Kaca cecair untuk lantai

Lantai kaca cecair dan kalis air asas konkrit

Hartanah dan penggunaan kaca cecair

 • Hydrophobizer - mempunyai sifat-sifat pencemar air;
 • antiseptik - menghalang pembentukan dan pembiakan bakteria;
 • antistatik - tidak memancarkan elektrik, tidak menarik elektrik statik;
 • pengeras - meningkatkan ketumpatan penyelesaian, mengisi liang bahan yang hendak digunakan;
 • ia menghalang pembakaran dan melindungi daripada asid.

Disebabkan sifat-sifat ini, kaca cecair digunakan dalam pembinaan sebagai bahan tambahan untuk penghasilan tahan api (tahan haba) dan cat tahan asid dan pelbagai komposisi penghalau air. Melindungi asas, lantai dan dinding dari kelembapan dan kelembapan. Gelas cecair yang digunakan untuk kalis air lantai, siling - bertindih - dan dinding, di dalam dan di luar bilik.

Hidrofobilisasi dengan kaca cecair

Kaca cecair selalunya mengisi retakan dan liang dalam pelbagai jenis bahan berliang: konkrit, bata, plaster, yang meningkatkan kekuatan permukaan dan menghalang kesan kelembapan di atasnya.

Sebagai tambahan, ia digunakan untuk mortar simen (dari 1 hingga 5%), meningkatkan kekerasan, ketahanan terhadap lelasan dan tindakan media menghakis, tetapi pada masa yang sama mengurangkan masa penetapan.

Untuk menyediakan penyelesaian menggunakan kaca cecair, pengadun dan komponen kering berikut diperlukan: pasir, pengisi halus dan aditif silika aktif. Kepada mereka ditambah bahagian air dan larutan dicampur selama 3-4 minit. Selepas penambahan kaca cecair, campuran dikacau untuk tambahan 4-5 minit. Campuran yang dihasilkan adalah homogen, mobilitinya adalah 2-4 cm.

Apabila kaca cecair ditambah kepada larutan, masa untuk pemejalannya berubah dari selang masa (bermula hingga akhir):

 • 1 h 40 min. - 5 jam, sehingga selang masa berikut:
 • 1%: 1h 15 min. - 3 jam 40 minit;
 • 2%: 1 jam - 3 jam 10 minit;
 • 5%: 35 min. - 2 jam 30 minit.

Untuk bilik kalis air yang bersentuhan dengan kelembapan, lantai menuangkan dengan kaca cecair digunakan. Ia boleh menjadi bilik mandi, dobi dan juga kolam renang dan tangki air.

Untuk tujuan kalis air dan untuk menghasilkan salutan hidrofobik pepejal, adalah mungkin untuk memohon kaca cecair ke lantai.

Lantai yang ditutup dengan kaca cecair adalah seperti berikut: pada jalur berjalur, jalur, selari dengan dinding, sebaliknya bahagian yang sama larutan dicurahkan, yang sama rata diagihkan ke permukaan. Untuk melakukan ini, gunakan spatula yang luas, roller jarum khas dan squeegee pada pemegang panjang. Pertama, mortar itu tersebar di permukaan dengan spatula, kemudian, dengan rolling dengan roller, gelincir dan gelembung keluar dari itu, selepas itu ia disamakan oleh squeegee. Lapisan lapisan hendaklah dari 3 hingga 5 mm. Keseluruhan campuran harus digunakan dalam masa sejam, jadi anda perlu menghitung jumlah kerja: ambil penyelesaian ke kawasan yang jelas. Dalam satu bilik, salutan lantai konkrit dengan kaca cecair sepatutnya berlaku dalam satu jangka masa.

Selepas permukaan salutan telah kering sepenuhnya, adalah mungkin untuk menutup seluruh kawasan bersalut dengan epoksi atau varnis poliuretana. Jadi salutan akan menerima ketelusan dan bersinar dan meningkatkan kualiti kerja.

Berjalan di atas lantai boleh dilakukan dalam sehari, tetapi kesediaan untuk operasi akan dicapai dalam 5 hari. Jika di bawah skreed diletakkan sistem "lantai hangat", maka ia boleh dimulakan tidak lebih awal daripada seminggu.

