Meja kopi dengan bahagian atas kaca

Meja kopi dengan bahagian atas kaca

Meja kopi kaca: ringan dan keaslian di pedalaman anda

Perabot kaca memasuki senarai trend dalaman bergaya pada tahun 2015. Bahan ini sangat berharga kerana cinta yang ringan, laconisme dan tidak senonoh. Dalam pelbagai jenama terkenal di dunia yang menghasilkan keping perabot yang canggih, anda boleh mencari meja, kerusi, kabinet dan kabinet kaca. Bagaimanapun, perhatian khusus berhak dengan meja kopi kaca, yang sesuai dengan ke arah mana-mana arah dalaman, menjadikan reka bentuk bilik bergaya dan berfungsi.

"House of Dreams" menawarkan untuk mempertimbangkan model-model yang paling menarik dari meja kopi yang diperbuat daripada kaca, ciri-ciri reka bentuk mereka, serta cara-cara menggunakan keping perabot di pedalaman.

Meja kopi kaca

Reka bentuk dan pembinaan meja kopi kaca

Jadual kopi tergolong dalam kategori perabot hiasan dan berfungsi. Seperti yang anda dapat lihat dari tajuk, tujuan utama item ini adalah untuk menyimpan barang-barang akhbar dan kecil. Jadual atas meja kopi tradisional sering dibuat dalam bentuk bulatan atau segi empat tepat. Selalunya, reka bentuk meja ditambah dengan rak statik atau gelongsor, yang membuat produk lebih berfungsi dan mudah. Menariknya, perabot yang kami panggil "meja kopi" di Eropah dipanggil "kopi".

Foto kopi meja kopi

Meja kopi asal dari kaca di ruang tamu

Gelas meja kopi dan kayu

Beberapa dekad yang lalu, tiada siapa yang boleh berfikir bahawa meja kopi akan terbuat dari kaca, kerana bahan ini dianggap tidak praktikal, rapuh dan bahkan tidak selamat. Kaca biasa sememangnya merupakan bahan yang sangat rapuh yang mudah berubah bentuk akibat sebarang kesan mekanikal. Walau bagaimanapun, perkembangan pengeluaran moden membolehkan kita menghasilkan sejenis kaca khas, kekuatannya yang tidak kalah dengan kekuatan logam. Kami bercakap tentang kaca marah, yang menggunakan kaedah pemprosesan khas, yang menjadikan bahan ini sangat tahan lama dan selamat. Garis kaca yang rosak hanya boleh jatuh dari ketinggian yang tinggi, objek yang berat. Tetapi, walaupun anda memecahkan serpihan kecil, kaca terbaja tidak akan membahayakan anda, kerana Kehadiran aloi khas menjadikan pinggirannya lancar dan tidak mencolok.

Meja kopi dengan bahagian atas kaca

Meja bujur kopi diperbuat daripada kayu dan kaca

Meja kopi di ruang tamu dengan bahagian atas kaca

Satu lagi ciri unik kaca terbaja ditunjukkan dalam fleksibiliti yang baik, yang memungkinkan untuk merealisasikan sebarang idea reka bentuk. Oleh kerana kemuluran bahan ini, bentuk meja kopi moden boleh diwujudkan dalam pelbagai variasi. Sebagai contoh, meja kopi kaca seringkali reka bentuk pelbagai peringkat, produk dengan garis halus, objek dengan bentuk geometri yang tidak standard, dan lain-lain.

Foto meja kopi tiga tingkat

Foto meja kaca sepenuhnya

Meja kopi kaca bentuk asal

Meja kopi pada kaca roda

Meja kopi menarik bukan sahaja untuk nilai hiasannya, tetapi juga untuk kegunaannya yang tinggi. Walaupun saiznya agak kecil, subjek ini dapat menyelesaikan banyak masalah mendesak:

 • Pertama, adalah penting untuk penempatan barangan kecil dan hiasan dalaman;
 • Kedua, terima kasih kepada rak terbina dalam, mudah untuk menyimpan di meja kopi perkara-perkara yang sepatutnya di tangan - buku, direktori, konsol dari peralatan rumah tangga, dan sebagainya;
 • Ketiga, meja kopi memberi kita peluang yang baik untuk mengatur teh minum atau makan tengah hari di mana-mana bilik di rumah.

