Transformers untuk ruang tamu

Jadual transformer

Pengubah meja mana yang hendak dipilih? Jenis apa yang wujud? Petua untuk membuat di rumah. Varieti dan contoh dengan foto di pedalaman bilik untuk pelbagai tujuan - dapur, ruang tamu, nurseri atau bilik tidur.

Ciri-ciri umum jadual transformer

Kesesuaian model ini terletak pada "sayap" turun meja. Pada hari kerja - ia adalah meja kecil, dan pada hari cuti - sehingga 6 orang akan muat.

Secara praktiknya di semua pangsapuri kecil persoalan selalu timbul: bagaimana mungkin untuk membezakan zon yang berlainan di setiap lingkungan hidup:

Untuk membantu anda, tentu saja, datang perabot berfungsi padat, yang tidak boleh dilipat dan dibuang dari laluan itu, tetapi juga berubah dari satu perabot ke yang lain, tanpa menghabiskan masa dan usaha di atasnya. Contohnya, seperti "membantu" dan aksen yang terang di rumah anda boleh menjadi pengubah jadual lipat. Apabila ia dihasilkan, mekanisme khusus digunakan, dengan pasti dibina pada reka bentuk umum meja, yang membolehkan untuk memanjangkan permukaan atas meja secara keseluruhan atau sebahagian daripadanya, serta untuk mengubahsuai sepenuhnya perabot itu sendiri.

 • kekompakan (ia bukan sahaja boleh dilipat untuk mengambil kurang ruang - penggunaan ruang ergonomik, tetapi juga dibersihkan sepenuhnya dalam pantri, melainkan sudah tentu ia tidak dibina di dalam model dinding);
 • pelbagai fungsi (dari meja kecil anda boleh membuat meja makan penuh atau diubah menjadi kerusi - pilihan kanak-kanak, katil - akan sesuai dengan baik ke bilik tidur);
 • ruang tambahan untuk menyimpan semua jenis benda kecil atau benda untuk keperluan rumah tangga (kebanyakan transformer mempunyai rak reka bentuk mereka, kabinet dan laci);
 • pelbagai model yang besar (anda boleh dengan mudah mencari jenis meja yang sesuai untuk anda - mereka agak asal dan beragam dalam bentuk);
 • ekonomi kewangan anda (dengan membeli meja pengubah, anda tidak perlu berbelanja di beberapa buah perabot - cukup untuk membeli satu model yang sesuai yang berubah menjadi kedua-dua barang tersebut);
 • kemudahan operasi (mekanisme lancar membenarkan, tanpa banyak usaha, untuk mengubah rupa penukar meja lipatan anda);
 • kebolehpercayaan (semua reka bentuk mekanikal direka untuk penggunaan harian, jadi anda tidak boleh takut bahawa mereka akan gagal dalam masa yang singkat).
 • Papan zarah (papan serpai kayu - analog kayu yang murah, lebih mudah dan lebih mudah untuk diproses, permukaan boleh dilaminasi, oleh itu, cat dan ubah tekstur);
 • MDF (berbeza dari sebelumnya hanya dalam cara pembuatan, di sini terdapat resin, sebagai pengikat, bahan ini lebih mesra alam daripada chipboard);
 • kaca (pilihan estetik cantik, ia boleh digunakan untuk pelbagai lukisan dan corak, menggunakan cat dan alat, bahan ini dikalsikan dengan baik, dengan itu meningkatkan kekuatannya);
 • logam (selalunya reka bentuk terdiri daripada elemen logam berongga, yang menambah "ringan" kepada produk, ditambah dengan imaginasi pereka mempunyai skop yang luas untuk kreativiti).

Super table-transformer, impian pereka dalaman:

Pilih jadual transformer bergantung kepada bilik

Meja ini sesuai untuk dapur kecil. Ia tidak mengambil banyak ruang dan, jika perlu, boleh diuraikan dan dipasang.

