Cecair untuk rokok

Bendalir untuk rokok elektronik: firma yang lebih baik, semakan, pengeluar dan ulasan. Penilaian cecair untuk rokok elektronik

Baru-baru ini, rokok elektronik telah menjadi popular. Ini adalah cara terbaik untuk menyingkirkan ketagihan - merokok. Apakah cecair berkualiti terbaik untuk rokok elektronik? Syarikat manakah yang lebih baik? Bagaimana untuk membuat pilihan yang tepat? Kami akan menganalisis bukan sahaja cara memilih cecair, tetapi juga jenisnya, pengiraan benteng, pelbagai wangian dan banyak fakta menarik.

Maklumat am mengenai cecair untuk rokok elektronik. Komposisi

Pengisi untuk rokok elektronik dijual dalam saiz flacon khusus dari sepuluh hingga tiga puluh mililiter. Ia mempunyai pelbagai citarasa: nikotin (dengan bau produk tembakau yang terkenal), tonik (rasa minuman dan produk gula-gula) dan buah dan beri. Keperluan penyimpanan yang disyorkan untuk cecair adalah kesejukan dan kekurangan cahaya matahari langsung. Biasanya, selepas membuka botol, kandungannya menjadi mendung. Ini disebabkan oleh masuk udara di dalam dan dianggap optimum.

Pada asasnya, semua cecair untuk rokok elektronik mempunyai komposisi yang sama, tanpa mengira dasar firma dan penetapan harga. Selalunya, produk terdiri daripada lima bahan:

 • Air. Mengenai kualiti elemen ini, tidak perlu dikatakan dengan teliti, kerana dia yang mengisi tubuh kita lebih daripada separuh. Rata-rata, kandungan air rokok mengandungi sehingga 12%.
 • Propylene glycol adalah campuran likat dengan kekurangan warna, dengan aroma yang lemah dan rasa manis. Sebagai tambahan kepada cecair untuk rokok elektronik, propylene glycol digunakan dengan cepat dalam perubatan (untuk tujuan dekontaminasi, terdapat dalam pembuatan persediaan farmaseutikal yang diambil secara lisan, dan juga dalam varian pengganti plasma darah). Ia dianggap sebagai makanan tambahan yang boleh diterima (T1520), kerana ia tidak mengandungi racun sepenuhnya. Propylene glycol telah berulang kali dikaji di makmal. Para saintis telah cuba untuk mengetahui bagaimana bahan itu mempengaruhi seseorang. Ia telah mengesahkan bahawa elemen ini sama sekali tidak mempunyai kesan negatif terhadap tubuh, selain daripada sikap tidak bertoleransi individu.
 • Glycerin digunakan lebih kerap sebagai makanan tambahan (E422). Tidak membenarkan ujian itu, yang merupakan sebahagian daripada, untuk bersama semasa memasak. Glycerin tidak berbahaya kepada tubuh dalam jumlah yang sederhana.
 • Aromatizer. Untuk menghasilkan cecair untuk rokok elektronik di Joyetech, Dekang, Hangsen dan lain-lain lagi, hanya perasa makanan yang dibenarkan dari asal semula jadi atau sama sekali sama dengannya.
 • Nikotin. Ia tidak selalu terkandung dalam cecair untuk rokok elektronik, kerana terdapat juga varian bukan nikotin. Sudah tentu, kami tidak akan memberi jaminan bahawa elemen ini benar-benar selamat, tetapi peratusan nikotin di stesen minyak adalah kecil. Kandungannya dalam cecair untuk rokok elektronik lima kali kurang daripada produk tembakau konvensional.

Ramai orang membeli rokok elektronik untuk berhenti merokok. Kadang-kadang sukar untuk memutuskan apa yang rasa berhenti, tetapi semua orang tahu bagaimana memilih kekuatan cecair untuk rokok elektronik? Kami pasti tidak. Mari kita bincangkan perkara ini secara terperinci.

Pertama sekali, apabila memilih, anda perlu memberi perhatian kepada peratusan kandungan nikotin. Untuk mengetahui tahap mana yang sesuai dengan anda, anda perlu meningkatkan kekuatan yang ditunjukkan pada pembungkusan produk tembakau anda sebanyak dua puluh kali. Contohnya, jika rokok menunjukkan nikotin 0.7 mg, maka kadar yang sesuai untuk anda ialah 14 mg / ml. Anda dengan selamat boleh memilih mengisi bahan bakar dengan kandungan nikotin tersebut atau dekat dengannya. Untuk mengira jumlah pengisi yang anda perlukan, ingat: 1.5 ml ialah 20-25 batang rokok.