Di samping itu, kaki meja kopi moden sering dilengkapi dengan roda, yang membolehkan anda dengan mudah dan cepat memindahkan objek ini dari satu bilik ke bilik lain.

Meja kopi diperbuat daripada foto kaca

Akuarium meja foto kaca

Meja kopi kaca di pedalaman

Meja kopi kaca kecil

Ciri-ciri dalaman meja kopi kaca

Idea untuk membuat keping perabot dari kaca marah timbul kerana penyebaran fesyen untuk pedalaman dalam gaya minimalis, yang memerlukan ruang dan kebebasan maksimum. Perabot yang diperbuat daripada kaca, khususnya, meja kopi, tidak membebankan ruang sama sekali. Kerana ketelusan bahan, nampaknya barang gelas tidak mempunyai garis besar yang jelas, sehingga mereka kelihatan sangat ringan dan tidak berwajaran.

Foto meja kopi kaca pada roda

Foto kopi meja kopi

Foto Meja Kaca

Meja kopi kaca boleh menjadi unsur harmonis dari hampir semua gaya dalaman. Oleh kerana kaca sangat sesuai dengan semua bahan dan warna, tidak perlu memilih produk ini untuk barangan perabot lain. Tetapi jika anda mahu meja menjadi sebahagian daripada set perabot, perhatikan produk yang diperbuat daripada beberapa bahan. Misalnya, bahagian atas meja kopi boleh dibuat dari kaca, dan kaki atau dinding sisinya diperbuat daripada kayu, papan serpih atau logam. Di samping itu, permukaan kaca marah sering dihiasi dengan pelbagai sputtering dan pelapis, menjadikan reka bentuk produk lebih jelas dan ekspresif.

Meja kopi kaca bulat di pedalaman

Meja kopi moden dengan kaca

Meja kopi dengan meja atas bulat kaca

Meja kopi dengan gambar meja kaca

Meja kaca kelihatan sangat bergaya dan asli, jadi ia boleh digunakan sebagai aksen dalaman utama, terutamanya apabila ia datang kepada produk bentuk bukan standard. jadual separuh bulat, bulat, melengkung dan licin sempurna sesuai ke kawasan pedalaman yang paling canggih dan mencabar, yang direka oleh kaedah-kaedah gaya Bionics, minimalism, hi-tech, techno, dan lain-lain

Foto meja kopi dari kaca

Meja kopi yang indah dengan kaca

Jadual dengan kaki bola dan kaca

Meja kopi kaca bulat

Penjagaan meja kopi dari kaca

Ia mungkin kelihatan bahawa menjaga meja kopi kaca sangat susah dan rumit. Malah, ia secara praktikalnya tidak berbeza daripada penjagaan produk yang dibuat dari bahan lain. Apa yang anda perlukan ialah membeli deterjen khas untuk perabot, yang menjadikannya mudah, selamat dan berkesan untuk membersihkan permukaan kaca. Di samping itu, apabila mengelap dan membersihkan kaca, jangan gunakan span dengan gentian logam atau zarah, kerana mereka boleh meninggalkan mikrocharci di permukaannya.

Meja kopi dengan kaki kayu dan atas kaca

Meja kopi dengan kaki logam dan bahagian atas kaca

Meja kopi kaca akan mengisi ruang dalaman dengan mudah dan eksklusif. Walau bagaimanapun, agar produk dapat menggembirakan anda dengan keindahan dan fungsinya selama mungkin, beri perhatian pada kekuatan dan ketebalan kaca semasa pemilihannya.

