Meja kopi dari kayu dengan foto tangan sendiri

Meja kopi yang terbuat dari kayu sangat cantik - 70 gambar

Di banyak rumah, tradisi yang ditubuhkan adalah kewujudan meja kopi, perabot universal untuk mana-mana bahagian dalam, yang selama bertahun-tahun telah menjadi bahagian penting dalam pedalaman.

Meja kopi kayu - apa?

Sekeping perabot universal digunakan bukan sahaja untuk menyiarkan akhbar dan majalah. Ia mudah untuk meletakkan cawan dengan kopi atau teh. Ramai kanak-kanak seperti duduk di meja kecil untuk menggambar atau melipat teka-teki, mudah untuk meletakkan alat jauh dari TV, dan sebagainya. Daripada perkara di atas, kita dapat menyimpulkan bahawa sebidang perabot itu sememangnya perlu bagi kita!

Oleh itu, anda memutuskan untuk menghiasi bahagian dalam rumah anda dengan meja kopi. Saiz, bentuk, ketinggian dan bahan produk bergantung kepada fungsi apa yang akan dilakukannya. Fikirkan matlamat yang anda perlukan untuknya - ia hanya akan meletakkan beberapa perkara, ia akan berfungsi sebagai tempat untuk memainkan anak-anak anda, menentukan sama ada anda memerlukan model pegun atau mudah alih?

Di pasaran moden produk perabot, meja kopi diwakili oleh pelbagai model yang diperbuat daripada pelbagai bahan: kayu, kaca, plastik. Sebagai persembahan amalan, meja kopi kayu tetap popular dan permintaan di kalangan pembeli.

Bahan meja kopi dari pokok

Sebagai bahan untuk kegunaan meja kopi:

Produk siap dibalut dengan venir kayu pelbagai warna, penutup dari kandang atau lilin semulajadi.

Pembeli ditawarkan meja di mana meja atas terbuat dari kaca marah, nikel yang digilap atau kuningan tembaga. Hiasan dalaman klasik akan menjadi model dengan ukiran.

Kelebihan meja kopi diperbuat daripada kayu

 • Teknologi baru yang digunakan untuk memproses kayu telah menjadikannya bahan yang dimiliki praktikal, kebolehpercayaan, daya tahan, hayat perkhidmatan yang panjang.
 • Terima kasih kepada kebersihan ekologinya, keselamatan, keindahan alam semula jadi bahan, meja kopi kayu diperbuat daripada kayu mengekalkan kelebihan telapak di antara mereka "fellow9quot; dari bahan lain.
 • Selain keindahan semula jadi, kayu mempunyai sifat yang berguna, menyumbang untuk menjaga udara bersih di dalam bilik.
 • Hygroscopicity perabot kayu membolehkan anda membuat hak "cuaca di rumah".
 • Meja kopi, diperbuat daripada pelbagai jenis kayu, adalah sejagat, kerana mereka sesuai secara organik ke dalam mana-mana bahagian dalam bilik. Mereka akan menjadi komponen yang harmoni dalam gaya klasik, romantis, minimalis atau moden.
 • Pelbagai produk, dibentangkan di pasaran pengguna, membolehkan anda dengan mudah memilih pilihan yang betul untuk rumah tersebut.

Jenis-jenis meja kopi diperbuat daripada kayu

Meja kopi kayu boleh mempunyai pelbagai bentuk - dari klasik hingga paling mewah dan pelik.

Mereka boleh dibuat dalam bentuk bangku luar biasa, modul berfungsi dengan bahagian tambahan, di mana anda boleh menyimpan log, konsol, barangan kecil.

Peminat produk mewah boleh memilih meja dalam bentuk tunggung besar atau helikopter dari Zaman Batu. Model tradisional mempunyai countertop berbentuk bujur atau segi empat tepat. Asas meja boleh menjadi kaki, socle atau pedestal.

Bagi peminat perabot berfungsi, yang memakan sedikit ruang, namun membawa faedah maksimum, Meja kayu, dalam reka bentuknya termasuk laci, rak-bungkus, kastor, lipatan lipat, di mana kotak untuk menyimpan barang-barang.

Selalunya di atas meja kopi set telefon atau pasu bunga dipasang. Ia boleh diletakkan di sebelah sofa atau katil. Model yang dilengkapi dengan roda dengan mudah boleh dipindahkan ke tempat yang betul.

Meja kopi diperbuat daripada kayu di pedalaman

Anda boleh membeli meja kopi kayu di kedai, atau anda boleh membuat tempahan untuk projek individu. Pelbagai produk dan pelbagai harga yang berbeza membolehkan setiap pembeli membeli perabot itu yang akan memenuhi semua keperluan, tuntutan dan peluang kewangannya.

