Transformer jadual kopi

Pengubah jadual kopi

Malah sebuah pangsapuri kecil boleh berkali-kali lebih selesa daripada sebuah pondok, jika perabot itu disusun dengan bijak. Hari ini, kemajuan tidak berhenti, dan dengan itu industri perabot sedang berkembang. Teknologi memberikan orang ramai meja, kerusi, katil yang mudah digunakan, yang bertujuan dengan segera untuk beberapa tindakan.

Apakah pengubah meja kopi?

Jadual atas dengan pelbagai mekanisme yang boleh ditarik balik dan kelengkapan yang boleh dipercayai, diperbuat daripada semua jenis bahan - supaya anda boleh menerangkan pengubah meja kopi. Kerana fungsinya, ia dapat dengan mudah menggantikan meja dapur yang standard atau berfungsi sebagai almari kecil di ruang tamu, di mana anda boleh menyimpan buku, akhbar dan lain-lain.

Apakah kelebihan lain yang ada di meja lipat moden?

 • Perhimpunan mudah. Sistem ini boleh terdiri daripada peranti yang boleh ditarik balik, elemen tersimpan berasingan, dan sebahagiannya automatik.
 • Kelajuan transformasi. Dengan satu gerakan tangan, meja kopi yang rumit dapat diperluas dengan panjang, lebar dan ketinggian.
 • Di atas kaki mekanisme itu adalah roda, membolehkan anda dengan mudah menggerakkan meja dari satu bilik ke bilik yang lain.
 • Kompak. Dalam dirinya, subjek dimensi kecil, yang membolehkan anda membebaskan kawasan jika perlu.
 • Perhimpunan diri. Memilih kelengkapan dan lukisan yang betul, anda boleh membuat pengubah jadual kopi peribadi anda sendiri tanpa bantuan pakar.

Varieti dan ciri-ciri model

Transformer meja kopi pada kastor dibahagikan kepada beberapa jenis. Semakin banyak produk aplikasi, lebih licik reka bentuknya:

 1. Jadual dengan memasukkan jadual tambahan tambahan. Borang majalah-makan siang yang paling popular pengubah. Apabila dipasang, permukaan sekunder meningkatkan kawasan meja. Peranti bersaiz kecil. Reka bentuk gelongsor membolehkan anda untuk menarik bahagian-bahagian sepanjang panduan, dan di pusat untuk memasang permukaan tambahan.
 2. Model yang menyerupai buku. Mekanisme penukaran mudah. Bolehkah bujur atau persegi. Hasil transformasi dalam satu peringkat: permukaan atas atas meja dilipat 180 derajat. Kepada pengubah jadual majalah oval stabil, bahagian ini terletak pada kaki bingkai.
 3. Produk dengan sokongan yang boleh dipanjangkan. Pilihannya sangat mudah, kerana pada permukaan tambahan anda boleh meletakkan hidangan, apabila pada dasar tengah meja akan ada makanan. Prinsip pengubahnya sangat mudah: dari bawah meja utama di atas ada pangkalan balik.
 4. Meja kopi pada roda dengan mekanisme automatik. Transformer termasuk dua permukaan tambahan, tersembunyi di bawah yang utama. Sebaik sahaja anda ingin membesarkan meja, puncak kerja utama akan mula beroperasi dan memulakan mekanisme gerakan tambahan. Ini boleh berlaku dalam dua cara: dengan cara mengangkat pegas atau gas.

Meja transformer, sebagai unit dalaman, dapat dibuat dari sumber seperti papan beech beech (kayu padat), papan serat, papan kayu yang ditekan (MDF), kaca, batu, logam, kayu padat. Warna diambil kira: putih, coklat, merah, hitam, dan lain-lain Produk dari serat kayu berlapis MDF atau serat seringkali popular.

Pengubah jadual kaca jurnal juga merupakan penyelesaian yang bergaya. Ia boleh dengan unsur-unsur batu tambahan, selat kayu yang sempit. Sebenarnya, sangat sukar untuk memecahkan jenis produk ini, kerana ia diperbuat daripada kaca tahan lama dengan ketebalan sekurang-kurangnya 1 cm. Adalah penting bahawa bingkai tidak terbuat dari plastik, kerana strukturnya mesti kuat.

Membeli sebuah transformator jadual, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa kriteria:

 1. Sekiranya anda mahu produk itu sesuai dengan baik di pedalaman, beri perhatian kepada penampilan. Contohnya, meja kopi bulat kelihatan baik dengan perabot klasik.
 2. Apabila memilih peranti, tumpuan pada reka bentuk. Transformer boleh dengan beberapa loker, sisipan sisi atau mempamerkan puncak meja.
 3. Bahan juga penting. Sebagai contoh, meja kaca dengan bingkai batu kelihatan kukuh di pejabat. Kemuncak dalaman pedalaman akan menjadi pengubah kayu.
 4. Ketinggian adalah fungsi penting dari meja kopi. Ia bergantung pada ini, betapa mudahnya dia duduk ketika produk itu dalam bentuk lipat.
 5. Jika kanak-kanak di dalam rumah, maka peranti mesti memenuhi semua peraturan operasi: mudah diubah, tidak mempunyai tepi yang tajam.