Untuk membantu anda mendapatkan perabot berfungsi padat, yang tidak boleh dilipat dan dibuang, tetapi juga diubah dari satu perabot ke yang lain. Contohnya, seperti "membantu" dan aksen yang terang di rumah anda boleh menjadi pengubah jadual lipat.

Sekarang yang paling popular (di kalangan pengguna) adalah meja lipat-transformer untuk ruang tamu. Mereka adalah asal dan organik sesuai ke dalam mana-mana bahagian dalaman. Jika anda lebih suka memperuntukkan, sebagai contoh, ruang makan, maka adalah yang terbaik untuk dia memilih meja makan-majalah. Model sedemikian dibezakan dengan reka bentuk yang mudah yang membolehkan anda mengubah meja kopi biasa yang biasa menjadi ruang yang lebih luas untuk meja makan untuk makan tengah hari atau untuk mana-mana perniagaan anda pada bila-bila masa anda dan tetamu anda perlukan.

Bangku meja berguna untuk anda di dacha atau kawasan pinggir bandar, di luar sana anda tidak boleh makan sahaja, tetapi juga berehat pada sebelah petang - duduk di perbualan yang menyenangkan atau berbaring, setelah membuat katil.

Untuk zon tidur di ruang tamu akan lebih disukai untuk meja sofa (meja katil) atau katil sofa-meja (3 dalam 1). Pelbagai jenis meja sedemikian, tentu saja, lebih sukar, tetapi keselesaan bersama mereka di ruang tamu akan menjadi lebih banyak lagi.

Terdapat beberapa model meja kabinet, meja-lengkung, meja-katil, meja-sofa, yang bukan sahaja kelihatan hebat di bilik tidur anda, tetapi juga menempati ruang yang minimum. Tetapi bersiap-siap untuk tidur, anda boleh dengan mudah menguraikan salah satu daripada model-model ini ke tempat berbaring penuh dan meja kecil.

Meja katil yang serupa akan sesuai dengan bilik tidur seorang remaja atau pangsapuri odnushku, di mana tidak ada ruang yang cukup untuk katil double dan meja komputer.

Bergantung kepada jenis transformator meja yang anda pilih di dalam bilik tidur anda, bergantung kepada lokasinya di dalam bilik itu sendiri. Satu meja sedemikian akan lebih mudah ditempatkan di dekat dinding, kerana semua perkakasan dan mekanisme akan dibina terus ke dinding, sementara yang lain akan lebih baik terletak di tengah-tengah bilik.

Kanak-kanak jadual transformer untuk bayi makan kerap dipersembahkan dalam bentuk kerusi kecil pada reka bentuk yang tinggi dan dengan sebuah meja kecil di hadapan, yang boleh berubah menjadi sebuah meja besar dan tempat duduk. Reka bentuk ini tidak rumit, tetapi ia agak mudah. Apabila kerusi yang tinggi, anda boleh bergerak ke atas bayi itu ke meja dewasa (biasanya diterima dengan baik dengan lebih banyak kanak-kanak yang tidak boleh makan sendiri). Dengan membuat meja besar dan tempat duduk, anda boleh meninggalkan kanak-kanak untuk mempelajari kemerdekaan (ini lebih sesuai untuk kanak-kanak selepas 1 tahun).

Bagi kanak-kanak zaman sekolah, pilihan yang ideal akan menjadi pengubah jadual komputer. Sebagai contoh, jadual-konsol Ikea, model ini bukan sahaja menikmati bayi anda, tetapi juga untuk menyampaikan tidak kurang daripada keseronokan sendiri proses reka bentuk (simulasi) jadual ini dalam beberapa variasi meja untuk pelajar (komputer dan kerja-kerja di mana ia akan melakukan pelajaran, plus tambahan rak buku dan semua yang perlu). Lihatlah dengan lebih dekat model ini.