15 meja kopi yang unik yang boleh anda buat sendiri

Dapatkan salah satu artikel yang paling banyak baca sekali sehari. Sertai kami di Facebook dan VKontakte.

Anda boleh melakukan banyak perkara dengan tangan anda sendiri. Ia sukar dalam kebanyakan kes, hanya pada pandangan pertama. Penyiasatan baru ini mengumpul contoh-contoh meja kopi unik dan menakjubkan yang dibuat oleh tukang-tukang rakyat dengan tangan mereka sendiri.

Koper-kostan lama adalah penemuan sebenar bagi pereka dan individu yang tidak berfikiran standard. Dengan manipulasi mudah, beg pakaian menjadi perabot dan hiasan yang unik. Contohnya, anda boleh menghidupkan beg pakaian yang tidak perlu ke dalam meja kopi asal dengan hanya menanggalkan kaki kepadanya. Jadual sedemikian akan menambah daya tarikan, sebagai sebuah apartmen bujangan, dan ruang tamu keluarga, dihiasi dengan gaya klasik.

Daripada pergi ke kedai perabot dan membeli produk siap, tunjukkan kreativiti dan pergi ke bangunan selepas bar kayu dan kaki logam. Seterusnya, anda perlu menyertai papan bersama dan pasangkan papan-papan tersebut kepada mereka. Meja yang dibuat oleh tangan sendiri adalah perkara yang unik dan universal, kerana perabot kayu sesuai dengan sempurna ke dalam pedalaman apa pun.

Adakah anda mendapat bateri baru? Walau bagaimanapun, jangan tergesa-gesa untuk membuang radiator cast-besi lama. Beli sekeping kaca dan pasangkan bateri lama ke meja kopi asal, yang anda tidak nampak tepat di kedai atau rakan anda.

Tingkap lama di dalam bingkai adalah bahan yang indah untuk mencipta meja kopi yang menawan di ruang tamu. Skru ke kaki bingkai, dibalut dengan tali kasar, dan menghiasi meja dengan manik dan cangkerang.

Jadual rendah yang menakjubkan boleh dibuat dari kayu kecil. Mula-mula anda perlu mengumpul asas meja dari papan lapis, di sepanjang perimeter rasuk kayu terpaku, dan tengah penutup dengan penutup kayu lapis. Seterusnya, anda perlu memainkan spili kayu nipis di atas penutup papan lapis, supaya ia kelihatan seperti meja dibuat sepenuhnya dari kayu balak, mengurutkan kaki dan menutup dengan teliti segala keretakan.

Spili kayu yang besar adalah bahan yang luar biasa untuk mencipta meja yang indah dan asli yang akan menjadi kemuncak sebenar ruang tamu dan akan berlangsung selama bertahun-tahun. Membuat meja sedemikian mudah. Ia perlu untuk berhati-hati bekerja kayu dan mengikat dua gergaji bersama-sama, gam blok kaki lebar lebar di tengah dan membuka permukaan dengan varnis.

Palet kayu adalah bahan yang sangat baik untuk mencipta pelbagai perabot: sofa, katil, kerusi dan jadual kursus. Untuk bermula, anda perlu mendapatkan palet, berhati-hati membersihkannya dan cat dalam warna yang dikehendaki. Ia tetap tidak ada - untuk mengetatkan kaki dan meletakkan atas kaca di atas.

Sebuah gegelung kayu yang besar untuk wayar sudah menjadi meja kopi yang praktikal. Sudah tentu, ia tidak begitu mudah, tetapi jika anda bernasib baik, anda tahu apa yang perlu dilakukan dengannya.

Terdapat banyak idea untuk membuat perabot asli dari tayar kereta yang tidak perlu. Sebagai contoh, anda boleh membuat jadual tayar yang menarik, sepotong papan lapis, beberapa batang kayu dan tali kasar.

Satu belanjawan dan jadual yang sangat asli untuk ruang tamu moden, untuk penciptaan yang anda perlukan kaca persegi dan roda rendah jari.

Idea asal melupuskan buku-buku yang tidak perlu. Sudah tentu, kita tidak bercakap mengenai fiksyen dan karya-karya klasik, tetapi buku teks lama yang mengelilingi rak. Selain buku, sekeping kaca dan bingkai kecil diperlukan. Masukkan gelas ke dalam bingkai yang telah dicat dan pasangkan struktur selesai ke jawatan buku.

