Cecair untuk berlegar

Cecair untuk melonjak: mana yang hendak dipilih? Cecair terbaik untuk rokok elektronik

Cecair berkualiti tinggi untuk penyejatan elektronik dan pemilihan yang kompeten akan memastikan keseronokan gastronomi maksimum dari proses e-merokok. Dalam masyarakat komponen terpenting veiling itu dipanggil "zhizha9raquo;. Pengisi untuk rokok elektronik tidak semestinya ditemui di kedai-kedai jenama mahal: anda boleh membeli cecair pada harga anti-krisis dan juga memasak sendiri. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan pengalaman mencari majoriti perokok: melalui percubaan dan kesilapan, carian untuk satu orang itu boleh bertahan selama berbulan-bulan. Kami memberi perhatian kepada nasihat anda tentang membeli "buburan", kebaikan dan keburukan penggunaannya, serta cecair terbaik untuk melonjak.

Persoalan pertama yang meminta pemilik pemula rokok elektronik, kemungkinan besar ialah: apakah cecair untuk penyejatan? Tidak ada yang mengejutkan dalam kepentingan ini, kerana komposisi produk itu paling kerap langsung berkadar dengan kemudaratannya dan mencerminkan impak pada badan. Walau bagaimanapun, dalam kes pengeluar "cecair 9raquo; kita boleh mengesan corak kesabaran dan konsistensi komposisi. Sebagai asas, bahan yang sama selalu diambil, perbezaan utama adalah kualiti produk.

"Sumber 9raquo; untuk pengeluaran e-cecair adalah bahan berikut:

Propylene glycol menjadi asas campuran untuk melambung tinggi. Sifat-sifatnya dikurangkan untuk meningkatkan interaksi di antara diri mereka dari bahan-bahan lain, serta meningkatkan intensiti ciri-ciri perasa stim;

Gliserin bertanggungjawab untuk pengewapan dan melembutkan "pukulan ke kerongkong". Komponen bahan ini dalam campuran langsung mencirikan kelembutan dan kelimpahan wap;

air suling (distilat) - pelarut. Unsur ini memberikan bahan pengewapan sifat-sifat cecair tersebut. Selain menyampaikan ketidakstabilan sulingan menyerap unsur-unsur lain: contohnya, cecair untuk terapung dengan kandungan yang tinggi bentuk wap air kurang daripada "slurry" dengan pecahan yang lebih rendah daripada sulingan;

nikotin. Menambah bahan ini kepada campuran ini membolehkan rokok elektronik menjadi alternatif kepada rokok tembakau. Bergantung kepada peratusan nikotin yang terkandung dalam cecair, kekuatannya ditentukan;

Perasa tidak boleh menjadi ramuan utama tetapi penting, yang bertanggungjawab atas keseronokan yang diperoleh dari merokok. Dengan bantuan rasa, pasangan biasa diberi buah, coklat, pudina dan nota lain.

Nisbah purata propilena glikol, gliserin, minyak wangi, nikotin, distilasi masing-masing adalah 55, 35, 10, 10 dan 10%. Sudah tentu, perkadaran elemen yang digunakan, serta proporsi bahan komposit, bergantung kepada pengeluar. Jadi, sesetengah jenama lebih suka menambah cecair tradisional untuk berlegar dengan komponen lain.

Bagaimana untuk menentukan kekuatan cecair e-rokok?

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kekuatan campuran menentukan dos nikotin dalam "cecair". Bergantung kepada kandungan bahan nicotinik dalam 1 ml cecair, pengisi untuk rokok elektronik dibahagikan kepada denominasi kategori kekuatan yang diterima umum seperti berikut:

Tiada (tidak) - 0 mg.

Lite (cahaya) - 3 mg.

Rendah (rendah nikotin) - 6 mg.

Med (sederhana) - 12 mg.

Tinggi (kuat) - 18 mg.

Sangat tinggi (sangat kuat) - 24 mg.

Pada label, seringkali dos 9, 11 atau 16 mg. Malah, penyelewengan kecil dari standard kekuatan cecair dan kandungan nikotin di dalamnya tidak membawa maut.

Cecair untuk melonjak: kami memilih kubu

Adalah diketahui bahawa rokok elektronik adalah salah satu cara untuk menghilangkan ketergantungan tembakau. Untuk mendapatkan keseronokan maksimum dari penyedutan wap rokok elektronik, mungkin, setelah mengambil benteng "zhizhi" sesuai dengan tabiat rasa yang telah diperoleh sebelumnya.

Pertama sekali, mari kita bercakap tentang "nulevke9raquo; atau ketiadaan nikotin dalam e-cecair. Trik sedemikian membolehkan orang-orang yang tidak pernah menjumpai dunia pengadil tanpa bahaya kepada kesihatan mereka atau bahaya pergantungan. Untuk kubu sifar perlu perokok maju dan berpengalaman, secara beransur-ansur mengurangkan nisbah miligram nikotin kepada jumlah jisim campuran. Beberapa ulasan memberi kesaksian tentang keberkesanan kaedah mengatasi keinginan untuk rokok.