Gambaran keseluruhan pengilang yang popular

Pengilang perabot yang terbukti dengan baik akan menjamin kualiti kopi sepenuhnya. Menurut piawaian, semua kaedah perhimpunan akan diperhatikan dalam pengeluaran, hanya bahan berkualiti tinggi akan diambil sebagai asas. Mungkin harga jadual sedemikian akan tinggi, tetapi anda akan menjimatkan wang untuk pembaikan. Perdana pasaran adalah:

 1. Ikea - transformer jadual-eksklusif. Model-model mudah ini telah membuktikan diri mereka sendiri, kerana dari seluruh rangkaian anda boleh memilih meja kopi yang sesuai untuk diri sendiri.
 2. Jika anda ingin memperkenalkan ketat ke pedalaman anda, maka anda lebih baik menghubungi syarikat Halmar Poland. Produknya dihasilkan secara eksklusif dari kelengkapan yang terbukti dengan reka bentuk yang unik. Walaupun anda menumpahkan cecair di atas meja, ia boleh mengalir ke lantai tanpa merosakkan bahan.
 3. Memilih transformer sejagat dan berpatutan, memberi perhatian kepada Isyarat syarikat. Ini juga merupakan pengeluar Poland, yang popular di Rusia.
 4. Syarikat-syarikat perabot dari Itali juga menonjol untuk tawaran mereka. Sebagai contoh, Clei, Pibiemme, Doimo Sofas. Mereka semua berbeza antara satu sama lain hanya dengan harga dan bilangan model. Dalam semua aspek lain, transformer meja kopi tidak kalah dengan yang terdahulu.
 5. Syarikat Rusia Mazetti juga cuba bersaing dengan pesaingnya. Dia melakukannya dengan baik, kerana kos transformer adalah beberapa kali lebih rendah daripada pembekal asing.

Pada masa kini tidak lagi menjadi masalah untuk membeli perabot: anda boleh dengan mudah memerintahkannya melalui Internet, melihat melalui katalog. Harga akan menjadi satu pesanan magnitud yang lebih rendah daripada di kedai perabot. Tidak kira di mana perhimpunan itu telah dilakukan - di Moscow atau Jerman - larian kos akan dari 10 000 hingga 28 000 rubel. Di laman web, meja kopi Agata akan kos murah, kira-kira 7,000 Rubles, dan Acrobat 12,000-20,000 Rubles. bergantung kepada bahan, reka bentuk.

Video: bagaimana membuat meja lipat dengan tangan anda sendiri

Foto: apakah jadual pengubah seperti di pedalaman?

Bulat atau bujur, digilap atau matte, dengan beberapa atau satu meja atas, dengan gaya berteknologi tinggi atau moden - mana-mana transformer jadual kopi yang layak mendapat perhatian anda. Ia tidak sukar untuk membuat kawasan kecil pun selesa. Seperti tongkat sihir, produk ini diubah dari ruang tamu kecil ke dapur yang luas atau ruang belajar.

Pengubah jadual kopi

Pada setiap masa, beberapa keperluan telah dikemukakan kepada perabot, yang digunakan di kedua-dua pangsapuri dan pejabat. Pertama, ia harus berfungsi dan bergaya, menyumbang kepada penciptaan gaya tunggal di dalam bilik. Meja-meja kopi, pasti, berada di setiap rumah, tanpa mereka sukar untuk membayangkan ruang tamu moden. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, transformer meja pada roda telah menjadi sangat popular kerana mobiliti dan saiznya yang kecil.

Keanehan dari perabot itu ialah dari pengubah meja kopi dengan mudahnya berubah menjadi makan tengahari atau ruang permainan kanak-kanak. Di samping itu, ia boleh digunakan sebagai meja, di mana upacara teh diadakan, dan seseorang benar-benar akan suka menggunakan perabot itu sebagai pendirian hookah.

Kesesuaian meja kopi ini sangat popular di kalangan pengguna moden, terutama mereka yang suka gaya Art Nouveau. Walaupun, tentu saja, pengubah boleh dilaksanakan dan retro, dan di bawah negara atau berteknologi tinggi.

Di banyak kedai perabot khusus, pembeli yang berpotensi boleh memilih sendiri model yang paling sesuai untuk bahagian dalam apartmennya.