Meja dari dada lama adalah terperinci eksklusif yang akan menjadi tumpuan sebenar setiap bilik. Anda boleh mencari dada antik sebenar di pasar lambak atau pasar lambak atau membeli baru, hiasan dan kerja pada penampilannya.

13. Bakul kawat untuk dobi

Rak kawat pra berwarna untuk cucian boleh menjadi bingkai yang luar biasa untuk meja kopi.

Kadang-kadang, palung patah boleh melakukan kerja yang baik. Sebagai contoh, ia berguna untuk mencipta meja kopi. Sebagai tambahan kepada kapal logam yang berfungsi sebagai kaki, satu meja bulat yang terbuat dari papan partikel atau kayu juga diperlukan.

Bahan yang sangat baik untuk membuat meja baru boleh menjadi meja kopi lama. Anda hanya perlu melukis kaki anda dan menutup meja dengan kain warna yang dikehendaki.

Adakah anda suka artikel itu? Kemudian menyokong kami, tekan:

ABC pembaikan

Kami akan membina rumah itu secara bebas dari asas ke bumbung

Meja kopi dengan tangan saya sendiri. (120 foto)

Ini mengenai membuat meja kopi peribadi. Terlalu banyak jadual sampingan tidak berlaku. Mereka boleh ditempatkan di sebelah sofa untuk meletakkan pasu bunga atau cawan dengan teh, digunakan sebagai meja di tepi katil atau sebagai tempat untuk periuk dengan tanaman dalaman. Bagaimanapun, jadual kayu yang membosankan tidak dapat menghidupkan semula kawasan pedalaman yang membosankan. Saya mahu sesuatu yang bergaya dan tidak dijangka ...

Meja bergaya rak kayu dengan tangan anda sendiri

Para bangku ini boleh berfungsi sebagai meja kopi, tempat duduk tambahan atau tempat untuk menanam tanaman dalaman. Sekeping perabot yang sama akan sesuai dengan baik; praktikal di pedalaman!

meja kopi dengan gambar tangan saya sendiri

 • 3 papan 2.5 × 7.5 cm;
 • 1 papan 2.5 × 10 cm;
 • 8 papan 2.5x5 cm;
 • 4 mount untuk kaki;
 • 4 kaki konai 30-40 cm panjang (bergantung kepada ketinggian yang dikehendaki dari meja);
 • 8 skru dengan panjang 3.5 cm;
 • 32 skru mengetuk diri dengan kepala rata 3 cm panjang;
 • 16 penamat kuku dengan panjang 3.75 cm;
 • gam Gorilla;
 • dempul di atas kayu;
 • primer dan cat untuk permukaan kayu;
 • pasir 120 dan 220 butir.

 • hacksaw;
 • gerudi dan latihan;
 • Kreg kit untuk menggerudi lubang buta pada sudut;
 • 2 pendek dan 2 pengapit panjang;
 • rolet;
 • tukul;
 • mesin pengisar.

Langkah Pertama: Menggunakan hacksaw, potong hujung dua papan 2.5 × 7.5 cm pada sudut 45 darjah. Dari 2.5 × 5 cm bar, potong serpihan, panjang yang bersesuaian dengan panjang dalaman 2.5 x 7.5 cm kosong.

bagaimana membuat meja kopi dengan tangan anda sendiri. Foto

Langkah Dua: Tempatkan 2.5 x 5 cm bahan kerja di tengah, dan 2.5 × 7.5 cm di tepi. Pastikan hujung ruas dalaman sejajar.

Langkah Tiga: Ukur jarak di antara blok 2.5 × 7.5 cm paling luar dan potong dua kosong panjang ini dari papan 2.5 × 10 cm. Mereka akan menjadi pendukung bangku bagi bangku simpanan. Selamatkan mereka dengan mengacaukan skru ke setiap rel longitud.

Langkah Empat: Menggunakan konduktor Kreg Jig, gerakkan dua lubang saku pada setiap hujung bar sokongan. Lubang-lubang ini akan digunakan untuk menyambung dengan bar kelebihan 2.5 × 7.5 cm.

meja kopi yang luar biasa dengan tangan anda sendiri. Foto

Lima Langkah: Tempatkan 2.5x7.5 cm bahan kerja di sepanjang tepi struktur. Selepas memastikan bahawa hujung mereka berada pada tahap yang sama, membetulkannya dengan pengapit.