Jika anda mencurahkan kaca cecair di lantai konkrit, permukaannya masing-masing akan kekal "konkrit", warna dan struktur yang sama. Untuk menghiasi lantai, sebelum menggunakan lapisan kaca cecair, asas konkrit boleh dicat, atau digunakan dengan hiasan dengan menggunakan cat dengan penambahan 5-10% kaca cecair untuk meningkatkan lekatan. Ia juga mungkin untuk menghiasi lantai dengan kawanan kertas. Teknologi mudah: potongan kertas pembungkus (atau lain-lain) digunakan di lantai, ditutup dengan lapisan kaca cair, kemudian ditutup dengan satu lagi lapisan komposisi. Selepas itu, ia sudah mungkin untuk mengisi kaca cecair sepenuhnya, seperti yang diterangkan di atas.

Kebaharuan dalam pasaran lantai meratakan sendiri adalah "lantai 3D" yang telus, yang dipanggil. Inti teknologi adalah seperti berikut: keterlihatan imej tiga dimensi dicipta dengan bantuan beberapa gambar lut sinar pada satu sama lain. Mereka akan dapat dilihat dari sudut pandangan yang berbeza melalui lapisan polimer telus atau sebatian epoksi seperti kaca, tetapi lebih tahan lama. Dengan bantuannya, membran berkilat telus dibentuk, yang boleh dilihat secara visual sebagai kaca. Sebagai contoh, dalam syarikat "Masthouse" salutan sedemikian disebut: "lantai kaca", yang bermaksud: "lantai kaca".

Teknologi pembuatan lantai 3D agak rumit dan peletakan dilakukan oleh tuan, dengan menggunakan cara perlindungan khas. Tetapi salutan yang terhasil boleh digunakan di dalam bilik dengan kelembapan 14% dan bersentuhan dengan alkali dan asid; ia tahan lama, tahan haus dan hayat perkhidmatannya sekurang-kurangnya 10 tahun.

Kerja kalis air sangat penting untuk pembinaan kolam renang, pendirian asas, susunan ruang bawah tanah dan loteng. Dengan banyak bahan kalis air, sukar untuk memilih bahan yang paling sesuai untuk setiap keadaan tertentu. Adakah ia bernilai menggunakan kaca cecair untuk kalis air? Bagaimana untuk membuat kalis air dengan kaca cecair? Peraturan pembiakan dan perkadaran semuanya dalam satu artikel.

Pelbagai cat di pasaran moden sangat luas. Sebahagian daripada mereka melakukan fungsi hiasan murni, yang lain melindungi permukaan dari pelbagai pengaruh luaran. Jenis yang berasingan ialah cat pada kaca cecair, yang boleh digunakan untuk penamat dinding, fasad, dll. Pelapis ini mempunyai beberapa kelebihan, yang akan dibincangkan dalam artikel ini.

Bila berfikir tentang kalis air di atas tanah? Dalam artikel ini, kita akan mempertimbangkan secara terperinci bukan sahaja kes-kes perlindungan seperti struktur dari kelembapan, tetapi juga cara susunannya. Di samping itu, kami akan menerangkan apa bahan yang boleh digunakan untuk lantai kalis air di atas tanah dan ruang bawah tanah.

Penggunaan kaca cecair untuk pelbagai jenis permukaan

Dengan kedatangan lapisan pelindung dalam pasaran pembinaan, yang berdasarkan kaca cecair, pengguna dengan segera menghargai keupayaannya yang unik. Pada masa ini, komposisi ini mempunyai ruang lingkup penggunaan yang agak luas. Bagaimanakah rawatan dengan kaca cair dilakukan dan apakah itu?

Apa bahannya

Gam silikat atau, kerana ia sebaliknya dipanggil, kaca cecair adalah larutan beralkali garam silikat. Bergantung pada komponen utama, terdapat:

 • natrium cecair kaca, dicirikan oleh tahap ketakutan, rintangan api, sifat antiseptik dan kalis air;
 • Potassium, yang mempunyai imuniti terhadap pengaruh atmosfera dan kesan asid.

Kaca natrium digunakan untuk mempercepatkan proses pemejalanan campuran simen disebabkan oleh tindak balas kimia yang berterusan.

