Cecair ruberoid

Rubbod cecair Pbk-1 sedia untuk digunakan, digunakan dengan cara yang sejuk dan tidak memerlukan kerja pemanasan. Ruberoid cecair membentuk salutan monolitik yang lancar

PBK-1 LIQUID RUBBEROID sedia untuk digunakan, digunakan dengan cara yang sejuk dan tidak memerlukan pemanasan. LIQUID RUBEROID membentuk salutan monolitik yang lancar. LIQUID RUBEROID mempunyai sifat menembusi yang tinggi, lekatan yang sangat baik, kemuluran dalam pelbagai suhu. Pemakaian elastomer termoplastik Sepanyol Kalprene untuk penghasilan ruberoid cecair memberikannya harta yang unik. Pada suhu tinggi, ia menunjukkan kekakuan, dan pada keanjalan suhu rendah. Tidak memerlukan kelayakan pekerja yang tinggi.

Sebelum meneruskan pembaikan bumbung, tidak akan menyakitkan untuk memeriksa dengan teliti salutan kalis air itu sendiri untuk menentukan punca aliran air. Apa salutan lama anda kelihatan seperti? Adakah "buih" atau lepuh di permukaan? Adakah terdapat bumbung lama yang dirasakan atau lubang jelas? Skor yang dimusnahkan? Jika soalan-soalan ini adalah ya, maka alasan untuk pembaikan tertunggak diperlukan mungkin akan tidak dicari dalam lapisan kalis air, dan semua peranti bumbung pai, dari papak untuk kalis air. Alasan untuk kursus ini dan kemusnahan pesat kalis air dan penyamaran, seperti menunjukkan amalan, penebat tidak mencukupi dan ventilasi pemanas tidak mencukupi. Ini adalah "penyakit" utama kebanyakan bumbung lembut Rusia. Ingat, dari pelajaran fizik di sekolah, pengalaman? Kami mengambil satu sudu, di atasnya kami meletakkan sekeping ais, dan dari bawah kami mula memanaskan lebih ringan. Pada satu ketika, setetes air akan muncul dari bahagian bawah sudu. Adakah ini bermakna sudu bocor? Sekarang, kira-kira perkara yang sama berlaku kepada bumbung kami. Dari dalam bilik, kami kelabu siling, dan salji di luar dan fros, dan jika penebat penebat bumbung dan pengudaraan tidak mencukupi untuk iklim sejuk Rusia, bahagian dalam bumbung pai pemeluwapan air, yang sentiasa sesuatu yang membeku, kemudian cair, memusnahkan penebat dan senarai yg panjang lebar. Dan apabila musim bunga datang, maka itu adalah air pemeluwapan yang terkumpul, di bawah panas matahari mula melambung tinggi, menaikkan banyak buih lapisan kalis air, ditambah keseluruhan kelembapan dan kelembapan di luar lapisan dihanyutkan sisa-sisa plasticizer bahan kalis air, yang membawa kepada kemusnahan lapisan. Di samping itu, kondensat air menyerap masuk sebahagiannya melalui siling di dalam bilik, mewujudkan gambaran palsu bumbung bocor (lapisan kalis air patah).

Jika anda memeriksa bumbung dan melihat apa yang dikatakan di atas, maka tiada bahan kalis air, tidak mahal dan murah, akan membantu. Masalahnya akan sering berulang kali, mengubah poket ke dalam untuk membaiki kalis air dan siling.

Untuk menghapuskan masalah ini adalah perlu untuk hapus bumbung lama, kering sisa-sisa penebat, menambah penebat kepada norma-norma yang diperlukan untuk Guntingan, meletakkan senarai yg panjang lebar simen-pasir dengan lapisan graviti dirancang, dengan pemasangan pengudaraan flyugarok dan memohon kalis air permaidani atau cat dengan perlindungan UV mineral.

Sekiranya kita mengetahui bahawa kami mempunyai pemanas dan sandaran simen-pasir, maka kami akan mempertimbangkan tiga pilihan:

Permaidani kalis air lama dibongkar 100%, dan di tempatnya dicipta baru, dengan pemasangan van pengudaraan.

B Permaidani kalis air lama dibaiki secara tempatan dan lapisan kalis air yang baru digunakan untuknya.

B Kami memulihkan keplastikan dan integriti salutan lama dengan menggunakan bahan LIQUID RUBEROID ™ kami.