Langkah Enam: Melampirkan bar 2.5x7.5 cm yang terakhir ke bahagian bawah bangku dengan sekatan di 3.5 cm skru ke dalam lubang tersembunyi, yang anda buat lebih awal di hujung bar sokongan.

meja kopi diperbuat daripada kayu. Kelas induk

Langkah Tujuh: Ukur lebar asas fabrikasi untuk menentukan berapa lama ia diperlukan untuk memotong 2.5 x 7.5 cm bahan kerja untuk hujung bangku. Kami mengesyorkan agar anda menyerap dengan margin kecil sepanjang panjang, dan perlahan-lahan mengambil tambahan, sehingga anda mencapai cita-cita yang sesuai.

Langkah lapan: Keringkan hujung semua rak dengan air dan sapukan sedikit Lem Gorilla.

Langkah Kesembilan: Pasang papan hujung ke tempat yang dimaksudkan dan kencangkan seluruh struktur dengan tali pinggang supaya tidak reput sehingga gam kering. Untuk kebolehpercayaan, anda juga boleh menetapkan hujung beberapa kancing penamat.

Langkah Sepuluh: Pasir permukaan bangku dengan 120 grit kertas pasir untuk menghapuskan ketidak seimbangan pada sendi. Kesemua jurang dalam lipatan dan alur dari kuku topi (yang mesti semestinya ditenggelamkan dalam kayu) dipenuhi dengan dempul. Apabila dempul kering, kembali mengisar permukaan sekali lagi, kali ini dengan pasir 220 grit.

Langkah sebelas: Cat bangku. Kami menasihatkan anda untuk sekali lagi menggilap permukaan dengan menggunakan kertas pasir 400 grit dan air.

Langkah dua belas: Pada bar sisi sokongan yang lebih rendah, pasangkan plat pemasangan khusus untuk melampirkan kaki. Apabila membetulkannya, pastikan anda menggerudi lubang-lubang di tempat-tempat di mana skru mengetuk diri tidak lagi diposisikan. Jarak dari pengancing ke pinggir asas bangku hendaklah kira-kira 2.5 cm. Skru kaki ke dalam kurungan.

Meja kopi diperbuat daripada paip tembaga. Kelas induk

Bahan untuk membuat jadual seterusnya boleh, mungkin, dipanggil yang paling tidak dijangka. Kali ini kami memutuskan untuk memberitahu anda bagaimana membuat jadual ... tiub tembaga dengan tangan kami sendiri.

Bahan dan alat:

 • 1/2" paip tembaga (6 m);
 • pengapit untuk menetapkan 1/2" paip (4 pcs.);
 • 1/2" Caps caps (8 pcs.);
 • tembaga tee untuk 1/2" paip (14 pcs.);
 • papan atau plat kayu 30x28 cm (2 buah.);
 • gam epoksi atau kuku cecair;
 • pemotong paip.

Rajah berikut menunjukkan semua bahagian (paip (A-E) dan pelbagai elemen penghubung (F-H)) yang menunjukkan saiz dan kuantiti mereka. Apa yang perlu anda lakukan adalah mengambil pemotong paip dan duduk di hadapan TV, yang akan meringankan proses membosankan sedikit. Ia tidak sukar, hanya sedikit membosankan.

Apabila semua kosong siap, anda boleh mula memasang bahagian bawah meja. Bagaimana untuk melakukannya - ditunjukkan dalam gambar.

Dengan mengumpul tiang yang lebih rendah, anda boleh meneruskan ke bahagian atas. Satu-satunya bahagian yang tidak disenaraikan dalam senarai bahagian adalah empat keping panjang paip 2.5 cm, yang diletakkan di dalam tiang di bahagian atas tiang sudut. Tanpa penyisipan ini, anda tidak boleh memakai topi hiasan, kerana yang kedua mempunyai diameter yang sama dengan tee.

Sambungan yang boleh dipercayai dari tiub dengan satu sama lain akan memastikan gam, Tetapi kami menasihati memohon hanya selepas perhimpunan awal struktur, iaitu. selepas anda memastikan bahawa semua paip potong adalah panjang yang betul dan sesuai dengan satu sama lain.

Rak kayu, yang anda boleh pra-warna jika dikehendaki, dipasang dengan klip khas yang diletakkan di bawah setiap papan. Sekarang anda sudah bersedia untuk menghiasi rumah anda dengan meja buatan tangan yang baru!