Kaca cecair telah digunakan secara meluas sebagai bahan bangunan dan penamat kerana hartanahnya:

 1. Hidrofobik (penghalau air). Oleh kerana harta ini, kaca cecair digunakan untuk merawat permukaan yang terdedah kepada sentuhan yang berpanjangan dengan cecair, termasuk produk kayu. Hasil daripada penghamilan, mereka tidak akan terdedah kepada pembengkakan dan kecacatan.
 2. Antiseptik. Harta ini membolehkan penggunaan pelekat silikat untuk perisikan perlindungan dinding terhadap manifestasi negatif seperti acuan dan jamur.
 3. Refraktori. Apabila mengecilkan lantai dan dinding dengan kaca cecair, keselamatan kebakaran bilik meningkat.
 4. Antistatic. Bahan tidak termasuk elektrifikasi dan tidak menyebabkan berlakunya elektrik statik.
 5. Tahan terhadap asid. Impregnasi dengan penyelesaian silikat melindungi permukaan dari kesan bahan kimia.
 6. Mesra alam. Bahan ini tidak memancarkan bahan yang berbahaya kepada tubuh manusia.

Kaca cecair kerana komposisi kimianya sempurna mengatasi dengan mengisi bahan berliang:

Apabila rawatan permukaan dengan komposisi silikat meningkatkan hidrofobisiti dan kekuatannya. Oleh itu, pengedaran khas kaca cecair diperoleh apabila memproses asas, dinding dan lantai bilik bawah tanah, telaga dan lembangan. Untuk membuat buku asas dengan sifat hidrofobik, perlu menyambungkan air, simen dan JS dalam perkadaran yang sama.

Permukaan untuk dirawat mesti disediakan terlebih dahulu: menyelaraskan dan bersih daripada bahan pencemar. Apabila pemprosesan kayu adalah wajar untuk mengekalkan ketidaksamaan semulajadi (ini akan memastikan lekatan bahan yang lebih baik). Sekiranya permukaannya harus dibasahi semasa pembersihan, maka ia mesti dibiarkan kering sebelum diproses. Ketebalan lapisan mortar kalis air mestilah sekurang-kurangnya 3 mm.

Penyelesaian silikat juga digunakan apabila menutup lantai di bilik mandi atau bilik mandi. Untuk membuat salutan hidrofilik kawasan besar, sebagai contoh, untuk menutup lantai atau dinding, anda boleh menggunakan senapang semburan, roller atau berus.

Gunakan untuk meningkatkan ketahanan api bahan

Rintangan kebakaran kaca cecair membolehkan penggunaannya untuk:

 • perapian masonry, cerobong asap dan dapur;
 • pengeluaran konkrit dan simen tahan haba, serta cat tahan api dan bahan varnis;
 • pengawalan kayu untuk memberikannya sifat kebakaran api;
 • unsur salutan struktur logam.

Untuk menyediakan larutan silikat refraktori, 3 bahagian pasir, 1 bahagian simen dan 1 bahagian kaca cecair diperlukan. Campuran semacam itu dengan cepat menguatkan akibat tindak balas kimia, jadi anda terlebih dahulu dapat membuat struktur yang diperlukan dari penyelesaian konvensional, dan kemudian melakukan salutan konkrit luar dengan lapisan refraktori.

Untuk memberikan permukaan sifat refraktori, mungkin untuk melapisi kayu atau konkrit dengan kaca cecair dari senapang semburan, menggunakannya sebagai primer. Pengepungan dinding juga boleh dilakukan sama ada oleh larutan silikat bebas, atau dalam bentuk simen untuk lantai.

Di bilik mandi, pancuran, bilik mandi dan kolam renang dalaman, yang terdapat dalam kelembapan yang tetap dan membasuh lantai, anda boleh membuat penutup lantai dengan penggunaan kaca cecair. Untuk mencurah lantai diperlukan:

 • jika lantai diperbuat daripada kayu, maka pra-screed konkrit;
 • di permukaan kering di bahagian yang sama, tuangkan larutan silikat;
 • tingkat lapisan pelekat dengan spatula yang luas;
 • untuk menjalankan penjajaran akhir lapisan 3-5 mm tebal dengan squeegee;
 • selepas pengeringan untuk menghasilkan lapisan silikat JAS luar Lakuer (patut poliuretana terbaik atau epoxy).

Perlu diperhatikan bahawa mustahil untuk menghiasi lantai yang telah ditutup dengan kaca cair. Apabila mencurahkan skru konkrit, permukaan lantai akan mempunyai warna "konkrit" dan tekstur masing-masing. Hiasan lantai mesti dilakukan sebelum memohon lapisan kaca cair. Sebagai alternatif, anda boleh cat konkrit. Dalam kes ini, adalah disyorkan untuk menambah sedikit silikat kepada bahan cat untuk meningkatkan lekatan mereka kepada konkrit. Selepas cat telah dikeringkan, adalah mungkin untuk mengisi lantai dengan algoritma di atas.

