Meja kopi dengan tangan anda sendiri

Meja kopi oleh tangan sendiri

Unsur dalaman yang selesa dan sering tidak menggembirakan membantu mewujudkan suasana selesa. Apabila ada hasrat untuk memberikan keperibadian, sudah tiba masanya untuk mewujudkan idea berani, langkah paling mudah adalah membuat meja kopi sendiri. Siapa kata bahawa objek dalaman berfungsi tidak boleh menjadi "semangat"?

Bagaimana untuk membuat meja sendiri

Proses penciptaan membawa keseronokan, dan ketika ini masih mempunyai utiliti praktis, sudah waktunya untuk dijelmakan semula sebagai perancang untuk membuat meja kopi dengan tangan Anda sendiri. Kekurangan pengalaman tidak boleh menjadi penghalang, kerana pilihan bahan-bahan yang berguna (chipboard, kaca, kayu, tayar, pintu lama, palet) sangat besar, dan lukisan siap dan set alat minimum membantu menjadi tukang masak. Pilih bahan habis, buat kosong, memasang pembinaan - itulah bagaimana meja kopi ternyata dengan tangan anda sendiri.

Skim dengan arahan langkah demi langkah tentang cara membuat meja dengan tangan anda sendiri dapat dengan mudah dijumpai di Internet. Lakaran dengan saiz akan sangat berguna kepada mereka yang akan membuat meja kopi diperbuat daripada kayu atau kaca. Berdasarkan lukisan yang tepat, anda boleh mempermudahkan proses pemasangan seterusnya. Jika anda ingin membuat sendiri jadual asli bahan-bahan yang luar biasa, peluang untuk mencari lukisan akan menjadi minimum. Selalunya produk tersebut disertakan hanya dengan penerangan terperinci, yang berfungsi sebagai alternatif yang baik untuk lakaran dengan saiz.

Berpikir tentang membuat meja kopi dengan tangan anda sendiri, anda perlu bermula dengan asas-asasnya. Varian mudah pembinaan pedalaman ini adalah atas meja (permukaan mendatar) dan kaki asas atau sokongan (berhenti tegak). Variasi kompleks mencadangkan kehadiran elemen tambahan, contohnya, rak atau peti berengsel, tetapi reka bentuk tersebut jarang dilakukan tanpa meja.

Untuk meja kopi masa depan, yang dibuat oleh tangan sendiri, berjaya dicampur ke pedalaman, anda perlu memilih bahan yang sesuai untuk countertop. Pemula lebih baik menghentikan pilihan papan serpai, papan lapis, gunakan gelas bentuk mudah. Jika dia tidak meninggalkan keinginan untuk mencipta perabot eksklusif, maka masuk akal untuk menguasai teknik decoupage, craquelure, lukisan seni. Kemasan dekoratif dari atas meja akan kelihatan menarik, dan meja kopi akan menjadi "sorotan" dari ruang tamu atau ruangan lain di dalam rumah.

Bagaimana untuk membuat meja dengan tangan anda sendiri, menyambungkan imaginasi, kemahiran dan kepraktisan? Langkah pertama untuk mencipta perabot asal adalah lebih baik untuk memulakan dengan menggunakan lukisan siap sedia dengan arahan terperinci. Memilih sebagai asas pilihan ini, tiada apa yang akan menghalang masa depan untuk memberikan barang-barang yang dibuat tangan dari keperibadian yang dikehendaki. Tidak seperti meja kopi masing-masing tidak hanya hiasan dan bahan. Kemunculan perabot ini juga dapat mempengaruhi kepelbagaian mereka, antara mereka, meja kopi boleh berbeza:

 • bentuk (persegi, segi empat, bulat, bujur);
 • bahan (kayu, kaca, logam, plastik, gabungan);
 • pembinaan (mudah, lipatan, pengubah, lipatan);
 • gaya (klasik, negara, retro, berteknologi tinggi, kolonial, minimalis).
 • kehadiran atau ketiadaan elemen hiasan.

Membuat meja kopi menunjukkan bahawa ia akan sesuai dengan baik ke pedalaman, walaupun ia adalah sebuah bilik kecil. Untuk tujuan ini, di kalangan banyak varian terdapat model struktur lipat. Buat meja kopi sedemikian untuk ruang tamu, kopi - untuk bilik tidur, balkoni atau vila membantu profil logam dan sudut. Untuk membuat reka bentuk unsur dalaman ini mudah, lebih baik memilih aluminium, yang lebih mudah diproses daripada besi.

Keuntungan dari mana-mana perabot lipat adalah penjimatan ruang yang berguna. Jika perlu, meja kopi boleh diuraikan, dan kemudian strukturnya mudah dipasang untuk menyembunyikannya untuk penyimpanan. Untuk membuat meja kopi lipat dengan tangan mereka sendiri akan diperolehi walaupun tidak ada pengalaman pertukangan, yang mempunyai bahan berikut di tangan:

 • meja (kayu, balak, papan serat, papan lapis);
 • Profil berbentuk U - 2 keping;
 • sudut (aluminium);
 • pemutar skru;
 • bahagian pengikat (skru, bolt, kacang).

Fungsi beberapa item dalaman individu boleh mencapai kesempurnaan. Transformer meja kopi menjadi penjelmaan idea, yang membayangkan gabungan keselesaan, keaslian dan penjimatan ruang. Mengubah model kelihatan hebat bukan sahaja pada gambar: bahagian atas, yang berfungsi sebagai meja atas, boleh dilanjutkan atau disembunyikan jika perlu melalui tuas mekanikal atau pemacu elektrik.

Buat meja transformator sendiri akan sedikit lebih rumit daripada reka bentuk yang mudah atau lipat. Elemen utama reka bentuk - mekanisme dengan sistem tuil, sementara sebaiknya berfungsi lancar dan tanpa kemalangan. Jika bagi pembuatan untuk mengambil kepingan kayu atau papan kayu, sistem gelongsor harus disembunyikan, dan dalam transformer meja kopi yang terbuat dari kaca elemen ini akan terdedah, memainkan peranan hiasan. Lukisan yang siap akan membantu merealisasikan idea dengan lebih cepat, dan untuk projek individu perlu menguasai program pemodelan tiga dimensi (Google Sketch Up, PRO 100).

Secara visual menjimatkan ruang tanpa mengganggu ruang, membantu reka bentuk yang telus dan hampir tanpa berat pada jadual kaca. Dengan kekuatan, bahan ini tidak kalah dengan kayu atau plastik, kerana atas meja terbuat dari kaca terbaja. Membuat meja kaca akan menelan kos lebih sedikit, sambil memotong lembaran dengan ketebalan sekurang-kurangnya 12 mm adalah lebih baik untuk memesan di bengkel, di mana mereka juga boleh mengisar tepi. Untuk melakukan ini di rumah dengan tangan anda sendiri, anda boleh menggunakan fail, merasakan roda, kertas pasir, tetapi proses ini memerlukan berhati-hati.