Ia cukup sukar untuk memilih cecair untuk rokok elektronik. Petua yang diterangkan dalam artikel ini akan membantu anda dalam perkara ini.

Tidak dinafikan, semua orang mahu membeli produk yang berkualiti dan sesuai. Cecair terbaik untuk mengisi semula rokok elektronik adalah yang paling disukainya. Terlepas dari harga, seperti yang kita ketahui sebelum ini, produk tersebut mempunyai komposisi hampir sama. Lebih-lebih lagi, kesan ke atas badan manusia semua pengisi untuk rokok elektronik juga berkumpul. Terdapat firma terkenal yang menghasilkannya. Dalam barangan pengilang yang popular, terdapat nisbah harga yang sangat baik, tetapi kami akan membincangkannya kemudian.

Tidak dinafikan, untuk memahami cara memilih cecair untuk rokok elektronik, tidak cukup untuk mengetahui hanya tentang kandungan mereka. Aroma juga memainkan peranan penting. Pertama sekali anda perlu mempertimbangkan keutamaan peribadi. Jika anda mempunyai tindak balas alergi terhadap bau tertentu, maka, memilih selera ini tidak berbaloi.

Selalunya pengisian rokok elektronik dibahagikan kepada tiga kategori rasa - buah, kopi dan nikotin. Seringkali, pengeluar untuk mempromosikan barangan mereka, membuat "koktel" sendiri di mana mereka menggabungkan dua, dan kadang-kadang tiga wewangian atau melepaskan yang benar-benar baru. Pelbagai rasa sangat besar. Agar tidak salah, lebih baik dipandu oleh keutamaan anda. Sekarang anda tahu bagaimana memilih cecair untuk rokok elektronik, yang anda suka.

Cecair berkualiti untuk rokok elektronik. Syarikat manakah yang lebih baik?

Walaupun komposisi yang sama, terdapat satu perbezaan penting - kualiti bahan mentah. Jika anda membandingkan cecair untuk rokok, perlu diingat bahawa semakin popular syarikat, semakin banyak peluang untuk memeriksa bahan mentah di semua peringkat pembuatan. Di samping itu, syarikat terkemuka sering menggunakan penyelidikan bebas membuktikan komposisi yang berkualiti dan selamat.

Populariti pengeluar dan kosnya bukan jaminan kualiti bahan mentah. Baru-baru ini, sejumlah besar pemalsuan telah muncul. Sebahagian daripada mereka mengandungi butanedione, yang berbahaya bagi tubuh. Komposisi tidak selalu membawa maklumat yang benar. Sesetengah pengeluar sengaja tidak memasukkan bahan berbahaya. Cecair teratas yang sering ditemui untuk rokok elektronik adalah penilaian bersyarat. Apabila memilih fokus yang lebih baik pada komposisi, maklum balas daripada pengguna lain dan, pertama sekali, atas keutamaan mereka.

Seperti yang kita katakan sebelum ini, penarafan cecair untuk rokok elektronik hanya maklumat bersyarat. Sekiranya anda membeli produk sedemikian dan tidak biasa dengan pelbagai citarasa, maklumat ini berguna kepada anda. Kami mengumpul TOP-5 produk yang paling popular, yang menghalang sejumlah besar orang. Dengan maklumat ini, anda boleh memilih cecair untuk rokok elektronik dengan mudah. Syarikat mana yang lebih baik, dan apakah kualiti bahan mentahnya, anda boleh dengan mudah menentukan dengan bantuan penarafan kami.

Tempat pertama dalam penilaian kami diambil oleh Tembakau. Produk-produk syarikat ini telah memperoleh keyakinan ramai perokok kerana nilai yang baik dan kualiti yang sempurna. Pengilang ini telah lama memperoleh pengalaman cemerlang dalam pengeluaran rokok elektronik dan komponennya.

Apa ulasan yang dikatakan? Untuk cecair untuk rokok elektronik dari Tembakau mengadu sangat sedikit pembeli. Ramai yang percaya bahawa produk syarikat dicirikan oleh rasa sempurna dan sifat aromatik.