Memilih transformator jadual untuk dapur kecil, adalah bernilai memilih meja makan kayu dengan meja atas gelongsor. Selalunya, model ini tidak mengubah ketinggian kaki, tetapi hanya meningkatkan bahagian berguna meja dapur. Tidak kurang disukai akan menjadi buku meja, jika perlu, anda boleh meningkatkan satu bahagian atas meja atau dua, bergantung kepada berapa banyak tetamu atau orang yang anda harapkan.

Meja gelongsor dapur, meja bulat:

Transformer meja dengan tangan anda sendiri - lukisan dan video

Kami menawarkan anda model paling mudah, yang akan dikendalikan oleh pemula di pertukangan kayu. Sekiranya anda tidak mempunyai kemahiran yang sesuai, maka sebaiknya hubungi pakar yang mengendalikan pesanan yang serupa. Ini akan membolehkan anda mengelakkan masalah kesihatan dan melindungi daripada kecederaan yang mungkin berlaku.

Sebelum kita mula membuat jadual pengubah, kami mengesyorkan membaca hasrat kami dan menonton video dengan pelajaran. Sekiranya anda masih mempunyai sebarang pertanyaan, kami cadangkan anda membaca kesusasteraan yang relevan atau mencari kelas induk dengan idea lain yang lebih banyak jadual asal di Internet. Kami menawarkan anda model paling mudah, yang akan dikendalikan oleh pemula di pertukangan kayu. Sekiranya anda tidak mempunyai kemahiran yang sesuai, maka sebaiknya hubungi pakar yang mengendalikan pesanan yang serupa. Ini akan membolehkan anda mengelakkan masalah kesihatan dan melindungi daripada kecederaan yang mungkin berlaku.

 1. Kekal kayu (atau papan serat dan MDF) atau kain yang penuh dengan bahan ini.
 2. Skru, paku, skru dan sebagainya.
 3. Bar kecil dan selat atau plat logam yang sama (untuk mewujudkan mekanisme mudah alih).
 4. Pemutar skru, tukul, kunci untuk kacang.
 5. Varnish atau cat (untuk salutan).
 1. Kami membuat lukisan jadual masa depan (kami fikir semuanya dengan jelas - kepada butiran terkecil).
 2. Kami menarik lengkung dalam saiz semulajadi dan memotong kayu (atau apa yang telah anda pilih) butiran yang sepadan.
 3. Secara berasingan, kami mengumpul mekanisme transformasi.
 4. Kami mengumpulkan meja dan struktur mekanikal.
 5. Kami meliputi dengan varnis (cat, unsur hiasan dan sebagainya, yang merupakan fantasi anda) dan selepas pengeringan akhir kami menggunakan model buatan sendiri yang diperolehi.

Jadual transformator sendiri:

Transformer meja yang menarik di kawasan pedalaman

Sangat menarik melihat jadual pengubah Tom Cecil, yang terdiri daripada beberapa modul berputar-kiub. Ia diperbuat daripada kayu lapis birch, dan dimensinya ialah 84x32x84 cm Cu.

Jadual sedemikian terdiri daripada beberapa modul berasingan, yang boleh disatukan, atau, bersama-sama satu sama lain, bentuk rak dan laci.

Tidak kurang organik akan dimuatkan ke dalam mana-mana bahagian dalam jadual kecil CUB8 - ia boleh diperluaskan, sehingga meningkatkan kawasan yang berguna, dan jabatan dalaman menggunakan penyimpanan lantai majalah dan surat khabar.

Jadual transformer dengan dua permukaan persegi

Seperti yang anda dapat lihat, jadual ini membolehkan bahkan menyimpan buku dengan cara yang istimewa, tetapi menunjukkan bahawa sikap sedemikian dengan mereka cuai. Dua petak di permukaannya, anda boleh bergerak mengikut budi bicara anda.

Model ini mempunyai petak tersembunyi yang bertujuan untuk menyimpan perkara yang diperlukan atau buku dan akhbar. Reka bentuk mudah alih meja ini membolehkan anda menukar penampilannya bergantung kepada kes itu, serta bahagian yang anda perlukan.