Untuk memproses kelebihan kaca atau potong di rumah akan menjadi lebih sukar, selepas itu perlu menggunakan pemotong kaca, tetapi untuk lem dua lapisan atau lebih, ia akan terlepas secara bebas dengan menggunakan silikon untuk akuarium. Bahan yang sama sering digunakan oleh tuan rumah untuk menghias hiasan atau aksesori, contohnya, roda logam atau melampirkannya ke meja kopi dengan kaca berkat cawan sedutan.

Suatu abad yang lalu - unsur yang sangat penting di setiap ruang tamu, untuk menerima tetamu untuk secawan teh. Untuk tuan rumah moden untuk membuat meja bulat papan dengan tangan mereka sendiri saiz padat tidak akan menjadi sangat menyusahkan jika anda mempunyai bahan berguna dan satu set alat:

Bagaimana untuk membuat meja kayu dengan tangan anda sendiri? Hanya mereka yang boleh bekerja dengan alat tukang kayu akan dapat membuat pilihan meja bulat. Meja bulat boleh dipotong dari sekeping papan lapis atau dari papan. Hasrat untuk mencipta perabot eksklusif yang terkandung dalam bentuk dalaman yang akan mewujudkan zon keselesaan psikologi. Butiran perhimpunan dan penetapan reka bentuk, meja kopi bulat selesai boleh diperhalusi, memelihara struktur pokok, atau menggunakan cat untuk menekankan individualiti.

Meja kopi oleh tangan sendiri: idea dan kesedaran

Dalam era media elektronik, hanya sedikit yang menggangu membaca media cetak. Walaupun demikian, meja kopi masih menduduki tempat kehormatan di setiap rumah.

Sebagai tambahan kepada destinasi langsung, mereka boleh digunakan untuk perkara lain yang berguna: melayani sarapan pagi atau makan malam, pembaikan kecil dan kreativiti rumah.

Kesederhanaan reka bentuk, pelbagai bentuk dan reka bentuk, alat minimum - semua kelebihan meja kopi menarik perhatian tuan rumah. Dalam artikel ini, kami akan membuat kajian terperinci mengenai produk buatan tangan yang popular dan memberikan nasihat praktikal tentang cara membuatnya.

Pilihan reka bentuk untuk meja kopi

Cara paling mudah untuk melakukannya ialah membuat meja kopi dengan tangan anda sendiri, menggunakan papan yang diperbuat daripada papan tepi, papan serpihan veneered atau MDF.

Untuk menyembunyikan titik gabungan plat, kaedah klasik digunakan - pemasangan pada pancang kayu bulat (dowels). Semua yang diperlukan oleh tuan rumah dalam kes ini adalah dengan tepat menandakan lokasi kancing pada hujung sidewalls dan gerudi lubang pelekap untuk mereka di tudung bawah dan atas.

Meja kopi yang paling mudah diperbuat daripada MDF

Untuk meningkatkan ketegaran struktur di antara dinding sampingannya, perlu memasang anggota salib menegak. Satu ceruk yang kecil untuk menyimpan majalah dan barang-barang kecil lain tidak akan berlebihan di sini. Ia boleh dibuat dari satu pinggan yang tetap selepas memotong penutup dan sisi.

Mobiliti adalah pilihan yang berguna untuk jadual. Ia direalisasikan dengan memasang roda perabot di bahagian bawah. Roda pengangkutan yang padat boleh disembunyikan, tetapi anda boleh membeli yang lebih besar dan sengaja menyerlahkannya. Oleh itu, kita mendapatkan meja asal pada roda dari bar digilap, menyokong meja atas kayu besar.

Bagi mereka yang tidak memainkan peranan yang besar dalam mobiliti, dan mahu melihat meja desa di rumah mereka, anda boleh mencadangkan varian papan yang kuat. Meja sedemikian tidak akan dinafikan menjadi salah satu hiasan utama di ruang tamu mana-mana rumah negara.

Kemalasan munasabah, ditambah pula dengan kehausan untuk kreativiti, sering membawa kepada penemuan menarik. Salah seorang daripada mereka adalah meja dari tayar lama.

Ia sangat mudah:

 • Dua bulatan dengan diameter 3-4 cm kurang daripada dimensi luar tayar dipotong di pinggan serat.
 • Ke bulatan pertama, empat kaki logam diskru.
 • Bahagian bawah dan tudung dipasang dengan skru ke sisi roda.
 • The sidewall dan tudung dihiasi dengan tali jute.

Reka bentuk buatan sendiri dari tayar lama kelihatan hebat

Jadi ternyata meja kopi yang luar biasa, yang, jika perlu, boleh digunakan sebagai jamuan.

Idea menggunakan barang-barang "rawak" untuk mencipta perabot rumah sangat produktif. Dia memberikan kehidupan kepada banyak kes buatan sendiri yang terbuat dari kotak dan palet. Imajinasi sedikit dan kos minimum diperlukan untuk memasang meja kopi dari pokok berdasarkan empat kotak standard.

Algoritma pemasangan ini kelihatan seperti ini: kotak diletakkan di tepi, meletakkannya dalam satu bulatan satu demi satu. Dengan menyambung struktur dengan skru sendiri mengetuk, rak dibuat di tengahnya. Di sini anda boleh meletakkan pasu bunga atau menghiasnya dari kerikil atau kerang sungai. Menyelesaikan kerja pemprosesan kayu dengan kertas pasir, noda dan varnis.

Meja kopi dipasang dari empat kotak

Kayu semulajadi tidak memerlukan hiasan halus. Menggunakannya untuk hiasan dalaman, melengkapkan keadaan dengan jadual yang mudah. Untuk memasangnya, anda akan memerlukan beberapa bilah runcing dan slaid piket pagar.

Bingkai asas akan kelihatan kukuh dan mantap apabila menggunakan kombinasi warna yang berbeza dengan meja atas. Untuk melakukan ini, bar perlu ditutup dengan noda gelap, meninggalkan tudung dalam warna semula jadi kayu balak.

Kayu dalam perabot tidak teruk dengan logam. Anda boleh memastikan ini dengan membuat meja kopi dalam gaya loteng di kaki logam. Tudungnya dipasang dari tiga keping timbunan papan "empat puluh" dan dibingkai oleh jalur cornice.

Meja kayu pada kaki logam diperbuat daripada bar menguatkan lancar

Untuk membuat kaki, anda memerlukan mesin kimpalan, sekeping plat keluli 1.5-2.0 mm tebal dan beberapa keratan keluli pengukus halus dengan diameter 10-14 mm.