Kebaikan dan keburukan produk dari Joyetech

Tempat kedua di TOP-5 kami diisi dengan cecair untuk mengisi bahan api dari firma Joyetech. Ia adalah salah satu pengeluar terbesar produk elektronik dan komponennya. Adalah dipercayai bahawa syarikat ini mempunyai pilihan yang paling pelbagai rasa dan perisa cecair, iaitu lebih daripada 40.

Kami membentangkan perhatian anda terhadap kajian firma cecair untuk rokok elektronik Joyetech. Produk sedemikian mempunyai kedua-dua pihak yang positif dan negatif. Konsistensi cecair cukup tebal. Akibatnya, beberapa penyejat boleh terbakar. Kelemahan cecair untuk rokok elektronik dari pengeluar ini adalah hakikat bahawa produk asing ini. Harganya bergantung kepada dolar. Walau bagaimanapun, kualiti cecair berada pada ketinggian.

Tempat ketiga diduduki oleh VARDEX. Ini adalah syarikat Rusia yang menghasilkan perisa yang sangat eksklusif, seperti madu kapur, lemon sherbet dan banyak lagi citarasa yang luar biasa. Cecair ini, seperti yang terdahulu, mempunyai kelikatan yang tinggi, yang menjejaskan e-rokok itu sendiri. Secara purata, harganya adalah 15 rubel setiap mililiter.

Tempat keempat dalam penarafan kami diduduki oleh cecair dari ROKOK REDOKER. Ia adalah sebuah syarikat Rusia yang terkenal dengan produknya dan kualiti yang sempurna. Pembeli ambil perhatian bahawa pengisi tersebut adalah bahan tambahan yang lazat. Gembira dan harganya berkadar dengan kualiti tinggi. Satu-satunya nuansa dalam cecair untuk rokok elektronik dari ROK CINTA adalah bahawa penyejat dengan cepat menjadi tercemar dari mereka.

Tempat kelima terletak cecair untuk rokok elektronik dari FLAVOURART syarikat. Ia adalah sebuah syarikat Itali yang mempunyai banyak pilihan. Walau bagaimanapun, pembeli percaya bahawa rasa rokok tidak seperti tembakau. Pilihan terbaik sebelum membeli produk sedemikian akan menjadi percubaannya.

Setelah menyemak penilaian kami, anda boleh memilih cecair untuk rokok elektronik dengan mudah. Syarikat mana yang lebih baik, anda boleh lihat dengan top-5 kami.

Rasa cecair yang luar biasa untuk rokok elektronik

Kami telah membongkar bahawa semua perisa dibahagikan kepada tiga kategori. Setiap daripada mereka menarik dengan cara tersendiri. Adakah anda tahu apa perisa yang luar biasa wujud hari ini?

Dalam mengejar populariti, banyak syarikat telah mula mencipta citarasa yang sekurang-kurangnya mengejutkan. Sangat, terdapat cecair untuk rokok elektronik dengan rasa kerepek, coca-cola, espresso, keju, sos tomato, gula-gula dan juga kek hari jadi dan pai labu.

Sekiranya anda terlepas minuman musim panas dan menyegarkan, anda boleh dengan mudah membeli cecair dengan wangian mojito dan pinacolada. Selain koktel, anda juga boleh mencuba mengisi minyak dengan rasa wain dan champagne. Sekiranya anda menonton makanan anda dan hadkan diri anda manis, maka rasa ais krim, kek keju dan makanan lain akan sesuai dengan anda. Malah perokok yang paling cerewet boleh mencari cecair untuk rokok elektronik untuk citarasa anda.

Sejarah penciptaan rokok elektronik

Setiap daripada kita tahu apa rokok elektronik. Adakah semua orang tahu siapa yang menciptanya pada tahun mana? Hebatnya, rokok elektronik direka oleh seorang ahli farmasi Cina 16 tahun lalu. Dia sakit dengan kanser paru-paru, tetapi dia tidak dapat melepaskan ketagihan dan dengan itu datang dengan alternatif.

Yang pertama yang dikeluarkan barang elektronik baru adalah agak mahal, namun, mereka dijual dengan serta-merta.

Sisi Positif Rokok Elektronik

Rokok elektronik sejak 10 tahun yang lalu telah diubahsuai secara berterusan. Pengilang menuntut bahawa asap mereka tidak menjejaskan perokok dan alam sekitar. Tidak dinafikan, perkara positif adalah bahawa perkara-perkara perokok sama sekali tidak tepu dengan bau rokok elektronik. Dengan cara ini, tidak seperti biasa, rokok seperti itu dibenarkan di tempat awam.

