Honeysuckle cap

Ensiklopedia Hortikultur, Florikultur dan Reka Bentuk Landskap

Keluarga Capryfish (Caprifoliaceae)

Central dan Western China

semak kecil merayap

bertolak ansur dengan potongan rambut

keseronokan musim sejuk hingga -23 darjah, musim sejuk yang teruk boleh membekukan, tetapi pulih

memerlukan perlindungan untuk musim sejuk

cawangan membentang, kadang-kadang menyentuh, tegar, tidak bengkok

kecil, dengan beberapa skala luar

bertentangan dari berbentuk telur hingga berbentuk pisau pembedah, 5-20 mm panjang dan lebar 4-15 mm, tumpul pada puncak, dengan asas berbentuk baji, berkilat di atas, glabrous, sedikit pubescent di bawah urat tengah

Hijau gelap, di bawah - hijau pucat

Corolla 8 mm panjang

bunga dipasangkan, berbentuk tiub berbentuk corong, bunga berasingan berbentuk tiub, pada daun tangkai panjang kira-kira 5 mm, wangi

Globular, ungu-ungu atau merah

  • memerlukan tempat yang hangat dan selamat;
  • tumbuh dengan baik di mahkota pokok;
  • sesuai untuk budaya tertutup

© 2012 Semua hak terpelihara. Apabila menggunakan bahan tapak, pautan ke laman web diperlukan.

Honeysuckle cap

Honeysuckle cap (lat.  Lonicera pileata ) - semak, spesies genus Honeysuckle ( Lonicera ) Hypostasis keluarga ( Caprifoliaceae ).

Ekologi dan habitat [| ]

Loji tumbuhan perlahan, boleh bertolak ansur dengan teduhan.

Secara semula jadi, kegelisahan yang jarang berlaku adalah perkara biasa di pergunungan China tengah dan barat.

  • Banjir selebar hijau atau separuh malar hijau sehingga 1.3 m tinggi. Buah pinggang kecil. Cawangan merebak, kadang-kadang tersekat.
  • Daun 0,5-2 cm panjang dan 0,2-1,5 cm lebar, bujur atau berbentuk pisau pembedah, dengan asas tirus, tumpul Akhirnya, bahagian hijau gelap, glabrous, berkilat, pucat bahagian bawah hijau lemah sedang tenggelam di urat, sedikit ciliate. Cabang pendek.
  • Bunga harum, dipasangkan, terletak di pedang panjang tegak kira-kira 0.5 cm panjang. Venchikdvuguby, tiub berbentuk warna corong putih, kadang-kadang dengan warna merah, kira-kira 0.8 cm panjang, tenggelam zhelezchato luar atau hampir telanjang. Stamen dan lajur pistil adalah pubescent, lebih lama daripada corolla. Ovari percuma. Bracts adalah subulate, hampir selagi ovari.
  • Buah-buahan - berry globular, merah atau ungu-ungu, lut.
  • Blooms pada bulan Mei-Jun. Buah pada bulan Oktober.
  • Selalunya digunakan sebagai tumbuhan hiasan kerana dedaunan dan buah yang cantik.

Lihat Honeysuckle cap memasuki genus Honeysuckle ( Lonicera ) Hypostasis keluarga ( Caprifoliaceae ) perintah Vorshankotsvetnye ( Dipsacales ).

SakuraSad

Honeysuckle cap (LONICERA PILEATA)

Honeysuckle cap (LONICERA PILEATA)

Borang: Tumbuhan Evergreen atau semi-malar hijau sehingga ketinggian 0.8-1 m, sering dengan pertumbuhan mendatar dan cawangan.

Krona penyebaran luas atau penyebaran, padat bercabang, membentuk tebal yang tersebar, tidak sekata, tebal sehingga 1.5-2 m. Di kawasan yang mempunyai musim sejuk, mahkota terbentuk dalam bentuk permaidani rendah di tingkat salji, biasanya tidak melebihi 30-40 cm. Pucuk muda berkilat, dengan warna ungu.

Daun 1.2-3 cm panjang, dua kali berturut-turut, ovate untuk bujur-berbentuk pisau pembedah dan berbentuk pisau pembedah, berkata, dengan asas tirus, keras, hijau gelap, berkilat, hampir terdedah atau kasar.

Bunga wangi, sessile atau pada pedicels yang sangat pendek, terletak berpasangan di axils daun. Calyx ini membentuk sejenis kerah yang meliputi tepi pinggang yang dibentuk oleh bracts. Corolla 0.6-0.8 cm panjang, hampir actinomorphic, berbentuk corong tubular, putih kekuningan, pubescent. Bendungan corolla hingga diameter 1 cm, dengan 5 bujur bujur hampir sama. Berai kira-kira 0.5 cm diameter, globose, bersatu, amethyst atau ungu-ungu, berkilat, telus. Blooms pada bulan Mei. Tidak selesa. ss

Cuaca sejuk sehingga minus 25 ° C. Disyorkan untuk digunakan dalam zon tengah sebagai penutup bumi di sempadan dan di sepanjang pinggir rumput dengan cawangan perlindungan merapikan, di zon selatan - untuk lindung nilai dan patung hidup

LLC ARES Trans menjalankan penghantaran dan pelepasan kastam tumbuhan dari Belgium, Poland, Belanda dan Republik Czech. Pejabat kami terletak di semua kiriman kastam di Kiev (Palladin Avenue, 44, of .222 dan Novorypogovskaya, 64). Kos perkhidmatan pelepasan kastam untuk kontrak kami ialah 10% daripada invois.

Pada musim gugur kami membawa tumbuhan dari Belgium untuk Demeter dan Osokor dan dari Poland untuk Demeter dan Green Sweet (Bucha).

Pembekalan tumbuhan terdekat akan berlaku dari Republik Czech pada awal bulan Mac. Tanya harga borong dan runcit.

Pada musim bunga kami merancang untuk mengulangi bekalan dari Belgium dan Poland

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

74 − = 66