Selepas membongkok empat bar di sepanjang corak, mereka dikimpal dengan kepingan plat (atau sudut pertukangan tebal seperti dalam gambar) dan bergantian pada tablet yang dipasang dari timbunan lembaran. Untuk kemasan akhir, anda perlu menggilap, mencemarkan dan mengungkap tudung, sisi dan cat kaki.

Daripada batang untuk pembuatan pangkalan, paip profil segi empat rentas boleh digunakan. Kimpalan dua segi empat tepat daripada itu, pelucutan lapisan dan penutup logam dengan cat perak, kami akan mendapat sokongan yang boleh dipercayai untuk meja, yang dipasang dari papan ek tebal.

Untuk meningkatkan kestabilan, penutup sisi logam di bawah tudung dihubungkan oleh seksyen paip profil.

Sangat menarik melihat meja kopi dengan meja atas yang terbuat dari kayu. Ia tidak sukar untuk mencari unsur asas ini. Pada mana-mana kilang papan anda akan ditawarkan "produk setengah jadi" saiz yang betul. Untuk membawanya ke keadaan yang anda boleh membantu elektrobrushes dan sanders tali pinggang.

Kaki meja boleh dibuat dari bar tebal atau digunakan untuk bar penguat. Perbezaan di antara countertop besar dan asas logam cahaya akan memberikan reka bentuk sentuhan reka bentuk eksklusif.

Satu lagi varian yang menarik untuk menggabungkan bahan adalah kayu dan kaca. Permukaan kerja boleh bujur atau bulat, disokong oleh asas silang berbentuk dua bingkai bar.

Gelas "Tidak Berat" digabungkan sepenuhnya dengan bingkai kayu yang besar di pangkalan

Meja kopi bergerak, diperbuat daripada palet kayu dan ditutup dengan kaca persegi, kelihatan bergaya dan moden.

Kaca memberi pandangan yang kaya kepada struktur keseluruhan dan menutup jurang antara slaid palet, di mana objek kecil boleh jatuh ke lantai.

Mereka yang berfokus pada fungsi, pasti seperti pengubah meja kopi. Dengan manipulasi mudah, ia secara radikal mengubah bukan sahaja ketinggiannya, tetapi juga penampilannya.

Dalam keadaan berkumpul, ia adalah pendirian biasa untuk majalah dan akhbar. Menaikkan dua kaki sisi dengan kaki, kami meningkatkan ketinggian meja dan memanjangkan permukaan atas meja ke "format makan tengah hari".

Asas sistem transformasi yang lain adalah dua bingkai batu-lengkung logam. Setiap daripada mereka bergantung kepada meja atas. Dalam kedudukan yang dipasang, mereka berbaring melintang, dan apabila mengangkat penutup menghidupkan engsel dan berdiri tegak.

Ketinggian struktur dalam bentuk terungkap adalah 73 cm Ini cukup untuk menggunakan transformer sebagai meja komputer.

Sampul itu terdiri daripada dua plat, yang boleh dialihkan secara mendatar. Dalam kes ini, satu plat berputar pada engsel mengenai paksi. Jika perlu, pengubah seperti itu boleh dijadikan meja makan untuk 4 orang dalam masa beberapa saat.

Jadual pengubah "tiga dalam satu"

Seseorang mencipta sistem penyesuaian lipat, dan seseorang berjaya memproses percikan kayu lapis konvensional. Hasil pencarian bentuk-bentuk baru adalah meja kopi yang tidak biasa.

Kita hanya boleh kagum dengan ketepatan yang ketat pengiraan dan perwujudan yang berbakat dalam imej yang kelihatan.

Secara teorinya, segala-galanya kelihatan mudah: asasnya secara konsisten terpaku dari tiga dozen bingkai papan lapis. Setiap daripada mereka mempunyai sudut kecenderungan kaki.

Dalam amalan, untuk mengira semua unsur papan lapis, anda memerlukan program simulasi tiga dimensi.

Plywood "pie" berkumpul bersama-sama menarik rupa dengan bentuk futuristik yang luar biasa. Perlindungan kaca menghiasi corak teknologi pertukangan inovatif ini.

"Kami akan mempunyai sesuatu yang lebih mudah, tetapi juga cantik," tuan rumah akan berkata. Sila, tidak kurang elegan, tetapi lebih murah dalam pembuatan meja. Ia terdiri daripada tiga pakej papan pelan yang nipis.

Pelbagai slot dalam set-top boleh ditutup dengan tudung kaca.

Mengenai sambungan kaca dengan kayu, anda perlu mengatakan beberapa perkataan. Penyelesaian terbaik adalah menggunakan gam telus "telus". Bor di kaca tebal rumah, tidak menyebabkan kerosakan tidak boleh diperbaiki agak sukar. Oleh itu, meninggalkan idea penekanan mekanikal dan memberi kemungkinan kimia moden menunjukkan kualiti terbaiknya.

Penyokong sendi berulir, kami mengesyorkan penggunaan plexiglas untuk tablet. Ia mudah digerudi dengan gerudi biasa dan kelihatan hebat.

Bercakap mengenai bahan untuk meja, kami terlupa sepenuhnya tentang lapisan kayu euro. Ini adalah bahan alat yang sangat baik, sama sesuai untuk membuat tudung, sisi dan kaki.

Jadual atas dari lapisan euro adalah cantik dan boleh dipercayai

Bentuk meja dari lapisan boleh menjadi apa-apa. Tudung, yang dipasang dari laths kayu, dipotong oleh jigsaw elektrik oleh kontur yang ditentukan.

Untuk membuat meja kopi dari lapisan kami akan memerlukan beberapa alat:

Dimensi produk siap dan reka bentuk unit dok perlu difikirkan terlebih dahulu dan meletakkannya dalam lukisan lakaran.

Meja dihiasi dalam dua peringkat. Sebelum permulaan pasir pemasangan permukaan tudung, bawah dan kaki dengan kertas pasir. Setelah selesai kerja, kayu ditutup dengan noda toning dan varnis tanpa warna.

Lebih mudah ialah meja kopi yang diperbuat daripada papan partikel. Bahan ini melakukan dua fungsi sekaligus: ia membentuk permukaan yang padat dan membawa beban. Kami menasihatkan anda untuk menggunakan papak venir, kerana cat dan varian kosong "telanjang" tidak dapat menyembunyikan tekstur cip kayu.

Selepas menamatkan pemasangan, anda perlu menutup semua tepi (countertop, bawah dan kaki) dengan pita perabot plastik, memanaskannya dengan pengering rambut pembinaan sebelum melekat.

 • Kami membuat bangku cantik untuk dacha kami sendiri
 • Kami membuat meja yang indah dan selesa untuk dacha anda sendiri
 • Cara membuat sofa sendiri: pilihan, arahan dan gambar rajah pemasangan
 • Hammocks for dachas: apa mereka? Bagaimana untuk membuat buaian anda?