Meja kopi kaca: 85 pilihan reka bentuk universal untuk mana-mana bahagian dalam

Jadual geometrik dalam bentuk octahedron yang tidak teratur akan menjadi aksen yang sangat baik di ruang tamu

Untuk memberi ruang penampilan yang asli, membuat "sentuhan", pemilik pangsapuri dan rumah membeli meja kopi kaca - hiasan yang elegan di ruang tamu. Meja yang diperbuat daripada kaca - ia sentiasa cantik, ia adalah pada perabot ini yang anda perhatikan terlebih dahulu. Ia akan sesuai dengan mana-mana bahagian dalam, membuat reka bentuk bergaya dan berfungsi.

Kayu dan kaca dalam karya pengarang "Canyon"

Kayu kasar yang tidak dirawat dan kaunter meja

Cermin permukaan cermin yang digilap dan asas pepejal

Florarium di bawah meja dapur

Ia agak mudah dan pada masa yang sama meja kaca yang luar biasa di pedalaman perindustrian

Jadual kristal pelangi berkilau penulis

Kelebihan meja kopi kaca

Meja kopi kaca adalah perkara yang sangat berfungsi:

 • Keselamatan - jangan takut dengan perkataan "kaca", anda harus mencuba sangat, sangat sukar untuk memecahkan kaca khas. Walaupun terhempas, kaca ini pecah menjadi serpihan dengan tepi yang selamat;
 • Ketahanan - kaca lebih stabil daripada kayu (papan serat, papan serat), untuk kesan mekanikal (calar), perubahan kelembapan dan suhu;
 • Meja kopi kaca agak mudah dibersihkan;
 • Pelbagai fungsi - meja kopi kaca boleh digunakan sebagai pendirian untuk bar mini, berkhidmat atau meja sebelah katil;
 • Di permukaan meja, anda boleh menggunakan lukisan sama sekali, contohnya, medan catur atau medan untuk bermain backgammon panjang dan pendek;
 • Meja kaca tidak melelehkan bilik, tahan lama daripada kayu dan plastik, tidak memerlukan penjagaan yang berhati-hati;
 • Sebagai tambahan kepada permukaan meja boleh digunakan salutan pelindung khas, yang akan melindungi dari kerosakan mekanikal.

Meja kopi kaca sesuai dengan reka bentuk moden

Gaya Loft membolehkan anda memilih hampir apa-apa reka bentuk objek aksen ini

Kerja kreatif yang disebut "Up!" Diperbuat dari kaca dan logam dengan bola "udara", menyokong meja atas

Meja kaca bantal dengan rak di pedalaman minimalis

Reka bentuk dalaman menekankan butiran, melengkapkannya, mereka memberi kedalaman, kesempurnaan dan warna asli. Kaca meja kopi - salah satu daripada elemen tersebut, yang disebabkan oleh pesona dan estetika, digabungkan dengan kepraktisan, melengkapi kawasan rekreasi dengan sempurna.

Dibuat daripada kaca, telus, mereka seolah-olah membubarkan di ruang angkasa, tidak mengganggu pedalaman (seperti biasa perabot), dengan meninggalkannya sepenuhnya boleh diakses dengan semakan. Permukaan kaca, mencerminkan cahaya, menjadikan bilik di sekeliling lebih ringan dan lapang.

Bahagian meja kaca membolehkan anda mengagumi pangkalan yang indah di atas meja, yang diperbuat daripada cabang tebal antara pokok

Meja dengan meja atas kaca - kombinasi yang berjaya dengan banyak fungsi, penampilan estetik dan keanggunan yang unik. Sekeping perabot asal ini tidak akan pernah bosan.

