Жидкі обої

Kelebihan dan kekurangan kertas dinding cecair (Ulasan)

Sebelum membeli kertas dinding cecair, anda perlu mengetahui kelebihan dan kelemahan mereka. Terdapat banyak wallpaper cecair di pasaran hari ini. Mereka cukup mudah untuk memulihkan jika permukaan telah rosak semasa operasi, dan selepas anda memutuskan untuk menggantikannya, ia akan menjadi mudah untuk menghapuskan penamat.

Kertas dinding cair - ini, dengan dan besar, plaster hiasan yang biasa. Sesetengah pengguna tertanya-tanya mengapa bahan ini telah memperoleh nama sedemikian. Segala-galanya dijelaskan oleh fakta bahawa ia adalah berdasarkan serat selulosa, yang tidak berbahaya, kerana ia adalah semula jadi. Selain bahan-bahan lain, kertas dinding mengandungi pengikat, yang merupakan sebatian pelekat - CMC. Selepas pemadatan kertas dinding cecair tidak kelihatan seperti tradisional, tetapi mereka boleh diwakili oleh pelapis yang berlainan, di antaranya boleh membezakan sutera, berkilat, matte, dan sebagainya.

Ciri-ciri positif kertas dinding cecair

Memilih yang siap dibeli untuk permukaan dinding, anda perlu mengambil kira kelebihan dan kekurangan kertas dinding cecair. Jika anda melihat plus, anda boleh membandingkan versi cecair kertas dinding dengan bahan tradisional. Dalam kes yang kedua, tuan-tuan perlu bekerja dengan lancar untuk melekatkan kanvas di dinding, untuk menggabungkan corak, dan juga untuk mengatasi sudut-sudut dan semua ketidaksamaan bilik. Di samping itu, untuk memohon gam pada helaian, ia perlu mempunyai ruang bebas yang besar. Dalam hal kertas dinding cair, jangan takut merosakkannya atau merobeknya, kerana ia direalisasikan dalam bentuk serbuk, dan penyediaan untuk kerja melibatkan hanya mencairkan komposisi dalam air.

Ia tidak perlu untuk memikirkan sebelah mana ruang cahaya itu jatuh, kerana lipit tidak meninggalkan sebarang kesan selepas permohonan itu, dan ulasan mengenainya mengesahkannya. Memohon komposisi selepas penyediaan bukan sahaja di dinding, tetapi juga di siling, dan kerja itu tidak kelihatan begitu intensif buruh berbanding dengan teknologi yang digunakan untuk melekat kertas dinding konvensional. Dalam proses ini, anda tidak akan memerlukan pertolongan orang luar, anda boleh mengurus sendiri.

Tambahan pula, tanpa adanya penyediaan permukaan

Satu lagi kelebihan di mana pengguna seperti kertas dinding cecair dinyatakan dalam fakta bahawa anda tidak perlu menyediakan permukaan terlalu lama, yang tidak boleh dikatakan tentang kertas dinding tradisional, asas yang selepas pelekat akan memberikan semua penyelewengan permukaan. Malah sebaliknya, jika terdapat sedikit ketidakseimbangan di dinding dari mereka, mungkin akan menyingkirkannya dengan menggunakan komposisi. Hasilnya, ia mungkin untuk mendapatkan kemasan yang berkualiti, yang tidak mempunyai kelemahan.

Adalah penting untuk mengetahui kekurangan kertas dinding cecair. Ulasan akan membantu anda memikirkan siapa yang mempunyai liputan. Tetapi apa sebenarnya yang anda tidak dapat membawanya, adalah keupayaan salutan seperti itu untuk dibiarkan di udara. Sesetengah percaya bahawa apabila permukaan adalah lancar, permukaannya tidak bernafas, yang bermaksud bahawa kulat dan acuan boleh muncul di bawahnya. Tetapi selulosa sempurna melepasi udara, sebab itu anda tidak perlu takut pada hakikat bahawa dinding akan mati. Ini akan menyelamatkan anda dari apa yang dipanggil kesan rumah hijau, yang khusus kepada bilik-bilik dengan kertas dinding vinil.