Apa pun kualiti positif rokok elektronik tidak dimiliki, mereka juga mempunyai kontraindikasi. Mereka tidak disyorkan untuk wanita hamil dan menyusu, kanak-kanak, orang yang mempunyai penyakit kardiovaskular dan reaksi alergi.

Ia cukup sukar untuk memilih cecair yang sesuai untuk rokok elektronik. Firma yang lebih baik - kami dapati dalam artikel kami. Jadi, mari kita saksikan. Jika anda hanya berfikir tentang membeli rokok elektronik, maka pastikan anda membaca kontraindikasi individu dan kelebihan pemerolehan masa depan. Jika anda telah membuat pembelian dan tidak tahu bagaimana memilih cecair untuk itu, maka mula-mula memilih kubu yang sesuai dan memutuskan rasa yang dikehendaki.

Penarafan cecair kami untuk rokok elektronik akan membantu anda untuk memilih bahan api yang paling berkualiti tinggi. Berhati-hati mengkaji komposisi cecair.

Rokok elektronik - ini adalah alternatif yang sangat baik untuk perokok yang mempunyai pengalaman. Sekiranya anda ingin menyingkirkan ketagihan itu, maka alat elektronik dengan pelbagai keping, rasa dan kadang-kadang rasa dan perisa yang luar biasa pasti akan membantu anda.

Semak cecair untuk rokok elektronik: mana yang akan anda pilih?

Rokok elektronik sangat popular hari ini. Ini disebabkan terutamanya oleh penjagaan kesihatan dan undang-undang anti tembakau yang ketat. Perbezaan utama antara peranti elektronik dan produk tembakau ialah ketiadaan proses pembakaran. Atas sebab ini, bersama-sama dengan stim, tiada tar berbahaya yang masuk ke dalam badan, karsinogen membahayakan tubuh.

Pelbagai model rokok elektronik, kadang-kadang mengelirukan perokok yang memutuskan untuk meninggalkan produk tembakau konvensional. Tetapi, apabila, peranti yang sesuai dijumpai, persoalan timbul tentang pengisian bahan bakar. Apakah jenis cecair untuk rokok elektronik untuk dipilih daripada pelbagai perisa dan jenama?

Bahan utama adalah sama untuk semua cecair, tanpa mengira pengeluar.

 • propylene glycol;
 • gliserol;
 • air sulingan;
 • nikotin sintetik;
 • perasa.

Propylene glycol (PG) - cecair yang tidak berwarna, cerah sedikit dengan rasa manis, mudah larut dalam air. Digunakan untuk menenangkan rasa. Atas dasar PG semua citarasa citarasa masakan dibuat.

Glycerol (VG) - Cecair tidak berwarna berminyak, yang digunakan untuk ketumpatan wap. Ia menjadi seperti asap rokok.

Air sulingan mencairkan campuran PG dan VG, memberikan cecair yang diperlukan, menstabilkan penyejatan.

Nikotin sintetik digunakan untuk memberi kubu. Dalam pelbagai jenis nikotin cecair terdapat dalam jumlah yang berbeza (dari 0 ke atas)

Aroma - eter ini, memberikan ciri-ciri rasa cair.

Semua bahan dibersihkan ke tahap tertinggi, digunakan dengan berkesan dalam pelbagai bidang: farmakologi, memasak, kosmetologi.

Mana-mana cecair berkualiti untuk rokok elektronik mempunyai asas yang terdiri daripada gliserol dan propylene glycol.

Nisbah standard komponen ini ialah:

Air, rasa dan nikotin cair (tidak selalu digunakan) menduduki hanya 10% daripada komposisi asas. Asas tradisional mempunyai petunjuk purata: pengewapan sederhana, tekak sederhana dan rasa ringan.

Sebagai tambahan kepada asas tradisional, terdapat nisbah non-standard propilena glikol untuk gliserin. Meningkatkan dos komponen untuk mencapai kesan tertentu, atau dengan alahan kepada salah satu bahan. Peningkatan kandungan propilena glikol memberikan asap yang sederhana, tetapi pukulan kuat ke tekak. Gliserin, sebaliknya, meningkatkan jumlah wap tebal, tetapi kekuatannya adalah minimum.

Kekuatan rokok elektronik dilekatkan pada nikotin sintetik yang terdapat dalam cecair untuk mengisi semula. Pilihan pengisian individu bergantung pada kekuatan dan keinginan pilihan.