Satu lagi versi meja kopi kaca dengan rak membolehkan anda melihat apa yang ada di bawah meja. Ini membantu mengekalkan urutan sempurna di ruang tamu

Meja bulat kecil dengan meja atas kaca dan pangkalan besar

Meja kaca dengan rak batu buatan

Semua perkara, termasuk jadual kaca, mempunyai kelemahan kecil:

 • Kaca mesti sentiasa dibersihkan, kerana jari, kotoran, debu meninggalkan jejak pada permukaan atau kotoran basah. Dengan kain dan cara khas untuk membersihkan permukaan kaca, bahagian atas meja boleh dibentuk dengan mudah.
 • Jangan letakkan objek berat pada permukaan kaca, jika tidak ada risiko pemecahan atau menggaruk.

Satu set meja elegan kaca berwarna dengan puncak meja bulat

Meja kaca dengan kaki kiub - kelihatan mudah dan segar

Jadual dengan asas aluminium geometri cahaya di studio dengan stylistics penerbangan dalam hiasan

Meja kopi rendah yang diperbuat daripada plexiglass pada asas kayu segi tiga

Meja kopi bersaiz besar dengan bahagian atas kaca dan kaki luar biasa diperbuat daripada balak

Kaca atas dan bingkai dari pokok anggur: satu set perabot rotan untuk ruang tamu dan beranda

Spesimen yang luar biasa dengan kelengkapan dan sambungan terbuka, sesuai untuk gaya perindustrian

Meja kopi kaca yang indah di kaki palsu

Permukaan meja adalah kaca marah dengan ketebalan lebih daripada 8 mm. Bahan ini selamat untuk digunakan dalam keadaan domestik, ia boleh dikatakan tidak dapat dirasakan, iaitu tidak akan memecah kepingan kecil. Jadual dengan bentuk bulat, persegi, bujur, polibonal, segi empat tepat dan simetri - tidak akan meninggalkan acuh tak acuh pembeli yang paling mencabar. Kaki biasanya dibuat dari batu, kayu atau logam. Tempat kerja dipasang pada empat, tiga sokongan atau pada struktur dan sokongan hiasan. Bagi pembeli yang mempunyai rasa yang indah, para pereka menawarkan model yang lebih rumit - akuarium, selekoh kaca, berpegang pada patung, dll. Jika jadual dibuat dalam gaya Art Nouveau, maka kaki yang paling kerap tidak hadir, bahagian plastik atau logam strukturnya adalah roda.

Meja kopi dengan kaki atas dan kaca stabil

Untuk peminat Art Deco, sentiasa ada aksen aksen yang sesuai

Bentuk tradisional dan kaki tembaga

Resin epoksi dan kayu

Reka bentuk meja kopi minimalis yang diperbuat daripada kaca dengan kotak asas yang dipenuhi dengan jerami

Untuk menjadikan perabot ini aksen utama di pedalaman dan menonjolkannya terhadap latar belakang keadaan yang lain, anda boleh memilih meja dengan topi berwarna atau terukir. Pengeluar telah tidak mematuhi saiz standard - 40-50 cm Untuk reka bentuk dalam gaya oriental penyelesaian sempurna -. Rupa-rupanya kopi di ruang makan, memilih mereka yang sangat gemar menerima tetamu ialah ketinggian meja yang rendah 15 cm jadual-pengubah, yang dalam masa beberapa minit .. Tambahan yang menarik untuk perabot ini ialah pencahayaan, di mana bahagian dalam bilik menjadi ajaib. Pilihan ini boleh sama ada reka bentuk atau reka bentuk individu pereka perabot.

Meja kopi yang bergaya dari kaca

Meja kaca Azure yang luar biasa - aksen warna terang di ruang tamu

Gaya moden dalam meja kopi berbentuk arka

Meja kopi kaca dengan mudah boleh menjadi pusat komposisi di ruang tamu

Jadual Kopi Kaca: nasihat mengenai pemilihan

Pengeluar dunia menawarkan pelbagai jenis meja kopi kaca untuk setiap selera dan dompet. Apabila ada sesuatu untuk dipilih, sangat sukar untuk berhenti pada sesuatu yang spesifik.