Dengan kemudahan meja kopi pada roda, anda dapat melihat dengan melihat banyak gambar, dengan mudah mereka mengubah bentuknya, anda tidak memerlukan kemahiran khas untuk menggunakannya - cukuplah hanya untuk mempelajari arahan secara terperinci dan kemudian tepat kepada penyidik. Di samping itu, semasa transformasi meja kopi, tidak perlu mengeluarkan dari permukaan barang-barang yang sedang berada di atasnya. Walaupun, model yang berlainan mungkin berbeza dengan cara pemasangan-pemasangan.

Roda meja meningkatkan mobiliti pengubah jadual, ia dapat dengan mudah diangkut dari satu bilik ke bilik lain. Rak, yang merupakan sebahagian daripada reka bentuk, memberikannya dengan mobiliti.

Walaupun meja kopi pada roda pada pandangan pertama kelihatan sangat rapuh, mereka dapat menahan beban yang agak besar, dari majalah lama dan berakhir dengan komputer riba.

Gambar-gambar model yang berbeza dari meja kopi-transformer pada kastor boleh didapati di laman bertema.

Bahan utama yang digunakan untuk membuat jadual tersebut adalah aluminium dan perkakasan berkualiti tinggi, yang menyumbang kepada kebolehpercayaan dan ketahanan produk. Seperti yang anda dapat lihat dari foto-foto di laman web yang dikhaskan untuk perabot, meja transformer boleh menjadi warna yang berbeza, bentuk atas meja juga boleh dipilih secara individu.

Mereka yang memutuskan untuk membeli meja sedemikian boleh memilih salah satu kerja siap atau menunjukkan pakar gambar model yang mereka suka dan membuat model eksklusif untuknya.

Lipat meja kopi - perabot generasi baru

Mengubah jadual, bersama dengan perabot pelbagai fungsi lain, telah lama digunakan untuk menjimatkan ruang bukan sahaja di pangsapuri kecil, tetapi juga tempat tinggal yang luas. Keengganan orang untuk membuat bilik banyak objek membawa kepada pengembangan pelbagai jenis perabot yang boleh diubah dalam hitungan detik.

Meja lipat kopi - jenis

Sebarang perabot yang boleh diubahsuai dicirikan oleh fungsi yang tinggi dan keupayaan untuk mengubah dimensi disebabkan oleh kehadiran mekanisme mudah alih dan butiran sambungan. Sebagai peraturan, mereka disimpan dalam keadaan yang dilipat, dan jika perlu, mereka dibentangkan untuk kegunaan pendek. Lipat meja kopi-pengubah - satu contoh yang jelas ini. Ia bersebelahan dengan perabot lembut dan digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan, tetapi tidak sukar untuk mengubahnya menjadi meja makan penuh apabila tetamu tiba.

Model lain berubah menjadi desktop yang mudah, di mana anda boleh meletakkan komputer riba, komputer riba, kertas reput, dan lain-lain. Jadual atas meja sedemikian tidak berubah mengikut saiz, ia hanya naik ke ketinggian yang selesa. Mudah-mudahan, jika anda boleh memperbaikinya pada beberapa peringkat, maka anda boleh bekerja di sofa, kerusi atau kerusi berlengan, menyesuaikan kedudukan meja untuk diri sendiri. Di bawah meja, sistem simpanan mudah untuk semua jenis alat tulis dibuka.

Gelongsor meja kopi-pengubah

Jenis meja lipat yang paling mudah dan biasa ialah meja gelangsar dengan sisipan. Kawasan countertopnya dibesarkan oleh unsur tambahan, yang boleh disimpan di ruang bawah tanah atau secara berasingan. Jadual elemen atas dalam model ini diperluaskan pada panduan terbina dalam, bahagian tambahan boleh menjadi pusat atau di tepi - sisipan sampingan yang dipanggil.

Bentuknya adalah, walaupun bukan kriteria utama untuk perabot yang dapat diubah, karena itu lebih penting untuk perangkat, karena meja itu dibentangkan, namun interior dan perabot memerlukan satu atau keanehan lain dari kemunculan perabot. Pengubah meja kopi bulat akan mendapati tempat dalam banyak gaya, klasik dan moden. Pada masa yang sama, mekanisme geseran putar yang mudah menjadikannya mungkin tanpa usaha untuk membuat transformasi dan menyesuaikannya dengan keperluan segera.

Pengubah meja kopi pada roda

Tiada siapa yang akan berhujah bahawa meja kopi lipat pada roda adalah perkara yang sangat mudah dan boleh diangkut. Ia boleh dengan mudah dipindahkan ke mana-mana bahagian bilik atau apartmen. Hanya dalam kes ini, berhati-hati memeriksa roda sebelum membeli meja - mereka mesti kuat dan stabil, berputar dengan betul dan selamat diikat ke kaki.