Jika dalam rancangan anda tidak ada item "Berhenti Merokok", ini tidak bermakna rokok elektronik adalah kemewahan yang tidak perlu. Sebaliknya, pembelian peranti ini akan menggantikan asap rokok berbahaya dengan pasangan yang tidak berbahaya tanpa keinginan psikologi khas badan. Perokok dengan pengalaman disyorkan untuk memilih ketepuan cecair sesuai dengan kekuatan rokok yang digunakan sebelum ini. Untuk melakukan ini, tambah nilai karbon monoksida, nikotin dan tar dan dapatkan nombor yang akan sama dengan pilihan anda untuk kekuatan rokok elektronik.

Apakah bahaya mengisi pengisi rokok elektronik?

Penggunaan keselamatan rokok elektronik telah menerima meluas, tetapi sejauh mana ia adalah benar dan tepat? Ia berkemungkinan bahawa titik umum pandangan, cadangan bahawa rokok elektronik bukan satu risiko kesihatan, ia mungkin hanya menjadi pengeluar aksi publisiti yang ingin menjual produk mereka dalam masa yang sesingkat mungkin.

Cecair untuk mengukus, komposisi yang kita dibincangkan di atas, boleh dikatakan tidak berbahaya kerana, tidak seperti tembakau semasa hover berlaku resin peruntukan, jelaga, oksida nitrogen dan sebatian berbahaya yang lain.

Propylene glycol yang paling asas digunakan dalam kosmetik. Ia berbahaya hanya dalam kes-kes overdosis (6 g / 1 kg berat seseorang). Dengan penggunaan sederhana, ia dikeluarkan dari tubuh secara semulajadi.

Gliserin, digunakan dalam bidang perubatan dan farmakologi, industri makanan, dan mempunyai sifat terapeutik. Dan mengenai perisa dan tidak boleh dikatakan: jika penggunaannya dalam makanan tidak mengancam kesihatan kita, maka penyedutan mudah dan lebih-lebih lagi.

Satu-satunya perkara yang perlu dipertimbangkan ialah sikap tidak bertoleransi individu bahan-bahan cecair.

Pemilihan cecair terbaik untuk melonjak

Cecair terbaik untuk rokok elektronik bukan label jenama atau pembungkusan yang unik. The ideal "litter9raquo; Adalah pengisi yang memenuhi keperluan anda sepenuhnya, tidak menyebabkan emosi atau perasaan negatif. "Gill", tanpa mengira nama di mana ia muncul, harus membangkitkan hanya sensasi yang menyenangkan, keseronokan dan kepuasan mutlak.

Kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan pilihan produk yang akan dapat bersaing untuk tajuk bangga "Cecair Terbaik untuk Rokok Elektronik".

Tanda dagangan Liqua adalah pengalaman dua generasi tuan Itali. Menggabungkan aroma yang menyenangkan dan wap tebal, "Liquka" semakin popular di seluruh dunia. Ia dapat memuaskan tuntutan walaupun pelanggan yang paling menuntut. Pengurusan syarikat memberi perhatian besar kepada pelbagai produknya.

Awalan "eco-9raquo; atas nama cecair Ecoliquid sepenuhnya membenarkan dirinya sendiri. Untuk pengeluaran pengisi, hanya komponen alam semula jadi yang mesra alam yang memenuhi keperluan daftar kawalan kualiti Eropah digunakan.

Kairos adalah wap kualiti Jerman. Kepelbagaian dan kekayaan rasa, ketumpatan asap, rasa "madu di tekak", harga anti-krisis - dalam "Kairos" banyak kelebihan.

Walaupun Cepat Prometey dijual di CIS baru-baru ini, orang Eropah dan Amerika menghargai produk dari bahan mentah berkualiti tinggi.

Lakukan sendiri: dua versi perhimpunan diri

Samozames zhizhi - salah satu cara untuk memilih yang terbaik untuk anda dengan rasa e-cecair, dan yang paling penting, resipi untuk cecair yang melambung tidak mempunyai sekatan gastronomi! Campuran yang luar biasa dicipta dalam beberapa cara:

Mencampurkan rasa. Pengertian kaedah ini adalah untuk menggabungkan kegemaran aromatik anda dan menambahnya kepada asasnya. Kami menasihati anda untuk mencampur pengisi aroma secara beransur-ansur, dan juga untuk memberikan cecair yang diterima "rest9raquo; dalam masa 2-3 hari.

Kekuatan laras dicapai dengan mencampurkan asas sifar dan kekuatan tinggi dengan perisa. Kepekatan yang dikehendaki dikira menggunakan formula berikut. Pertama, jumlah cecair dengan kepekatan tinggi nikotin didarab dengan kepekatan nikotin di dalamnya. Selanjutnya, isipadu cecair dengan kepekatan nikotin sifar didarabkan dengan 0. Nombor yang dihasilkan ditambah bersama. Nombor tersangkut dibahagikan dengan jumlah isipadu cecair. Kepekatan cecair adalah sama dengan angka akhir.

Penarafan perisa terbaik untuk rokok elektronik: TOP-3 dalam semua kategori

Rokok elektronik telah menjadi popular tidak lama dahulu, tetapi pada masa ini banyak perokok bertukar menjadi wapping (proses melayang). Lebih-lebih lagi, orang-orang yang tidak pernah menjadi tebusan kepada nikotin telah menjadi kecanduan pada keseronokan baru. Kebaikan dan keburukan hobi ini dianalisis dalam banyak artikel, tetapi khususnya dalam hal ini dapat mencari maklumat tentang citarasa, varietas dan kriteria lain yang baik. Istilah ini merujuk kepada cecair untuk rokok elektronik (ES), yang boleh diubah dalam mood dalam hampir semua model. Pengecualian adalah penyejat yang direka untuk beberapa daya tarikan dan tidak dibongkar untuk menggantikan bahagian atau apa-apa lagi.