Dalam semua kes, kami amat menggalakkan sebelum memohon apa-apa bahan kalis air diperlukan untuk menghasilkan buku asas-buku asas PBC 1g LIQUID RUBEROIDtm, pra-kering dan permukaan de-dusted. Priming dijalankan dengan lapisan berterusan, tanpa peninggalan dan ruang, dan diambil secara berasingan sebagai jenis kerja yang tersembunyi.

Pasaran moden menawarkan banyak bahan kalis air yang berbeza, kita sama dengan pengilang produk di bawah jenama LIQUID RUBEROIDDM

2. Pecahan Massa bahan-bahan yang tidak dapat dielakkan,%, tidak kurang daripada

3. Penampilan filem ini

Pokr. licin, separa matt

4. Pengeringan ke tahap 1, jam

5. Melekat pada konkrit, MPa, tidak kurang daripada

6. Penyerapan air filem, g / m. tidak lebih

7. Kekuatan filem pada regangan, MPa, tidak kurang daripada

8. Berkaitan. elong. filem dengan mata. %, tidak kurang daripada

9. Rintangan haba, C, tidak kurang daripada

pertimbangkan pilihan untuk mencipta permaidani kalis air dengan penggunaan bahan-bahan kami.

Permohonan LR untuk mengembalikan lapisan roll lama.

Lapisan roll lama perlu dikeringkan untuk mengeluarkan habuk. Kawasan yang rosak perlu dibuka dengan sampul surat, dikeringkan, disusun dan disegel. Kemudian, seluruh permukaan bumbung berhati-hati tanpa primer primer (PBK-1GP) dan memohon 1 hingga 2 lapisan LR. Sebagai lapisan terakhir, kami mencadangkan penggunaan LR dengan tambahan serbuk aluminium untuk perlindungan yang lebih tahan terhadap sinaran ultraviolet solar.

Oleh kerana sifatnya menembusi, LR mengalir ke mana air boleh membocorkan dan menutup tempat ini. Retak, lubang, lubang dan keretakan meterai. LR memberikan "kehidupan kedua" kepada pelapis plastik roll lama dan menampungnya.

Perbelanjaan anggaran LR dalam kes ini adalah lebih kurang dari 0.5 l hingga 1 l setiap 1 m 2.

Kerja panas dan api tidak diperlukan.

Permohonan LR sebagai pelekat untuk bahan roll RKP350 atau RKK.

Penutupan atau skop lama harus dikeringkan, bebas dari habuk. Membaiki kawasan yang rosak di dalam negara. Perdana (PBK-1GR) dan memohon lapisan LR. Bahan roll, pra-potong, gam dengan rolling dan menekan sepenuhnya ke permukaan. Pita bahan bumbung untuk lem dari bahagian bawah bumbung hingga tumpang tindih atas 5 - 10 cm. Separuh daripada 5 - 10 jam adalah disyorkan untuk melihat dan sekali lagi menekan di tempat bumbung yang memerlukannya.

Perbelanjaan anggaran LR dalam kes ini adalah lebih kurang dari 0.5 l hingga 1 l setiap 1 m 2.

Kerja panas dan api tidak diperlukan.

Lapisan pelekat LR. 2. Screed. 3. Primer (PBK-1GR). 4. Bahan roll.

Pemakaian LR sebagai lapisan sebelum penggunaan bahan pelindung yang dilancarkan.

Penutupan atau skop lama harus dikeringkan, bebas dari habuk. Membaiki kawasan yang rosak di dalam negara. Perdana (PBK-1GR) dan memohon lapisan LR. Keringkannya. Keesokan harinya, bahan tindanan pelindung lapisan bertindih permukaannya juga bertindih.

Perbelanjaan anggaran LR dalam kes ini adalah lebih kurang dari 0.5 l hingga 1 l setiap 1 m 2.

Screed. 2. Primer (PBK-1GR). 3. Bahan yang boleh dikimpal. 4. Lapisan LR.

Peranti bumbung dengan LIQUID RUBEROID dengan pengukuhan.

Csalutan pasangan atau jejak kering, debu. Membaiki kawasan yang rosak di dalam negara. Perdana (PBK-1GR) dan memohon lapisan LR. Selanjutnya sebagai pengukuhan kami melekatkan gentian kaca,

1 - pangkalan di bawah bumbung; 2 - primer "LIQUID RUBEROID" (PBK-1); 3 - lapisan "LIQUID RUBEROID" (PBK-1); 4 - bahan kaca; 5 - lapisan terakhir mastic; 6 - 7 lapisan pelindung lapisan PBK-1.

meluruskan gelembung dan pemasangan kain. Dan kami mengaplikasikan lapisan LR dengan pengeringan antara lapisan sehingga struktur kain hilang. Sebagai lapisan terakhir, kami mencadangkan penggunaan LR dengan tambahan serbuk aluminium untuk perlindungan yang lebih tahan terhadap sinaran ultraviolet solar.