Jadual simen ringan dengan tangan anda sendiri

Dibuat dari countertop konkrit dan unsur-unsur dalaman yang lain baru-baru ini menjadi lebih popular. Walau bagaimanapun, untuk semua daya tarikan mereka, mereka tidak kehilangan beberapa kelemahan. Pertama, menuangkan sejumlah besar konkrit kadang-kadang boleh menjadi usaha yang cukup mahal. Kedua, jika kita bercakap tentang jadual sisi kecil, satu lagi masalah serius yang dinyatakan - perabot itu terlalu berat. Di satu pihak, ada keinginan untuk mendapatkan yang baik, sebaliknya, saya ingin dapat memindahkan meja yang dibuat oleh diri sendiri tanpa bantuan penggerak profesional. Penyelesaian yang ditemui boleh dianggap pencahayaan.

Bahan dan alat:

 • plat penebat haba yang diperbuat daripada plastik buih dengan dimensi 120x240x2.5 cm;
 • pembungkusan simen HENRY 549 FeatherFinish;
 • satu belon pelekat aerosol 3M Super 77;
 • hacksaw;
 • kertas pasir dengan ukuran bijirin dari 36 hingga 120;
 • spatula dengan saiz yang berbeza;
 • cat;
 • pisau sejagat;
 • gon;
 • mesin pengisar;
 • pernafasan.

Langkah Pertama: Tandai dan potong buih buih. Dari sekeping 120x240 cm, anda boleh memotong 18 squares 40x40 cm. Dengan menyusunnya di atas satu sama lain, anda akan mendapat 40x40x45 cm parallelepiped.

meja plastik busa dengan tangan anda. Foto

Langkah Dua: Letakkan pecahan potong. Sesuai untuk ini adalah perisai aerosol 3M Super 77. Ini adalah yang terbaik untuk melakukan bahagian ini di luar rumah. Jangan lupa memakai sarung tangan dan baju dengan lengan panjang. Sapukan lapisan gam pada satu sisi alun pertama, kemudian buat yang sama dengan yang kedua. Tunggu

15 saat, kemudian sambungkan kotak itu, pastikan bahawa tepi mereka dilekatkan. Ulangi ini sehingga semua kotak kosong disatukan. Tunggu kira-kira 30 minit sebelum meneruskan ke langkah 3.

Langkah Tiga: Sekarang yang paling menarik ... memberikan garis garisan berpunca yang terhasil daripada jadual masa depan. Kami membuat keputusan untuk membuat meja dalam bentuk silinder. Anda boleh membuat sesuatu yang lebih asli, atau, sebaliknya, simpan blok asal dengan sudut lurus. Busa pemotongan adalah mudah dan menyeronokkan. Pada mulanya reka bentuk anda akan kelihatan kasar, sudut, tetapi jangan bimbang! Selepas jadual telah diberikan bentuk yang betul, masa penggilingan akan datang. Menggunakan gril pasir 36 grit akan membantu melancarkan sebarang penyelewengan dengan cepat. Apabila anda mendekati idealnya, secara beransur-ansur berpindah ke nazhdachke dengan saiz bijian yang lebih kecil. Jangan cuba untuk mencapai permukaan yang halus, pada tahap ini penting bagi anda untuk mencapai hanya memperoleh bentuk yang diperlukan.

Langkah Empat: Permukaan meja masa depan digilap, ia adalah masa untuk menyusunnya. Lapisan pertama, yang digunakan di atas seluruh bentuk berbuih, akan mengisi lompang dan tekstur busa. Anda hanya ada

20 minit, jadi bertindak cepat supaya anda mempunyai masa untuk melancarkan penyelewengan. Apabila buburan simen yang digunakan, anda boleh memohon lapisan seterusnya. Bilangan lapisan bergantung kepada bagaimana kelancaran dan kelancaran permukaan yang anda ingin ada pada akhir (biasanya memerlukan empat atau lima lapisan). Perlu diingat bahawa permukaan lapisan yang lebih halus akan menjadi kering sebelum ia menjadi kering, semakin sedikit ia perlu digali!

Lima Langkah: Selepas mengeringkan lapisan simen yang terakhir, anda boleh, jika dikehendaki, menggilap permukaannya. Kami ingin mencapai permukaan yang berkilat, sekurang-kurangnya di bahagian atas meja, jadi kami menggilapnya dengan menggunakan kertas pasir pelbagai butiran - dari 100 hingga 2000.

(Jadual yang dibuat dalam projek ini sangat kuat dan kuat, tetapi beratnya tidak lebih daripada satu kilogram.)

Bahan untuk jadual seterusnya kadang-kadang secara literal terletak di bawah kaki. Malah penduduk megacities, jika mereka mahu, dapat mencari tunggul yang sesuai.

meja yang diperbuat daripada balak. Foto

Bahan dan alat:

 • blok kayu;
 • cat akrilik putih;
 • mesin pengisar manual;
 • pahat;
 • tukul;
 • kuku upholsteri hiasan;
 • scotch molar.