Sebelum membeli salutan yang dinyatakan, pengguna memikirkan apa kelemahan kertas dinding cecair yang lain. Ulasan sejumlah pembeli menunjukkan kos yang agak tinggi. Tetapi ini hanya boleh berlaku pada pandangan pertama. Malah, tidak ada terlalu banyak perbelanjaan dalam kes ini, di samping itu, selepas kerja-kerja, tidak akan ada sisa, kerana mungkin untuk mempersiapkan persis jumlah komposisi yang akan digunakan, dan memperbaiki lapisan selepas kerosakan sangat mudah, yang tidak dapat dikatakan tentang kertas dinding biasa. Semua keadaan ini membuat kita berhujah bahawa harga ternyata banyak kali lebih menguntungkan.

Kelebihan utama - dalam estetik

Jadi apa yang pengguna menggunakan kertas dinding cecair? Komen (kelemahan akan dibincangkan di bawah) menunjukkan bahawa mereka kelihatan sangat estetis di dinding, dan ini boleh dipanggil salah satu kelebihan utama mereka. Memandangkan ciri ini, jawab diri anda kepada soalan sama ada anda telah bertemu dengan jiran, saudara, kawan dan kenalan dengan kertas dinding yang sama yang disisipkan di salah satu bilik di rumah anda. Ini berlaku, ia mesti diterima, agak kerap. Tetapi dengan kertas dinding cecair anda boleh membuat penyelesaian dalaman yang unik, yang dalam keadaan apa pun akan tetap unik.

Untuk mencapai kesan yang lebih menarik dalam hal ini, anda boleh dengan menggunakan kertas dinding cecair ke dinding dalam beberapa kombinasi warna dan tekstur.

Kekurangan kertas dinding cecair, ulasan yang sememangnya bernilai meneroka sebelum pengambilalihan komposisi, dinyatakan dalam fakta bahawa mereka tidak bertolak ansur dengan kesan kelembapan. Dalam hal ini, mereka kehilangan kertas dinding jenis tahan kelembapan. Sekiranya rumah mempunyai haiwan atau kanak-kanak kecil, permukaan dinding tidak boleh dibasuh selepas ia berwarna. Untuk membetulkan keadaan, anda hanya perlu membaiki bahagian berasingan, yang melibatkan penggunaan serbuk kering. Ia mesti disediakan terlebih dahulu, dicairkan dengan air. Dinding di kawasan manja juga harus disediakan terlebih dahulu, yang melibatkan memotong lapisan lama. Seterusnya, anda perlu menggunakan teknologi biasa menggunakan komposisi. Penangkapan mungkin bahawa komposisi kering untuk pembiakan mungkin tidak akan kekal selepas pembaikan pertama, dan memilih warna yang serupa beberapa tahun selepas selesai kerja akan menjadi agak bermasalah. Ya, dan dinding-dinding dalam proses eksploitasi mungkin sedikit dihapuskan dan dibakar. Penggunaan lapisan baru di tapak berasingan boleh menjadi sangat ketara.

Selepas kekurangan kertas dinding cecair telah dikaji, maklum balas dapat membantu membuat pilihan yang tepat pada saat membeli bahan untuk dinding. Pembeli mengatakan bahawa bekerja dengan campuran cecair sangat mudah. Dan bukan hanya tuan rumah yang berpengalaman, tetapi juga pemula dapat mengatasinya. Satu-satunya perkara yang perlu diberi perhatian, menurut pembeli, adalah cara penyediaan komposisi, yang melibatkan tidur awal campuran di dalam bekas atau baldi dan seterusnya mencurahkannya dengan cecair. Melakukan manipulasi ini dalam urutan yang berbeza tidak disyorkan. Selepas campuran telah dicampur dengan teliti, mereka yang telah memakai komposisi di dinding menekankan, ia harus ditinggalkan selama setengah jam, yang akan membolehkan kertas dinding untuk menyemai, dan komponen kimia untuk berinteraksi.

Kertas dinding cair, ulasan (kelemahan, martabat, dll.) Yang mana anda telah dipelajari dengan baik boleh digunakan dalam beberapa cara. Pakar berpengalaman menasihatkan untuk melakukan ini dengan menggunakan pistol, yang akan mempercepatkan prosesnya. Terlepas dari alat mana yang digunakan selama pemakaian campuran itu, ia harus ditinggalkan di permukaan untuk istirahat untuk jangka waktu yang dapat bertahan hingga 70 jam, karena ini adalah waktu yang diperlukan untuk wallpaper untuk mendapatkan kekuatan dan kering sepenuhnya.