Perbelanjaan anggaran LR dalam kes ini adalah lebih kurang dari 1.5 liter hingga 2.3 liter setiap 1 meter persegi.

Kerja panas dan api tidak diperlukan.

Layers LR. 2. Lapisan LR. 3. Screed. 4. Priming (PBK-1GR). 5. Cat kot. 6. gentian kaca.

peranti disyorkan apabila membaiki bumbung dan dipasang pada penebat pemanas untuk pengudaraan ram (Lihat. Rajah) atau melepaskan dari dinding luar. Untuk pembuatan tiub seperti flug, paip yang diperbuat daripada polimer, asbestos atau paip logam diambil. Memecah lubang di pengganding dan tiub penebat diletakkan bertindih dengan lubang sebelah digerudi untuk pengudaraan penebat, dan di atas paip dan visor tetap dipakai timah sebagai topi Vietnam. Pada 100 meter persegi. adalah wajar untuk meletakkan 1 bumbung baling-baling.

Visor pelindung. 3. Paip. 4. Penebat. 5. Lubang untuk mengalihkan pemanas.

LIQUID RUBEROID adalah kalis air yang sangat baik untuk sebarang produk konkrit, untuk asas, bilik mandi, ruang tamu dan buta bangunan. Ia mudah, murah dan cepat.

Algoritma untuk menjalankan kerja-kerja kalis air adalah serupa dengan kalis air bumbung simen pasir.

Permukaannya adalah pra-kering, bebas debu dan prima (PBK-1GR). Sapukan lapisan LR atau dua lapisan, jika diperlukan.

Kadar aliran kira-kira dari 300 ml hingga 0.5 l setiap 1 meter persegi M. m.

Kerja panas dan api tidak diperlukan.

Jika ini adalah bilik mandi, maka lapisan meratakan dibentangkan dan terpaku, misalnya, jubin.

Yayasan atau produk konkrit. 2. Primer (PBK-1GR). 3. Lapisan LR.

Asas untuk kalis air bilik mandi. 2. Primer (PBK-1GR) .. 3. Lapisan LR. 4. Lem untuk jubin. 5. Tile. 6. lapisan meratakan.

Apabila pasir simen berfungsi dengan parapets, dinding atau struktur menonjol, disyorkan untuk membuat sambungan sekeliling dan lapisan dua kalis air, lebih baik dengan tetulang. Lihat angka itu.

Ctene atau parapet. 2. Peralihan daripada

Mortar simen-pasir. 3

Bangunan terbang. 4. Asas

Pemprosesan permukaan logam PBK-1 (X):

- membersihkan dan mengeringkan permukaan untuk dirawat, primer (PBK-1GR);

- memohon satu, jika perlu, beberapa lapisan PBK mastic dengan berus atau roller.

PBK sepenuhnya mematuhi permukaan logam. Melindungi logam terhadap persekitaran karat dan kimia yang agresif. PBK-1 (X) boleh digunakan untuk rawatan anti karat badan kereta.

PBK-1 (X) mempunyai lekatan yang baik bukan sahaja untuk logam, bahan bitumen dan lapisan simen mortar, tetapi juga untuk konkrit, simen asbestos, batu tulis, batu-bata, kayu. Ini membolehkan penggunaan warna kuning muda untuk perlindungan air struktur bangunan untuk pelbagai tujuan, seperti asas-asas, kawasan buta, bilik mandi, blok konkrit, paip bata dan kereta kebal untuk pelbagai tujuan, dan lain-lain

Mastic meningkatkan hayat perkhidmatan struktur yang dirawat, kerana ia membentuk salutan yang stabil, yang melindungi permukaan dari kesan buruk air dan media yang agresif.

PBK-1 (X) adalah bahan yang sangat baik dan murah untuk pelapisan asfalt kalis air (sebagai contoh, bumbung asfalt), walaupun lapisan-lapisan di mana pengangkutan bergerak.

Sekiranya permohonan untuk tujuan khas adalah perlu untuk berunding dengan pakar Stroytechnologii LLC.