Langkah pertama: Cari asas untuk jadual! Ia tidak sepatutnya menjadi tunggul busuk lama, tetapi kayu yang baru dicincang. Biarkan ia kering selama sekurang-kurangnya 6 bulan (tidak ada yang lebih buruk daripada menunggu, tetapi mesti dilakukan) sehingga kerak mula memisahkan dari batang.

Langkah kedua: Menggunakan pahat, pergerakan ke bawah dengan berhati-hati membersihkan log dari kulit. Jika tunggul itu sudah cukup kering, anda tidak perlu memaksakan terlalu banyak daya untuk ini.

Langkah Ketiga: Menggunakan pengisar dengan kertas pasir gred sederhana, pasir permukaan, mengeluarkan sisa kulit dan melicinkan sudut-sudut tajam. Jangan lupa untuk pasir permukaan tumpahan bawah dan atas. Lap kayu dengan kain lembap.

Langkah Empat: Ia adalah masa untuk cat. Kami menggunakan cat semigloss putih, yang termasuk buku asas (untuk liputan penuh yang diperlukan untuk memohon tiga lapisan). Anda boleh memilih jenis dan warna cat yang berlainan, memfokus sepenuhnya pada citarasa anda. Jangan lupa untuk pra-primer permukaan kayu. Pastikan anda ingat untuk memproses potongan bawah.

Lima Langkah: Sediakan kuku hiasan. Di sepanjang tepi atas permukaan sampingan blok log jalur pita cat, menandakan tempat di mana baris pertama kuku akan ditempatkan.

Langkah Enam: Menggunakan tukul, tukul baris pertama kuku hiasan. Seluruh "garis 9raquo; kuku jarak dari mereka ke pinggir atas adalah sama, gunakan sebagai rujukan satu jalur pita cat disisipkan oleh anda sebelumnya. Selepas baris pertama selesai, ulangi sama dengan baris kedua dan ketiga kuku (kami memerlukan hampir 150 carnation untuk tiga baris).

Kerja selesai. Anda boleh menggunakan perabot baru dan bangga membuat meja kopi yang menarik ini.

Meja kopi: lakukan sendiri

Ramai orang berminat dengan cara membuat meja kayu dengan tangan mereka sendiri untuk mendapatkan model dengan rupa asal. Pertimbangkan salah satu pilihan.

Untuk membuat meja kopi asal dengan tangan anda sendiri, anda perlu ambil bar dengan seksyen 5x10 cm. Ia dihiriskan menjadi sebahagian daripada panjang berikut: 130cm - 9pcs, 21cm - 12pcs, 34cm - 2pcs.

Bar yang disediakan diletakkan dalam tiga baris, meninggalkan tempat untuk memperbaiki kaki.

Dua baris atas dikeluarkan. Bar di baris ketiga sedikit bergeser untuk mendapatkan rupa yang menarik. Kemudian letakkan tempat-tempat untuk memasang bahagian melintang.

Lay bar tepi baris kedua dan tandakan tempat potongan. Kemudian potongan dibuat dengan gergaji bulat atau gergaji dengan pahat.

Bar pada barisan kedua ditetapkan dengan skru.

Lay baris ketiga, gerakkan bahagian-bahagian dan ubahnya.

Di bahagian atas meja, ruang kosong dibentuk di mana kaki.

Kayu diproses komposisi perlindungan, mengekalkan tekstur kayu.

Model asal meja kopi kayu dengan tangan anda sendiri

Pertama untuk membuat meja dengan tangan mereka sendiri bersedia papan: 6pcs - 22.5x45cm, 2pcs - 22.5x41cm, 8pcs - 20x4cm, 8pcs - 40x4cm.

Planks 20x4 dan 40x4 terpaku bersama berpasangan. Untuk memastikan mereka terpaku dengan tegas, mereka dilekatkan pengapit .

Walaupun kosong untuk kaki kering, kumpulkan laci bahagian yang tinggal. Mereka bergabung dengan gam pertunangan dan penyerap.

Kaki ke laci dilampirkan dengan skru rahsia. Bahagian bawah kaki adalah rentetan.

Tutup untuk meja yang diperbuat daripada kayu juga dibuat menggunakan papan 22,5 x 45cm. Mereka terpaku bersama, dan kemudian persegi yang dihasilkan dipotong menjadi dua segitiga.

Satu segitiga tetap dengan skru, dan pada yang kedua membaiki slats supaya ia boleh tanggal.

Semua bahagian dipoles dan dicat.