Semak cecair untuk rokok elektronik dengan kekuatan:

 • Pengisian tanpa nikotin (0mg / ml) sesuai untuk berhenti merokok dan mempunyai kebergantungan psikologi terhadap proses merokok;
 • Pengisian bahan api yang sangat mudah (6mg / ml) sesuai untuk berhenti merokok, dan juga bagi mereka yang tidak mempunyai keperluan untuk nikotin (merokok untuk keseronokan "untuk syarikat");
 • Cahaya (11-12mg / ml) untuk rokok perokok super ringan;
 • Cecair yang kuat (16-18mg / ml) sesuai untuk peminat cahaya atau rokok biasa;
 • Super kuat (24mg / ml) untuk pencinta rokok yang kuat, bergantung kepada nikotin.

Benteng yang diperlukan dapat ditentukan dengan cara yang mudah: jumlah kandungan nikotin pada rokok biasa didarabkan dengan 30, nilai terakhir adalah kubu yang diperlukan.

Rasa benteng tambahan juga dipengaruhi oleh peranti. Semakin kuat peranti, semakin kuat pengewapan.

Pengeluar campuran untuk stesen minyak banyak. Tetapi bergantung pada pilihan pembeli, anda boleh menentukan cecair yang paling popular untuk rokok elektronik.

 • Armango - sebuah syarikat Rusia yang diperakui untuk pengeluaran cecair dengan pelbagai citarasa, harga yang berpatutan dan kualiti yang sangat baik. Botol mudah digunakan, mempunyai dispenser, label berwarna kandungan nikotin dan kawalan autopsi.
 • SafeLiq - garis anggaran dari pengilang Rusia. Terdapat banyak perisa buah ketepuan yang berbeza, serta garis dengan rasa tulen tembakau.
 • Red Smokers Corsar - Varian belanjawan penuh dengan bahan perisa yang berbeza, tetapi cecair sangat tepu, mempunyai kepekatan aroma yang tinggi.

 • Dekang - Pengilang Cina membuat produk di bawah resipi negara. Mereka mempunyai 50 arahan pembesaran, yang akan memenuhi apa-apa kecenderungan rasa luar biasa.
 • Joyetech - pemimpin dunia dalam penjualan cecair premium untuk rokok elektronik. Setiap kelompok yang dibebaskan mempunyai pemindahan rasa yang berterusan, berkat pengilangan pelbagai peringkat campuran di bawah kawalan kualiti yang ketat.
 • Vardex - kualiti campuran dikawal oleh syarikat itu sendiri. Pelbagai di sini jauh lebih sempit daripada pengeluar dunia, tetapi setiap komposisi agak asli.

 • Rasa Seni - Cecair Itali dibentangkan dalam lebih daripada 100 tajuk. Dengan cara yang sama, syarikat menghasilkan set untuk penghasilan sendiri campuran.
 • Savourea - menghasilkan cecair premium untuk rokok elektronik. Barang-barang yang dihasilkan di makmal farmaseutikal dan berkualiti tinggi. Formulasi tembakau campuran dicampur dengan aditif. Cecair tanpa tembakau sangat luar biasa dan tepu.

Untuk mengetahui yang terbaik cecair untuk rokok elektronik untuk vapper orang baru, ia pertama sekali perlu untuk dibimbing oleh rasa dan keperluan yang mengandungi nikotin.

Rasa campuran boleh dibahagikan kepada 3 kategori:

 • Tembakau sangat memerlukan. Ia adalah cecair yang membolehkan anda mendapat kesan merokok dari rokok biasa;
 • Makanan yang boleh dimakan mempunyai rasa beri, buah-buahan, gula-gula, herba;
 • Cecair yang tidak biasa mempunyai nuansa minuman: rum, absinthe, cola, koktel yang popular.

Dalam setiap campuran, biasanya terdapat sejambak perisa yang sesuai. Apabila anda menyedut, anda boleh merasakan satu rasa, dengan peredaran yang lain dan sesetengah aftertaste yang menyenangkan.

Apabila bertukar dari rokok konvensional kepada orang elektronik, sukar untuk melihat dan membezakan rasa, terutamanya tembakau. Oleh itu, pakar mengesyorkan bermula dengan cecair "boleh dimakan", mereka akan membantu anda belajar untuk "mendengar" aroma dan memilih yang terbaik untuk diri sendiri. Selepas beberapa minggu, anda boleh pergi ke campuran tembakau.