Geometri dan bentuk menyerupai wajah kristal

Apa yang perlu saya cari ketika membeli meja kaca?

 • Menilai keupayaan kewangan anda. Jadual pengeluar Cina akan lebih murah daripada Itali yang elegan. Tersedia pada harga akan menjadi hasil pengeluaran dalam negeri. Yang paling mahal adalah perkara-perkara eksklusif yang dibuat oleh perancang untuk memerintahkan. Sebelum anda membeli meja kaca, tentukan nilai apa yang akan ada - untuk digunakan di rumah atau untuk menghias bilik.
 • Pertimbangkan gaya bilik. Jadual dalam bentuk angka Yunani purba atau bentuk geometri yang tidak standard akan berjaya disesuaikan dengan keputusan reka bentuk gaya etnik. Gabungan yang sempurna dengan semua unsur dalam gaya apa pun akan menjadi meja kaca dalam versi klasik pada empat kaki.
 • Untuk premis kecil dan sempit pilih meja bulat. Bentuknya yang diperkemas adalah selamat walaupun dalam keadaan yang sempit. Bagi keluarga yang mempunyai anak kecil, jadual seperti itu adalah penyelesaian ideal, bayi anda tidak akan terluka pada sudutnya. Untuk bilik-bilik besar yang luas untuk penerimaan tetamu, kabinet, perpustakaan, meja bentuk segi empat atau segi empat tepat.
 • Fikirkan tentang tujuan pembelian. Apa yang akan di atas meja? Adakah anda akan memindahkannya? Adakah terdapat keperluan untuk rak? Hampir semua pengeluar menawarkan model meja kaca besar-besaran dengan 2-3 rak. Dalam kes pembelian untuk hiasan, prasyarat adalah gabungannya dengan reka bentuk bilik.

Meja kopi kaca dengan cawangan cawangan

Meja kopi dengan meja atas yang diperbuat daripada kaca tebal akan dimuatkan ke dalam ruang loteng

Model kaca dilipat dengan rak boleh ditarik balik

Mereka yang ingin membeli meja kecil yang elegan untuk kegunaan rumah tangga, dan tidak membelanjakan sejumlah besar, mempertimbangkan cadangan pengilang Asia. Produk-produk murah ini agak boleh dipercayai dan ini menjelaskan permintaan mereka. Reka bentuk standard adalah satu-satunya kelemahan. Untuk peminat pengeluar asal - Eropah. Walau bagaimanapun, produk mereka kos beberapa kali, namun anda akan mendapat perabot asli dan rapi. Mudah dan praktikal adalah meja dengan rak, bagi mereka yang akan menyimpan banyak perkara di atasnya. Ini adalah penyelesaian elegan, namun berkekalan dan praktikal. Kawasan yang paling mudah di atas meja adalah sehingga 1.5 m 2.

Model cermin, bagi mereka yang mengasihi Empayar Hollywood

Bagi mereka yang menghargai pergerakan dan kepraktisan, penyelesaian terbaik ialah membeli meja pada roda. Rujuk penjual untuk beban maksimum. Apabila anda datang ke kedai, segera semak pembelian itu, letakkan objek berat, jika perkara itu berkualiti - kaki tidak akan bengkok. Untuk kegunaan hiasan perabot, tidak perlu diperiksa. Meja di atas roda mesti dilancarkan dan digulung kepada diri sendiri, memeriksa roda yang tidak berderit dan cermin mata tidak berdering.

Model kaca moden mudah pada roda tiga dimensi

Mereka yang ingin menyimpan boleh membeli meja dengan meja atas kaca di kedai dalam talian. Di sini anda dapat melihat foto, membaca spesifikasi produk, membaca ulasan. Menghormati diri anda dan kedai dalam talian pembeli anda menawarkan kualiti dan fungsi yang sempurna. Kawalan ketat dalam pengeluaran, bahan dan komponen terbaik tidak termasuk kehadiran perkahwinan.