Apakah cecair untuk ES?

Tuangkan adalah cecair khas yang sering berperisa yang memberikan rasa semasa melayang. Sebaik sahaja kerudung menjadi popular, kaunter kedai tembakau biasa pun dipenuhi dengan pelbagai jenis peranti ini untuk merokok rokok elektronik. Memilih antara pelbagai macam ini agak sukar, terutamanya untuk pemula, tetapi di sini adalah perlu diperhatikan bahawa semua tampalan dalam komposisi sama dengan satu sama lain, dan ini memudahkan proses belian.

Cecair yang dijual dalam flakonchikah, paling kerap plastik, selama 10 atau 30 ml. Kadang-kadang anda boleh mencari pilihan untuk "menumpahkan", dan harga pada tag harga akan disenaraikan untuk 1 ml.

Penting! Ia tidak dianjurkan untuk wap segar untuk segera membeli tampalan dalam botol besar, kerana rasa tertentu dengan cepat dapat bosan atau tidak sama sekali.

Semua cecair berbeza dalam rasa dengan tiga jenis:

Kini dijual dan dicampur yang menggabungkan dua pilihan dari senarai ini. Jadi sebagai tambahan kepada perisa standard, seperti: pudina, nikotin, kopi, coklat, anda boleh bertemu yang agak asli, sebagai contoh: ais ceri, cappuccino kuat. Satu bahagian atas, yang termasuk citarasa terbaik untuk rokok elektronik, tidak wujud. Terdapat hanya penarafan pengisi yang paling luar biasa, terang, yang pastinya tidak akan meninggalkan perokok acuh tak acuh, tetapi ini akan diberitahu kemudian.

Simpan cecair di tempat yang sejuk dan gelap, supaya mereka tidak merosot dalam masa yang singkat. Selepas membuka botol, kandungannya mungkin sedikit tidak jelas, ini adalah fenomena biasa yang berlaku disebabkan beberapa ciri khas komposisi.

Malah, pengisi untuk ES adalah aditif rasa tertentu, yang sering mengandungi unsur-unsur kimia. Oleh itu, pertama sekali anda perlu sedar bahawa tidak ada tampalan sepenuhnya semulajadi. Komposisi mereka, walaupun pelbagai jenis, berbeza sedikit daripada satu sama lain.

Bahan mandatori pengisi apa pun adalah:

 • air (sehingga 12%);
 • Propylene glycol (bahan perubatan, tidak mempunyai kesan negatif ke atas seseorang);
 • Gliserin (aditif makanan yang popular, selamat dalam jumlah kecil);
 • perasa.

Unsur pilihan perumusan adalah nikotin. Sejak saat asap lezat telah dipopulerkan, ramai orang yang tidak ketagih nikotin, membeli ES secara eksklusif demi rasa dan asap.

Apabila memilih mengisi, anda perlu memberi perhatian kepada kandungan dan jumlah nikotin dalam komposisinya. Mereka yang ingin berhenti merokok, adalah yang terbaik untuk membeli pilihan tersebut di peringkat awal, di mana ia adalah 14 mg / ml, kerana dalam rokok normal 0.7 mg. Maksudnya, jumlah nikotin yang ditunjukkan pada pek tembakau hendaklah didarabkan sebanyak 20 kali, dan berdasarkan keputusan ini, pilih mengisi bahan bakar.

Dengan cara ini, jika anda bergantung pada nombor-nombor ini, maka dalam 1 ml membuang benteng sebanyak 20 batang rokok, ia hanya dirasakan lebih lemah. Dari masa ke masa, jumlah nikotin perlu dikurangkan secara beransur-ansur, dan kemudian akan dapat keluar dari komponen berbahaya ini.

Penting! Mereka yang tidak mempunyai kecenderungan untuk merokok, adalah lebih baik untuk tidak membeli cecair yang mengandungi bahan berbahaya ini dan tidak terlibat dalam stim sama sekali, kerana keseronokan ini juga mempunyai kesan negatif ke atas badan.

Cecair yang paling lazat untuk rokok elektronik adalah mereka yang merayu kepada jiwa. Tidak ada faktor seleksi yang sesuai untuk mana-mana peminat, kerana pilihan pengisian dapat dibandingkan walaupun dengan ketagihan makanan. Satu-satunya perkara yang anda perlukan bergantung pada kandungan nikotin yang telah disebutkan tadi, agar tidak salah pada mulanya.

Pengeluar yang terkenal dapat mencari variasi dengan nisbah harga yang paling optimum, tetapi semua cecair berbeza sedikit dalam komposisi, jadi faktor ini ditentukan semata-mata oleh pendapat para penyewa "orang tua". Di samping itu, terdapat tampalan dengan rasa yang sangat jelas dan menarik, yang diturunkan secara beransur-ansur, dan ini sama dengan kesan pada minyak wangi.

Seperti yang dikatakan sebelum ini, rasa terbaik untuk semua perokok tidak boleh dibuat, tetapi terdapat pengeluar yang sangat spesifik yang diberi keutamaan.