Di samping itu, anda boleh mencari idea lain untuk inspirasi anda:

Kualiti dan fungsi: pengubah meja kopi untuk ruang tamu

Jadual kopi pengubah adalah penyelesaian yang ideal untuk ruang tamu kecil, yang membolehkan untuk menjimatkan banyak ruang. Pengubah ruang tamu sangat mudah untuk pangsapuri kecil, di mana terdapat kekurangan ruang bebas. Sekiranya terdapat perayaan besar, meja itu boleh diletakkan di tengah-tengah bilik, kemudian padat lipat dan simpan di belakang almari atau bawa ke balkoni. Pelbagai bentuk, saiz dan penyelesaian warna membolehkan anda memilih pilihan terbaik untuk sebarang permintaan.

Meja kopi untuk ruang tamu: kelebihan perabot lipat

Meja kopi di ruang tamu mestilah. Peraturan ini sah dari zaman Soviet. Tahun berlalu, dan gaya bilik masih berdasarkan set standard perabot. Perubahan boleh mereka bentuk apartmen itu sendiri, tetapi bukan sifat-sifat tradisional.

Ini adalah penyelesaian yang ideal dan serba boleh untuk acara. Meja kopi kecil boleh memainkan peranan pendirian. Semasa perayaan, bertindak sebagai permukaan lengkap untuk makan. Multifungsi sifat-sifat moden membolehkan anda mencipta karya seni yang sebenar.

Jadual sejagat mempunyai kelebihan berikut:

 • Pelbagai fungsi;
 • Kekuatan;
 • Kebolehpercayaan;
 • Kemudahan;
 • Kos yang berpatutan;
 • Penjimatan ruang;
 • Kemungkinan meletakkan di dalam mana-mana bilik.

Meja lipat mempunyai penampilan moden dan mudah dimuatkan ke dalam gaya pedalaman

Di ruang tamu, terdapat perabot lipat, sangat sesuai. Pangsapuri moden tidak boleh bermegah dengan dimensi yang mengagumkan. Untuk menjimatkan ruang dalam kes ini, model perabot yang direka khas direka.

Kemungkinan tersembunyi pengubah

Jadual pengubah dibezakan dengan kehadiran kemungkinan tersembunyi. Ia kelihatan seperti permukaan standard untuk makan, tetapi ia boleh kali ganda.

Ciri-ciri berfungsi termasuk:

 • Permukaan tambahan;
 • Kehadiran tab untuk pengembangan;
 • Bahagian penyisipan.

Fungsi tambahan membolehkan anda meningkatkan dengan ketara saiz meja, tanpa banyak usaha. Dalam kes ini, ia mudah dilipat dan dibersihkan. Banyak model boleh dikurangkan kepada saiz atribut log standard. Di pedalaman mana-mana bilik, ini akan sesuai. Ruang terkecil dengan mudah akan ditempatkan dalam pengubah kecil.

Apa yang boleh saya menggantikan meja kopi di dalam dewan

Sehingga kini, banyak atribut perabot dibuat mengikut ciri reka bentuk yang berbeza. Mereka boleh didasarkan pada bentuk-bentuk tertentu dan mekanisme transformasi. Perhatian khusus perlu dibayar kepada susun atur. Perabot harus mempunyai laci dan tab tambahan. Ini akan membolehkan jadual dibentangkan kepada saiz yang besar.

Terima kasih kepada transformasi jadual padat yang pantas dan elegan, ia boleh digunakan untuk tujuan yang berbeza: menyimpan barang-barang kecil di dalam kotak terbina dalam yang mesti sentiasa berada di tangan atau menghabiskan sarapan bersama dengan seluruh keluarga

Keupayaan untuk mengubah adalah ciri utama reka bentuk moden. Terima kasih, atribut standard boleh digantikan dengan ciptaan terkini.