Secara kebetulan, memandangkan ketoksikan bahan, haba dan rintangan air, dibenarkan penggunaannya untuk rawatan bilik wap, yang sering diperbuat daripada kayu dengan udara panas lembap berterusan tanpa teliti boleh menjalani ubah bentuk.

Kaca cecair juga digunakan untuk pelbagai tujuan lain:

 1. Gam silikat digunakan secara meluas sebagai primer antiseptik untuk mengatasi dinding dari acuan dan kulat.
 2. Bahan ini berguna ketika memasang jubin yang terbuat dari PVC atau linoleum. Dalam kes ini, larutan silikat akan berfungsi sebagai gam.
 3. Ciri-ciri pelekat tinggi kaca cecair membolehkannya digunakan untuk mengedap atau menyambung paip, sendi dempul. Dalam kes ini, bahagian-bahagian itu tidak lagi boleh dihuraikan, dan jika perlu, penggantian salah satu elemen perlu dibongkar sepenuhnya.
 4. Selain itu, sebagai pelekat, penyelesaian ini boleh digunakan untuk membaiki perabot yang diperbuat daripada kayu dan bahan lain.
 5. Tukang kebun digunakan untuk merawat pokok selepas pemangkasan. Kepingan tempat menjadi sangat terdedah kepada bakteria, kayu yang merosakkan. Dempul mereka dengan kaca cair "meterai" potongan dan melindungi pokok dari kemusnahan. Kereta selepas penggilap perlindungan dengan penggunaan kaca cecair
 6. bahan ini boleh datang untuk menyelamatkan dan suri rumah yang: penyelesaian akueus dibuat dalam bahagian 1 hingga 25, membolehkan untuk membersihkan pinggan mangkuk daripada pencemaran berat. Untuk mencapai kesan terbaik, disyorkan untuk mendidih hidangan dalam penyelesaian yang disediakan.
 7. Boleh digunakan untuk mengeluarkan lapisan lama dengan bahan cat.
 8. Penyelesaian silikat digunakan walaupun dalam pertanian. Eksperimen membuktikan bahawa benih dirawat dengan apa-apa komposisi yang tidak terdedah kepada bakteria dan tumbuh lebih cepat.
 9. Gunakan dinding: semasa dinding salutan steklooboyami pra-impregnated dengan gelas air. Ini membolehkan anda untuk mencegah penyerapan kelembapan dan meningkatkan rintangan haus dinding kertas dinding. Dalam beberapa kes untuk meningkatkan jangka hayat dinding disalut oleh kertas dinding konvensional, dan untuk memberi mereka gloss JAS luar khas beroperasi penyelesaian silikat.
 10. Apabila memproses produk yang diperbuat daripada kayu. Objek yang dibuat dari kayu cukup untuk sementara waktu untuk direndam dalam bekas dengan larutan silikat.

Di dalam kedai-kedai pembinaan cecair kaca diwakili dalam pelbagai: kedua-dua dalam bentuk tulen dan bahan binaan selesai berdasarkan itu. Oleh kerana harga yang rendah bahan ini tersedia kepada mana-mana pengguna, tanpa mengira tahap pendapatannya. Perkara utama ialah memilih komposisi yang sesuai untuk ciri-cirinya.

Bagaimana untuk membuat lantai cecair kaca, getah

Lantai cecair adalah salutan yang semakin popular. Lantai cecair hari ini dipasang di pelbagai bilik. Di samping bangunan kediaman - ini adalah pejabat dan premis pengeluaran.

Lantai cecair mempunyai ulasan yang sangat positif. Ini disebabkan oleh fakta bahawa bahan ini menggabungkan kualiti terbaik dari pelbagai bahan. Lantai ini mempunyai penampilan yang menarik dan moden. Dan kekuatannya yang tinggi akan memelihara lapisan dalam bentuk asalnya selama bertahun-tahun.

Mengubah rumah mereka dan mengubah lantai dengan bantuan bahan cecair semua orang boleh. Walau bagaimanapun, untuk berjaya mengisi lantai cecair dengan tangan anda sendiri, anda perlu bersedia untuk proses yang memakan masa.

Perkara pertama yang anda perlukan ialah memperoleh alat khas. Iaitu:

 • Penggelek. Lukisan dan pengudaraan dengan duri;
 • Tangki dalam;
 • Bor dengan muncung untuk komponen pencampuran;
 • Spatula, panjangnya dari 1.5 meter;
 • Tahap bangunan;
 • Berus lebar;
 • Lacquer dengan asas poliuretana;
 • Primer;
 • Campuran untuk lantai cecair.