Jika anda mengedarkannya dengan populariti, anda akan mendapat rating berikut:

 • 1 tempat. Tembakau adalah sebuah syarikat yang wujud untuk masa yang lama dan mempunyai masa untuk memenangi simpati banyak perokok. Syarikat ini mempunyai pelbagai jenis, yang sentiasa diisi semula dengan rasa baru. Di samping itu, ia dibezakan oleh kualiti dan kekayaan rasa, yang disukai oleh Vampire. Untuk hari ini, produk yang dikeluarkan di bawah jenama ini dijual di hampir semua kedai khusus, sekali lagi menekankan statusnya.
 • 2 tempat. Joyetech - syarikat ini mempunyai lebih daripada 40 jenis tampalan, selera yang bermula dari klasik dan akhir dengan hampir gourmet. Dengan cara ini, ia juga menghasilkan set lengkap untuk rokok elektronik, kerana apa yang patut mendapat tempat istimewa di bahagian atas. Tampalan syarikat ini mempunyai minus tunggal: konsistensi tebal, oleh kerana itu butiran bilik wap boleh dibakar. Tidak ada kelemahan lain untuk produk syarikat.
 • 3 tempat. VARDEX - kualiti pengisi dari syarikat ini masih bernilai sedikit perbaikan, tetapi pelbagai rasa akan menyenangkan siapa saja yang mencari sesuatu yang baru dan asli. Lemon sherbet, madu, blueberries dan banyak pilihan lain dimasukkan ke dalam garisan berterusan tambalan syarikat ini. Cecair adalah likat, tetapi berkualiti tinggi, di samping itu, mereka mempunyai harga yang boleh diterima: kira-kira 15 rubel setiap 1 ml.
 • 4 tempat. RED SMOKERS adalah jenama Rusia yang menghasilkan hampir pengisi ideal untuk rokok elektronik. Syarikat ini amat prihatin terhadap kualiti, khususnya konsistensi, supaya pengambilan mereka secara praktikal tidak mempunyai kontra. Satu-satunya kelemahan: pencemaran pesat ES disebabkan oleh beberapa unsur komposisi. Tetapi mereka tidak mempunyai kesan negatif tertentu kepada penyejat itu, dan pelbagai ROKOK REDDING membolehkan anda membersihkan.
 • 5 tempat. FLAVOURART adalah sebuah syarikat terkenal yang mengeluarkan produknya di Itali. Ia dibezakan oleh pelbagai jenis bau, kualiti yang baik dan ketersediaan relatif. Pengisian syarikat ini adalah paling mudah untuk mencari dan memesan di Internet, tetapi di beberapa bandar ia juga diwakili. Kurang: rasa nikotin untuk ramai pelanggan tidak menyerupai produk tembakau sebenar dan sedikit masam.

Dengan cara ini, cecair yang paling mahal untuk rokok elektronik tidak semestinya paling lazat, tetapi penarafan ini boleh dipercayai tanpa syarat, kerana ia disusun dari ulasan sebenar. Sekurang-kurangnya, syarikat-syarikat ini menghasilkan produk berkualiti tinggi dan sentiasa menambah garis dengan bau baru.

Mengenai persoalan cecair jenis rokok elektronik yang paling lazat, tiada jawapan yang sama. Terlepas dari puncak yang berbeza, anda perlu memilih pepasangan gas berdasarkan keutamaan peribadi. Sebagai contoh, jika anda tidak suka bau tembikai, jangan beli mengisi tembikai. Faktor ini adalah jelas, tetapi ramai yang percaya penilaian yang tidak bersyarat dan pendapat orang lain, dan kemudian membuang yang baru diperolehi kerana rasa tidak menyenangkan.

Di sini adalah patut disebut: ada pilihan yang suka jika tidak semua, maka banyak. Dalam forum yang dikhaskan untuk melayang, cecair tersebut diduduki oleh topik yang berasingan, dan fleksibiliti rasa mereka dibincangkan oleh majoriti pengguna.

Di antara perisa yang luar biasa dan eksotik, kami menasihati anda untuk memberi perhatian kepada yang berikut. Rasa ini, tidak syak lagi, akan datang di bawah jiwa menuntut gourmets.

Perisa eksotik 3 terbaik:

 1. Crunch Coil "Qellep" - nota tajam rum dan rasa manis tertentu memberi ini identiti yang berbeza. Rasanya sangat keras, tetapi aftertaste agak ringan dan menyenangkan. Minyak wangi itu boleh dipercayai memanggil memabukkan, sedikit pun menonjol, tetapi ini adalah keindahan pengisian bahan bakar ini.
 2. Lima Pawns «Enam puluh Empat» - pudina, minuman keras, limau gedang dan timun hijau. Piramid citarasa ini adalah luar biasa dalam dirinya sendiri, dan ketika merokok ia dirasakan komposisi yang mempesona. Curahkan menyegarkan dan menyegarkan, dan bau hijau yang menenangkan memberikan semangatnya.
 3. TMAX Juice "Oil Snake" - pengisian bahan api ini juga mempunyai beberapa anugerah, supaya status "terbaik "nya disahkan pada tahap rasmi. Bukan hakikat bahawa semua orang akan menyukainya, tetapi nota rasa anise yang digabungkan dengan sitrus secara tepat akan membawa sensasi baru kepada kedua-dua pemula dan ular ular profesional.

Kita semua dari zaman kanak-kanak suka beri beri dan buah-buahan. Itulah sebabnya perisa buah untuk e-cigs juga sangat popular.