Adakah anda suka artikel itu? Tambah halaman untuk:

Muat turun.

 • Hak Cipta © 2014-2017 | Pembinaan dan pembaikan

  Kami membuat dan menghiasi meja kopi: penyelesaian, bahan, lukisan, contoh

  Meja kopi wujud dalam pelbagai jenis. Jadikannya mudah; Jika perlu, lukisan tidak rumit sama sekali. Benar, dalam transformer jadual terdapat mekanisme lipatan, tetapi anda boleh melakukannya sendiri jika anda suka, tanpa menjadi seorang pengrajin yang mahir; kita akan menyentuh perkara ini.

  Tetapi, sebaliknya, meja kopi di kawasan pedalaman adalah seperti saman perniagaan untuk seorang lelaki atau make up untuk seorang wanita. Bahan yang sama, potongan serupa, beg kosmetik yang sama boleh memberikan pemilik kemunculan seorang lelaki yang dihormati atau vivan bon yang tidak teratur, singa percaya diri yang anggun, jurutera yang suka bermain atau aktris palsu.

  Oleh itu, kami tidak akan terperinci mengenai resipi langkah demi langkah, cara membuat meja kopi sendiri (walaupun ini akan diberikan perhatian yang sewajarnya), tetapi kita akan mula memikirkan aspek estetika dan kreatif. Kemudian - pada kebolehpercayaan dan ketahanan digabungkan dengan murah. Ini juga merupakan perkara penting: meja kopi adalah kepingan perabot yang paling banyak digunakan.

  Adakah takrif apa yang kami memutuskan untuk melaksanakan? Apa-apa peraturan, keperluan, peraturan? Syarat untuk ergonomi? Hanya satu: ketinggian - dari 40 hingga 50 cm Dan semua, buat, sebagaimana Allah meletakkannya pada jiwa, tetapi untuk menjadi cantik dan selesa.

  Pandangan meja dilampirkan terutamanya kepada hiasan, jadi ia akan sesuai untuk bermula dengan akhir: dengan hiasan dan hiasan. Menyelesaikan masalah ini, tidak lagi sukar untuk memilih reka bentuk dari siap atau untuk membangunkan sendiri: beban pada benda kecil, tetapi tiba-tiba kecacatan telah ditinggalkan, mudah diperbaiki atau diperbaharui. Kos buruh dan wang adalah apa-apa.

  Jenis kemasan meja kopi

  Hiaskan meja dengan cara yang berbeza, lihat Rajah. Kedudukan akan disusun seperti dibaca, kiri ke kanan dan atas ke bawah. Dalam susunan yang sama, mereka diatur mengikut tahap kerumitan kerja.

  Dengan bantuan kertas dinding yang paling biasa, anda boleh dengan cepat dan murah memperbaiki meja lusuh tertua, hanya untuk menjadi kuat. Pelucutan, pemotongan, penyebuan, lukisan tidak mempunyai ciri khas. Sekeping kertas dinding di atas meja countertop juga sesuai untuk mana-mana: ia diliputi dalam lapisan varnis yang jelas atau tidak berwarna varz atau akrilik mengikut lapisan pada gam.

  Setiap lapisan, kecuali untuk penamat, kering dengan pengisaran, tetapi kulit untuk ini perlu baldu, yang tidak selalu tersedia dijual. Jadi kita melakukan ini: ambil dua keping nazhdachki nombor 240-280 dan tiga antara satu sama lain, sehingga ia mula melihat melalui pangkalan. Ini dan menggilap.

  Nota: Adalah wajar untuk mengumpul serbuk kasar kasar. Ia sangat berguna untuk pekerjaan yang berbeza, terutamanya pada kaca.

  Jika kertas dinding timbul, pengisaran bermula dengan lapisan di atas yang mana penyelewengan tidak dapat menonjol. Sebagai peraturan, ini adalah lapisan ke-2. Lebih kurang sekurang-kurangnya 3-4 lapisan varnis.

  Pernis digunakan dengan sampul surat dari pusat ke tepi. Lapisan pertama adalah banyak, sehingga ia diletakkan pada ujung-ujungnya; Pada masa yang sama, meja countertop diletakkan pada sokongan, lantai ditutup dengan sebuah filem. Lapisan untuk pengisaran digunakan sedikit meringkuk, untuk mendapatkan lapisan lapisan varnis (ketebalannya boleh mencapai 4 mm) ke tepi atas meja. Titisan titisan di bahagian bawah selepas pengerasan lengkap salutan keseluruhan dipotong dan pinggir plat bawah ditutup dengan kulit.

  Meja keanggunan akan menambah kuku kertas dinding atau pushpins logam, dihancurkan berturut-turut di pinggir. Keadaan yang paling penting untuk melihat - plak harus diletakkan di dalam barisan dan dengan langkah seragam. Kemudian peranti paling mudah akan membantu: sepotong sudut logam dengan lubang digerudi pada satu sisi dengan diameter sedikit lebih daripada ketebalan pin butang (paling kerap - 1.2 mm). Ia digunakan sebagai templat, bergerak di sekitar perimeter. Lubang-lubang terluar mesti jarak dari pinggir dengan ukuran langkah penyumbatan tolak diameter separuh dari topi.

  Dengan rehat di laut anda boleh membawa longgokan kerang kosong dan kerikil laut. Jadual dengan penyebaran seperti di bawah kaca kelihatan romantis. Tetapi reka bentuk yang popular dengan bingkai yang diperbuat daripada buluh, seperti dalam Rajah, Tidak sangat praktikal. buluh yang sempit ke arah atas, dan untuk memilih empat keping ketebalan seragam yang sama tidak begitu mudah, dan dalam gua besar di antara kaca dan bambuchinami lama lagi akan debu yang sukar untuk membersihkan. Kaca pada pelekat tidak tahan pada butiran separuh bulatan halus. Akhirnya, buluh berhampiran air asin semata-mata tidak tumbuh, dan meja sedemikian rupa tidak kelihatan semulajadi.

  Pada pengeluaran kerangka untuk meja laut, ia adalah paling susah untuk memulakan tiang yang paling biasa. Konfigurasi dalam potongan, saiz, nada, tekstur - dalam julat yang besar, harganya murah. Kaca silikon silikon ke rak atas papan bola terpaku dengan ketat. Gam silikon untuk merapikan akuarium dijual di kedai-kedai haiwan, ia kekal, ia menyimpan beban yang luar biasa. Ia dihasilkan telus (gluing tidak kelihatan), putih dan hitam, yang memberikan kemungkinan tambahan untuk reka bentuk. Ruang dengan pengisian ternyata hampir ketat, tidak ada debu.