Jadual yang diperbuat daripada bahan yang berbeza dibuat, termasuk:

Pilih bahan, ia perlu berdasarkan kepada atribut perabot. Rangka mestilah dipercayai, ini akan membolehkannya menahan mana-mana kitaran terbuka. Peningkatan kekuatan dicirikan oleh struktur logam. Meja kayu dan plastik bukan pilihan terbaik untuk kegunaan kekal. Ini adalah atribut perabot murah, kos rendah yang disebabkan oleh ciri prestasi minimum.

Bagaimana untuk memilih pembinaan sejagat

Untuk memilih reka bentuk perabot di dewan tidak akan membuat kerja khas. Dimensi bilik tidak kira jika sekeping perabot mudah diuraikan dan dilipat. Ini akan membebaskan ruang tambahan. Transformer tidak akan kelihatan mantap.

Apabila memilih reka bentuk, anda perlu memberi perhatian kepada kriteria berikut:

Meja kopi yang elegan dan lapang dari kaca tidak memunggah ruang dan menjadi aksen utama dari mana-mana bahagian dalam

Meja bujur sesuai dengan sempurna ke pedalaman ruang tamu. Pada waktu biasa, ia boleh memainkan peranan pendirian yang selesa di bawah bunga. Jika percutian dirancang, atribut perabot mudah diuraikan. Oleh itu, adalah mungkin untuk mendapatkan meja bulat, yang mana 6-8 orang akan ditempatkan.

Objek dalaman moden boleh berubah bukan sahaja ke permukaan untuk makan, tetapi juga di tempat kerja yang penuh. Ini adalah pilihan ideal untuk orang yang bekerja di persekitaran rumah.

Transformers untuk ruang tamu: bagaimana untuk memasangnya

Countertop yang indah untuk sebuah apartmen kecil - ia bukan satu kemewahan. Jika atribut yang menarik tidak sesuai dengan dimensi, anda boleh mencari alternatif lain. Keutamaan diberikan kepada subjek universal dengan fungsi pengubah. Anda boleh mengambilnya di kedai, dan mengumpulnya di rumah.

Untuk kerja adalah perlu untuk menyediakan:

 • Semua elemen pembinaan;
 • Perengkuh Hex;
 • Satu set Pengesahan.

Jadual lipat boleh dengan mudah dipasang di rumah, tanpa menggunakan bantuan tuan, setelah mempelajari pengajaran yang pertama

Jika jadual berwarna putih, semua elemen filem pelindung dikeluarkan selepas kerja. Perhimpunan dilakukan mengikut arahan yang dilampirkan. Akibatnya, reka bentuk harus diperoleh, mekanisme yang akan diselaraskan. Tidak ada pergerakan yang ketat.

Jika dalam proses kerja terdapat kesulitan, anda boleh menghubungi kedai di mana pembelian dibuat. Pakar berpengalaman akan membantu mencari sumber bunyi yang tidak menyenangkan dan berurusan dengan reka bentuk itu sendiri.

Kaedah pilihan: pengubah meja kopi untuk ruang tamu (video)

Barang-barang perabot yang mempunyai fungsi transformasi menduduki kedudukan utama. Mereka adalah permintaan kerana ciri-ciri fungsinya dan kos yang berpatutan. Ini adalah penyelesaian yang ideal untuk pangsapuri kecil, di mana satu bilik melakukan dua fungsi sekaligus.

Bagaimana untuk memilih pengubah untuk ruang tamu?

Baru di laman web ini

Masa pesat dalam kehidupan hari ini mempengaruhi hiasan dan ruang tamu. Pemilik pangsapuri moden sering memilih untuk memilih perabot yang boleh diubahsuai yang berfungsi tidak menimbus ruang. Padat pengubah meja kopi, dipilih untuk ruang tamu, akan menjimatkan ruang, dan pada masa yang tepat, meja boleh dibongkar dengan mudah dan syarikat boleh diletakkan di belakangnya sehingga 10 orang.

Pada mulanya, meja kopi digunakan di pedalaman, sebagai tempat simpanan untuk surat khabar, majalah, buku, yang ditulis dan dibeli. Meja dengan laci tambahan adalah bahagian penting dalam kawasan membaca dan kabinet rumah.