Cadangan penyediaan permukaan

Wallpaper cecair, ulasan, petua, cadangan tentang yang anda telah dikaji sebelum ini, akan memuji pemiliknya untuk tempoh yang lama. Walaupun penyediaan dinding khas tidak disertakan, karya tersebut masih memerlukan pematuhan terhadap peraturan tertentu. Di antara mereka, seseorang boleh mengeluarkan keperluan untuk mengeluarkan pelapis lama dari pangkalan. Selepas itu, adalah perlu untuk meletakkan dempul di dinding, yang akan memungkinkan untuk menyingkirkan kesilapan. Di samping itu, semakin banyak dinding menjadi, lebihan bahan yang kurang akan menjadi.

Kertas dinding cair, ulasan, ciri, cadangan untuk memohon yang biasa kepada mana-mana tuan, akan kelihatan sangat estetik di dinding. Dan walaupun sesuatu yang tidak cukup sesuai dengan arahan, selalu ada jalan keluar dari situasi itu. Sebagai contoh, jika permukaannya tidak dapat memadam kecacatan, maka aplikasi kertas dinding boleh dibuat dalam dua lapisan, yang pertama akan menjadi buku primer, dan yang kedua - dekoratif.

Untuk mengira penggunaan bahan tersebut, perlu mengambil kira bahawa 1 kg campuran akan meliputi 5 m 2. Oleh itu, jika ada keperluan untuk memangkas dinding, kawasannya adalah 20 m 2, maka perlu menyediakan 4 kg komposisi kering.

Selepas kelebihan dan kekurangan kertas dinding cecair telah diketahui oleh anda, anda telah menilai kemahiran dan kebolehan anda dalam menjalankan kerja-kerja pembaikan jenis ini, anda boleh mula menaik taraf dinding.

Wallpaper cecair - 100 gambar reka bentuk yang sempurna

Setiap tahun pelbagai bahan untuk hiasan dinding tumbuh. Di tempat kertas dinding kertas datang kertas dinding, kertas dinding di bawah cat, plester hiasan, kertas dinding cecair.

Kertas dinding cair muncul tidak lama dahulu, saya ingin menilai kelebihan, kekurangan mereka, teknologi memohon ke permukaan dinding. Pertama, mari kita tentukan apa kertas dinding cair mewakili.

Dari kejahilan, banyak mengelirukan kertas dinding cecair dengan plaster hiasan. Perbezaan yang signifikan ialah pasir yang merupakan sebahagian daripada plaster. Komponen utama kertas dinding cecair adalah selulosa.

Pelekat semulajadi yang tidak berbahaya. Dijual dalam bentuk kering dan menyerupai bahan hiasan untuk kanak-kanak.

Oleh kerana fakta bahawa anda boleh menambah pelbagai bahan kepada komposisi, kertas dinding cecair mempunyai pelbagai warna, berbeza dalam struktur. Pertimbangkan gambar kertas dinding cecair dan lihat bahawa ia sesuai untuk kerja-kerja kemasan mana-mana bilik.

 • Tahan perubahan suhu. Boleh digunakan di bilik-bilik di mana ia tidak dipanaskan.
 • Tahan radiasi ultraviolet.

 • Tidak memerlukan kerja pembaikan tambahan untuk meratakan dinding.
 • Mudah sekali tumpang tindih dinding, seperti mudah dikeluarkan.

 • Bahan yang mesra alam, tidak memancarkan bahan-bahan berbahaya.
 • Ia mempunyai penebat bunyi.
 • Mereka tidak mengumpul habuk.

 • Jangan menyerap kelembapan, yang tidak menyebabkan pendaraban mikroorganisma.
 • Sesuai untuk tempat yang sukar dicapai, di mana kertas dinding konvensional perlu dipotong di tempat yang berbeza.

 • Berhati-hati dengan air, apabila mengeluarkan kertas dinding cecair, gunakannya. Ia menjadikan mustahil penggunaannya di bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi.
 • Bersihkan kertas dinding hanya boleh kaedah kering.
 • Kosnya tinggi.

Jika anda membuat kertas dinding cair sendiri, maka harga mereka akan menjadi yang paling minimum. Ini tidak memerlukan latihan. Ia diperlukan oleh langkah-langkah untuk melaksanakan arahan.