Top 3 buah perisa:

 1. Kabus Cosmic "The Shocker" - yang paling suka rasa limau tropika dengan nota strawberi;
 2. Lima Pawns «Grandmaster» - aroma pelbagai rupa buah-buahan eksotik dan nota pisang masak;
 3. Crunch Coil "Mishmash" - Grenadine dan buah-buahan kering terperangkap dalam rasa, yang memberikan naungan ini makna khusus dalam koleksi vampir.

Rasa yang meniru sensasi rasa rokok dan tembakau klasik terus kekal popular.

Top 3 rasa tembakau:

 • Crunch Coil "Cavendish" - dituangkan dalam tong kayu ek, mempunyai rasa yang kaya tembakau dan aftertaste hazelnut.
 • Halo "Southern Classic" adalah varian agak tidak standard dengan penambahan nota sitrus, vanila dan madu.
 • Halo «Kapten Jack» - versi lelaki yang kuat untuk penggemar nikotin.

Ramai orang suka kesegaran bukan sahaja dalam ubat gigi dan gula-gula getah, tetapi juga apabila berlegar. Terutama untuk penyuap kami, kami mengambil cecair menyegarkan yang menarik.

Haruman terhidrat 3 teratas:

 • Lima Pawns «Bowden's Mate» - coklat, vanila dan peppermint: kombinasi yang pasti akan memberi nafkah.
 • Kabus Cosmic "Kryptonite" - pengisian ini memberikan wap yang tebal, dan rasanya lebih seperti tembikai dan gula-gula yang sejuk.
 • EVO Vapor "Coconut Mojito" - pilihan ini adalah kelapa sepenuhnya, tetapi walaupun ini, ia mempunyai serba boleh dan keunikannya.

Kekasih gula-gula pasti akan menyukai rasa, meniru pelbagai pencuci mulut dan koktel yang lazat.

Top 3 rasa manis:

 • Halo "Malibu Menthol" - pina-colada dengan mentol: cecair bukan standard untuk gigi manis.
 • Lima Pawns «Pin Mutlak» - bau tembakau absinthe, dicampur dengan kayu manis dan karamel, biasa dengan banyak vamps.
 • Kosmik Kabus «Susu & Madu "- pengisian ini termasuk rasa susu panas, marshmallow lembut dan madu.

Anda dapat melihat bahawa di atas yang diberikan semua pilihan dibahagikan kepada kumpulan: ini akan membantu menentukan pemula dan pengembara yang berpengalaman. Bergantung pada penarafan dengan kepastian mutlak tidak berbaloi, tetapi anda perlu membeli sekurang-kurangnya satu salinan dari senarai untuk setiap ular. Sekurang-kurangnya, pengisi untuk EC mempunyai selera yang luar biasa, pelbagai.

 • Jangan simpan cecair membeli, kerana beberapa pilihan yang mahal hanya dapat menarik perhatian dengan sifat dan keasliannya;
 • Untuk membuat bahagian peribadi anda sepanjang masa, cuba pilihan yang berbeza sebanyak mungkin;
 • selepas beberapa ketika, berani cuba untuk mencampur yang paling sesuai antara satu sama lain atau pengisi kegemaran anda sendiri;
 • laraskan rasa dengan meningkatkan kuasa dan voltan ES.

Lihat ulasan perisa terbaik untuk rokok elektronik dari satu pengeluar popular.

Mengucapkan abjad: maklumat umum tentang cecair untuk rokok elektronik

Ditulis oleh Vladislav Karabas dalam ABC Menunggu 31 Mei 2014 Komen pada entri ABC of Waiting: Maklumat Umum mengenai Cecair untuk Rokok Elektronik Terputus 248,803 Views

Selepas membincangkan isu-isu umum yang berkaitan dengan rokok elektronik, dan mengenali penyejat dan sumber tenaga, tiba masanya untuk menangani cecair untuk rokok elektronik.

Saya akan mengingatkan anda bahawa perbezaan utama rokok elektronik dari "biasa9raquo; adalah kekurangan "electronics9raquo; proses pembakaran. Oleh sebab itu, penggunaan rokok elektronik tidak dikaitkan dengan kemasukan ke dalam bahan tar dan bahan karsinogenik yang menyebabkan kemudaratan terbesar kepada kesihatan perokok.

Tenggelam badan pengukus / vapper (pengguna rokok elektronik) dengan nikotin berlaku semasa proses penyedutan "vapor9raquo;" di mana cecair untuk rokok elektronik ditukarkan.

Dalam bahasa Inggeris, cecair untuk rokok elektronik dipanggil "e-liquid9raquo; (cecair elektronik), dalam persekitaran forum, perkataan "juice9raquo; (jus). Dalam persekitaran forum berbahasa Rusia, cecair untuk rokok elektronik biasanya dipanggil "cecair 9raquo;. Oleh itu, jangan terkejut apabila anda memenuhi perkataan ini. Gill - ini adalah ciri masyarakat komuniti Viper dari masyarakat Viper. Ya, kadang-kadang anda boleh mencari "nama panjang": cecair untuk mengisi semula rokok elektronik. Biasanya ia dipanggil dalam keterangan mengenai produk dalam talian kedainya.

Mari kita mulakan dengan soalan-soalan yang paling mudah: "Apakah cecair rokok elektronik?" dan "Apakah perbezaan antara cecair untuk rokok elektronik?".