Perhatikan peraturan keselamatan apabila menjalankan apa-apa kerja. Terutamanya apabila bekerja dengan ruberoid cecair, jangan lupa bahawa ia terdiri daripada produk minyak yang mudah terbakar, jangan biarkan api terbuka dan jangan merokok di dekatnya. Jika LR datang pada badan, gunakan minyak sayuran dan kain untuk mengeluarkannya, kemudian basuh dengan sabun.

Alat yang digunakan dalam pemasangan permaidani kalis air

Untuk aplikasi komposit polimer-bitumen "Liquid Ruberoid" (PBK-1), alat-alat berikut digunakan: a) melukis risalah cat; b) penggelek bulu fur roller; c) nebulizers; d) bungkusan bumbung melihat ara. 10; e) menggunakan spatula atau "picagari" untuk memohon sealant "LIQUID RUBEROID" (PBK-1).

1 - getah tahan getah dengan ketebalan 1.5 hingga 2.5 mm; 2 - skru; 3 - plak berukuran 250x50x20 mm; 4 - panjang pegangan 1500 mm.

Koordinat kami: Di Novosibirsk: (383) 213-6-213, 213-3-213, 227-9-866, faks: 2010883. Dalam

Kelebihan dan teknologi pemasangan ruboidid cecair

Mereka berbeza dari segi keplastikan. Konsistensi jenis ruberoid yang dipertimbangkan adalah lebih tebal, dan ketidakstabilannya sangat mirip dengan tanah liat yang lembut. Kaedah pemakaian dan sifat ciri bahan ini akan diterangkan di bawah.

Cecair ruberoid: kaedah permohonan

Bahan ini berasaskan bitumen, komposisinya boleh ditambah dengan bahan tambahan plastik, unsur mineral atau asal polimer.

Oleh kerana ia mempunyai keplastikan yang baik dan ciri-ciri melekat yang sangat baik, untuk mengekalkan parameter-parameter ini, perlu untuk merangkumi pangkalan-pangkalan, mengikuti cadangan-cadangan tersebut.

Apabila melakukan tindakan yang bertujuan untuk menghidupkan atap, siling, lantai, loteng dan lain-lain, menggunakan cecair ruberoid, anda mesti mematuhi arahan ini.

 1. Salah satu varieti terbaik ialah PBK-1. Komponennya adalah termoplastik dalam gabungan dengan bitumen, yang melindungi daripada retak semasa perubahan suhu dan sinar matahari yang cerah.

Cecair ini digunakan pada lapisan terakhir yang meliputi bumbung. Untuk menjalankan primer, anda boleh memohon jenis MBI / MPBI, yang berkualiti rendah. Mereka bercampur dengan pelarut untuk keadaan yang baik ketidakstabilan, dan hanya selepas itu digunakan.

 1. Dalam keadaan yang dicairkan, bahan itu mendapat kecairan yang sangat baik, yang membolehkan penyetelan kualitatif pesawat dan penyediaan untuk penerapan lapisan utama.
 2. Adalah sangat penting bahawa semasa penggunaan sambungan dipantau, walaupun untuk pemanasan lantai kayu, kaedah panas tidak digunakan. Cukup untuk mencairkan kepadatan yang diperlukan, menggunakan pelarut.
 3. Ketumpatan bergantung pada keadaan di mana ia akan menutupi permukaan. Primer akan memerlukan formulasi lebih cair, untuk pangkalan lebih padat.
 4. Sebagai pelarut, gunakan pelarut karbon, tanpa mengira di mana ia digunakan - di sebuah rumah persendirian atau bangunan bertingkat tinggi.
 5. Untuk menutup permukaan dengan ruberoid seperti itu, gunakan alat cat, dan mengedarkan sama rata membantu mop getah.
 6. Apabila kerja dilakukan dengan betul, sendi yang licin, lancar dibentuk, strukturnya sama dengan getah.

Bagaimana untuk membuat bumbung sendiri

Selalunya ia adalah bahan yang digunakan untuk pembaikan. Dengan bantuannya, anda boleh mengemas kini salutan lama, tepi, permukaan balkoni, sendi seal, retak dan lipit. Liputan benar-benar teratur dan dengan tangan mereka sendiri, tetapi bahan ini akan membantu dalam hal ini.

Semasa operasi dengan bahan, alat khas digunakan - ini adalah penggelek / berus, dan apabila pengedaran maksimum yang maksimum diperlukan, penyembur digunakan pada pesawat. Hasilnya, apabila ruberoid mengering, satah yang sangat rata muncul, lipit dan kutu tidak terbentuk.