  Untuk alas meja 400x750 mm, kaca dengan ketebalan 6 mm diperlukan; untuk 600x900 mm - dari 8 mm; untuk yang lebih besar - dari 10 mm. Kaca memerlukan cermin, tanpa jarum dan keberanian. Jika anda tidak malas dan memilih bahagian dalam suku alas tiang kedalaman dalam ketebalan kaca, ia terpaku flush dan meja akan benar-benar selamat dan terjamin.

  Nota: pada awal tahun 80-an syarikat Perancis membuat kegelapan di pasaran perabot eksklusif, dengan menjual jadual akuarium. Melalui paparan luaran yang telus kelihatan di dunia bawah air. Pengilang memberi jaminan bahawa sumber ekosistem tertutup di meja kandang tebal berusia 40 tahun, tetapi terdapat rasa malu yang lengkap. Ikan mula membiak, keseimbangan biologi terbang ke dalam tartaras, dan meja akuarium berubah menjadi jubah pengebumian. Penulis biasa tentang artikel mengenai isu ini berkata: "Mereka pertama-tama akan mengambil ikan yang dikeluarkan, yang dalam bahasa Perancis ..."

  Meja cermin akan sesuai dengan mana-mana bahagian dalam. Cermin, mencerminkan sekelilingnya, secara automatik memasukkannya dalam gaya reka bentuk.

  Asas ini adalah kotak biasa kekuatan yang mencukupi dengan sudut-sudut yang terlicin, dengan susah payah dicelup. Anda tidak boleh meninggalkan jurang kayu memandangkan: pokok itu adalah bahan mulia semulajadi. Meninggalkannya dengan jalur yang sempit bermakna sengaja menekan sesuatu yang oleh sifatnya harus dikuasai, dan ini rasa tidak enak. Kayu telanjang boleh dan harus ditinggalkan di bawah cermin, maka mereka akan menjadi lebih kuat pada pelekat - pelekap nitro, bangunan atau silikon akuarium. Kotak kotak harus terlebih dahulu dipakai dengan primer di dasar, bukan di atas air!

  Penulis mengesyorkan untuk cat asas dengan perak (serbuk aluminium), yang agak wajar: warna perak bersesuaian dengan cermin dalam keadaan apa pun. Tetapi, jika meja dibuat untuk pedalaman tertentu, nada lukisan mungkin berbeza. Sebagai contoh, di ruang seni art deco - emas (dicat dengan gangsa atau daun emas), hitam atau putih - dalam gaya klasik klasik; dalam hi-tech - juga hitam atau biru, ungu; dalam gabungan ruang tamu - merah terang, dalam minimalis - dalam mana-mana nada umum; katakanlah, hijau muda.

  Decoupage - melekat pada serpihan siap gambar, sesuatu seperti pelekat diubahsuai. Teknik decoupage itu sendiri adalah mudah, dan semua yang diperlukan dijual dalam set, tetapi penyediaan pangkalan (plat atas) dan penetapan lukisan itu memerlukan beberapa kerja.

  perabot Dekupirovannaya sehingga baru-baru ini dianggap sebagai tanda prostetskogo (jika tidak - tidak baik) rasa, tetapi teknik decoupage bertambah baik, pemilihan lukisan bersedia sentiasa berkembang, dan kini walaupun pakar-pakar sering keliru dengan decoupage Lakuer seni dilukis tangan.

  Meja atas pertama berkulit, diratakan, retak menganga ditutup, seperti dalam pemulihan perabot. Kemudian tanah dengan kapur, dicampur pada varnis perabot varnis ILP kepada ketumpatan krim masam. Primer pada air tidak boleh digunakan! Selepas mengepam, salutan ditutup dengan lakuer akrilik telus dalam dua lapisan atau dengan nitrocellulose perabot dalam 3-4 lapisan. Setiap lapisan berturut-turut digunakan selepas sebelumnya telah dikeringkan sepenuhnya, seperti yang diterangkan di atas.

  Mosaic

  Meja kopi telah dihiasi dengan mozek sejak mereka muncul. Tetapi tidak ramai yang tahu bahawa mereka telah dibuat untuk countertops marmar atau alabaster - untuk membuat mozek klasik pepejal berasaskan kayu adalah mustahil: ia sangat berbeza suhu dan ciri-ciri kekuatan mekanikal dan serat lapisan bahan organik dengan mineral monolitik.

  Nota: Jangan mengelirukan Alabaster - satu batu permata dan batu hias berwarna merah jambu - dengan alabaster pembinaan.

  Hari ini, mozek yang kukuh dan indah di atas pokok boleh direkrut dari plastik. Fragmen boleh dipotong dari kotak plastik PVC mereka untuk electrocommunications. Mereka dihasilkan kebanyakannya putih, kadang-kadang - kelabu hitam atau gelap. Tetapi untuk cat tidak menjadi masalah. Dalam PVC dengan pengisi, cat untuk grafiti dimakan. Satu-satunya syarat adalah untuk cat telah memotong serpihan, jika tidak, tali putih akan kelihatan di tepi mereka pada komposisi yang telah dipasang. Melekat plastik di atas kayu dengan gam pelekap; Asas asasnya diratakan dan dipintal seperti di bawah cermin.

  Di sini, rasa artistik dan tangan pelukis sudah diperlukan. Penggunaan stensil adalah tidak diingini - tidak ada siling atau dinding, noda yang sedikit di depan mata anda. Asas didasarkan, seperti di bawah cermin, untuk semua jenis lukisan, kecuali Khokhloma, di mana tanah liat primer memasuki proses teknologi.

  Adalah dinasihatkan menggunakan teknik lukisan kayu Rusia tradisional: sebagai tambahan kepada Khokhloma (yang sangat rumit) - Polhovskaya dan Gorodetsky. Mereka dimaksudkan untuk perkakas kayu dan perkakas dapur; Jadual tidak makan dan tidak membuat doh di dalamnya, jadi ia akan bertahun-tahun.

  Video: hiasan meja dengan cat kaca berwarna

  Dan, akhirnya, teknik krake. Prinsip: cat belum kering sepenuhnya (jari dicetak, tetapi tanpa taktik) ditutup dengan cat varnis khas. Pengeringan, dia menarik cat di belakangnya, ia retak, dan salutan siap kelihatan baik. Ini sangat berharga di negara atau gaya tradisional - Baroque, gaya Empayar, dll.