Majalah meja-transformer lebih fungsional, model mudah diubah dapat digunakan sebagai ruang makan, meja teh atau rak boleh ditarik balik.

Pengubah meja kopi untuk ruang tamu yang selesa dan berfungsi

Kelebihan meja-transformer kopi

Untuk memilih jadual pengubah dengan betul, anda perlu menentukan apakah itu dan apakah fungsi yang berfungsi. Nama itu mengatakan bahawa jadual berubah - lebar, panjang, ketinggian. Jadual transformer dibuat menggunakan mekanisme gelongsor dan gelongsor khas, melengkapkan reka bentuk.

Transformer log untuk ruang tamu mempunyai beberapa kelebihan berbanding dengan jadual pegun konvensional.

 • Kompak. Semua model pengubah-jadual dalam bentuk yang dipasang mempunyai dimensi padat, oleh itu mereka akan sesuai secara organik ke dalam ruang tamu yang paling kecil. Sesetengah model yang dipasang boleh dipasang ke dinding dan digunakan sebagai pendirian untuk bunga atau batu karang. Dalam jadual-lengkung, sebagai peraturan, bahagian sisi meja dilipat.

Pengubah meja kopi untuk ruang tamu harus dilipat secara ringkas

 • Fungsi. Model yang sama digunakan segera, sekurang-kurangnya dalam dua variasi, seperti meja kopi dan makan tengah hari penuh atau teh. Di samping itu, hampir semua model transformer meja dilengkapi dengan laci tambahan atau laci. Dalam sesetengah jadual terdapat dua atau lebih banyak kerja, blok gelongsor tambahan dalam bentuk papan catur atau bar kaunter.

Transformer meja kopi hitam dan putih untuk ruang tamu sesuai untuk hiasan berteknologi tinggi moden

 • Keaslian model. Reka bentuk jadual transformer moden dibezakan oleh kreativiti dan keasliannya berbanding dengan jadual stesen yang tidak boleh dipisahkan, yang membolehkan mereka menyesuaikannya dengan sempurna ke dalam mana-mana bahagian dalam. Dalam pembuatan meja pengeluar menggunakan kayu, plastik, logam, kaca dalam pelbagai kombinasi dan reka bentuk.

Meja kopi kompak asal untuk ruang tamu boleh dilipat dengan cara yang menarik

 • Ekonomi. Setiap model jadual boleh diubah menjadi beberapa variasi. Oleh itu, tidak perlu membeli meja kopi, meja makan dan laci dada pada masa yang sama, anda boleh menghadkan diri kepada satu model. Dalam sesetengah kes, fungsi jadual boleh dilanjutkan lebih jauh, menggunakannya sebagai unsur cahaya asal atau kiub asal.
 • Kemudahan operasi. Mekanisme transformer meja sangat mudah digunakan, dalam beberapa minit anda boleh memanjangkan kaki dan meletakkan meja. Semua bahagian dibangkitkan atau dibangkitkan, jadi tidak perlu manipulasi tambahan apabila memasang meja.

Meja kopi yang mudah digunakan - pengubah sebagai pendirian untuk komputer riba dan ruang penyimpanan masa yang sama

Reka bentuk piawai jadual pengubah terdiri daripada unsur berikut:

Reka bentuk meja pengubah boleh dilengkapi dengan roda untuk kemudahan

Mekanisme transformasi ialah:

 • disegerakkan, apabila bahagian atas meja bergerak serentak;
 • tidak disegerakkan, apabila pintu dipindahkan selainnya.

Mekanisme operasi meja disambungkan dengan skru, skru dan aksesori lain.

Terdapat model jadual dengan unsur gelongsor serentak

Jadual transformator dilipat sepenuhnya atau model hanya terhad kepada satu bahagian, sebagai contoh, atas meja gelongsor tambahan. Model, sebagai peraturan, terletak di kawasan rekreasi, untuk ruang makan adalah meja yang sesuai dengan kaki diperluas dan atas meja lipat.