Pertama, cecair untuk rokok elektronik berbeza dalam kandungan nikotin. Perokok memahami ini dengan analogi dengan rokok tradisional. Terdapat "light weight9raquo;," light9raquo ;, "medium9raquo;," sturdy9raquo; dan masih beberapa ciri perantaraan. Juga dengan cecair untuk rokok elektronik. Di sini "fortress9raquo; juga ditentukan oleh kandungan nikotin. Penunjuk ini biasanya dicirikan oleh bilangan miligram nikotin setiap satu mililiter cecair untuk rokok elektronik.

Pada pengeluar yang berbeza penunjuk ini boleh berbeza, tetapi dalam kebanyakan kes ada cecair "fortress9raquo; 6, 12 dan 18 mg. Kadang-kadang 8, 11 dan 18 mg. Liku tersebut kira-kira sesuai dengan rokok ringan, sederhana dan kuat. Juga dalam pelbagai pengeluar terdapat cecair yang mengandungi 0 (sifar) dan 24 mg nikotin.

"Null" 9raquo; digunakan sama ada dengan "indulging9raquo; pengguna, atau ia dicairkan lebih banyak "strong9raquo; cecair, sebagai contoh, untuk membuat 3 mg 6 mg (ini akan menjadi analog daripada "super-light9raquo; rokok). Cecair dengan kekuatan 24 mg membolehkan anda mendapat perasaan yang sama dengan menggunakan cigarillos atau "strong9raquo; rokok seperti Kapten Hitam.

Kedua, cecair untuk rokok elektronik berbeza dengan rasa. Dan ini, mungkin, adalah yang paling luar biasa bagi pengguna yang beralih dari rokok tradisional ke rokok elektronik. Benar, ia tidak boleh dimaklumkan dengan segera dan terbiasa dengan hakikat bahawa anda boleh "smoke9raquo; bukan sahaja "tobacco9raquo; selera, tetapi juga buah-buah dan juga "barberry 9raquo;, atau" coca-cola9raquo; .

Di sini sekurang-kurangnya perlu bersedia di sini untuk apa:

 • nama cecair untuk rokok elektronik (terutamanya ini adalah relevan untuk "rasa tembakau") dalam kebanyakan kes mempunyai persamaan dengan jenis dan tanda rokok yang disebutkan pada nama. Iaitu, dengan melihat nama-nama kata-kata cecair yang menggema jenama rokok biasa, jangan mengharapkan selera itu akan sekurang-kurangnya serupa. Di samping itu, citarasa cecair yang sama dari pengeluar yang berbeza juga akan berbeza dengan ketara;
 • rasa persepsi di kalangan pengguna yang berbeza - sangat berbeza. Di dalam persekitaran forum terdapat pepatah yang terkenal: "Rasa dan warna penanda berbeza." Dan kata-kata yang terbengkalai "Pensil tip-tip! 9raquo; bermakna tidak ada pertikaian tentang citarasa. Oleh itu, bergantung kepada pengalaman rasa orang lain - ia tidak berbaloi. Ia adalah perlu untuk mencuba dan memilih yang paling disukai.

Dan, ketiga, digunakan dalam cecair untuk rokok elektronik Perisa berbeza bukan sahaja dalam citarasa mereka. Juga mereka berlaku semulajadi ("Organic9raquo;) dan buatan sintesis.

Itu sahaja mengenai isu ini adalah mungkin sejumlah besar spekulasi, terutamanya pada pihak penjual "elit 9raquo; cecair. Adalah jelas bahawa produk semulajadi (dalam teori) adalah lebih baik daripada yang buatan. Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa untuk masa yang lama dalam industri makanan banyak ciri-ciri produk makanan tidak mengikuti dari sifat-sifat bahan mentah, tetapi dicipta secara artifisial dengan bantuan aditif. Dan walaupun bahan tambahan ini disintesis secara buatan, mereka tidak membahayakan pengguna.

Ia sama dengan rokok elektronik. Dalam kebanyakan kes, perisa untuk rokok elektronik dihasilkan menggunakan teknologi yang sama, sebagai makanan. Oleh itu, jika rasa sedemikian boleh diterima "ada 9raquo; maka tidak ada yang buruk akan berlaku jika mereka" bernafas;

"Organic9raquo; cecair untuk rokok elektronik biasanya lebih mahal. Ya, mereka boleh rasa sangat berbeza dari "artificial9raquo;. Tetapi ia bukan fakta bahawa ia akan kelihatan lebih menyeronokkan untuk pengguna tertentu. Persepsi subjektif mengenai "natural9raquo; cecair sebagai lebih lazat dijelaskan bukan dengan "organic9raquo; perisa pelbagai jenis (biasanya ini cukup koktail berperisa kaya). Apa yang tidak berkaitan dengan sifat asal bahan-bahan, tetapi hanya akibat daripada kerja terbaik pakar yang telah memilih gabungan rasa.

Oleh itu, jangan lupa tentang pens9raquo; Kami mencuba dan membuat kesimpulan kita sendiri.

Oleh itu, kami memutuskan sama ada cecair rokok elektronik yang berbeza. Sekarang kita akan mengetahui apa yang lazim di dalamnya.

Biasa dalam cecair rokok elektronik adalah mereka bahan asas. Mereka adalah sama untuk SEMUA cecair dari mana-mana pengilang.

Komposisi cecair untuk rokok elektronik adalah seperti berikut:

 • propylene glycol (pengurangan PG tradisional);
 • gliserin (pengurangan VG tradisional);
 • air sulingan (pengurangan tradisional AD).