  Krake di atas meja mesti dipernis, kalau tidak, retak akan segera diisi dengan kotoran dan pandangan akan hilang. Ini membolehkan anda melakukan tanpa varnis pernis yang mahal. Sebaliknya, anda boleh memohon:

  • Gam PVA, dicairkan sebanyak dua kali tiga kali - untuk cat di atas air (gouache) dan nitro. Sapukan sedikit, lapisan nipis, selepas menentukan dos untuk prototaip cat yang sama! Garis besar lukisan gouache meninggalkan sedikit kabur, lapang. Warna terang sangat tidak diingini.
  • Telur putih - untuk cat minyak.
  • Cuka meja - untuk enamel alkil dan akrilik.
  • Gelatin pemakanan - untuk semua jenis cat, tetapi salutan tidak melebihi 5 tahun, walaupun di bawah varnis.

  Video: pemulihan lengkap jadual lama

  Meja kopi bulat adalah yang paling popular: meja kecil terlalu kecil, dan sudut mengganggu. Sebagai contoh, kami memberikan tiga pembinaan. Di sebelah kiri dalam Rajah. - Meja bulat dengan meja atas lipat. Jenis kuno, pergi ke mana-mana ruang tamu lama (atau hanya lama).

  Meja kopi bulat

  Meja-meja sedemikian pada zaman dahulu dipanggil melawat, pada mereka tetamu meninggalkan kad perniagaan mereka semasa meninggalkan. Apabila dia keluar, pengunjung menyaksikan countertop belakang (yang diam-diam diberikan kepada pelupusan hamba), ia adalah tanda yang jelas bahawa kemunculannya di rumah ini tidak wajar untuk meneruskan. Tetapi alasan untuk memanggil pertarungan tidak memberi laluan itu. Hari ini, jadual lawatan boleh didapati tidak begitu menyinggung permohonan: cermin akrilik tegas mematuhi tablet dengan silikon akuarium.

  Di sebelah kanan ada rak-rak kayu, dengan diameter 700 mm. Pembinaan yang mudah rendah, tetapi jika jadual adalah sesuatu sarung tangan yang lebih berat atau selendang, dengan rak atas adalah lebih baik untuk menyokong di bawah pinggir uprights paip logam digilap. Pilihan - sekatan radial lamina, kayu, serat. Sokongan dari kayu akan merosakkan pandangannya.

  Di bahagian bawah kanan - juga meja pusingan 700 mm, memerlukan minimum buruh dan kos. Mengapa? Ia dapat dilihat dari angka tersebut. Permukaan kerja dipaku ke kaki dari sekeping batang melalui, kemudian dibumikan dan dibersihkan sepenuhnya. Tripod perlu dipasang terlebih dahulu bukan gam dan paku; Cincin kayu di atasnya adalah hiasan. Bahagian atas dipotong ke dalam pesawat dengan menandakan ketebalan pseudo buatan sendiri dari bahan-bahan di tangan, lihat bahagian pada jadual tunggul.

  Idea: meja bulat yang tidak biasa diperbuat daripada paip plastik (ia)

  Meja kopi lipat juga tidak baru. Mereka telah lama dimodelkan di meja makan: dengan meja atas gelangsar dan papan sisipan. Tumba, sebagai peraturan, diberi peranan ruang bawah tanah wain. Pekerja parti terus berkumpul di dalam botol dan tumpukan gelas anggur volume Lenin atau Karl Marx. Bergantung kepada pengunjung yang diterima, ini atau yang disebabkan oleh "dek". Tekhnari, tidak terdedah kepada kepura-puraan, menghina jenis ini berurusan ganda dari bahagian bawah hati.

  Pada masa kini, meja kopi telah akhirnya menghilangkan farisisasi pemiliknya. Reka bentuk yang paling popular - jadual pada masa yang sama dan majalah, dan makan tengah hari. Dalam odnushke kecil - mencari. Bagaimana kerja jadual pengubah seperti ditunjukkan dalam Rajah. lebih tinggi.

  Semangatnya, tentu saja, mekanisme transformasi. Dibeli cukup mahal, tetapi anda boleh melakukan sendiri. Untuk melakukan ini, anda mesti terlebih dahulu menguasai beberapa program yang membolehkan anda menghasilkan pemodelan tiga dimensi. Yang paling mudah adalah Sketch Google. Ia tidak berfungsi seperti PRO 100, tetapi ia lebih mudah digunakan, dan pengubah untuk jadual itu cukup.

  Prinsip mekanisme ini adalah sistem tuas dengan dua titik mati dalam kedudukan melampau dan dengan titik keseimbangan tidak stabil di antara mereka. Ini memastikan kemudahan penukaran tanpa terhempas dan bertepuk tangan. Tahap-tahap penciptaan mekanisme adalah seperti berikut, lihat Rajah.

  Tahap perkembangan mekanisme transformasi

  1. Kami menggambar rajah skematik (kedudukan 1), walaupun dengan tangan atau dalam CorelDraw;
  2. Kami membangunkan susun atur dalam tiga dimensi dan periksa interaksi bahagian-bahagian, menimbulkan 2;
  3. Kami membuat satu bahagian dalam bentuk dari kepingan kayu (pos 3), kita periksa bagaimana semuanya berjalan, kita menyesuaikan dimensi;
  4. Kami membuat terperinci yang berada di bawah logam, menimbulkan 4;
  5. Kumpulkan bahagian-bahagian, akhirnya cek jenis, pos 5;
  6. Mengenai mekanisme yang kita buat, papan dan mengumpul meja, menimbulkan 6.

  Bagi apa-apa mekanisme yang memerlukan kira-kira 4 proftruby 20x20 m, 1.2 m ia adalah 50h25, 20h4 jalur meter 6 M8h120 bolt 2 dan M8h60 M8h50 8 M4h20, M8 kacang 26 dan pencuci 30, 30h8, 12 screeds intersectional 6 cm sekeping sudut 45x25 dan 4 gas mengangkat 120-140N. Bahagian kayu - mengikut reka bentuk meja yang dipilih. Di atas meja, lebih baik meletakkan MDF, lebih ringan dan lebih kuat daripada chipboard. Kos kira-kira 1000 Rubel, yang lebih daripada dua kali lebih murah daripada model berjenama.

  Video: contoh jadual pengubah selesai

  Nota: dalam angka berikut - lukisan mekanisme yang berubah tanpa gaslifts, di mata air. Ini akan dikenakan biaya lebih rendah, tetapi dengan mata air itu perlu dipukul, memungut kekuatan mereka.

  Mekanisme transformer di mata air

  Fakta bahawa meja kopi adalah lebih baik untuk mempunyai rupa asal juga merupakan tempat yang sama. Untuk menguraikan pernyataan yang terkenal tentang kaum India, seseorang boleh berkata: meja kopi yang baik - meja kopi asal. Pertama, kita akan menganalisis tiga reka bentuk (lihat angka) dalam rangka meningkatkan kerumitan pembuatan.

