reka bentuk ini memerlukan transformasi tertentu. Pilihannya, tentu saja, adalah hiasan luar biasa, terutama apabila kaca termasuk corak matt atau lut.

Foto pelbagai jenis meja kopi yang diperbuat daripada kaca

Dengan lampu latar Awesome Pada penggelek

Dan kini sudah tiba masanya untuk mencari tempat membeli kopi kaca murah.

Meja kopi dari kaca boleh memasuki set perabot yang siap, tetapi lebih kerap ia adalah unsur bebas. Dekoratif dan ketelusan bahannya membolehkan hubungan afiliasi mengabaikan dalam julat yang lebih luas. Di sini, batasan hanya bahan bingkai: keluli bersalut krom, sebagai contoh, kelihatan sangat asing di pedalaman klasik.

 • Koleksi salun perabot biasanya termasuk 2-3 model meja kopi kaca. Jika kedai mengkhusus dalam perabot dalam gaya moden, pilihannya akan lebih besar.
 • Jadual kaca sering dipanggil model reka bentuk. Produk sedemikian lebih baik untuk mencari di pameran, di mana perabot tidak standard ditunjukkan dan dijual.
 • Kedai dalam talian juga menawarkan meja kopi kaca dalam pelbagai bidang. Sebagai peraturan, ini adalah lebih banyak produk standard, tetapi anda boleh mencari model yang sangat asli.

Meja kopi kaca bujur

Gambar dan harga untuk jadual kopi yang diperbuat daripada kaca

Kos objek sedemikian ditentukan oleh keindahan dan keasliannya. Sudah tentu, bahan juga penting, tetapi pada tahap yang lebih rendah.

Oleh itu, meja kayu klasik dengan kos meja kaca dari 7750 r. Meja dengan bingkai yang dihiasi dengan unsur-unsur penempaan akan menelan kos sebanyak 14500 rubel. tidak kurang. Yang paling mahal adalah produk di mana batu digunakan, sebagai contoh, model yang diperbuat daripada marmar dan kaca kos 90.000 r.

Reka bentuk untuk produk ini adalah faktor harga utama. Oleh itu, perabot mudah dalam gaya minimalis dengan kos purata dari 4000 r. Untuk minum meja kopi di salon Itali boleh tidak kurang daripada 29000 Rubles.

Dan pada akhir cerita mengenai meja kopi kaca, kami mencadangkan anda melihat versi produk lain.

Meja kopi kaca pada roda

Adakah anda suka artikel itu? Langgan kemas kini ke laman dalam Kenalan, Rakan sekelas, Facebook, Google Plus atau Twitter.

Langgan kemas kini melalui E-mel:

Beritahu artikel ini kepada rakan anda di rangkaian sosial kegemaran anda menggunakan butang di bawah.

Tinggalkan Ulasan

Perabot Bilik Tidur

Navigasi

Bilik tidur

Ruang tamu

Perabot di atas perabot

Tab mandi

Kenalan:

Perbincangan Terkini

Percuma! Ini adalah rak di atas katil untuk cermin mata, telefon pintar, pemain.

Dan saya nampak satu lagi varian seperti itu: sebuah katil dengan podium, sangat banyak.

Terima kasih kerana maklumat yang berharga dan terperinci! Sangat berguna seperti.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

− 4 = 4