Pengubah jadual buku jurnal

Dari sudut standard dan popular di zaman Soviet, model ini dibezakan dengan keupayaan bukan sahaja untuk menyesuaikan saiz tablet, tetapi juga ketinggiannya. Atau ketinggian tetap sama, akibatnya buku-buku mempunyai ketinggian kecil dan hanya meningkatkan kawasan meja atas. Selebihnya, meja kopi lipat pengubah sangat mirip dengannya: ia mempunyai bingkai kayu yang sama dan meja kayu, mekanisme lipatannya sama.

Majalah meja makan-pengubah dengan pelarasan ketinggian

Meja makan-dan-kopi tidak dapat dilihat dengan jelas dalam keadaan kompleks dan menduduki kawasan minimum. Beliau secara tradisinya menjalankan fungsinya di sofa atau kerusi berlengan. Tetapi dalam bentuk terbentangnya ia menjadi meja makan penuh, di luar sana boleh dengan mudah ditampung dari 4 hingga 8 orang. Bergantung kepada mekanisme transformasi, ia boleh meningkatkan kedua-dua panjang dan lebar. Ketinggiannya juga boleh laras dan tetap. Terlihat kelihatan kaca kopi pengubah meja untuk ruang tamu.

Jadual pengubah kaca jurnal

Secara umum, perabot kaca sentiasa memberi penekanan kepada ciri-ciri terbaik pedalaman, memberikannya cahaya dan udara. Fungsi peningkatan dengan dimensi sederhana, ditambah dengan keseronokan visual, mendapati aplikasinya di ruang tamu kecil dan ruang yang luas. Meja kaca meja makan pengubah adalah luar biasa diseterika dalam semua gaya, tetapi amat sesuai di dalam hiasan moden.

Pengubah meja kopi kayu

Dihormati dan terlihat setiap produk dari kayu semula jadi. Jadual log-pengubah dari array - tidak terkecuali. Dia boleh menghiasi dalaman klasik yang kaya atau menekankan gaya eko yang menerima segala-galanya semula jadi dan semula jadi. Walau bagaimanapun, meja kopi lipat kayu akan menjadi tidak hanya hiasan bilik, tetapi juga terperinci berguna yang menggabungkan ruang penyimpanan, permukaan kerja dan kemungkinan pengubahsuaian jika perlu.

Pengubah meja kopi diperbuat daripada kayu dengan kaca

Ingin menggabungkan kelebihan dua bahan, pengeluar menawarkan meja yang indah dengan pangkalan kayu dan atas kaca. Seperti jadual log transformer yang kelihatan kecil juga terurai menjadi ketinggian dan, sebagai tambahan, mempunyai kotak yang luas untuk menyimpan pelbagai perkara kecil. Ia kelihatan dalam bentuk yang sangat rapi, tegas dan terkini.

Kelebihan meja kopi lipat

Terlepas dari apakah putih adalah pengubah atau kertas kertas wenge, bujur atau segi empat tepat, tertulis atau makan, ia mempunyai banyak kelebihan di atas meja non-lipat yang biasa di dekat sofa:

 1. Kompak - Semua produk yang dapat ditransformasi pada mulanya sentiasa mempunyai dimensi sederhana, sesuai dengan segi segi segi dua pangsapuri kecil.
 2. Fungsi yang meningkat. Pada saiznya yang kecil, perabot ini direka untuk beberapa kegunaan. Permukaan kerja, meja makan penuh atau hanya perancang meja dari beberapa bahagian, dilengkapi dengan kotak dan bahagian-bahagian - imajinasi pengeluar tidak terbatas.
 3. Keaslian reka bentuk. Berbanding dengan jadual konvensional, orang lipat terkadang dapat menarik perhatian dengan kreativiti reka bentuk dan cara transformasi. Penggunaan kayu, plastik, logam, kaca dan susun atur mereka memanjangkan lagi jangkauan model.
 4. Menjimatkan ruang dan wang. Perabot sedemikian 2-dalam-1 tanpa ragu-ragu menggantikan 2 keping perabot sekurang-kurangnya, dengan itu menafikan mereka keperluan untuk membeli beberapa keping perabot dan mencari mereka di dalam bilik.
 5. Operasi mudah. Mekanisme transformasi dalam jadual itu menjadikannya sangat mudah dan cepat untuk mengubah penampilan dan fungsi mereka. Selalunya mungkin untuk membongkarnya walaupun oleh seorang kanak-kanak.
 6. Kebolehpercayaan pembinaan. Semua reka bentuk yang dihasilkan di dunia moden diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi, dan mekanisme tahan lama dan tahan lama.

Menyalin maklumat hanya dibenarkan dengan rujukan langsung dan terindeks kepada sumber

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

42 − = 38