Tempat kerja berdasarkan bangunan log

Meja kopi tanpa berat yang diperbuat daripada kaca biasa

Adalah penting bahawa perabot sesuai dengan norma dan piawaian antarabangsa. Selepas membaca katalog produk, anda boleh memilih bentuk, reka bentuk dan saiz meja kopi kaca, berdasarkan keperluan anda. Perabot yang diperbuat daripada kaca akan membuat rumah anda menjadi moden dan unik, ia akan berjaya memasuki mana-mana bahagian dalam. Kaca adalah bahan mesra alam, selain itu mudah dijaga.

Kuarza dan kawat yang tidak bersalut sebagai sokongan luar biasa untuk meja

Ruang tamu yang terang dan eklektik dengan meja kopi dengan rak

Penyelesaian yang luar biasa: tona atas dan selusin kaki

Apabila membeli meja kaca, yakinlah bahawa tetamu akan menghargai rasa indah anda. Makan atau minum teh di meja sedemikian adalah keseronokan istimewa. Kaki Chromed memberikan jadual yang istimewa dan kecemerlangan. Gabungan kaca dan kayu yang luar biasa tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak pedulikan, kerana ia adalah kesucian dan kehangatan. Mana-mana model itu, meja dengan bahagian atas kaca akan menjadi sentuhan unik di pedalaman anda.

Jenis-jenis meja kopi dengan bahagian atas kaca: ciri-ciri pilihan dan operasi

Untuk membuat reka bentuk individu di dalam bilik, anda perlu mengambil kira semua nuansa. Untuk tahap yang lebih tinggi, ini merujuk kepada pilihan perabot, yang mana tidak ada "perkara kecil". Ciri khas estetika dan praktikal mempunyai meja kopi dengan bahagian atas kaca, yang akan menjadi "sorotan" sebenar di kawasan pedalaman.

Kelebihan meja dengan meja atas kaca

Di samping penampilan yang unik ketika memilih model tertentu, perlu mengambil kira kemungkinan sisi positif dan negatif. Mereka berkaitan dengan ciri-ciri bahan pembuatan.

Keuntungan utama adalah tiruan peningkatan jumlah ruang bilik, di mana sebuah meja kopi kaca dipasang. Foto-foto itu jelas menunjukkan bahawa ia harmoni sesuai dengan hampir mana-mana bahagian dalam sebuah apartmen atau rumah. Tetapi sebagai tambahan kepada faktor ini, kualiti operasi yang mempengaruhi ciri penampilan diambil kira.

Ini termasuk yang berikut:

 • Beberapa jenis kaca. Ia bukan sahaja telus. Untuk mewujudkan toning, teknologi sandblasting diterapkan, hasilnya permukaan menjadi kencang. Di samping itu, elemen warna dipasang.
 • Graviti spesifik yang tinggi. Meja kopi piawai yang diperbuat daripada kaca mempunyai jisim yang lebih besar daripada rekan kayunya. Ini memberi kesan positif kepada kestabilannya.
 • Keselamatan. Bahan ini dikelaskan sebagai rapuh. Untuk menyelesaikan masalah ini apabila mereka bentuk cadar tebal - dari 8 mm dan lebih. Pemasangan gelas marah tidak disyorkan, kerana ia akan pecah dari kesan titik. Tetapi dari segi keselamatan, ia adalah pilihan terbaik, kerana kepingan kecil tidak mempunyai tepi tajam.

Jika reka bentuk dilakukan pengiraan reka bentuk dan bahan pembuatan telah dipilih dengan betul - satu meja kopi yang indah dan boleh dipercayai akan diperolehi. Kaca menyumbang kepada penciptaan penampilan yang unik yang boleh digabungkan dengan harmoni dengan mana-mana jenis pedalaman.

Terdapat banyak pilihan reka bentuk dan kefungsian mungkin jenis perabot ini. Bagi pemilihan, penting untuk menentukan keutamaan awal - reka bentuk, gaya, kombinasi bahan pembuatan, sifat operasi tambahan.

