Beli cecair kaca di leurua merlen

Kaca cair Petrolit 15 kg

Industri 70 pcs.

Planernaya 70 pcs.

Софийская 45 piece

Tallinn 37 pcs.

Direka untuk melindungi asas telaga air bawah tanah untuk kalis air, kalis air dinding, lantai dan siling bawah tanah, kolam renang, peranti, penghamilan produk kayu untuk membuat mereka lebih ketumpatan dan api.

Bahan-bahan: larutan alkali natrium silikat.

Penggunaan: untuk melindungi asas dari air bawah tanah, kalis air dinding dan lantai ruang bawah tanah, pemasangan kolam, ditambah kepada mortar simen (8-10% daripada jumlah larutan).

Untuk mempercepat pengerasan konkrit, 3-5% jisim semen ditambah.

untuk mengisi retak dan lompang di dinding dan sekatan campuran kaca cecair, simen, pasir, dalam proporsi 1: 1: 3.

Untuk pengawetan permukaan kayu, berus dengan kedua-dua pihak beberapa kali dengan penyelesaian pengeringan perantaraan sebanyak 400 gr. kaca cecair dalam 1 liter. air.

untuk rawatan permukaan rata, penggunaannya ialah 200-300 g / m².

Versi penuh laman web ini

© 2003-2018 STD Petrovich

Pada penggunaan penuh atau separa bahan dari tapak, rujukan kepada sumber adalah wajib.

Terus bekerja dengan laman web ini, anda bersetuju dengan penggunaan cookies laman web dan pemprosesan data peribadi untuk operasi tapak retargeting, penyelidikan statistik, meningkatkan perkhidmatan, dan untuk menyediakan maklumat iklan yang relevan berdasarkan pilihan dan minat anda.

Kaca cecair

Dalam video ini, diberitahu bahawa saintis mencipta kaca cecair. Sehingga kini, teknologi ini sudah pun digunakan sepenuhnya, tetapi untuk melihat bagaimana ia bermula, masih berbaloi.

ul. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

Dmitrovskoe lebuh raya, 163a, bangunan 1, -1 tingkat

Kaca cecair dalam konkrit untuk kalis air: perkadaran, kebaikan dan keburukan

Pembinaan mana-mana bangunan atau struktur tidak boleh dilakukan tanpa kalis air. Prosedur ini diperlukan untuk melindungi rumah daripada kemusnahan pramatang di bawah pengaruh kelembapan. Kaca cecair untuk konkrit adalah salah satu cara yang paling digunakan, yang membantu untuk membuat penebatan yang berkesan dan cukup kuat. Walau bagaimanapun, sifatnya, kelebihan dan kekurangan perlu dipertimbangkan dengan lebih terperinci.

Apa produknya?

Kaca cair adalah larutan natrium atau kalium silikat, yang ditambah kepada konkrit semasa pembinaan asas atau dinding struktur, untuk menyeterika dan memproses pelbagai permukaan (kecuali bata). Ia mempunyai konsistensi likat, jadi ia boleh digunakan untuk kalis air konkrit (menembusi dengan baik ke dalam retak yang berbeza).

Komposisi produk termasuk kristal yang boleh meningkatkan saiz selepas menggunakan penyelesaian ke permukaan, dan dengan cepat menutup rongga retak. Itulah sebabnya penambahan kaca cecair ke konkrit kini sering dilakukan.

Dalam penampilan, kaca ini menyerupai getah, cair ke keadaan cair. Walau apa pun, sebelum anda membeli produk untuk konkrit gluing atau untuk tujuan lain, anda perlu mempertimbangkan sifatnya, serta mengetahui berapa banyak kosnya.

Walaupun apa tindakan akan dilakukan dengan kaca: impregnation, kalis air atau perlindungan permukaan dari kesan negatif persekitaran luar, kaca cecair mempunyai sifat yang sama:

 1. Penghalau air. Menambah kaca sedemikian ke dalam konkrit menjadikannya mungkin untuk mendapatkan pembinaan pepejal yang tidak takut kesan kelembapan yang berbahaya.
 2. Antiseptik. Penggunaan kaca cecair memungkinkan untuk mengelakkan penampilan cendawan dan acuan di bilik-bilik yang dicirikan oleh peningkatan kelembapan.
 3. Antistatic. Contohnya, lantai konkrit di mana gelas seperti itu ditambahkan tidak mengumpul elektrik statik.
 4. Perlindungan. Gelas ini boleh digunakan untuk membuang lantai di dalam bilik-bilik di mana kerja dilakukan dengan asid dan bahan-bahan yang agresif.
 5. Rawatan permukaan dengan bahan sedemikian menjadikannya lebih tahan lama dan teguh.
 6. Refraktori. Lukisan dinding atau lantai konkrit atau kayu dengan kaca cecair menjadikannya tahan api.

Seperti yang anda dapat lihat, bahan ini mempunyai kualiti yang sangat penting yang membantu mengukuhkan dan menjamin pembinaan konkrit.

Kelebihan dan kekurangan bahan

Kaca cecair, yang ditambah kepada konkrit atau siap untuk kegunaan bebas, mempunyai kelebihan berikut:

 • Kaca dengan cepat boleh menembusi retakan mikroskopik, dengan cepat mengisi mereka.
 • Lekatan ke permukaan kaca ini sangat kuat, walaupun diperbuat daripada kayu atau konkrit.
 • Kaca cecair ini membolehkan anda membuat filem kalis air di permukaan.
 • Jika anda menggunakan bahan untuk kalis air lantai atau dinding, maka penggunaannya akan menjadi kecil. Sebagai contoh, hanya 5-6 kg boleh mencukupi untuk membersihkan bilik.
 • Harga produk agak kecil. Terdapat kaca cecair 40 rubel. setiap kilogram.
 • Rawatan permukaan mana-mana dilakukan tanpa masalah, dan salutan itu sendiri kering dengan cepat.
 • Pengisaran dilakukan walaupun di bawah keadaan yang sukar. Sebagai contoh, ia boleh digunakan pada permukaan walaupun pada kelembapan yang tinggi.