Meja kopi yang bergaya. Kelas induk

Mula membuat meja bergaya dengan tangan anda sendiri dari lembaran susun atur Chipboard ketebalan 16mm. Pada helaian menemui pusat persimpangan dua pepenjuru.

Kuku ditumbuk ke tengah, di mana tali nipis atau rentetan terikat.

Pensil dilampirkan pada akhir percuma. Ini membolehkan anda membuat bulatan.

Jika anda ingin membuat meja dengan tangan anda sendiri, bukan satu bulat, tetapi bentuk yang lebih menarik, maka bentuk lingkaran diubah dengan merancang selekoh.

Kerja keras dipotong jigsaw elektrik atau saber melihat.

Tepi diproses nazhdachka.

Kaki mengikat dengan skru. Sekiranya mereka cenderung, lereng harus berada di luar.

Permukaan meja bernoda dalam warna yang dikehendaki.

Meja kopi yang mudah

Untuk membuat meja kopi dengan tangan anda sendiri, ambil papan 40x15cm - 2pcs dan 50x19cm - 2pcs. Di samping itu, kaki dan plat untuk pemasangan diperlukan.

Pada salah satu papan lebih banyak diperbaiki plat untuk menetapkan kaki. Dari tepi harus kembali sedikit.

Bahagian dan bahagian atas meja dilampirkan dengan gam tanggam.

Dia mengering selama kira-kira setengah jam.

Jadual seterusnya penutup cat, varnis atau noda. Dalam hiasan tidak ada sekatan.

Jadual dengan log

Meja kopi buatan sendiri dengan penampilan ini akan menjadi hiasan kotej atau rumah negara. Mula bekerja dengan pemasangan bingkai tersebut. Untuk melakukan ini, ambil helai papan lapis dua sentimeter tebal. Daripada jumlah ini, asas dipotong dengan dimensi 60x80 cm. Basinya diikat dengan kotak 68cm panjang, lebar 45cm dan tinggi 40cm.

jadual log dengan tangan anda sendiri. Foto

Selepas ini, tiga puluh pusingan log panjang 45cm dan dua puluh empat gergaji bulat, ketebalannya ialah 3cm.

Balak yang dipanen dipasangkan di sekitar perimeter kotak. Bawah ke penetapan asas penggelek. Mereka ditetapkan, setelah menyimpang dari tepi dengan tiga sentimeter.

Sebagai tambahan kepada lem, ia tidak diperlukan untuk mengikat kayu balak untuk mengetuk skru sendiri dari bawah.

Kotak dipasang penutup papan lapis. Ia terpaku. Ruang di antara mereka dipenuhi dengan pengisi kayu, yang tidak mengecil ketika mengering. Sapukannya secara bertahap, supaya lapisan sebelumnya mempunyai masa untuk kering.

Selepas dempul telah kering, permukaannya mengisar. Untuk ini, mesin pengisar permukaan digunakan. Selepas itu, jadual log boleh digunakan.

Sekiranya menarik, bagaimana membuat meja kayu berpecah dengan tangan anda sendiri, maka anda harus membaca arahan.

Mulakan pengeluaran meja kopi dengan tangan mereka sendiri dengan pemilihan bahan yang sesuai.

Dipilih tertidur Kami memeriksa bahagian atau bahagian yang menarik yang anda ingin alih keluar.

Tidak perlu kasar, bahagian yang diproyeksikan dipotong. Dari sebelah mana meja atas akan, permukaannya tahap.

Untuk kegunaan kerja kujang, yang bergerak pada sudut empat puluh lima darjah.

Kedua-dua belah juga perlu disamakan.

Semua permukaan digilap, menggunakan semua granulariti berkurangan.

Glossy lakuer dicampur dengan resin dalam bahagian yang sama.

Komposisi yang dihasilkan digunakan pada kayu dengan lapisan tebal. Ia akan kering untuk masa yang lama. Sekiranya terdapat celah dalam proses pengeringan, maka ia mesti diisi.

Bahagian bawah bersih. Sekiranya terdapat lompang di dalam pokok, mereka dipenuhi dengan resin secara beransur-ansur sehingga lubang penuh.

Sekiranya terdapat gelembung udara dalam resin kering, permukaannya dipanaskan dengan senapang panas atau pembakar.

Sapukan lapisan kedua resin dan sekali lagi biarkan kering selama dua hari. Keseluruhan permukaan countertop mestilah berkilat.

Pada pegangan kapak bahagian dipotong pada sudut 22 darjah. Permukaan digilap dan dicat dalam warna yang dikehendaki.

Tandakan tempat untuk kaki dan membuat lubang.