Urutan yang diamati semasa penutup bumbung, di rumah dan balkoni, dipertimbangkan oleh bahan:

 1. Pada mulanya, anda perlu berhati-hati membersihkan dan mengeringkan ruang itu, yang akan ditutup dengan kalis air. Pastikan anda melicinkan penyelewengan dengan penyelesaian khas.
 2. Dalam kes di mana perlu untuk membaiki bumbung lama, terlebih dahulu kepingan-kepingan yang mengelupas dari penutup lama dihapuskan. Jika terdapat kalis air lama yang kembung, lapisan itu meningkat, lompang yang telah terbentuk kering, maka primer digunakan dengan bahan bumbung dan melekat dengan bitumen.
 3. Sebelum permohonan, semua pelarasan dirawat dengan pelarut dengan pelarut.
 4. Guna bahan hanya pada permukaan kering. Apabila diperlukan untuk menjalankan satu siri lapisan kalis air, mereka memerlukan pengeringan menyeluruh setiap.

Penggunaan pelbagai jenis bahan bumbung itu

Kawasan penggunaan ruboidid tersebut sangat tinggi. Oleh kerana ia dibuat berdasarkan getah cair, ia menjadi alternatif kepada web roll konvensional.

Ia juga mempunyai beberapa kelebihan yang meningkatkan populariti dalam penjualan bahan binaan. Kelebihan tersebut adalah:

Menyusun adalah sangat mudah. Tiada pemanasan yang diperlukan semasa mengikat pada asas. Gunakan alat yang agak mudah - berus roller atau cat. Apabila bumbung, ditutup dengan pelbagai cecair, kering, ia sangat mirip dengan permaidani monolitik licin yang tidak mempunyai sendi dan lipit.

Ia dihasilkan dalam bentuk yang mudah, dalam bentuk baldi, yang mengandungi sehingga 20 liter.

Rintangan kepada kemusnahan oleh masa adalah disebabkan oleh fakta bahawa ia mempunyai komponen polimer, pelapis dan bahan tambahan mineral.

Bahan ini dengan teliti melindungi pesawat yang dirawat dari kesan keadaan cuaca.

Penggunaan ruberoid tersebut dalam pelbagai bidang:

 • untuk ruang bawah tanah, bumbung, termasuk loteng, ruang bawah tanah, serta struktur bawah tanah lain - ini kalis air;
 • untuk asfalt - ini adalah ejen pengurangan;
 • dari kakisan struktur logam - salutan pelindung;
 • untuk pembentukan bumbung lembut, tanpa mengira penggunaan tetulang - ini adalah asas.

Apakah bahan bumbung cair dan di mana ia digunakan?

Apakah ruberoid cecair dan bagaimana ia berbeza dari biasa?

Ruberoid cecair adalah campuran bitumen polimer atau campuran getah. Ia pada asalnya dalam keadaan cair, yang membolehkan anda menjimatkan masa untuk meletakkan.

Cecair hitam homogen dan likat ini terdiri daripada:

 • bitumen (asas);
 • kompleks polimer;
 • campuran pelarut hidrokarbon;
 • bahan tambahan mineral dan pelapis.

Ruberoid cecair mempunyai pelbagai ciri-ciri berguna dan sangat penting (elastik, hermetik, tahan terhadap pengaruh iklim dan mekanikal), yang membezakannya untuk digunakan dalam banyak bidang pembinaan:

 • untuk kalis air asas, struktur bumbung atau produk konkrit bertetulang;
 • untuk pemulihan (pembaikan) gulungan bitumen lama;
 • untuk menutup bumbung lembut;
 • sebagai bahan antikorrosif (salutan) struktur logam;

p. Keuntungan penting dari ruberoid cecair adalah kebesarannya dalam versi siap akhir. Ia digunakan dengan roller, berus atau semburan.

Rubuno cecair adalah nama popular bitumen cecair biasa atau bitumen getah bitumen. Dari biasa ia berbeza dengan cecair (mengejutkan benar.) Dan ia digunakan secara langsung ke permukaan, berbeza dengan bahan bumbung biasa di mana bitumen digunakan untuk kadbod atau polietilena. Ia digunakan terutamanya untuk struktur kalis air - konkrit, kayu, logam, dan lain-lain. Kadang-kadang ia digunakan bukannya bahan bumbung.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

6 + 4 =