Walaupun semua orang mempunyai istilah ini adalah individu. Untuk mencari "cecair" anda, perlu mencuba sesuatu yang baru sesering mungkin. Proses ini akan membawa banyak keseronokan.

Ia tidak mudah untuk wiper permulaan untuk menentukan yang mana lebih daripada 200 campuran rasa sedia ada untuk dipilih. Cecair teratas untuk rokok elektronik dibahagikan kepada kategori rasa.

 • Crunch Coil "Qellep" - herba pedas, rum dan nota manis memberikan cairan piquancy.
 • Five Pawns "Sixty-Four" - rasa kegemaran semua orang "Mojito". Komposisi rasa timun segar, pudina, arak dan kulit lemon.
 • TMAX Juice "Oil Snake" - setiap viper yang berpengalaman tahu wangian ini. British absinth dengan rasa ringan sitrus mencipta sensasi yang tidak dapat dijelaskan.

 • Crunch Coil "Mishmash" - campuran buah-buahan kering masam dan sirap Grenadine akan merayu kepada lelaki dan wanita.
 • Lima Pawns «Grandmaster» - menggabungkan aroma pisang dan karamel berkrim.
 • Kabus Cosmic "The Shocker" - stroberi, buah sitrus dan buah-buahan tropika menggantikan satu sama lain apabila dihirup.

 • Crunch Coil "Cavendish" adalah cecair yang berusia dalam laras oak dengan rasa manis tembakau Cavendish dan aftertaste kacang.
 • Halo «Kapten Jack» - rasa tembakau kuat dengan rum lama, dengan konsentrasi nikotin tidak tinggi.
 • Halo «Southern Classic» - daun tembakau digabungkan dengan rasa madu, vanila, sitrus dan ulas.

 • Lima Pawns «Bowden's Mate» - campuran coklat manis dengan pudina segar, berakhir dengan aftertaste vanila.
 • Kabus Cosmic "Kryptonite" - gabungan daripada melon dan gula-gula segar.
 • EVO Vapor «Kelapa Mojito» - kombinasi eksotik kelapa, limau dan pudina memberikan nota tropika kepada aroma yang tidak selesa ini.

 • Lima Pawns «Pin Mutlak» - komposisi yang paling kompleks dengan aroma kayu manis dan karamel manis, menyelesaikan rasa absinthe.
 • Halo "Malibu Menthol" - nanas, susu, mentol manis mengingatkan rasa koktail Pina Colada.
 • Kosmik Kabus «Susu & Madu "- aroma hangat susu dan madu membolehkan anda berehat dan mendapatkan sensasi yang menyenangkan dari merokok.

Untuk mengesyorkan campuran rasa tertentu adalah sangat sukar, kerana semuanya secara individu. Sekiranya sukar untuk membuat pilihan pertama, anda boleh memberi tumpuan kepada citarasa yang paling popular. Maklumat mengenai cecair popular boleh diperolehi daripada penjual kedai, atau bertanya kepada "pakar".

Cecair premium sentiasa dihasilkan hanya dari bahan mentah berkualiti terbaik, mempunyai kawalan yang ketat, memenuhi piawaian kualiti antarabangsa. Pembungkusan mesti ditandakan dengan nombor batch, topi botol dimeteraikan, yang menunjukkan ketiadaan kekotoran asing. Dan kualiti stim menyerupai rokok rokok ini hampir 100%.

Lihat ulasan video mengenai pelbagai cecair untuk rokok elektronik.

Apa yang termasuk dalam cecair untuk rokok elektronik

Ramai orang ingin tahu apa yang termasuk dalam cecair untuk rokok elektronik. Sekarang mereka semakin popular. Sering kali, mereka yang ingin berhenti merokok merokok beralih ke jenis ini. Cecair ini diisi dengan cecair untuk rokok elektronik. Bergantung kepada komposisinya, rasa dan kekuatan rokok mungkin berbeza-beza. Jadi, apa yang terkandung dalam cecair untuk rokok elektronik?

Data daripada penyelidikan mengenai komposisi cecair untuk rokok elektronik mengatakan bahawa jika jenis merokok ini tidak benar-benar tidak berbahaya, maka ia lebih selamat daripada rokok biasa. Komposisi cecair tidak menyebabkan kerosakan yang ketara kepada kesihatan.