  Meja kopi asal

  Meja kopi dari akhbar-akhbar dan majalah-majalah lama (di sebelah kiri dalam gambar) bukan hanya penampilan asal, tetapi juga direka dengan baik. Apakah bukti, walaupun bukan rasa tradisional tetapi maju. Benar, dan premis untuk itu patut direka dengan sewajarnya. Dalam mana-mana pedalaman reka bentuk yang popular, walaupun lama, sekurang-kurangnya moden, ia tidak akan kelihatan.

  Teknologi pembuatan agak mudah:

  • Kami mematikan media sampah-surat ke dalam tiub yang ketat dan menetapkan masing-masing dengan beberapa kumpulan wang.
  • Kami membenamkannya selama 2-7 minit dalam baldi atau palung dengan emulsi polimer air; ia tidak berbau busuk dan murah.
  • Kami menggantungkannya pada cangkuk-cangkalan dawai pada kain yang kering; untuk kering adalah perlu di premis tidak berdebu, setelah menjalani di bawah filem di bawah surplus yang mengalir.
  • Kami melekat PVA tiub pukulan; kering dalam kedudukan menegak, diikat dengan benang, agar tidak runtuh.
  • Tandai pesawat itu dengan ketebalan pseudo (lihat di bawah) dan potong saiz gergaji dengan kain halus dengan "potongan bersih".
  • Kami memohon countertop silikon akuarium kaca cermin tidak kurang daripada 12 mm tebal.

  Jadual ini, purata dalam Rajah. di atas, ia lebih sukar untuk dikerjakan, tetapi anda tidak perlu seberapa banyak blok chump seperti yang anda fikirkan. Di tengah-tengahnya - semua kotak kayu yang sama, terpaku pada papan lapis 20 mm pada roda. Ia bermata di semua pihak dengan kayu pada gam. Ketinggian tiang masing-masing adalah ketinggian kotak ditambah ketebalan pembulatan balak yang sama lapisan lapisan atas (20-50 mm).

  Susun atur pesawat pada kayu balak dilakukan oleh seorang pelukis buatan sendiri, yang telah disebutkan dan akan dibincangkan dengan lebih terperinci di bawah. Apabila menggergaji, habuk kayu dikumpulkan dengan teliti di mana-mana pallet yang sesuai, supaya tidak mendapat kotoran dari lantai. Tampalkan Kruglyashi pada helai; maka habuk papannya diukir pada paku cecair ke ketumpatan plastik dan komposisi yang diperoleh digosok dengan spatula getah, dips di antara pusingan. Ia kekal ke pasir, bagaimana vakum, kot atas - dan siap.

  Jadual ini mempunyai dua nuansa. Pertama, habuk papan dari, sehingga bercakap, menggergaji kakitangan, sudah tentu tidak mencukupi. Oleh itu, adalah perlu untuk melepaskan beberapa bahan kepada habuk papan. Kedua, disarankan untuk meletakkan kaca dengan ketebalan sekurang-kurangnya 6 mm pada silikon akuarium di seluruh plat. Ia bukan sahaja melindungi pokok daripada pencemaran, tetapi juga melindungi ia dari ultraviolet, yang menyebabkan kegelapan kayu. Pandangan flush palsu kaca tidak merosakkan.

  Jadual ke kanan Rajah. pada permulaan seksyen masih tersedia untuk pembuatan diri, tetapi ia memerlukan kemahiran yang serius, bilik pengeluaran yang berventilasi dan langkah-langkah keselamatan ketat untuk pembuatan. Reka bentuknya didasarkan pada harta kayu untuk melembutkan di bawah pemanasan kering (jangan dikelirukan dengan mengukus!) Dan kemudian untuk menjaga bentuk yang diberikan kepadanya. Jenis kayu yang berbeza, tetapi yang sama - bergantung kepada sama ada ia berada dalam susunan atau di dalam venir, berbentuk berbeza, di mana teknologi buatan sendiri berasaskan.

  Pertama sekali, adalah perlu untuk mengikat, pada kuku, blok kepala dalam bentuk ruang dalaman meja. Bahannya adalah kayu keras pepejal: oak, elm, beech, walnut. Blok kepala akan banyak biaya, tetapi boleh diguna semula, sehingga 15 item. Baut itu segera diketatkan dengan filem fluoroplastik (Teflon) dengan tumpang tindih pada permukaan tidak berfungsi. Tidak bekerja - siapa yang tidak akan menjadi venil. Kencangkan filem dengan kuku kecil dengan liner plywood untuk topi. Untuk mengikatnya adalah perlu, Teflon sangat licin dan tidak lem sama sekali.

  variasi kilang meja bengkok

  Kemudian anda memerlukan venir linden, birch atau (lebih baik) buluh. Panjang jalur adalah sepanjang panjang permukaan keseluruhan meja; Band-band di lapisan mestilah bersifat integral dan berorientasikan pada lapisan jiran yang saling tegak lurus. Cara terbaik, tetapi cara membosankan dan kompleks adalah pepenjuru.

  Lapisan pertama blok diletakkan pada kering, memanaskan venir dengan pengering rambut bangunan; hujung akhir jalur tetap dengan karnasi. Anda perlu bekerja dalam topeng gas, bukan pada kelopak! Stroyfen mengembangkan suhu sehingga 400 darjah, dan pada suhu ini mula mengurai Teflon, melepaskan hidrogen fluorida beracun mematikan. Sebenarnya, untuk melembutkan venir 300 darjah adalah mencukupi, dan buluh dan 160. Pada suhu ini, anda perlu menetapkan pengering rambut, tetapi tuhan melindungi anda. Dengan fluorida yang tidak menentu tidak jenaka.

  Pada penyejukan ledakan dengan lapisan pertama, cengkeh yang diperbetulkan dikeluarkan dan lapisan kedua diletakkan; hujung jalurnya juga tetap tetap dengan kuku. Lapisan kedua dan seterusnya daripada kawasan panas 20-30 cm, digunakan, bentuk gerbang, tahan sejuk, lif, berlumur PVA tetapan, panas menunggu dan membentuk lanjut.

  Jadi semua lapisan seterusnya dibentuk sehingga ketebalan yang diinginkan diperoleh; minimum - 6 lapisan dan 12 mm. Kancing pemasangan setiap lapisan harus diingati untuk dibuang sebelum meletakkan yang seterusnya. Akhirnya, meja siap perlahan-lahan terkelupas dari samar yang (PTFE mahal akan membuang), impregnated dengan sehingga 2-3 kali aliran melalui emulsi polimer akueus, kering dan menghias mengemukakan apa-apa kaedah yang diterangkan di atas. Sudah tentu menjaga gaya.

  Di Web, meja kopi dari kotak wain telah berjalan lama, lihat Rajah. Reka bentuknya mudah dan sangat berfungsi. Ia segera terbukti bahawa jika penulis menggunakan kandungan bekas, maka dalam kesederhanaan dan kualiti tinggi.