Mari lihat pada peringkat bagaimana membuat kertas dinding cecair:

 • Kami mengambil kepingan kertas saiz A4, anda boleh menulisnya. Potong kepingan kecil, kira-kira 2-5 cm.
 • Kami memilih baldi atau bekas, yang bukan kasihan. Masukkan kertas di dalam dan isi dengan air sejuk. Ia perlahan-lahan hendaklah menutupi air supaya kertas dinding tidak berubah menjadi cecair.

 • Biarkan selama 2-3 jam, supaya kertas direndam.
 • Dengan pengadun binaan, campurkan kertas dengan air sehingga campuran seragam diperolehi.
 • Dalam campuran yang dihasilkan kami meletakkan gam PVA, gypsum, warna. Selepas itu, pukul lagi. Jika perlu, tambahkan bahan hiasan.

Di permukaan kering dengan spatula, lapisan nipis 3-5 mm digunakan. Kami membiarkannya kering.

Bagaimana untuk memohon dinding dinding cecair

Jika anda memutuskan untuk membeli campuran siap, maka pada setiap pakej ditulis cara untuk membubarkannya. Selepas toga, kertas dinding cecair siap dibuat untuk dibenarkan berdiri selama 12 jam.

Sebelum meletakkan dinding, anda perlu bercampur semula. Kacau secara manual, tanpa menggunakan sebarang alat. Kerana anda boleh merosakkan struktur kertas dinding. Menggunakan spatula besi, kami menggunakan kertas dinding untuk permukaan dinding.

Apabila memohon adalah mustahil untuk menekan pada spatula, adalah perlu untuk memohon walaupun dan tidak pergerakan yang kuat.

Ketebalannya adalah kira-kira 4-5 mm. Agar tidak melihat perbezaan warna pada satu dinding, gunakan satu campuran. Cairkan kertas dinding, supaya cukup untuk seluruh permukaan dinding.

Kelebihan utama kertas dinding kertas. Di permukaan yang disediakan, gunakan imej pensil yang mudah.

Selepas spatula getah kecil, gunakan campuran tanpa meninggalkan kontur. Biarkan kering selama 3-4 jam, selepas memohon naungan lain. Cuba untuk mengenakan warna ketebalan yang sama.

Mereka bukan sahaja boleh mengurangkan dinding, tetapi juga siling. Mereka hebat untuk ruang tamu atau bilik tidur.

Juga tidak boleh diganti di bilik kanak-kanak. Kertas dinding cair sangat menyenangkan untuk disentuh, seperti sutera. Lepaskan anda boleh mencuba dan mencipta bahagian pereka yang tidak dapat dipadankan.

Wallpaper cair: TOP-150 foto barang baru di kawasan pedalaman

Untuk tidak hanya menghiasi bilik, tetapi juga untuk menekankan pedalaman, yang luar biasa, adalah penting untuk menggunakan bahan yang betul di permukaan selesai.

Dikenakan hari ini, kertas dinding gulung, kerana menggunakannya, mudah untuk menghapuskan kelemahan permukaan dinding.

Semakin hari ini, ia diamalkan dan aplikasi kertas dinding cecair di dinding, kerana ulasan mengenai mereka adalah yang terbaik.

Kertas dinding cair - bahan dalam satu campuran yang menggabungkan kertas dinding dan plaster hiasan. Komposisi ini diresapi dengan gam.

Secara visual, kertas dinding itu tidak dapat dibezakan daripada roll. Perbezaannya ialah pelepasan yang terdapat di tingkap, dan tidak ada ciri khas jahitan roll kertas dinding biasa.

Kertas dinding cecair - cara membuat penutup, yang membolehkan anda bersembunyi di permukaan dinding kecacatan kecil. Dengan bantuan salutan sedemikian, reka bentuk unik yang sama dicipta di dalam bilik.

Sering kali anda dapat melihat bagaimana pekerja terlibat dalam pembaikan campuran warna yang berbeza, dan ada orang-orang yang menekankan ini atau terperinci di pedalaman.

Adalah penting untuk memilih komposisi yang tepat untuk menyelesaikan sepenuhnya kesemua pilihan dan permintaan.

Komposisi kertas dinding dan kelebihan mereka

Campuran dibungkus dalam beg kertas, dan sebelum digunakan, ia dibawa ke dalam keadaan cecair yang berfungsi dengan air.