Cecair untuk rokok elektronik termasuk 3 elemen asas:

Propylene glycol adalah bahan cair likat tanpa warna, yang mempunyai rasa manis. Bahan ini hampir tidak berbau, mudah larut dalam air. Propylene glycol digunakan dalam pembuatan kosmetik, dalam industri kimia, makanan dan farmaseutikal. Propylene glikol yang lain yang menarik adalah keupayaan untuk menggantikan plasma darah, jadi elemen ini sering ditadbir oleh laluan drop dengan kehilangan darah. Dalam komposisi itu, ia adalah hubungan antara komponen cecair yang lain, memudahkan pengangkutan wap pernafasan ke dalam paru-paru.

Kajian telah menunjukkan bahawa propylene glikol dan komponen yang sama tidak berbahaya kepada tubuh. Propylene glycol dibenarkan untuk digunakan di semua negara.

Gliserin adalah komposisi berminyak dan telus. Ia digunakan dalam perubatan, makanan, industri kimia dan kosmetik. Ia digunakan secara meluas sebagai tambahan kepada makanan untuk meningkatkan ketumpatan, meningkatkan jumlah penaik, ditambah untuk membuat teh, kopi dan minuman lain. Dengan gliserin, kita dapat melihat setiap hari apabila kita makan atau menggunakan kosmetik. Dalam alat untuk rokok elektronik, komponen ini menjadikan wap lebih tepu dan tebal, menambah rasa manis.

Glycerin tidak menimbulkan ancaman kepada badan.

Sememangnya, jika seseorang telah minum banyak gliserin, kesan negatif terhadap kesejahteraan tidak akan lama akan datang. Apabila mengukus, mungkin terdapat peluh atau kekeringan tekak semasa penyedutan asap, yang disebabkan oleh toleransi individu terhadap bahan oleh badan.

Nikotin adalah satu-satunya elemen berbahaya yang mengandungi cecair untuk rokok elektronik. Tetapi di sini ia dalam bentuk yang suci, dan ini pada masa yang lebih selamat daripada nikotin, digunakan dalam produk biasa. Kehadiran di sini nikotin membantu seseorang yang cuba untuk berhenti dari tabiat, tanpa rasa sakit beralih ke penggunaan bahan elektronik. Tahap bahaya peranti elektronik dengan nikotin tidak lebih daripada gusi nikotin. Apabila bertukar kepada peranti elektronik, disyorkan untuk secara beransur-ansur mengurangkan tahap nikotin yang digunakan, dan seterusnya - untuk mengurangkannya kepada sifar.

Sebagai tambahan kepada tiga unsur di atas, bergantung pada jenis peranti dan syarikat yang menghasilkannya, komponen lain dapat ditambahkan ke senyawa merokok.

Komponen tambahan termasuk:

Air adalah komponen pilihan perumusan. Air yang telah dicuci atau dicuci biasa ditambah kepada pengisi. Dalam peranti elektronik, air digunakan untuk mengurangkan kepekatan bahan-bahan lain dan mencairkan komponen. Oleh kerana bahagiannya dalam komposisi agak kecil, ia tidak menjejaskan kualiti campuran.

Perisa - unsur pilihan dalam komposisi, tetapi dia yang memberikan pasangan yang disedut itu rasa yang menyenangkan. Perisa dibuat daripada bahan tambahan makanan asal semula jadi. Bahan kimia boleh digunakan untuk pengeluaran, tetapi aditif sintetik sedemikian diuji dengan teliti. Apabila dipanaskan, elemen sedemikian tidak boleh mengeluarkan bahan toksik dan racun.

Dalam beberapa formulasi, pelbagai bahan tambahan rendah yang lain didapati, seperti metil, asid, dan lain-lain. Mereka paling sering dijumpai dalam produk yang tidak berkualiti. Produk ini tidak diinginkan untuk dibeli. Untuk mengelakkan penggunaan bahan berbahaya, anda perlu membeli model jenama terbukti.

Jenis campuran boleh berbeza, bergantung kepada nisbah semua bahan yang membentuk komposisi. Jenis utama adalah tradisional, lembut dan kuat.

Jenis tradisional terdiri daripada semua komponen utama. Bergantung kepada pengeluar, jenis campuran dan kekuatannya, perkadaran bahan mungkin berbeza. Kebanyakan komposisi ini adalah propylene glycol (55-62%). Nikotin dan perasa terkandung dalam pecahan kecil (nikotin - dari 0% hingga 3.6%, rasa - dari 2% hingga 4%). Campuran sedemikian menyumbang kepada penampilan sejumlah besar stim dan mempunyai rasa sederhana.