Walau bagaimanapun, alat ini mempunyai beberapa kekurangan:

 1. Had ruang lingkup: tidak disyorkan untuk bekerja pada dinding bata.
 2. Kalis air agak rapuh, jadi ia tidak selalu dialu-alukan untuk memohon kaca cecair di atas lantai. Walaupun ada kemungkinan untuk menggabungkan beberapa bahan kalis air.
 3. Hayat perkhidmatan produk tidak melebihi 5 tahun. Walau bagaimanapun, ia boleh diperluaskan dengan menggunakan tambahan cat pelindung.
 4. Sekiranya kaca cecair digunakan untuk memancarkan struktur dengan seorang pemula, ia akan menjadi sukar untuk mengatasi kerja tersebut kerana pengeringan cepat bahan tersebut.

Lingkaran pemakaian bahan dan ciri penggunaannya

Kaca cecair dalam konkrit boleh digunakan dalam kes seperti:

 • Untuk permukaan kelenjar.
 • Untuk tujuan menyegel retak di dinding atau lantai.
 • Untuk menuangkan asas konkrit.
 • Untuk melekatkan beberapa bahan binaan.
 • Untuk tujuan kolam kalis air atau takungan tiruan.
 • Untuk penyediaan penyelesaian yang akan mempunyai sifat-sifat asid cepat.
 • Untuk menghilangkan tanah untuk menguatkannya.
 • Untuk tujuan menyegel lipit tidak aktif.

Ciri-ciri penggunaan bahan

Bahan ini boleh digunakan untuk gluing, dinding pemprosesan, di mana plaster telah hilang, dan juga dinding yang terbuat dari konkrit, yang saya mempunyai beberapa penyelewengan dan retakan kecil.

Sekiranya bahan itu terus digunakan pada dinding, teknologi ini memberikan pencairan kaca dengan air dalam nisbah 0.1 kg bahan cecair setiap 200 g air. Pada 1 m2 kawasan tersebut, anda mungkin memerlukan kira-kira 0.3 kg bahan.

Sebelum membuat prosedur untuk retak retak atau permukaan dinding, mereka mesti degreased terlebih dahulu. Di samping itu, permukaan harus sejajar seberapa banyak yang mungkin. Sekiranya perlu untuk membasmi konkrit hingga 3 mm, maka sudah cukup untuk memprosesnya sekali. Sekiranya pengintipan dalam diperlukan, maka sekurang-kurangnya 3 lapisan mesti digunakan.

Untuk menyediakan penyelesaian penebat, perlu mencampurkan satu liter campuran cair dengan 10 liter konkrit. Jangan menutupi bangunan bangunan dengan kaca cecair, jika lukisannya yang berikutnya dirancang. Teknologi menggunakan bahan cair yang dibekalkan menyediakan penggunaan pakaian.

Proses pemakaian campuran itu cukup sederhana (pemula dapat mencari dan melihat video itu):

 • Permukaan adalah pra-siap, selepas itu komposisi diterapkan padanya dengan berus atau roller.
 • Teknologi ini melibatkan menunggu selang waktu tertentu (30 minit) sebelum memohon lapisan seterusnya. Ia perlu untuk mengedarkan campuran cecair dengan cepat dan sama rata. Fakta adalah bahawa ia cepat membeku.
 • Kini anda boleh mencampur mortar simen-pasir dengan kaca cecair, dan kemudian memohon kepada permukaan yang diperlakukan sangat cepat. Gunakan komposisi hanya boleh dilakukan sekali sahaja.

Bagaimana untuk menyediakan penyelesaian kaca cecair?

Untuk tujuan yang berbeza, penyelesaian yang sama sekali berbeza mungkin diperlukan. Anda boleh mempersiapkan diri sendiri, dalam kes yang teruk, anda boleh menonton video mengenai memasak. Arahan untuk menyediakan penyelesaian adalah seperti berikut:

 1. Primer. Ia perlu mencampurkan kaca cecair, simen dalam perkadaran yang sama. Anda boleh mengambil lebih sedikit air. Pertama, air mesti dituangkan ke dalam simen, dan kemudian gelas ditambah pada campuran ini. Gunakan primer dalam setengah jam.
 2. Antiseptik. Di sini, dalam perkadaran yang sama, kaca air dan cecair bercampur.
 3. Impregnation. Dalam kes ini, satu liter air dicampur dengan 400 g kaca.
 4. Kalis air. Di sini, dalam jumlah yang sama, simen, air, kaca cair dan pasir bercampur-campur. Tuang air dengan berhati-hati, agar tidak keterlaluan.

Itu semua ciri menggunakan kaca yang dibentangkan. Kenapa diperlukan, dan apa gunanya, sudah diketahui. Semoga berjaya!

Pemasangan bahan roll polimer untuk kalis air

Membran halangan hidro-wap

1 KOMENTAR

Kaca cecair dalam konkrit - ini sememangnya isu kontroversi, perkara-perkara yang berbeza ditulis dalam pelbagai sumber, tetapi saya menambah setiap kali, terutama di garaj, pada senarai yg panjang lebar, supaya tidak debu lantai.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

37 − = 29