Pelekat dituangkan ke lubang dan kaki dipasang. Untuk setiap melampirkan lapisan khas.

Meja kopi putih

Buat meja kopi sedemikian dengan tangan anda sendiri papan lapis dan kaca. Pertama, sediakan lukisan dan tentukan dimensi. Kemudian teruskan terus ke pembuatan.

meja kopi dengan tangan anda sendiri. Lukisan

Sebagai papan lapis atas meja laci dengan sekatan, ditutup dengan kaca di atas. Untuk itu kaki segitiga dilampirkan.

Laci boleh membuat pintu untuk akses kepada apa yang ada di dalamnya, atau menaikkan kaca.

Kaki untuk meja dengan tangan mereka sendiri adalah lebih baik untuk dipotong daripada papan lapis cukup tebal. Perlu diingatkan bahawa kaki ganda dibuat lebih mudah, semakin besar jumlah kaki tunggal.

Apabila semua bahagian siap, mereka berkumpul bersama-sama dan diikat bersama. Jadual dicat atau dipernis.

Jadual palet dengan tangan anda sendiri

Sekiranya anda tahu bagaimana membuat jadual palet dengan tangan anda sendiri, maka anda boleh mendapatkan versi perabot yang menarik untuk rumah itu. Palet mestilah terlebih dahulu disandarkan, dihiris dan direbus.

meja palet. Arahan

Jadual disediakan dari bahan yang disediakan. Untuk melakukan ini, tetapkan kaki atau roda. Sebagai penutup meja boleh digunakan secara langsung palet atau dikumpulkan dari papan berasingan permukaan.

Selepas semua butiran disambung, struktur mesti dicat atau dipernis. Selepas itu, meja dari palet sudah siap.

Varian kedua meja dari palet

Untuk membuat meja sedemikian dengan tangan anda sendiri, anda memerlukan satu atau dua palet. Awalnya perlu membuat lakaran produk masa depan dengan mengambil kira semua saiz.

Jadual ini akan mempunyai rak di bawah perkara-perkara kecil di bawah jadual atas. Struktur itu dipasang dari bahagian-bahagian yang disediakan.

Permukaan dicat dengan cat hitam, tetapi ini bukan satu-satunya pilihan yang mungkin. Terdapat banyak kemungkinan menghias yang lain.

Pilihan cara membuat jadual keluar paip tembaga dengan tangan mereka sendiri, boleh menjadi menarik bagi banyak pengrajin.

Paip pertama ditandakan dan dipotong. Kemudian mereka dihiris pelekat epoksi dan kumpulkan pangkalan untuk jadual.

Asas ini digunakan pada papan dan titik pengikat diikatkan. Di tempat-tempat ini ia perlu lubang dengan garis pusat paip.

Empat lubang dibor, tetapi tidak melalui.

Papan dirembremkan poliuretana dan perlindungan noda.

Dari paip mengumpul baki rangka.

Kaki dan penutup asas cat dalam warna kiraan meja.

Dari sekeping kain lakukan poket, yang tergantung pada bahagian-bahagian melintang kaki.

Semua bahagian dipasang bersama-sama, menambah pelekat epoksi untuk kebolehpercayaan.

Jadual dalam gaya laut dengan tangan mereka sendiri

Jadual sedemikian dari yang lama bingkai tingkap kelihatan sangat romantis. Bingkai dibersihkan dari habuk. Jika perlu, gantikan kaca.

Permukaan kayu bernoda cat akrilik putih. Lapisan cat selepas pengeringan diperlakukan dengan kertas pasir untuk membuat kayu. Variasi juga boleh dilakukan dalam julat biru dan putih.

Untuk membuat kaki, ambil tangkai dan gergajian kepada kepingan 34 cm Selepas itu, ia dirawat dengan sarang, untuk menghapus kekasaran.

Kemudian melihat keratan perisai perabot untuk pangkal kaki. Mereka juga disingkirkan penyelewengan.

Kosong dibor di empat tempat. Seterusnya, setiap kaki dipasang pada pangkal, dan asas dengan kaki ke bingkai. Semua ini dilakukan dengan skru.

Kaki ditutup dengan tali kasar.

Untuk ditapis dan rendah lemak kaca memakai cenderahati laut dan makanan laut. Dari atas mereka harus ditutup dengan kaca, yang dipotong di bengkel mengikut saiz bingkai.

Pada satu hujung tali membuat gelung. Tali dilekat sepanjang perimeter bingkai, meninggalkan gelung bebas. Apabila hujung kedua datang, maka ikat simpul laut yang menarik.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

91 − = 87