Bahan-bahan ini digunakan secara meluas dalam farmakologi, kosmetologi dan masakan. Setiap daripada mereka dikhaskan untuk artikel individu di Wikipedia, jika dikehendaki, anda boleh membaca maklumat terperinci.

Propylene glycol digunakan sebagai "carrier9raquo utama; rasa. Ramuan cecair yang digunakan dalam masakan di rumah dibuat berdasarkan propylene glycol.

Glycerin diperlukan untuk pembentukan wap yang dapat dilihat dengan jelas dan organoleptik (seperti asap rokok).

Air suling digunakan untuk mencairkan buburan supaya campuran tebal propilena glikol dan gliserin telah memperoleh cairan yang mencukupi untuk digunakan. Cecair yang terlalu tebal dan dari botol untuk menetes ia menyusahkan, dan intensiti memberi pada wikah menderita.

Peratusan nisbah bahan utama boleh berbeza. Setakat ini, terdapat tiga asas "standard9raquo; hubungan:

 • Tradisional: PG 55% + VG 35% + AD 10%;
 • Blade Ais (Bilah Ais): PG 95% + AD 5%;
 • Velvet Cloud (Velvet Cloud): VG 80% + AD 20%.

"Traditional9raquo; (Tradisional) nisbah komponen dipanggil tradisional, kerana ia sesuai untuk hampir semua penyejat dan keadaan hover. Nisbah rasa dan stim yang sederhana-optimum.

"Blade Ais" (Blade Ais) - tidak mengandungi gliserin sama sekali. Stim dari cecair itu, juga, tetapi ia sangat "kering9raquo;. Cecair sebegini sering menyebabkan kesan batuk (kerana sensasi dari penggunaan tidak begitu menyenangkan). Biasanya sebatian ini digunakan oleh individu yang tidak bertoleransi terhadap gliserin. Sebab-sebab lain untuk menggunakan nisbah ramuan sedemikian, sebenarnya, tidak.

"Velvet Cloud" (Velvet Cloud) adalah bertentangan dengan Blade Ais. Banyak stim dengan rasa yang kurang dihantar. Terlalu praktikalnya tidak digunakan. Adakah pencinta itu "biarkan awan wap", menggambarkan diri mereka sebagai mesin asap. Tidak sempurna, tetapi berkesan ...

Selain "standard9raquo; Terdapat juga banyak resipi yang menggunakan lebih banyak gliserin daripada yang tradisional. Sebagai contoh, pengeluar Poland Inawera mengeluarkan Power Smoke Baza: PG 50% + VG 41% + AD 9%. Ramai pengguna yang mengeluarkan cecair untuk rokok elektronik secara bebas (apa yang dipanggil "samosmesraka") juga menggunakannya.

Eksperimen dengan peratusan PG / VG / AD adalah salah satu perkara pertama yang perlu dilakukan apabila dia masuk ke kudung. Dimanjakan, cuba ... Dan berhenti di Tradisional - dan benar-benar, nisbah ini adalah optimum untuk kebanyakan kes.

Sudah tentu, pembaca yang tersayang, anda menyedari bahawa "recipes9raquo; dalam jumlah komponen mereka memberi 100%? Tetapi selepas semua, dalam cecair untuk rokok elektronik sekurang-kurangnya masih mengandungi nikotin dan rasa. Tepat sekali!

Faktanya ialah kandungan perasa mencukupi untuk kebanyakan cecair, bersamaan dengan 2-3-4% (dalam kes yang jarang berlaku hingga 8%). Hampir semua wangian digunakan dibuat berdasarkan propylene glycol, oleh itu pengaruh mereka terhadap ciri-ciri cecair boleh diabaikan.

Begitu juga dengan nikotin. Nikotin biasanya dibubarkan dalam propilena glikol atau gliserin. Apabila komponen pencampuran, jumlah "pembawa" 9raquo; hanya diambil kira dalam jumlah bahan yang sama.

Sejak sekarang kita sudah mempunyai idea awal yang mencukupi tentang rokok dan cecair elektronik untuk rokok elektronik, saya mencadangkan untuk membaca artikel yang dikhaskan untuk "Nakurivaemosti9raquo;: http://truevaping.ru/pro-nakurivaemost/. Ini akan membolehkan kita memahami dengan mudah perasaan subjektif yang timbul ketika menggunakan rokok elektronik.

Di samping itu, artikel yang disyorkan memberikan maklumat mengenai komposisi cecair untuk rokok elektronik dari satu pengeluar popular. Kami melihat:

Bahan-bahan berikut digunakan untuk pengeluaran cecair untuk mengisi rokok elektronik: propylene glycol - 74%; ekstrak vanila - 11%; asid malik - 3%; methylcyclopentane-1,2-dione; heliotropin - 1.5%; damascene - 0,2%; acetylpyrazine - 1%; meningkat minyak - 1,5%; rhodinol - 0.3%; Eleutheroside E1 - 5%.

Sebelum itu, kami membincangkan bahan utama yang digunakan dalam pembuatan cecair rokok elektronik, dan bahagian yang paling popular. Walau bagaimanapun, contoh di atas menunjukkan bahawa terdapat perbezaan ketara ...

Dalam hubungan ini, kita akan membincangkan satu lagi perkara penting. Cecair untuk rokok elektronik berbeza bukan sahaja dalam kandungan nikotin, rasa, asal perasa dan nisbah bahan-bahan. Juga isu penting ialah: "Siapa yang menghasilkan cecair ini?".