Dengan mengumpulkan alat lengkap, anda boleh mula bekerja dengan selamat. Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah menghapus penutup lantai lama. Perlu diingat bahawa lantai cair bukanlah satu cara yang mampu menyembunyikan semua kekurangan dan penyelewengan sendiri. Oleh itu, adalah penting untuk menyediakan asas secara kualitatif.

Mengeluarkan senarai panjang dan permukaan lama anda perlu membersihkan segala-galanya dari kotoran dan puing-puing. Permukaan dibersihkan di seluruh kawasan mesti dirawat dengan primer. Untuk lebih baik permukaan, anda boleh menambah pasir kuarza kepadanya.

Penting! Campuran pasir ini dan primer boleh mengatasi penyelewengan tidak lebih daripada 0.5 mm.

Menjalankan apa-apa prosedur sehingga buku primer benar-benar kering. Selepas ini, permukaannya dilapisi dengan menggunakan bahan polietilena atau bumbung.

Selepas itu, anda boleh meneruskan ke peringkat seterusnya, iaitu untuk tingkatkan lantai. Prosedur ini dijalankan menggunakan senarai panjang konkrit. Atau anda boleh menggantinya dengan mortar simen-pasir. Dengan memasang suar yang menentukan pesawat, anda boleh mengisi senarai yg panjang lebar. Suara-suar ini dipasang pada konvol gipsum, dan kemudian diselaraskan menggunakan tahap. Penyelesaiannya diedarkan ke seluruh kawasan yang diperlukan dan dibiarkan selama sehari. Pada akhir masa yang diperuntukkan, beacon boleh ditarik keluar. Dan baki retak yang mudah ditutup dengan spatula. Untuk melindungi permukaan dari kemunculan karat, semua profil keluli akan dikeluarkan.

Selepas itu, perkara yang paling sukar ialah menunggu. Lagipun Proses pengeringan konkrit konkrit berlangsung sepanjang bulan. Sehubungan itu, kerja selanjutnya harus digantung.

Penting! Beberapa hari pertama senarai yang panjang harus ditutup dengan filem. Dan selepas itu, dengan berkala tertentu, perlu melembapkannya dengan air.

Walaupun permukaan membeku, masa lapang boleh digunakan dengan kelebihan dan memilih jenis lantai masa hadapan. Secara keseluruhan, terdapat dua jenis permukaan pengisi:

Kedua, seterusnya pula dibahagikan kepada dua subspesies:

 • Epoxy. Lantai tersebut dengan mudah membawa beban besar;
 • Urethane epoksi. Jenis ini dipasang di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi.

Bagi ruang tamu yang paling kerap menggunakan lantai pengisi mineral.

Di samping itu, perhatian khusus harus diberikan kepada pilihan campuran. Mereka juga dibahagikan kepada beberapa kumpulan:

 • Kumpulan asas. Komposisinya menyamakan penyimpangan dengan perbezaan hingga 8 sentimeter.
 • Lantai sendiri meratakan dari kelompok tengah berjaya menghapuskan penyelewengan hingga 3 cm.
 • Pasukan penamat mampu mengatasi perbezaan ketinggian sehingga 1 cm.

Apabila senarai panjang benar-benar kering, kot primer digunakan dari atas. Ia akan memberikan lapisan keseragaman dan menyembunyikan semua retak terbentuk.

Nasihat! Suhu udara di dalam bilik memainkan peranan penting. Oleh itu, julat optimum harus sekitar 15-259ordm;

Dinding pengedap di sekitar perimeter lantai adalah langkah terakhir sebelum menuang.

Selepas ini, anda boleh meneruskan ke peringkat pengisian. Campurkan campuran hanya mengikut arahan. Sapukan pada lapisan 5-7 mm. Di samping itu, kerja perlu segera, kerana selepas 30-40 minit campuran akan bertambah. Untuk mengedarkan cecair diperlukan dengan bantuan alat khas - rakli. Juga, anda boleh berjalan di sekeliling lantai tanpa mengeras, tetapi hanya jika anda mempunyai kasut khas dengan kancing pada satu-satunya. Ia dibenarkan memohon beberapa lapisan. Walau bagaimanapun, setiap daripada mereka perlu dirawat dengan roller jarum. Ini akan mengeluarkan semua gelembung udara. Pengeringan selesai berlaku 72 jam. Selepas itu, permukaan ditutup dengan varnis pelindung.