Pertama sekali, anda perlu memberi perhatian kepada saiznya. Sekiranya meja kopi kaca bulat akan diletakkan berhampiran sofa - bahagian atas meja tidak sepatutnya berada di atas tahap yang kedua. Panjang keseluruhan struktur biasanya 2/3 dari panjang sofa. Pengecualian adalah mini-model.

Di samping itu, terdapat ciri-ciri yang membina dan luaran seperti:

 • Bentuk kiraan meja - Pusingan, bujur, persegi atau segi empat tepat. Dalam beberapa model reka bentuk, ia boleh menjadi segi tiga atau kompleks.
 • Kawasan countertop. Pilihan pusingan klasik biasanya direka untuk menampung majalah, surat khabar atau beberapa cawan teh. Dimensi tidak melebihi 40-50 cm Jika kawasan yang lebih besar diperlukan, anda harus memilih model dengan kaca tebal 10 mm atau lebih.
 • Kehadiran bahan pembuatan lain. Pipa aluminium yang dianalisa dengan diameter yang berbeza, papan partikel atau kayu digunakan sebagai asas. Meja kopi yang besar dalam bingkai kayu bukan sahaja reka bentuk yang boleh dipercayai dan selamat, tetapi juga mempunyai reka bentuk yang unik.
 • Kotak, niche tambahan. Ia direka untuk meningkatkan prestasi. Dengan bantuan mereka, anda boleh membuat pelbagai perkara dengan mudah - akhbar, majalah, dll.
 • Mobiliti. Untuk bergerak, anda perlu membeli meja kaca pada roda. Adalah penting bahawa semasa pergerakan mereka tidak merosakkan bahan lantai dekoratif.
 • Warna dan rupa permukaan kaca. Untuk menggunakan corak, teknologi sandblasting yang diterangkan di atas digunakan. Adalah disyorkan untuk memberi perhatian kepada warna bahan lain yang digunakan dalam reka bentuk. Model Wenge moden dengan kaca akan sesuai dengan perabot dengan warna dan tekstur yang sama. Setakat yang lebih besar ini merujuk kepada jenis klasik yang memberikan ruang.

Ini adalah bahagian utama ciri-ciri untuk memilih model dalaman yang optimum. Parameter utama adalah gabungan dengan perabot, fungsi dan keselamatan lain.

Dalam pelbagai pengeluar anda boleh mencari produk yang diperbuat daripada plexiglass. Walaupun kekuatan rendah bahan ini dan keupayaan untuk memberikan pelbagai bentuk, ia mempunyai satu kelemahan penting - kerentanan terhadap rupa calar. Untuk meminimumkan ini, permukaannya dilindungi oleh filem polimer. Tetapi semua kelebihan yang wujud dalam perabot kaca hilang.

Permukaan kaca tidak digunakan untuk digunakan sebagai alas meja. Oleh itu, mereka mesti menjalani langkah pra-rawatan untuk menyesuaikan diri dengan keadaan operasi khas. Pertama sekali, ia adalah pengisaran, kelebihan pemangkasan dan kualiti, yang mesti sekurang-kurangnya M0.

Jangan letakkan objek dengan tepi tajam di permukaan. Ini akan membawa kepada calar, yang hanya boleh dikeluarkan oleh pengisaran. Di rumah, sangat sukar untuk melakukan ini. Juga, elakkan beban berat di atas meja. Walaupun kekuatan mekanikalnya yang baik, kaca mempunyai hak retak di bawah pengaruh luaran faktor luaran.