Komponen utama jenis lembut ialah gliserin (kira-kira 80%). Perisa dan nikotin dalam campuran ini adalah dalam jumlah yang sama seperti jenis tradisional. Satu lagi pengisi disebut "awan beludru". Rasanya lembut, dan apabila mengukus, sejumlah besar stim dibentuk.

Komponen utama komposisi kuat adalah propilena glikol. Bahagiannya adalah dari 65% hingga 95%. Selebihnya - air, perisa dan nikotin. Perbezaan spesies lain ialah ketiadaan gliserin. Formulasi sedemikian menjejaskan tekak dan mengeluarkan sedikit stim.

Campuran sejagat untuk peranti elektronik, sesuai untuk semua orang, tidak wujud. Pemilihan penggantian yang sesuai untuk rokok elektronik bergantung kepada beberapa aspek.

Untuk memilih campuran untuk peranti elektronik yang melambung tinggi, anda perlu menentukan jumlah nikotin terlebih dahulu. Dalam kebanyakan rumusan untuk penjana stim elektronik, nikotin terkandung dalam isipadu 0 mg hingga 24 mg setiap ml. Jika seseorang ingin beralih dari konvensional kepada cara elektronik, anda harus bermula dengan 18-24 mg dan secara beransur-ansur mengurangkan bahagian nikotin.

Kandungan nikotin campuran untuk rokok elektronik adalah:

 • Formulasi tanpa nikotin (0 mg) - untuk pemula dan mereka yang tidak pernah mencuba rokok biasa, adalah disyorkan untuk memilih jenis campuran ini.
 • Komposisi mengandungi nikotin 6-12 mg, sesuai dengan rokok biasa yang tidak kuat.
 • Campuran yang kuat mengandungi 18 hingga 24 mg.

Sekiranya seseorang mahu beralih dari konvensional kepada cara merokok elektronik, maka mulakan dengan 18-20 mg dan terus secara beransur-ansur mengurangkan jumlah nikotin.

Ia perlu memilih komposisi campuran, i. perkadaran setiap bahan. Reaksi tekak terhadap merokok bergantung pada komponen ini. Bagi pemula, disyorkan untuk membeli campuran dengan jumlah propilena glikol dan gliserin yang sama.

Dan akhirnya, anda perlu memilih rasa yang betul. Di sini semuanya bergantung pada pilihan peribadi. Rasa besar - buah, pudina, kopi, manis. Antara citarasa yang manakah yang boleh dipilih adalah perkara peribadi untuk semua orang. Bagi mereka yang tidak bertolak ansur, ada cecair yang tidak mengandungi perasa.

Sesetengah perokok yang tidak menemui rasa yang sesuai mula mengganggu cecair sendiri. Perlu diingatkan bahawa tidak disyorkan untuk membeli cecair untuk rokok dari jenama yang kurang dikenali. Juga perlu untuk takut pembelian barang tanpa label, komposisi, hayat rak dan maklumat tentang pengilang.

Perbezaan antara rokok elektronik dan konvensional

Setelah mempelajari komposisi cecair untuk rokok elektronik, tidaklah sukar untuk memahami spesies mana yang kurang berbahaya bagi tubuh. Jadi, apakah perbezaan antara peranti elektronik dan yang konvensional?

Pertama, mereka mempunyai komposisi yang berbeza. Komposisi biasa tidak kurang daripada 4000 sebatian, yang kebanyakannya menyebabkan kemudaratan kepada tubuh. Ramai komponen ubat konvensional adalah karsinogenik dan menyumbang kepada perkembangan kanser.

Rokok elektronik sangat berbeza dengan yang biasa - jumlah komponen yang membentuk komposisi cecair berkualiti tidak lebih dari 5. Selain itu, semua komponen, kecuali nikotin, tidak berbahaya kepada tubuh manusia.

Rokok elektronik tidak benar-benar selamat, tetapi berbanding dengan rokok biasa, mereka kurang berbahaya. Di samping itu, mereka lebih lazat dan lebih menyenangkan daripada biasa.

Penjana stim elektronik membantu berhenti merokok, dan juga menghilangkan akibat negatif merokok. Cecair untuk rokok elektronik hampir tidak berbahaya dan mempunyai rasa yang menyenangkan. Itulah sebabnya semakin ramai orang beralih ke merokok.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

+ 13 = 15