Kaca cecair untuk lantai sering digunakan. Bahan ini mempunyai kelebihan berikut:

 • Mempunyai sifat antiseptik dan penahan air;
 • Tidak berkuasa;
 • Di samping itu, kaca tidak boleh dibakar dan terjejas oleh pelbagai asid.

Buat lantai cecair di dalam garaj atau bilik lain yang diperbuat daripada kaca cair tidak sukar. Untuk ini, perlu mencurahkan bahagian yang sama bahan cecair dalam jalur dan selari dengan dinding dan segera mengedarkannya di permukaan. Untuk melakukan semua secara kualitatif, sebagai tambahan kepada spatula yang luas, roller jarum dan squeegee dengan pemegang panjang digunakan. Spatula merebak secara merata ke seluruh kawasan. Roller digunakan untuk penyamaan penuh dan penyingkiran gelembung udara.

Perlu diingat bahawa lantai dengan kaca cecair hanya boleh dilakukan pada permukaan rata dan siap.

Lapisan lapisan hendaklah dari 3 hingga 5 mm.

Amaran! Campuran hendaklah digunakan untuk salutan selama satu jam. Itulah berapa lantai kaca cair kering.

Selepas pengeringan, anda boleh memohon lapisan varnis. Ini akan memberikan penampilan yang lebih rapi dan mengukuhkan lantai.

Berjalan di atas lantai mungkin selepas sehari. Tetapi anda hanya boleh mengeksploitasi sepenuhnya dalam tempoh lima hari. Termasuk sistem "lantai hangat" di bawah kaca cecair hanya boleh seminggu.

Lantai dengan getah cecair sering digunakan di ruang garaj. Tetapi sering kali mungkin untuk memenuhi liputan ini di tempat lain (sukan dan taman permainan dan tempat bukan kediaman lain). Lantai getah diperbuat daripada cip getah. Untuk itu ia ditambah pelbagai pewarna dan gam poliuretana khas. Ia digunakan untuk salutan yang disediakan melalui pengabut khas.

Kelebihan lantai getah pukal adalah seperti berikut:

 • Salutan digunakan untuk hampir semua permukaan yang disediakan (asfalt, konkrit, seramik, logam dan lain-lain);
 • Di samping lantai, getah cecair juga boleh ditutup dengan struktur menegak.

Hayat perkhidmatan lantai pengisian ini, dengan semua peraturan operasi, tidak melebihi 10-15 tahun.

Pada harga, lantai pukal jauh melebihi salutan getah lain. Walau bagaimanapun, ini sepenuhnya dibayar dengan kemudahan pemasangan dan prestasi tinggi.

Ia tidak begitu sukar untuk memohon lapisan getah cecair secara bebas. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan ia tidak boleh diakses. Lagipun, ini memerlukan peralatan semburan khas.

Kelebihan getah cecair adalah seperti berikut:

 • Praktikal;
 • Fleksibiliti;
 • Kemungkinan salutan lancar;
 • Digunakan dalam bentuk sejuk;
 • Pengeringan mengambil masa minimum;
 • Bahan bersih dari segi ekologi yang tidak mengandungi bahan berbahaya;
 • Dengan yakin dengan perubahan suhu yang tajam.

Perbezaan utama antara salutan dan lantai cecair biasa adalah penggunaan pelbagai lukisan dan prasasti ke lapisan bawah. Pasang jenis ini hanya pada permukaan rata yang sempurna. Lagipun, ketebalan lapisan dengan corak tidak melebihi 400 mikron.

Pemasangan lantai sedemikian berlaku dalam beberapa peringkat. Lapisan lapisan tiga digunakan:

Selain penampilan asal, salutan ini tahan lama daripada bahan-bahan yang telah menjadi biasa kepada kami (lamina, parket dan lain-lain).

Terdapat dua jenis lantai hiasan:

 • Linoleum cecair, yang sering digunakan untuk dapur dan mandi.
 • Lantai 3d pengisi. Ini adalah polimer telus, dipenuhi dengan lukisan besar-format. Lantainya sememangnya semakin popular, kerana penggunaannya boleh membuat ruangan yang menarik dan unik.

Wilayah Moscow, Schelkovo, ul. Moscow, d.70a pusat membeli-belah "Mebel"

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

6 + 2 =