Meja kopi adalah pengubah dengan bahagian atas gelongsor yang naik

Perlu diingat bahawa transformator jadual - bukan ciptaan moden. Model perhimpunan pertama muncul di Mesir kuno. Reka bentuknya adalah atas meja dan dua pasang kaki tersilang, di tengah-tengah diikat dengan kuku. Reka bentuk ini digunakan dalam kempen. Kemudian, model dengan bahagian atas meja menegak muncul di Eropah. Dalam rehat antara makanan, dia dibawa ke dinding, dia dipanggil "sangkar burung"

Meja kopi - pengubah dengan dua puncak meja yang boleh dipanjangkan dan tempat penyimpanan di atas meja utama

Jadual log-transformer adalah reka bentuk yang boleh menjadi objek tengah dan neutral ruang tamu. Sebelum membeli jadual pengubah, anda perlu memilih lokasinya di dalam bilik dan peranan berfungsi di pedalaman. Dalam sesetengah keadaan, lebih baik menggunakan bantuan pereka yang akan membantu mewujudkan kawasan asal.

Satu meja dengan reka bentuk yang luar biasa, ekspresif akan menjadi objek utama ruang tamu. Pangkalan kekaki, podstole dan kaki luar biasa, dilengkapi dengan bungkus dan kerusi, bukan sahaja menjadi tempat berehat yang bagus, tetapi juga elemen pereka sebenar ruang tamu. Meja bulat dengan meja atas gelongsor boleh menampung sehingga 10 orang.

Meja kopi kaca - pengubah sempurna digabungkan dengan elemen logam

Asal di pedalaman akan kelihatan seperti meja kaca. Gelas hitam akan lebih ketara, telus, sebaliknya, akan meneutralkan objek di pedalaman. Sangat hebat di atas meja kaca akan melihat gelas dan vas dengan bunga. Apabila memilih meja kaca, perlu diingat bahawa ia kurang praktikal daripada plastik atau kayu. Dengan pengendalian yang cuai, bahagian atas meja boleh tercalar, terkeluar atau pecah. Malah kaca atau cawan yang tidak dijangka dapat merosakkan meja. Di atas meja kaca hitam, habuk dan cap jari dari tangan akan lebih kelihatan, ia sering perlu dihapuskan dan digilap jika perlu.

Meja kopi - pengubah yang diperbuat daripada kaca gelap tanpa tanda

Jika ruang tamu dibahagikan kepada beberapa zon, keputusan yang berjaya akan menjadi meja transformer dengan jenis anak patung bersarang. Beberapa objek akan berjaya masuk ke pedalaman, akan menyatukan semua zon ruang tamu, sementara mereka dapat dipadatkan dan dilipat. Selaras dengan saiz meja, ia boleh digunakan untuk makan tengah hari, serta meletakkan komputer riba atau tablet. Model sedemikian boleh memenuhi keperluan semua hadir pada masa yang sama. Jadual-jadual itu disusun, sebagai peraturan, ke dalam satu sama lain. Bentuk meja sedemikian boleh diubah - dari hiasan klasik hingga segi empat tepat mudah.

Meja kopi - pengubah - matryoshka adalah baik kerana ia boleh diuraikan dari kecil ke besar

Terdapat meja lipat bulat-pengubah jenis kain, dilipat mengambil ruang yang sangat sedikit

Untuk ruang tamu bersaiz kecil, ruang pengubah cahaya kaca lut, telus atau legap, kayu atau plastik warna semula jadi atau pastel akan sesuai. Ideal adalah jadual padat, dengan jumlah minimum elemen menghias. Meja kecil yang terbuat dari kayu ringan bukan sahaja mudah, tetapi juga praktikal. Mengenai model sedemikian, habuk, calar dan cip kecil tidak dapat dilihat.

Uthmaniyyah boleh dilipat di bawah meja kopi untuk ruang tamu kecil

Di ruang tamu yang luas, meja dengan beberapa worktops yang berbeza panjang, kaki asal dan unsur gelongsor tambahan - rak, laci, akan kelihatan hebat. Gabungan plastik atau kayu dengan logam putih akan menambah keseronokan.