  Meja kopi dari kotak wain

  Oleh estetika di sini hanya boleh mengesyorkan untuk memandu kuku dobojnika telaga yang lebih mendalam dan dempul kayu sama habuk papan terbabit kuku cecair seperti yang dinyatakan di atas. Ini bukan sahaja akan menyembunyikan pengikat. Sekarang anda boleh menutup rongga pusat dengan beberapa jenis bahan kunci. Sebagai tambahan kepada plastik yang lengkap, ini akan memberikan keupayaan menyesuaikan jadual untuk gaya:

  1. Kaca - apa-apa gaya moden.
  2. Wood - Country.
  3. Logam digilap - art deco dan berteknologi tinggi.
  4. Plastik putih, hitam atau berwarna - Art Nouveau, minimalism.

  Ia adalah mungkin untuk menekankan kepunyaan ini atau arah itu dengan memasang luminaire di tengah jenis yang sepadan.

  Meja kopi yang mudah

  Meja kopi yang sangat mudah dan murah dengan ruang untuk buku boleh diperbuat daripada papan seramik berlapis, lihat Rajah. Tanpa rak logam berbentuk yang boleh anda lakukan tanpa menggantikannya dengan kepingan bar, seperti yang ditunjukkan dalam garis putus-putus merah. Satu atau dua setiap niche, di tengah atau dari tepi - bergantung kepada beban dan reka bentuk yang diharapkan. Benar, di ruang tamu meja sedemikian tidak begitu sesuai; lebih ke bilik tidur atau tapak semaian.

  Papan pemotongan lebih murah untuk dipesan di sebuah syarikat perabot, di sana dan zakromkuyut. Anda tidak perlu mengumpulnya pada penyambung eksentrik, anda boleh berada di atas bendera atau skru mengetuk sendiri. Dalam kes kedua - dempul di lubang dan tutup dengan pelekat diri di bawah pokok itu. Selepas varnishing, ia akan mungkin untuk membezakannya daripada kayu semula jadi, hanya dengan menggaru.

  Video: jadual ringkas dengan unsur asal

  Dan bolehkah anda membuat meja kopi kaca sendiri? Berikut adalah seperti dalam gambar? Atau lebih mudah, tetapi benar-benar terbuat dari kaca?

  Meja kopi kaca

  Ya, mungkin, hanya kos yang tidak murah: kaca memerlukan ketebalan cermin dari 12-14 mm. Keratan harus diarahkan pada peralatan industri dengan tepi pengisar; pemotong kaca rumah betul-betul saiz dengan tepi serenjang tidak boleh dipotong. Individu induk di kandang juga tidak dapat dipotong, dan syarikat kaca di tingkat ini tidak berada di semua bandar besar.

  Gluing dalam satu kesulitan tidak mewakili: silikon akuarium, dan itu sahaja. Sendi yang gagal dapat dipisahkan oleh pisau cukur; Kacau segera, sehingga pengeringan, kain yang dilepaskan direndam dengan cuka meja. Kelengkapan logam (kastor, misalnya) ke kaca dengan silikon akuarium juga terpaku rapat.

  permukaan ikatan harus teliti degreased dengan alkohol isopropyl (wasap beracun!), Atau komposisi untuk membersihkan fotooptiki, dan kemudian lap kain microfiber yang tajam untuk membersihkan kaca mata. Kemudian kita melihat cahaya hampir pada gelongsor: jika noda kelihatan, serbuk dipecat, perlu mengubahnya kepada yang baru. Cuci tidak dibenarkan.

  Video: meja mudah alih kaca dan papan lapis

  Perabot yang sangat asli dan dicari - meja dari tunggul tebal, lihat Rajah. Tetapi bagaimana untuk memotong tunggul, maka tepat dari dua hujung? Di sini sudah tiba masanya untuk bercakap tentang ketebalan pseudo. Secara umum, ketebalan adalah alat khas untuk menandakan mana-mana koryavin; Ia digunakan secara meluas dengan pembuatan kapal kecil dan pemodelan yang dibuat sendiri. Tetapi kita akan lebih mudah.

  Anda perlukan dua najis; lebih rendah, sebaik-baiknya, pada roda yang dibuka. Malah lantai licin yang licin diperlukan. Jika semua ini tersedia - bangku kedua diletakkan pada kaki terbalik pertama. Bersama-sama mereka diikat bersama. Sekitar seterusnya anda mungkin sudah meneka: sekeping bilah atau pipa, pensil, penanda atau penanda, pita pelekat.

  Bar dengan "lukisan" diikat pada tahap yang dikehendaki pada kaki bangku atas dan, menggerakkan peranti, kita menandakan pesawat. Untuk tunggul - pertama pada benjolan; jangan lupa memberi stok untuk akar pemangkasan!. Sebelum menandakan di bawah akar, pra-dipotong kasar, kita meletakkan baji sehingga kuda itu naik, sebagaimana mestinya (dengan mata pada estetika, bukan dengan garis plumbum).

  Kemudian menewaskan dari buntut markup (lebih baik - motor-saw), dan menjadikan lebih untuk menandakan pesawat rabung. Jika rabung adalah di atas lantai, di tengah-tengah akar mengeluarkan takuk bertukar, jadi jadual yang stabil. Ia tetap membuat bahagian atas meja, melampirkannya - dan eksklusif sepenuhnya unik sedia!

  Alternatif: meja kopi diperbuat daripada kayu

  Dalam artikel ini, hanya sebahagian kecil dari apa yang mereka patut diberitahu mengenai jadual kopi. Oleh itu - pemikiran, idea, fiksyen, kejayaan!

  Video: meja kopi buatan sendiri dalam program "Masterok"

  Berapa banyak jadual yang saya ubah untuk hidup saya ... siapa yang akan dikenali ...! Pada mulanya ia dilakukan kerana kekurangan perabot perlu di kedai, dan kemudian demi seni, dan baru-baru ini menjadi "membawa kepada fikiran" jadual dari IKEA - sapu atau decoupage kad, gam, cat akrilik dan karya ternyata bahawa sudah tepat yang kedua anda tidak akan bertemu! Sekarang saya membuat jadual untuk kawan-kawan saya, mereka sangat menyukai idea saya!

  Begitu banyak pilihan =)) Tetapi, pada pendapat saya, meja daripada kertas kitar semula akan menjadi baik kecuali di negara ini, dan juga dari kayu balak. Jadual kaca kelihatan bagus, tetapi sangat tidak praktikal. Dalam undang-undang anak-anak saya telah berjaya memecahkan ia sehingga, baik, yang tidak menyakiti sesiapa. Dan kotoran pada permukaan kekal, semua cetakan dengan tangan, dan debu serta-merta ketara. Ia perlu menggosok selamanya ((

 • Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  75 − = 71