Peraturan asas operasi:

 • Pembersihan bahan cemar. Untuk melaksanakan kerja ini, deterjen khas harus digunakan. Jangan gunakan bahan kasar dalam apa cara sekalipun. Ini akan membawa kepada kemunculan calar kecil, jumlah yang akan meningkat selepas setiap prosedur pembersihan.
 • Jika tiada roda dalam model tertentu, anda tidak boleh menggunakan jadual atas apabila bergerak. Reka bentuk itu dipasang pada bingkai logam atau kayu (asas kayu) yang tegar atau tegar.
 • Fikirkan tentang lokasi. Ia adalah perlu untuk mengurangkan kemungkinan kerosakan pada kaca apabila sekeping perabot jatuh. Di samping itu, jadual tidak harus mengganggu kebebasan pergerakan di sekeliling bilik.

Semasa pemasangan diri pembinaan, anda mesti terlebih dahulu membiasakan diri dengan arahan pengeluar. Apabila komponen ikatan, suhu bilik tidak boleh kurang daripada + 12 ° C dengan nilai kelembapan normal.

Pada masa ini, banyak syarikat perkilangan besar dan sederhana terlibat dalam pembuatan jenis perabot ini. Oleh itu, sukar untuk menyerlahkan jenama khusus yang menghasilkan meja kopi terbaik. Gambar dan harga akan membantu anda menentukan pilihan yang sesuai.

Pada peringkat pertama, cadangan dari kedai perabot khusus hendaklah dianalisis. Produk pengeluar Glassion, B-Trade, Golmden dan Mebelik adalah yang terbaik. Mereka memberi perhatian yang besar bukan hanya untuk penampilan, tetapi juga untuk kualiti semua komponen reka bentuk.

Di samping itu, perlu mempertimbangkan ketersediaan bahan pembuatan yang lain. Gabungan yang paling biasa ialah kayu kaca. Di tempat kedua terdapat pembinaan logam dengan komponen telus. Unsur polimer adalah yang paling biasa.

Apabila memilih, seseorang perlu memberi perhatian bukan sahaja kepada kualiti permukaan kaca, tetapi juga pematuhan kelengkapan dengan standard. Ini akan memastikan hayat perkhidmatan yang panjang dan mengurangkan kemungkinan kegagalan pramatang.

Video menunjukkan contoh bagaimana anda boleh membuat meja kopi dengan meja atas kaca dengan tangan anda sendiri:

Baca lebih lanjut mengenai topik:

Apa pendapat anda tentang topik ini Balas balasan

Permukaan yang luas untuk kasut dengan rak-rak

Untuk membuat kotak kasut untuk kasut di lorong, saya ditanya oleh rakan sekerja saya yang membeli sebuah apartmen dan, seperti.

Pemasangan sinki dapur akrilik

Hari ini saya akan memberitahu anda bagaimana untuk memasang sinki dapur akrilik. Kerang jenis ini.

Kabinet untuk saiz dan reka bentuk individu di ruang tamu

Saya membuat almari pakaian ini kepada isteri saya. Hakikatnya adalah dengan kelahiran anak kabinet dan dada laci seterusnya.

Kami membuat kabinet berayun dengan tangan kita sendiri

Bahan ini ditumpukan kepada pembuatan kabinet sederhana dengan tangan anda sendiri. Buat tempahan dengan segera.

Jenis panduan pintu gelangsar: pilihan pelekap

Reka bentuk pintu gelangsar pintu gelangsar meliputi pelbagai komponen dan bahagian, yang utama.

Jenis gelung perabot dan tujuannya: bagaimana memilih pilihan yang boleh dipercayai

Hari ini, pasaran untuk kelengkapan perabot berkualiti tinggi menawarkan pelbagai pembeli.

Jenis pengikat perabot: kategori dan versi khas

Kualiti perhimpunan perabot dan kebolehpercayaan operasinya sebahagian besarnya dipengaruhi oleh pengikat.

"MDF" atau "chipboard": bagaimana untuk membuat pilihan yang tepat?

Hari ini, pasaran bahan pembaikan dan pembinaan tidak begitu pendek. Lebih-lebih lagi, kadang-kadang dicadangkan.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

22 − 19 =