Pengubah meja kopi dengan laci sangat berfungsi dan stabil

Meja kopi - pengubah dengan beberapa bahagian atas meja yang boleh dipanjangkan - pilihan yang baik untuk memerhati ruang peribadi

Untuk ruang duduk ruang tamu adalah meja rendah yang baik dengan laci. Penempatan meja sedemikian berhampiran sofa dan ottomans akan menjimatkan pembelian pembelian meja dan sarapan pagi. Pilihan meja yang dilengkapi dengan laci tambahan untuk menyimpan album, buku, CD akan melengkapkan masa lapang kognitif dan menghiburkan.

Meja kopi - pengubah dengan tablet naik boleh diubah menjadi ruang makan

Fesyen dalaman moden memudar jauh dari bentuk standard, tradisional kepada reka bentuk asli dan luar biasa. Percetakan pereka tidak hanya dengan bentuk, warna meja, tetapi juga dengan keupayaan fungsinya. Jadual boleh diubah menjadi papan catur, meja biliard, bar.

Pilihan yang menarik untuk menghias ruang tamu ialah meja kopi - papan catur di mana padang permainan hanya berubah apabila anda ingin bermain permainan

Jadual log mudah - pengubah dalam bentuk bar

Teknologi pemprosesan plastik lanjutan membolehkan anda membuat jadual hampir semua bentuk dengan model asal atas meja, kaki, podstolya. Jadual pelbagai peringkat adalah popular.

Antara trend terkini dalam pembuatan jadual menonjolkan model dengan kemasukan mineral. Anda boleh menemui objek dengan dekorasi dari malachite, marmar, charoite, granit. Menggunakan bahan-bahan dengan ciri-ciri yang tidak merata dan tepi memungkinkan untuk menghasilkan tekstur yang unik dan corak asal. Di samping itu, batu semulajadi adalah salah satu bahan yang paling mesra alam dan praktikal. Top worktop yang diperbuat daripada batu semula jadi akan tahan kepada benjolan dan calar.

Meja kopi marmar - transformer akan menekankan status pemiliknya

Ruang tamu adalah tempat penerimaan tetamu, yang membentuk idea sebuah apartmen atau rumah, semua ahli keluarga berkumpul di ruang tamu, tetamu di majlis makan malam perayaan. Oleh itu, setiap elemen reka bentuk, termasuk jadual, harus dipilih, dengan mengambil kira keseluruhan konsep gaya bilik.

 • Ciri asal gaya futuristik di ruang tamu akan menjadi reka bentuk pelbagai peringkat, di mana garis tajam yang tidak rata dari pangkalan dan countertops berlaku;
 • tambahan organik kepada gaya klasik akan menjadi meja kopi dengan permukaan yang dihiasi dengan batu semula jadi di kaki palsu atau diukir;
 • pedalaman dalam gaya oriental akan dilengkapi dengan transformator meja tanpa kaki dan podstolya. Asas meja seperti itu dapat dibuat dari buluh, kayu, kaca atau plastik dengan jumlah minimum unsur-unsur dekorasi.
 • elemen gaya perindustrian dalam reka bentuk ruang tamu akan menjadi jadual yang berubah-ubah dengan elemen keluli atau logam berkilat atau matte putih yang lain.

Meja kopi - pengubah dalam gaya moden menggabungkan kesederhanaan dan gaya

Meja makan dari meja kopi - pengubah sesuai untuk pangsapuri studio

Pengubah meja kopi untuk ruang tamu akan menjadi terperinci asli dan praktikal dari kawasan pedalaman, sesuai untuk kedua-dua apartmen mahal, dan untuk bilik kecil yang kecil dan berfungsi. Jadual yang dipilih dengan betul akan menghiasi pedalaman dan menyediakan fungsi tambahan ruang ruang tamu.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

10 + = 19