Ciri-ciri komposisi: serat sutera, rami atau kapas termasuk dalam jenis kertas dinding cecair mahal. Kadang-kadang ia tidak dilakukan tanpa penambahan ibu-mutiara untuk meningkatkan kualiti hiasan.

Bergantung pada harga komposisi asas, dari pengisaran. Kertas dinding cecair di pedalaman membolehkan anda memberikan reka bentuk yang unik, dan memohon kertas dinding di permukaan, kemahiran khas tidak perlu.

Harta utama - kertas dinding cecair dengan tangan mereka sendiri digunakan untuk apa-apa jenis permukaan, walaupun ia tidak disediakan khusus untuk penamat. Selepas campuran kering dengan teliti, lapisan seragam dan cantik kelihatan di dinding.

Kertas dinding, dengan salutan yang sedikit, mudah dipadamkan - hanya membuang bahagian yang rosak dan lapisan kertas dinding yang baru digunakan.

Arahan terperinci tentang cara memohon kertas dinding cecair ke permukaan dinding boleh didapati di Internet dalam bentuk yang boleh dibaca dan dalam bentuk video.

Di samping itu, adalah berguna untuk membuat anggaran penggunaan kertas dinding cecair pada permukaan permukaan di dalam bilik tertentu.

Perbelanjaan secara langsung bergantung pada bagaimana kertas dinding akan digunakan pada permukaan - secara manual atau melalui penyembur. Cara ekonomi adalah apabila kertas dinding cecair digunakan untuk dinding dengan roller atau spatula.

 • Jenis kertas dinding cecair:

  Sutera adalah berdasarkan serat sutera. Kualiti wallpaper seperti itu sangat baik, kertas dinding adalah tahan lama. Kertas dinding yang paling baik dibezakan oleh ketahanan mereka terhadap cahaya matahari, dan oleh itu mengekalkan warna mereka untuk masa yang lama.

  Selulosa - kertas dinding adalah tahan lama, tetapi kelemahan adalah bahawa mereka dengan cepat kehilangan warna mereka. Kos kertas dinding tidak begitu tinggi berbanding dengan yang pertama.

  Kertas dinding cair untuk tujuannya berbeza-beza. Terdapat jenis kertas dinding yang boleh anda gunakan segera selepas pembelian, hanya dicairkan dengan air.

  Wallpaper bersedia dibuat dalam warna salji putih. Bagaimana untuk membuat kertas dinding cecair dalam warna yang betul? Untuk mendapatkan warna yang berbeza, anda perlu menggunakan pewarna untuk mendapatkan teduhan yang dikehendaki.

 • Kelebihan utama adalah dengan cepat kering di permukaan. Campuran mudah diaplikasikan ke permukaan mana-mana tanpa persiapan, untuk menghilangkan kecacatan kecil di permukaan.

  Wallpaper - bahan mesra alam, dan oleh itu salutan boleh digunakan di mana-mana bilik.

  Kertas dinding cair adalah elastik, dan oleh itu lebih lama daripada kertas dinding gulung mematuhi permukaan dinding.

  Campuran penting ialah pengaliran udara.

  Wallpaper tidak boleh digunakan di bilik dengan kelembapan yang tinggi.

 • Selalunya dalam proses penggunaan, permukaan dinding rosak, tetapi kecacatan dengan mudah dihapuskan.

  • Memberi penebat haba di dalam bilik.
  • Sifat antistatik - jangan mengumpul habuk pada diri mereka, jangan menyerap bau.
  • Menyediakan kalis bunyi.
  • Pengeluaran kertas dinding cecair dibuat hanya dengan komponen semulajadi, iaitu kertas dinding tidak toksik.

  Jika reka bentuk dinding adalah kreatif, maka anda boleh membuat reka bentuk anda dengan mudah. Pilihan reka bentuk - lukisan dengan kertas dinding cecair, teknologi mencipta yang sangat mudah.

  Pensil dipindahkan ke lukisan dinding yang disediakan terlebih dahulu, dan kemudian kertas dinding digunakan pada gambar.

  Di Internet, banyak gambar kertas dinding cecair di pedalaman yang berbeza, dan anda boleh memilih pilihan untuk ruang tamu, bilik tidur, dan koridor, tapak semaian.

  Hiasan itu adalah hiasan yang layak di mana-mana bilik, kerana ia menyembunyikan, di samping itu, kecacatan permukaan.

 • Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  41 + = 45