Sudah jelas bahawa produk pengeluar yang berbeza adalah berbeza, tetapi sekarang kita bercakap tentang sesuatu yang lain. Ia adalah soalan, "Factory9raquo; sama ada cecair atau "Samozesraka;?

"Factory9raquo; cecair untuk rokok elektronik dihasilkan oleh pengeluar. "Self-mortem9raquo; - cecair yang dibuat oleh pengguna dari komponen di atas secara bebas.

Pemula, tentu saja, menikmati "kilang 9raquo; cecair sebagai penyelesaian yang mudah dan semulajadi. Saya membeli rokok elektronik, membeli cecair - dan pasangan itu tidak teragak-agak. Mengenai "samozase9raquo; biasanya mengetahui dengan datang ke forum, atau dengan menarik perhatian di kedai profil ke bahagian "komponen untuk penyediaan diri cair."

Sekarang kita tidak akan pergi ke topik pembuatan cecair bebas untuk rokok elektronik, segala-galanya agak mudah di sana. Tetapi sebab-sebab peralihan separa atau lengkap ke "penyesuaian diri" - Saya akan memberitahu.

Secara keseluruhannya, semua sebab dan sebab yang mungkin untuk pembuatan cecair sendiri boleh dikurangkan kepada yang berikut:

 • "Factory9raquo; cecair untuk rokok elektronik terlalu tepu;
 • keinginan untuk mendapatkan rasa yang tepat untuk anda;
 • keinginan untuk menjimatkan wang.

"Factory9raquo; cecair (malah mahal dari pengeluar bergaya dan terkenal) dalam kebanyakan kes juga "redeemed9raquo; (mereka mengandungi perasa yang tinggi). Ini dilakukan supaya mana-mana pengguna pada mana-mana penyejat merasakan rasa yang cukup terang. Walau bagaimanapun, terdapat pengguna dengan persepsi yang tinggi. Ya, dan "advanced9raquo; pengguna mempunyai penyejat rumah tangga dan sumber kuasa kelas yang lebih tinggi daripada pemula.

Dan walaupun logik umum mana-mana e-rokok adalah sama, tetapi ciri-ciri prestasi (rasa, tepu wap nikotin) dalam peranti berlainan berbeza jauh. Jadi ternyata bahawa pengguna peranti berkualiti tinggi menganggap banyak "kilang 9raquo; Para pedagang terlalu "ditebus" 9raquo;. Kemudian mereka mula mengganggu mereka sendiri.

Walau bagaimanapun, pengguna "cool 9raquo; peranti menggunakan "kilang 9raquo; zhizhi juga sudah cukup.

Kerana "rasa dan warna penanda yang berbeza" - tidak sukar untuk memahami bahawa tidak ada universal, sama sesuai untuk semua cecair rokok elektronik. Dan sesetengah pengguna, tidak berpuas hati dengan bubur siap sedia, memulakan eksperimen. Seseorang mahu mendapatkan koktail yang menarik untuk membuat sendiri, seseorang dapat menemui rasa yang sesuai dengannya. Dan juga mereka mula "mengganggu" 9raquo; Saya hidup secara bebas.

Tetapi, mungkin, tidak kurang penting ialah keinginan untuk menjimatkan wang. Cecair buatan sendiri biasanya lebih murah (3-5 kali dan lebih). Bagi pengguna yang mempertimbangkan penggunaan rokok elektronik sebagai cara untuk menyelamatkan rokok, " menjadi penyelesaian yang sangat jelas.

Ini menyimpulkan dengan pengenalan kepada maklumat umum mengenai cecair rokok elektronik. Dalam artikel seterusnya, untuk siapa sebenarnya dan dalam keadaan apa adalah dinasihatkan untuk menggunakan rokok elektronik.

Teruskan untuk berkenalan dengan "ABC veypinga" Selesa dengan artikel "The ABC veypinga: penggunaan rokok elektronik»: http://truevaping.ru/ob-ispolzovanii-elektronnyh-sigaret/

[Artikel dalam siri ini tidak menyediakan perbincangan, kerana ia mencerminkan pengalaman peribadi dan pendapat / representasi yang berlaku pada penulis]

<9lt; melanggan pengumuman dan mengemas kini laman web melalui e-mel>9gt;

Saya akan berterima kasih atas komen! Jika anda menyukai artikel itu, tandakan ia dan kongsi dengan orang yang baik di rangkaian sosial. Untuk syor Google+ - terima kasih yang istimewa 🙂

Mengucapkan abjad: cadangan ringkas untuk penggunaan dan penyelenggaraan

Abjad wapping: di mana untuk membeli rokok elektronik (pengeluar dan penjual)

ABC of vaping: pilihan rokok elektronik (yang lebih baik, berapa kos, cara memilih)

The ABC of vaping: kebaikan dan keburukan (kelebihan dan kekurangan) rokok elektronik

Alphabet abjad: bahaya dan manfaat rokok elektronik

Simpan Truevaping Rokok Elektronik, FASHION, Dripki, Hati, Cliromizer, komponen berkualiti, Promosi dan Diskaun =)

Terjemahan Google

Ikuti perkembangan terkini dan penerbitan

Surat berita itu diedarkan melalui "feedburner Google", jadi spam dan ketidaknyamanan lain tidak perlu dikhuatiri.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

59 − 57 =